Keresés

Részletes keresés

Catella Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7391
Ráadásul meg ott az a sok arab mindenfelé -> Egyiptomban kinek kellene lenni? Eszkimókat jobban szeretnéd? A túristák miatt nem fogják őket rezervátumba csukni, hogy ne zavarjanak.
Előzmény: Törölt nick (7388)
Badb0y Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7390
Ebben 100% biztos vagyok, de a megnyilvánulásod alapján te tudsz is ilyet ha jól gondolom. Megosztanád velem ?
Előzmény: Törölt nick (7389)
Badb0y Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7387
Azért írtam pont a Steigenbergert, mert ott nem egy bazárba lépsz ki, hanem egy szépen térkövezett utszakaszra "Village road"
Előzmény: Napfény1 (7385)
Badb0y Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7386
A tenger élővilága nagyon fontos lenne, hogy ha nem muszály, ne kelljen elmenni máshova, hogy gyönyörű halakat korallokat lássak, és a leglényegesebb, hogy a látótávolság jó legyen víz alatt. Persze kell ehhez egy mélység is, de strandolni is lehessen.
Kicsit összetett de hátha van ilyen, ami nem Four Seasons.
Előzmény: Anbati (7384)
Napfény1 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7385
"Konkrétan valami olyan helyre gondolok, ahol ha kimegyek az utcára, normális helyre lépek ki, nem bazárba, vagy a semmibe" - sztem kevés ilyen helyet fogsz találni Egyiptomban.
Előzmény: Badb0y (7383)
Anbati Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7384
Az a baj, hogy a "normális helyeken" a tenger nem olyan. Nem korallos, ill. a tisztaságával is gond van. Neked mi a lényeg?
Előzmény: Badb0y (7383)
Badb0y Creative Commons License 2008.12.02 0 0 7383
Volt már valaki Hurghadan Steigenberger Al Dau Beach-ben vagy a környékén? Ill. ez az illető volt már Sharm El Sheik-en is?

Valami infó kellene nekem olyan szállodáról, ami olyan színvonalú mint Steigenberger. Jövőre szeretnénk valószínű elmenni ide, de még nem tudom hova.

Konkrétan valami olyan helyre gondolok, ahol ha kimegyek az utcára, normális helyre lépek ki, nem bazárba, vagy a semmibe.

Tudtok valamit ajánlani ?
Cilikécske Creative Commons License 2008.11.30 0 0 7382

Szia Judó!

A Tui-val voltunk. Az árlistájukat a www.tui.hu

 meg tudod nézni. Mi a felnőttekre 151 900 Ft-ot ( medencére néző szobát kértünk) fizettünk egy hétre, a gyerekre (16 évesig) 49 900 Ft-ot. Az árakra a vízum és a reptéri illeték jött.

Az ellátás Alles Inclusiv volt, ez nemcsak az étkezésre vonatkozott hanem mindenre(sport, programok).

Előzmény: Judó007 (7380)
Cilikécske Creative Commons License 2008.11.30 0 0 7381

Szia Rozi!

1. A part közelében sajnos normálisan úszni nem lehet, mivel nagyon sekély a víz. A nagylányom begyalogolt hogy ússzon, de nem sikerült neki. Nem egyenletes a padka, néha egy kicsit mélyebb, majd újra sekély. Különben a pancsolás is csak kb. 2 méterig lehetséges (addig finom homokos apró kavics), mert azután kezdődik a mindenféle bökős nyavalya.

2. Az árnyékolót nem tudom biztosan hogy a szobára vagy a partra érted-e?

A szobát tökéletesen be lehet sötétíteni fényes nappal is, kétrétegű sötétítő van. Kívülről van egy kb. katonai sátor anyagú vastag fehér anyag, ami tökéletesen fényszigetelő és jó hőszigetelő is. Ezen belül van egy csinosabb szintén vastag textil. Nappal is koromsötétet ad.

A strandon a napernyők valami nádból (kókuszból?) úgy vannak szőve, hogy a fényt részben áteresztik, tehát nem tökéletes, csak megszűrik azt (lyukacsos).

 

Még ami fontos lehet: nekünk nem volt szükségünk a légkondi működtetésére (földszinten laktunk), de azért kipróbáltuk. Meglehetősen hangos volt.

Betegek egyáltalán nem lettünk, a legkisebb mértékben sem. Igaz, hogy betartottuk a tavaly tanultakat. Ennek ellenére én betegségről itt nem hallottam a többi vendégtől sem.

 

Összességében: a hotel nagyon jó, de a gyengéje a part!

 

Előzmény: Rozi2 (7379)
Judó007 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 7380
Cilikécske

Melyik utazási irodával voltatok?
És mennyi volt az út?
Milyen ellátásotok volt?
Előzmény: Cilikécske (7376)
Rozi2 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 7379

Szia!

 

Jó az élménybeszámolód, és nagyon örülök, hogy minden jól sikerült!

 

A ML hotellel kapcsolatban érdekelne engem két dolog:

1. Van-e olyan mélységű rész a part közelében, a lagúnában, ahol úszkálni lehet (legalább 1 m mélység), vagy ott csak térdi-bokáig érő pancsolási mélység van? Ha már nem lehet a stégről mindig bemenni, ez nekem fontos lenne.

2. Van-e ott olyan típusú árnyékoló, ami teljesen zárja  a fényt, vagy csak hálós szövésű árnyékolók, amik a fényt részben átengedik? Mi csak nyáron tudunk menni, ezért ez nagyon fontos a gyerekek miatt.

 

Üdv.

Előzmény: Cilikécske (7376)
Napfény1 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7378
Jó volt olvasni a beszámolóidat!!!:)) Én meg - többek között - a nekünk kimaradt Jeruzsálem miatt mennék majd vissza... 
Előzmény: Cilikécske (7377)
Cilikécske Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7377

Kedves Napfény!

Nekünk most sajnos az idő rövidsége miatt a Delfinárium kimaradt, de legközelebb bepótoljuk!

Cili

Előzmény: Napfény1 (7368)
Cilikécske Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7376

Összegezve: nagyon tartalmas hetet töltöttünk Sharm el Sheikhen, az egy hét gyorsan elrepült. Lehet hogy jövőre újra Egyiptom lesz a nyaralási célpontunk? Nincs kizárva.

Köszönöm a sok segítséget amit a fórumról kaptam, ha kérdése lenne bárkinek az úttal kapcsolatban, szívesen segítek.

 

Rozi! Neked külön köszönet. Jó volt a Jeruzsálemes tipped is, és amiket a hotel ML-vel kapcsolatban írtál az is mind bejött.

Üdv: Cili

 

wayerdr Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7375

 

 

  Hello mindenkinek...

 

Jön valaki december 29-én a Turquoise Sharm hotelbe??

 

Üdv: Wayer

Cilikécske Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7374

Nyaralásunk csúcsélménye a jeruzsálemi fakultatív kirándulás volt.

Jeruzsálem.

Az útra szervezetten mentünk, irodával. Szerencsésebb lett volna Tabaról utazni, mert Sharmról még 3 óra volt a buszút a határig (Tabaig) , és természetesen vissza is. Ez így plussz 6 óra időtöbblet volt. Maga a fakultatív 30 órát (!) vett igénybe.

Az izraeli határon odafelé 3,5 órát, vissza 2,5 órát álltunk sorban. Mivel lelkiekben felkészültünk rá, különösebben nem rázott meg minket a várakozás ténye. A határátlépéskor mondhatnám simán mentek a dolgok.

 

Jeruzsálem rám nagy hatással volt. Úgy vagyok vele, hogy ide még vissza kellene térni valamikor, hogy újra érezhessem a varázslatát és elbogarásszak a város részleteiben és abban a különös nagy zeg-zugos bazárban amire most nem volt lehetőség. Az iroda programjával elégedettek voltunk, szerintem amit ennyi időben látni lehet , azt megmutatták. Megnéztük a Szent Sírt is.

A Siratófalról korábban el sem tudtam képzelni, hogy mi benne a különös. Hát ami ott volt! Ilyen hangulatot eddig máshol még nem tapasztaltam. Nagyon tetszett. Azt, hogy a helyiek micsoda ünneplést csaptak egy kicsit közéjük vegyülve érezhettük. Felemelő érzés volt.

Amikor átmentünk Palesztínába, csak lestünk hogy micsoda magas-vatag fallal vannak körülvéve.

Hazafelé úton megálltunk a Holt tengernél, ami szintén különös volt. Hiába tudja az ember, hogy fenntart a víz, de egész más átélni hogy tényleg lebegünk. Volt a csoportból olyan, aki ki se szállt a buszból itt, mondván hogy őt nem érdekli a Holt tenger, tenger van a szállodánál is. Hát nem vagyunk egyformák. A gyerekeimnek az útból a Holt tenger és a Születés Temploma Betlehemben volt a favorit, bár a többi látnivalót is értékelték.

 

Nagyon örülök , hogy résztvettünk ezen a fakultatívon, kár lett volna kihagyni.

Cilikécske Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7373

Fakultatívok (Intro merülés, Mózes hegy, Jeruzsálem):

 

Intro merülés: egész napos hajókirándulásra mentünk kétszeri merüléssel a Ras Mohamed Nemzeti Parkba. Itthonról intéztem , a C-fun csapattal mentünk, magyar vezetőnk Zsolt volt, akivel maximálisan meg voltunk elégedve. A két hely ahol merültünk: Ras Mohamed és Jackfish Alley.

 

Mózes hegyi túra: hát tényleg nagy az a hegy. Sokan elmondtátok már hogy nem lesz könnyű, nem is volt az (legalábbis nekem). A felfelé út nagyon tetszett, romantikus volt a ragyogó csillagfényben és a lámpák fényénél. Fent a csúcson -hiába volt minden előkészületem- majdnem megfagytunk.  Ami nem tetszett az az óriási heringszerű tömeg a hegytetőn, de hát persze hogy mindenki a napfelkeltére volt kíváncsi. Sajnáltam volna hogyha nem láthatom.

Amit elszúrtam az az, hogy be kellett volna tennem egy váltócipőt, mert a túrabakancsom amire azt hittem hogy már jól bejáratott, nem úgy viselkedett a lefelé úton ahogy azt vártam volna. Valószínűleg a két nagylábujjkörmöm fogja bánni a túrát, azóta is fáj.

A Szent Katalin Kolostor számomra csalódás volt, többet vártam. Mondjuk ebben nagy szerepe volt a pocsék idegenvezetőnek is, akit kaptunk.

A túrát ajánlom mindazoknak akik szeretnek túrázni, szeretnek különlegeset látni, és egy közepes edzettséggel rendelkeznek.

Folyt. köv

Cilikécske Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7372

A Magic Life tengerpartja:

 

A hotel előtt egy korallpad húzódik. Mint azt megtudtam (Neszy fórumtársunktól) ez egy merülőhely is, a neve Ras Murat.

Nagyon szépek a korallok, a fal meredeken szakad a mélybe. Halak ezerszám, kicsik és nagyok is.  Nekem a korallok érintetlennek tűntek, nincs egyáltalán lepusztulva, szép színes vízi világ tárult elénk. A korallpadhoz egy hosszú stégen át lehet kimenni, minket nem zavart ez a távolság. Minden nap (amikor a hotelben voltunk) többször is sznorriztunk.

 

Azonban annak, aki egész nap sznorrizni szeretne, nem ajánlom a hotelt a következő miatt: amikor mi voltunk, minden nap nagyrészt a piros zászló volt kint. Ez elméletileg azt jelentette, hogy a stég végénél (a korallpadnál) vízbe menni tilos. A gyakorlatban voltak azért ennek a pirosnak "árnyalatai" , mert sokszor beengedtek minket. A piros zászló oka a nagyon erős szél (nagy hullámok) és az áramlatok voltak. Az áramlatok (rendesen húzott befelé a tengerbe) itt nagyon veszélyesek , és a vizi animátor srác szerint nagyon komolyan kell venni. A sárga zászló (ez azt jelentette hogy mérsékelt a szél, és mérsékelt figyelem szükséges) alig-alig volt kint az egy hét alatt, akkor is csak 20-30 percekre. Igazság szerint a zöld zászlónál lehetne nyugodtan élvezni a tengeri örömöket. Igen ám, de zöld zászlót mi nem láttunk leeresztve sem. Megkérdeztem, hogy miért. A válasz meglepő volt: itt arra nincs szükség, zöld zászlójuk nincs is . Itt mindig figyelni kell (azok a fránya áramlatok!!!, és az erős szél!).

Közvetlenül a part homokos-kavicsos volt, kb 200 m sekély. Kisgyerekeseknek is jó.

Folyt. köv.

 

Cilikécske Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7371

Egy kis beszámoló a november 17-24-ig Sharm el Sheiken töltött napokról:

 

Utazási iroda: Tui, indulás Budapestről.

 

Légitársaságunk a Travel Service volt, ami odaútban 4 órát késett. Ezt az időt Budapesten csücsültük a váróban ( a gépről úgy lettünk leszállítva), amíg a géphez Prágából megérkezett a tönkrement navigáció. A visszafelé út problémamentes volt.

 

Hotelünk: Magic Life Sharm el Sheik, minden igényünket maximálisan kielégítő szálloda volt. Igényes épületek, gyönyörű ápolt kert, kényelmes tágas szobák. Az ételek változatosak és finomak. Előzékeny, kedves  személyzet. A hotel mellett mindkét oldalon más hotelek is voltak, a túristabazár 2 perc  gyalog. Old Sharm 29 km.

Folyt. köv.

Cilikécske Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7370

Tegnapelőtt 16 óra 45-kor ment le a horizonton a Nap, ezt azért tudom ilyen pontosan, mert addig lehetett a korallpadnál a vízben lenni. A hotelben nem az volt meghatározva, hogy hány óráig szabad a stéget használni, hanem amikor a Nap lebukott, akkor kivezényeltek mindenkit a mélyvízből.

Azután kb. fél óra elteltével már sötét volt.

 

Előzmény: karib987 (7369)
karib987 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7369

Szia!

 

Hány órakor sötétedik?

Előzmény: Napfény1 (7368)
Napfény1 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7368
Várjuk:)
Előzmény: Cilikécske (7367)
Cilikécske Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7367

Szia!

Hotel neve: Magic Life Sharm el Sheik.

Idő: nappal 28-30 fok, csak napsütés,  éjjel 16-18 .

Első és utolsó este kellett pulóver, különben még késő este is elég volt a rövidujjas.

Tengervíz: 26 fok, csoda meleg. Naná hogy fürödhető.

Írni fogok egy kis beszámolót, ahogy az elmaradt munkáim engedik.

Cili

Előzmény: karolka1980 (7366)
karolka1980 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7366

Szia,

 

melyik hotelben voltatok,milyen volt kint az idő?Lehet még nyugodtan fürdeni a tengerben?

Előzmény: Cilikécske (7365)
Cilikécske Creative Commons License 2008.11.24 0 0 7365

Ma hazaérkeztünk, nagyon szép hetet töltöttünk Sharmon.

 

Andrjusának: gondoljátok jól át a Katalin kolostor utat. Sharmról 2,5 óra busszal, ami a 6 évesnek biztos nem lesz nagy öröm. Ha van vallási érdeklődésetek, akkor a csipkebokor miatt érdemes elmenni hogy lássátok, de különben azt kell hogy mondjam: kár az időért. Ha mégis elmentek, akkor tudakoljátok meg hogy az iroda ad-e ott szabadidőt, ha igen akkor lehet pl. tevetúrát tenni a gyerkőccel a Mózes hegy lábánál.

Nyilván ez csak egy vélemény a sok közül, én két napja voltam ott. A Mózes hegy megmászása nélül a Katalin kolostorhoz biztos hogy nem mennék el. Mi megmásztuk a hegyet is, azt érdemes volt, de a 6 éveseddel tényleg véletlenül sem ajánlanám.

Üdv: Cili

 

FMKinga Creative Commons License 2008.11.23 0 0 7364
Szia
Igazából érdemleges még nálunk sem történt. Azért még nem adom fel mivel jegyzőkönyv is készül és hát azt csak úgy nem írja alá az idegenvezető.
Minden esetre jó duma ez a jegyzőkönyve felvétel a problémáról, mert leírták a levélben, h az iroda csak a szállás, ellátás, repülőút, helyi képviseletet vállalja a többi nem érdekli őket.
Vagyis ha ehetetlen kaját kapsz akkor is kaptál és ez van ők adtak.
Vagy ha igénytelen szállást kaptál akkor is az van vagy reklamálsz a szálláson vagy ez van.
Szóval nem fényes a helyzet a KT irodánál. Azért az minden esetre megnyugtató, hogy más irodánál Medina jegyzőkönyv nélkül orvosolták a panaszunkat a kövi út kedvezményével. :-)
Előzmény: KnéZs (7363)
KnéZs Creative Commons License 2008.11.23 0 0 7363

Szia !

Nem akarlak elkeseríteni , de igazából semmit nem tudsz tenni , pár éve volt nekünk is szerintük "apró" problémánk , mert senkinek nem lett baja .Leírtam már régebben itt is , de ha érdekel privátba leírhatom ha nem találod meg visszább.

Simán leráznak egy levéllel.

Üdv.Zsuzsa

Előzmény: FMKinga (7362)
FMKinga Creative Commons License 2008.11.23 0 0 7362
Sziasztok

Van valakinek tapasztalata a KT. iroda panaszkezeléséről? Nekünk elég érdekes választ adtak és hivatkoztak sok törvényre amihez közöm nincs, de a konkrét problémát elfelejtették lereagálni. Köszi
andrjusa Creative Commons License 2008.11.22 0 0 7361

Igen,közben találtam olyan irodát ahol a két út külön is van.Sajnos a miénk nem ilyen.

Akkor megpróbálom kint elintézni.

 

Köszönöm a válaszokat.

 

Előzmény: Replay (7360)
Replay Creative Commons License 2008.11.22 0 0 7360

Gondolom kétféle program van, én egyiken sem voltam.

Egyik a Mózes-hegyi túra ami este indul, megmásszák a hegyet és mikor jönnek lefelé, akkor megnézik a kolostort.

A másik program pedig csak a Szt.Katalin kolostort érinti. Gondolj bele, vannak idősebbek is, betegek, nem mindenki tudja, akarja a Mózes-hegyet megmászni, ők csak a kolostort akarják megnézni. Utastársaink ilyenen voltak, reggel 8 körül indultak, hazafelé Dahabban ebédeltek valahol a parton, szerintem nekik is volt valamilyen üzletlátogatás is programban és 5 óra felé értek vissza.

Ha az irodátoknak nincs ilyen útja, akkor helyi irodával is el tudtok menni, a taxit nem tudom, de gondolom ha találtok rá megfelelő taxist, az is megoldható.

 

Előzmény: andrjusa (7358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!