Nicht ugribugri, Fiatal Barátom, épp most pörgettem át Ljunginak. Valószínűsssééé hamarosan megkapja. Egyébként csak az egyik lett jó, a másik olyan, mint a csapat volt tegnap: tök-életlen...
Mindegyik joban játszik a kinti klubjában,mint itthon a válogatottban - rá kéne jönni, hogy ennek mi is lehet az oka ?????""
Nyilvánvaló oka van! Pontosan megmondják, hogy mit és hogyan kell csinálnia és ehez kapcsolódik a többi játékos feladata is. Ettől lesz a csapatmunka.
Dzsudzsák gyorsaságára és lövőkészségére taktikát dolgozott ki az edző a PSCV-nél. A középpálya rendre játékba hozta a szélen (tömte labdával) és ha túl jól működött az ellenfél védője, akkor átment a másik szélre. Lényeg, hogy játékban volt. Tegnap meg nem.
Egymáshoz kell igazítani a játékosokat az egyedi képességeik, tudásuk szerint és ezekhez kell stratégiát és taktikát kidolgozni.
Sunyi bácsi szakmai tudásával csak itthon végezhet vezetői tevékenységet felnőtt csapat mellett. Sajnos.
De. Mindig. Az ideíró kispestiek egyike sem gondolta komolyan sem Debreceni, sem Baráth, sem a többiek(?) válogatott szereplésének aktualitását, ahogy azt egyébként itt vagy épp a Kispest topikban ki is fejtettük komolyabb hozzászólásokban. Na jó, mikor Laczkó alatt totális mélypontját élte a válogatott baloldali védekezése (egészen Elekig tartotta a rekordot), akkor Novák esetleg félkomolyan felmerülhetett. Illetve harmadik kapusnak Kemenes valóban ugyanannyira megnyugatató opció lett volna, mint Csernyánszky.
Leszoktam. De tényleg normális észrevétel akart lenni. Lehet, hogy csak nekem rémlik így, de ti szoktatok a leggyakrabban előhozakodni ilyen srácokkal. Lehet, hogy most speciel ironikus formában, de nem mindig szokott ez így lenni.
Ennek a ,,társulatnak,, amit MAGYAR válogatottnak hívnak, illendő lenne megtanulni focizni, azután együtt focizni..
Nem arra várni, hogy 1 Bundes ligás Szalai - akit odakint maximálisan kiszolgálnak - itthon mindenféle segítség nélkül hozza a kinti formáját.... és még mondhatnám.... Dzsudzsák, Koman...
Mindegyik joban játszik a kinti klubjában,mint itthon a válogatottban - rá kéne jönni, hogy ennek mi is lehet az oka ?????
Nyilván nem lehet mindenkinek megfelelni, másrészről azért van még a nem dodó kategóriából is játékos, akit ki lehetett volna próbálni. Amúgy egy barátságos mérkőzés után én biztos nem akarok elzavarni semmilyen kapitányt, mert egy ilyen csak a felkészülési folyamat része. A lényeg a tétmeccs lesz, engem kizárólag az érdekel. Ez a meccs arra volt jó, hogy a cimboráimmal kellemesen elitalozgassak, és megállapítsam, hogy a Puskásból még mindig nem lehet normálisan meccset nézni.
Az első részt én is így gondolom. A második részt is. NYugodtan lehetett volna kísérletezni, és lehet nem lett volna rosszabb, sőt. Mintha vége felé állítólag kicsit jobb lett volna a játék, akkor ébredtem fel...
De ha kísérletezett volna, akkor meg jönnének egyesek a "dodózással".
A török meccsen valóban volt egy olyan fordulat a mérkőzésen, ami pszichésen dobta fel a játékosokat, de ettől még nem nevezném önjárónak a csapatot. Egy válogatott sikereiért vagy kudarcaiért elsősorban mindig a szövetségi kapitány a felelős. Mondjuk a tegnapi nap okán én nem is az eredmény vagy a mutatott játék miatt basztatom Egervárit, egy barátságos meccsen ez számomra mellékes, hanem amiatt, hogy egy-két neuralgikus ponton bátran kísérletezhetett volna jó formában levő játékosok behívásával, mélyítve ezzel a keretet, a lehetséges merítést.
Egyébként tegnap pont az jutott eszembe, hogy Sunyi Bácsinak valahogy mindig szerencséje volt a betlijeivel.
Egyrészt soha nem volt súlyosabb következménye -vagy el lehetett azzal intézni, hogy "ezektől mindig kikapunk"- másrészt mielőtt túlzottan elbízta volna magát ő és csapata, mindig jött egy méretes, kijózanító pofon, amit rendre egy-két meglepő diadal követett.
Tehát remélem februárban nem verjük agyon soros ellenfelünket.
A románok még tőlünk is hajlamosabbak az elszállásra, hadd engedjenek csak le.
Erre én is emlékszem. Amúgy múltkor Gera jól összefogta a csapatot, most meg a csk hibát hibára halmozott. Nem ő segítette a többieket, hanem még az ő válláról kellett volna levenni a terheket. Nem sikerült, Korcsmár és Pintér is gyengusz volt. Ez már önmagában elég a betlihez.
Nagyjából arra emlékszem, hogy az volt a téma, hogy mitől változott meg a játék a törökök ellen meccs közben, és ott jött elő. De mindegy is. Szerintem a tegnapiban a játékosok is ludasok legalább annyira mint a szöv kap. És mintha ők nem kapnának ennyit.
""A múltkor a sikerek idején arról volt szó, hogy a csapat "önjáró"; nem is kell hozzá ES. Most akkor miért nem "jártak ön", vagy ha ezt is maguktól adták elő, akkor miért nem őket szidjuk.""
Az elmúlt évtized bármely magyar válogatottja (Klubcsapata) tíz meccsből egyszer képes irányítás nélkül, sőt annak ellenére is focizni. Mert még ma is vannak játékosaink. Bizonyíték a törökök elleni meccs 50-60 perce. De csak egyszer a tízből!
Persze, ahol erőskezű a MESTER, ott egy percet sem fognak játszani (videkoton), csak erőlködni, mint a budin székrekedéskor. És az pedig nem foci, csak egy kóros állapot.
""Na, most azért lenne a szakmai vezetés, hogy ne ezt az ösztönös lózungot kövessük, mint a barmok, hanem dolgozzuk ki, beszéljük meg, vázoljunk fel, hogy mit lehet csinálni nekünk ésszel, technikával, ne adj isten gyorsasággal egy alapból fizikailag erősebb, magasabb stb ellenféllel szemben.""
Játékos még csak-csak lenne, de SZAKMAI VEZETÉS NINCS.
A 92-es korosztályban valóban jobb a helyzet, de az általam említetteknél összesen 4-en vannak akik többé-kevésbé rendszeren játszanak: Radó, Vécsei, Patvaros és Pekár.
Ez azért elég soványka, ha ezt látjuk, hogy egy szerb gyerek már ugyanebben a korban már kezdő a ManCity-nél. És nem a fakóban és nem 23-24 évesen örök tehetségként.
Ezt nem basztatásből, de Dunát lehet rekeszteni azokkal a tehetségekkel, akikkel az utóbbi időben itt előhozakodtatok, aztán valahogy mindig elsikkadnak. Mondjuk, lehet, hogy csak túlzottan le van hangszigetelve az ajtó, amin dörömbölnek.
"Az első félidő elején bár a fejpárbajokat szinte mindig a Norvégok nyerték..."
Hol is? A mi térfelünkön, mert a norvégra át se mentünk.
""de sikerűlt utána megszereznünk és megtartanunk a labdát az első félidő végén és a második elején csak néztűk a Norvégokat.""
Jééé, pedig az első félidőt végig láttam.... de ilyenre nem emlékszem.
""Ez egy jó felkészülési mérközés volt ami rávilágitott a csapat eddig is meglévő hiányosságaira, de egy jó ellenfélel játszottunk."
Mi a fffff...enének kell világítgatni arra, ami egy-két éve nyilvánvaló?
Milyen ellenféllel? Az európai középmezőny aljával. Az Élő pontszámítás alapján Norvégia a 17. mi pedig a 20-ak vagyunk. És ott vannak a szlovágkok, szlovének, szerbek, törökök, ukránok. Azután pedig a reszli.
Barátom, mi a norvég felnőtt-ifi vegyes ellen zakóztunk.
A mecsről az a véleményem, hogy elaludtam rajta... De akkor most ha jól értem ezért a játékért csak Egervári a hibás? A múltkor a sikerek idején arról volt szó, hogy a csapat "önjáró"; nem is kell hozzá ES. Most akkor miért nem "jártak ön", vagy ha ezt is maguktól adták elő, akkor miért nem őket szidjuk. Tudom be lehetne hívni másokat, de láttunk már Tőzsértől meg Husztitól is hasonló meccsen ugyan ilyen "leszarom" hozzáállást.
Mondjuk érdekes, hogy elvileg a villámléptű technikás magyaros stílust szeretjük, mégsem fekszenek nekünk a nagydarab góliátszerű ellenfelek.
Valahogy nem tudjuk, hogyan kellene lefutni, kicselezni, átejteni őket.
Már a termetük látványától, meg közelségüktől összeszarjuk magunkat és próbálunk rátekeredni a labdára, meg csak a biztos hátra paszt kockáztani, nehogy rögvest elvegye tőlünk az a nagy melák. Aztán mikor összeszedjük összes bátorságunkat akkor nekik ugrunk szemből, hogy válból egy-egyben nyomjuk le az ellent. Nagyon küzdünk, kaparunk, harcolunk és persze a végén alulmaradunk, mert ez eleve lehetelen.
Na, most azért lenne a szakmai vezetés, hogy ne ezt az ösztönös lózungot kövessük, mint a barmok, hanem dolgozzuk ki, beszéljük meg, vázoljunk fel, hogy mit lehet csinálni nekünk ésszel, technikával, ne adj isten gyorsasággal egy alapból fizikailag erősebb, magasabb stb ellenféllel szemben.
Ugyan nem 93-as, hanem 92-es, de Kovács szerintem egy éven belül kinövi az NB1-et.
Otigba szintén 92-es, de lassan nála is el kellene hogy dőljön, mi lesz vele, kap-e lehetőséget a Heerenveen-ben, vagy eligazol.
Őket kivéve valóban elég siralmas a helyzet a 20 év körüliek korosztályában. Márkussal például mi van? Tavaly még ő volt az U20 üdvöskéje, de nyár óta úgy látom klubja sincs...
Nem értelek. Az állítás az volt, hogy aki kijár a mérkőzésekre, az Egervári minden döntésével a végletekig egyetért. Erre válaszoltam - kis szarkazmussal/iróniával -, hogy szerintem nem, mert mi (a válogatott topik) is kijárunk a meccsekre, és aligha lehet minket a toléhoz hasonló szervilizmussal vádolni.
történt valami? semmi. simán kiszoptunk egy junior csapattól.
persze, az látszott, hogy mi a hátunk közepére sem akartuk ezt a meccset. a védelemben, meg nincs játékban a csk, így végre játszott egy meccsen. a többiek meg figyeltek arra, nehogy belemenjenek valami csínybe.
persze mikor jöttek az nb1-es sztárok, ők kicsit jobban odaléptek, és máris volt egy-két helyzetecske.
persze a románoktól szopunk majd. de az is reális lesz.
Nos itt kezdődik, a legjobb magyar játékosokat kéne a válogatottba tenni. Lehet megsértődni, de mint egy durcás kisgyerek úgy viselkedni kedves Egervári úr, azt bizony ilyen poszton nem lehet. Felül kell tudni emelkedni az ilyen kis problémákon. Ha ez mégsem megy, a csapatot sem tudja motiválni, akkor a szép búcsún (idejében, a nagy b+ előtt) kéne elgondolkodni. Nahát!
Azután, hogy tegnap ismét több tanúvallomást hallottam arról, hogy létező személy vagy, már egészen biztos vagyok benne, hogy a Gyalog-galoppban Te voltál a fekete lovag. Csak azt nem tudom összerakni, hogy levágott kezekkel-lábakkal hogy gépelsz, de biztos erre is van valami magyarázat.
Varga játéka mindenképpen az volt, de Szabics és Elek játéka is hozátett a csapathoz .
Az ellenfél nagyon jól felkészült belölűnk és jobb labdarugói vannak akik egy az egyben meg tudták verni avédőinket mig Szalai vagy Dzsudzsák vagy akár Koman erre képtelen volt.
Hátúl borzasztó bizonytalanok vagyunk, ha nem barátságos mecset játszunk akkor szegény Juhász valószinűleg kiálitatja magát.
Mezőnyben nem voltunk rosszak de 7o percig veszálytelenek voltunk és Elek , meg Syabics lehetőségei sem voltak yiccerek de legalább próbálkoztunk.
Az első félidő elején bár a fejpárbajokat szinte mindig a Norvégok nyerték de sikerűlt utána megszereznünk és megtartanunk a labdát az első félidő végén és a második elején csak néztűk a Norvégokat.
A cserék jot tettek a csapatnak feljavultunk tőle de azért a Norvégok szereztek golt, persze kellet hozzá avédelműnk de a norvég srác nagyon szépen csinálta .
Ez egy jó felkészülési mérközés volt ami rávilágitott a csapat eddig is meglévő hiányosságaira, de egy jó ellenfélel játszottunk.
Közben a fogalmatlan Sanyibát kitermelő magyar szakma posványán magasan fölülálló László Tördelalábát Csaba vezetésével a litván válogatott elérte története legrosszabb világranglista-helyezését (119.)
Amúgy meg eredetileg arra vonatkozott a kérdésem, hogy miért probléma az, ha a szövetségi kapitány játszatni akarja a második számú kapusát egy barátságos mérkőzésen, hogy az meccskörülmények között csiszolódjon össze az alapvédelemmel. Szerintem ennél nagyon értelmesebb döntése nem volt tegnap a Mesternek. Király nagyívű karrierjével egyáltalán nem foglalkoztam.
kva egyszeru mivel nagyon a kanyarban ezert pontos kepet adhatok.
az elso felidoben mifelenk tamadott a remek magyar csapat, nekem az volt az erzesem h at se jottunk a felpalyan mert nem is lattam oket.
a maosdik felido az sokkal jobb volt, mert akkor a norvegok tamadtak felenk, es akkor egesz sok erdekesseg tortent latotavolsagon belul. ja, imadom a Puskast egyebkent.
Szépet nem látok, de drámát sem. A tegnapi csapatból konkrétan Király fájt a legkevésbé. És számolatlanul tudnám sorolni azokat a szerethetőket, akiknek egy-két-tíz-húsz válogatottsága jobban zavar, mint a pizsamás 87-je. De ha valakinek ez fáj, hát lelke rajta, különösebben nem érint meg, csak mondom, tegnap speciel vele volt a legkevesebb bajom.
Én kifejezetten jól szórakoztam. Olyan összeállításokat és meccsösszefoglalókat hallgathattam egy sorral feljebb tőlem, mint még sose.
Mellesleg, ha mindeközben a pályán szikrázó összjátékot, csibészes megoldások tömkelegét, brilliáns kapurarúgásokat követhettünk volna figyelemmel, akkor a részeg csürhe sem régóta tovatűnt fiatalkori emlékeinek nosztalgikus felidézesével lett volna elfoglalva, hanem csendben és áhitattal követte volna a zöld gyepen zajló eseményeket.
""Ennél szarabbul szvsz nem lehet játszani. Ha a tavasszal nem szerzünk min. 1 de inkább 2 pontot akkor el kell zavarni.""
Az alábbiakat egy hónapja írtam. A helyzet azóta mit sem váltotozott.
Sunyi bácsi azt nyilatkozta, hogy jövőre okosabbak lesznek. Nos, ezt kétlem. Ő kiadta magából a maximumot, de az csak a megye kettő színvonala. De azért lelkes és nagyon ügyesen nyilatkozik.
Nekem Egervári keretével semmi bajom. Kb úgy jó, ahogy van. Minek bolygatni.
Emberileg Egervárival sincs bajom, csak mint szöv.kappal. Mert annak nulla. Alkalmatlan. Nincs elképzelése, amit megoszthatna a csapattal. Mert ha lenne, akkor az egy világszar gárdán is megmutatkozna. A magyar válogatott játékán tevékenységén nyomokban sem fedezhető fel stratégia, vagy taktika. Küzdenek, harcolnak és rohangálnak inukszakadtáig, mint a mérgezett egerek. Ami ugye még nem a JÁTÉK?
Egyébként én pont ezt a motiválatlan, lófaszjóska teljesítményt vártam a tegnap meccstől. Teljesen balfasz ellenfél választás volt. Ha normális, hangulatos, élvezetes évadzáró meccset akartunk volna játszani, akkor egy "sztár" csapatot kellett volna leszervezni, akik ellen van esély felpörögni, a szurkolók is szívesebben nézték volna, mindenkinek több kedve lett volna hozzá...
Ha meg már a norvég u21/felnőtt vegyest választottuk, akkor meg nálunk is ezt kellett volna csinálni, hagyni azokat pihenni egy kicsit akik hajtottak korábban eleget és most is folyamatosan játékban vannak, esetleg két fronton is. Helyette ha már nem akarta ez a barom felforgatni a keretet akkor kezdtek volna azok, akik a padon szoktak inkább ülni de általában kerettagok, vagy hívta volna be tényleg Vadóczot, Stiebert, hátha... De ez így ebben a formában teljesen felesleges és értékelhetetlen volt. Viszont szerintem semmilyen következtetést nem lehet ebbő a meccsből levonni a tavaszi tétmeccsekkel kapcsalatban. Annyit viszont megtudhattunk, hogy a kvázi sztárjaink igazából inkább amatőr operettfocisták, akikbe annyi profizmus sem szorult, hogy odategyék magukat legalább félig egy ilyen meccsen, saját magukért és a nézőkért.
És ebben az egészben Tintoretto is benne van nyakig, a nagy motivátor meg pedagógus.
Azért Király soha sem volt az a tépelődő típus. Most csak egy potyát kapott, pár éve hármat a norgéktól.Azon sem idegesítette magát. Egy profi mindig előre tekint.
Király sosem volt a kedvencem (na jó, a pályafutása elején, Praterben védett tizi stb... akkor még igen), de azért a szarkupac egy kicsit erős, nem gondolod?
OK, a kérdés költői volt, tudom, hogy nem gondolod :-)
Tudjátok, hogy nem szeretem a vég nélküli kormondatokat, a felesleges hiszterizálást, összeesküvés elméleteket és drámát.
De meg kell mondjam: tegnap szembeköptek minket. Nem csak minket, hanem az egész országot, a profi labdarúgást, Tom Lundot és azt a hallatlanul lelkes, szerethető közönséget, akik ebben a nehéz gazdasági helyzetben is úgy érezték, hogy a kenyérre és párizsira félretett pár ezer forintjukat a magyar labdarúgó válogatottra fordítják. Mert ez egy szerethető csapat volt, amiért tudtunk lelkesedni. akiknek tudtunk tapsolni. De tegnap valami elszakadt. Valakiknek nyilván érdekükben állt, hogy egy mérkőzéssel leromboljanak mindent, amit éveken át ez a csapat és a szurkolók együtt, közösen felépítettek. Mi azt hittük, hogy a köztünk és a csapat közötti láthatatlan kötelék örök. Ez volt az a kötelék, amely akkor is húzta előre a fiúkat, amikor a fáradtságtól már megremegni látszottak a lábak. Egyértelműen a három pont esélyesei voltunk, mégis mindet elvitte a képzetlen, de a mieinknél mégis lényegesen lelkesebb vendégegyütes.
A legrosszabb az egészben az volt, hogy a körülöttem ülő ittas társaságot szemmel láthatólag fikarcnyit sem érdekelték a pályán történtek. Ha mégis, akkor is csak rosszindulatú, cinikus kommentekre futotta "intelligenciájukból". Kivéve az egyiküket, de én az ilyen okoskodásokat is utálom, hogy "XY-nak két jó beadása volt". Azért ez már szőrözés. A futball csapatjáték, itt nincs olyan, hogy ő, meg én, meg akárki.
Én speciel mindig is bírtam, és most sem különösen zavar, hogy nem vesz részt a nemzeti gyászban egy olyan meccs után, amelyiken a pályán szemmel láthatóan csak őt érdekelte, hogy futballmeccs zajlik. Engem sokkal jobban irritál egypár bánatos tekintetű, aki a gyepre csak jó levegő miatt ment ki, végigalibizte a neki jutó időt, aztán szemét forgatva, sóhajtozva átadta magát a régen tépő balsorsnak.
""Hát nekem most már elegem van! Be kéne szántani a pályákat és sóval behinteni, a fotbalistákat meg szélnek ereszteni!..."
Nana! Amíg lószar van, addig veréb is van! A tegnapi egy jókora darab volt és a verebek ott kinn hálásak voltak érte; "Köszönjük az egész évet!""( vagy valami hasonló értelmű) feliratú transzparens a lelátó kerítésén.
Mellesleg a magyar szövetségi kapitány jó lenne ha meghúzná a vonalat. Eddig és ne tovább!!! Innen már csak lefelé vezet az út.
Mondjon le!!!
Ha már semmit nem tud hozzátenni a csapathoz, képtelen megújulni, (Guzmics mint megvátó :) ). Ha időben nem mond le, a közönség fogja elhajtani a szőrős talpúak utáni várható vereség után.
Kedves Sándor! Búcsúzzunk vidáman. Add át a stafétabotot a jobban hozzáértő, igazi edzőnek.
Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. Úgy érzem, mezőnyfölényben voltunk, többet birtokoltuk a labdát, de az ellenfél kapura veszélyesebb volt" mondta Király Gábor, aki 87. alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, ezzel csak Bozsik József (101) és Fazekas László (92) szerepelt nála többször nagyválogatottunkban.
A pálya elején álló játékra és kárrierre még éhes norvég csapat h a j t o t t és ez határozta meg az eredményt. A mieink lélekben gondoltak arra hogy a hétvégén a klubjukban munka vár rájuk,elötte utazás mifele,kell takarékoskodni az erővel :)))
Egervári miért nem dobott be magyar ifju tehetségeket ?
Mindig az a jó, aki nem játszik, pláne egy botrányosan szar produkció után, de te egyébként is minden meccs után savanyújóska vagy, legyen az eredmény 3-1, vagy 0-2, a mutatott játék jó, vagy éppen pocsék.
Tőzsér kár, hogy nem játszik, de a két vkp-s megoldásba Sanyi bácsi nem tudja beilleszteni. Sajnos Olaszországban úgy is le fog épülni, kár volt eljönnie Belgiumból, az való neki. A Serie A túl erős.
Vadócz lehetne kerettag mondjuk Elek helyett, de aligha hozna megváltást.
Huszti 2 éve lemondta a válogatottságot (már a második kapitánynál), dolgozd föl.
Nikolicsnál van jobb középcsatárunk, ettől még egy próbát megért volna.
Stiebert is mindenki megváltóként várta, aztán azon az egy meccsen, amin komoly szerepet kapott, az volt a legemlékezetesebb megmozdulása, hogy mikor ketten rámentek Isakssonnal a labdára, féltette és visszahúzta a lábát. Ha folyamatosan jól játszik a Bundesligában, eljöhet még az ő ideje.
egyébként van ez a maradj talpon, biztos láttátok már páran m1-ben. ott volt egy ilyen kérdés h ki a leghíresebb svéd focista. megvolt adva egy csomó betű belőle, és a faszi nem tudta. hogy ő nem szereti a focit. na mondom oké de azért kurva ciki.
Legalább senki nem fogja hergelni sem magát, sem a jónépet jövő márciusig. A törökök ellleni győzelem után egy Hegyi Iván(!) a neki megfelelő hetilapban azt kezdte el számolgatni, hogy hogyan lehetne odaérni a csoport 2. helyére és kik lehetnének az esetleges osztályozós ellenfelek!
Azt hittem , rosszul látok.
Külön jó, hogy az alapcsapattal produkáltuk a nagy semmit az első félidőben.
Ha egy normális labderúgó válogatott lennénk, akkor ma estére nemcsak Gerát, de Dzsudzsákot, Komant, Szalait, Juhászt és Hajnalt sem kellett volna hazahívni szerintem. De nem baj, lásd mint föntebb. Mindenben lehet valami jót találni.
Jó volt ez a meccs, aki azt hitte világbajnokok leszünk az most visszatért közénk, ennyire szarok meg talán nem vagyunk.
Ennyit cserélni nem szabad, nem a világválogatott játszott.
Minden játékos annyi meccset játsszon amennyit megérdemel, ne rakjunk már be valakit azért, hogy válogatottsági csúcsot döntsön. Mellesleg Király nem lesz jobb kapus mint az elődjei, csak azért mert több meccset játszik.
csak a második félidőt láttam. az alapján aszondom, h sokkal jobban kellett volna játszanunk ahhoz, h elmondhassuk, szarok voltunk. ez így konkrétan értékelhetetlen. nulla támadójáték, amatőr védelmi hibák.
az meg, h egy magyar mérkőzésen a királyi tv-ben azt írják ki, h Tamás Hajnal, hát b...k meg az anyjukat! a csúcs faszrajz nyilatkozata alatt volt, mikor is azt bírták kiírni, h Sándor Egervári / national coach, Magyarország
Hát nekem most már elegem van! Be kéne szántani a pályákat és sóval behinteni, a fotbalistákat meg szélnek ereszteni! Nb1et bezárni! Nem erre kell pénzt költeni, hanem kajak-kenura, meg lélegeztetőgépekre!!!4 Majd ha lesz normális labdarúgásunk, akkor visszatérhetünk a kérdésre!
Juhász hónapok óta nem játszik. Én elhiszem, hogy értékteremtő kis közösség vagy mi a válogatott, ahogy a kapitány szokott fogalmazni, de a rendes gyerek meg a használható labdarúgó közül a pályára inkább az utóbbi kellene. Amúgy persze sajnálom Juhászt, legyen csapata, játsszon, aztán akár kerüljön be a válogatottba.
Legutóbb azért lettem letiltva(bűntibe),mert azt merészeltem mondani,hogy a mieink futkároznak mint a kerge birkák.
Szerintem enyhén fogalmaztam.
A csapatot kéne letiltani minden nemzetközi szerepvállalástól,amíg meg nem ütik a mércét.Ez nem ördögtől való gondolat,mert egy kissé jobb válogatott is meglépte anno!(Hollandia nem akárki) Egy keveset lehetne takarékoskodni,mert ránkférne!Ezeket kár benevezgetni és utaztatni ez a véleményem!Volt rá példa másoknál,hogy a fociválogatott ki-ki saját pénzén utazott!Mi is megütjük ezt a mércét!A leendő stadionok helyén lehetne programszerűen
Hegedűs Zsuzsának libát legeltetni,majd kiosztani a rászorulók között!
Varga nekem semmilyen szinten nem meglepetés. Már sok-sok meccs óta folyamatosan a legjobb emberünk, vagy ott van a legjobbak között. Csupaszámot nem is értem, miért basztatja.
Varga kelleme s csalódás nekem. NAgyon higgadt megoldásai vannak a pánikban, oxigénhiánnyal küzködő védelmünkben, sajnos nem mindig számítanak a passzára
Király is formában van, a spori is nekünk fúj, mégis égünk. Valami nagyon el van baszva ezzel az előretólt ék taktikával, akit nem lehet megjátszani. A szünetben mi lehetett a változtatás? A térfélcsere?
jó, akkor ma már játszott, köszönjük meg neki, és takarodjon. A többi 10 meccsen játszhat 5 percet a végén, amolyan taktikai csereként, amikor vezetünk 2 góllal.
Ezért is kéne Vadócz, Vass és Tőzsér. Pintér játszhatna hátul.
Guzmicsról én eddig nem nagyon hallottam, de azt hittem, hogy egy szerb idegenlégiós. Persze lehet, hogy ő egy igazi gyémánt lesz 25 évesen az nb1 egyik kis/középcsapatából.
A magyar edzőket kell picsán rúgni, hogy nem tanítják meg a fiatalokat védekezni.
Kövezzetek meg, de ha már úgy is ott van, én megnézném Gruzmicsot. Hátha gyémántra lelünk, de komolyan. Juhász valami hihetetlen gyenge. Mi a fészkes fene van vele?
Azt szeretném tudni, minek próbálgatunk Király Gáborokat? Tudjuk mit tud, egy átlagos kapus. Egy ilyen meccsen nem lehet kipróbálni egy fiatal kapust? Sanyi bácsi gondolom elkötelezett abban, hogy új csúcsokra vigye a válogatottságainak számát.
Juhász kb a Felcsútba adja el magát ezzel a meccsel. Hihetetlen rohamtempóban rombolja le, amit hosszú évek alatt rakott össze. Nem csak a mai teljesítménye miatt.
Azt hiszem ez a magyar futball mélypontja...a szar formában lévő Juhász helyén megváltás lenne egy Lipták szintű labdarúgó. Miért nem tudnak a magyar edzők védőket kinevelni?
én megértem Kovácsot, pláne hogy már a családja érdekeit is kell már néznie nem csak a sajátját
ilyen helyzetben ha teszem azt a feleségem mondjuk finn lenne, kiépítettem/kiépítettünk magunknak egy élhető légkört, megvannak az anyagiak terén is a biztonságunk én se jönnék haza...
Jól van, elmondom. Leomlott a Puskás felső karéja, de a titkosszolgálat nem akarja, hogy kiderüljön. Felvételről nyomnak egy régebbi meccset, kicsit digitálisan feltuningolva.
Én szeretem a hazámat, csak az nem biztos, hogy a hazám is szeret-e engem.
Mikor meg a volt gimis osztálytársammal találkozok aki 10.-ben kb. kibukott, és meséli, hogy Németországban 1600 eurót keres havonta és mutatja a képeket, hogy hol dolgozik egy érettségivel a kezében, én meg hamarosan a munkanélküli diplomások népes táborát fogom erősíteni, elgondolkozok, hogy mit tud nekem ez az ország adni, amiért itt kéne maradjak és nem máshol kéne egy új hazát találjak. Pedig tényleg nagyon szeretem Magyarországot, büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok csak hát az országot nem magyarok irányítják több, mint 50 éve...de ez már bőven off, szóval bocs.
Mondjuk miután teszek egy sétát valamelyik magyarországi nagyváros utáin, 10 perc alatt 5 részeg hajléktalan támad le, hogy kérne egy kis pénzt, szemetet látok mindenhol, elkeseredett, kiábrándult embereket, a busz egy 60 éves lerobbant szar, tele életunt nyugdíjasokkal akik ölnek az utolsó ülőhelyekért, látom a fiatalokat akiknek már a tekintetük is azt sugallja, hogy annyira buták, mint a szar...hát eltudom képzelni, hogy Norvégiát ehhez képest meglehet szeretni...
néhány hete de van az hónapja is már de emlékeim szerint a Sport Pluszban nyilatkozott szinte ugyanilyet h. neki a haza már Norvégiát jelent és ott akar majd élni a fodballkarrierje után..
Vajon Nemanja Nikolics kinek szurkolna egy magyar-szerb meccsen? Vagy Leandro kiért szorítana egy magyar-brazilon?
Felőlem Kovács úgy gondolkodik, ahogy akar. És én bizony kijelentem: ezzel a nyilatkozatával együtt is többre tartom, mint az ordibáló, melldöngető, turulmadaras operettmagyarokat.
Fel nem foghatom, attól, hogy jobban érzi magát Norvégiában, mint Magyarországon (miért ne érezhetné?), mitől gondolja magát norvégnak Petya? Normális? Én pl nagyon faszán érezném magam éveken át Hawaii-on, mégsem lennék polinéz egy fikarcnyit sem.
A másik, hogy egye fene, egy magyar-norvég meccsen a norvégoknak szurkol, nehezen, de elképzelhető ilyen fokú sértettség, és igazából leszarom, felőlem. De az röhej, hogy egyszer nem volt képes a magyar válogatott elmúlt minimum tizenöt meccséből egyet sem stream-en vagy akárhogyan megnézni. Bár ha Szalain kívül a többiekről sem tud semmit, Gerát, Juhászt, Dzsudzsákot, Hajnalt is beleértve, akkor beszélhetünk az elmúlt ötven meccsről is simán. Sima szurkolói vagy szakmai kíváncsiságból egy átlag futballkedvelő ember ennyi idő alatt még a számára tök érdektelen válogatottakat is látja egyszer-kétszer, neki meg ez a szakmája, pluszban a szülőhazája válogatottjáról van szó. Nekem ez az elképesztő, bevallom. Az meg külön röhejes, hogy ezzel az ignoranciával még büszkélkedik is.
Halhattad korábban, ma este kamionosok és kurvák este van. Tehát ha elsőként érkezel, akkor vagy kint strichelsz, vagy megpróbálsz párhuzamosan leparkolni egy csőrös Scaniá-val az Impi előtt. Your choice.
Ez a sótlan norvég csapat, ami 2000 óta sehová se jutott ki, az első kalapban volt a sorsolásnál. Trükkös dolog ez a világranglista, semmi sem lehetetlen.
Lesz ott valaki kb 5-től, vagy megint kinn kell strichelnem a krimó előtt egy pohár fröccsel, és tudatósítani a környékkel, hogy nem én vagyok az az ember, aki a cigiket szokta osztogatni?
Egyébként lehet, hogy a világranglistának és így a mai meccsnek is lesz még hamarosan jelentősége, ha sikerülne megszerezni a második helyet a csoportban. A vb-selejtezők kalapbeosztását a világranglista-helyezések alapján alakították ki és feltételezem, hogy ha lesz kiemelés a pótselejtező sorsolásánál, azt szintén a világranglista alapján fogják elkészíteni.
Ha jól szereplünk a barátságos meccseken (is), a többi pótselejtezőre esélyes ország közül talán meg lehet előzni a világranglistán Norvégiát, Csehországot, esetleg Svédországot, többen meg már most mögöttünk vannak.
Akik biztosan előttünk lesznek, az a spanyol-francia egyike, a horvát-belga egyike és nagy valószínűséggel a portugálok, a negyedik kiemelt helyre rá lehetne hajtani.
Teljesen mindegy, olyan védelmünk van, hogy egy kapura lövésük sem lesz a vikingeknek. Majd jó kapus módjára elácsorog ott a mi Gabink, szép szürke mackógatyában. Majd Halmosival és Guzmiccsal, mint földiekkel, el is beszélget.
Na ,most már emlékszem, hogy miért nem akartam ezen végigmenni. Sohasem értettem, miért kellene fölmásznom bárhová, hogy aztán a másik oldalon leguruljak.
Hogy on legyek, nagyon örülök, hogy szövetségi kapitányunk kipróbálja Királyt a norvég juniorok elen.
Kiváncsi leszek a teljesítményére, számohatunk- e vele később is?
Mondjuk nehezen is emlékezhetnék ilyenre, mert hogy Koeman alatt összesen két tétmeccsen volt kezdő, ezen kívül kétszer bejött egy-egy percre, egyszer meg 20 percre. Ha jól számolom, és nem kerülte el valami a figyelmemet, akkor összesen nem volt 180 perce Koemannál tétmeccsen.
Rudolf semmivel sem játszott rosszabbul. Sőt, Koemannál rendre a magyar csapat egyik legjobbja volt. Talán azért tűnt gyengébbnek, mert a holland a középpályán játszatta, sokkal több védekező feladatot adva neki, míg Egervárinál csatár volt vagy árnyékék, és így közelebb volt a kapuhoz.
Azt se felejtsük el, hogy Koeman NB1-es játékosként válogatta be, ráadásul fiatalabb és rutintalanabb volt.
Ha a formaváltozás nem is, de mondjuk egy adott közösségen belül mutatott jobb játék lehet amúgy a szövetségi kapitány érdeme is. Simán benne van a pakliban, hogy Hajnal a számára teljesen előnytelen pozíció miatt játszik rosszabbul Egervárinál, míg Dzsudzsák azért volt valamennyire halványabb Koemannál, mert több fédekező feladatot kellet (volna) ellátnia.
Mondjuk Dzsudzsák válogatottbeli formájánál fordított esetben, sokan következtetéseket vonnának le a szöv. kap szerepéről. Így nem jut eszébe senkinek...
Tudod, volt egy csoport, aminek a tagjai többek között a dánok, a portugálok voltak rajtunk, az albánokon és a svédeken, meg a máltaiakon kívül. Ilyenkor meg kell előzni a csoportban egy kivételével mindenkit, hogy esélyed legyen a továbbjutásra. A svédeknek nem sikerült megelőzni a dánokat és a portugálokat. Ez volt nekik a bajság.
Hajnal a válogatottban semmivel nem tudott többet hozni, mint most. Gera valóban jobbnak tűnt, bár mondom, Birminghamben éppen el vannak ájulva tőle, hogy mekora legenda. Dzsudzsák a hollandoknál talán topon volt, de a válogatottban közel sem játszott ennyire jól, mint Egervári alatt. Rudolf a koeman-i időkben a közelében nem volt annak a formának, amit azóta mutatott.
Most meg hol van már Rudolf... Annyiban állunk jól támadófronton, hogy van egy darab. De Szalai mögött már nincs minőségi csere. Persze épp ezért lenne jó Nikolicsot megpróbálni. De engem mondjuk Torghelle sem zavart soha a válogatottban, őt mindig egy élmény nézni.
Annaka svéd csodacsapatnak nem Dániát vagy Portugáliát hanem csak egy szaros Albániát kellett volna megverniük és továbbjutottak volna, de arra se voltak képesek.
HAjnal szerintem akkoriban többet játszott, Gera akkor volt a csúcson, és Dzsudzsák is Hollandiában már a toppon volt, (azóta meg elásta valahol magát a tajgán, egyesek szerint). Rudolfhoz hasonló támadója például Koemannak is volt: Rudolf. Koman valóban nem volt, de (volt Huszti) ennyien úgysem játszanának egyszerre.
Bizony, a futball ilyen. Ha gondolod, sorolok olyan válogatottakat, akik a történelem folyamán nem jutottak ki egy tornára, és mégis erősebbek voltak egy-két olyannál, akinek meg sikerült. És persze beszélhetnénk még a finn-dán erőviszonyról is.
Miért álltunk volna jobban? Koman sehol nem volt, Hajnal azt tudta, amit most, csak akkor nem kellett talán szélen játszania. Gera volt valamivel erősebb (bár most éppen a WBA-nál áradoznak róla, hogy mekkora spíler), Huszti-Dzsudzsák viszonylatban szerintem Dzsudzsi egy paraszthajszállal jobban teljesít a válogatottban. Rudolfhoz hasonló támadója pedig egyáltalán nem volt Koemannak.
Ja, a fóbiázásért tartozom egy bocsánatkéréssel, de ma nem kapod meg, mert ma (is) egy hisztis picsa vagyok, és amúgy is hergelem magam a Quisling-ivadékok ellen. De még a héten sort kerítek rá.
Sallai jól mozgott a jobb szélen. ha kijutunk a vb-re, akkor rábíznám maradona őrzését. aztán, ha nem megy, majd Mészáros kivédi a szemét, annak az argentín nyikhajnak. aztán lehet azért kettőt bevág majd.
de szerintem Tóth Jokka is megoldja a balbunkót. az úgyis hiányposzt. bár ő is előrébb kezdte, mint Buksi. Ez ilyen magyaros dolog, hogy a balszélsőből lesz a balhátvéd...
Hagyjuk, nem is értem, mi értelme az egésznek. Tényleg egymilliószor kiveséztük Sándort, aki olyan, amilyen, az eredményei és lejátszott meccsei önmagukért beszélnek: vannak erősségei, és vannak súlyos korlátai. Emellett ráadásul furcsamód indulatokat gerjesztő figura, vannak akik teljesen bepöccennek tőle, és minden hülyeséget kitalálnak, hogy lejárassák, és vannak akik minden hülyeséget kitalálnak, hogy piedesztálra emeljék. És pesze vagyok én, aki látom az abszolút igazságot.
Látom megint előkerültek a lerágott csontok. Aztán majd ha a csatárok összehasonlításával végeztetek, vegyétek elő a védőket is, sokkal érzékenyebb pont. Most ugye van két használható ember a négy helyre, úgy hogy Juhász meg sem közelíti az évekkel ezelőtti formáját. Van valaki aki mellőzve van és beférne?
Érezd annak, nem állt szándékomban csúsztatni. Ha utánanézek alaposabban az életművének, lehet megemlítem az 1 db kivételnek tűnő esetet. De még mindig csak jóindulattal tudnám elfogadni azt komolyabb csapat elleni tétmeccsnek. Talán ha nem fóbiásozol elsőre.
Benyomtál egy alapos csúsztatást, erre jött egy válasz, amire te elkezdtél vergődni, hogy de így, meg de úgy. Elég lett volna egy ja, bocs, tévedtem.
Továbbra sem állítja senki, hogy Torghelle világklaszis lenne, vagy csodálatos karriert futott volna. Egy magyar szinten erős közepes csatár, akinek nem a góllövés, hanem a labdatartás, és a védők lekötése az ereje, ennyi. Az, hogy a Koeman érában nem volt jobb magyar támadó, nem az ő zsenijét minősíti, hanem az adott időszak katasztrofális lehetőségeit. Vagy az is lehet, hogy mondjuk a PAOK, az Augsburg edzője vagy éppen Koeman vagy Sousa valami perverz érzelmi kötődést választott a szakmai indokok helyett.
Igen számomra fontosabb, egy uefa kupa meccs vagy válogatott stb. egy ligakupánál. A ligakupára rengetegszer ki se állnak legjobbaikkal a csapatok. Ha anno a Charlton a bl helyekért harcolt, kétlem hogy annyira komolyan vették az egészet, persze lehet. Hagyjuk, igazatok van fantasztikus erénye a külföldi edzőknek a Torghelle mánia.
Mondjuk a szerelemről annyit, hogy legalább a nevét nem vettem fel. De hát ki vagyok én, hogy más szexuális beállítottságát babráljam. A kiállítást nem teljesen értem, hogy jön a közepesnél erősebb ellen szerzett gólokhoz, valamint azt sem, hogy az, hogy neked egy angol ligakupa meccs, vagy egy uefa meccs fontosabb.
Azt is vedd figyelembe, hogy Szalai, Rudolf, Gera teljes évet hagyott ki, és még az a Dzsudzsák is volt sérült akire nem jellemző és pont a legfontosabb meccseken. Koemannál az alapemberek közül senki sem hiányzott ilyen hosszú ideig.
Teszem azt, az akkoriban deklaráltan a BL-helyért hajtó Charlton volt olyan csapat, mint a Genk, sőt, még a jelenlegi Sportingnál sem tartanám kevesebbre, viszont jól hangzó lózung ez a fóbiások számára.
Torghelle soha nem rúgott gólt középgategóriás vagy afeletti csapat ellen tétmeccsen. szerintem ennyi idő alatt már rólad is bepattant volna valami. Talán a Genk vagy a Lisszabon ellen megszakad ez a gyalázatos mérleg.
Rudolf az Egervári érában került igazán válogatott formába, az első 13 válogatott meccsén összesen egy gólt sikerült szereznie. Torghellén kívül gyakorlatilag nem volt olyan csatár, aki egyáltalán észrevehető lett volna, ha pályára lépett. Perzse, ha szerinted Sanyi volt olyan jó, mint Szalai és Németh most, vagy a előző sorozat Rudolfja a végre nagy nehezen újra formába lendülő Szabiccsal, akkor oké, bár ebben azért nem értek annyira egyet veled.
Priskin egy rakás szar volt, ki francnak kellett volna, ha játszott, momentumai sem voltak. Szabics az augsburgiaknak sem kellett olyan nagyon, valamiért nekik is Torghelle kellett, de hát biztos ők sem értettek hozzá. Szalai sehol nem volt a mostani formájához és tudásához képest, nem akkora meglelpetés, hogy még olyan nagyon nem futhatott be.
Éppen ezért említettem Husztit és Rudolfot. Koeman idejében jó formában voltak, sőt egyáltalán VOLTAK. Vagyis nem igaz, hogy most erősebb a támadó szekció, mint akkor.
Rudolfot - aki 2008-ban olyan idős volt, mint most Németh Krisztián - Koeman fedezte fel a válogatott számára, és a Debrecenből is folyamatosan beválogatta. Mellesleg több meccsünkön a csapat egyik legjobbja volt.
Huszti annak ellenére folyamatosan jól teljesített, hogy egyetlen selejtezőn sem játszott a saját megszokott posztján. És mit tesz Isten, nem hisztizett. Talán azért, mert Koeman nem csak pofázni tudott a pedagógiáról.
Torghelléről annyit: nem véletlen, hogy az összes futballnagyhatalomból érkező külföldi edző (Matthäus, Koeman, Sousa) rajongott érte. Talán azért, mert látták, Sanyi rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, ami tőlünk , északra, délre, keletre és nyugatra természetes, az ungarische operettligában viszont (ahol egy Illés király tudott lenni) nem: van benne erő.
Na jó, de Alberttel szólva vegyük be a buliba az idő tényezőt is.
Az említett úriemberek játéka - az állócsillag Gera kivételével - közben lényeges fejlődésen ment át, nyilvánvalóan Sunyi bá nagyszerű meglátásainak következtében.
Szalai szintén nem három éve futotta élete formáját, hanem csak mostanában kezd igazi klasszis erényeket csillogtatni.
Koman-t ugye mesterünk lestoppolta, azaz okosan nem engedte át senkinek.
Huszti neki is lehetne, ha akarná.
Rudolf meg pont nála rőpítette messzire üstökösszerű karrierjét.
Dzsudzsák Koeman kinevezése idején kb. olyan idős volt, mint most Gyurcsó. Egervári üdvöskéjével szemben ő ugyan képes volt 90 percet végigjátszani a kezdőcsapatban, és nem egy NB1-es csapatban kispadozott, de még messze nem volt érett ahhoz, hogy vezéregyéniség legyen.
Gera és Hajnal nagyjából ugyanazt produkálták, mint most, bár előbbinek messze nem volt olyan tisztára nyalva a feneke. Aki ugye Van Basten és Hiddink környezetében szocializálódott, az egy ungarische üdvöskétől ritkán ájul el.
Szabics a német másodosztályban csak alkalmanként játszott, és sokat volt sérült. Csak Ausztriában erősödött vissza a válogatott szintre. És ott se sokáig, mert az idei éve bizony nagyon gyatra.
Szalai 2010 elejéig a spanyol harmadosztályban domborított, és 2009 őszén pl. szinte folyamatosan kispadon ült, rúgott gólok nélkül. Ehhez képest a Mesteredző manapság olasz és német csúcsligás ászokat mellőz, ami nehezen magyarázható, mert a topligákban rendszeresen játszó futballistákat az elmúlt évtizedekben a kapitányok nagy többsége folyamatosan játszatta.
Egyébként mi történne, ha Tőzsér és Szakály beállítanának az Arsenalhoz? Előbbit komolyan vennék, letesztelnék, és nagy valószínűséggel ugyan nem szerződtetnék, de megkapná azt a tiszteletet, ami egy belga bajnok, BL-veterán, Serie A -játékosnak kijár. Utóbbiról annyit, hogy szólnának a biztonsági őröknek, dobják innen ki.
Egyáltalán nem biztos, hogy Egervári a létező kapitányok legjobbika. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kizárt: mással jobban állnánk (talán még az Eb-n is ott lettünk volna). Kéretik nem elfeledni, hogy a támadó csapatrészekben olyan a kínálat, ami legalább húsz éve nem állt rendelkezésre, vagyis emiatt nem sportszerű dolog az előző kapitányok eredményeire célozgatni.
Szóval ha Huszti, Vadócz, Vass stb. válogatott lenne, akkor több pontot szereznénk? Vagyis akkor veretlenül kellene most vezetni a csoportot? Ilyen kurva jók vagyunk?
Pedig tök logikus. Szakály villog az nb1-ben, ezért hívja meg Sanyi bácsi, Vadócz viszont az utóbbi időben már csak egy dán középcsapatban szerepel, nem csoda, hogy egyre inkább ki-kiszorulgat Sanyi bácsi csapatából.
Szakály 3 alaklommal volt eddig válogatott Egervárinál Tőzsér 2-szer Vadocz 12 alkalommal volt válogatott.
Vadocz kicsit leszálo ágban van ami a csapatait illeti Spanyol elsőosztály után holland elsőosztály, majd most egy dán középcsapat, az tényleg örömteli hogy játszik és ha folymatosan szerewpelni fog a válogatottban is viszont láthatjuk még.
Tőzsér az alapján hogy olasz első osztályban játszik nyugodtan lehetne kezdő a válogatottban , én Vargát , Pintért, Eleket jobb védekező középpályásnak tartom nála, és számomra egyetlen pozitivum ajátékában a nagyszerű szabadrugásai.
Aki az NB1 legjobb játékosa lett és ennek ellenére 26 évesen még mindig itthon rostokol, az nem sokat ér. Megjegyzem, a Szakályhoz nagyjából hasonló kvalitású Czvitkovicsról Belgiumban kiderült, mennyit ér a valódi profiknál az NB1-es sztárság. És hát Vadócz vagy Tőzsér kicsivel magasabb szinten nyomták és nyomják...
valóban játszott tudom megnéztem pár meccset. mondjuk nem hsizem h azért válogatták be mert 17 évesen párszor csere volt ott. de persze lehet!
mindesetre egy elég valószínű kezdőben Bogdán, Kádár, Szalai, Koman és Kádár is szerepelne, amelyikből 3 soha nem játszott nb1-ben, 2 pedig összesen nem játszott 400 percet kb. 16-17 évesen. Szóval kicsit azért túloztál, kérlek lásd be!
de itt nem próbálgatásról van szó épp ez a baj. mert senkit sem próbálgat. az hogy 25. játékosnak más más nb1-es focistát hív be az nem próbálgatás hanem egyzerűen értelmetlenség.
legalább annyit mint Koman. vagy mint Bogdán aki hatalmas bravúrokat mutatott be Kenesei és Tököli ellen. De Hajnal és Kádár is hihetetlen vastagon lettette a névjegyét az nb1-ben. Mondjuk ezek peremeberek Guzmics többre viszi az tuti.
A svédek ellen például volt néhány nb-es játékos a pályán és ennek ellenére nyertűnk a Török ellen is voltak nb-es játékosokés hoztuk a meccset, tehát az nb-1es játékosokra lehet és kell számitani.
Azért a válogatott nem az az atomerős fix csapat, amiben nincs már mit próbálgatni. Én is azon vagyok, hogy ezek a meccsek pont jó az ilyenre, aztán ebben az is benne van, hogy hamar kiderül az illetőről, h nem felel meg Egervári elképzeléseinek.
Minden pénz, amit az utánpótlásba ölnek, legyen bár nem szimpi forrású (bár szerintem ott elkerülhetetlen az állami szerepvállalás), még mindig ezerszer jobb, mint ugyanilyen pénzek zsebekbe vándorlása. Valszeg kevesen látják tisztán, mi pénzeket loptak el korábban vagy öltek értelmetlenül és eredménytelenül a fociba. Ez a jó kis írás ugyan nem a magyar bajnokságról szól, de minden bizonnyal meg lehetne írni arról is.
A magyar játékosok valamikor mindanyian nb-1 -ben szerepeltek.
Ha már Guzmics akkor a Hollandiában padozo Horváth vagy Otigba vagz esetleg Gyepes akik ezen a poszton szoba jöhetnek nem gondolom hogy töbre képesek.
Gondolom az egyszeri meghivoval rendelkezők gyorsan meggyőzték a kapitányt akkora vész ninncs hogy a vésztartalék is játszhason és akkor jöjjön valaki más .
Bármennyire is hihetetlen, de komolyan kérdeztem. Ma pont az egyik fradista kollegám sem tudta megválaszolni. Csak tényleg furcsa, hogy egyszer csődbe viszi a klub egyszer meg fényesen gazdálkodik. Lehet, hogy a megfelelő embereken múlik?
Ezt már megtárgyaltuk korábban több oldalról is. Egyrészt már szóltam az igazságtalan utánpótlás támogatásról, másrészt viszont Kispesten előbb volt egy rendberakott akadémia, utána jött hozzá a támogatás. Nyilván ez jó Hemingwaynek, és hosszú távon jó klubnak is, de azért ez még mindig életképesebb beavatkozás, mármint egy klub nevelő munkáját támogatni szabályozottan (no persze, hehe), mintha nyakló nélkül öntenének az egyesületbe pénzt minden korlátozás vagy felügyelet nélkül.
Nyilván vannak olyan modellek, mint például a török, ahol a fociba így vagy úgy befolyó nagy pénzeket elsősorban európai szintű légiósokra költötték, de emellett beindult az utánpótlásnevelés, és - többek között - e kettő eredményeképp lett a török labdarúgás olyan erős egy időszakban. Nálunk ez a Győrnél és a Videoton felfedezhető, csak úgy tűnik, hogy további mesterséges beavatkozások nélkül a környezet valahogy nem tökéletes. Mondjuk ezt majd hosszú távon meglátjuk.
Több mint furcsa a válogatott keretének alakulása. Ha szűkül a behívható játékosok száma, akkor a Mesteredző rendre berendel egy vésztartalékot. Eddig ez rendben is van. Azt viszont nem értem, hogy ez a vészmegoldás miért mindig más játékos. Hol Fehér Zoltán, hol Gyömbér, aztán Takács Ákos, legutóbb pedig Guzmics. Miért kell állandóan variálgatni az új fiúkat? Mi az oka annak, hogy a vészmeghívó után rendre el van felejtve az adott futballista, mintha soha nem is létezett volna? És miért mindig olyan NB1-es dodóról van szó, akinek a puszta jelenléte is megijeszti a szurkolókat? (Kivétel természetesen tol, akiről már régóta tudjuk, hogy azt is kitörő örömmel üdvözölné, ha Egervári Salamon Miklóst és Pomper Tibort hívná be.)
Nálunk az utánpótlást (ahonnan fel lehet hozni a srácokat és aztán esetleg eladni, nyereség, ilyesmi) ugyanannak a klubnak kell megfinanszíroznia, amelyik az első csapatot tulajdonolja. Mint tudjuk, elég sokba kerül ez az utánpótlás dolog, (és gondolom arról nem kell vitát nyitni, hogy az esetek nagy részében hova ír ála a kis nebuló, ha kikerült onnan), Hemingwaynek ezek szerint erre nem kell annyira sokat költenie, csak az első csapatra. Az állami pénz hozzájárulása a gazdasági társaság működéséhez. A Fradinál az (egyébként romokban heverő) utánpótlást tudtommal nem finanszírozza komoly összegekkel az állam, így ide is kell pénzeket csoportosítani. Kevesebb marad másra.
Nem, de nem is nekem kellene levezetnem, hogy egy hirtelen megerősödő klub miért rántaná magával a többit. Még a kiinduló alap Real-Barca is gyakorlatilag egyeduralkodó a bajnokságában, fényévnyi távolságra a többitől. De nálunk jóval esélyesebb lenne a történelmi holland modell, mely szerint van három csapat, meg egy halom érdektelen töltelék.
Mármint milyen modell? A Real-Barcelona modell az nem modell, az a spanyol bajnokság sajátossága. De ez szvsz független a tulajdonviszonyoktól. Vagy le tudod vezetni, hogy hogyan függ a tulajdonviszonytól a bajnokság kiegyenlítettsége?
Szerintem az elnökök ott sem a saját pénzüket teszik bele, hanem a kapcsolataik pénzét, meg csak az ég tudja mit, kizárt, hogy Perez a saját vagyonából tervezi a több száz milla eurós bukót elsimítani. Nem vagyok biztos benne, hogy van-e egyáltalán ilyen kaliberű vagyona.
És az akkor alapított sportgazdasági vállalkozás vajh ugyanaz-e még most is, amelyik idén az nb1-be nevezett? Vagy valamikor az ment a süllyesztőbe egy névvel meg némi szennyessel együtt?
Egyébként tényleg nem értem a felhorgadást sem állami pénzek témában, sem most ebben a pikírt megjegyzés formájában ("Kispesten természetesen akkor már megtörtént"), figyelembe véve egyrészt az első két mondatban feltett kérdést, meg azt, hogy a Honvéd támogatói között az első a Honvédelmi minisztérium, a második meg a kispesti önkormányzat... Most akkor hogyan?
De tényleg mindegy, leálltam én is a témával, sokszor lerágott csontok ezek, komolyan sajnálom, hogy nem hagytam annyiban az egészet, mert messze nem ér annyit.
Te el tudod képzelni, hogy egy csapat (mondjuk a Fradi) kinövi magát reali méretekbe, de a bajnokság amúgy marad bohócliga? Nyilván minden csapat jobb lenne akkor.
Igen, de ott mondjuk komoly választások vannak, és az elnökjelöltek is tesznek bele pénzt a klubba, ezt lehet összevetni azzal hogy volt Furulyás tényező a Fradinál.
Mellesleg úgy rémlik a Realnál is volt komoly állami adósságrendezés.
Isten és spy bocsássa meg bűnömet, de nem tudnék felhőtlenül örülni, ha a Fradi váratlanul reali növekedésnek indulna. Mondjuk bocsánatosnak tartanám, ha emellett a Kispest a Barcelonára kezdene emlékeztetni.
A Real Madrid az egyesület tagjainak a tulajdonában van. Igaz, hogy járnak arra közvetett állami pénzek is, meg alapvetően ritkán nyereséges, de valahogy csak elműködget, nem hiszem, hogy elégedetlenek lehetnénk, ha a Fradi csak tizedakkorává nőné ki magát, mint a Real.
Igen, félreérthető, mikor elküldtem a hsz-t már tudtam hogy idézőjelbe kellett volna tenni, abban a meghonosodott értelemben használtam hogy legtöbb helyen nem igazán volt átlátható hogy kihez és miért kerültek dolgok. Mondjuk ezek az egyesületek a rendszerváltásig gyakorlatilag köztulajdonként voltak kezelve.