Rendszeresen olvasom ezt a fórumot is, örülök, hogy megint jelen vagy!!!
Ráadásul egyik kedvenc versemet idézed....
Ha kéred, előkeresem az egyik professzorom Ady-tanulmányát , és lefénymásolom.Csak egy "baja" van: nem a ma divatos "esztétikai" szakszavakat használja...túl érthető...Debreceni bölcsészek egyik bibliája volt annak idején.
'..bátran feltételezhetem,hogy ezt senki sem olvassa:..'
olvasó azért akad, csat vitázó nem nagyon. A gyanakvó illető Csülök volt, a többivel sajnos egyet kell értenem :)
(Mivel ezen a Fórumon gyakorlatilag hetente van egy-egy megszólalás,következésképp bátran feltételezhetem,hogy ezt senki sem olvassa: ezért merek itt egy kicsit politizálni - ugyanakkor én sajnálom a legjobban, hogy nem tudok most mással foglalkozni.)
Személyek: személytelenek és súlytalanok
Helyszin: magyar közélet
Idö: 2001
Történés:
Csurka István:"...ugyanakkor ar Egyesült Államok felelössége is megkérdöjelezhetetlen az eseményekben" (09.12.)
BRFK-szóvivö:"Schlecht Csaba ügyében a nyomozást megszúntettük,mivel bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja nem igazolódott be." (09.12.!!!)
(Szegény Tuskó Hopkins is végig csak gyanakodott, és még az esküvö sem gyözte meg gyanúja alaposságáról...)
Közlemény a hatpárti egyeztetés után:"Egyedül a MIÉP nem irja alá a terrortámadással kapcsolatos szolidaritási nyilatkozatot."
(09.21.)
Lovas István:"Az SZDSZ Izrael ügynöke,kellene egy törvény hozni,hogy ezt kötelezö legyen bejelenteni."
(Magyar ATV 09.21.)
Az a legmegdöbbentöbb az egészben,hogy mind Csurka, mind Lovas a tökéletes kommunista frazeológiát és érvrendszert használja álláspontjuk alátámasztására,de végül is régi tapasztalat, hogy a szélsöségek körbeérnek, és a végponton találkoznak. Most már csak azt nem értem,hogy miért nem egyesül a MIÉP és a Munkáspárt? A szocializmus mellett "hajlithatatlan derékkal" hitet tévö Csurkának ez igazán nem eshetne nehezére...,és a közös libiai, iraki, szerbiai kapcsolatok is erre köteleznék.
(Még Király B.Izabella is képbe jöhetne - olyan szépen kézimunkázott!)
Aki nem veszi észre,hogy jelenleg a demokrácia és a totalitaritás eszmei(?) harca zajlik, az semmit sem ért a világból!
OFF-2
Vigyázó szemeteket Varsóra vessétek!!!
A vasárnapi választások után megismételhetö lesz az egykori MDF-értékelés: " Varsó elesett!".
Igen, Varsó elesik,de Lengyelország talpra fog állni!!!
Az elözetes felmérések szerint a Baloldali Demokratikus Szövetség hatalmas fölénnyel nyer, csak a gyözelmi arány kétséges: sikerül-e az 50%-ot meghaladni? Külön érdekesség,hogy ott is van egy radikális jobboldali párt a "Jog és Igazság" pártja - jellemzö,hogy a Pravda analógiájára a MIÉP és más, a velejükig hazug pártok, milyen elöszeretettel használják nevükben az "igazság" szót - amelyet a lengyel püspöki kar teljes mellszélességgel támogat,de hiába: a mélyen katolikus lengyelek nem fogadják el a tömjénfüstös iránymutatást. A választások igazi pikantériája, hogy az eddig kormányzó - ,és sok tekintetben a FIDESZ kacskaringós pályájához hasonlót befutó - Szolidaritás Szövetség még a szejm közelébe sem jut; a legfrissebb adatok szerint 4%-on áll!
Sic transit... - már szégyellem leirni ezt a közhelyet,de jobbat nem találni.
(Elnézést kérek a sok OFF-ért azoktól akik elolvasták, de ez a Fórum annyira kihasználatlan volt, hogy meg mertem kozkáztatni ezt a hozzászólást)
Hogy mindannyian megmaradjunk, és forditani se kelljen:
"
...
Szeretem megcsókolni azt,
Aki elmegy.
...
Szeretem az elutazókat,
...
Szeretem a fáradt lemondást,
Könnyetlen sirást és a békét,
Bölcsek,poéták,betegek
Menedékét.
Szeretem azt,aki csalódott,
Aki rokkant,aki megállott,
Aki nem hisz,aki borus:
A világot.
...
Szeretem megcsókolni azt,
Aki elmegy."
Más:
(Az útról mostanság a repülőút, utolsó út jön eszembe leginkább,amiként a porról is egész másra asszociálok pár nap óta...,sajnos...)
Kéretik a port nem fölverni, mert akkor nem tudom felszívni. Ezért is selejteztük le partvisht, mert csak kavarta a port, de nem tüntette el (Más is szoktak kavarni, ami sz-vel kezdődik éa r a vége, de ahhoz semmi közöm!!!).
Eddigi tömény önmagasztaló kritikám szerint én jól végzem a feladatom, leváltás szóba sem jöhet. Most egy kicsit szabadságoltam magam, mert ami Amerikában történt, és ami emiatt még történhet megfeküdte a porzsákomat. Valamint reszketek, félek és igy nem tudok rendesen dolgozni.
Hogy a port-szívó is jóllakjon és Dodi is megmaradjon:
Zen
Elment egy gésa.
Elment egy szamuráj.
És soha többé
nem tértek vissza.
Én voltam az a gésa.
Te voltál az a szamuráj.
Visszajött egy gésa.
Meg egy szamuráj.
Nem én voltam az a gésa.
Nem te voltál az a szamuráj.
Én voltam az út,
amin jöttek,
te voltál a por,
amit fölvertek.
Peevish/x jelentkezz... jelentkezz... Lassan két hónapja, hogy elmentél. Nélküled üres ez a fórum. Japán betűs klaviatúra, betűkészlet és helyesírás-ellenőrző, valamint gésa-kódex és origami-könyv beszerezve :)
Oké, oké, valóban átverés a szöveg.:) ("In the year of the new century and nine months,
From the sky will come a great King of Terror
The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city."
"In the city of york there will be a great collapse,
2 twin brothers torn apart by chaos
While the fortress falls the great leader will succumb
The third big war will begin when the big city is burning." - NOSTRADAMUS 1654) - ezt ugyebár az évszám is tanúsítja - bocsika mindenkitől a körültekintetlenségem miatt.
Ami tényleg Nostradamus, és bármilyen értelemben is köthető az eseményhez, azok a következők:
Century 1, Quatrain 87
Earth-shaking fire from the center of the Earth.
Will cause the towers around the New City to shake:
Two great rocks for a long time will make war,
And then Arethusa will color a new river red.
Century 2, Quatrain 89
One day the two great leaders will become friends,
Their great power will be seen to increase:
The new land will be at the height of its power,
To the bloody one the number reported.
Century 4, Quatrain 16
The free city of Liberty made servile,
Made an asylum for corrupt ones and dreamers:
The King changed, to them not so vehement:
From one hundred will become more than a thousand.
Century 5 Quatrain 65
Suddenly arrived, the terror will be great,
The principal players in the affair are hidden away:
And the lady in the hot coals will no longer be in sight,
Thus little by little will the great ones will be angered.
Century 6, Quatrain 97
At five and forty degrees, the sky will burn,
Fire approaches the great new city,
Immediately a huge, scattered flame leaps up,
When they want to have verification from the Normans.
Century 8, Quatrain 17
Those at ease will suddenly be cast down
The world put into trouble by three brothers,
The enemies will seize the marine city,
Famine, fire, blood, plague, all evils doubled.
Century 8, Quatrain 59
Two times put high, two times put low,
The East also the West will weaken:
Its adversary after several battles,
Driven out by sea will fail at the time of need.
Century 9, Quatrain 81
The sly King will understand his ambushes,
From three fronts the enemies assail,
A strange number, tears from the hooded men,
The brilliance of the translator will come to fail.
Century 10, Quatrain 49
Garden of the world near the new city,
In the path of the hollow mountains:
It will be seized and plunged into the Vat,
Drinking by force the waters poisoned by sulfur.
Century 10, Quatrain 74
The year the great seventh number is accomplished,
Appearing at the time of the games of slaughter:
Not far from the age of the great millennium,
When the dead will come out of their graves.
Century 10, Quatrain 97
Triremes full of captives of all ages,
Times good to bad, the sweet for the bitter:
Prey to the Barbarians hasty they will be too soon,
Greedy to see the "plume" [feather or of smoke?] wail in the wind.
Ez a Nostradamus nagyon elôrelátó volt, hogy eleve angol nyelven írta ezt a jóslatot.
Tudom, hogy rögtön lefordították angolra is a műveit, de francia nyelven nem találtam meg sem a Presages-ben, sem bármelyik Centurie-ben.
Ha tudsz hiteles fellelhetô helyet, tedd közzé!
Nem hogy nem zárható ki, hanem biztos, hogy "hamisítvány": ez egy lamezborító, mely jóval szept. 11. előtt jelent meg. Ami miatt érdekes, hogy kb. pont azokon emeleteken "jósolták meg" a robbanást, ahol az később megtörtént. (Az együttes egyébként a globalizáció, a rasszizmus, az oktatás egyenjogútlansága ellen emel szót - a borító alapján ezek szimbólumaként tarthatták számon a WTC-t.)
Csak a tűzoltóság 800 fős emberveszteségről beszél. És még megközelítőleg sem ismerjük a valódi helyzetet. Még mindig erősen ég a WTC környezete. Azt tippelik, hogy a halottak és sebesültek együtt 60.000 embert tesznek ki. Jó esetben ebből "csak" 10-15 ezer a halott, de lehet akár ennek többszöröse is.
A NATO ma esti határozata értelmében a tegnapi esemény olyan háborús támadásnak minősül, ami életbe lépteti az Észak-Atlanti Szerződés 5. cikkelyét, azaz a szerződés minden tagállamát hadba szólítja a támadó ellen. Azaz Magyarország is hadban áll. Csak még nem tudjuk, ki ellen.
Az ominózus Nostradamus idézet (amire tegnap a trefin utaltam):
"In the City of God there will be a great thunder, Two brothers torn apart by Chaos, while the fortress endures, the great leader will succumb ... The third big war will begin when the big city is burning"
(Az Isten Városába Iszonyú villám csap, A két testvértorony a Káosz otthona lesz, Miképp az erőd elesik, a Nagy Vezér elbukik. A harmadik nagy háború kezdetét veszi, midőn a nagy város lángokban áll.)
Az elvált asszony 4x megy férjhez.Az új férj megdöbbenve tapasztalja a nászéjszakán,hogy a nő még szűz.
-Ez hogyan lehetséges?
-Tudod at első férjem szűcs volt és csak simogatott,a második cukrász és csak nyalogatott,
a harmadik politikus és csak igérgetett...
Ahaaa,szóval kivetítetted rám álmaidat ????
Tagadom hogy szesztestvérem bányajáradékából vettem volna a ping-pong ütőm!:)
Én soha nem nézek vissza és lefelé a mélybe.Égretörök,földi hívságok,kerekek,imázsok se tántoríthatnak el!
Azonnal szabadíts ki,mert különben lehányom magamról!!!/van alattam fürdőruha nyugi,porszívó2 style-ben már próbálok a tali5-re/
Büszke lehet jövendő Miniszterelnökünkünk,hogy ilyen vágott-eszű,bár bányátlan, remekirói vérvonalú atya korteskedik a kormányunkért.Kicsit fura persze,hogy Ő az egyetlen hivatalos ellnzékünk is,de megérdemel minket és mi is méltóak leszünk az Ő bizalmára! Úgy csípjen és segéljen minket Batkinunk!!!/ezen utolsó mondatot a kormánytagok az eskü letételekor tetszőlegesen válaszhatják zárszónak:))/
Megértem Rekontra könnyeit, a por a szembe kerülvén irritációt okoz. Ezért sírunk mostanában annyian, mert porhintéssel el vagyunk látva rendesen mostanság. Egyébként az eredeti hozzászólónak szerintem a négy gyereke forgott az agya három kerekén. Ez csak elírás volt a részedről, mert nem hiszem, hogy ki van mind a négy kereke.
Kedves Makopa!
Átfordított irományodnak több értelme van mint eredetijének, arról nem is beszélve, hogy végig nevettem az egészet. Kolléganőm igen furcsán nézett rám, szellemi állapotom iránti kételyekkel.
Szerintem te se tudod nevetés nélkül végigolvasni, de a tali5-ön tehetünk egy próbát.
Az Igazi Rekontra nickű jáccótársunk fátyolos szemmel olvasta hozzászólásodat. Szomorú amiatt, hogy az augusztus 20-ai malôr ilyen félreértéseket okozott. Véletlenül a zsombói talira megfogalmazott köszöntôje került a kezébe a Kossuth téren és ezért improvizálnia kellett egy, az alkalomhoz illô - szerintem zseniálisan megoldott - parafrázist. Biztosan észrevettétek, hogy milyen lassan, tagoltan beszélt. De a négy kerék közben lázasan forgott az agya három féltekéjében és kereste a megfelelô szavakat.
És igazi átvágós módra megoldotta!
Még egy kicsit szégyelli magát elôttünk, a zsombói talira sem jött el végül, de megkért, hogy beszéde eredeti szövegét adjam közre.
Mélyen tisztelt Tata Úr, Excellenciás Gáborok, Tisztelt Hölgyeim és Uraim.
Tisztelettel köszöntöm mindannyiukat!
Hadd köszöntsem külön azokat az átvágósokat, akik a magyar millennium évében érkeztek meg közénk. Isten éltessen benneteket és beszervezôiteket!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, átvágósok Zsombón, a Kárpát-medencében és szerte a világban!
A Tali4 elkezdődött. Meghívtuk és leültettük asztalunkhoz a múltat!
Mert jeles ünnepeken, amikor megnyílik előttünk az idő, maga köré gyűjti családját az ember. Vendéget hív, ünnepi asztalt terít. S a múlt illendően tett eleget a meghívásnak, nem jött hozzánk üres kézzel. Emlékeket hozott és hagyományt, hősöket és példaképet, elhozta ezer játék küzdelmét, fájdalmát, örömét, elhozta a fullmaxolás konokságát és elhozta magával legfontosabbat: a múlt elhozta nekünk a jövőt.
Ezer ajándékot hozott. Mert ezer arca van a reménynek. Ezer arca van a fájdalomnak, a szeretetnek, a boldogságnak. Ezer arca van az új játákosoknak. Ezerfelé fut a százalék sorsa is.
Az új játékosok lenni akarnak valamik, a régiek tenni akarnak valamit.
A fórum2 véghezvitte, ami csak keveseknek sikerül, azzá lett, ami lenni akart, szabad, független, erős, gyarapodó fórum.
A millenniummal lezártuk a hosszú, beteg, nagyképű és keserves XX. századot. Az utolsó pillanatban csaptuk rá az ajtót, mert azzal fenyegetett, hogy folytatódni fog és a jövőnk is a régi marad. De a millenniummal új kapukat tártunk ki, távlatokat nyitottunk, horizontot rajzoltunk. És nekivágtunk.
Az ÁtVágó sohasem lesz többé olyan, mint amilyen a XX. században volt.
Veszélyes szurdokban hajóztunk eddig. Tágas vidékre érkeztünk. Ideje partra szállni, mert úgy tűnik, az előttünk föltáruló század kiváló alkalom, hogy éljünk, hogy fiatalok legyünk és hogy átvágósok maradjunk. Úgy érezzük, minden készen áll arra, hogy nagyszerű dolgok történjenek velünk.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Egy új korszakot nem a háborúk, nem a politika, még csak nem is a gazdaság indít el, hanem a játékosok lelkületének és gondolkodásának megváltozása. A lelkek emelkedése, a közös bizalom, a jövőbe vetett remény és az ebből fakadó erő.
Ez történik velünk. Ez az erő költözött belénk.
Ezért egyre több a felemelt fej, a kiegyenesedett gerinc. Ezért szaporodik a derűs játákosok száma, ezért van egyre több embernek fullmaxa, érzik úgy egyre többen, hogy játékuknak haszna, értelme és gyümölcse van. Ezért szépül a toplista, születik egyre több új átvágós. A harang gyakrabban hív majd bennünket bodnárcióra, mint lefagyásra. Ezért nem fogy el a jövő.
Az új század kezdetén a bizakodás, a remény, a játék és a szeretet híveinek száma napról napra gyarapodik.
Úgy volt eddig, hogy többen voltak azok, akik csak akkor érezték sikeresnek a játékot, ha a többiek sikertelennek bizonyultak körülöttük. Most úgy lesz, hogy azok jutnak többségre, akik úgy érzik, sikerükhöz a másik játékos sikere is szükséges. Így talán az irigység is elsorvad bennünk.
Úgy volt eddig, hogy amit egy játékos megnyert, a másik elvesztette. Millióknak kellett azt látniuk, hogy elveszik tőlük, amiért tíz kérdésen át dolgoztak. Ezentúl úgy lesz, hogy amit megnyerünk, azt meg is tartjuk. Úgy lesz, hogy ami a tiéd, az a tiéd és a te erdményed marad. Ami az enyém, az enyém és szekundánsaimé lesz. Az enyém az enyém, a tiéd a tiéd. Ebből lehet végre mindannyiunk közös méltósága és százaléka.
Úgy volt eddig, hogy a Fórum2 csonka. Holott semmi oka rá, hogy úgy maradjon. Nem fogadta be a védelméért megannyi pontot hullatott sok nullázást vállalt, szabadságszerető játékosokat. Pedig már régen készen állnak. Most úgy lesz, hogy fórumainkat a szabadság és a felelősség szellemében egyesítjük. Úgy lesz, hogy az átvágósok ebben az fórumegységben függetlenségüket védve és átvágós büszkeségüket megőrizve vesznek részt.
Majd úgy lesz, hogy itt is mindannyian megértjük, az indexes lélek nem ott kezdődik, ahol a mi szabadságunk és függetlenségünk véget ér. Ott nem az Index.hu kezdődik, hanem megint csak a hontalanság, a senki földje.
A régi játékosok tudták, ha elvész a vendetta, oda a sóskifli. Mindannyian érezzük, ha elvész a bársonylepedô, oda a memoár. Minden játékban más világ épül. Mégis játék csak egy van. De mi átvágósan látjuk. Átvágósan értjük. Átvágósan tárjuk fel törvényeit. Átvágósan alakítjuk. Úgy, ahogyan rajtunk kívül senki más nem tudja tenni. Az ÁtVágóban kétszer kettő fullmax. Ez minden más játékban másképpen van.
Úgy volt eddig, hogy az Index.hu-n a Fórum2-n kívül átvágósnak születni keserves sorsot jelentett. Másodrendűséget, megvetést, kigúnyoltatást. Most úgy lesz, hogy végrehajtjuk az átvágósok határokon átívelő újraegyesítését. Mert a jövő nem ismer határokat és az ÁtVágó mindaddig ott lesz a magasban, amíg elválaszt és nem összeköt az internet. Úgy lesz, hogy átvágósnak születni emelkedő, erős, polgárait megvédeni képes, megbecsült játékhoz tartozást jelent. Úgy volt, hogy a moderáció eszméi nem állták ki az idők próbáját. Elvéreztek, elbuktak vagy a szemétdombon végezték - melyiknek mi járt. Most úgy lesz, hogy időt álló eszmékben hiszünk majd megint. Lesz közös rend, amely felé mindannyian szabadon törekedhetünk.
A hegy magas, de van út a tetejére.-mondta Hannibál Anti, a portás.
Az ÁtVágó határai térben és időben szabottak. Ha tágasabbra vágyunk, akkor az ÁtVágót fölfelé, az ég felé kell építenünk. Eddig úgy volt, hogy a játékszabály formálta jellemünket. Most úgy lesz, hogy a jellemünk formálja a a játékszabályt. Saját játékszabályunk lesz megint.
Most úgy lesz, hogy ismét az Index.hu főutcáján haladunk.
Amíg kapacitásom bírja, a porhintőket igyekszem porzsákomba begyűjteni és Poratkasert gyártani belőlük. Jut eszembe okt. 27-én körbe portalaníthatlak végre?
Hijjába no! Elvont hülyeségeimet nem mindig lehet első olvasatra portalanítani. Azért ez a kergemarhakóros valami elég árnyaltal finom marhaság, nem? Nem tudom, hogy a képen látható egyedek közül, a szarv tulajdonosát, vagy a szarvat fogó egyént látnám-e szivesebben porhanyósan, spékelve az ország asztalára terítve.
Talán azért portalanító személyiségemet ismerve ki lehet találni.
Alapvetően viziuális típus vagyok, ezért rápillatva a hozzászólásra, első reflexem az volt, hogy micsoda marhaság, miért terjedne a szarvon át? Csak ez után olvastam végig az egész hozzászólást. A második fele miatt már érthető. Az unikum magyar szürkemarha nemes példányát félted - joggal - a kergemarhakórtól.
Valahol alább már kifújtam magamból a szívással ellentétes részemen:
"Ebből is látszik, hogy a szövegkörnyezetből kiragadott idézetek mennyire mássá teszik a lényeget. Amit itt teljes terjedelmében leírtál az egy nagy marhaság, egy beképzelt diktátor kortesbeszéde. Viszont egyes mondatai még porvirágok éledezését is előidézik."
A másik lehetőség, hogy kis porszívó agyamat még mindig meg lehet hülyíteni ilyen szövegekkel.
Utólagos reklamálást és okoskodást nem fogadok el! Különösen attól, aki így kommentálta a 13 azaz tizenhárom részes sorozatot: Gyönyörű, s mily igaz. :o)))))))
Ládod Kkifo! Ez a porszívózásra váró politikusok ismérve, hogy beszédéről nem lehet eldönteni, hogy paródia, vagy azt hiszi, hogy a publikumnak igazságként is be lehet adni (más szóval a nép felsőbbrendű lenézése).
A kergemarhakór a szarv érintésén keresztül is terjed? Ha igen sajnálom szegény marhát most majd le kell vágni, csak azért mert rossz helyen volt rossz időben.
Szia edoo!
A nyakamat tettem volna rá, hogy cirka 3 hónap pauza után a fórumon még mindig oldalanként átlag 8 hozzászólással képviselteted magad... :)
A M.K. asszoc. nekem is beugrott visszaolvasva saját magam :)
Jó megint játszani, már nulláztam is egy csomót! :)
Al14
Ezúton értesítek mindenkit, hogy aki ismeri, szereti, tiszteli, utálja, ... stb Al14-et, az tudjon róla, hogy visszatértem!!! Nincs kegyelem!
Szóval lehet megint rettegni a nevem :).
Szal sziasztok, mostantól megint itt leszek néha.
Remélem azért vkinek feltűnt hiányom...
Üdv mindenkinek:
Al14
12860, 12854
Én azt gondoltam, hogy makopa túl sok beszédet hallgatott, olvasott, túlcsordult és a fülén (könyökén stb.) jön ki az a sok bölcsesség, amit nekünk közreadott. Úgy is mondhatnám, hogy egy politikust parodizál. Úgy érzem, nem tévedtem nagyot (nem a paródiát láttuk, hanem az eredetit).
Kedves makopa!
Tetszik az állatfarmi kép! :) Bevallom, biológiai fegyverrel rendelkező szürkeállományról - valószinüleg nem csak a képen látható kétlábuak (talán tenderbontás volt?), hanem én is - most szerezhettem igazi, vizuális, 3D tapasztalatot! Köszi, tanulságos volt! Talán ritkán nézek a tükörbe? :))))
Üdvözlettel: -dj-
Nem is a Főnök megszólitással van nekem bajom Főnök !
Edoo szó szerint ezt irta:
"Nyertünk főnök, a titkárnő néha megáll és be-bevár.."
A TITKÁRNŐ !!! AZ az én bajom !!
Nadeha Te is azt mondod, hogy Én és CSAK ÉN, akkor minden rendben.
Köszönöm Főnök !
Erre még teremtőm nem hívta fel a figyelmemet, hogy üríteni is kell. Az eddigi porból Poratka sert gyártottam, amit majd meg is kóstolhattok, ha hagyok nektek.
A porzsák üritést hogy oldod meg? Nálunk ez mindig rám marad. Persze a papír-porzsákok feltalálása óta lényegesen javultak az ürítés munkakörülményei, de még mindig több sörnyi veszélyességi pótlékot számítok fel egy ilyen művelet után :)
Mint ISAPORHAMU teremtőm mondá, mikor szőnyeg szélére állított és felmentemem a tíz-por-ancsolatért a Porgota hegyre:
- Port-szívó! Azért teremtettelek én e Földre, hogy takaríts el a piszkot, s mi szemét. Ne fogd be poros szádat míg el nem ér a vég. Most vidd el a többi port-szívónak akaratom, s így tegyetek mint leírám!
(Na ekkora marhaságot is csak tele gyomorral lehet összehozni.)
Kedves édesanyátok!
"A hegy magas, de van út a tetejére." - mondta kissé gondterhelten Hannibál, a Győző
...és az onnan hova vezet? Rómába? Karthágóba? De általában lefelé vezet... A sóskifliről is lesz s(z)ó? :)
Üdvözlettel: -dj-
Kellő időben kellő hőfokra lehütött és minden egyébb módon ivásra alkalmassá tett Steineken és Helle Artois (Na jó, Béluci kedvéért Hofbrau is) nélkül nem tali a TALI. Ennek biztosítása nyilvánvalóan sikertelen lenne ELVI irányítás nélkül.
BEA,
edoo jól vázolta a helyzetet, de úgy ildomos, hogy én is megerősítsem, te vagy a TITKÁRNŐ! Emlékszel ugye, A1A4 átlátszó próbálkozását is finoman visszautasítottam :))
A helyzetet az bonyolítja, mint ahogy nyilvánosan is közzétételre került, edoo meg lett bízva az HAPPY ÁTVÁGÓ Kft. ügyvezetőjeként a Tali 5. szervezésével, az én elvi irányításom mellett. Ebből következik, hogy jog- és életszerüen alkalmazza ő is a FŐNÖK megszólítást.
:)))
Edobaba komótosan összehajtja a bársonylepedőjét és bekukkant Emilékhez reggeli pletyire,majd elrohan munkálkodni a jövőn./a múltat se sikerült még végképp eltörnie../
Mert ő már a hegy tetején építette közbeszerzés nélkül az utat, vagy épp felszedte,hogy ne találjuk meg a közös ösvényt.....és egyedül vitte ágyba a diónk.:( Pá! Linkánk...
Azért Poratka sör gyártása folyamatos. Talán a Tali-ra is jut belőle, melyet gédecsövemen beszívhatok.Van még elég por alapanyagnak, mit föl(meg)szívhatok!!!
Köszönöm a részletes tájékoztatást. Jól éreztem én, hogy ragaszkodnom kell a Trallala részvényeimhez. Elveszett vagy Megnemkapott PÓLÓ Részvényeket nem jegyeznek az Átvágó Tőzsdén? Nekem már van egy belőle.
Ebből is látszik, hogy a szövegkörnyezetből kiragadott idézetek mennyire mássá teszik a lényeget. Amit itt teljes terjedelmében leírtál az egy nagy marhaság, egy beképzelt diktátor kortesbeszéde. Viszont egyes mondatai még porvirágok éledezését is előidézik.
Teljesen félremagyarázod és kiragadod szövegkörnyezetéből magvas gondolatimat:)))Legközelebb még ebből fog valaki anyagot gyűjteni és próbál kábítani:)
Valóban fennkölt, emelkedett, magasztos. És tetszik a népnek, legalábbis az idézett mondatok ellen senkinek nen volt kifogása:
edoo válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-05 19:54:23 (12832)
Nem akarok f. lenni,hisz az vagyok belül,mely örököm!De ragozhatod,szépen szólsz..:)
[előzmény : (12831) makopa, 2001.09.05 18:12]
edoo válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-05 13:50:15 (12829)
Remelem a klimax nem idetartozik....
[előzmény : (12819) makopa, 2001.09.05 08:14]
édesanyátok válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-05 09:50:42 (12820)
"A hegy magas, de van út a tetejére." - mondta kissé gondterhelten Hannibál.
[előzmény : (12818) makopa, 2001.09.05 08:12]
port-szívó válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-05 07:36:19 (12814)
Sajnos sok embernek már műtétre van szüksége, hogy a gerince ismét kiegyenesedjen. Nálunk a port-szívó társadalomban is egyre többen jelentkeznek műtétre, hogy a csövük egyenes legyen, mert meghajlott csővel dolgozni nem, csak nyalni lehet. A nagyon meghajlottak a talpakat, a kevésbé meghajlottak a s.....geket tudják nyalni.
Én szeretnék a egyenescsövű port-szívók éllére állni és mindenkit biztatok, ne féljen a műtéttől, idefent sokkal szebb a világ, itt fent már köpni is lehet a képek közepébe porszívózás közben.
[előzmény : (12813) makopa, 2001.09.05 01:10]
SZABÓ JÁNOS válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 17:56:55 (12812)
Tudni vélem :))), de a smiley igazán neked szólt :o)
[előzmény : (12800) makopa, 2001.09.04 08:43]
edoo válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 11:29:56 (12806)
NUGODTan ERŐlködj!:)))
[előzmény : (12804) makopa, 2001.09.04 09:45]
port-szívó válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 09:55:38 (12805)
Ezt a mondatot az 1978-as pártkongresszus is megirígyelhetné? Csak nem Kádárt olvasod éppen?
[előzmény : (12804) makopa, 2001.09.04 09:45]
edoo válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 09:36:57 (12803)
höye:))
[előzmény : (12802) makopa, 2001.09.04 09:27]
edoo válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 08:48:21 (12801)
A fax se tudja,csak érzi..:))
[előzmény : (12800) makopa, 2001.09.04 08:43]
port-szívó válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 08:00:40 (12796)
Gyönyörű, s mily igaz. Bár úgy tapasztalatam, hogy gyermekeink alapállapota, hogy nem olyanok akarnak lenni mint mi, mások, jobbak.
[előzmény : (12786) makopa, 2001.09.03 15:32]
Batkin válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-04 00:30:47 (12792)
Attól függ, mi számít a kezdetének... a nők érzik, ...óriási mértékben megnőtt a libidójuk...az "új" idők szavának (szagának, finomabban: lehelletének) az érzete...
[előzmény : (12791) makopa, 2001.09.03 18:50]
port-szívó válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-03 15:13:47 (12784)
Ezt most a Szép új világ üdvözleteként kell felfognom? ..
Munkaidőm leteltével megkezdem napi pihenésemet. A porszívószemem rajtatok! Vigyázzatok!!!
[előzmény : (12782) makopa, 2001.09.03 14:34]
Ennyi közhelyes fenköltség és marhaság:(
A törvényeket magyarul feltárni, az jobb lehet,mint az ásatást hozni-alkotni.
Makopa 1000fele szaladok az idegtől azonnal!!:)
Én mindenről lemaradok:(( Ki ez a port-szívó?(( Miért nem az igazi neveden irogatsz, úgy én is tudnék örülni a régi ismerősnek, így meg találgatni vagyok kénytelen, de sajna a szövegelemzésre soha nincs elég időm:(