Keresés

Részletes keresés

FUTURE Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47011
Zakka, Spenót!
Nyilván annak kell utána futni, akinek van rá lehetősége. A kissrác, aki engem utolért a frissítőállomáson, pl. nagyon jó erőben volt...
Előzmény: zakka (47008)
zakka Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47010
Szóval újra...

lolekbolek
Nem, az ironman.hu-s beszámoló nem az enyém, azt csak itt a topikon találod meg. :-)
Ha megnézed az ironmanek átlag életkorát, rájöhetsz, hogy még fiatal vagy ehhez a sportághoz. :-)))) (én 24)

Előzmény: lolekbolek (47000)
zakka Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47009
lolekbolek
Előzmény: lolekbolek (47000)
zakka Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47008
Future
Mint egy érintett "szurkoló" (hiszen ott voltam a 20 km-es frissítőállomásnál, és láttam, amikor kerested és nem találtad az egyéni frissítőd), elmondom, hogyan láttam a helyzetet. Egyszerre érkeztünk meg, Te ugye versenyben futva, mi Alannal pedig kb. 50 m-ről meglátva téged hozzád siettünk, hogy szurkolhassunk egy picit. A kordon túloldaláról. Merthogy egy kordonnal határolták el a futósávot, gondolom, nehogy eltévedhessetek. :-) Láttam, hogy odamész az asztalhoz, keresgélsz pár másodpercig, aztán továbbfutsz. Nem tudtam, melyik palack a tiéd, és esélyem sem volt utolérni téged, még sprinttel sem, hiszen egyrészt ott volt a kordon, másrészt váltós voltam, vártam kriszt, nem nagyon mászkálhattam el sehova. Balázs már megtalálta a saját palackját, de kiejtette a kezéből, és ahelyett, hogy felvette volna, lendületből rohant tovább. Őt sem volt esélyem utolérni. A frissítőállomásnál volt 1, azaz 1 srác, aki nemtomminek állt ott, de "jobb híján" a futósávon szurkolt a futóknak. Ha nagyon akart volna, tudott volna segíteni nektek, de kb. minden harmadik futónak próbálta megkeresni a palackját, a többiekkel nem is törődött. A leesett palackokkal végképp nem. Sőt, nekem úgy tűnt, Balázst csak akadályozta a palackja átvételében.
Előzmény: FUTURE (46998)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47007
Kedves titokzatos hosszúnevű szponzor által támogatottak! Aki olthatatlan vágyat érez arra, hogy bármilyen tartozását rendezze, ma este 6-kor megteheti. A MAC előterében leszek megtalálható.
Spenót Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47006
Tudtam en, hogy velem van a baj... :)
Előzmény: Robogo (47005)
Robogo Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47005
Nem vagy elég fanatikus szurkoló :-)))
Nézd meg egy szakaszt a Tour-on vagy a Giro-n, az igazi szurkoló még a bringa mellett is tud futni :-)))
Előzmény: Spenót (47004)
Spenót Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47004
szurkoló utána küldi az egyik frissítő srácot a futónak, hogy adja oda neki –például Balázsnak- a frissítőt.

Future!
Te nem tudod, de nekem egyik meghatarozo elmeny eletemben, amikor egyszer beszelgettunk es hirtelen megszolaltal, hogy "Jajj, ott fut Balazs!. Beszelnem kell vele, utolerem."
... es utolerted.

Nekem kb. 1 ev kemmeny edzes kellene ahhoz, hogy utolerjem Balazst a frissitessel. :)
A frissitoemberek sprinterek? :)

Előzmény: FUTURE (46998)
Hauanita Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47003
Amatőr! Jók a képek, köszi a kicsinyítést!! :)))
Robogo Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47002
OFF

Ajánlom a triatlon topicot. Sok innen ismerős emberrel, de traitlon témában. Ugyan itt is egyre több embert érdekel a triatlon, de mégiscsak offtopic téma.
És ott legalább nincs ilyen hozzászólásáradat :-))))

On

Előzmény: lolekbolek (47000)
kanga mama Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47001
Zakka! A 157 cm-hez cipeltem a xx kilómat Atádon. (Csak azért nem írom le mert hiú vagyok) Elég szörnyű volt, pláne úgy , hogy a tavsszal szedtem fel kb. 5-6 kg-t. Azóta már lement négy. Cipelni a túlsúlyt bringán fölfele és a futáson nem egy élmény. Azt hiszem az én 16 órámban ez igencsak közrejátszott.
Jelszó: le a súllyal! CSAk Tudnám hogy!!!
Előzmény: zakka (46992)
lolekbolek Creative Commons License 2003.10.01 0 0 47000
Szia Zakka,
gratulálok Atádhoz, nekem minden ott célba érkező kb az Olympos csúcsáról rámpillantó istenség.
Nem te irtad azt a nagyon vicces beszámolót az ironman.hu-n az idei versenyről???

Egyébként szeretném tisztázni magam.
Kórtörténet.
7 év cigi-pia-buli(boldog diákévek + 2 év) után úgy döntöttem, hogy ebből elég és átmentem a másik extrémbe(aminek azért nagyon örülök), a vega-futás-meditálás stb-be.
Tavaly elhatároztam, hogy Nike félmaraton. 2 hónap futkározás. 1.59.53.
Decemberben elhatároztam, hogy Párizs maraton.
2.5 hónap futkározás. 4.11.13.
Most Júniusban jöttem haza és lehatároztam, hogy Nike+Kaiser's, és a csajszimmal edzettem (az ő 24 hónapos félmarcsis edzéstervét követve, majd Nike után (1.39.53) a BSI-s kis füzetecske "még egy hónapot edzél és meg lesz a maraton" terve alapján maraton.4.03.
Szóval rővid futómúlttal és 0 egyéb múlttal rendelkezem, de az idők alapján fejlődőképes vagyok. csak meg kéne tanulni edzeni, táplálkozni, melegíteni, nyújtani....
És ez a triatlon dolog most nagyon komoly folyamatokat indított meg a fejemben. Múltkor lementem úszni és a gyors-hát-mell(200m ként váltva) leúsztam 1800 m-t. Nem fáradtam el, őszintén 1000-nél kezdtem el szeretni.
A bringa az terra incognita nekem, öcsém szerint meg tudnám csinálni.

Mindehhez még néhány adat.
195/85, 28 év, napi 8 óra ülőmunka.

Nem késő ez már???

De ezekről a dolgokról akár off topic is szeretnék beszélni valakivel (és nem a pszichiáteremmel:)))

Üdv mindenkinek
lolek@gimmemore.hu

Előzmény: zakka (46992)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46999
Leander, megkaptam a mailt, édes vagy! :))
amatőr, jók a képek!
SK, a tieidet mikor láthatjuk?
obor, annak a közeli képnek ott a helyszínen az "indulás kérdésén tépelődő Mosi" címet adtuk, szóval ott még nem jöttem rá, mire vállalkozom. :)
Előzmény: amatőr (46975)
FUTURE Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46998
Huhh, nem semmi, ez a hozzászólás-áradat. Nagyon jók a hétvégi beszámolók.

Néhány gondolat a 20 km-es frissítés (pontosabban annak elmaradása) kapcsán. A saját esetemet és Balázs esetét szeretném elemezni.

Nem nagyon lehet minden szituációra felkészülni, de azt hiszem, hogy elég tapasztalt vagyok már ahhoz, hogy számítsak olyan eshetőségekre, amik másoknak eszükbe sem jutnak. Eddigi hazai versenytapasztalataim alapján például elképzelhetőnek tartottam, hogy nem lesz meg a frissítőm a frissítőponton. Leginkább attól féltem, hogy jó magyar módjára valaki lenyúlja az állomáson a Power Gél-emet. De eléggé a mezőny elején jöttem, erre nem nagyon volt esély. Egy valami azonban bizonyos: Ha az év kiemelten fontos versenyéről lett volna szó, akkor biztos, hogy nem adok néhány százalék esélyt se annak, hogy a frissítőm eltűnjön! Ez most csak egy verseny volt a sok közül, amibe belefértek a kisebb bakik (mármint mások kisebb bakijai). De, mondjuk Firenzében biztos, hogy nem engedtem volna meg magamnak azt a luxust, hogy a „valószínűleg ott lesz”-re alapozok. A Power Gel végül tényleg nem volt ott az állomáson – de ez nem nagyon hökkentett meg, mivel számoltam ezzel az eshetőséggel.

Igazából rejtély, hogy mi lett a frissítőm sorsa. Én nem találtam a feltűnő Power Gel-es palackomat az állomáson, de szinte biztos, hogy el se vitte senki (mivel alig volt futó előttem). Tehát, vagy ott volt és én nem vettem észre, vagy nem vitték ki a 20 km-hez, vagy esetleg rossz km-hez tették le.

Megint más kérdés, hogy 30 körül már messziről artikuláltan, tehát jól érthetően, tagoltan kiabáltam, hogy: a 24-es egyéni frissítőjét kérem. Nem értett meg senki, a sok frissítős gyerek csak állt, és lemerevedve bámult rám, hogy mit akarok. Na mindegy, gondoltam, szépen leálltam az asztalnál és kikerestem a saját palackomat. Szóval, az egyéni frissítős asztaloknál –legalábbis érkezésemkor- nem állt egyetlen ember sem, ami azért nagy hiba, mert általában pont azok adják le az egyéni frissítőjüket, akik profik, és nem igazán van idejük álldogálni és válogatni.

Balázs 20 km-es frissítéséről… Tény, ahogy az már elhangzott, hogy az óbudai frissítő rossz helyen volt. Nem lehetett az útszakaszt belátni, gondolom erre előbb-utóbb a frissítős gyerekek is rájöttek, mert ahogy Balázs beszámolójából kitűnik, neki már feladták –majdnem- a frissítőt, viszont korábban, amikor én értem oda a 20-ashoz, még nem volt aki feladja a palackot (a kissrác utánam loholva ért oda, de hiába próbált készségesen segíteni, együtt se találtuk a palackomat). Tehát Balázs megpróbálta átvenni a palackot, de az a kezek játéka folytán a földre csúszott. Ilyenkor a pillanat tört része alatt kell dönteni. Én úgy gondolom, hogy Balázsnak ott kellett volna maradni, és felvenni a Power Gél-t a földről. Ezzel csak 2-3 másodpercet veszített volna, és gyorsan vissza tudott volna zárni a többiekhez (annál is inkább, mert utána egy kanyargós útszakasz következett, ahol a boly biztos nem tudott volna elmenni). Mindenesetre Balázs úgy döntött, hogy inkább továbbmegy. A döntésnek két vonzata van: egy pszichés és egy fizikális. A pszichés az, hogy az embert elég rosszul érinti, ha nem jut hozzá a frissítőjéhez, és hajlamos azt gondolni, hogy ebből még baj lehet. Azt nem tudom, hogy Balázs mennyire aggódott emiatt, de van olyan, hogy ha valaki pl. arra gondol, hogy ebből még baj lesz, akkor abból valóban baj is lesz. Magyarul az ember a frissítés elmaradása miatti pszichés görcsöléssel képes előidőzni a fizikális kimerülést is. A másik a dolog fizikális része. Ha aggódott Balázs a frissítés elmaradása miatt, ha nem, nekem úgy tűnt az utolsó kilométereken produkált tünetek alapján, hogy tényleg elfogyott az „ereje”, és lehet, hogy jobb lett volna azt a frissítőt felvenni. És így az uccsó kilikre talán sokkal több energia maradt volna (főleg ilyen melegben, amikor akár 10%-kal is megnőhet a szervezet energiaforgalma). Így lehet, hogy Balázs többet vesztett a verseny vége fele történt lassulással, mint azzal a két-három másodperccel, amit a frissítőállomáson pluszban el kellett volna töltenie. (az megint más kérdés, hogy Balázs 800-as múltja miatt biztos nagyon erősek a bolyban maradási reflexek, így a beidegződés miatt akár pár másodpercre is nagyon nehéz lehet lemondani az együtt futásról)

A szurkolók szemszögéből:
Érdemes elgondolkodni azon, hogy a szurkoló nem csak azért van ott pl. a 20 km-es állomáson, hogy szurkoljon, hanem azért, is, hogy együtt érezzen, lüktessen a versennyel. Többen is említettétek, hogy láttátok, hogy nem jutunk hozzá a frissítőnkhöz. Én, lehet, hogy szurkolóként megpróbáltam volna a helyzeten segíteni. Egyrészt meg lehetett volna játszani azt, hogy a szurkoló (amíg a futó megteszi az óbudai kanyart) lefut a rakpartra a frissítővel és föladja azt. Ez azonban szabálytalan, mert külső segítséget nem lehet elfogadni! Ezért az lett volna a legjobb, ha a szurkoló utána küldi az egyik frissítő srácot a futónak, hogy adja oda neki –például Balázsnak- a frissítőt. Ez a verseny ezen szakaszában még bőven megjátszható lett volna, hisz kevesen voltak még a frissítőállomás környékén, tudták volna az egyik frissítő gyereket fél percre nékülözni. Tehát a bíztatás mellett a szurkolóknak érdemes „mellékesen” odafigyelni a verseny más elemeire –így pl. fél szemmel a frissítésre- is.

Azért ebből a versenyből is volt mit tanulni. Pl. most jöttem rá arra, hogy hiába van leadva a frissítő, ha mondjuk túl sok palack van egy asztalon. Ilyenkor órákig lehetne keresgélni. Érdemes lenne a szervezőknek ilyen esetekben pl. emelkedő számsorrendbe állítani a palackokat, és akkor minden rendben lenne.

Balázs semmi bajom veled, csak te voltál a legideálisabb alany az elemzésemhez :-))

akibacsi Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46997
OFF:

Butch, nagyon tuti a mai pólód! A munkatársam szerint kis állathatározónak öltöztél. :-)

ON

lolekbolek Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46996
Húúúú, most lebuktam, asszöm nem kellett volna ekkorát lódítanom.....de egyszer kipróbálhatjuk a szigeten hogy mennyi az annyi, és stippistop city bike-al indulok, megyünk nyóc kört, én utána meghalok, ti meg úgy emlékeztek rám, hogy az az új csákó a topikból aki mindíg rájött féltávon, hogy ehhez ő még kicsi:)))))
Amúgy én 195. Nem az a tipikál futó alkat, nemde?!
De mindíg új kihívásokon töröm a fejem és most elültettem a bogarat a saját fülemben. Ez a 40/40 kezd érdekelni. Mi is az a triatlon sprint és rövid távon??? Távok, idők, stb? Pepe akar többet tudni, Mikrobi.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (46989)
lolekbolek Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46995
Húúúú, most lebuktam, asszöm nem kellett volna ekkorát lódítanom.....de egyszer kipróbálhatjuk a szigeten hogy mennyi az annyi, és stippistop city bike-al indulok, megyünk nyóc kört, én utána meghalok, ti meg úgy emlékeztek rám, hogy az az új csákó a topikból aki mindíg rájött féltávon, hogy ehhez ő még kicsi:)))))
Amúgy én 195. Nem az a tipikál futó alkat, nemde?!
De mindíg új kihívásokon töröm a fejem és most elültettem a bogarat a saját fülemben. Ez a 40/40 kezd érdekelni.
Üdv
Előzmény: Robogo (46988)
iSTVán a dombfutó Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46994
Ha már így benne vagyunk. Volt szó budapesti, gödi, tatai versenyről a hétvégén, de a vasárnap délelőtti szegedire nem emlékszem. Frissen kapott levélből figyelhettem fel rá. Rövid táv és emellett kellemes hangulatú versenynek igérkezik. (Ennek ellenére nem fér bele a programomba, mert szombaton Göd, utána pedig meg kell próbálnom valamennyit ledolgoznom a lemaradásaimból.)
www.szegedsport.hu
NVik Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46993
Kár pedig jó kis verseny lesz :(.
Előzmény: SkóT (46991)
zakka Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46992
A testtömeg nem kifogás! :-) Én végigbillegettem a 85 kilómat Atádon, ráadásul nem 12, hanem 15 óránál is tovább. :-)
Előzmény: lolekbolek (46985)
SkóT Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46991
A SkóT vasárnap Dobogókőre megy, de gyalog a Vasas 25 kertében. A térgye nem akar bidziglizni, lehet, hogy gyalogoni se.
Előzmény: NVik (46990)
NVik Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46990
Lolek de ez egyéni időfutam vagy bolyozásos eredmény? Mert ha egyéni akkor ez már félig meddig profi teljesitmény.

És most reklám:
Békás kupa
IV. forduló október 5. hegyi időfutam; 14 km
Rajt helye:Dobogókői út, Kiskovácsi buszmegálló
Útvonal: Kiskovácsi - Pilisszentkereszt - Dobogókő
www.bvkk.hu

066 neked kötelező, de szerintem érdemes eljönnie SkóT-nak,Akibácsinak és mindenkinek aki szeretne egy jó hangulatú versenyben részt venni.

Előzmény: lolekbolek (46985)
Robogo Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46988
OFF
Nem kötekedni akarok, de a profikon kívül nem nagyon kell 9 órán belüli eredmény a kavilfikációhoz. Persze a 9 óra is nagyon jó, de onnan még 20 percet javulni nagyon nehéz (legalábbis amatöröknek).
Ha bővebben érdekelnak a quali idők: http://www.hannes-hawaii-tours.de/roadtokona/

ON

Előzmény: Törölt nick (46934)
facsega Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46986
40-es atlag 40 kilometeren ? Akkor te mar most is egy ajronmen vagy... ;-)
Előzmény: lolekbolek (46985)
lolekbolek Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46985
Köszi az infót,

de asszem, nagyon féltenek engemet otthon ahhoz egyenlőre. Tudják hogy kemény fejű gyerek vagyok, de ez asszem már nem csak "tökös gyerek" kérdés, ahogy az ironman.hu-n olvastam, felkészülni erre, az már egy tudomány. Az ironmanosokat egyenlőre csak képernyőről tisztelem. Bár vásárhelyen ismerek kettőt és ők 7 hónap alatt felkészültek (volt persze némi előéletük) Per pillanat a maratonon kívűl max 2km folyamatos úszást(nem mell) és 40km bringát 40-es átlaggal tudok felmutatni. Ezt is csak "viccelődés" szintjén, külön-külön. No meg a maratont. Hawaii messze van minden értelemben, ezt én is tudom. De a proatlon.hu-t tegnap megnéztem és hát legalább tudom, kihez fordúljak ha egyszer megérik bennem az elhatározás.
Persze a 85 kilómat végigbillegetni 12 órán át....well.

Azért még egyszer köszi
llkblk

Előzmény: Törölt nick (46934)
Spenót Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46984
Csütörtök! :)
Előzmény: aagica (46983)
aagica Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46983
DÖG! :))
(Egyébként az ilyen kép nagyon ritka. Azt sem értem, hogy kerül mindig sör a kezembe.)

Ezennel pályázatot hirdetek, aki le tud fényképezni kaja és alkohol nélkül, az jutalmat kap.:))

Előzmény: Spenót (46981)
amatőr Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46982
Skót: neked megajánlunk egy belügyminiszteri posztot! :)
Előzmény: SkóT (46980)
Spenót Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46981
Jeeeeee, aagicarol keszult egy olyan kep is, amin eppen nem eszik :)))
Lehet, hogy bearulom az Alakformalas topicban :)
Előzmény: Leander (46955)
SkóT Creative Commons License 2003.10.01 0 0 46980
Ricsi: most számolgatja a kollégám a jövő évi fizetését. Azé' igazán elgáncsolhatnád a minisztert a kedvemért. Te is jól jársz. :-))))
Ja igen....Ricsit miniszternek!!!!!
:-)
Előzmény: Ricsi_ (46979)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!