Keresés

Részletes keresés

gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13940
Ja, most már látom, hogy észrevetted azt is. :-))) Nem lyukasztó, egy négyes Joy sarok. ez az
Előzmény: barkorka (13912)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13939
Melyik macisakra gondolsz? Az egyiken lepkék voltak! ;-)
Előzmény: barkorka (13912)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13938
Nyugodtan mondj véleményt! a szépérzéked megvan, úgyhogy legalább annyit, hogy neked tetszik-e vagy sem, azért írhatsz! :-)))
Előzmény: Szidónia55 (13908)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13937
Nagyon szép! Egy kicsit tényleg lehetne elütőbb a két kék, de szerintem így is szép. A kivágás meg nem olyan rossz! :-)
Előzmény: Törölt nick (13905)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13936
Nagyon jók lettek! Be tudod szkennelni esetleg ezt a sablont is? Nagyon tetszik! :-)
Előzmény: Törölt nick (13896)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13935
Én innen rendeltem.itt
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13934
Egyébként a permanent már nem foglalkozik minifúrók árusításával.:-(((
Előzmény: gandi1977 (13930)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13933
Gratulálok!!! És csak reméljük, hogy informáltok minket az ott történtekről!
Előzmény: Hangyaboly6 (13915)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13932
Már befejeztem a hímzést.:-))) CSak elfelejtettem képet csinálni róla, és akinek csináltam m,ég nem fotózta le. De ígérem, ahogy lesz kép, máris teszem fel!
Előzmény: 4Hópihe (13928)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13931
Egyébként annyira nem vészes, mint amennyire látványos.:-)))
Előzmény: Hangyaboly6 (13919)
gandi1977 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13930
A cd kifúrásához én a neten vettem egy minifúrót (van hozzá gravírozó, csiszoló, vágórész is) kb. 4ezerért. Ugyanonnan rendeltem 0,6 mm-es fúrószárat, mert én az 1mm lyukat még mindig nagynak tartom. A 0,6 mm-es lyukon szépen átmegy a gyöngyfűzőtű is, ezért szépen kivarrható. A cérnát nem szedi szét a lyuk, MÉG AZ ARANYAT SEM. :-)))
A cd fúrásánál arra kell vigyázni, hogy lehetőleg az írot fele legyen lefelé, azaz a másik oldal felől fúrjunk, mert ha fordítva tesszük, akkor lehet, hogy leválik a cd-ről a festett réteg. És akkor nagyon csúnya lesz, gyakorlatilag használhatatlan.
Kardszárnyú Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13929
köszi a képeket a kreatív kuckókról:)
lehet hogy kicsinek tűnik, de én így is elégedett vagyok, mert mellette van még egy kisebb komód ami kreatívsággal van tele:)
-----------------------------
szépeket alkottatok!:)
--------------------------
Hangya: gratula a magnás bemutatóhoz:) biztos nagy élmény lesz, remélem majd mesélsz róla:)

És lenne egy kérdésem vagy kérésem erről a vitáról, az elején még azt hittem értem mi miatt alakult ki, de mostanra végképp elvesztettem a fonalat, hangya légyszi magyarázd el, akár emailben is.
mert én nem szeretném, ha ez a topik tönkremenne mert szerintem jó kis csapat voltunk és sokat segítettünk egymásnak szinte családdá nőttünk és most jön egy félreértés és az egészet felrúgjuk???????????????????
nagy kár lenne.............
4Hópihe Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13928

látom közben történt egy kis moderáció,

de az élet zajlik körülöttünk..

 ildu a lemezek furásához ha kicsit visszagörditesz tettem be a furókészletröl linket.. pontos leirást képekkel pedig szorgos és én készitettünk illetve szorgos készitette a bemutatót én csak a fotós voltam, a közös porátálon megtalálod abból lehet okosodni remélem segitségedre lesz...

---------------------

szidón (13908) elöbb utobb te is belejössz ha mániáddá válik eza remek elfoglaltság..nyilván mi már ordas hibát nem ejtünk.. na jó legfeljebb én a metszésekkel de dolgozom a problámn... bármennyire is kezdönek érzed magd , én is több száz képeslap után,,, a te rálátásod is gyorsan kialakul,és tudsz majd képlapszemmel nézni egy egy munkát, nem pedig amatörként.. majd meglátod..----------------------------

czkriszt(13906)

tényleg az auchanban vettem, voltak már szerencséim,hogy jókor voltam jó helyen...

a saroklyukasztohoz még annyit füznék hozzá, a régenni gyártások valóban csak saroklyukasztásra voltak alkalmasak,lehet,hogy azért nem láttál benne nagy alkotási szabadságot, de az ujabb gyártásuaknál ki lehet pöckölni a azt ami a pontos saroklyukasztást indikálja, és kkor kezdödhet az igazi kreativitás és fantázia megvalositása..

 mindig nézzél szét ha nagybevásárlásra indulsz, akad jól eldugva a nagy bevásárló kreativ polcain más nagyhirú cégek által forgalmazott motyó kedvezöbb áron...

a 13905ös hszdbn a képeslap rendkivül izgalmas nekem...

a fonalazáshoz kapcsolodva én kedvelem a melirt, ezért árnyalatokat választok. és kb 4-5 öltéssel visszamenöleg kezdem az uj szint ott kezdödik majd az átmenet... csak egyszerüen rövidebb cérnát fogok nagyjából belöve mekkora távolságokkal akarok szineket, és összecsomozom a két cérnát..és biztos ami biztos alapon. amikor ráragasztom a varrott réteget az alá kerülö réteggel vékonyan végig megyek ragasztócsikkal a varrásokon..

13896nál a legalsó tetszik nagyon a többit nem látom rendesen de gyanitom azok is megállják a helyüket)))

gandi gratula(13894). és kiváncsian várom a himzésedet is, ami miatt csak kevés idöd jut megint a lap készitésre...

-------------------------------------

hangya 13921:

köszi a leirást.. hobbyjurnálon is láttam ezt a betümegoldást, nagyon felcsigázott jó hogy leirtad, ráadásul a te fotodon jobban látszodott az eredmény is,, hogy ennyire szabályosan tudsz irni az külön klassz.. én domboritásban gondolkodtam esetleg szinezésben...

gratula a kézmüvesház képelslap szakaszához és a magnások meghivásához...

elöbb utobb magyarországi képviselöje leszel ennek a témakörnek. mint a másik hölgy a pergával..

lassan visszaveheted hivatalosan is a diplomád és olyat fogsz tanitani, ami neked különösen tetszö és alkoto munka...

 

Előzmény: ildu (13909)
Szorgos Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13927
Szép estét Mindenkinek!

Csak, hogy mindenki értse nekem köszönhető a moderatúra közbeszólása ugyanis hivatalos állásfoglalást kértem, hogy van e joga egy topiknyitónak saját szabályokat hoznia és megrendszabályozni a a topikot látogatókat.
4Hópihe Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13926

ne kiabálj még kimoderálnak.

a nagybetöükkel való irás ugyanis ezt jelentheti általában a forumokon....

:o)

--------------------------------------------

 hossz ideje fogalmazom ezt,hogy senkit ne bántsak meg, de nem tudok elmenni szónélkül,mert kérdöjelek vannak bennem ,hogy olvastam a hszdat

Hangya én tényleg nem értelek téged,és ahogy kérted a hozzászolásodban bizalommal fordulok hozzád, mert problémám van

 már én is megbántva érzem magam. nagyon is.csalódott vagyok, alapvetöen nem ilyennek ismertelek meg... 

és sok mindent hosszantürök elviselek.elfogadom az emberek többféleségét,toleráns vagyok márcsak a munkámból adodóan is kötelességem, és nem is megy nehezen,

de komolyan megbántodtam.

a könnyü levegösséget tekintve olyat irtál, ami eddig is igy volt..

 nem volt megalázás anyázás sabada sabada.

tehát nem értem mire a figyelmeztetés ,ahogy fogalmaztál bekeményités.

 és az is rosszul esett,hogy én szóltam hozzád, de te nem hozzám intézted a válaszaidat hanem átléptél rajtam.

 irigykedni: én ugyan szoktam ilyen megjegyzést tenni meg pukkadozni, de nehogy már azt bárki is komolyan vette volna még akkor is ha nem volt idézöjelben. soha nem irigyeltem senkinek a sikerét bármilyen témában,vagy az enyémnél jobb sorskérdésben

leginkább töled nem vártam ezt  , hiszen ismersz személyesen... söt azok a topiktagok akikkel kezdettöl -topiknyitásod óta megyünk veled karöltve is ismernek már régóta és nagyon jól tudják,hogy nem vagyok irigy.. ugy éreztem ezt nekem cimezted,mert én alkalmaztam ezeket a megjegyzéseket....

de  a pergát is olvasod mert ott is jelen vagy szép munkáiddal  ott is kifejtettem kifejezetten az ujonnan megérkezö topiktársak tiszteletére,hogy csak egyfajta szépségre való rácsodálkozás kifejezése ez tölem, amit én sosem tudok majd elkésziteni.

de rendben elfogadom a játékszabályaidat és majd vigyázok a soraimra...

csakhogy megint nem tudom hol a szószabály értelme hiszen te is jegyeztél le már ilyet,hogy irigykedsz

és itt még kicsit visszamennék oda is,hogy akik használnak minket-hát mi is mások megosztásaiból jutunk elörébb. külföldiekötöl kapunk uj okttatócsomagokat miért probléma ez  ha mi is adhatunk,és más is okosodhat? nem vagyunk profimüvészek akik ebböl élnek,hogy a szakmai titkokat féltve kellene örizni és magunkkal vinni a sirba, mi sem tartanánk itt a képeslapjainkkal ha nem találtunk volna megfelelö segitö linkeket.itt egymás között is a segitség arról szól,hogy megosztjuk a tudásunkat, és szive joga valakinek ezt eldönteni akar e hozzánk csatlakozni vagy csak háttérben okosodik és tölti velünk az idejét esetlegesen szótlanul..

aztán  ellentmondásokba ütközöl ujjfennt ,mert felvetetted,hogy dicsérjünk most meg azt irod nem kell  a dicséret ,mert ugysem hiszed el.. azt,hogy mézesmázos e vagy fahéjas -hát kérem ki mennyire stilizáltan tud fogalmazni..

 én kevésbé tudok fogalmazni és megoldom egyszerü rácsodálkozást kifejező szavakkal van akinek jobban megy a fgalmazás stilizáltabban teszi-mézesmázos..

ez is lehet bántó annak aki nagyon szépen tálalva tudja közölni , a tetszését. és nyilvánvalóan nem ártó szándékkal teszi.

szerintem aaz épitő kritika sem ártó szándék.. ha valaki konkrétan kérte,hogy nem kér kritkát csak megmutatja azt is tiszteletben teartottuk. volt már rá példa más topikban is,de aztán mindenki belátja,hogy kell az épitö kritika ahhoz,hogy fejlödhessenés igenis elvárja ha itt marad mert valóban fejlödni akar,mert ugy érzi mi többet nyujtunk most és számáraa ez lehet ugródeszka az önmaga elörejutásában

most itt állok érttrlenül merjem e azt mondani hogy hude szépet csináltál megint vagy ne? mert melyik szabályodat szegem meg...

az ujonnan beérkezöket is megdicsértük biztattuk, linkeltünk, segitettük amennyire csak virtuálisan lehetett

szivesen alkalmazkodom, ha tudom mihez kell, de ellentmondásos szabályokból nem fogom tudni melyik az éppen aktuális...

aztán ez a pozitivnak lenni vagy sem???kikövetelhetö ez???

 mindnyájan tudjuk,hogy vannak therápiás -vigasztaló lapjaink... amit épp egy pillanatnyi szomorka hozott létre..szép nem szép nem ez a lényeg de az ember jobban lett töle vagy akár el is mult a lelkében duló átmeneti vihar.

 mintha azt sugallnád ezzel aki nem ragyog tolja el innen a fejét... és ez olyan diszkrimináló,,ráadásul egy dekadens képeslap megmutatásával még nem sérti meg az index modus moderandiját...

 

Előzmény: Törölt nick (13922)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13925
Figyelmeztetés

Az Index fórum topikjai alapértelmezésben nyíltak, bármelyik regisztárlt nick írhat beléjük. Kivételt csak az úgynevezett klubtopikok képeznek. A fórum moderációs szabályaival kapcsolatos tudnivalók a Tudnivalók menüpontban olvashatóak.

Moderációs szempontból csak a moderációs topikokba beírt észrevételek relevánsak, a többit MM 8. d. miatt töröljük. A nickeknek nem célszerű megpróbálni egymást egy topikban szabályozni, mert abból csak a baj van (személyeskedés, topikrombolás, egyéb csűnyaságok). Ilyenkor előbb-utóbb odaér a topikba egy moderátor és rendet fog teremteni.

Jelzem, hogy a topikot bekedvenceltem. Ha a topikbéke magától nem teremtődik meg, akkor megteremtem, akár (nick)áldozatok árán is.
boholyka Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13924

 

 Szép estét Mindenkinek! Bocs. de nem volt lehetőségem néhány napig jelentkezni. Köszönöm hogy megnéztétek, és lereagáltátok szerényke lapomat, bele kell jönnöm. Nagyon szépeket alkottatok. Még nincs új lapom, ha lesz hozom, addig is a közelben leszek, olvasok.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13923
Ja, és úgy kezdődött a nap, hogy a kezemben maradt a szemüvegem szára :-( A tartalékkal kellet dolgoznom, ami legalább fél dioptriával gyengébb, mint kéne.
Előzmény: Hangyaboly6 (13920)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13922

13906 hsz! Az Auchanban vette!

Na, nem sokáig voltam pozitív :-)

Azt is külön kértem, hogy NE nézzétek a kivágásokat, mert azok baromi rondák.

Hangyusz,Te elvarrod, és el is vágod a szálat, mielött szint váltasz? Én hagytam lógni a hátán a három szálat, de folyton belegabalyodtam, mint Laokon. Aztán leragasztottam, de így is beleizzadtam, ráadásul annyira nem is látványos. Holnap mehetek vissza a kézimunka boltba másik három szinért.

Egyébként hol vagy Hangya? Egész nap nem voltál elérhető, bezzeg a topikot teleírtad :-)

Jelentkezz!!

 

Előzmény: Hangyaboly6 (13915)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13921
Ne haragudjatok, elfelejtettem elmondani, mivel készültek a betűk, ma le is fotóztam a legújabb eszközömet :-)) Annyira örülök neki! Az a neve, hogy clippunch alphabet. 3 darabból áll és többféleképpen lehet használni.
Először a pici íveket lyukasztottam ki, aztán ugyanoda kellett lyukasztani köré az ovált. Ezekbe a kis bigyókba írtam ragasztótollal a betűket, aztán megszórtam őket arany csillámporral. Ráakasztottam és ráragasztottam a kis fülecskéket egyenként a körívre, persze nagyon kellett ügyelni a szimmetriára és a betűk közötti távolságra.
Jólesett a figyelmességetek, hogy észrevettétek.....
Előzmény: Hangyaboly6 (13840)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13920
Ezt is ki fogom próbálni, én eddig mindig úgy csináltam, hogy a széleket körberajzoltam rotring ceruzával, így már könnyebb vágni, ha látom, hol kell:-) Vágásnál legfontosabbak az erős, határozott kéz és a jó szem(üveg), a megvilágítás is fontos, honnan és mekkora fény jön:-)
Előzmény: barkorka (13914)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13919
Gandi ebben a szakértő, engem is izgat ez a lyukasztás, de gépem sincs hozzá, és kicsit félek is tőle, biztos türelemjáték :-)
Előzmény: ildu (13909)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13918
Szidon, te senkit sem bántottál meg, mi bántottunk téged, te ne haragudj! Kérlek felejtsd el, és alkoss velünk sokat! Készül a következő lap? Látom, te is maximalista vagy, ha ennyit szenvedtél az első lapjaiddal..... Ebből persze semmi sem látszik rajtuk! ;-) És gyakorlat teszi a mestert, úgyhogy hajrá!!! ;-)))
Előzmény: Szidónia55 (13908)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13917
Ez a legutóbbi a legfontosabb!!! ;-)))))
Az a gép nem Dremel? Mert az a legjobb állítólag. (Na meg a legdrágább is....)
Erről jut eszembe: csütörtöktől lesz valami ilyesmi kis fúrógép a Lidlben, Gandi, szerinted ez jó CD fúrásra? Ez csak 5ezer.
Nagyon sokoldalú vagy!!!
Az üveggravírozásról egy nagyon szuper csajszi jut eszembe, aki a kreatív varróházon ügyeskedik, nagyon szépen dolgozik!
Még nem reklámoztam, de Barkorkával együtt mi is ott vagyunk, ő csinálja a pergát, a dekupázst, meg még annyi mindent! :-) Én meg a képeslapot, kukkantsatok be néha ;-)
Kreatív Varróház
Előzmény: ildu (13907)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13916
Nekem eszembe sem jutott e részletekre figyelni, annyira gyönyörű ez a lap, az összhatás nem engedi, hogy a kivágásokra figyeljek.... Ez sablon??????? Elájulok! Kriszt, én annyira örülök neked! Megint egy új szín került a fórumba!!!
Több színnel varrni nagyon jó, és nagyon egyszerű, de igazad van, nem jó nagyon hasonló árnyalatokkal, mert nem érvényesül akkor a lényeg, a színátmenet. Elkezdjük a mintát mondjuk sötétzölddel, pár öltés után befejezzük (tudjátok, az én mániám az elvarrás, biztos ami biztos alapon, de mindenki más ragasztani szokta hátul a cérna végét), ezután egy sokkal világosabbat, esetleg más színt fűzünk a tűbe és ezzel folytatjuk a varrást, ahol az előbb abbahagytuk, ill. a következő lyukban, értelemszerűen.
Annál a lapomnál, ahol nem jól vágtam ki a 3D-t, ott is így varrtam a zöldet, ezt mutattam Pihének, de az az igazság, hogy nekem sem volt nagyon elütő a két zöld árnyalat, úgyhogy még élőben is alaposan meg kell nézni, hogy lássa az ember, nemhogy itt, fotón.... Nem volt itthon világosabb, és nekem nagyon muszáj volt megvarrnom :-DDDD
Előzmény: Törölt nick (13905)
Hangyaboly6 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13915
Macs, Kriszt! Ezt a lyukasztót csak a Magna forgalmazta itthon, ilyen már nem nagyon lesz itthon....:-( De lesz majd más, még szebb, reméljük! Bárcsak olvasnának minket a nagykerek, mert nem tudnak semmit, mire lenne itthon igény!
Eddig nem mondtam, de nagy megtiszteltetés ért, a Magna felkért, hogy nov.8-án a Praktika napon a Pólus Centerben tartsak bemutatót, mit lehet csinálni a Joy sablonokkal. Még nem beszéltük le a részleteket, ha többet tudok, mesélek:-)))) Nem egyedül leszek, czkriszt is ott lesz!!! ;-))))) Neki más feladatot adtak:-))) Majd mesél ő is;-)
Szóval ha ott leszünk, alaposan körülnézünk, és ha látunk szép saroklyukasztót, megveszem neked, Macs, jó?;-)
Előzmény: macs69 (13903)
barkorka Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13914
czkriszt én erre nem tudok válaszolni, mert még nem használtam színátmenetes cérnát, viszont eleinte, illetve a bonyolultabbaknál a kivágandó részt is domborítani szoktam, így annak a pereme mellett könnyebb tartani a vágási szélt. Legalábbis nekem :)))
Előzmény: Törölt nick (13905)
barkorka Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13913
Én nem láttam ilyet boltban, de ha valahol látod, akkor megjegyzem és szólok! Eddig hol kerested a magnán kívül?
Előzmény: macs69 (13903)
barkorka Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13912

gandi a macisak igazán édesek. Az arany cérnát nem szedte szét nagyon a lyuk pereme varrás közben?

A lepkésnek is ötletes a sarok megoldása. Lyukasztóval csináltad?

 

czkriszti ez a harangsablon a kedvencem lett már korábban is! Tetszik, ahogy a "maradék" matricákat ilyen ötletesen felhasználod hozzájuk. :)

Előzmény: gandi1977 (13894)
ildu Creative Commons License 2008.10.28 0 0 13911
Összhatásában szép,de a kivágások lehetnének pontosabbak.
Előzmény: Törölt nick (13905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!