Keresés

Részletes keresés

lcsili Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1820

Szia!

 

Tényleg 58% ha az 50/29-et számolom. Az is lehet, hogy 50/28,5, amit felfele kerekítenek, azaz 50/29, de az százalékban csak 57. Igazából ha a magnó is hasonló, akkor van értelme fellebbezni.  A magnód hány százalék lett? A két vizsgarész átlagának kell meglennei 60%-nak, így fontos a magnó eredménye is.

Előzmény: Yanak (1819)
Yanak Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1819

Sziasztok

 

 

akkor szerintetek mi van ha ITK szerint 18án rakták fel a szóbeli eredményeket és elszámolták a százalékot? 50/29 pontom van és mégis 57%-t adtak meg holott az 58%. ezt ma reggel láttam mikor ellenőriztem, h hátha felrakták az eredményeimet, viszont azt láttam h 20ig azaz máig volt a fellebezés. na most elrohantam nyelvsuliba h reklamáljak de természetesen szombaton nem voltak nyitva. a gyakorlati kérdéseknél viszont azt írták h 10 napon belül lehet benyújtani a felülvizsgálatot. na most én 13án voltam szóbelizni akárhogy nézem nem értem hogy jön ki ez a 20a. szerintem eléggé szemétség h 2 napot hagynak rá. szerintetek most mi van lőttek annak az 1 %nak? eléggé fontos lenne mert penge élen táncolok magnó ügyben, ami felhozhatná a szóbelimet. mi ilyenkor a teendő?

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1818
Meggyőző vagy, oké, mindenképp megnézem! (Nálam is hasonlóan jött össze az angol... Menjenek a fenébe, de tényleg. Pénzéhes banda voltak.)
Előzmény: lcsili (1816)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1817

Szia lcsili!

 

Köszönöm a részletes és főként érdemi hozzászólást! Ezügyben Te vagy az első... Mindenképp elgondolkodtattál és utána fogok nézni az egyes vizsgáknak. Tehát ha jól értem, összevonható egy "A" nyelviskolában szerzett szóbeli vizsga egy "B" iskolában szerzett írásbelivel egy komplex (írásbeli+szóbeli) vizsgaként?

 

(A munkahely nem igazán motivál, részint mert egy alapfok semmilyen komoly helyen nem számít igazán - még akkor se, ha Rigó utcai -, részint mert jelenleg stabilnak tűnő munkahelyem van, ahol sajnos még az angolt sem kell használnom. Semennyire.)

 

Igen, járok tanfolyamra, egyelőre nem voltam túl sok órán. Mit mondjak. Én alapvetően egy negatív, szkeptikus ember vagyok, tehát nem tudom, mennyiben "projektálok", illetve mennyiben reális a megítélésem, de egyelőre egyáltalán nem vagyok elragadtatva az egésztől. Kelletlenséget, túl-lenni-akarást érzek, de ez lehet, hogy merő rosszhiszeműség a részemről és egyszerűen csak én vagyok már öreg a nyelvtanuláshoz (vagy túl kritikus)...

 

Köszönöm mégegyszer! Nem kizárt, hogy jelentkezem még...

Előzmény: lcsili (1815)
lcsili Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1816
Amikor még anno a Rigo utca monopól helyzetben volt én sem nagyon szerettem. Az írásbelim 5., a szóbelim 3. alkalommal lett meg angolból. Már utáltam az egészet, a hátam közepére nem kívántam. Akkoriban még nem tudtam felmérni a szintemet, hát az az igazság, hogy megérdemeltem. Amikor németből mentem a másoddiplomához mivel angol szakos tanári diplomám van, másik idegen nyelvből le kellett tenni az alapfokot, ez úgy 2006 vagy 2007-ben volt. Az Origo-t választottam és láss csodát először sikerült, 83 és 85 százalék lett. El sem akartam hinni. Nagyon bénának éreztem magamat és nagyon rossz régi emlékeim voltak a Rigo utcával, de mostanra megváltozott és tényleg csak javasolni tudom, nem olyan már mint régen... 
Előzmény: Törölt nick (1812)
lcsili Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1815

Szia!

 

Ha alapfokról van szó, akkor semmi esetre sem ajánlanék egynyelvű vizsgát, mivel ezeknél nem használhatsz szótárat, így szerintem a TELC, ECL kizárva. Az az általános tapasztalat, hogy sokkal nagyobb biztosnágban érzi magát a vizsgázó, ha használhatja a szótárt. Aki még alapfokú szinten van nem nagy szókincse van.

A Pannont nem ismerem, de régebben egyszerű volt.

Alapfoknál a BME-t és az Origot szoktam javasolni mégpedig kombinálva. BME szóbeli, Origo írásbeli. Leírom röviden, hogy melyiknél milyen feladat van. BME szóbeli: a szokásos szóbeli témák, képleírás, szituáció, magnóhallgatás (10 db igaz-hamis, 5 db kérdésre válaszolni). Az Origos szóbeli sem rossz, csak ott nehéz a magnó. Az Origo írásbeli: 60 perc áll rendelkezésre: szövegértés, azaz magyar kérdésekre magyarul válaszolsz, közvetítés: a szöveg alapján bizonyos információt ki kell hámozni a szövegől, nagyon hasonló a szövegértéshez, illetve levélírás. Itt az egész írásbeli részhez használhatsz szótárat. Gyakorlókönyv rendelkezésre áll.

Szerintem az a legjobb, ha ellátogatsz a honlapokra és letöltesz egy alapfokú feladatsort, megoldod és eldöntöd, hogy a tudásodnak megfelel-e, fel tudsz-e rá készülni, melyik típus a legtesthezállóbb neked.

Az Origo-tól ne félj! Nem rossz! Véleményem szerint ha egy munkahelyen azt mondod, hogy Origo-s, azaz Rigo utcai nyelvvizsgád van egy jó pont.

Egyébként jársz tanfolyamra, ott mire készítenek? Nem akarom leszólni a tanfolyamokat, de elég rossz a tapasztalatom mostanában. :(

Ha bármilyen további kérdésed van írj nyugodtan!

Előzmény: Törölt nick (1809)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1814
Eufemisztikusan fogalmazva: nem az erősségem... Van valami egyéb tipp?
Előzmény: Törölt nick (1813)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1813
ha tudod a nyelvtant, akkor nem gond a rigó sem. persze mindenki magának választ :)
Előzmény: Törölt nick (1812)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1812
OK, de nem gondolnám a legkönnyebbnek (senki nem javasolta eddig, beleértve a tanáromat is), ráadásul a Rigó utcába, ha lehet, elvből nem tenném be a lábam többé.
Előzmény: Törölt nick (1810)
napfényíze Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1811

Szia!

 

Mellékállásban jós vagy? :) Mert én pont Szolnokon tanulok, és hát az lenne a legegyszerűbb, ha itt helyben tenném le a nyelvvizsgát. Ugye az úti költség miatt is. Bár debreceni vagyok, szóval mindenhova el kellene utazni, mert tudtommal nincs Debrecenben LCCI vizsgaközpont.

De azért itt az írásbelin is csak kell a nyelvtan, nem? Hogy is van pontosan az írásbeli? 3 levélfélét kell írni? És vmelyik feladatban választhatunk? Az még a "gondom", hogy a tanár azt mondta, hogy aki hotelben akar dolgozni, annak inkább a kitex-es szaknyelv kell, vagyis az jobb, mert hogy az LCCI eléggé üzleti nyelv. Mondjuk nekem nem feltétlenül célom, hogy hotelben öregedjek meg. Lehet, teljesen mást fogok csinálni, ha elvégzem a sulit. Most "csak" a diplomához kell a nyelvvizsga. Jövő februárban diplomát szeretnék kapni, és nem csak tanúsítványt. :S :$

Van olyan csoporttársam, akinek elsőre meglett az LCCI. Azaz többen is vannak. Ők szerintem mind itt vizsgáztak. Viszont akad olyan is, aki az írásbelit már többször bukta. Nem tudom, mi az oka. Pedig mindegyiküknek az angol az első nyelvük.

Előzmény: lcsili (1808)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1810
alapfokon az origo sem nehéz, ha tényleg szorgalmas vagy.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1809

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem, mert elveszek a nyelvvizsgák dzsungelében és ellentmondásos infoim vannak. Tehát: a diplomaszerzés feltétele, hogy a meglévő középfokú nyelvvizsga mellé egy legalább alapfokú, komplex (írás és szóbeli), államilag elismert nyelvvizsgát tegyek. Szeretném ezt mielőbb letenni, éspedig - kizárásos alapon - németből. A legegyszerűbb, legkönnyebb megoldás érdekel. (Jelenleg egy felkészítő tanfolyamra járok; a 8 hetes tanfolyam 3-ik heténél járok, heti 2x4 órában).

 

ECL?

Telc?

Pannon?

 

Melyik a legkönnyebb, mik az előnyeik-hátrányaik az egyes vizsgáknak?

 

Ár nem számít, szorgalom megvan, de szeretnék mielőbb túljutni rajta.

 

Köszönöm előre is!

lcsili Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1808

Szia!

 

Szerintem az LCCI a legegyszerűbb, ha szakmai kell. A szóbeli témák elég egyszerűek és az írásbeli sem nagy cucc, ja a magnó is elég egyszerű. Én olyan helyre szoktam küldeni a diákokat, ahol nem túl jók a vizsgáztatók a szakmai részből. Ezt úgy értem, hogy ne menj pl Szolnokra. Ott azok vizsgéztatnak, akik a fősulin tanítják, szóval nagyon profik. Én Szegedet szoktam javasolni pl., mivel ott a tanárképzős tanárok vizsgáztatnak, akik persze nagyon profik, de szakmailag kicsit gyengébbek. Nézz utána az LCCI-nek. Én tuti ezt javasolnám. Az árát ne nézd, tudom, hogy nem mindegy, de sokkal drágább, ha pl kétszer be kell fizetni picit kevesebbet!

 

Előzmény: napfényíze (1805)
torokg11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1807
Szia Ilcsi!

Nekem azért jön szóba elvileg a BGF vagy a Kitex, mert Nagykanizsán lakom, és KITEX Keszthelyen az egyetemen minden időszakban van (50 km), BGF üzleti pedig Zegen (50 km). Abból az idegenforgalmi csak télen van Nagykanizsán, egyébként minimum Veszprémbe kell utaznom. 2 kisgyerek mellett örülök, ha a betegségekkor segítenek a nagyik, akik nem a közelben vannak:)

Egyébként a BGF szerkezete nagyon tetszett németből, de azt nagyon jól tudtam, így nem is féltem (10 évig dolgoztam cégeknél és szakfordításokat is csináltam). De angolból laza középszinten vagyok, így a Kitex lenne a jó. Ha nem sikerül elsőre, de miért is ne!, akkor is Keszthely közel van.

Nekem egy e-mail cím is elég lenne, hogy tanácsot kérjek írásban.
Olyan business vizsga itt nincs a közelben.
Előzmény: lcsili (1803)
napfényíze Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1806

Szia!

 

Húh én németből már több mint 3 éve csináltam. Az írásbelire nem emlékszem túlzottan. Viszont a szóbeli után az volt a benyomásom, hogy mi volt itt a szaknyelv, hisz általános témáról kellett beszélni. Vagyis nem egészen, de általános nyelv szavai elegek voltak. Vizi turizmus volt a képnél, csak pár szó vitorláról, tényleg rövid, és egy program szervezés a szituációban, az sem volt nehéz. Anno én is honlapról töltöttem le feladatot, olyan volt a nyelvvizsgán is, és a könyvből csináltam feladatokat.

Most rohanok, de írhatunk még erről :).

Előzmény: torokg11 (1800)
napfényíze Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1805

Szia!

 

De az LCCI is jó a diplomához. Csak a, az a legdrágább b, nekem nehéznek tűnik. Azt a sulimban is csinálják, bár attól még nem biztos, hogy szóbelin kedvesebbek lennének a tanárok :).

Előzmény: lcsili (1802)
Salvatore1988 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1804
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy nem volt e közületek valaki a 2009es novemberi Zöld Utas angol üzleti nyelvvizsgán.Megszeretném tudni, hogy milyen volt, és hogy milyen levél fajtát kellett írni.
Előre is köszönöm, annak aki válaszol.
lcsili Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1803

Szia!

 

Jelenleg két csajszit készítet Kitex idegenforgalmira. Az egyikük már volt vizsgázni, sikerült a szóbelije, az írásbeliről picit csúszott le. Szerintem ha felvennéd vele a kapcsolatot, akkor el tudná mondani. Írj privátban és megadom a számot, ha megengedi :) Neked nem jó a Business nyelvvizsga?

Előzmény: torokg11 (1801)
lcsili Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1802

Szia!

 

Szerintem azért a suliban kérdezz utána a tanulmányi osztályon, hogy elfogadják-e így, az a biztos.

Amikor még anno elkezdtem szakmaira készíteni felmerült a Kitex és a BGF neve is. Meg is vettem mindkettőhöz a könyveket. A BGF számomra nehezebbnek tűnik, mert az eléggé nyelvtanos. Van két BGF-es könyv, világoszöld színű A4-es formátumú, max nézz bele, hogy milyen. Ha jó vagy nyelvtanból, akkor ajánlom azt is.

Egyébként idegenforgalmi szakmai kell? Van nagyon jó nyelvvizsga, ami Business: LCCI. Ez nem jó neked?

Előzmény: napfényíze (1798)
torokg11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1801
Ki van még, aki angol idegenforgalmit akar letenni? Összefognánk? Jó lenne megtémázni, miből készüljünk, mire figyeljünk.
Én azt olvastam a kitexesről, hogy a lényeg, hogy beszélj és ne félj. Azért nincs idő a képről való beszédhez sem. Olyan mint egy régi Rigó utcai?? A BGF üzletin magyar szöveget kellett tömíteni szóban, pár perc felkészüléssel (szótár nélkül) és a szituáció is üzleti volt. Nekem egy csarnok megvásárlásához időpontegyeztetés telefonon.
Ismerős idegenforgalmi németet tett le BGF-ből, azt mondta, hogy szóbelin a légifuvarozásról kellett beszélni.
Előzmény: lcsili (1753)
torokg11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1800
Szia Napfényíze!

Én is kitex angol idegenforgalmit akarok letenni. Van egy BGF-német üzletim, de ugyanennek angolból nem merek nekiugrani. Te már németből csináltál ilyent? Írj róla valamit. Ami a honlapjukon van minta, az egész járhatónak tűnik. Tényleg olyan? Nekem se erősségem az angol.
A BGF-en van nyelvtani teszt, csak kevesebb mint egy sima ITK-s nyelvvizsgán és ott a szakszavakat kell tudni. Pl. németből volt olyan nekem üzletin, hogy mi az EU négy alapelve, mi a PR németül stb.

Én Farkas Zsuzsa-féle könyvből készülök és vannak internetről gyűjtött szakmai vizsgafeladatsoraim (középiskolai).
Párosításról még nem hallottam.
Előzmény: napfényíze (1791)
Angel DC Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1799
Kikérem magamnak h gázabbak az angolos vizsgáztatók:))
Előzmény: napfényíze (1798)
napfényíze Creative Commons License 2010.03.17 0 0 1798

Köszi a segítséget. Azt mondta a tanárom, hogy elfogadja a suli a diplomához a különböző nyelvvizsgákat. Mondjuk nem tudom, később munkavállalásnál mennyire fog számítani, hogy nem komplex.

Igen, kissé megijesztett a kitexes szóbeli témalista. Viszont még mindig inkább emellett voksolok. Németből anno nem volt nehéz, viszont azt mondják, hogy angolon gázabbak a vizsgázatók :-/.

BGF-ről nem tudsz semmit?

Előzmény: lcsili (1795)
lcsili Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1797

Szia!

 

Mint nemrég kiderült, az ECL-nél ingyenes a fellebbezés, szóval ne hagyd ki. 1 pont megadása eléggé esélyes. A levélírásba tudsz belekötni szerintem.

Előzmény: Badzsicu (1796)
Badzsicu Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1796
Sziasztok!

Én is besorolok azok közé akik itt kérnek tanácsot.
Ecl nyelvvizsgaeredmányemen kiderült, hogy a szóbelim sikerült, az írásbelimhez meg hiányzik 1 pont, amit az íráskészségnél hiányzik. Az ovlasott szövegértésem pont 60%.

Szerintetek tudok fellebbezni, és ha igen akkor mire hivatkozva?

Köszönöm válaszotokat
lcsili Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1795

Még valami...

A párosítást meg kellene kérdeznek a suliban, hogy ők elfogadják-e. Persze ezzel nem szokott gond lenni, örülnek, ha valki bemutat végre már valamit, de azért érdemes megnézni. Fontos az egyesítsénél még az, hogy csak ugyenolyan szakmait lehet egyesíteni, azaz ha ugyanannál a központnál teszed le, csak két különbüző vizsgaidőszakban. Ha viszont egyik Kitex, a másik BGF, akkor abból soha nem lesz komplex. Lehet ez nem is baj, csak a sulitól függ, hogy mit fogad el.

 

Előzmény: napfényíze (1791)
lcsili Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1794

Szia!

 

Idegenforglami szakmaiból a Kitex-re szoktam készíteni. A Kitex-es kicsit könnyebb, hiszen nincs benne olyan sok nyelvtani rész.  Felkészítő könyvet találsz a honlapon, azt érdemes megvenni. A szóbelinél elég húzós témalistát adtak ki, de ne ijedj meg tőle, nem annyira vészes!

Előzmény: napfényíze (1791)
rita012 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1793

kidolgozott német nyelvvizsga témakörök közép és felsőfokra!

 

http://www.vatera.hu/ecl_kidolgozott_nemet_nyelvvizsga_temakorok_164642692.html

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1792
itt nézz körül:

http://www.nyak.hu/doc/abc/default.asp
napfényíze Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1791

Sziasztok!

 

Most kevés időm van, hogy "belebújjak" a fórumba, ezért lehet, olyat kérdezek, amit már más feltett. Angolból középfokú szaknyelvvizsgát kell tennem a diplomához. Idegenforgalmit. Szeretném megkérdezni, hogy milyen nyelvvizsgát ismertek tapasztalatból, mit ajánlatok? Melyik a legkönnyebb? A BGF-re, vagy Kitex-re gondoltam. Utóbbit németből csináltam. Egyszerűnek tűnt, de angolból sajnos nem állok olyan jól :(.

Esetleg tudja valaki, hogy hol tudom megnézni, hogy melyik nyelvvizsgát tudom párosítani? A tanárunk azt mondta, hogy lehet egyik fajtából szóbelit, másikból írásbelit csinálni és elfogadják a diplomához.

Köszönöm előre is a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!