Keresés

Részletes keresés

anti-Baathista1 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69731
Es kinek a fejet akarna vele leszedni, a csimpanzet vagy az enyemet?:))
Előzmény: tucano (69730)
tucano Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69730
"En a capoeirara vagy valamilyen hasonloan mozgekony es akrobatikus stilusra tudok csak gondolni, mint lehetseges vedekezo technikara, de, mint mondtam, az allatokhoz jobban ertek, mint a kuzdosportokhoz.:)) "

Capoeirás rögtön a machetére gondol:)
Előzmény: anti-Baathista1 (69724)
anti-Baathista1 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69729
Ja, a kutya is tud egyet-mast. Olvastam egy sztorit arrol, hogy egy srac hallotta, hogy ha a kutya meg akarja harapni az embert, akkor bele kell dugni a kezunket a torkaba es meg kell ragadni a nyelvet. Egyszer az o sajat kutyaja az utcan osszeakaszkodott egy behemot rottweilerrel, es amikor o odarohant, hogy szetrugdossa oket ketfele, a kutyaja eliszkolt, a roti viszont rossz neven vette, hogy megfosztottak a zsakmanyatol. Na, gondolta a srac, itt a nagy alkalom. Nagy lendulettel beledugta az oklet a roti torkaba, az meg lathatoan ugy gondolta, "talalva van"... Nem folytatom..:)) 
Előzmény: bigbabylon (69727)
anti-Baathista1 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69728

En olvastam egy konyvet Oyamarol, es elhiszem, hogy bikakkal szemben jo eredmenyeket ert el, de ugy latszik, halvany goze sem volt a nagymacskak harcmodorarol. A leheto leghulyebb dolog szembol atolelni egy oroszlant vagy leopardot, mert az azon nyomban kirug a hatso labaval, es szepen feltepi az ember gyomrat.  A pavian is razos ugy, mert az nem annyira a kezet vagy labat harapja meg, hanem (ahogy irtad is) a nyakat vagy a hasfalat. Olvastam tobb hiteles beszamolot is arrol, hogy egy vadaszkutya megtamadott egy him paviant , aztan a pavian egyetlen harapassal siman kibelezte a kutyat.

 

Olyan videot en is lattam, hogy egy merges kandur elkergetett egy feketemedvet...:))

Előzmény: bigbabylon (69726)
bigbabylon Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69727
Még valami:
Bohó ifju koromban gyakoroltam a karatét,ahogy a tube-ot nézem,pár amerikai shihannál mélyebben:)....ami nem azt jelenti hogy nem voltam xar:)
De a haverom jámbor ám felette dilis ó-német juhászával sokszor előferdül,hogy luftot rugok,vagy elkapja a felé ütő kezem.Mondom,játszunk.Akkor innét megint fel lehet épiteni a piramist,milyen lenne bevadulva,milyen hozzá egy bevadult roti,milyen hozzá egy farkas,puma,párduc,tigris stb.
Persze,az emberi hülyeségnek nincs határa,mondani én is tudom,hogy olyat rugok,a rohanó elefántbika seggre esik tőle.....de ha valakiilyet állit,annak azt mondom,menjél papa,éjszakai turára a Krueger parkba.
Előzmény: bigbabylon (69726)
bigbabylon Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69726
Üdv

Ez a nagyragadozó kontra pusztakezes harcos,vagy akár emberszerű majmok ,a fantazmagória kategória szerintem.
Oyamának volt az a remek elképzelése,hogy a támadó oroszlánt(ugy emlékszem) átöleli.lecsuszik a teste alsó részére és összeroppantja(?):))))))
Egy himoroszlán,ha xar a kedve,egy ütéssel leüt egy afrikai bivalyt
Erről a témáról annyit,hogy a legnagyobb vadászok azt mondták,nincs veszélyesebb,mint bemenni egy sebesült párduc után a sűrűbe,mert a párduc olyan gyors,hogy dokumentált esetben 2-3 embert megölt,mire egy lövés eldörrent.Szerintem egy tigris se gyengébb mint a párduc:)és ugyanugy majmokra (Is)vadászik,tehát nem a végtagot fogja marcangolni.
Két példa azért ,pro és kontra:
Alszkában egy asszonyság ment hazafelé este,mikor rárombolt egy kanosabb fekete maci,a hölgy meg orrba verte,mira a koma elszaladt morogva,de ez nemigen volt komoly támadás.Lehet hogy csak egymásba ütköztek,mikor a maci ment a szemeteshez konzervért.
A másik,egy gyerek mesélte,hogy vittek valami őrjáratot páviános területen,
a vezér pávián ,meg rárombolt egy inasra és nyakon harapta.
A sebesültet meg ki kellett evacolni helikopterrel
Persze lelőtték.....na most ez se fix,annyira nem ismerem a srácot,hogy minden szavát elhigyjem,utána kérdeztem,más nem emlékezett ilyesmire,de a pávián him minden feljegyzés szerint nagy xarrágó és van vagy 10 centis foga,erősen védi a területét,ugyhogy igaza is lehet.Innéttől kezdve lehet szorozni,mennyivel jobb egy párduc,tigris,oroszlán,gorilla,jegesmaci egy páviánnál.

Ugyhogy lehet persze elméletben kumitézni velük,de a gyakorlati bemutatóra vennék jegyet én is.

Azért egyetlen egyszer sikerült embernek megverni egy Grizzly-t:
http://www.youtube.com/watch?v=mUDfMeqLYZ0
Előzmény: anti-Baathista1 (69724)
anti-Baathista1 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69725

Itt van egy hosszabb idezet Tunney-tol:

 

 It is my firm conviction that any fairly good heavyweight boxer could put the great Gargantua to sleep or to rout within two minutes. You must remember that a boxer stepping into the ring to defend or seek a championship is, muscularly speaking, quite a different person than is the spectator who watches him. Years of specialized calisthenics have put a tough layer of hard muscle over the boxer's stomach and solar plexus. Punches that would knock the ordinary man out instantly or injure him internally, bounce off the hardened body of a well conditioned boxer without making him gasp. That protective layer of muscle absorbs punches just as shock absorbers on your car assimilate the bumps.

And speaking of unprotected solar plexuses, I can remember seeing in the American Vaudeville Theatre at 42nd Street and Eighth Avenue some years ago a washed-up middleweight fighter named Mike Farrell from the Westside Athletic Club put the gloves on with a trained polar bear at the invitation of the trainer from the stage. The bear had been used to sticking out one of its gloved fore-paws and scaring the silly men who would accept the invitation to box with the bear as a lark. Mike Farrell had an Irish sense of humor. When the bear stuck out his paw, Mike simply slipped inside and with both hands played the most resounding rat-a-tat on the unsuspecting bear's midsection. The bear dropped on all fours and ran off the stage, letting out the most terrifying shrieks. The trainer tried to brain Mike with a chair, the only weapon he could reach, for trying to kill his breadwinner.

Gargantua is a big boy but a Dempsey left hook landing on his stomach might figuratively tear the poor animal in two and leave him paralyzed on the canvas or jungle. He didn't spend years of doing bending and mat exercises. A man has twenty-four ribs. Your encyclopedia will tell you that a gorilla has but thirteen. Between the ribs, below the breastbone, there are nerve centers. If they are shocked the shock travels to the spine temporarily causing paralysis. The ribs and well developed muscles between the ribs protect these nerve centers. Twenty-four ribs are much more protection than thirteen.

There is the question of Gargantua's enormous teeth which look so frightening. He could do a lot of damage with his teeth and he doesn't know it. To begin with he lives on a vegetable diet. He isn't a meat eater. He is herbivorous and therefore would hardly relish a bite of tough human muscle. Anyone who lives only on what the dietitians call soft food must have weak teeth. They haven't been hardened to tearing meat. A good right-hand punch would probably send eight of Gargantua's teeth flying out to the seventh row.

A gorilla has a skull which closely resembles the skull of a man. However, encased in that skull is a small brain, smaller than that of a dog. A gorilla has no reasoning process worthy of the name. Suppose he was fighting Joe Louis. What would he make of that amazing fast left jab? It would bewilder him considerably. It has bewildered every human opponent (except Max Schmeling) Louis has ever fought. A gorilla doesn't know pain, they say. Suppose Louis or Schmeling or any of the first ten ranking heavyweights were to land a punch let's say on Gargantua's Adam's Apple. Then Gargantua would know pain. Were you ever hit on the Adam's Apple? It isn't fun. Jack Dempsey hit me there when we boxed in Philadelphia and I felt as though I were swallowing whole pineapples for a week after. Martin Johnson told me a well-placed punch on the jaw would down the average large gorilla.

As soon as Gargantua felt pain his reaction would be to rush in furiously. A good fighter would side step, swing a right to the jaw and Gargantua would be hearing the birdies sing. Any animal who has a brain, a nervous system and a spinal cord, can be knocked out.

http://www.upstandingfuckingcitizens.com/archive/index.php/t-22726.html

 

Megjegyzem, egy him gorilla kepes siman ketteharapni egy bambusztorzset, hogy elfogyassza a puha belet, es sokkal inkabb hajlamos ra, hogy megharapjon valakit, mint hogy okollel leusse... szoval Tunney a fogakat illetoen is mellefogott.:)

Előzmény: anti-Baathista1 (69724)
anti-Baathista1 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69724

T. olvtarsak,

 

elnezest kerek azert, hogy egy olyan temat vetek fel, amelyet mar evekkel ezelott tobben is reszletesen kitargyaltak. Arra volnek kivancsi, hogy letezik-e olyan harcmuveszeti technika, amely tobbe-kevesbe eredmenyes lehet egy felnott, kb. 40-50 kilos, agressziv csimpanzzal szemben. En ugyanis eleg jartas vagyok zoologiai kerdesekben, a kuzdosportokrol viszont csak alapszintu ismereteim vannak. A korabbi vitakban altalaban arrol volt szo, hogy egy him gorilla olyan erofolenyben volna az emberi ellenfellel szemben, hogy azt semmifele harcmuveszeti technika nem volna kepes ellensulyozni. Erdekessegkeppen megjegyzem, hogy Gene Tunney, a hires okolvivo errol maskepp velekedett:

 

That a gorilla can lick a heavyweight prizefighter—even three prizefighters—was a pet theory of the late great Journalist Arthur Brisbane. Last week, onetime (1926-28) Heavyweight Champion Gene Tunney focused attention on his sports editorship of the new Connecticut Nutmeg (TIME, May 30) by reviving the argument.

"The gorilla is a sluggish thinker," Nutmegaphoned Editor Tunney. "He only knows one attack. He goes after something and grabs it with his hands and then hugs it to his breast, crushing the life out of it when possible. . . .

"It is my firm conviction that any fairly good heavyweight boxer could put the great Gargantua [460-lb. Congo-born gorilla now on tour with the Ringling circus] to sleep or to rout within two minutes. .. .

Gargantua is a big boy but a Dempsey left hook landing on his stomach might figuratively tear the poor animal in two. . . . He didn't spend years doing bending and mat exercises.

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,788731,00.html

 

Szerintem ugyan Tunney ebben alaposan tevedett, ugyanis egy tamado gorilla vagy csimpanz egyaltalan nem a ket labon allva folytatott okolvivast alkalmazta volna. A majom egyszeruen negy labon futva lerohanta volna Tunneyt, kirantotta volna alola a labat, aztan elkapja a kezet vagy a labat, es addig harapja, amig ujj van rajta (erre mar boven volt pelda allatkerti vagy hazi kedvenckent tartott csimpanzokkal). Ami persze nemigen egyeztetheto ossze a Quensberry-fele szabalyokkal, de ez a csimpanzt hidegen hagyja.:)) Mellesleg szolva, egy 40 kilos him csimpanz is sokkal erosebb, mint egy felnott ferfi, a fogai pedig felelmetesek.

 

Arra volnek kivancsi, hogy letezik-e olyan harcmuveszeti technika, amelynek a segitsegevel el lehet kerulni, hogy a csimpanz fogashoz jusson, es esetleg egyidejuleg rugasokat vagy uteseket is celba juttatni. Nyilvanvalo ugyanis, hogy ha mar egyszer a majom elkapta es megharapta az ellenfel labat vagy kezet, attol fogva minden elony az ove. A csimpanz eltero testalkata, magassaga, sulyelosztasa, stb. miatt aikido-tipusu dobasokat nemigen lehetne alkalmazni. En a capoeirara vagy valamilyen hasonloan mozgekony es akrobatikus stilusra tudok csak gondolni, mint lehetseges vedekezo technikara, de, mint mondtam, az allatokhoz jobban ertek, mint a kuzdosportokhoz.:))    

 

 

Andrash79 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69723
Hát igen elég felkapott sztori.
Abban bízom hogy a bambuszos-korbácsos rész hátha beugrik valakinek.
A Shaolin Temple biztatónak tűnik utánanézek. Köszi
Előzmény: S.H.O.T. (69719)
Andrash79 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 69722
Helló

Én videón láttam, de attól még játszhatták a mozik. A Wutang biztosan nem az megvan és tetszik. Talán mert nem röpködnek össze-vissza. A másik kettőnek utána nézek. Köszi
Előzmény: bigbabylon (69720)
S.H.O.T. Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69721

Wutang biztos nem, ott egy darab csaj a bosszúálló :)

Shaolin köntöse tuti nem, mert ott nem lerombolás van, hanem elfoglalás :)

 

Itthon régen kb. 20-30 Shaw Brothers filmet vetítettek moziban/TV-ben.

 

 

 

bigbabylon Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69720
Üdv
Moziban ment?Mert az leszűkiti a kört,moziba csak kinai film ment:Árulás és megtorlás,a Shaolin szent köntöse,Legyőzhetetlen Wuthang,stb Ill pár japán film.
Előzmény: Andrash79 (69718)
S.H.O.T. Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69719

Sajnos az összes Hong-Kong-i harcművészeti filmre ráhúzható az, amit leírtál. :)

De nézz rá ezekre, hátha:Chang Cheh rendezésében: Shaolin Temple (nem a Jet Li féle), vagy igazából a Shaw Brothers-nek volt kb 300 filmje, azokat a NET-en bogarászd át, ott biztos megtalálod.

 

Andrash79 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69718
Tisztelt Fórumtársak, segítséget szeretnék kérni kung-fu film vonalon. Talán nem ez a legmegfelelőbb topic, de ha tudtok jobbat irányítsatok át.

A 80-as évek végén sok kung fu, karate, illetve ninja filmet láttam és volt egy ami nagyon tetszett csak sajna nem emlékszem a címére.

A film sztorijából sem rémlik minden, de ami megvan, azt leírom, és hátha valakinek beugrik.

Kb a 18.-19. században játszódhat, Kínában. Kung Fu iskolát megtámadják, sokakat megölnek 5 növendék (vagy 3, és akkor ketten később csatlakoznak) bosszút esküszik és elvonulnak valami eldugott helyre gyakorolni. A film végén visszatérnek, bosszút állnak, 5-ből 3-an életben maradnak.
Van még egy jelenet, amire emlékszem: Az egyik bosszúálló egy vékony fémpálcikákból álló lánc szerű fegyverrel gyakorol (talán kínai korbács a neve) először csak bele tudja állítani a bambuszba, de később,ahogy fejlődik, már át is tudja szúrni a végén pedig 2 bambusznádat is keresztüldöf egyszerre. Hárman fegyverrel gyakorolnak a végső harcra, ketten pedig puszta kézzel.

Előre is köszi
Andrash79 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69717
Kedves sz332, Tierce, Annatar, S.H.O.T., köszönöm az építő hozzászólásokat, ezek szerint komoly és színvonalas oktatás folyik Csaba-Lu iskolájában. Valóban a legegyszerűbb, ha lemegyek és kipróbálok egy edzést.

bigbabylon Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69716
tekintetel=tekintettel:)
Előzmény: bigbabylon (69715)
bigbabylon Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69715
Ez jó:))

Nem nagyon hiszem ,hogy ez alapján FZsolt átjelentkezik karateszakkörre:))))

http://www.youtube.com/watch?v=DqsIoeT2U6A

A legjobb benne,hogy a Naihanchi katák mindegyike az értelmezés szerint háttal a falnak álló szitut mutat be,ugyhogy az értelmező palik áttörnek a falon,ami nem csoda,tekintetel,milyen elánnal mozognak:))

Letiltották a megjegyzéseket:)
S.H.O.T. Creative Commons License 2010.05.11 0 0 69714

A hung kuen honi weblapja átalakítás miatt van ilyen állapotban, ahogy oda is le van írva! :)

 

Viszont a "kapcsolatok" alatt megtalálod mind a TEL, mind a mail címet.

 

És én is csatlakozom az előttem szólókhoz, Csaba az egyik leghitelesebb KF oktató itthon.

Annatar Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69713
Egyetértek Tierce-el, esetleg írj egy mailt az iskolavezetőnek.
Előzmény: Andrash79 (69709)
Tierce Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69712
Szia Andrash79!


Nem kell messzemenő következtetéseket levonni ebből. Pár hete még teljes pompájában virított a honlapjuk. Jelenleg épp szerkesztés alatt van. Ez van.

Egyik legjobb barátom oda jár Hung Gar-t tanulni és nagyon elégedett a hellyel, főleg a mesterrel. Ismerem én is személyesen. Kína kutatóként hatalmas tudása van a kínai harcművészeteket és Kínát illetően. Azon kevés helyek egyike véleményem szerint, ahol még egy teljesen tradicionális kung fu-t tanulhatsz.
Szerintem nyugodtan menj le az edzéseikre és próbáld ki!

üdv,
Tierce
Előzmény: Andrash79 (69709)
bigbabylon Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69711
Üdv Louhan

Köszi:) Nem is egyet találtál,mellette ott van a többi video.....kinaiul nem pengek annyira,igy ez nagyon jó:)

Előzmény: Louhan (69708)
sz332 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69710
Szia,

sokan nem foglalkoznak a honlapjuk karbantartásával, ebből ne vonj le következtetéseket.

A helyet ismerem, korrekt dolgokat tanítanak. Szerintem menj le, nézd meg egy edzésüket, és utána dönts.
Előzmény: Andrash79 (69709)
Andrash79 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69709
Sziasztok

Az utóbbi 1-2 hétben fontolgattam hogy elkezdek Hung Gart tanulni, de némiképp elgondolkodtat, hogy miért van a honlapjuk szerkesztés alatt.

http://www.hungkuen.hu/iskola.html

és hogy miért olyan nehéz megtalálni az edzésidőpontjaikat. (hétfő, péntek)

http://www.onlinebudapest.hu/hmk/

valaki pár szóban összefoglalná nekem milyen az iskola, a mester, stb. ( nem muszáj pár szóban, ha van kedv és idő lehet bővebben is)

előre is köszönöm

(ebben a fórumban már visszakerestem a Hung Gar kifejezést tartalmazó hozzászólásokat)
Louhan Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69708
Szia bigbabylon!

Találtam neked egy jó kis baji páros formát:

http://www.youtube.com/watch?v=1H1S_fSkpQY

Louhan
bigbabylon Creative Commons License 2010.05.10 0 0 69707
De jó kis cikk,vagy könyvrészlet a Shotokan és Mabuni Kenwa közti kapcsolatról:

http://www.pdfgeni.com/onlineview.php?pdfurl=http://www.shitokai.com/pdf/mabuni.pdf&keyword=okinawa-karate-kata


Gabe_the_Blade Creative Commons License 2010.05.09 0 0 69706
Ez nagyon jó, terjeszteni fogom Bárczis ismerőseim körében, hátha valaki olyan ismer olyan gyereket, aki szívesen csinálná!
Előzmény: Tierce (69701)
Gabe_the_Blade Creative Commons License 2010.05.09 0 0 69705
Na dejó, én azt hittem, Magyarországon az ilyesmi is közel ismeretlen.

Mint pl. az igazi zeneterápia... :(
tucano Creative Commons License 2010.05.09 0 0 69704
Majd elfelejtettem, a feleségem is tanított sokáig mozgás illetve értelmi sérült gyerekeket capoeirára a Cseppkő utcai Gyermekotthonban.
Előzmény: tucano (69703)
tucano Creative Commons License 2010.05.09 0 0 69703
Egyik nagyon jó barátom Kaposváron tanít cselgáncsot vak kölköknek és nagyon kemény eredményei vannak. Ha valakinek megfogják a gi-jét, akkor vége a világnak.
Előzmény: Gabe_the_Blade (69699)
bigbabylon Creative Commons License 2010.05.09 0 0 69702
Üdv

Itt az emlitett riportfilmben is akkora sziv volt a gyerekekben.....abszolut igazad van,
gondolon az egyszerűsitett tai chi,chi kung gyakorlatok,de szerintem bármelyik mozgásforma,a mindennapi életben is segitené őket ,nem is kicsit.
Előzmény: Gabe_the_Blade (69699)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!