Keresés

Részletes keresés

DieM Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47082
"P.Diddy hová fogja tenni a testőreit a maratonin? Három hete keményen edz P.Diddy rapper-producer, hogy felkészülten indulhasson el az idei New York City maratoni futóversenyen."
http://www.uno.hu/news/story/88529/

Lelki szemeim elott latom, hogy Balazs Pali es Kozso egymast elozve fut a Kaiser maratonon... ez az ami egyenlore eleg messze van nalunk... A mostani (?:) sportminiszterunk lefutotta (elismeresem), de azonkivul nem sokan. Ha tobb 'neves' ember is futna, akkor mindjart jobb lenne a megitelese ezeknek a versenyeknek... (itt nem feltetlen Balazs Palira gondoltam, hisz o focista :) Peldaul milyen remek volt lehagyni a Nike-n a penzugyminiszerunket :)) De tenyleg mas lenne a megitelese a sportnak, ha tobben felvallalnak a 'sikeres' emberek kozul, hogy a testedzes majdnem olyan fontos az egesz elet at, mint a taplalkozas...

akibacsi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47081
[elfogadom kölcsönbe egy időre]
küldök mailt.
Előzmény: Törölt nick (47080)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47080
[Tudok kölcsönadni egyet.]
Előzmény: akibacsi (47079)
akibacsi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47079
Hali!

Csak bejelentkezem, hogy jó szokásomhoz híven megint totálisan el vagyok maradva az olvasással, és ezzel együtt a maratonról írandó beszámolóval is. Belepett a meló, ráadásul hiába van már egy hete otthon matávom, még mindig nincs hozzá modemem, így még annak sincs esélye, hogy legalább otthon éjszaka kicsit bepótoljak. Na mindegy, remélem hamarost.
Maraton óta nem futottam, bár ma már jó lenne, de nincs nálam cuccos sajna. Hétvégére a Vasas Maraton van betervezve, 42 kilis teljesítménytúra Pomáz-Dobogókő útvonalon, időterv még nincs, meg szeretném futni rendesen. Bár esőt mondanak, ami még módosíthatja a tervet.
Azt hiszem a szombati gödi futást kihagyom, de ezt még nem döntöttem el véglegesen. Futapestes szervezés lesz, ugye? REmélem találok valami infót.

Na ennyi, legyetek jók, Gabi gyógyulj meg!

üdv
akibacsi

tasi- Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47078
SkoT!
külső támasztott cipőt egyáltalán nem láttam.
Pedig elvileg kene lennie. Nike-bol ott van pl. a Durham (ezt a Spuriban lattam is) es a Kantara.
Előzmény: SkóT (47077)
SkóT Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47077
Nekem is volt NB-m, vagy egy hétig. (szintén a magyar csúcsmodell) Visszacseréltem, de nem a minősége, hanem a belső támasz keménysége miatt. Most NIKE-m van, ami ugyanannyiba került, de puhább, mint az NB és semmiféle belső támasz nincs benne. Szerintem általános következtetést nem lehet levonni márkára vonatkozóan, hiszen minden komolyabb márkacég képes jót gyártani, hogy egy piaci szegmenst uraljon egy darabig és tud gagyit ránk sózni, hogy lefölözze a hasznot. Számomra inkább az jelent problémát, hogy itthon képtelenség egy márka teljes palettáját megtaláni. Nem hoznak csak egy "kaptafára" készített cipőket és külső támasztott cipőt egyáltalán nem láttam.
Előzmény: kaktusz7 (47075)
aagica Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47076
Felvételi kérvény benyújtása (sok okmánypalacsintával ellátva), Felvételi teszt kitöltése, Személyes bemutatkozás.
Ez utóbbit megteheted a Kaposvári Kihelyezett Tagozatnál is.:)))
Előzmény: amat (47070)
kaktusz7 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47075
Rohamcsiga
Nekem most Nem Balance-om van, és semmi problémám vele.
Adalék: Egy általad is ismert, futócipő ügyekben a Képes Sportnak szakértő olimpikonunk :-) mondta, hogy a cég most az olcsóbb cipőket hozta be Magyarországra, mert nem akarták elhinni, hogy a minőségi, magasabb árú cipőkre is lenne kereslet. Nekem lehet, hogy szerencsém van, mert véletlenül az aktuális magyarországi csúcsmodellt vettem meg 26ezer körüli áron. Azt nem tudom, hogy az alacsonyabb árú cipők minősége milyen, én 265 km-t futottam az enyémben aszfalton, részben focizástól sérült bokával, és bevált.
Még egy adalék: Korábban egyszerre vettünk Árnikával futócipőt, ő egy Nike-ot, én Asics-et. Mikor mindkettőt felvettem, éreztem, mennyivel puhább, ruganyosabb a Nike sarka, mint az enyémnek. Az övé aztán egy hónap elteltével elkezdett szétesni, lejöttek itt-ott ragasztott gumidarabok, pl. a talpáról is. Az Asics-ben futottam vagy 1500 km-t, még mindig egyben van, anyósoméknál az a futócipőm. És attól sem fájt a lábam. Na ezzel csak arra akartam utalni, hogy nem minden a ruganyosság.
És persze van a futó-puding féle süppedős rugalmasság, és van egy keményebb is.
Előzmény: maZSola (47058)
FUTURE Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47074
Megnéztem Tergat két félmaratonját: 63:01 és 61:54 lett. Neki is a gyorsítás jött be.
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47073
Szia,
nekem NewBalance csukám van, bár sokat még nem használtam. Három nôi modellt láttam csak a boltokban, abból is egy ún. utcai "dorkó" volt, tehát kétfélébôl választhattam. Tényleg nehéz a cipô, bár az enyémnek a felépítése elég masszívnak tűnik. Miután végigpróbáltam az össz. Saucony nôi csukákat és nem találtam a furcsa lábamra passzolót, a Nike meg több szempontból nem vonz, nem maradt sok választásom. A súlyát leszámítva nekem kényelmes.
Előzmény: Törölt nick (47049)
7241gabi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47072
Már az vagy!
Előzmény: amat (47070)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47071
Jól sejtem, hogy a Szezonzáró feles azonos a Juventus második felével?

A Marathon Klub információszolgáltatása minden kritikán aluli. A honlapjukon egy aug. 20-23. közötti esemény az utolsó, amire még katitntani lehet. A "3-6-9-12 órás futás 2003. október 4." még nem kattintható. Minek is, még csak másodika van. A telefonjukról már szóltam, a nyáron fel akartam hívni őket, erre felvette egy magnetofon és mérsékelt lelkesedéssel mesélni kezdett egy előző heti eseményről. A honlapjukon a korábbi események sem érhetők el, pl. a szezonzáró tavalyi kiírása legalább; ahogy az eredmény felkerül, a kiírásokat automatikusan elérhetetlenné teszik.

Sztem jóédes.

Amat: hát gyere oda, pacsi, bemutatkozás, ennyi. :-)

amat Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47070
Sziasztok! Tegnap én is elkezdtem mozogni, bringáztam egy kicsit a maraton után, ma már futottam egy laza 10 kilist. Ezt szeretném tenni még holnap és holnapután is, ha pedig vasárnap reggel szép lenne az idő, amikor felkelek reggel, akkor elmegyek megpróbálom a badacsonytördemici versenyt. Valaki esetleg jön még innen a topikból? nagyon örülök annak - talán mostmár kijelenthetem - hogy semmilyen sérülést nem szenvedtem a maratonon. A győri maratonról én is várom, hogy valaki kicsit bővebben írjon, szeretnék ott is indulni. Szeretném kijavítani a kaiser's -en elkövetett taktikai hibáimat és minimum azt elérni, hogy az időm 4 órán belül legyen. Volna még egy kérdésem: hogy lehet valaki igazi Futó Bolond ? Irogatok és kérdezek tőletek, láttam a narancssárga pólósokat a versenyen és láttam akik nekik szurkoltak, de csak azt tudtam mondani: na ők azok, ők is azok , szóval hogyan lehetnék ennek a "bolond" csapatnak a tagja én is ? amat = egy bolond futó Kaposvárról
hurvinek_2 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47069
ezt talaltam:

Jethro Tull: Budapest

I think she was a middle - distance runner...
(the translation wasn't clear).
Could be a budding stately hero.
International competition in a year.
She was a good enough reason for a party...
(well, you couldn't keep up on a hard track mile)
While she ran a perfect circle.
And she wore a perfect smile
In Budapest... hot night in Budapest.

--- naaaaaa, ki volt az? :)
H


DieM Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47068
Nem mondom, hogy most ertem be a kaiser maraton celjaba, :) de most ertem az olvasas vegere...
Utolag is mindenkinek nagy gratula!! Csak amulok milyen sok embernek milyen jol sikerult. Mindenki megvivta sajat versenyet, magam is: SkoT es SK tarsasagaban. Reszemrol csak egy funfutas volt 8 km-en, ugyhogy erre nem vesztegetek tul sok szot. Eleg annyi, hogy elotte valo ket nap futasa es kerekparozasa teljesen elfarasztott, igy a tavval kellett kuzdenem vasarnap... Am csapatunk lelkes tagjainak (beleertve magamat is) csapatatlagat nem romboltam (tovabb :) Koszonet SkoT-nak es SK-nak!! De mindenekelott Mosinak!!
Futas kozben bennem is megfordult, hogy micsoda disznosag, hogy befuto emberkent 8 km-en igy elozgetem a sokatprobalt es kimerult maratonistakat, de aztan tultettem magam azzal, hogy lesz ez meg igy sem, ha egyszer en is odajutok...

A rendezes mindenkepp sokkal jobb volt, mint a Nike-n, most nem akartak mar elutni, csak beszoltak :) De ez ellen nem lehet sokat tenni a rendezoknek. Sajna meg nincs a kulturaja ennek... gondolom tolunk nyugatabbra is egy folyamat kellett ehhez. Mint ahogy ahhoz is, hogy sokkal tobben sportoljanak. Egyreszrol a 14 futo szep teljesitmeny, masreszrol viszont borzaszto keves...(szerintem) Persze ez nyilvan nem a topic tagjainak hibaja. Akik szama jol lathatoan bovul :)

Diem

amatőr Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47067
7241Gabi, a FB-topicolvasás biztos gyógymód! :)
Gyógyulj szép türelmesen, az eddig befektetett munka nem tűnhet el a Bécs-Bp.-re.
Akkor szombaton semmilyen minőségben nem leszel ott a szigeti hendin?
Előzmény: 7241gabi (47047)
Spenót Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47066
A fenebe. Lehet, hogy a natham is elmult volna nyomtalanul ezen a vasarnapi "gyogyfutason"? :)

Amator!
Azert a biztonsag kedveert nezd meg magad a tukorben, hogy latszol-e. Gyanus nekem ez a gyogyulas, lehet, hogy fenyleny lettel. :)

Előzmény: amatőr (47065)
amatőr Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47065
Future-ön kívül mindenki a kaiser's után piheg? :-)))

Csak a munka indult be, és eltemet... :)

Amúgy szinte hihetetlen, de a Kaiser's mintha meggyógyította volna a lábam: kutyaharapást szőrével? Sokkal nagyobb a komfortérzetem, illetve nem fáj olyan helyen, ahol eddig gond volt. Tanulság: minden maródi fusson egy maratont! :)

Előzmény: Robogo (47041)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47064
Biztatót? Úgy tervezem, hogy valamelyik nap kinézek biciklivel a BBP-re. Remélem, neked is szurkolhatok majd! :-)))

Guruk! A BBp-n szabad illetéktelenül frissíteni?

Előzmény: 7241gabi (47047)
7241gabi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47063
Mesterek gyöngye!
Igyekszem meggyógyulni, de a jelzett edzésmennyiség picit kevésnek tűnik. Kérem gondolja át még egyszer!
:-)))))
Előzmény: FUTURE (47057)
7241gabi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47062
OK, mail ment
Előzmény: SkóT (47060)
Hauanita Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47061
FUTURE! Te télleg nagyon kreatív vagy. Ilyenkor örülök, higy az én edzéstervemet nem Te írod :-)))

Bár nekem tegnap csak egy laza 10-es volt némi könnyű fartlekkel, de annak ellenére, hogy hétfőn még jól ment a futás, tegnap alig bírtam emelgetni a lábaimat. Ma, meg alig bírok lépcsőn járni... :(

Előzmény: FUTURE (47057)
SkóT Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47060
Nem is ismerem a maratonrunneres cimedet! Írj nekem az itteni címemre.
Előzmény: 7241gabi (47052)
obor Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47059
Vilmoskörtébe mártogatott gumicukorka. Ez az!
Ezt írta fel régen a körzeti orvosom. Látod tudod Te!
Előzmény: 7241gabi (47054)
maZSola Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47058
Kedves rohamcsiga!

New Balance? Nekem egyszer volt, de soha többet!!! Na jó, nem akarlak elíjeszteni, inkább mesélek róla…
Vékony a talpa a sarkánál, d ez nem azt eredményezi, hogy könnyebb lenne a cipő, sőt! Egy-két hete voltam a Duna Plazában megnézni az új modelleket, mert állítólag ott van a teljes magyarországi paletta, de egy órás válogatás után nem sikerült olyan cipőre lelnem, amire azt mondtam volna, hogy na ez O.K. Persze van akinek bejön. Pl.: Bérces Edit, ultrafutónak csak erre esküszik.
Talán segített.
maZSola

Előzmény: Törölt nick (47049)
FUTURE Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47057
Jajj Gabi, jobbulást! Gyógyulj meg mihamarabb, mert így nem tudjuk megcsinálni a tervezett tíz szer ötezret, a negyvenszer százat fél másodperc pihivel, az 50 kili fokozót, a 60 kili tempót, meg a többi edzéseket... :-)))
Előzmény: 7241gabi (47047)
rinceWIND Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47056
A sárga gumimaci a C-vitaminos, a piros a B12, a halvány árnyalatú a Biotinos. Maximum ruganyosabban fogsz tőlük futni. :-)
Előzmény: 7241gabi (47054)
rinceWIND Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47055
7241gabi
Szabics Imre góljával és gólpasszával a Vfb Stuttgart megverte a Manchester Unitedet. Ez elég bíztató nem? Olyan, mintha valamelyik magyar lány megverné a fémaratoni VB-n Paula Radcliffet. Rég láttunk magyar focistától ilyen teljesítményt (persze Koplárovics Bélák akadhatnak, de a jelenség elég ritka).

Szerintem egy kis rápihenés sosem árt, mert elég kemény időszak van mögöttetek, hiszen a maratonra készültetek hónapokig. A nyavajára a legtutibb a hárfa-menta tea kombináció mézzel - nem csak jóízű, de gyógyító hatása is van. Esetleg a borskúra - amikor a köldöködbe helyezel egy szem borsot, és a pasid a számotokra legmegfelelőbb mozgáskombináció alkalmazásával porrá töri. ;-)
Én is szenvedek, mert a kibicsaklott bokám megint elkezdett jelezni, de fáslival azért futok. Tegnap előtt a hendi tervezett tempójában futottam 5 km-t, ma pedig átmozgattam, ezeken felül pedig pihenés, semmi más. Pedig öregkori egyéni csúcsokat akarok futni a kellemes őszi időben több távon is. Nem tudom hogyan fog sikerülni?!

Robogó
Szerintem azért van itt akkora csend, mert már a főnökök is megjöttek a nyaralásból, és a többséget vizslató szemekkel figyelik, nehogy a munka rovására menjen a netezés. Csak az olyan lógósok (szabadúszó újságíró) mint én, érnek rá netezni napközben.

Előzmény: 7241gabi (47047)
7241gabi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47054
lebegnek! Bemelegítésképpen benyomtam egy csomag gumicukrot. Gondolom tele van vitaminnal:-)))
Előzmény: obor (47051)
Spenót Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47053
Keso!
Te sportminiszter leszel. En pedig megnyerem a lotto 5-ost es en viszem el a topicot :)

GABI! GYOGYULJ MEG GYORSAN!!!

Előzmény: -balazs- (47048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!