Keresés

Részletes keresés

guzmen Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4607
"de mi az az keró.? kéró olyan szót ismerek, meg olyat is hogy keno, de keró mi az?"

Szleng. Bizonyos karizmatikus keresztény vallási irányzat kitanult tagjai, vagy volt tagjai nevezik a keresztényeket "keróknak".

Ez is egyfajta "újbeszél" nyelv.
Előzmény: mindenszentek (4605)
Paleokrites Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4606
A keró szó a Kreacionistákra utalhat....
Az evó pedig az evoluciónistákra....
Előzmény: mindenszentek (4605)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4605
de mi az az keró.? kéró olyan szót ismerek, meg olyat is hogy keno, de keró mi az?
Előzmény: földiATYA (4603)
guzmen Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4604
"a magyar nyelv ŐSNYELV. 8 ősnyelv van ha jól tom, ezek egyike a magyar."

Nem a magyar, az ősnyelvek egyike, hanem amelyből származik, az Ural--Altaji. Annak is a finnugor nyelvcsalád ugor ágából ered az alap, de nyelvet alkotó arányúvá vált benne a sok jövevényszó, germán, szláv, de a legtöbb török. A törökön elsősorban a Belső- és Közép-Ázsia török nyelvű népeit értem, bár van része a középkori százötven év török megszállásának is.

Ez utóbbit lehet kapcsolatba hozni a Mohamed által Allah áldásaként kinyilvánított isteni igék hirdetésével. Mivel mi is majdnem úgy jártunk, mint az örmények (genocídium a törökök által), úgyhogy köszönjük, már ismerjük, nem kérünk belőle.

"mert genetikai kapcsolat már a XI-XIII században nyomokban volt kimutatható a honfoglalókkal. ha tévedek majd kijavítsz."

Nem javítalak ki, mert ebben igazad van. Ha a mai Kárpát-medence lakosságát vizsgáljuk félretolva az országhatárokat, akkor a tudósok szerint is genetikailag azonos embertípusról van szó. Ez a föld mindig is a népek országútja volt, a magyar az egyetlen, amely hosszabb távon gyökeret tudott ereszteni. Természetesen nem a nép felsőbbrendűségére gondolok, de a magyarnak is több olyan élethalál helyzete volt, mint az előző népeknek, de míg a többi elpusztult, a magyar túl tudta élni. Ennek egyik eszköze volt a genetikai kohó, asszimiláció, akár közös érdekből, akár erőszak útján. A környező népek tengerében bonyolult genetikai összeolvadás zajlott le több évszázadon át, kezdve a honfoglaláskori népesség magába olvasztásától, (avar, szláv, talán gepida, római kori maradvány népek), folytatva a többi türk nyelvű néppel, pl. kabarok, besenyők, úzok, kunok, jászok. Az asszimiláció lassan, évszázadokon át zajlott, és zajlik, a nyelvi különbözőség nagyrészben megmaradt, ezért is volt értelme a latin bizonyos mértékű használatának.

A magyar nyelv magában nem egy letelepült, népes városokat építő, lakó jól szervezett államigazgatásal rendelkező nép számára volt eredetileg kitalálva, hanem nomád körülmények közé. A másik ok, a történelmi döntéskényszer volt. Két császár között őrlődve, (német-római, bizánci), saját vallását megtartva hamar megsemmisült volna. Választani kellett, vagy Róma, vagy Bizánc, vagy latin, vagy görög nyelvű kötődés. A történelem igazolta, hogy helyesen a nyugati kereszténységet követve döntöttek. Kiki gondolja végig maga, mi lett volna, ha a görögök császárát követi a magyar, a kereszténység ortodox ágát. Lehet, hogy már senki sem emlékezne rájuk, hiszen még a hatalmas, a nemzetek között szinte örökkévaló Bizánc sincs többé.

A Mester nem alapított semmiféle államot, csak a nevében, más hataloméhes emberek alapítottak, akik szédítenek, vagy megpróbálnak alávetni másokat.
Előzmény: mindenszentek (4601)
földiATYA Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4603
Remélem kihangzott a cinizmusom az írásból ami a ruff előtti hsz.

A ruff ugyan azt mondja szinte mint én csak a másik oldalról.

Míg Ő követendőnek , kívánatosnak állítja be én ezzel szemben ugyan azt a mehanizmust manipulációnak nevezem, Ők a sztlélek kiáradásának.
Előzmény: chlodvig (4596)
Paleokrites Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4602
Mi a Lévi szövetsége, ha erre kitérnél?

Isten nem bontotta fel Izraellel a szövetséget, már megint egy kiragadományolt ige arra nézve, hogy holmi keresztény ideológiai hipotézist alátámasszanak!

Malakiás próféta könyve 4. rész

1. Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütő-kemencze, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, a mely nem hagy rajtok gyökeret, sem ágat.
2. És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hízlalt tulkok.
3. És széttapodjátok a gonoszokat, és porrá lesznek lábaitok nyomása alatt azon a napon, a melyet én szerzek, azt mondja a Seregeknek Ura.
4. Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről, a melyet rendeltem ő általa a Hóreben, az egész Izráelnek rendelésekül és ítéletekül.


Sok sok ige meg van még ezeken kívül írva, ami bármikor változhatott, és változhat még mindég Isten meggondolásai alapján, mert Istent nem lehet az igékhez köttni, rajta számonkérni, hisz a büntetését egy pillanat alatt elveheti népéről és megbocsájthatja azt minden indok nélkül, sőt meg is áldhatja, mint azt számtalan Ószövetséki írásban lejegyezve van!
Te a betű isteneit keresed és meg is találtad a számodra ideális verziót....., én maradok az eredeti Isten fellelhetőségében....
Ebbe viszont Jézus nem foglaltatik benne, mint isteni személy... :)
Előzmény: takarito (4599)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4601

szeretnélek tájékoztatni ha megengeded, hogy duplázva vettek fel pl történelemből a jogi karra. de ettől még nyugodtan jól jön kis összefoglalás. különöst hogy annak már 20 éve.

 

 

"a magyarok esetében egyrészt a saját nyelv fejletlensége, "

 

a magyar nyelv ŐSNYELV. 8 ősnyelv van ha jól tom, ezek egyike a magyar.  

nevezhető persze fejletlennek is..ha más nyelv és kultúra szekerét toljuk ön-tudatlanul.

remélem keresztelni esketni és temetni is latinul latinkodtak, mert az alkalmas volt "a közös megértésre".

 

annyiban különbözött hogy kínaiul is pofázhatott volna és ezért még fizettek is neki önként és dalolva persze, főleg a magyarok. ill a magyar identitástudatúak mert genetikai kapcsolat már a XI-XIII században nyomokban volt kimutatható a honfoglalókkal. ha tévedek majd kijavítsz.

 

majd ha esetleg úgy fordul a politika mohamednek is örülj amikor arabul hirdetik. és mond azt mindent értek.

 

na és ki alapította ezt az államot, talán a Mester???

már csak képzeli hogy van neki..ahogy korábban is csak pénz fölött diszponált nem pedig a hőn vágyott nem latin lelkek felett.

   

Előzmény: guzmen (4598)
földiATYA Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4600
ezt a kérdést nem értem :(
Előzmény: chlodvig (4596)
takarito Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4599

Kell azt mondani, hogy egy szerződés nem érvényes, hogy meglássad? A szerződés érvénytelenségét nem az bizonyítja, hogy a benne leírt áldások és csapások nem működnek a szerződésben előírt módon? Ha egy autógyár mindenféle szerződést felmutat, de egyetlen autót sem gyárt szerződés szerint, mégis elhiszed, hogy él a lobogtatott gyártási szerződés és év végén hozza az előírt teljesítést?

 

Malakiás 2,8:

De ti elhajlottatok ez útról, sokakat megbotránkoztattatok a törvénnyel, felbontottátok Lévi szövetségét, azt mondja a Seregeknek Ura.

 

Az új szövetséget Jézus jelentette ki, ami nem a szolgaság Mózesnél megrajzolt törvénye, hanem az önkéntes választás alapján köttetik. (Ha akarsz, kövess engem...)

 

 

 

Előzmény: Paleokrites (4589)
guzmen Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4598
A latin nyelvű mise okát keresvén említettem a középkori Magyarország hivatalos ügyintézési nyelvét, a latint. Bizony deákul kellett beszélni, akár a pozsonyi országgyülésen, akár jogi, államigazgatási ügyek terén. Nézzünk néhány másik példát. Az Európai Unióban is kellett egy hivatalos, kommunikációs nyelv, melyen minden tagállam küldötte köteles beszélni tudni. Pedig az Unióban vannak önérzetes államok, melyek ragaszkodnak a saját nyelv használatához. A soknemzetiségű birodalmak, országok esetében, mint amilyen a Római Birodalom és Magyarország szintén kellett egy nyelv, amely alkalmas a közös megértésre. A nyugat-rómaiak esetében a hatalom, a nyelv kulturális, jogi, vallási fejlettsége tette alkalmassá a latin nyelvet a liturgikus használatra, míg a magyarok esetében egyrészt a saját nyelv fejletlensége, másrészt a nyugati tradíció elfogadása kész helyzetben.

Az biztos, hogy az Egyház minden államban a lehetősége szerint megpróbált úgy viselkedni, mint állam, az államban és ennek egyik eszköze volt az önálló, tradicionális nyelvi liturgia alkalmazása, nyugaton a latin, keleten a görög, bizánci szférában. A Római Katolikus Egyház helyzete annyiban különbözik a többi keresztény vallási irányzattól, hogy kezdettől fogva, mind a mai napig ugyanott van, ugyanúgy, külön államot képezve, jelentős befolyással rendelkezve a világ számos országában, ahol a katolikus vallás többségben van.
Előzmény: mindenszentek (4581)
Paleokrites Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4597
Mondhatnánk úgy is, hogy a népek akkor beszélt nyelveiről volt szó....., az angyalok meg tudtak minden nyelven megszólalni, ha kellett....
Előzmény: takarito (4579)
chlodvig Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4596
 Neked hasznalt Ruff Tibor levezetese? :)
Előzmény: földiATYA (4595)
földiATYA Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4595
egészségedre :D
Előzmény: chlodvig (4594)
chlodvig Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4594

 OK, köszi.

 Magam egyszerüen a sziv uj nyelvenek neveznem. Vegül is a szivünkben

születnek meg a rank jellemzö legfontosabb dolgok: erzelmek, vagyak, indulatok, stb.  A "vermersekletünk". A gondolkodas, a "hideg fej" csak megy utanuk.

 

Az ember megtisztitasa nem a gondolkodas megzabolazasaval törtenik: azzal nem lehet, vagy csak idölegesen felveszünk egy viselkedesi stilust, szokast, stb.

 A SZIV TISZTASAGA az, amivel alapvetöen megvaltozik, megtisztul az ember.

 Sokszor irnak az irasok "a sziv tisztasagarol", Keleten is pl. "Sziv-szutra".

kösz megegyszer, hello---

Előzmény: földiATYA (4593)
földiATYA Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4593
Talán ennyivel hozzá tudok járulni:

Vegyünk 1 friss hívőt, megtérítik az Úrjézus nevében, és ott áll a gyülibe és láttya, hogy körülötte hablatyolnak a hívők.
Elmongyák neki, hogy ez a sztlélek ajándéka, kérni kell stb, de addíg míg ezt nem kapja meg addíg érzi Ő is és a tesók is éreztetik vele, hogy amíg nem szól nyelveken addíg nem igazi keró.
Na végre 1-2 hét múlva érdemesnek tartják, hogy imátkozzanak érte.
Addígra már teljesen kivan a friss keró, hogy Ő még nem szól nyelveken és tökre várja, hogy Ő is végre teljesértékű hívő legyen.
Köré állnak és elkezdenek nyelveken szólni és bizztatják, hogy kérje mert az Ur akarja adni, de neki kell kimondani.
Szerencsétlen kénytelen elkezdeni halandzsázni nehogy beégjen, hogy még nem érett a dologra.
Na ezt a jelenséget én manipulálásnak nevezem.

földiATYA gondolata
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Talaltam egy Ruff Tibor nevevel femjelzett irast.

Egy ket dologra valaszt kaptam belole.

Peldaul arra, hogy egy punkosdi gyulekezetben miert kell mindenkinek nyelveken szolnia.



"

Egyesek passzívan azt várják, hogy a Szellem totális uralmat vegyen a szájukon, nyelvükön, és ???szólaljon meg” – helyettük – az ő hangképző szerveikkel. A Szentlélek-keresztség és a nyelvek adománya azonban nem ???automatikus beszéd”, mint a spiritiszta médiumok vagy a pogány sámánok, varázslók transzállapotban, akaratukon kívül mondott szavai. Izrael Istenének Szelleme nem démon, aki leuralja az embert, és eszközként használja: a Szentlélekkel együtt kell működni hitben. A prófétálást jelentő bibliai héber szó (hitnabbé) nyelvtani alakja is egészen pontosan ???kölcsönösen, közösen együtt” végzett tevékenységre utal, részleteiben kibontva akár így is fordíthatnánk: ???Istennel kölcsönösen egymást felindítva, együtt, közösen eksztatikus beszédet mond vagy eksztatikusan viselkedik” . Ugyanez áll a nyelveken szólásra is (amelyet a Szentírás egy helyen szintén a prófétálás tágabban értelmezett kategóriájába sorol): tévedés passzívan arra várni, hogy a Szent Szellem szóljon a számon keresztül. A Szentírás szerint ???megtelének mindnyájan Szent Szellemmel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Szellem adta nékik szólniuk” (Csel 2:4). Azaz nem a Szent Szellem szólalt meg, hanem ők! – a Szellem pedig adta a szavakat. Kölcsönösen, közösen, egymást indítva kell együttműködni a Szellemmel, nem pedig passzívan várakozni.

Csukott szájjal nem lehet beszélni. A hívőnek kell megszólalnia

Ez ma sincs másként. Amikor valaki a Szellem vételekor már hitre jut abban, hogy Isten harmadik Személye örökre belé költözött, egyszerűen el kell kezdenie nyelveken szólni. Neki kell elkezdenie. De hogyan? – kérdezik ilyenkor sokan. Nos, ez annyira egyszerű, hogy nem is lehet elmagyarázni: mindössze a hitben kilépve el kell kezdenie nyelveken szólni! Neki kell hangot kiadnia, ezt nem fogja a Szellem megtenni helyette, neki kell ajkait és nyelvét mozgatnia, neki kell elkezdenie beszélni egy új, ismeretlen nyelven – a Szentlélek pedig a szavakat fogja adni.

Ezen a ponton, amikor a transzcendencia a róla való beszéd helyett valóságos gyakorlattá válik, a materialista-racionalista európai értelem mélyen ???megbotránkozik”: a ???hit ugrását” ezúttal is, mint mindig, őrültségnek, értelmetlen butaságnak, ijesztő esztelenségnek, megalázó és bolond gyerekességnek, műveletlenségnek, közönséges halandzsázásnak, becsapásnak és minden hasonló rossznak érzékeli – éppen ezzel bizonyítva, hogy megtörtént a csoda: a hívő kilépett végre a testi értelem kontrollja alól a természetfölöttibe. A nyelveken először megszólaló még maga is megpróbáltatásként élheti meg az értelmében hirtelen kitörő háborút. Azonban, ha ekkor a hitben kitart, a szívére hallgat, és állhatatosan folytatja a nyelveken szólást, amíg az kis patakként utat vágva magának fokozatosan már széles folyamként árasztja el, akkor végül a természetfölötti léptékű békesség, öröm, szeretet, erő, hit, remény, egészség olyan tengerére hajózik ki, amilyenről soha életében még csak álmodni sem mert volna, és nem gondolta, hogy ilyen egyáltalán létezhet: beteljesedett Szent Szellemmel. "



http://www.ujexodus.hu/index.php?cikk=174

A maaancussal beszélgettünk erről a Hitbüfébe, ebből másoltam be remélem segít valamennyire.
Előzmény: chlodvig (4586)
chlodvig Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4592

Köszi, biztam Benned, hogy nem a profetak törtenetenel kötünk ki megint! :)

Sejtettük, hogy nem a beszelt nyelvet jelenti a "nyelveken szolas".---

Előzmény: takarito (4591)
takarito Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4591

Kizárólag bibliai hivatkozást mutatok, amelyből látszik, hogy sem a héber, sem az arámi nem kapott kizárólagosságot abban az "idegen nyelv"-ben.

 

Apostolok Cselekdetei 2, 6-11:

Minekutána pedig ez a zúgás lõn, egybegyûle a sokaság és megzavarodék, mivelhogy mindegyik a maga nyelvén hallá õket szólni.

Álmélkodnak pedig mindnyájan és csodálkoznak vala, mondván egymásnak: Nemde nem Galileusok-é ezek mindnyájan, a kik szólnak?

Mimódon halljuk hát õket, kiki közülünk a saját nyelvén, a melyben születtünk?

Párthusok és médek és elámiták, és kik lakozunk Mesopotámiában, Júdeában és Kappadócziában, Pontusban és Ázsiában,
Frigiában és Pamfiliában, Égyiptomban és Libiának tartományiban, mely Cziréne mellett van, és a római jövevények, mind zsidók, mind prozelitusok,
Krétaiak és arabok, halljuk a mint szólják a mi nyelvünkön az Istennek nagyságos dolgait.

 

 

Előzmény: chlodvig (4586)
chlodvig Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4590

  Tudom, nem is töled kerdeztem, hanem aki mar beszelt nyelveken :)

A linkjeid naggggyon jok. A Tao, jin-jan, mar regen felismerte ezeket a folyamatokat.

"A tudomany kullog utanuk...", ahogyan Mirdad irta egyszer, meg ajanlotta

 Fritjof Capra : A fizika taoja c. könyvet.

 

 Persze a nyelveket en se heberre ertettem, csak abrazoltam, milyen fura, ha azt

szoszerint ertjük, es nem szimbolikusan, ahogyan Te is irtad.  Kiralyak a cikkek!---

Előzmény: mindenszentek (4588)
Paleokrites Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4589
Mikor, hol és miért szünt meg az Isten szövetsége Izraellel, ki írta ezt le, ki mondta ki és hol található ez egyértelműen?

A Frigyláda már Nabukodonozor Jeruzsálemi hadjárata óta nincs szem előtt, azta sem került még meg....

Mivel Isten ragaszkofott hozzá, hogy a sátorban legyen a Szentélyek Szentélyében, ahol Ő megjelenik évente....., azóta sem jelent meg....
Jézus ebben nem kompetens, mintahogy a megváltásban sem, hisz semmi megváltásra mélót nem tett meg Isten ígéretei szerint, amint Mózesnek is meghagyta....
Előzmény: takarito (4582)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4588

sajnos nem tom nem vagyok sem karizmatikus sem nem karizmatikus.

a történet a bibliában egyrészt szimbolikus, másrészt kapcsolódhat a szintén szimbolikus bábeli zűrzavarhoz...harmadrészt szvsz telepatikus kommunikációra utal. aki nem hiszi próbálja ki. aztán hogy ki hol mit kuruttyol róla azt nem tom és hát nem is érdekel. nekem telepatikus más meg gondol amit óhajt:-).-)

Előzmény: chlodvig (4586)
takarito Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4587

Kinek fontos ez?

Ami lényeges, hogy egymás nyelvét képesek legyünk megérteni. Addig amíg ez nem megy, teljesen felesleges egyéb nyelvekkel foglalkozni. Egy ismeretlen nyelv megértése akkor válik fontossá, ha találsz valamit azon a nyelven írva, beszélve, magnóra felvéve, akkor rá lehet térni a nyelv megismerésének és megértésének hogyanjára.

 

 

Előzmény: Törölt nick (4583)
chlodvig Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4586

:)) De jogos a felvetes.

Mar regen meg szerettem volna kerdezni:

 a karizmatikusoknal miben all a "nyelveken szolas"?   A kedves topikgazda azt irta, hogy mas dolgokkal együtt (eröltetett mosolygas, stb.) mar elhagyta ezt, de valamikor "tudta". Marmost ha a "nyelv" itt a profetak nyelvet jelenti, - mert valaki azt fejtegette: heber/arami - akkor a gyüliben oheberül (aramiul) kezdtek el maguktol beszelni....? :)   Ez jobb, mint a Relaxa! :)

Előzmény: mindenszentek (4584)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4585

volt itt anno kis édelgés:-) anyag energia ügyben ha emlékszel, na itt van két tekintély...bár annyi fizikus és filozófus mondja ezt mint égen a csillag

 

 

 

http://www.vilagokonat.hu/sub-pages/galeria.html

 

aszongya: Semmiféle stabil anyag nem létezik, csak folyamatok vannak.

dr. Héjjas István kutatómérnök szerint

 

http://www.lelekbenotthon.hu/article.php?sid=153

stb

Előzmény: Paleokrites (4577)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4584
azzal nyalják a fagyit
Előzmény: Törölt nick (4583)
takarito Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4582

a Frigyláda eredetiben szerintem Izraelben van elrejtve...., ahhoz senki nem juthatot hozzá!

Miért is ne? Talán valamelyik keresztény vagy zsidó security szolgálat őrzi életét veszélyeztetve a köveket? Vagy te tudod hol van és a tudás veszélyének ellenére sem árulod el soha senkinek a helyét, hogy ezt ilyen határozottan állítod?

 

A frigyláda jelentősége és hatása a zsidó néppel kötött szövetség megszűnése által teljes mértékben megszünt. Ez pontosan azt is jelenti, hogy a kőtáblák, és maga a frigyláda  senkinek az életét sem nem veszélyeztetik, sem nem áldják meg. Ha valaki eddig még nem faragott belőle szobortalapzatot, az ezután ha megtalálja, nyugodtan megteheti.

Ennek egyik bizonyítéka az, hogy ha Istennek fontos lenne az Izraellel Mózesen keresztül megkötött szövetség, akkor a szövetséget biztosító frigyláda már Jézus idejében Izrael főpapjainak a kezébe került volna nyilvánosan, és szórná próféciáit, áldásait és átkait, mint a Jézus előtti időben.

 

 

 

Előzmény: Paleokrites (4577)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4581
egyebekben az ezerkilencszázhatvanas évekig latinul hidették a rom. katolikus ugét. hogy mióta a magyar a hivatalos nyelv magyarországon arra nem emlékszem. de volt itt kis csúszás...
Előzmény: guzmen (4575)
mindenszentek Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4580

ja hát tőlem sírhatunk is. kb uof-k is celebrálhatták volna a misét...tomács nélkül...bár nem zárhatjuk ki hogy nem azok celebrálták.

azt nem mondtam hogy neked ezt paródiának kell látni...ahogy én annak látom méghozzá önmaga tökéletes parókiája nem ööö paródiája volt a dolog.

bár az orvosok és a jurátusok nyilván fogták az adást.

Előzmény: guzmen (4575)
takarito Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4579

Tudom. Itt Pál a nyelveken szólás használatáról beszél, nem pedig az angyalok nyelvének ismeretéről. Vagy te másképp érted?

 

Előzmény: Paleokrites (4574)
guzmen Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4578
Szerintem is valahol, az akkori Izraél földjén lehet elrejtve. A hóditók krónikái biztos feljegyezték volna, mint a legértékesebb zsákmányt és bizonyítékot arra, hogy az "ő istenük erősebb". Ám ennek sehol nincs nyoma, Jahve vigyázott arra, hogy a népére mért büntetés ne az ő személyét sározza be. Vannak mindenféle mendemondák Dél-Jementől kezdve Etiópiáig, hogy itt van, ott van a frigyláda elrejtve, de mivel eddig senki nem látta és nem tudta bizonyítani, ezért csak a mese szintjén marad.

A Vatikán VISSZA, nem szerezhetett semmit, mert neki a Templomban nem volt semmije. Ha bármit is megszerzett, az soha nem volt és nem lesz az övé, hanem a héber nemzetet, legitimitás szerint a mai Izraél államot illeti. Úgy, mint a piramisok korabeli régészeti leletekre Egyiptom tart igényt. Sőt ebben az esetben sokkal többről van szó, mert nemcsak múltbéli örökség, hanem a nép vallási életének, múltjának fontos jelképei.

Az bizony sajnos való igaz, hogy sok ókorból származó vallási, kultúrtörténeti adatot, szellemi és tárgyi bizonyítékot, leletet a korai kereszténységtől kezdve napjainkig az Egyház megsemmisített. A Biblia is ír ilyenről pl. a Cselekedetek könyvében. Azért szerencsére mindenhová nem ért el a keze, hála Istennek, akit érdekel rengeteget olvashat ókori műveket, melyek elkerülték a pusztulást, csak kicsit kutatni, érdeklődni kell. Ha nekem egyszerű embernek sikerült, másoknak is fog. A nagyobb könyvtárak rendezett formában tudják segíteni az érdeklődőket
Előzmény: Paleokrites (4577)
Paleokrites Creative Commons License 2006.12.26 0 0 4577
Nos a Frigyláda eredetiben szerintem Izraelben van elrejtve...., ahhoz senki nem juthatot hozzá!
A vatikán már mindent visszaszerzett ami fontos volt a számára, avagy még folyamatban van, de folyamatában van mindent megszerezni, ami napvilágra kerülhet és megingathatná a kereszténység alapjait...., ezért is pusztított el minden értéket, ókori irodalmi-történelmi, tudományos míveket és művészeti alkotásokat....
Miért nem marad fel annyi példány Homéroszból, Szókratesz írásaiból, netán más népek műveiből és miért maradt fent annyi újszövetségi másolmány tömkelege? :)
Előzmény: guzmen (4576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!