Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

bodgab Creative Commons License 2001.08.23 0 0 84
OFF

Zuk nem volt, UAZ volt, egy-egy, de legjellegzetesebb a lengyel Niva (ha jól emlékszem) volt. Utána jöttek a Toyoták. Nekem volt szerencsém mindkettővel járni, egykor, mint mentőápoló 1985-ben, utána mint végzős orvostanhallgató, majd végzett orvosként részfoglalkozásban.

ON

Nissan Vanette???? Ismerős, milyen? A minap láttam egy hirdetést 2,2-ért kinálták...

üdv

bodgab

Előzmény: bender (82)
Pugfan Creative Commons License 2001.08.22 0 0 83
Ha az adó aggaszt, van 806-os 1.9TD-vel is, ill. újabbak HDi-vel, ami 2000ccm alatti!

Súlyadó felezése: elmész a Mozaik utcába és beíratod Mancikával hogy neked márpedig katalizátoros a dízeled!

Előzmény: bodgab (81)
bender Creative Commons License 2001.08.22 0 0 82
Sajnos ott az igazsag, miszerint a penz donti el, ki mit tud venni. de itt pont az lenne a lenyeg, hogy -lehetoleg- pontos-fontos infokat tudjon meg az emberfia. ha valakinek nem jon be a busz, akkor elgondolkozom, nekem jo lesz-e naponta busszal jarni. lehet, hogy 1-2 napig buli, de utana mar nem. ugyanez a szemely is. mi a nyaron ketto autoval mentunk udulni. egyikben a cucc, a masikban a csalad. ez sem megoldas hosszutavra. de, ha csak a nagyihoz megyunk, akkor jobb, eleg.

bodgab-tol
mikor mentoztel? csak a jarmu miatt erdekelne... Toyota, vagy meg Zuk?

tg

Előzmény: godzi1 (80)
bodgab Creative Commons License 2001.08.22 0 0 81
Két dolgon töprengtem. Az egyik a biztonság. Mondjuk van egy Multipla utasoldali légzsákkal. Vajon mennyivel van nagyobb biztonságban a gyerek hátul bekötve, mint elöl bekötve, menetiránynak megfelelően, biztonsági ülésben, légzsákkal az orra előtt? És az igazság az: Baleset két dolog miatt következhet be legvalószínűbben: én követek le valami hibát, vagy a másik. Én bizom magamban annyira, hogy azt merjem mondani, én akkora hibát nem követek el, hogy kérdéses legyen a biztonság, 4 gyerekkel a kifejezetten deffenzív vezetési stílust választottam (meg amikor mentőztem, kirohangásztam magam kellően, most már nem igényem). Ha az ellenfél a sáros, akkor meg SAJNOS (hírekben nap mint nap hallani) többnyire a vétlen fél issza meg a levét és az ott mindíg többszörös tragédiát jelent.

Nem tudom, érthető-e, mire gondolok?

A másik dolog az, hogy egy 7-8 személyes autó általában 2000 cm3 feletti motorral rendelkezik (kell is, hisz nagy a kasztni, meg a sok extra igényli a nagy motort), de ezeknek a kfb-je évi 70656 (havi kb 6000) Ft felett van B4-es kategóriában, míg a 6 személyesek 1600-as motorjához csak évi 48960 Ft (havi kb 4000) ami nem kis különbség.

Ja és mégegy, a csomagok: egy hoszabb útra úgyis kell egy túrabox, abba meg nagyon sok minden elfér!

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam

Üdv

bodgab

godzi1 Creative Commons License 2001.08.21 0 0 80
Uraim!
A busz az busz, mégha kicsike is. Ebbe a kategóriába tartozik a Transporter, meg az elődje a Caravelle, meg az L300, a Hiace, a Toyota F4, és bizony a LiteAce is.
Más konstrukció. Vezető az első tengely felett, előtt, doboz forma, láttatok már ilyet. Az ilyen tipusokkal másképp lehet közlekedni mint a személyautókkal.
El kell ismerni, hogy ezekbe a család mellé befér némi csomag is. A kisebb, családi limuzin, vagy hogymondják, kategória (Espace, 806, Evansion?, Multipla) elegendő helyet nyújt az embereknek, de a csomagok vhogy kimaradnak. Márpedig tapasztalatból tudom, hogy milyen menyiségű csomag tudd összegyűlni egy kiruccanáskor.

Marcsello!
Cáfolj, légyszíves hogy Ti befértek hatan+csomagok az autóba!

Bodgabnak annyit, hogy együttérzek. Énis vmi olyasmit szeretnék, ami a személyautós vezetési komfortot stb. tudna nyújtani. (Tudom, hogy ez ellentmond a fentebb leírtaknak, de vmit vmiért.)

Bender!
Ha gondolod, összehozok egy tesztutat a mikro-mikro buszokkal mint a Subaru. A családban van egy Suzuki, ami pont olyan mint az általad felvázolt Subaru. Nem mondhatok rosszat róla, mert megjárt ez az autó helyet-völgyet csomagokkal, mindig hazavitte a gazdáját, mégis. Akárhányszor beleülök, halálfélelmem van. Csak hogy tudd..

Lassan tudjuk mit nem akarunk, de az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy leszólhatunk bármilyen márkát és típust, a legfőbb úr úgyis a pénz lesz. Olyat fogunk venni, amilyet meg tudunk fizetni...

Előzmény: bender (79)
bender Creative Commons License 2001.08.21 0 0 79
OK. valoban az mar busz. bar egy Mitsu L300-at en is vezettem mar, ami szinten szinten 'buszos' de nem voltak vele gondjaim. jol gyorsult, ment, de ami nem tetszett benne, hogy magasitott kivitelu volt. parkolni pedig kisse nehezkesen sikerult a Bevarosban. lehet, hogy csak szokni kellene...
udv.: tg
Előzmény: bodgab (78)
bodgab Creative Commons License 2001.08.21 0 0 78
Hát... tapasztalatom nincs a Transporterrel kapcsolatban, csak egy: busz. Tudom, hogy ez úgy hülyeség, ahogy van, de nem tehetek róla: nekem inkább személyautó formájú valami kellene, mit egy busz. Ráadásul volt szerencsém vezetni egyszer egy Toyota Hiace-t, ami szintén már kisbusz. Egészen másképp kell vezetni egy ilyet, mint egy személyautót. Szóval....

Nekem nem igazán jön be!

Üdv

bodgab

Előzmény: bender (77)
bender Creative Commons License 2001.08.21 0 0 77
Sziasztok!

Vegigolvasva a topikot, a Transporterekrol nem sokat lattam. hasznalt valaki ilyet, vagy tud-e jot-rosszat roluk? az utcan jarva ebbol latni a legtobbet => biztosabb alkatreszbazis a bontoban?

mese: sogoromnak emlitettem, hogy kellene egy kisbusz amibe beferunk 4 gyerekkel, es az apjanak van egy Subaru E12-je. azt mondta, nezzuk meg, de szerinte kicsi, nem tul megbizhato, es vegyunk inkabb Transpotret, ha meg regebbi, akkor is.
tg

godzi1 Creative Commons License 2001.08.18 0 0 76
Nekem már pedig négy van, így elgondolkodom...

Marcsello!
amit írsz igaz. Akkor, ha olyan méretű autód van mint a Peugeot, vagy típustársai. Szvsz A Space Wagon ettől kisebb egy mérettel.
Néztem, láttam. A hátsó üléssor tényleg vicces. A gyerekülés vége a hátsó szélvédőnél. ez a "kocka" tipusnál volt. Az újabbakkal nem volt szerencsém közelebbről találkozni, bár legyen igazad.
Ha a gyerek ott akarna bemászni, pofonokkal téríteném a helyes útra...
Ellenben. Espace. 80-as évek vége 2.2-es benzines motor. Halálugrás?

Előzmény: T.Z. (75)
T.Z. Creative Commons License 2001.08.17 0 0 75
Nem akarok kötekedni, de a 323-as BMW ismereteim szerint hathengeres és olyan 170 LE környékén van, a 2.1-es PSA TD motor pedig négyhengeres és csak 110 LE - talán érthető, miért megy jobban. Továbbá súlyban is gondolom igen jelentős különbség van, megint csak a bajor kocsi javára. Harmadszor pedig a légellenállás sem elhanyagolható a Peugeot-nál - hiába szép áramvonalas. Negyedszer pedig nem értem, egy BMW a kőkemény rugózásával és üléseivel hogyan lehet komfortosabb? Én ültem már BMW-ben, de az én 405-ös Peugeot-om egy luxushajó volt ahhoz képest. Nem az egekbe akarom magasztalni a Peugeot-kat, de ezért az árért szvsz. nem kapsz jobbat. Ha meg egyszer bele kell nyúlni a BMW-be ( mondjuk az automata váltóhoz ), akkor hiába egyszerűbben szerelhető ( mondjuk ez is szokás kérdése ), de a költséged lehet, lesz simán annyi, amennyit eddig ráköltöttél a 806-ra. Nem kívánom, hogy így legyen, de hát Te tudod, mit akarsz :))...
Ha nekem 4 gyerekem lenne, nem gondolkoznék, mi kell.
Üdv:
Zoli
Előzmény: marcsello (74)
marcsello Creative Commons License 2001.08.17 0 0 74
Jozan,

azt a halvány bézs színű MB kombit itt bent nálunk a cégnél is hirdette egy lány, de óva intenék tőle mindenkit. A színe elég sok mindent elárul, tőlünk észeknyugatra ez a taxik színe, most már csak 1,75-ért hírdetik... Ha ennek ellenére érdekel, megnézem a számát.

T.Z.

hát nálunk mindenki Citroen-t (Xsara) kap céges kocsinak (kivéve az igazgatói Saab-okat), de talán sikerül nekem hozzájutni egy Picasso-hoz.
És azért veszek BMW-t mert egy lapon nem lehet emlegetni a Peugeot-val. Csak egy rövid példa: a 95-ös Peugeot 806-osra több mint kétszer annyit költöttem szervízben mint a nála háromszor idősebb (18 éves) 323-as automata BMW-mre az alatt a másfél év alatt amióta nálam vannak. És a BMW sokkal komfortosabb, jobban megy, stabilabb a futóműve és megbízhatóbb, sokkal jobban szerelhető. Ha lenne 7 személyes BMW, biztosan azt vennék, de mivel nincs, ebben a kategóriában szerintem a legjobb a 806-os/Evasion TD/HDI, tehát azt vettem. Persze lehet vitatkozni hogy kinek mi tetszik, de ez az én véleményem.

bodgab, gozdi1,

azért ne féljetek annyira az ülésszereléstől, elvileg nekem is be tudnának szállni a gyerkőcök az oldalsó ajtókon, mégis állandóan a hátsón közlekednek, mert az izgalmasabb, ráadásul onnan könnyebb is őket bekötni az övekkel. Tehát a SpaceWagon-ban se kell állandóan átvariálni az üléseket, a gyerek(ek) beszállnak hátul.

marcsello

godzi1 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 73
Bodgab!

Off
Trükközni lehet, ha a hitelfelvevő csaj jóindulatú. Mi áruhitelt vettünk fel (Credigen), kb 100000 Ft volt a cucc. Néni kérdezi a jövedelmet, (látja a bankszámlakivonatról), kérdezi a levonásokat (látja a bankszámlakivonatról), meg kérdezi a rezsit. Itt rutintalanul monduk, hogy mennyi az annyi. Aztán visszakérdezett egy huszassal kevesebbet (meg mosolygott mint a hülyegyerekekre szokás). Mondtuk, hogy persze. Aztán küzölte, hogy a Bank elfogadtak a hitelkérelmünket. (havi 6500 a törlesztés) A gyereket meg ha nem viszed magaddal le is tagadhatod. Úgyse néz utána, bemondásra megy. Ha biztos vagy benne, hogy bírod fizetni, (meg a csp és gyed meg ilyenek nem arra a folyószámlára mennek amit bemutatsz) nem tud lebuktatni.
Ez_persze_nem_vonatkozik_ránk, mert itt nem százezret, hanem miliiót próbálunk kölcsönkérni, aminek a törlesztőrészlete kínosabb...
On

Space Wagon:
Láttam, barátkoztam vele a kereskedőnél. Ha akkor nem vagyok teszetosza, már az enéym lenne. 89-es, 2.0 benzines, 799000-re volt kiírva, első körben 750000-ért odaadta volna. Volt fejvakarás, mert a gyári 13 collos felnik helyett 14 collos volt rajta, nem tudtam eldönteni, ez mennyire vágta haza a futóművet, meg akkor még csak szoktam a gondolatot, hogy nagyobb autó kell. Aztán elvitték egy másik telepre.
Poén: Pár hétel később, láttam az autót a gyerek iskolájánál, le is szólítottam a tulajt, hogy jaj de szép, hol vette. Mondott mindent, többek közt
azt is hogy az általam ismert árnál majd egy kilóval többért vette meg! (Nem ábrándítottam ki)

Ez csak rizsa, fontosabb viszont az, hogy nekem speciel gondjaim lennének a hátsó üléssorokkal. Ugyanis leghátulra úgy lehet beszállni, ha a középső ülésort előrecsúsztatod. Képzeld ezt el úgy, hogy középen gyerekülések vannak. Beszállás előtt középső gyerekülés kivesz, hátulra gyerek bepakol, üléssor visszacsúszik, gyerekülés berak, gyerek beleül. Mindezt úgy, hogy elmész a nagyihoz ebédre, aztán kiszaladsz az állatkerbe. Éjjel-nappal üléseket fogsz szerelni. És mint arról már írtam, a hátsó ülések nem felnőtt méretűek, max 14 éves korig megfelelőek.
Persze mindezt nem a lebeszélés szándékával írom, mert a pénz nagy úr, ha találok megfizethetőt ebből a típusból,lehet hogy beleugrok. (Csak tisztában kell lennem a korlátaival).

Ha jól tudom, Galant motorok vannak bennük. És befér a garázsba!

Előzmény: bodgab (68)
T.Z. Creative Commons License 2001.08.16 0 0 72
Elég jó céged van, ha Citroën-t kapsz munkaautónak - ilyet én is szeretnék :)) ! Peugeot után hogy van szíved BMW-t venni?
Előzmény: marcsello (69)
Jozan Creative Commons License 2001.08.16 0 0 71
Nemrég láttam a városunkban egy halvány bézs színü kombi merdzsót, az ablakában a következö papírral: "1991-es 2.5TD (vagy csak D?), extrákkal, 7 személyes, irányár 1.99 millió". Ha érdekel, figyelem, és ha legközelebb látom, leítom a teflonszámot (merthogy azt nem jegyeztem meg).
marcsello Creative Commons License 2001.08.16 0 0 70
bodgab,

jó kis autó az a Space Wagon, inkább a 2,0 benzinest ajánlanám. Bár a hatodik/hetedik ülés nem túl kényelmes (főleg beszállás szempontjából), és az összes ülés használata esetén csomagtartó nulla. Az autó összességében megbízható japán, motorikusan jó, futómű lehetne puhább, felszerelés rendben van, kasztni strapabíró és nem nagyon rohad. És 1,5-ért már találni belőle példányokat, bár elég ritkák.

üdv,

marcsello

Előzmény: bodgab (67)
marcsello Creative Commons License 2001.08.16 0 0 69
T.Z.

igen, újabb 806-ost, HDI motorral vagy egy MB V220 CDi automatát (sajnos 806-osban nincs automata). De még a végén az is lehet, hogy a cégtől kapok egy Citroent, és magamnak munkábajárni egy ötös BMW-t hozok. Mondjuk az nem a négy gyerekes kategória, de én reggelente úgyis maximum hármat viszek oviba/suliba még 3 évig...

marcsello

Előzmény: T.Z. (65)
bodgab Creative Commons License 2001.08.16 0 0 68
Hitel????? Egy 100.000 Ft-s berendezést akartam venni hitelre, úgy, hogy befizetek 11.000-t és a maradékot részletre. Erre közölték, hogy 4 gyerekkel a 125.000 Ft nettó fizetés nem elegendő hitel alapnak. Havi 9.000 Ft lett volna a részlet!

Hát nem röhej?

Sziasztok

Előzmény: godzi1 (66)
bodgab Creative Commons License 2001.08.16 0 0 67
Sziasztok!

Mitsubishi Space Wagon? Ismerős? Vélemény?

godzi1 Creative Commons License 2001.08.15 0 0 66
A srácok gályáznak még egy picit, azt hiszik attól lesz egy kicsi pénzük, meg hitelük. Bár a remény fogy...
Előzmény: marcsello (64)
T.Z. Creative Commons License 2001.08.15 0 0 65
Mit szeretnél helyette? Remélem újabbat :)))!
Előzmény: marcsello (64)
marcsello Creative Commons License 2001.08.15 0 0 64
T.Z.

a srácok azon vacilálnak, hogy miből lesz rá pénzük. Nekem már van egy 806-osom... :-)))
De talán már nem sokáig.

marcsello

Előzmény: T.Z. (63)
T.Z. Creative Commons License 2001.08.15 0 0 63
Srácok, a P 806 és a Citroën Evasion annyira szépek és kiválóak minden szempontból, hogy nem értem, mit vaciláltok? :))))
Üdv:
Zoli
marcsello Creative Commons License 2001.08.15 0 0 62
bodgab,

a 806-osban a hetedik ülés ilyen. Általában nem használjuk, mert anélkül sokkal kényelmesebb ki-be szállni és több is a hely belül (asszony hátra tud menni lepofozni a rendetlenkedő gyerekeket :-))). Viszont néha nagyon is jól jön, teszem azt ha bébiszittert is viszünk magunkkal vagy rokonságot kell vele szállítani.

Azért ne add fel, én 4 hónapig keresgéltem elfogadható árban lévő 806 1,9 td-t...

marcsello

Előzmény: bodgab (61)
bodgab Creative Commons License 2001.08.15 0 0 61
Az az érzésem, hogy ez a hatodik ülés olyan, mint az a kanapé, amit ki lehet húzni vendégágynak. Tartósan alkalmatlan a használatra, de ha egyszer megszorulsz, akkor jól jön.

A FENE EGYE MEG! Nem lesz ebbből már soha normális méretű autó....

Sziasztok!

:-((((

Előzmény: marcsello (60)
marcsello Creative Commons License 2001.08.15 0 0 60
godzi1,

bocs,félrértettem valamit, összekevertelek bodgab-al...
Egyébként mi voltunk síelni a 806-al, 2 felnőtt + 4 gyerek, sílécek mindenkinek + ruhák, 1 babakocsi, és befértünk. Sokat lehet bele pakolni ha csak 6 ülés van benne, gyakorlatilag a hátsó ülések mögött tetőig (najó, az ülés magasságáig), a két hátsó és két középső ülés között szintén sok cucc elfér, végszükség esetén még rá lehet rakni egy tetőboxot is. 5 fővel meg akkora csomagtartója van mint egy Berlingo raktere...
Egyébként a Multipla - azon kívül hogy nem tetszik - szerintem tényleg nem praktikus, mert ha elöl középen kötöd be a kicsit (fordítva - ráadásul ez csak olyan másfél éves korig játszik), akkor nehéz elérni a váltókart, ha meg oldalra rakod, akkor beszállni nehéz. Egyébként nem olyan nagyon széles az, csak a magasságához képest látszik annak. pl a 806-os sokkal nagyobbnak tűnik, de ha odaállok vele a 18 éves E30-as BMW-m mellé, szinte centire ugyanakkora.

marcsello

Előzmény: godzi1 (59)
godzi1 Creative Commons License 2001.08.14 0 0 59
Én is láttam ilyet kereskedőnél, évjáratra nem emlékszem, de friss volt. Megszédültem, nagyon tetszett. Próbaképp (egyszer élünk) megkéredeztem, mire jönne ez ki nekem? A kezdőrészlet (7 kiló körül) vállalható lett volna, a vége 3 mila. Havi törlesztőrészlet 60 ezer körül... Most nem emlékszem pontosan hány évre, de az új ára körül állt volna meg az autó.

Ehhez képest: A Multipla széles (próbáltál vele parkolni vmilyen Plaza parkolóban a szigorúan 1.7 széles sávokban?), ami nem baj, mert a többi sokszemélyes autó is ilyen. De. Valóban kit ültess előre, középre? Vszinűleg nem lesz nagyobb veszélyben mint az ötszemélyes autóban biztonsági öv nélkül hátra zsúfolva.
Ehhez képest a széltében nyert teret, hosszábban visszavették. A Multipla a társakhoz képest rövid. Hat személlyel - mert ennyi fér bele - sem tudsz több cuccot belepakolni mint a kategóriatársakba, amik hét személyesek. (Most ne vessétek a szememre, hogy a Zafira, MPV, stb. alacsonyabb, keskenyesebb stb... Legfeljebb a kimaradó ülésre pakolok, ha lehet.

Öszegezve: Arról nem beszéltünk igazán, hogy a sok gyerek mellé sok csomag is társul. Ha kicsik, neked esetleg két babakocsit is be kell tudni pakolni, nem beszélve a (jártam már így) járókáról, etetőszékről, többszörösen túlbiztosított ruhaneműról. Ha innen nézem, nincs az az autó ami önmagában megfelelhet. Ha az ember nem akar IFA-t venni, akkor mit tegyen?

Előzmény: bodgab (58)
bodgab Creative Commons License 2001.08.14 0 0 58
Hölgyek-Urak!

Olvasta valaki a cikket? Megjegyzem nekem nagyon tetszik az autó, szerintem úgy buli, ahogy van. Olyan randa, hogy már szép. És legalább egyénisége van. Két probléma van vele: az egyik, hogy a plusz 1 ülés elöl van. Melyik gyerekemet ültessem oda? A másik: újonnan 4 milliónál indul az ára. Használtan sem láttam 3 millió alatt. Pedig nagyon szívesen birtokolnék egyet!

sziasztok

bodgab

Előzmény: bodgab (55)
godzi1 Creative Commons License 2001.08.13 0 0 57
Bocsi, nem ezt mondom.
Indulónak a Jetta (fél mila jó esetben, de inkább kevesebb)+ a hitel. A vége van 1.5-1.6-nál (ha nagyon jó a vétel, akkor megzsaroljuk a szülőket, de így sem tudok sokkal feljebb lépni.
1.5-1.6-ja bodgab-nak van indulni, irigylésre méltó ember :)
Továbbá úgy tűnik, hogy fenn kell tudni tartani a két autót, mert a család női fele is közlekedik négy gyerekkel, ha nem vagyok elérhető. Így nézve az sem megoldás, hogy két autóból+hitelből csinálok egyet.

A felajánlást nagyon köszönöm, de ha belekalkulálnád a vámot is... (most prompt nem tudom 6 év a határ?), meg egyáltalán milyen plusz költségeim vannak a külföldről behozott kocsival?

Előzmény: marcsello (56)
marcsello Creative Commons License 2001.08.13 0 0 56
godzi1,

ha azt mondod hogy van 1.5-1.6 indulónak és még 1 milla hitelre, akkor abból már nem 10 hanem 6-7 éves kocsit kell kapjál. DE az tény, hogy a lízingnél ott van a casco is, ami jó esetben is 15-20eFt/hó.
Én 26-án megyek ki Svájcba kocsit venni, ha gondolod körülnézek, hogy milyen kisbuszt lehet kapni 1,5 körüli árakon.

marcsello

Előzmény: godzi1 (54)
bodgab Creative Commons License 2001.08.13 0 0 55
Itt egy nagyon jó kis cikk a Fiat Multiplaról. Bocsi, nem ismerem a html szerkesztés szabályait, így csak a web címet tudom megadni, linket nem tudok belőle gyártani.

http://totalcar.hu/teszt/multipla/

Sziasztok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!