Keresés

Részletes keresés

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 261
Nekem csak jövő kedden lesznek kész a képeim, és ez a hétvége amúgy sem tűnik jónak. Utána viszont szívesen...
Előzmény: zmedve45 (260)
zmedve45 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 260
Szia!

En itt vagyok (meg egy jo darabig...). Mit szolnal/tok ehhez a hetvegehez?

Z.

Előzmény: Old England (252)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.08 0 0 259
Tehenek - azért az gáz, amikor szeretnél lefényképezni egy gótikus templomot vagy valami hasonló ódon műemléket, és bármilyen szögből próbálkozol, mindig a képbe furakszik egy tarka műanyag tehén :o)

Lehet, hogy a tehenek Luxemburgból jöttek, de Brüsszelben nem régóta ronthatják a levegőt, mert a lábuknál levő táblácskákon 2003-as évszám szerepelt.

Egyébként ahol én laktam, Schaarbeekben (tényleg, hogy ejtik?) rengeteg volt a színesbőrű bevándorló (ami nem baj), az én útikönyvem szerint ez az egyik kedvenc kerületük, amit el is tudok képzelni.

A bevándorlók kapcsán azon gondolkodtam el, hogy lassan minden nagyobb európai város olvasztótégely lesz, ami oda vezet, hogy egyre hasonlóbbakká válnak - ha érted, mire gondololok. A londoni kínai negyed nem sokban különbözik az amszterdamitól, a brüsszel arab negyed a párizsitól, a stockholmi négerek hasonlóan öltözködnek, mint a müncheniek... sorolhatnám... Nekem igazán nem a bevándorlókkal van bajom, de magának a jelenségnek szerintem megvan ez a fajta, hm, nem éppen örvendetes hatása a városok életére. Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni Európa mondjuk 50 év múlva (remélem, ezt még megérem).

Koekelbergből nem sokat láttam, a bazilika elrettentett, de legközelebb majd sétálok egyet a környéken :o)

Előzmény: Old England (258)
Old England Creative Commons License 2003.09.08 0 0 258
Szia, örülök, hogy sok mindent sikerült megnézned (és jobbára tetszett is, úgy látom).

Azt hiszem, én ugyanezeket a teheneket láttam két éve Luxembourgban: valami képzőművészeti pályázat lehetett, mert az egész város tele volt különbözőképpen kipingált, kidekorált stb. szarvasmarhákkal. :-)

A hangszermúzeum (Old England) tetejére tényleg érdemes felmenni, van fent egy helyes kis kávézó és gyönyörű a kilátás.
A bazilika, amiről írtál, valóban kissé órmótlan, csak messziről néz ki jól (a város minden pontjáról látni). Én ott laktam a közelében, a Katholieke Universiteit-el szemben. Egyébként nagyon jó, hangulatos kis környék, tele zölddel, egyben a legkisebb kerület (Koekelberg).

Hát igen, a Horta-Múzeumba én is szívesen beköltöznék, tudott élni az öreg. Ehhez képest kívülről szinte semmi sem látszik abból a hívalkodó, mégis ízléses és gyönyörűséges szecessziós tobzódásból, ami a ház belsejét uralja.

Ultraviolettnek még: a Maison Cauchie Etterbeek városrészben van, nagyon közel az EU-negyedhez és a Jubelparkhoz (Merode metróállomás). Az utca neve Rue des Francs/Frankenstraat.

Előzmény: Szürke Csacsi (257)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.07 0 0 257
Csütörtök este, már sötétben bementem a Grote Markt-ra. Szerettem volna néhány éjszakai képet csinálni, de a tér telis-tele volt sátorszerű bódékkal, úgyhogy teljesen ellenetetlenítették a fényképezést :o(

Az idő egyébként csak csütörtökön volt napos, meg pénteken a reggeli órákban - ennyit erről.

(bocs, de mindig eszembe jut még valami)

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.07 0 0 256
"GB" abc-t több helyen is láttam a városban, Uccle-ben is, meg valahol Ixelles környékén...

Könyvesboltot akartam még említeni (ezúttal nem idegen nyelvű, hanem "rendes"): az INNO nevű nagyáruházban találtam nagy nehezen könyvosztályt, illetve az Operaház mellett láttam egy könyvesboltot. INNO áruházból van egy a Rue Neuve közepén, egy másik pedig az Avenue Louise északi végéhez közel.

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.07 0 0 255
Ja és a 19. század is kimaradt, és a hangszermúzeum másik fele is - sőt állítólag az Old England legfelső emeletéről gyönyörű kilátás nyílik a városra.
Előzmény: Szürke Csacsi (253)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.07 0 0 254
Kedves Old England, ugye nem haragszol, hogy elárasztottam a topicodat az elmúlt hetekben?

Topiktali lehetne, de én sör helyett inkább valami alkoholmenteset fogyasztanék, ha megengeditek.

Remélem, nincs veled/körülötted komoly baj :o(

(megbolondulok ettől a billentyűzettől, már lassan kezdtem megszokni a belgát)

Előzmény: Old England (252)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.07 0 0 253
Na, ma délután hazaérkeztem.

Az utolsó néhány napban rájöttem, hogy kevés az idő és sok a látnivaló, így aztán már nem nagyon akartam netezésre pocsékolni az értékes órákat. Mit néztem még meg:

Kedden szépművészeti múzeum. A múzeum tetszett, de a nyitvatartást elég felháborítónak találtam. Ugye megtudakoltam előre, hogy hétfő kivételével 10-17 óráig. Igen ám, de mire belemerültem az 1400-as évek rejtelmeibe (mmm), közölték, hogy a múzeum egyik fele 12-13 óra között bezár, tessék átmenni egy másik részlegbe, vagy várja önöket a cafeteria. Na jó, morogva átmásztunk (sokan) a 17-18. századba. Nem telik bele egy óra, mikor közli a hangosbemondó, hogy most meg a múzeumnak emez a fele zár be, 13-14 óra között, menjünk amoda, vagy a cafeteriába. Igaz, a prospektuson rajta volt ez a hülyeségük (hogy egy-egy órára minden bezár), de szerintem ezt nagy betűkkel kéne hirdetni a bejárati kapun és mindenfelé, hogy az ember ennek tudatában tervezze meg, mikor merre sétál. Mindennek tetejébe kiderült, hogy a 19. század kb. szeptember 25-ig zárva - pedig Gaugain képeket ígértek be ottan - ő az egyik nagy kedvencem.

Ami a legjobban tetszett, az a 15. század (nem véletlenül kezdtem itt) - ezeknek a nagyon régi képeknek van valami különös bája számomra, a torz emberalakok, a végtelen harmónia, a természeti háttér gondosan becsempészve a kép sarkában nyíló ablakba... Ezen kívül a 17-18. században találtam egy festményt, ami lenyűgözött: egy művész önarcképe, családja körében. A festő neve Cornelis De Vos (azelőtt sose hallottam róla), és saját magát annyira élethűen örökítette meg, hogy az ember szinte beszélni szeretne hozzá.

A 20. századot nem néztem meg, egyrészt mert nem volt már rá idő, másrészt mert a 19. hiánya elvette a kedvem, harmadrészt a nagyon modern dolgokat amúgy se igazán szeretem.

Szerdán kimentem Anderlechtbe, megnéztem az Erasmus-házat (gyönyörű! és azok a régi könyvek, kéziratok!), a beginák múzeumát (nem nagy durranás, de benne volt az árban), és a helyi templomot.

Csütörtökön Ixelles városrészben sétáltam és szép házakat fényképeztem, főleg az útikönyv alapján, de néhányat még saját ízlés szerint hozzáadtam :o) Este pedig villamossal kidöcögtem Uccle negyedbe. A kerület északi része teljesen hasonló, mint Ixelles, St Giles stb, a déli része meg az igazi kertváros, viszont mint olyan, teljesen jellegtelen.

Pénteken megnéztem a laekeni Notre Damot (belülről randa, kívülről pedig be van állványozva), valamint az Horta Múzeumot. Utóbbi valami észveszejtően szép; természetesen zárás előtt hajkuráltak ki onnan :o)

Szombaton már csak mászkáltam a belvárosban és próbáltam olyan utcákat felfedezni, ahol még nem jártam. Aztán este indulás haza. Brüsszelben ősz volt, mikor eljöttem, itt Pesten még tart a nyár... :o)

Amiről még muszáj szót ejteni, a rettenetes tehenek. Az egész város tele van műanyag tehenekkel, amiket "Art on cows" felkiáltással idióta színekre pingáltak és mindenféle attrocitásoknak vetettek alá... Felnégyelt, piruettező és ketrecbe zárt, ciklámenrózsaszín és fekete alapon piros szívecskés alakok... Jómagam, mint nagy tisztelelője a teheneknek (úgyis, mint tejimádó), kicsit tiszteletlennek érzem ezeknek a szegény állatoknak ily módon történő felhasználását :o( Ettől függetlenül az ezerből volt talán kettő, ami még nekem is tetszett :o)

Ja, a Porte de Hal-t is megnéztem valamelyik este, érdekes épület és szépen simul a modern városképbe.

Kimaradt az Afrika Múzeum, a csokoládémúzeum (ez különösen nekem való), a képregénymúzeum, egy rakás szép épület (art nouveau és nem art nouveau) meg még sok minden más. Majd legközelebb... valami ürügy csak kell, hogy visszajöhessek :o)

Liege után továbbra is fáj a szívem, most is láttam a buszról, most is lélegzetelállítóan gyönyörűnek találtam...

Old England Creative Commons License 2003.09.05 0 0 252
Helló mindenki! Bocs, hogy eltűntem, sajnos volt rá okom.

Na Szürke Csacsi, megjöttél közben?

Ultraviolett: sajnos a gépen nincsenek fényképeim...

viszont van egy ötletem: egyszer tarthatnánk valami topiktalit Brüsszel szerelmeseinek, amibe mindenféle fényképnézegetés, sörözés beleférne. Ha van még itt valaki... :-)

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.01 0 0 251
Tegnap es ma egy csomot villamosoztam a 3/23-assal varosnezes celjabol, az uveghez nyomott orral :o) (Felszalltam a 3-asra, es kiderult, hogy a vegallomason szep csendben atvedlik 23-assa, aztan kimegy a vilagbol.) Nagyon szep helyeken halad vegig, foleg a varos deli reszen: ezekben az utcakban minden masodik hazat le lehetne fenykepezni...

Voltam az Atomiumnal is, nem mentem be, de azert lefenykepeztem meg korbejartam... persze nem tul szep, de gondoltam, azert csak nem hagyom ki... Elsetaltam a laekeni kastelyig, de nagy kar volt, mert egyreszt szinte semmi nem latszik belole, masreszt ami latszik, az is ronda :o)

Ma megint borus, esos ido van, a meteorologia pedig mar csak pentekre iger szep napos idot :( Mezesmadzag :(((

A foldalatti villamosban nagyon jopofa, hogy sok allomason mindket oldalon lehet le- es folszallni. Mondjuk az allomasokon allandoan szolo hatterzenet tudnam nelkulozni...

ultraviolettt Creative Commons License 2003.08.31 0 0 250
Szia Old England,
Szep ez a Cauchie, a varos melyik reszen van? en inkabb az eszaki reszt ismerem (na meg ave louise, he he)
Kuldenel nehany art nouveau haz kepet az emailemre ? mar ha van e-formaban.

Csacsi: mosdo ugyben talan a nagyaruhazakat tudom ajanlani, city2, inno, vagy a deBrouckere mellett egy nagy zeneboltra emlexem ...

-uv-

Előzmény: Old England (228)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.31 0 0 249
McDonaldsba beneztem, 30 centet kernek a WC hasznalatert :(

Ma a valtozatossag kedveert szemerkel az eso. Voltam a hangszermuzeumban. Sajnos nagyon nagy (vagy en jartam korbe csigalassan), igy csak egy reszet tudtam megnezni zarasig: a foldszinten a vilag hangszereit es az elso emeleten a fuvosoknak egy reszet. Nem tudom, mi van meg, erdemes-e visszamenni? (5 euro)

Viszont szerda-csutortokre napos idot iger a meteorologusok hazug nepe, hat majd meglatjuk, remenykedem...

A szepmuveszeti muzeumnak felirtam a nyitvatartasat, egyik nap odamegyek nyitaskor, es zaraskor majd jol kidobnak. Ha a hangszermuzeumbol ilyen keveset lattam egy delutan alatt, kepzelem, mennyi ido kell(ene) a szepmuveszeti vegigjarasahoz...

Metro muveszeti erteket inkabb felejtsuk el, kozben talalkoztam nehany modern "mualkotassal" az allomasokon, asszem ennyi eleg is volt belole.

Delhaize draga abc-t megtalaltam a Borzevel (majdnem) szemben, GB olcsobb abc-ket is megtalaltam a Delhaize mellett, illetve a City2-ben - utobbit kicsit nehezen, mert elotte bejartam a Rogier 5 km-es korzetet, de vegul csak elokerult :)

Internetcafe arai egyebkent 1,30-1,50 euro per ora korul mozognak.

Előzmény: Szürke Csacsi (248)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.30 0 0 248
Koszi a szupermarket tippet, meg fogom keresni. (a legdragabb nyilvan nem nekem valo, tehat a masikat :))

McDonalds-ugyben azert vagyok paranoias, mert Magyarorszagon mar sokfele figyelik, hogy csak a vendegeket engedjek be, sot van ahol le kell adni a blokkot, mielott hasznalod a helyiseget.

Ma egy fokkal jobb az ido, ezert gyors fenykepezesbe kezdtem - muzeumokba bemenni akkor is raerek, ha esetleg szakad az eso egesz nap...

Angol nyelvu mise a St Jacob templomban van vasarnaponkent 9:45-kor (a St Michelben hosszas keresgeles utan talaltam egy prospektust). A St Jacobtol nem messze pedig - nahat! - megpillantottam egy ismeros epuletet :) Csoda jol nez ki ez az Old England :) Bemenni nem mentem be, majd esoben.

Megneztem egyebkent a brusszeli idojaras elorejelzeset a neten, es felig napos, felig borus-esos idot josol, tehat meg barmi lehet.

Brusszel tenyleg nagyon el van franciasodva, barmerre jarok, hegyezem a fulem es csak francia szot hallok. Ha valaki megse franciaul beszel, akkor angolul. Az az erzesem, hogy szep lassan (vagy nem is olyan lassan?) kiszoritja francia a flamandot :(

Tegnap irtam, hogy mennyi minden emlekeztet Londonra - meg az idiota vizcsap is, tudniillik Angliaban szokasos az olyan mosdo, ahol kulon van meleg es kulon hidegvizes csap, igy mosakodaskor/fogmosaskor/stb az ember eldontheti, hogy leforrazza magat vagy szetfagyasztja :)

A Brusszel utikonyvben olvastam, hogy vannak szepen kidiszitett metroallomasok, de eddig ilyennel meg nem talalkoztam - lehet, hogy rossz fele jarok. Meg kell majd nezni az utikonyvben, melyik allomasokat emliti, csak eddig lusta voltam fellapozni :)

Mostmar ertem ezt a "ketfele metro" dolgot is - szoval van az igazi metro, meg van a foldalatti villamos, amit szinten metro-jellel jelolnek a terkepeken.

Old England Creative Commons License 2003.08.30 0 0 247
Szia.
Ha az internetcaféból kilépve elindulsz balra, kb. három perc séta után a másik oldalon, kb. épp a Bourse (Börze) épülettel szemben a sarkon találsz egy Delhaize fantázianevű szupermarketet. Ez a legdrágább, úgyhogy nem messze tőle, ha a sarkon befordulsz az utcába, megtalálod a GB-t, ami a legjobb szerintem. GB egyébként a City2 üzletközpontban is van, a Rogier-nél.
Public wc-t nem tudok, ajánlanám a McDonalds módszert. ;-)
Előzmény: Szürke Csacsi (246)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.29 0 0 246
Hopsz, kozben valtottam, mert lejart a kreditem.

Ott tartottam, hogy... ja igen, public toilet nuku.

Kovetkezo. Erkezeskor a CCN Nordstation-nal nem lehetett 5/10 napos berletet venni az automatabol, csak 3/5-oset, igy aztan egy olyat vettem. Itt a De Brouckere-nel lehet 5/10-eset is kapni. Igy majd vehetek megegy 3 naposat, meg egy 5 naposat, hogy kijojjek a 10 napra. Miutan megvette, benyomtam a 3 napos jegyet egy narancssarga dobozba, ami rairt valamit es visszakopte. Kerdesem, hogy hogyan lehet ezt 5 napon belul 3 napig hasznalni? Mindennap, amikor hasznalom, ervenyesiteni kene? Amugy nem nagy gaz, hogy nem tudom, mert nem nagyon van ellenorzes - meg a metrohoz is csak ugy be lehet setalni, nem ugy, mint Londonban...

Apropo, szerintem a varos sok tekintetben hasonlit Londonra - ugyanolyan a hazak elrendezese (hazak mogott zsebkendonyi kert, hazak elott fel zsebkendonyi kert) es az epuletek jellege is nagyon hasonlo (voros, vagy barna teglas homlokzat), csak eppen a belga hazak sokkal diszesebbek. Kulonosen a szep kovacsoltvas erkelyekre fektetnek nagy hangsulyt.

Az ido pocsek, hideg, szeles, esos, kodos - a fenykepezesben foleg az utobbi ketto zavaro, ugyhogy egyelore nem is fenykepeztem. Azon meditaltam ma, hogy varok 1-2 napot, hatha lesz szep ido es inkabb akkor fotozok. Szurke eg elott szurke epuletek valahogy nem jol mutatnak a kepeken :(

Elmentem delutan a Sacre Coeur bazilikahoz - messzirol nezve egy monumentalis epulet egy hosszu, nyilegyenes utca vegen. Hat, maradjunk annyiban, hogy messzirol jobban nez ki, mint kozelrol... bemenni pedig vegkepp nem szabad. En hulye fejjel nem birtam ellenallni a kivancsisagnak (pedig akkor mar sejtettem, hogy ez az ize nem olyan, mint elkepzeltem), de kifejezetten illuziorombolo.

A Palace of Justice szep lenne, de be van allvanyozva. A St. Michel katedralis mar nincs beallvanyozva, viszont az elotte levo teren van epitkezes... pedig hogy remenykedtem, hogy most majd jo kepet csinalok rola :(

A varos kozepen van egy delnyugatrol eszakkeletre huzodo nagy utca, ez alatt megy a metro (Rogier, De Brouckere, Bourse, stb). Ez kb. olyannak tunt, mint a mi nagykorutunk meg kiskorutunk, tehat itt a varoslakok vannak tobbsegben, nem a videokameras-bedekkeres csordak, es normalis boltokat is talalni, nem csak turistakacatokat arulo bodekat.

Ja, azt nem irtam, a nagy elelmiszerbolt azert (is) kene, mert kakaoport szeretnek venni (instant kakao).

Mara ennyit. Sziasztok

Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.29 0 0 245
Nah, itt vagyok. Szoval...

A hely, ahol lakom, Schaarbeek, igaz, hogy annak a kulso szele. Metro nincs, de egy ugrasra all meg a busz, ami behoz a belvarosba.

Internetcafet megtalaltam a De Brouckere-nel (ott ulok most).

Angol nyelvu konyvesboltot is megtalaltam, a neve Waterstone's, es a Boulevard Adolphe Max-on van. A nyiotvatartasat nem sikerult kideriteni, nincs sehol kiirva.

(Mindjart lejar a kreditem, nem tudom, akkor mi tortenik?)

Par kerdes.

Hol lehet valami nagy abc-t talalni, ahol kifejezetten elelmiszert arulnak? A belvarosban csak ruhat, cipot es illatszert arulo boltok vannak, kijjebb talaltam elelmiszeruzletet, de csak kicsiket. Valami nagy szupermarket kene...

Kovetkezo. Hol lehet turistaknak valo nyilvanos veceket talalni? (bocs a kerdesert, de ez az egyik alapproblema minden idegen varosban) Becsben, Munchenben a nagy metroallomasok aluljarorendszereben vannak nyilvanos vecek sokfele a varosban, de itt korulneztem es sehol semmi.

szamoca_1 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 244
Old England: koszi, ma du. megnezem. akkor ezek szerint nem a Midi felol erdemes megkozeliteni, kozelebb esik a Bourse-hoz (vagy ize, borze, tozsde, akarmi...)?

A Chimay Bleu az egy nagyon fasza sor, nem vilagos, de nem annyira keseru, bar ha te eleve nem szereted a sor izet, akkor megis inkabb a gyumolcsosoket javaslom. a Chimay Rouge az keserubb sztem, mint a Bleu, de nem vagyok 1 sorszakerto, csak iszom... :-)

Előzmény: Bigroli (239)
Old England Creative Commons License 2003.08.28 0 0 243
Nah, megvan... az antikvárium neve EVASIONS, és a Rue de Midi 89-es szám alatt található. (Ez az utca párhuzamos az Anspachlaan-nal, nagyon közel a Manneken Pis-hez). A környéken egyébként több antikvárium is van, de azok exkluzívabbak, itt viszont nagy halmokban állnak a jobbnál jobb könyvek, s nem túl drága emlékeim szerint.
Előzmény: szamoca_1 (238)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.28 0 0 242
Hali, itt vagyok kint. Arra nem figyelmeztettetek, hogy a billentyuzet teljesen mas, mint a magyar, rettentoen szenvedek :(

Holnap majd benezek ujra, mert egyelore meg nem sok tortent velem (megerkeztem, aludtam :))

szamoca_1 Creative Commons License 2003.08.28 0 0 241
igen, elore is koszi!
Előzmény: Old England (240)
Old England Creative Commons License 2003.08.28 0 0 240
Szia! Mennyire surgos, mert nem jut eszembe az utca neve es csak otthon van terkep. Ma estig raer?
Előzmény: szamoca_1 (238)
Bigroli Creative Commons License 2003.08.27 0 0 239
Köszönöm a Tippeket!
az a Chimnay Bleu mit tud?
szamoca_1 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 238
segitseg! kellene nekem surgosen nagyon jo antikvarium cime! ha lehet a belvaros kornyeken, vagy legalabbis a belso gyuru kornyeken... olyan fr. nyelvu konyvet keresek, ami regi es szep, ajandekba. tud vki segiteni????
szamoca_1 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 237
meggyes a Kriek, malnas a Framboise, feketeribizlis a Cassis es barackos a Peche (nincs ekezetem, van rajta olyan kis ize). En a Chimay Bleu-t ajanlom, bar az nem gyumolcsos... es 9 szazalekos, ugyhogy ovatosan vele :-)
Előzmény: Bigroli (235)
Clea Creative Commons License 2003.08.27 0 0 236
A meggyes tényleg jó, azt én is megtudtam inni, pedig (hasonló okból) nem szeretem a sört. Ha jól emlékszem, Kriek a neve.
Előzmény: Bigroli (235)
Bigroli Creative Commons License 2003.08.26 0 0 235
Üdv Mindenkinek!

Egy hétre utazom Ostendébe és Brüsszelbe, és azt szeretném kérdezni,hogy meg tudja-e valaki nekem mondani,hogy milyen olyan sört érdemes inni,aminek nincs az a jellegzetes kesernyés íze,ami miatt soha nem iszom sört, de itt esténként az eléggé soknemzetiségű kollégák közül nem szeretnék kilógni. Hallottam, hogy van gyümölcsös, meggyes ízű is, ami kimondottan édes. Szóval, milyen márkákat ajánlotok?
Köszi előre is
Bigroli

FORB Creative Commons License 2003.08.26 0 0 234
én úgy emlékszem hogy olyat, mint mi!
Előzmény: Szürke Csacsi (233)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.08.26 0 0 233
Sürgős!!! Milyen dugaszt használnak Belgiumban a 220V-hoz? (mobiltelefon-feltöltési problémák) Van egy elég szép gyűjteményünk, de melyiket vigyem?
Old England Creative Commons License 2003.08.26 0 0 232
Megmondom őszintén, nem vagyok felkészült a témában. A neten találtam egy templomot (St. Andrews Church of Scotland), amely vasárnaponként angol nyelvű szentmisét tart. Ezt most nem tudom belinkelni, de nézd meg:
http://home.tiscali.be/alexander.grant/
Amit még ajánlok, hogy esetleg tényleg a belvárosi templomokban (Notre Dame au Sablon, Sainte-Catherine, Saint-Nicolas...) érdekődj, ha már kint vagy.
Megpróbáltam hollandul rákeresni a témára, de a Brüsszel + magyar + istentisztelet szókapcsolatra hadd ne mondjam, hogy csak Pándy Andrásról találtam néhány érdekes cikket. :-P

Internet:
Brüsszelben nagyon sok magánjellegű internetkávézó van, illetve e helyiségek fő profilja az olcsó távbeszélgetés, amit elsősorban a rengeteg ott élő külföldi vesz igénybe. Itt nem interneteztem, de a telefonból ítélve nekem nem tűnt túl olcsónak. Szívesebben ajánlom az Easy Everything hálózat gigantikus internetkávézóját a De Brouckére-en (közel az említett angol nönyvesbolthoz :-)). Itt valami kétszáz gép van, megbízható és viszonylag olcsó, de konkrét árakra már nem emlékszem.

Előzmény: Szürke Csacsi (229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!