Keresés

Részletes keresés

gliug Creative Commons License 2010.08.23 0 0 257
De azt leszámítva minden rendben volt, és azt mondták az nem okozhatta, okozhatja ezeket a tüneteket.
Előzmény: gliug (256)
gliug Creative Commons License 2010.08.23 0 0 256
Ja igen, elfelejtettem írni, hogy volt az is. Ami szintén kvázi negatív: végbelemből eltávolítottak egy 2-3 milliméteres polipot.
Előzmény: afintha (255)
afintha Creative Commons License 2010.08.23 0 0 255
Vastagbeltukrozes volt?
Előzmény: gliug (254)
gliug Creative Commons License 2010.08.23 0 0 254
Nem tudom, igazából nem tudja(ák). Most kaptam egy féreghajtót, és majd lesz még egy vizelet és széklet vizsgálatom a héten.
Írtam már egy helyre ott azt írták, talán egy apró köldöksérv...
Igazából még csak 24 éves vagyok, ezért lenne meglepő a krónikus hasnyál, plusz nem volt eddig semmi ilyen problémám, és ilyen jellegű hasfájásom. (Alkoholt nagyon ritkán iszom).
Szerinted?
Előzmény: afintha (253)
afintha Creative Commons License 2010.08.23 0 0 253
Mit mond a belgyogyaszod/haziorvosod?
Előzmény: gliug (252)
gliug Creative Commons License 2010.08.23 0 0 252
Üdv Mindenkinek!

Jó egy hónapja fáj a hasam, szinte folyamatosan, de változó intenzitással.
Vérvételen, hasi ultrahangon, gyomortükrözésen voltam de negatív volt. (Lipáz, amiláz értéket nem néztek...) . Van hogy alig érzem, de pl álló helyzetben, amikor próbálom elernyeszteni a hasamat, akkor érzek a köldök magasságában egy ilyen húzódó fájdalmat. Ezen kívül hosszabb mozgás után is erősebb a fájdalom. Illetve nagyobb nevetéskor, tüsszentéskor vagy ha a hasamba nagy levegőt veszek szintén jobban érzem ezt a fájdalmat. lyenkor élesebb a fájdalom, alaphelyzetben pedig inkább tompább.

Nem tudom lehetséges-e hogy krónikus hasnyálmirigygyulladásom van?
Ti tapasztaltatok ehhez hasonló tüneteket?

Ja és ezen kívül elég gyakran zuborognak a beleim. Székletem talán világosabb, mint régebben és kicsit lágyabb.
GGabor1 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 251

Szia!

 

Nem, azóta kiderült, hogy ez valószínűleg valami bordaporc-gyulladás vagy mi, nincs összefüggésben a hasnyálmiriggyel.

Köszi a választ egyébként. :)

gavotte Creative Commons License 2010.06.23 0 0 250

Szia!

 

Ha krónikus hasnyálmirigy gyulladásod volt, az nem csak volt, hanem van is. Az ugyanis nem gyógyul, csak vannak pihis időszakai meg fellángolások. Általában akkor lángol újra, ha egy kicsit fűszeresebbet eszel, alkohol tartalmút iszol, azaz megpróbálsz lazítani a diétán.

Nekem is krónikus van és elég ha csak pl. szénsavas üdítőt, ásványvizet merek inni és máris érzem, hogy ez nem volt jó ötlet.

A fájdalom amit leírsz olyan mintha izomlázad lenne nem? Velem is előfordul, sőt ha egy kicsit többet eszek  -valami idegi összeköttetés folytán - belenyilall a bal vállamba.

 

ha biztosra akarsz menni, kérdezd meg a háziorvosod, én csak a tapasztalataimról tudok beszámolni.

GGabor1 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 249

Sziasztok!

 

Nekem kb. 2 éve volt egy krónikus hasnyálmirigy-gyulladásom (annak idején talán írtam is be ide), egész pontosan a hmirigy farok része gyulladt be enyhén, és kb. 1 évig tartott, míg lement róla a gyulladás. Azóta (vagyis az elmútl egy évben) egész jól vagyok-voltam, nem tapasztaltam semmi különösebb panaszt, néha esetleg kicsit fájt a hasam, vagy fel voltam fújódva (a fűszer és zsírszegény étrendet azóta is tartom + napi egy Kreon a 10 000-esből + Nolplaza, mert állítólag a savam is sok), de vagy 2-3 napja újra éreztem egy elég érdekes hasfájást, ami annak idején, a betegségem kezdetekkor is volt, és ami talán ezzel függ össze. Igazából nem is nagyon tudom leírni, hogy mi is ez pontosan... de azért megpróbálom. :) Szóval olyan, mintha a szegycsontom alatti részen, kb. a gyomorszájnál, meg néha az alatt is, a gyomor tájékán, kb. egy egyenes vonalbasn lenne valami hűvös tárgy, ami irritálja azt a részt (talán még nyomó vagy feszítő fájdalomként tudnám ezt leírni, bár nem vagyok biztos benne, mert tényleg elég furcsa, szokatlan érzés). Néha olyan, mintha ki is "csavarodna". Ilyenkor végig iszonyú nyomásérzékeny is az a terület, van, hogy szinte hozzá sem érek, de már fáj. Elég kellemetlen, és többnyire akkor érzem, ha mozgok, mondjuk oldalra hajolok (vagyis gondolom megfeszül az a terület). Egyébként nem folyamatos, néha nem is érzem. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mi lehet? Illetve nektek nem volt ilyen hasnyámirigy-gyulladásnál? (Mert én tényleg akkortájt éreztem ilyet először, amikor begyulladt; aztán, ahogy írtam, néha elmúlt, néha előjött, de kb. 1 évig nem éreztem, egészen mostanáig.) Vagy lehet, hogy ez inkább valami nyelőcsővel, esetleg gyomorral kapcsolatos dolog, kezdődő fekély vagy kimaródás stb.?

Előre is köszi a választ, és jó egészséget mindenkinek. :)

Üdv.: Gábor

marinn149 Creative Commons License 2010.04.10 0 0 248

Szia Kata!

Olvastam a hozzászólásodat szinte mintha önmagamat olvastam volna szintén egy 3 gyerekes anyuka vagyok.Hároméves volt a kislányom amikor előjött nála ez a hasnyálmirigy guylladá most 7 és fél éves.Nekünk is C.T,Ultrahang,MR semmi elváltozást nem mutatnak csak időközönként magas enzim értékek mutatkoznak volt már nekünk allergia vizsgálat NEGATÍV,Szerulógia az virust igazolt akkor vissza azóta gyógyszerek ha gyulladás van akkor 5-6 napos korházi kezelés diéta ás ez így meg évek óta érthetetlenül állnak sz orvosok hogy mi okazza mert minden normális nálunk még nemtudták a festést megcsinálni a kora miatt.Annyi kérdésem volna hozzád hogy:hol jártatok,milyen vizsgálatokat végeztek neki mien ételeket főzöl neki hogy változatos is legyen. Mit mondanak az orvosok mivel bíztatnak?Szeretném ha kapcsolatba tudnánk lépni és segítenénk egymásnak hogy hátha te már többet tudsz ezzel kapcsolatban meg meg és i ami esetleg nem volt egyikünknek se.És ha szeretnéd E-mail-ozhatnánk is.      E-mail:mariann149@hotmail.com

Üdvözlettel Mariann!

Előzmény: kata7404 (244)
gavotte Creative Commons License 2009.12.11 0 0 247
Sziasztok! Nekem is krónikus hsny. gyuszim van + lépem sincs, így beoltottak. Nekem Zolival ellentétben kb. 1 hétig majdnem leszakadt a karom, egyéb mellékhatás nem jött elő szerencsére.
Zoli_fiú Creative Commons License 2009.12.02 0 0 246
Helló!

Nekem a körzetim azt mondta, hogy oltassam be magam, mivel krónikus, így díjmentes.

10 napja kaptam meg mind a kettő oltást, semmi mellékhatás nem volt. :)
Előzmény: GGabor1 (245)
GGabor1 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 245

Sziasztok!

 

Mit gondoltok, a krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők is a veszélyeztetettebb csoportba tartoznak H1N1-ügyben? Illetve volt már olyan itt, aki hasonló betegségben szenved (ett) és beoltatta magát? (Ha igen, akkor érdekelne, hogy tapasztalt-e valami mellékhatást vagy hasonlót.)

 

Üdv.: Gábor :)

kata7404 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 244

Sziasztok!

 

Szeretnék olyan tapasztalatokat gyűjteni, mert tudom hogy nem sok van, (szerencsére) ahol gyermek betegedett meg hasnyálmirigy-gyulladásban.

Én egy háromgyermekes anyuka vagyok és a 12 éves leányzómmal kínlódunk 5 éves kora óta. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal (volt 5 év amikor egyszer sem jött elő neki, már azt hittem kinötte..) jelentkezik ez a gyulladás.

Nála ez egy nagyon erős semmihez nem hasónlítható hasi fájdalommal jelentkezik.

Hányás, hasmenés nem minden esetben társul hozzá.

Mivel ő teljes biztonsággal el tudja különíteni ezt a fájdalmat, bármi más hasi fájdalomtól, azonnal kórház. (úgy szokta mondani: anya ez olyan érzés mintha egy lufi lenne a hasamban és ki akarna durrani...csak nyom és nyom...)

A kórházban, mivel ismernek minket mint a rossz pénzt..azonnal vérvétel, és ultrahang.

A vérkép nagyon magas lipáz és amiláz értéket, az ultrahang meg a pancreas szerkezetének megváltozását, és hasi folyadék felgyülemlét mutatja.

Fájdalma csak nubain hatására múlik el.

Jó a rosszban, 5-6 nap alatt rendeződnek az értékei, persze ez idő alatt nem ihat, nem ehet, csak infúziót kap.

Mikor hazajöhet a kórházból 2 hetes diéta után visszaáll a normál étrende, (persze nem pacal és csülökre gondoltam) és mintha misem történt volna vége.

Az orvosok sajnos nem tudják megmondani mitől jön ez elő nála. Voltunk különféle vizsgálatokon, megfestették a pancreas vezetékeket, hátha valami elzáródás okozhatja, de semmi ilyesmit nem találtak azon kívűl, hogy a sok gyulladástól hegek képződtek.

Szóval a lényeg, hátha van valakinek hasónló esetről tudomása, szertném ha megosztaná velem.

Csak azért vagyok elkeseredve, mert ahogy olvasgattam itt a hozzászólásokat ez

elég komoly írányba el tud szabadulni és nem szeretném ha szegény gyerkőmnek egész életében ezzel a komoly betegséggel kellene küzdenie.

Ja, és nem cukorbeteg.

Köszi, ha tud valaki vmit, írjon.

Üdv.:B.Kata

GGabor1 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 243

Oké, köszi a tanácsokat. :) Kb. egy hét múlva megyek ultrahangra (végre a jól ismert, és tényleg nagyon alapos doktornőhöz), majd meglátom, hogy az milyen eredménnyel jár, és akkor annak függvényében megpróbálok kísérletezni egy kicsit a különböző ételekkel.

További jó egészséget mindenkinek!

Jezusxxx Creative Commons License 2009.08.16 0 0 242
Lényegében visszatértem a hagyományos étrendhez, igen. Csak semmi nagyon zsíros, meg fűszeres, ami ugye alap. De ezen felül nagyon nem görcsölök a dolgon. Néha bekapok valamit, amit nem kellene és akkor rohangászom fél napot a wc-re, na de hát istenem... Ennyi kockázatot be kell vállalni. :)) Ma épp zacher tortát ettem ebéd után desszertnek, tejszínnel és semmi bajom nem lett. Máskor meg egy sima sonkás szendvicstől is hasmenésem van. :)) Fene se érti ezt. Annyi biztos, hogy ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mit bír és mit nem. Van egy ismerősöm, akinek szintén hasnyálmirigy gyulladása volt és neki pl. a sörtől (a normáltól) kutya baja sincs, de a tejtermékektől egy hétig beteg. Szervezetfüggő.
Kísérletezz! Ha valami újat próbálsz, mindig csak keveset először. Aztán ha nincs semmi gond, akkor lehet emelni lassacskán az adagot. Kb. ennyi.
Előzmény: GGabor1 (241)
GGabor1 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 241

Szia!

 

 

Igen, azt már olvastam még korábban, csak nem tudtam így hirtelen, hogy te írtad. :)

Hát le a kalappal, nem semmi, amin átmentél. Én hozzád képest úgymond sehol sem vagyok a kis hasnyálmirigy-farok gyulladásommal/fibrózisommal. :)) Viszont ha neked kivették a hrmigiy 2/3-át, akkor végül is nem meglepő, hogy olyan sok Kreont kell szedned.

Azt hadd kérdezzem már meg (azt hiszem erről nem írtál), hogy akkor ettől függetlenül lényegében visszatértél a "hagyományos" étrendre? Mert én még így egy év után is nagyon diétásan, szinte abszolút zsír- és fűszerszegényen étkezem, pedig nekem ugye tényleg jóval enyhébb lefolyosú a betegségem. :) Mindenesetre akkor lehet, hogy egy "kicsit" túlzásba viszem a dolgot. Igazából olyasmiket eszem, hogy sovány sonka, parizell, sovány túró, natúr joghurt, vaj, ebédre pedig "diétás" húsleves, spenót, fűszerek nélkül, illetve sült mellehús, sült krumpli, tejberizs/gríz, sült máúj, zöldséges rizs. Nagyjából ennyi, ezeket váltogatom. :) Meg gyümölcsök közül a banán, őszibarack, és alma, de ez utóbbit csak kompótként. Illetve újabban kísérletezek a görög dinnyével, meg még korábban a sütőtökkel. Mást ezeken kívül nem merek enni. :))

Közben egyébként találtam egy nekem való sört: Slusszgold, alkoholmentes, 0.0-ás. Ettől egész biztosan nem lesz semmi bajom. :)

A pozitív hozzáállás tényleg fontos, én is próbálok figyelni erre, meg nem depressziózni, bár az elején tényleg nagyon nehéz volt, főleg, hogy sokáig nem is tudtuk, mi a bajom, és mindenfélét beképzeltem magamnak (illetve a nagy fogyás is megviselt, meg ez az egész, a sok orvoshoz járkálás, vizsgálatok, gyomortükrözés, a diéta... annál is inkább, mivel korábban semmilyen súlyos betegségem nem volt). Mindenesetre egy kb. fél éve már elég jól vagyok lelkileg, és ebben tényleg szerepe van a pozitívabb hozzáállásnak, a negatív dolgok/gondolatok lehetőség szerinti mellőzésének, illetve nekem még a jóga, és az agykontroll (inkább csak a meditatív része) is elég sokat segtett. :)

Üdv.: Gábor

Jezusxxx Creative Commons License 2009.08.10 0 0 240
Gábor!

A 201-es hozzászólásomban részletesen beszámolok a betegségemről, ott elolvashatod, ha nem haragszol, nem írnám le ismét.
Annyi alkoholtól biztosan nem lesz bajod, amennyi az alk. mentes sörben van, még ha egy rekesszel iszol is belőle. :) Általában kék Drehert iszom.
Az ok nálam se derült ki.

Üdv: Jxxx
Előzmény: GGabor1 (238)
GGabor1 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 239

Kicsit visszaolvastam. Az alkoholmentes sörre én is gondoltam, már csak azért is, mert régebben szívesen ittam néha egy keveset a "hagyományos" fajtából, de az a baj, hogy csak olyanokat láttam, amik 0. 5 százalékosak, vagyis van bennük egy minimális mennyiségű alkohol. Nem mertem inni belőlük (olvastam valami olyasmiket, hogy alkohol hatására elrákosodhat a gyulladás, így egy éve egy kortyot sem iszok :))). Te milyet szoktál inni, melyiket tudnád ajánlani? Van esetleg olyan is, ami 0. 0-ás vagy az ilyen 0, 5-ös "alkoholmentesekből" is nyugodtan lehet inni vajon?

GGabor1 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 238

Szia!

 

Köszönöm a válaszokat! Megnyugtattál. :) Örülök, hogy ezek szerint a tüneteim annyira nem kirívóak. Egyébként az orvosok is enyhe krónikus gyulladásról beszélnek, bár az oka az sajnos mind a mai napig nem derült ki (mert hogy nem ittam, nem dohányoztam, gyógyszert sem szedtem a betegségem előtt soha, és még csak komolyabb műtétem se volt... ráadásul meglehetősen fiatal is vagyok a 22-23 évemmel, szóval a kor sem igen játszhatott szerepet). Szerintem már nem is fog kiderülni. Mindenesetre a hónap végén megyek a belgyógyászomhoz, majd megkérdezem, hogy nem kellene-e több Pangrolt szednem esetleg (ez nekünk is megfordult a fejünkben egyébként). Különben sokáig én is Kreont szedtem, Kreon 10 000-est, naponta 1-3-at, csak most pár hónapja álltam át a Pangrol 25 000-re a belgyógyászom tanácsára. Tényleg egykutya, én se vettem észre semmi különbséget. :) Ciszta: biztos nem az akkor, igazából tényleg semmi nem utal rá (meg például most pár napja megint egész jól vagyok), csak az említett, általában mozgás hatására erősödő fájdalom miatt jutott eszembe, meg mert gondolom hipohonder vagyok. :))

Te mióta szenvedsz ebben a betsegségben, ha megkérdezhetem? Illetve nálad kiderült, hogy mi okozta?

Üdv mindenkinek: Gábor

 

Jezusxxx Creative Commons License 2009.08.09 0 0 237
Kedves Gábor!

Az általad leírt tünetek, figyelembe véve az emelkedett amiláz szintet, (enyhe) krónikus gyulladásra utal(hat)nak. A pancreatitis-t kísérő fájdalomra általánosan jellemző, hogy álló helyzetben erősödik. De igazából én sem vagyok orvos, szóval fogalmam sincs, hogy ez lehet-e pszeudociszta. Amennyire én tudom, nem valószínű, mert abban az esetben szerintem más értékek is emelkedettek lennének, mint pl. a C-reaktív protein (CRP).
A laborjaim nekem is rendben vannak, a CT-m tök negatív lett májusban, de ennek ellenére nekem is sokszor vannak kellemetlen panaszaim (hasmenés, hányinger). Valószínűleg ez az egész egyszerűen ezzel jár. A 3 Pangrol viszont szerintem kevés. Még akkor is, ha 25000-es. Én Kreont szedek (egy kutya...), de manapság sokkal többet, mint eleinte. Szám szerint 3x3 a 25000-esből, de főétkezés előtt akár 4-et is beszedek. Szóval szerintem ennek mindenképp kérdezz utána egy belgyógyásznál/gasztroenterológusnál, mert pancreatitis után sajnos igen komoly felszívódási problémák alakulnak ki általában.
Hogy mennyire lehetnek pszichés okai, azt végképp nem tudom megítélni így ismeretlenül, de ennek ellenére nem hinném.
És a végén mégegyszer hangsúlyoznám, hogy én is "csupán" elszenvedője voltam/vagyok a dolognak és nem szakember, szóval amit írtam, nem szakvélemény! :)
Előzmény: GGabor1 (235)
GGabor1 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 236
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy egy ilyen cisztának, tályognak vagy hasonlónak milyen tünetei lehetnek? Mert ezzel kapcsolatban sem olvastam semmit a neten. Igaz, remélem, hogy nálam azért nincs szó ilyesmiről. :)
GGabor1 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 235

Sziasztok!

 

Szeretnék kérdezni valamit. Nagyjából egy éve van krónikus hasnyálmirigy-gyulladásom (korábban már írtam is be ide), és bár az első kb. 1 évben egész jól éreztem magam, néha hetekig, hónapokig szinte semmi bajom nem volt, de az utóbbi kb. 2 hónapban gyakori, változó erősségű felső-hastáji, köldök körüli fájdalmaim vannak. Pontosabban, ha mondjuk ülök vagy fekszem, akkor szinte semmit sem érzek ezekből (néha egyáltalán semmit), de mozgás hatására ez álatlában fokozódik, amit eléggé furcsállok, ugyanis sehol sem olvastam ilyet a betegséggel kapcsolatban. Szerintetek ez normális? Én már olyasmikre is gondoltam, hogy valami súlyosabb gond van, pl. kialakult valami ciszta a begyulladt részen vagy ilyesmi. Ennek némileg ellent mond, hogy alapvetően annyira azért nem vagyok rosszul, ahogy írtam, "nyugalmi állapotban" sokszor semmi bajom, étvágyam is van, fogyni sem fogyok, sőt, mintha egy kilót sikerült is volna visszaszedni (a betegségem elején nagyon lefogytam: most 54 kiló vagyok a 180 centimhez :)). Annyi szokott még lenni, hogy néha émelygek, ill. "puffadok". Laborok rendben, talán az amiláz van egy nagyon kicsit megemelkedve, de ez az elejétől így volt. Ultrahangon szintén nemrég voltam, nem láttak semmit (bár nem voltak túl alaposak, nagyon gyorsan lezavartak; sajnos nem az ismerős doktornő csinálta), a hmirigy farokrésze van megvastagodva kicsit, itt egy kis fibrózis is látható, de ez szintén nem újdonság, kb. 1 éve ez van, sőt, a gyulladás mintha folyamatosan csökkenne. Savcsökkentőt és Pangrolt szedek egyébként (egyet, ill. hármat naponta), 5-6X eszem viszonylag keveset és diétásat, úgy, ahogy kell. Szóval minden rendben, csak az említett, mozgás hatására erősődő fájdalmat furcsállom (egyébként a hasam felső része ilyenkor nyomás hatására is fáj). Szerintetek? Ez is együtt jár vajon a betegséggel? Nektek is volt hasonló? És ha igen, ezt hogy lehet megszüntetni vajon? Vagy ezzel együtt kell élni?

Kellemes hétvégét mindenkinek! Gábor

Ui.: azt elfelejtettem írni, hogy az egyik doki szerint akár pszichológiai oka is lehetnek a fájdalomnak (szerinte lényegében már meggyógyultam), de én ezt annyira nem tartom valószínűnek, mert ez, hogy főleg mozgás hatására fokozódik a fájalom, nem hiszem, hogy erre utal. Igaz, amúgy kissé szonrongó, hipohonder alkat vagyok.

 

Jezusxxx Creative Commons License 2009.07.23 0 0 234
Jajj! És jobban lett? Kiderült, mitől volt?
Előzmény: böbeböbe (233)
böbeböbe Creative Commons License 2009.07.19 0 0 233
sziasztok ! köszi mindenkinek a hozzászolásokat .anyukámnak olyan két óra hosszája hivtam le az orvost, mert hajnal 3 óta fáj a hasa alja , azt mondja majd le szakad neki. no spa és alogopirint kapott 38,2 volt a láza azt mondták ha esig nem javul kórház .istenem mi jöhet még.
Jezusxxx Creative Commons License 2009.07.14 0 0 232
böbeböbe!

Szerintem is egy vérkép az alap. A vashiány (ami ekkora műtét után természetes) okozhat levertséget, fáradtságot. Nekem is volt, intravénásan pótolták és utána rendbe jöttem. Gondolom enzimet kell szednie (?) (Kreon pl.), de lehet, hogy nem szed megfelelő mennyiséget. Nekem mostanában elég ramaty a gyomrom, szintén hasmenés gyötör. A CT-m totál negatív lett, úgyhogy a belgyógyászom jobb híján emelt a Kreon adagomon (főétkezés előtt 4x 25 000), meg majd kell mennem vérvételre a klinikára, de elvileg nagy gond nem lehet egy tök negatív CT után. Legalábbis gondolom én.
Ja, amúgy az orvosom felírt Kontroloc-ot is, ami leköti a savat. Én nem vagyok különösebben savas, úgyhogy csodálkoztam is. Azt mondta, azért kell mert még a normál mennyiségű sav is gyengít(het)i a Kreon hatását.
A Béres Csepp és egyéb vitaminok biztos hogy nem ártanak... Aloe Vera is hasznos. Lehet kapni magát a növényt is, naponta egy levelet meg kell enni belőle. Kicsit keserű, de nem vészes. Én úgy éreztem hogy használ.
Amire rájöttem, hogy az alkohol mentes sör is jó hatással van az étvágyamra/emésztésemre. Ajánlom, főleg ha szereti a sört.
Egyéb ötletem most nincs. Jobbulást kívánok! (Engem az Uzsokiban műtöttek, bár nem engem kérdeztél tudom...)

Üdv
Előzmény: böbeböbe (230)
gavotte Creative Commons License 2009.06.17 0 0 231
Kedves Böbeböbe! Nem tudom kinek szólt a kérdés, de szerintem egy vérkép nem ártana, abból sokminden kiderülhet. Lehet, hogy a vas kevés, ami okozhat fáradtságot. Édesanyádat hasnyálmirigy gyulladással kezelték? Szed valamilyen emésztést segítő bogyót? Ha nem, lehet, hogy azért van hasmenése.( nem emészti meg rendesen az ételt, ettől is lehet fáradékony). A krónikuis hasnyálmirigy gyulladás újrakezdődhet, pontosabban mindig fennáll kisebb-nagyobb fellángolásokkal és szünetekkel. Engem - bár nem tudom tőlem kérdezted-e- Győrben műtöttek tavaly ilyenkor. Azóta diétázom és, lekopogom, teljesen jól vagyok a sérvtől eltekintve, ami egy ekkora vágásnál nem is csoda.
Előzmény: böbeböbe (230)
böbeböbe Creative Commons License 2009.06.12 0 0 230
szia! édesanyámmal is hasonló dolog történt mint veled.máj 30 volt 1 éve hogy ez a dolog történtszeptember végén hoztuk haza a klinikárol.67 éves ujra kellet tanulnia járni.nagyon sok sok akarásra volt szüksége.de most ujra gyengének látom állandoan fáradt, fáj a feje. néhányszor hasmenése van .szrerinted ez ujra kezdődhet? egyszerüen nem tudom mitöl ilyen fáradt mindig?béres cseppet multivitaminokat szed .mit tegyek? téged hol mütöttek?
Gabe3 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 229

Sziasztok!

 

Mostanában több helyen is hallottam, hogy a kókuszzsír kifejezetten jót tesz a hasnyálmirigynek, illetve elősegíti a gyógyulást (legalábbis krónikus gyulladás esetén). Ez vajon igaz? Van itt olyan esetleg, aki már próbálkozott ilyesmivel? És ha igen, pontosan hol szerezte be, és hogy használta? Előre is köszi a választ.

gavotte Creative Commons License 2009.05.19 0 0 228
Sziasztok! Szerintetek hozzá kellene nyúlni a műtéti heg vonalában kialakult sérvemhez? Elég extrémen nézek ki, így a bikini szezon előtt egy kidudorodó valamivel a jobb oldalamon, de a tavaly nyári emlékeim miatt valahogy nem szívesen fekszek szike alá, ha nem feltétlenül kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!