Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.18 0 0 684
Tok jo polar kabatokat meg pulcsikat lattam az ujsagban bagoert.Elrohantam,hogy marpedig nekem olyan kell.Piszok jo fenykepeszuk lehet,mert ami az ujsagban gyonyoru volt,a TESCO-ban olyan,mintha mar egy fel iskola hordta volna.
Gyurott,ocska,bolyhos.
Nem tanultam meg meg en sem ennyi ido alatt,hogy ami tul olcso,az gyanus.
Előzmény: chromax (682)
Bojti Creative Commons License 2003.11.18 0 0 683
Az kircsi. Menjetek vegyetek mézet 600ért (az tényleg jó ár), mert ne egyetek cukrot vagy mindenféle mű bogyót! Aztán a sertéscomb 600ért is jól hangzik és szerintem ált. szép a husáru. Mikulás ügyben még ne kapkodjatok, mindenhol egy az ár és már látszik, hogy megy lefele. A gagyit meg szvsz ne vegyétek meg, még megkinál a gyerek:-))
Előzmény: chromax (682)
chromax Creative Commons License 2003.11.18 0 0 682
Ezzel semmi baj nincs. A babakocsisokkal sem, mert saját magától az emberek többsége azonnal segít. Akkor van baj, amikor valaki különféle előjogokat formál magának (pl: engedjen előre gyerekkel vagyok, stb. stb.)

Szerintem egyébként eléggé kiveséztük ezt a témát, talán térjünk vissza a TESCO téli akcióira :)

Előzmény: Gabiiiiii (678)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.18 0 0 681
Utalok a nyugattal peldalozni,de azert ott valahogy megis meg tudtak oldani.
Az illetekes elvtarsakat csak 1 napra belekotoznem egy kerekesszekbe,masnapra mindenhol lehetne vele kozlekedni.
Előzmény: Bojti (680)
Bojti Creative Commons License 2003.11.18 0 0 680
Persze de lássuk be itt megint arról van szó, hogy csak ugatunk vmiről és tenni megint rest a társadalom. Természetesen magunk ellen játzsunk és az egész egyféle hülyeség eredménye, de csodák nincsenek, ezért nem várhatok.
Én pl. tök nagyra értékelem a Tecso környezet barát kampányát, mert ezt már az összes önkorminak szorgalmaznia kellett volta 90-től és erre a vállalkozói szféra elöbb lép mint a társadalmi. Na ennyit erről a kiváló hozzáállásról.
Amúgy idén voltam Olaszba vidámparkba és ott nem csak pelenkázó van a WCben de van rokkant WC is. Úgyan ezt megtalálható Ausztriában egy utszéli pihenőhelynél is. Itthon eddig csak a McDonald's-ban találkoztam ezzel. Hoppá. Én aláírom, hogy patinás épületeket ne bombázzunk szét emiatt, de vmi megoldást csak kéne keresni.
Előzmény: Gabiiiiii (678)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.18 0 0 679
Mar megint elkanyarodtunk a TESCO-tol,mert oda veletlenul be lehet menni babakocsival:)
Előzmény: Gabiiiiii (678)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.18 0 0 678
Nem kivanom neked,hogy ki kelljen probalnod,de mondjuk egy babakocsis helyebe kepzeld bele magad.
Probalj meg mondjuk egy aluljaron atmenni kerekesszekkel.Mert ugye egy babakocsit meg csak fel lehet emelni,de probalg meg a forgoajtot megemelni kerekesszekbol
Előzmény: chromax (677)
chromax Creative Commons License 2003.11.18 0 0 677
Sajnos szerintem ma már ez az esélyegyenlőség meg adatvédelem olyan szintre lett felfújva, hogyha mondjuk megkérdezem valakitől mennyi az idő, azonnal beperel, mert az ő órájának a színe személyes adat, vagy hasonló...olyan ez mint amerikában a szexuális zaklatás, ránézel egy nőre, máris a bíróságon vagy.

Ilyen alapon be lehetne perelni a természetet is, mert kerekesszékkel nem lehet mondjuk felmenni a Mont Blanc-ra :-)

Előzmény: M62 187 (675)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.18 0 0 676
Azt a forgókaput ki lehet forgatni onnan. Meg kell emelni egy kicsit és úgy megy. Így lehet pl. visszafelé is menni rajta.
Előzmény: kivi (673)
M62 187 Creative Commons License 2003.11.18 0 0 675
És ezzel megsértik az esélyegyenlőséghez való jogot. Mert ha egy babakocsi nem fér be az ajtón, akkor egy tolókocsi sem fog. Az ilyen üzleteket pedig májusig minden bizonnyal átalakítják, vagy pedig bezárják. Egyébként én még egyetlen ilyen üzlettel sem találkoztam...
Előzmény: kivi (673)
v_peti Creative Commons License 2003.11.17 0 0 674
Visszvásárlás: Általános előírás nincs, de a gyakorlatból persze lehet példákat hozni.
Kultúrális járulék: Újságok esetén az eladási ár jórészt fix, ezért könnyű kiszámolni.
Nem hiszem, hogy a bolt fizetne, mert bizományos értékesítés esetén a remittenda visszakerül a terjesztőkhöz vagy a kiadóhoz.
Hanghordozók és filmek esetén több eset is lehetséges, nem tudom melyik az igaz.
1. A kiadói ár az adólap - X% a járulék. (A kiadó fizeti)
2. Az eladási ár az adóalap, az üzlet fizeti.
3. Nincs %-os adóalap, hanem fix összeg kategóriánként.
SZVSZ ilyen mgas járulékkulcs csak a kiadói árnál elképzelhető.
Előzmény: M62 187 (663)
kivi Creative Commons License 2003.11.17 0 0 673
A nagyon sok nagy élelmiszerüzletbe be sem lehet menni babakocsival, mert olyan "forgókapu" van, amin nem lehet áttolni a kocsit.
Előzmény: Gabiiiiii (671)
Jadro Creative Commons License 2003.11.17 0 0 672
Csendet kérek a tárgyalóteremben! Felesleges energiátokkal a TESCO-t kell itt szídni! :) Vagy agyonajnározni. Vagy a kettő között. :)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.17 0 0 671
A babakocsisok kozott is vannak ilyenek,meg olyanok,mint a nembabakocsisok kozott.Valoban nem jelent elojogot.Gondolod,hogy szandekosan tolta a labadra?
Ha igy van,igazad van,ha felhaborodsz,bar en nem hiszem.
Tudod,valoszinuleg a kismamaknak is elege van abbol,hogy masodrendu allampolgarok.
Sok uzletbe nem lehet bemennei babakocsival,mert nincs kosar es 2 kocsit ugye nem tud egyszerre tolni.
Egy aluljaron fel-illetve lecipelni sem konnyu.Es akkor jonnek a jarmuvek.Egy megemelt babakocsival nem konnyu egyensulyozni,es tenyleg elofordulhat,hogy nekiutodik valakinek,foleg,ha sokan vannak.
A jardan nem lehet elferni,le kell menni a forgalmas uttestre egy nehany honapos gyerekkel,mert az autok ugy parkolnak,hogy nem lehet elferni.
Szoval sok bosszusag van,es biztos vannak,akik azt hiszik,hogy elojogaik vannak.De sajnos az az igazsag,hogy annyi joguk sincs,mint masoknak.
Előzmény: The real FS (669)
TOPMAN Creative Commons License 2003.11.17 0 0 670
Persze, hogy lezárod a vitát, amikor egyrészt nem tudsz vitatkozni, másrészt pedig érvelni még kevésbé tudsz az igazad mellett. Személyeskedni viszont annál inkább, ezt az embertípust jól ismeri mindenki.

Olvasni sem tanítottak meg? Azt írtam, hogy a köztudottan zsúfolásig megtelt tesco buszra( nem a bkv buszaira) felelőtlenség, meggondolatlanság babakocsit fölerőszakolni.

Előzmény: Gabiiiiii (667)
The real FS Creative Commons License 2003.11.17 0 0 669
1. Gyűlölöm a lopást. Akár szottyos öregasszony, akár fiatal, akár gyerek. Aki lop menjen a fenébe, teszek rá, hogy hány éves.
2. Beteg vagyok attól, hogy egyesek a boltban esznek. Undorítónak és primitívnek tartom. Gyermekkoromban én sem kaptam a boltban még egy kockacukrot sem, mégis tudtam viselkedni. Totál fölösleges mindenféle hajánál előrángatott érveléssel jönni, hogy így kisgyerek meg úgy...
3. A babakocsisokkal pedig annyi bajom van, HA azt hiszik, hogy a gyerekkocsi előjogokkal ruházza fel őket. Például, rátolhatják HÁTULRÓL a lábamra úgy, hogy vérezzen. Micsoda hülye vagyok, nincs hátul szemem, nem menekülök hanyatt-homlok mert őfőméltósága gyerekkocsival közlekedik. Ej-ej...

FS

lesifotos Creative Commons License 2003.11.17 0 0 668
Azért a biztonsági őrök között is van normális. Szhelyi Tesco: a sajtos pult előtt álltam, amikor megkocogtatta a hátamat egy biztonsági őr.
-Uram, ez az Ön kabátjáról esett le -mondta és átadta a gombomat.
Banális, tudom, de simán berúghatta volna a pult alá kárörvendően, én meg otthon szitkozódhattam volna, mert nem sima gomb van azon a fránya kabáton.
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.17 0 0 667
Aki kiejti a szajan,illetve kepes ilyet leirni ,az nem vitapartner,ugyhogy reszemrol a vita lezarva.
Az pedig,aki ilyet leir egy szerencsetlenkedo babakocsis anyukarol,az az,aki igazan primitiv.
Előzmény: TOPMAN (666)
TOPMAN Creative Commons License 2003.11.17 0 0 666
off

Áruld már el, hogy Te miből állapítottad meg a következőket rólam:
"elkenyeztetettseget,onzest,masok teljesen figyelmenkivulhagyasat,negativ empaticos keszseg"?

"Lehet neveletlenezni,de akkor te magad minek tartod?"

Én azt hiszem jó nevelést kaptam, ellentétben veled. A megnyilvánulásaid pedig nemcsak neveletlenségedről, hanem primitívségedről árulkodnak.

on

Előzmény: Gabiiiiii (656)
TOPMAN Creative Commons License 2003.11.17 0 0 665
No problemo!
Előzmény: elchico (654)
M62 187 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 664
Nem szerencsés ez az éttermi hasonlat, mert az étteremben először fogyasztasz, hogy megtudják mondani, mennyit fizetsz, míg a boltban először fizetsz, hogy meg tudják mondani, mennyit "fogyasztasz"...
Az étteremből nem viszed ki az "árut", hanem előbb megeszed (ha becsomagoltatod, akkor pedig ott is előbb fizetsz, utána viszed ki), ugyanis az étterem erre való. A Tescóban (és más boltokban) pedig előbb fizetsz, utána eszel. Éppen mint egy önkiszolgáló étteremben...
Előzmény: v_peti (657)
M62 187 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 663
Hogy mit kell visszavásárolni és mit nem, azt nem tudom. De azért kategorikusan nem jelenteném ki, hogy semelyik bolt semmilyen terméket...
Kulturális járulékot azután kell fizetni, amire a járulék hatályát a törvény kiterjeszti. Ilyen pl. a fénymásológép is. Az erőszaktartalmú vogy pornográf jellegű művekre "bűntető" jelleggel a járulék mértéke 25%...
A bizományosi értékesítés egészen más, mint a normál bolti értékesítés...
Én kiadóként fizettem kulturális járulékot a kiadói ár után. A kereskedőtől sosem kérdeztem, hogy fizetett-e, de ha igen, akkor gondolom csak az árrés után.
Előzmény: v_peti (658)
terranova Creative Commons License 2003.11.17 0 0 662
hello!
látom szabadulnak az indulatok:)
aki lopást lát szerintem nem kéne leállni anyázni, vitatkozni, egyszerűen szólni egy őrnek, vagy alkalmazottnak. senkit nem fognak bekisérni azért, mert valaki beárulta, de onnantól figyelik és ha tényleg észreveszi egy őr vagy operátor akkor bekisérik és nem talán nem lop többet. Persze van aki hetente visszatérő vendég.
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.17 0 0 661
En a METRO-ba lattam ilyet.
Előzmény: Törölt nick (660)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 660
Ez nem teszkó-specifikus probléma. A semmirekellő, izmozó agyatlan véglények biztonsági őr szakmába való tömeges beépülésének kérdése.
Előzmény: Spinderella (659)
Spinderella Creative Commons License 2003.11.17 0 0 659
Sziasztok!

Se nem utálom, se nem szeretem a Tesco-t, nekem mindegyik messze van a lakhelyemtől, úgyhogy igen ritkán fordulok elő a házuk táján.:) Csak egy sztorit szeretnék elmesélni.
Egyik barátném egy vidéki Tesco-ban úgy vásárolt, hogy a fonott kosarát a Tesco-s bevásárlókocsira tette, abba a részbe, ahová gyerekeket szoktak néha ültetni. Vett mindenfélét, jópár ezer forintért. Amikor a pénztárszalagra tette ki az árut, egy 139 forintba kerülő májkrém a kocsi végébe gurult, úgy, hogy a kocsira tett fonott kosár miatt ezt nem látta, és egyébként is túl sok mindent vásárolt ahhoz, hogy a hiány ott helyben neki feltűnjön. Feltűnt viszont a biztonsági őrnek, aki oldalt állt, hogy ott maradt a májkrém a kocsiban. De nem szólt egy szót se, se nem figyelmeztette, se semmi. Szépen megvárta, amíg barátném fizet, majd mikor elhagyta a pénztárt, szólt a kollégáinak, hogy kapás van, rögtön ketten ugrottak, barátnémat teljesen ledöbbentve, mert nem értette, hogy mi történt. Természetesen csak az a verzió merülhetett fel, hogy lopta. Jegyzőkönyv, rendőrséggel való fenyegetőzés, táska kipakolása, abban lévő kozmetikumok egyenkénti végigkérdezése (ez mi? ez honnan van? mikor vette? hol vette?) és minden egyéb csemegézés sorrakerült. Szerencsétlen csaj teljesen kiborult. De akkor főleg, amikor kiderült, hogy azt a hülye májkrémet már előre látta az őr, egy mondattal el lehetett volna intézni az egészet, de neeeeeem, ha bennefelejtette, akkor tolvaj.:(

Spin

v_peti Creative Commons License 2003.11.17 0 0 658
Visszacserélés: Semelyik bolt sem köteles visszavásárolni semmilyen terméket, ha az nem minőségi hibás, csak valami miatt nem kell.
Más kérdés, hogy sokan üzletpolitikailag megteszik ezt.
Egyébként meg mi az ábra azzel a járulékkal?
Üvegtárgyak esetén még értem, mert "művészeti alkotásnak" nevezhetők. De pl. a művirág urtán miért kell fizetni? (Giccsadó?)
Ha nem vásárolhatnának vissza jogdíjas terméket, akkor hogy működhetne a bizományi?
Jogdíj: Termelői,nagykereskedelmi vagy fogyasztói ár után kell fizetni?
Ha fogyasztói ár után kell fizetni, akkor azt viszont csak a TESCO tudja befizetni, mert csak ők ismerik azt.
Előzmény: M62 187 (653)
v_peti Creative Commons License 2003.11.17 0 0 657
"Amíg nem fizettem ki valamit, addig nem az enyém. tehát az elfogyasztása lopás."
Gondolom akkor te elvből nem jársz étterembe...

Előzmény: psmith (632)
Gabiiiiii Creative Commons License 2003.11.17 0 0 656
Sziasztok
Azt hiszem,valoban egy kicsit durvara sikeredett a hozzaszolasom,de aki ismer,tudja,hogy nem szoktam ilyen kifejezeseket hasznalni.
DE.....ha ilyenfoku elkenyeztetettseget,onzest,masok teljesen figyelmenkivulhagyasat,negativ empaticos keszseget latok,elonti az agyamat a ver.
lehet,hogy a hozzaszolas szavai erosek voltak,de kozel sem olyan erosek,mint amit gondoltam.
Kepzeld el,ha nem turtoztetem magam
Lehet neveletlenezni,de akkor te magad minek tartod?
Előzmény: TOPMAN (652)
jenette Creative Commons License 2003.11.17 0 0 655
Használt már valaki tuskó filmet?

én igen. okés, lehet rá fényképezni.

Előzmény: TOPMAN (652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!