Tegnap vettem szép lábszárat levesnek. Ma eszembe jutott, hogy kellene egy kis csont is. Csodálatos husos csontokat kaptam ajándékba. Nos most leves megfőve a balkon, lasagnenak szósz szintén. Holnap csirke combok lesznek, ma meg maradékok voltak. Azt hiszem most néhány napig nem főzök.
Ma ünnepi vacsora a ház urának tiszteletére: borjú bécsi, kukoricás-jalapenos krumplisaláta; rántott csirke, majonézes kukorica, irsai fröccs (kiskorúnak almalé). Tiramisu, jégbor, pezsgő.
A felső combokat kicsontoztam, fő belőle alaplé. Holnap abból lesz egy olaszos zöldségleves, + a vacsora maradéka. Pénteken Pásztor Csárda, mert nekem is lesz évfordulóm :)
Ki, hogyan szereti, és szerintem ráadásul úgy nevezheti, ahogy akarja:))
Nálam igazi füstölt comb, répa, gyökér, zellerszár kockák vannak a babon kívül, de ami( nálunk) a leglényegesebb, hogy egy laza, de nagyon fokhagymás, pirospaprikás rántással készül. A tejföl hozzá egyénfüggő.
Én azt várom, ha Jókai bablevest rendelek, hogy kolbász az legyen benne. Tőlem csülök is lehet, de azt jó eséllyel otthagyom. :) (Hacsak nem véletlen pont színhús-darabka - amúgy biztos nem szenvedek kanállal a boncolgatásával.)