A meccseik többségét láttam, lehet picit elfogult vagyok. De Juhászék produkcióit látva ezen a poszton nagyon kell próbálkozni. Túl sok jelentkező nincs, általában külföldiek töltik be ezt a posztot az nb1-ben, az mtk-ban is kénytelenek Vukmirhoz nyúlni.
Első körben a kapusokba és a vidisek hiányába kötnék bele személy szerint. Szolnoki is egész tűrhető hiányposzton.
Igazából ebből a ligából szinte mindegy, hogy kit hívnak be, mindenki egyformán szar. Minden hétvégén rászánom magam egy nb1-es meccs megnézésére, most pl a csúcsrangadónak titulált ETO-Loki meccset kezdtem el megnézni...mikor a riporter is azt mondja a 30. perc környékén, hogy "nem túl nagy az iram és sok a pontatlanság" akkor az a meccs bizony tényleg nézhetetlen.
Az a baj, hogy a fiatal magyar játékosok 90%-ának az a fontos, hogy a séró jó legyen meg minél vagányabbak legyenek a fészbúkon viszont, focizni kb egyik sem tud. A légiósokkal meg az a baj, hogy minőségire nincs pénz így marad az, hogy az utánpótlás is szar a légiósok is gyengék a 65 éves Kenesei, Kabát meg Tököli féle játékosok -akik a maguk idejében azért bőven jobban voltak, mint most bármelyik nb1-ben játszó fiatal srác- röhögve lövik a gólokat.
Tényleg figyelem a meccseket de az egész mezőnyben nincs egy olyan középső középpályás aki egy cselt vagy egy szép lefordulást megtudna csinálni, senki aki aktuális csapatának vezére lenne. Megkapja az úgymond irányító a lasztit és vagy a hozzá legközelebb állónak leteszi, vagy belerúg egyet aztán fussanak utána. Undorító fos az egész hazai labdarúgás.
A 90-es évek végén meg a 2000-es évek elején mikor én megszerettem a focit, akkor is mondták, hogy mennyire szar az az nb1... Na ja. Az az igazság, hogy Illés, Zavadszky, Sándor Tamás, Dragóner tehát annak a kornak meghatározó nb1-es játékosainak a cipőjét sem köthetné meg a mostaniak közül senki sem.
Most nem írom, hogy a 13. helyezett Paksé, mivel három pontnyira vannak a 6. helytől, de azért azt nem hinném, hogy megkérdőjelezhetetlen helyük lenne ebben a csapatban. De én nem sajnálom tőlük.
Az egész rendezvénynek úgysincs semmilyen értelme.
Már a kapuslista eleve derék. Kemenes, Rózsa, de még Lala is bármikor jobb náluk, csak úgy kapásból, de talán mondhatnék még neveket.
Rudolf??? Hát ő meg éppen most vajon mi alapján?
A zsinórban öt meccset elveszítő Debrecenből négyen? Nyilván baromira motiváltak és éhesek egy szép ligaválogatott-sikerre, már csak pont ez hiányzik nekik az idény végén. (De ez mondjuk mindenkire elmondható.)
Remélem nem kell megélnetek, hogy Kispesten fogadjátok a Puskás FC-t, nekem - aki nem vagyok Honvéd szurkoló - a bicska nyílik a zsebembe még a gondolatától is, akkor nektek Honvéd szurkolóknak milyen lenne az....
Kapusok: Jova Levente (FTC), Kurucz Péter (Siófok)
Védők: Korhut Mihály, Mészáros Norbert, Varga József (mindhárom DVSC), Lipták Zoltán (Győri ETO), Guzmics Richárd, Halmosi Péter (mindkettő Haladás), Fiola Attila, Szabó János (mindkettő Paks), Vermes Krisztián (Újpest).
Középpályások: Szakály Péter (DVSC), Elek Ákos (DVTK), Gyömbér Gábor (FTC), Pátkai Máté, Koltai Tamás (mindkettő Győri ETO), Balázs Benjamin (Kaposvár)
Támadók: Bacsa Patrik, Rudolf Gergely (mindkettő DVTK), Varga Roland (Győri ETO), Csiki Norbert, Tischler Patrik (mindkettő MTK)
Nem tudom ciki-e de a játékosok feléről még kb. nem is hallottam...nagyon remélem, hogy bárki ellen is játszanak legalább 5 gólt kapnak nehogy Sanyibának megtetszen valamelyik nb0-ás játékos teljesítménye...
Szervezünk egy Puskás Akadémia Felcsút - Bozsik Akadémia Nyíregyháza barátságos meccset a füves edzőpályán, hogy a szülőházuk helyén egyszerre harsanjon fel 22 méltó torokból ennek a két vidéki játékosnak a neve csatakiáltás formájában.
jó, hát a pogácsás egy Puskással kapcsolatos tévéműsorban még valamelyik Aranycsapat körüli embert is leugatta, hogy az nem úgy volt, ahogy ő emlékszik (a részletekre nem emlékszem, bocs, lehet, hogy pont a temetés volt ráadásul).
Úgy érted, ők rendszeresen játszanak nálunk az NB II-ben, hogy feljuttassák a második csapatunkat, amelyik persze semmi köze a Honvédhoz, hanem például XIX.ker SE néven szerepel?
Na, ez jó meccsnek ígérkezik. Csináljunk egy olyant, hogy a Videoton és a Honvéd esetében összeszámoljuk, hogy hány saját neveléses pályára lépés volt a két csapatban? Természetesen az első csapatokra vonatkoztatva.
én abban sem vagyok biztos, hogy a csabai stadion megfelel a követelményeknek (bár már régen jártam konkrétan arra, lehet, hogy már nem rohad olyan reménytelenül).
Én emlékszem mikor jött a Szeged.....gyengén hozták az átlagot, aztán bajnokság közben szépen visszaléptek. Békéscsabán sem lenének 3-4000-nél többen, ez meg nem annyira extrém. Persze ez nem azt jelenti, hogy örülnék ha újabb kivételezett fidesz csapat jönne. (Bár Öcsi bácsi emléke megédemelné, hogy a nevelő egyesülete az elsőosztályban szerepeljen, ha már szegény nem élhette meg)
Keleten feljut a Csaba vagy a Vasas. De nyugaton ki fog? A Puskás, Ajka, Misleny hármas tuti nem vállalják. A Gyirmót meg a Zete szégyen lenne, ha az 5.-6. helyről "jutnának" fel...
es kulon gratula h sulyos serulesbol mar eleg "idosen" sokadszorra bizonyitja h hiaba a sok karogo meg okostojas, megiscsak az utobbi 10 ev egyertelmeun legjobb magyar focistaja.
Gerával kapcsolatban kicsit kidomborodik az újságirók furcsa hozzálása , most is sikerűlt megérdezni Filipovicstól, hogy érdeklönek e nagycsapatok utána , szúval elég életszerűtlen agondolkodásuk.
A másik véglet meg az , hogy Orbán Viktor miat került vissza a válogatottba
Gera 34 éves lesz tavasszal, számára minden pályán töltött perc ajándék istentől , az hogy most éppen nem a kiesés ellen küzd a csapata egy plusz motiváció lehet számára.
Egy szorgalmas labdarugó nagyon jó csapatjátékos .
Még a félidő is messze van, és bár egyelőre igen tiszteletre méltó a harmadik számú birminghami csapat szereplése, azért nagy pénzt nem tennék arra a BL-helyre. Végülis Gera szempontjából az a lényeg, hogy egy nagyon erősen szereplő PL-gárda húzóemberévé növi ki magát újra. Amúgy a klubfutballhoz való hozzáállása Dárdaiét idézi.
Ezen a héten öt játékos emelkedett ki. Gera az angol, Vadócz pedig a dán bajnokságban lőtt győztes meccsen gólt. Dzsudzsák gólpasszal járult hozzá a Szpartak Moszkva megalázásához, míg Tőzsér végig pályán volt a Genoa győztes bajnoki meccsén. Az ötödik játékos Fülöp Márton, aki ugyan "csak" átlagosan védett, viszont egyelőre az ő csapata kapta a legkevesebb gólt a görög ligában. Nem volt könnyű a döntés, de a BL-részvétellel kecsegtető kerülő angliai szereplés mindent visz. A hét legjobbja tehát...
Gera Zoltán
A kannibál 2012 háziverseny állása:
5X: Szalai Ádám
4X: Huszti Szabolcs, Nemanja Nikolics
3X: Juhász Roland, Dzsudzsák Balázs, Hajnal Tamás
2X: Bogdán Ádám, Megyeri Balázs, Korcsmár Zsolt, Gruborovics Tamás, Vanczák Vilmos, Kovács Péter, Gera Zoltán
Sztem ezek közül nagyon max. a Gyirmót vállalná az NB1-et, a Puskás FC tuti nem, ha meg is nyerik a bajnokságot, hát nem vállalják az NB1-es indulást, láttunk már ilyet. A Misleny egyelőre örül, hogy a PMFC ifistáknak tud fizetni és hogy nem esik ki (sőt!).
Egyébként nem jövőre lesz valami rádikális átalakítás az NB2-ben, amiért a 7.-től lefelé mindenki kiesik?
Az angol másodosztályt azért nem nevezném topbajnokságnak. Bogdán egyébként ismét nagyot játszott tegnap, de ez megint csak egy pontra volt elég. De azért lassan-lassan kezd összeállni a Bolton.
Idő előtt fejeződött be a Wacker Innsbruck-Sturm Graz mérkőzés az osztrák élvonal 17. fordulójában. A találkozó 91. percében Richard Sukuta-Pasu megszerezte a vezetést és vélhetően egyben a győztes találatot is, amit a hazai szurkolók nehezen viseltek el és egy üveggel megdobták a partjelzőt, így a mérkőzés játékvezetője, Manuel Schüttengruber lefújta a találkozót. Az osztrák Bundesliga fegyelmi bizottsága vizsgálja az esetet, és sajtóhírek szerint könnyen elképzelhető, hogy a Sturm 3-0-ás gólkülönbséggel kapja meg a pontokat. A találkozón mindkét magyar szóhoz jutott, hiszen míg Szabics Imre a 61. percben csereként állt be a grazi csapatba, addig Sáfár Szabolcs végig védett a hazaiak kapujában.
mi? nem értem. ebben a cikkben csak a legvégén van szór Geráról:
Gerától néhány éve megkérdezte egy újságíró, hogy hol tölti a karácsonyt, mikor jön haza. Azt válaszolta, Angliában marad, mert ha akarna, sem tudna hazajönni, hiszen karácsony másnapján meccs van, 30-án is, és január 3-án is. Abban az évben a Fulham-mel Európa Liga döntőt játszott.
Ettől függetlenül kétségem természetesen nincs: ha Garancsi azt mondja, hogy bele kell nyúlni a versenykiírásba, bele fognak nyúlni.
Ahhoz képest, hogy a négy top ligában játszik összesen nem is tudom mennyi magyar ez nem meglepő...
Spanyolországban csak Pintér, Olaszországban pedig csak Tőzsér játszik ha jól tudom. Németeknél Szalai, Stieber és Hajnal, angliában Gera és hirtelen nem is jut eszembe más. Lehet kihagytam pár embert, de belegondolni, hogy a négy nagy bajnokságban összesen 6 magyar játékos van, szomorú. Hány szerb/horvát/román játszik vajon ott?
Ha így folytatja Gera, akkor futballtörténelmet írhat. A big five bajnokságai (angol, spanyol, francia, olasz, német) közül eddig csak a német ligából sikerült magyar játékost foglalkoztató klubnak kiharcolnia a BL-részvételt. Kötve hiszem, hogy a WBA ott lesz a végén az első négyben, de legalább harcba szállt érte, és a sok kieséstől való menekülés után ez üdítő újdonságnak számít.
Amúgy sokkal jobb szívvel szurkolnék Gerának, ha a miniszterelnök úr őfőméltósága nem pöffeszkedne állandóan a személye körül.
Az a Magyar Királyi Televízió sportosztályának komoly kritikája, hogy Gundel kiemelkedően a legjobb teljesítményt nyújtja az összes munkatárs közül.
Jóska bácsinak egyébként továbbra is gyönyörű sapkái vannak, és valamennyi remekül áll rajta. Egy divatdiktátor az öreg. Sose felejtem, amikor edzés közben fotelt vitetett a kezdőkörbe, és pokrócokba bugyolálva hirdette az igét.
jól látod a dolgot, ő a szakmai igazgató, 2 edző bukott már meg a keze alatt, élvezhetetlen és eredménytelen lett a játékunk, akkor ő miért is nem? hülyén hangzik, de remélem azért lett ő az edző, h pár szar meccs után őt is joggal lapátra lehesssen rakni...
nem akarok bíróságról bíróságra járni, ezért nem írom le, h Benczés egy nyilatkozatában utalt arra, h (vélhetően) Szentes utasítására tértünk át az 1 ékes játékra, ami láthatóan nem megy a csapatnak... számszerűsítve a dolgot: tavaly ősz 3. hely, idén ősz (jó ha nem lesz rosszabb mint) a 9., úgy, h igazoltunk 3 válogatott játékost (Hanek, Rudolf, Elek), és közben nem ment el meghatározó játékosunk, "csak" a spanyol erőnléti edzőnk...
Oda eleve nem urambátyám alapon kerülsz be, mint a magyarra.
Mert az, hogy hajlandó vagy kicsengetni a zsét, nem sokat számít, ha nem voltál profi focista. Ha csak egy meccsen is pályára léptél két percre időhúzó csereként, már sima ügy.
Benczéssel együtt érkezet emlékeim szerint és a menesztése után átvette a csapat irányítását, de nem győzte hangoztatni h. nem tervez hosszútávra a kispadon, aztán jött Sisa és megint a háttérbe vonult és ha baj van megint előbújt...
azért nem hinném hogy minden csak Sisa hibája lett volna és Szentessel minden jobb lesz
(bár alapból azt értelmetlen lépésnek tartottam hogy Benczés lapátra került)
Azt nem tudom, de ennek a pro licencnek az ára ott is hasonló nagyságrendű, az a-b-c licencekre 1500 eurót írnak, a pro-ra konkrét összeget nem, csak hogy több ezer. Az angoloknál, walesieknél 7-8000 font az a tanfolyam ami nálunk 900k, szóval nagyjából azzal 2-3-szoros szorzóval kerül többe amennyivel többet fizethetnek arrafelé egy előadónak. A minőségi különbség persze számszerűsíthetetlen.
Mindig is nevetségesnek találtam ezt az embert. Soha, semmilyen eredménye nem volt, de mindig megmondja a frankót. Na jó, a maldív bajnoki cím meg kupagyőzelem tényleg nem semmi, de itthon lófaszt sem ért el, pedig volt esélye rá, de ugye mindig jöttek a nézetkülönbségek, meg ugye senki nem értette meg szegényt.:(( Persze az, hogy mindenhonnan balhéval távozott, azért jó, mert sosem derült ki igazán, hogy egy szar edző, így 2012-ben is még nyugodtan oszthatja az észt, hiszen ő sehol nem bukott meg igazán, mindig a körülményekben volt a hiba. És a legnagyobb bajom ezzel, hogy tele van ilyennel a Szakma. Détári, Tornyi, stb.
Szerintem meg ez pont olyan pro licenc mint amit Angliában vagy Olaszországban adnak. Leszámítva hogy ott nem Mezeyék tanítanak hanem helyi szakemberek.
Uefa ajánlást. Illetve az uefa megadja a támopontokat, és ezek alapján mezeyék kialakítják a képzést.
Ezért téves az uefa licensz megnevezés. Mert ez nem uefa papír.
Igen, van. A magyar pro-licence felett egyébként még van két szint, tehát ez "kint" egy harmadvonalbeli papír.
Javítsatok ki, ha tévedek, de emlékeim szerint még élcelődött is azon a szakma, hogy a Fradi rövidgatyás mesteredzőjének kevesebb idő alatt adták le az anyagot, mint Magyarországon.
De ez komolyan érdekel. Nyilván máshonnan szerzett papírt az olasz, a holland, a portugál, a belga meg a szerb is. Vagy ez valami egységes nemzetközi lófasz, amivel a szabályzat szerint automatikusan megnyílik ide az út?
Méltóan nagy nevek vannak ebben a listában is, mondjuk van, akiről lövésem sincs, hogy kicsoda...
És akkor hogy van ez a külföldi edzőkkel, a Szakma Szégyeneivel, a Fiatal És Tehetséges Magyar Edzőink Elől Levegőt Elszívó Mihaszna Zsoldosokkal?
Mindnek van valami olyan végzettsége, ami valahol le van írva, hogy felér a pro licenccel? Vagy ilyenkor dönt valami testület arról, hogy edzősködhet-e itt?
Hm, most nézem, hogy a nagy lista 2010-es, a 17 csatlakozó pedig 2012-es, tehát kimaradt a 2011-ben végzett csapat.
ifj. Albert Flórián Artner Tamás Bekő Balázs Benczés Miklós Borgulya István Buzás Attila Csábi József Gabala Krisztián dr. Genzwein Ferenc Herczeg András Herédi Attila Kondás Elemér Lucsánszky Tamás Mink Olivér Nagy Sándor Osztermájer Gábor Pári Sándor Pisont István Révész Attila Soós Imre Szalai László Tóth János Tóth László Tuboly Frigyes Uray Attila Varga Károly Véber György
Az a 0 csatáros felállás úgy született meg, hogy akkoriban Torghelle volt talán az egyetlen külhonban játszó csatár, a hazai csatárok így nem csillagtak (nem volt se Szalai, se Németh, se Rudolf) e tekintetben a nemzetközi kupasorozatokban elért eredmények se mondanak különösebben mást. Mindezek alapján az lett a koncepció, hogy ha már úgysincs csatár, viszont egy sorral hátrébb meg sokan vannak, akkor tegyük előre, annak az egy főnek a helyére az akkor legjobbnak számító támadóközéppályást. Nagyjából ugyanis klasszis különbség van az akkor számbajöhető legjobb csatár Torghelle és az akkori középpályáról különösebben talán nem hiányzó Huszti játékában, ráadásul utóbbi a pálya több posztján feltűnt, volt balhátvéd, olykor jobbszélső, meg balszélső. Hasonló szerepben egyébként a Real Madrid is játszatta Cristiano Ronaldot. Tehát nem a beszariság indokolta azt a 0-nak mondott csatárt, hanem volt abban sansz, hogy ezzel a támadójáték eredményesebb lesz. Tulajdonképpen a csoportgyőztes Dániával az 0:0 nem olyan rossz eredmény, ha nézzük a korábbi csoportgyőztesek ellen mutatott hazai meccseinket; vagy akár a mostani hollandokkal szembeni meccseinket; ráadásul volt azon a meccsen mérkőzéslabdánk is. Szóval az a 0 csatár, az csak annyira volt 0 csatár, hogy a csatár szerepkörébe ki lett próbálva az akkor legjobbnak tartott magyar mezőnyjátékos. Horrible dictu Kuttor Attilát is játszatta olykor csatár szerepkörbe edzője, nem is teljesen eredménytelenül, aztán ő se egy tipikus csatár.
Akkor ezek szerint Szalai meg Pári nem itthon szerezték? Van valamilyen olyan nemzetközi végzettségük, ami mellett ezt nem kellett elvégezniük? (Ehhez én nem értek.)
(Ejjj, micsoda szakmai stábunk van: négyen is leülhetnek az NB I kispadjára!)
Mezey az MTI kérdésére úgy válaszolt, fennáll a veszély, hogy ez a tudás Magyarországon elveszik, de reménykedik, hogy a klubvezetésekben is lezajlik majd egy olyan szemléletváltás, amely lehetővé teszi a pro licences tanfolyamon elsajátítható tudás felhasználását. Továbbá emlékeztetett arra, hogy a pro licences diploma megszerzésével nemcsak Magyarországon, hanem bárhol a világon vállalhat munkát a szakember.
Bár Tornyinak és Urbányinak összejött egy fényes katari illetve maldív-szigeteki karrier, úgy érzem az orvosaink még mindig kelendőbbek.
Szerintem egy jelentős rész úgymond hobbiból csinálta meg ezt az egész cécót. elviekben én is mehetnék, vagy előtte el kéne végeznem legalább egy D/C...kurzust?
Számomra az álom 16-os edzői kar -sajnos ezen a listán jó páran már nem lehetnek edzők...(Bicskei, Gergely...és más okból Aczél)
Tehát:
Bognár Gyuri,
Hevesi,
Kottán,
Kozma "You'll never walk alone" István,
Őze "Satyesz"Tibor,
Pajkos "Párductestű" János,
Preisinger,
Reszeli "Folytál volna le apád térdén" Soós,
Rugovics "Bakonymaradonája"Vendel,
Szabó András (ez az újpesti, majd nyíregyházi, végül pizzasütödés arc???),
Urbán Flóri
Urbányi "Gólok nélkül" István
A Mágus
Mátyus Jani
Döme
Próbáltam vegyíteni az ifjú titánokat a tapasztaltabb öreg rókákkal.
Aczél Zoltán, Belvon Attila, Bene Ferenc, Bicskei Bertalan, Bognár György, Both József, Botos Antal, Bücs Zsolt, Csank János, Csertői Aurél, Csongrádi Ferenc, Dajka László, Disztl László, Dr. Mezey György, Egervári Sándor, Gálhidi György, Garami József, Gellei Imre, Gergely Károly, Glázer Róbert, Hámori György, Hegedűs Gábor, Hevesi Tamás, Jakab Elek, Keszei Ferenc, Kiprich József, Kis Károly, Komjáti András, Kottán György, Kovács Szilveszter, Kozma István, Lengyel Ferenc, Lóczi István, Lőrincz Emil, Mészáros Ferenc, Mészöly Géza, Mihalecz István, Mózner János, Nagy Mihály, Nagy Tamás, Ott József, Őze Tibor, Pajkos János, Pintér Attila, Pölöskei Gábor, Preisinger Sándor, Prukner László, Reszeli Soós István, Róth Antal, Rugovics Vendel, Simon Antal, Sisa Tibor, Supka Attila, Szabó András, Szentes Lázár, Szepessy László, Tajti József, Tamási Zsolt, Teodoru Vaszilisz, Tornyi Barnabás, Tóth Bálint, Urbán Flórián , Urbányi István, Vágó Attila, Varga István, Várhidi Péter, Vass László, Végh Tibor, Verebes József, Zsivoczky-Pandel Gyula
Most ők kaptak "diplomát":
1. Bódog Tamás 2. Bozsik Péter 3. Brekk János 4. Détári Lajos 5. Horváth Ferenc 6. Horváth Károly 7. Kenyeres Imre 8. Kis László 9. Klement István 10. Lipcsei Péter 11. Máté Csaba 12. Mátyus János 13. Neumann Gábor 14. Szíjjártó István 15. Ifj. Tajti József 16. Török László 17. Vincze István
Mellesleg milyen szakmát lehet megtanulni 300 órában? Meg is értem a TF-esek felháborodását, pedig aztán az sem a szigorú követelményeiről legendás intézmény.
Nekem mondjuk tökmindegy, ha akár a tízszeresét is kifizetik. A dologban az az érdekes, hogy az edzőképzést szeretik teljesen pozitív dologként beállítani, pedig minden bizonnyal ez az egyik legfontosabb feszültségforrás a magyar edzői karban, nem a szakmai féltékenység. Akik kifizetnek 1-2 milliókat egy papírért, gondolom elvárják hogy ezért munkát is kapjanak, talán hitegetik is ezzel őket.
Az én elhiszem hogy belekerülhet kétmillióba, egy egyetemi diploma költségeinek is csak egy része a tandíj, csak itt már százmilliós összegek röpködtek mit az edzőképzéshez befolyó összeg. 16 embert képeztek két év alatt, fejenként 1,2 milliós összegért, szóval azért túlzásokba sem kell esni. Érdekes az lenne ha a tandíj mellett kellett volna még valakinek fizetnie, de ezt csak nem tartaná magában.
Ki is akadt rendesen amikor a képzést a TF-be akarták integrálni.
Viszont:
6. Tanfolyami díj: 900000 Ft, amely tartalmazza az elméleti és a gyakorlati képzés díját, a 70 órás angol szaknyelvi tanfolyam költségeit. Nem tartalmazza a külföldi csapat látogatás és a tanfolyami helyszínekre (belföld) történő utazási költségeit.
"Budapest, 2004. február 17., 19.30 Kolláth György, Bicskei Bertalan és Temesvári Miklós is tagja a TF Társadalmi Tanács "ad hoc" bizottságának.
Ma tartotta meg a TF nemrégiben megalakult bizottsága azt a sajtóbeszélgetést, amelyen a jelenlévők felvázolták, hogy a dr. Mezey György nevével fémjelzett UEFA-rendszerű edzőképzés miért ad ki jogtalanul edzői diplomákat. A bizottság szerint ez a diploma, és maga a képzés sem államilag elismert, ezért jogi szempontból aggályosak a jelenlegi szabályozások. A bizottság tagjai a GYISM-mel karöltve kidolgoztak egy olyan tervet, amelynek lényegeként az UEFA rendszerű edzőképzést beleolvasztanák az államilag is elismert képesítést nyújtó TF képzésébe. A TF vezetősége, és a bizottság tagjai hangsúlyozták: szeretnének kompromisszumot kötni az MLSZ vezetővel az ügyben, és a licencen oktató TF-tanárok is taníthatnának tovább az egyetemen. Kolláth György alkotmányjogász kijelentette: jelenleg minden folyamat, amely az MLSZ által felügyelt edzőképző tanfolyam égisze alatt folyik alkotmányellenes, és hozzátette, ha egy olyan edző indítana próbapert, aki csak állami képesítéssel rendelkezik, így a jelenlegi "szabályok" szerint nem vállalhatna edzői feladatot, biztos megnyerné azt, mert az MLSZ nem szabhatja meg, hogy a sportvállalkozások kikkel kötnek munkaszerződést. Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a bizottság tagja, elárulta, a kézilabdában már kidolgoztak egy olyan hierarchiát az edzőképzés terén, amely magába foglalja az állami és a tanfolyami képzéseket. Mocsai figyelmeztetett: az itthon csúcsképesítésnek kihirdetett Pro-diploma fölött külföldön még két szint létezik, arról nem is beszélve - és ezt Kolláth sem győzte hangsúlyozni - az UEFA nem írja elő kötelezőszerűen az edzőképzést, csak ajánlást tesz rá, mint ahogyan ajánlást tesz az egyetemi, államilag elismert oktatások figyelembevételére is. A felek szerint, ha esetleg mégis bírósági eljárásra kerülne sor, azt is ki kellene deríteni, történt-e vagyoni visszaélés akkor, amikor az UEFA-tanfolyamokra az edzők befizették a részvételi díjukat, mert őket senki nem figyelmeztette, hogy nem államilag elismert oktatásban lesz részük. A GyiSM és a Társadalmi Tanács tehát kompromisszumra törekszik az MLSZ-szel, ám a szövetségnek nem jelent meg egyetlen képviselője sem a megbeszélésen, pedig a megegyezés fontos lenne, mert a március 31-én életbe lépő Sporttörvény nyomatékosabban hangsúlyozza a jelenlegi rendszer jogellenességét. A TF vezetői kérdésre válaszolva elmondták: a lassan 8 éve jogszerűtlenül működő edzőképzés ellen azért szeretnének most tenni valamit, mert meglátásuk szerint erre csupán most érett meg a lehetőség. Az egyetem egyébként azzal, hogy elkezdte működését a Mezey-féle oktatás, évente több hallgatót is veszített, így nemcsak az anyagi (mintegy 4-5 millió forintról van szó), de az erkölcsi vesztesége is jelentős volt."
Ugye volt az az újságcikk, ami szerint Mezey ezekből százmilliós nagyságrendben részesedett ezekből -ő meg meglepő módon megsértődött.
Igazából fogalmam sincs. Ha jól tudom, pár hét külföldi tanulmányút is benne van ebben a csomagban, de szinte biztosra veszem, hogy azt saját zsebből kell állnia az edzőnek.
Oktatóanyag, szemléltetőanyag...hát nem tudom, az max tízezres nagyságrend.
Kiss László kitért Ricardo Monizra, a Ferencváros edzőjére is, elmondta, hogy nem érti, miért sztárolják annyira a holland szakembert.
"Engem az foglalkoztat, hogy ugyan mivel tud Moniz többet, mint mondjuk én? Elvégeztem azt a rohadt pro licencet is kétmillióért, azaz mivel tudna nálam többet? Megmondom, mivel jobb, a havi euróezrek adta nyugalom által, úgy már lehet normálisan dolgozni."
Gruborovics: A fő cél számomra most Közép-Európa, de még nincs semmi konkrétum. Olyan helyet szeretnék találni, ahol állandó játéklehetőséget kaphatok.
Ezért is nem értettem, amikor szerdán a szurkolók legalább fele (jó, ez nagyjából háromszáz ember lehetett) kurvaanyázta amikor Tibi bá becsérelte. Szerintem se azért játszik, mert nincs kedve. Ha meg igen, és megfizetik? Bírom ezt a kurva nagy magyar korrektséget, gondolom ezek közül egyik se heverészne otthon, ha azt mondaná a főnöke, hogy nnem kell bejárnod, akkor is kifizetlek...
Sérülékeny, ha még nem teljesen felépülten játszik, akkor újrasérülhet, és ebben szvsz majdnem teljesen megegyezik a csapat és Rudolf érdeke, mert neki is érdeke formába lendülni és játszani, meg a csapatnak se érdeke, hogy időnek előtte játsszon.
Nem, csak szerintem felesleges kutyázni, mert ha formába lendül (gondolom azért van ilyen terve), akkor ezt a Diósgyőrt simán a hátán viheti. Nem hiszem, hogy bármelyik NB I-es csapat szurkolója undorral fanyalogna, ha hozzájuk ment volna. A színjáték - nem színjáték dologhoz meg nem tudok hozzászólni, ha a szerződés szerint így is jár neki pénz, akkor jár neki, hülye lett volna nem aláírni.
Most néztem, Rudolf az utolsó tíz válogatott meccsén nyolc gólt szerzett, pedig Faszrajz bácsi négyszer is lekapta a pályáról, ráadásul háromszor már a szünetben. Most nincs kedvem utánanézni, de nem tudom, utoljára mikor volt valakinek ilyen mutatója.
Mivel már a múltkor is csereként beállt, valszeg már múlt héten se volt sérült, csak a fokozatosság jegyében nem rögtön kezdőként kezdte újra, ami normális. Most viszont ha Rudolf jól fog játszani (ez még nem annyira biztos, de elvileg ő valaha Serie A szintű játékos volt), akkor azért a dicsőséget már nem Sisa aratja le.
Fogalmam sincs miért gondoltam, hogy őshazájában a benzinhez, meg az Ipod-hoz hasonlóan szinte ingyenes az európai árakhoz viszonyítva.
Ennyiért már itthon is kapni ekkora és olyan üveget, amire ez van ráírva. Igaz, azok olyan 5-10 %-os töménységű világosabb fajták. De tuti 100 %-ost is láttam már három és félért is.
De legalább biztosan nincs rá keret, hogy épp ettől hízhassunk háztömbnyire. Amúgy tényleg remek eledel.
Remélem azért a juharfák nem sinylik meg az időszakos vérátömlesztéseket, mert aztán jönnek a slankos libamáj fanok és.....
Augusztus közepén, az őszi idény nyitó fordulójában került sor a visszavágóra, ezúttal is a Népstadionban, ahol a jugoszláv Gigulovic volt a játékvezető. 85 000-en látták, ahogy Puskás Lajos kettő, és Farkas János egy találatával, a félidei 1:0 után, 3:0 arányban diadalmaskodunk.
A két találkozón összesen négyszer eredményes, dr. Puskás Lajost faggattuk a múltról.
Legendák keringenek, a májusi 4:4-es találkozóról, mennyire emlékszik a részletekre? - Nehéz lenne elfeledni az akkori meccseket, így most is előttem van, hogy hatalmas esőben és szélviharban játszottunk. Az első félidőben minket támogatott a szél, két gólt is szereztünk távolról, aztán Vadas játékvezető hatékony közreműködésével felzárkózott a Fradi. Ekkor született az a sokat emlegetett tizenegyes is, amikor is Mészöly Kálmán elcsúszott a tizenhatosunkon belül, Albert Flóri meg a kezének vezette a labdát. Albert egyébként hihetetlenül nagyot játszott ezen a találkozón, Berendy Pali képtelen volt tartani. A negyedik góljuknál három védőnk csüngött a nyakán, de labdát a velük együtt vitte be a hálóba.
És a másik, a 3:0-s meccs? - Az a győzelmünk okán még különlegesebb emlék, főleg, hogy a háromból két gólt én szereztem. Az elsőnél Korsós Pista beadását lőttem kapásból a hálóba, a másodiknál pedig Géczi Pista és Szűcs Lajos összefutottak, a labda lecsorgott én meg egyedül vittem az üres kapura, emlékszem az ötösön egy hatalmasat belerúgtam.
Más érzéssel készültek ezekre a rangadókra, mint egy sima bajnokira? - Persze, presztízs és gyakran hiúsági kérdés volt számunkra egy-egy ilyen teltházas Népstadionbeli mérkőzés. Farkas Jancsival, meg a többiekkel gyakran fogadtunk kinek a neve kerül fel először az eredményjelző táblára. Csak az első számított, a második már a futottak még kategória volt A vezetőink is odafigyeltek ezekre a találkozókra, sokszor dupla, 1600 Ft-os győzelmi prémiumot tűztek ki. Akkoriban egy munkás, egy középkáder 1200 Ft-t keresett havonta. De alapjában nem a pénz motivált minket, a sikerért sok mindenre hajlandóak voltunk.
És amikor eljött a meccs napja, a vasárnapi ebéd után felszálltak a hetes buszra, és elmentek a Thököly útig? - Azért nem, legtöbbször már csütörtök este kiköltöztünk a Vasas Római-parti csónakházába. Ne gondoljon senki luxuskörülményekre, sőt Nagyon szerény viszonyok között laktunk, kártyázással, olvasással, sétával ütöttük agyon az időt, mondjuk én tanultam is, hiszen a jogi egyetemre jártam. Kultúrprogramokban nem sok részünk volt, néha a József Attila Színházba vittek el minket. Ez egyébként a külföldi útjainkra is jellemző volt, többnyire egy-egy rövid városnézés, és az is idegenvezető nélkül, szerepelt a napirendünkben. Egyszer sikerült fellázadni ez ellen, Peruban kiharcoltuk Várfi Feri bácsinál, aki a Vasas elnöke volt, hogy menjünk el az inka romvárosba. A hatvanas években nem sok magyar embernek volt része ebben.
Például miért más manapság a labdarúgás, mint a múltban? - Én a fő különbséget abban látom, hogy sokkal tisztább volt a játék, a futballisták jobban vigyáztak egymásra. Voltak kemény ellenfeleim, mint Szűcs Lajos, vagy Juhász Pista a Fradiból, Csetényi Csaba vagy Strasszer Laci az MTK-ből, de komoly durvaságokra nem emlékszem, az meg elképzelhetetlen volt, hogy kézzel is dolgozzunk. Tisztelettel voltunk a másik iránt és a mai napig megsüvegeljük egymást ha találkozunk. De hát más világ volt akkor Írtam a szakdolgozatomat a TF-en, aminek a címe így szólt: Tényleg beteg-e a labdarúgás? Komoly letolást kaptam érte, hogy képzelem, a sport a társadalom tükre, tán az is beteg? Nem is vált publikussá a művem.
Bár a Vasasban tényleg volt egy debrecenből szabadult Puskás. Jut eszembe vele egyszer újra megpróbáltuk - sikertelenül - ijesztgetni Európát: a válogatottban egy honvédos non-néger csatártársa volt, egy Kocsis nevű... de egyik sem volt akkor anno még dr. ...
Szerencséd van, éppen most hozott a párom egy standard 375 mL üveggel: CAD10, ami kb. 2230 Ft. Az igazi connoisseur azonban nem bajlódik ilyen piszlicsáré üvegekkel, hanem kikalandozik a városból az őstermelőhöz, és gallonjával veszi. Az egész évre tárol...
OFF
Egy kis kiegészítés fantakedvelőknek (is): kutyafüle kötődik a húsvéthoz... teljesen időjárás függő tevékenység: amikor felmelegszik, megfordul a fában nedvességmozgás, és ami a gyökerekből jön visszafelé, az már használhatatlan. Ugyancsak csínján az usázással: a világ juhartermelésének 82+%-a jön Kanadából (csak Quebec egyedül 75+%)... Vermont a legtermékenyebb az excited states-ben a maga 5%-os világrészesedésével. Csak, hogy valami fogalmad legyen: Ontario (kb. a világ 4%-át adja) éves betakarítása 1 millió liter szirup...
Na és Huszti, nehezen jönnek a gólok, gólpasszok. A legutóbbi 2 bajnokin egyaránt csodás 5-ös osztályzatot kapott a Kickertől, a Stuttgart ellen a félidőben lecserélték, fordítottak is a második félidőben 0-2-ről 4-2-re. A Helsingborg elleni mesés tizenegyesével azt is sikerült elérnie, hogy a következő meccsen már nem ő rúgta...
Az angol, orosz, olasz, spanyol, holland, belga, és német bajnokság számára is a válogatott stílusa legyen iránymutató? Mert ugye a válogatottjaink ott játszanak.
Egyre kevésbé, és ha hihetünk a nyilatkozatnak, a tervek még kevésbé ebbe az irányba mutatnak.
Mindenesetre kb. most először több kapuralövése volt a Vidinek. Egyébként most voltunk a legszabálytalanabbak is. Nekem jobban tetszett, amikor nem volt labdánk, és az egy szem helyzetünkből valahogy két gólt kotortunk be.
Okosan játszik a Genk. Rájöttek, hogy egy magyar szinten kell játszani, akkor simán megverik a Videotont hazai pályán. Ez egy Paks-Pápa színvonalú meccs. Mind a két csapat eladja a labdákat, semmi ütközés, lassú adogatás.
Kívánatos lenne, hogy a válogatott stílusa iránymutató legyen a hazai NB I számára is, viszont a különféle futballkultúrákból jött - portugál, olasz, holland - edzők és az eltérő klubelképzelések miatt ez nagyon nehéz a gyakorlatban. Nagyon furcsa állapotban van ma a magyar futballkultúra. Bízom benne, hogy az edzőképzésünk a nemzetközi trendeknek megfelelő.
1. Ne beszéljen ennyiszer a kultúráról aki faszt festett a falra.
2. A válogatott stílusa?
3. Iránymutató legyen?
4. Ne baszogassuk már a külföldi edzőket mindig
5. Az angol, orosz, olasz, spanyol, holland, belga, és német bajnokság számára is a válogatott stílusa legyen iránymutató? Mert ugye a válogatottjaink ott játszanak.
Mikor kineveztek minket, akkor azt a filozófiát fogalmaztuk meg, hogy elsősorban a képzett, kicsit magyaros futballkultúrát képviselő játékosokból állítsuk össze a keretünket. Gera, Koman, Hajnál, Dzsudzsák, Koltai, vagy bármely támadónk az ötletes, szellemes, kreatív játékot képviselik. Azokat a játékosokat keresem és válogatom be, akik ezeket a latinos stílusjegyeket, gondolkodásmódot képviselik. Nem mindig az ország 11 legjobb játékosa lépett pályára a magyar válogatottban, mert a harmónia, a beilleszthetőség a legfontosabb számomra.
what the fuck?
Emellett nagyon fontosnak tartom a közösséget, a játékosaim emberi tulajdonságait is. Azt a fajta erőfutball, amely időnként jellemezte a magyar labdarúgást, távol áll tőlünk
Maris, segíts, miről beszél? Garaba? Nagy Anti? Vagy egyenesen Mészöly?
a NatGeo Wildon, amint mondjuk Sunnyboy és Coulibaly partiba vágja őket, és a háttérben üvöltenek az oroszlánok, valamint gazellák suhannak el kecsesen?
Csak aztán a vége nehogy az legyen, hogy Medveczky Ilona és Csala Zsuzsa iszapbirkózik, Guzmics mindent eldöntő öngólt szerez Szőröstalpföldjén, nekünk pedig csak az Afrikai Egység Kupája jut.
Hessegessük el ezeket a negatív gondolatokat. Gondoljunk valami szépre!
Mondjuk Betta és Ritus párnacsatázik, Huszti nullszögből berúgja a győztes gólt Bukarestben, vagy a csapatok kezdéshez vonulnak fel az Ajka-Újpest bajnoki mérkőzésen.
Azért nem szabad elfelejteni, hogy a Videotonnál Mezey György, Kispesten még kb. 10 éve Bognár György, az FTC-nél pedig Détári Lajos tette le az alapokat. Most könnyű az ő fényükben sütkérezni, hogy azt ne mondjam, az ő farvizükön evezni.
de lehet, a "csakazértismegmutatom" dolog van benne.
nem beszélve arról, ha összekapná őket, akkor jövőre kialakulhatna egy olyan 4-5-ös élmezőny, ahol külföldi coachok vannak, kiegészülve a pintér féle győrrel...
Ha Erwin tényleg idejönne, akkor azt csak a magyar konyha és a legendásan szép magyar lányok miatt tenné. A válogatott éléről történő távozása után semmi más nem vonzhatja a magyar fodbalhoz.
Nézd, 1000-2000-ről 3-4000 az akárhogyis nézzük, növekedés.
Persze mímelhetünk álcsodálkozást, hogy miért csak ennyi, amikor megy a csapatnak, a győriek szeretik a sportokat, meg még régen Verebessel a RÁBA ETO meccseken mennyien voltak...de most ez a magyar valóság.
" Nem technikásabbak, sem nem jobbak a játékosok Szerbiában mondja a VIP-páholy korlátjánál szurkoló, a beadásoknál a lábát lendítő, Szerbiából a nyáron igazolt Perovic Dávid.
Egy nagy különbség mégis van a szerbek és a magyarok között: sokkal jobban küzdenek a magyaroknál. És emiatt szeretnek Magyarországra igazolni, a kereset ugyanis otthon is nagyjából ennyi, itt viszont a mentalitásunk miatt ki tudunk tűnni a tejbetök magyarok között."
Amúgy nem emlékszem, hogy mondjuk Beraneknél lett volna ekkora ellenszenv. Pedig ő is bajnokcsapatot vett át, mondjuk ő maradt is bajnok a csapattal...
Ezt már többször megírtam, dehát ismétlés a tudás anyja.
1. 10 csapatos élvonal.
egyet értek, csak épp túl sok fodballból élőnek nem érdeke...
2. Kötelező futballakadémia minden NB1-es gárdának.
még alkalmas stadionja sincs mindenkinek, és egyenlőre baromira nem látszik az akadémiák hatás, ellentétben pl az olasz focisulinak... xarból nem lehet várat építeni, de malterhordó segédmunkás téglából se tud...
3. A nem EU országokból származó idegenlégiósok számának limitálása.
limitálva van, csak több orszég esik egyazon elbírálás alá, egyszer megnéztem az ETO összeállítását, hát meglepődtem rendesen...
4. A Magyar Kupa és a Liga Kupa összevonása.
mit mivel? kik nem játszhatnak a LK-ban, akik az MKban igen? ezt nem teljesen értem... eltörölni az LK-t és kész, vagy átvenni pár angol kupa modelt...
5. Külföldi - lehetőleg nyugat-európai - szövetségi kapitány.
megfizethető legyen, vagy jó?
6. Az edzőképzés átalakítása.
átalakítás? beszántás, sóval beszórás... irány a nyugati edzőképzési központok... bár abból szegény Bicskei Berci se jött jól ki... de ez nem feltétlen volt az ő hibája...
7. Következetes pénzügyi szigor a klubok gazdálkodásának ellenőrzésével.
ne már csak a pénzügyi szigor legyen következetes...
Ne általánosíts. Itt csak Sousa-t utálják elsősorban, de ő néha rá is szolgál. :) De szerintem mostanában már ez is kezd elcsitulni. Csak Te hozod fel mindig.
Tovább kérdeznék: van még rajtunk kívül olyan európai ország, ahol a miénkhez hasonló szervezett uszítást folytat a Sajtó és a Szakma a külföldről érkezett trénerek és játékosok ellen?
...mellesleg a diósgyőri vezetők részéről sem lenne rossz ötlet egy visszautasíthatatlan ajánlatot tenni Sanyibának, elvégre ő már bizonyította hogy képes Rudolfból vagy Elekből kihozni a maximumot.
nagyon vigyorogsz, csak nem kaptatok egy pár kamutizit? hallom a híres tizenegyesrugótok, Dani ló, a hazai meccseit a Lenin stadionban játssza. összenő ami össze
Nézd ha Gera nem akart volna játszani azt egy telefonnal le lehetet volna rendezni kerethirdetés elött.
Gerával töbszőr előfordult , hogy sérűlten is válalta a játékot és hát hajlamos volt nem komolyan venni a sérűléseit.
Az jo dolog , hogy a West bromwich félti azt jelenti szűkség van rá, egy 34 éves játékosnak minden mérközés ajándék és vigyáznia kell magára pláne egy 8 honapos kihagyás és komoly sérűlés után.
Én szakmai hibának tartom, ha valaki egy ilyen kvalitású játékost nem tud beilleszteni az akármilyen játékrendszerébe(amikor ez 5 másik csapatnak meg sikerült ), de ez már nagyon off.
Nincs ezen mit szépíteni az egy szar üzlet volt a Barcának. Mintahogy Csigrifaszomért és kiadtak 24 millát, aztán egy év múlva 15ért visszaadták. Akkor már egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy nem vesszük meg, és utalunk 9 milliót. És akkor a fizetését is megspórólták volna.
ez egy vaskos urban legend, Eto'o-nak nem volt maradása a Barcában (mint ahogy később Ibrának sem persze), a svéd meg abban az egy évében elég jól termelt. szóval inkább úgy igaz ez, hogy az Internek volt iszonyat jó üzlet.
Gondolom egyrészt az, hogy egy osztállyal feljebb játszó csapata van, mint Portsmouth-nak, másrészt a Man United éppen nem kereste. Amúgy a Barnsley-nak nagyon faszányos kis szurkolói vannak - bár ez aligha volt tényező.
Továbbra is kerülném a nagy szavakat és a hatásvadász kijelentéseket, de a Dunaújváros igaz óriásölő, a Győr pedig magyar viszonylatban (?) űrfocit játszik.
(Hozzászólását ugyanezzel a szöveggel már elküldte fórumunkba, azonban teljesen azonos hozzászólásokat technikai okokból csak egyszer fogadunk el. Kérjük, módosítsa hozzászólását.)
hajjaj. errol regenyeket lehetne irni. egyszer valaki megvizsgalhatna h hogyan alakult ki tortenelmileg az, hogy a piros kek csapatok mind borzaztoan unszimpatikusak.
Kifejezetten ezért írtam a "vásárolt idegenlégiós" kifejezést. Villa ebbe nem fér bele. Szigorúan véve Fabregas sem igazából saját nevelés, hiszen nem a saját háttérből lett beépítve.
Na itt a kulcs. A Barcelona nem éppen jó példa, ha a mai élfutballról akarunk valamit mondani, mert egyáltalán nem tipikus, amit ők csinálnak. De kétségtelen, hogy náluk kevés a légiós, ezért eléggé szimpatikus a klubmodell, bár amúgy valamiért ki nem állhatom őket.
Vannak légiósaik. De ha megnézed a jelenlegi keretet, kb. 2 olyan légiósuk van, amelyik kulcsszereplőnek számít, az egyik Dani Alves, a másik pedig az a Messi, aki már 13 éves kora óta a katalánok között kergeti a labdát. A legfontosabb játékosok, Valdés, Puyol, Xavi, Iniesta, Mesi mind saját nevelésűek, és a kiegészítő játékosok túlnyomó része is spanyol. Konkrétan az első keret 24 tagjából 16 spanyol és 8 a külföldi (ebben ott van a saját nevelésű Messi is). Azért ez ezen a szinten egyedülálló arány.
Ha csak annyi forintom lenne, amennyi eurot a Barca eltapsolt a légiósaira és fizetésükre, most Bora Boráról kommentelnék. Egy Chelseahez vagy Realhoz képest persze tele őskatalánokkal a keret, de azért ők is komolyan támaszkodnak a légiósokra.
Ha a cél kizárólag a siker, akkor nyilván igazad van, bár ennek mindenképp ellentmond, hogy a korszak legsikeresebb csapata kőkeményen egy saját nevelésű gerincre támaszkodik.
Arra, hogy mind nálunk, mind pedig a külföldieknél totálisan fölösleges a légiósokra célozgatni. A mai futballt nem lehet a 30 évvel ezelőtti szemüveggel mérni (pl. légiósok vs. nem légiósok).
A Sahtar Doneck brazilokat vesz, a Real Madrid portugál selyemfiúkat, a Barcelona argentin törpéket, a Bayern pedig bödönarcú hollandokat. És mi az eredmény? Sikerek!
komolyan ahogy utana ertetlenkedik a kis neger fejevel es nagy szemeivel az hihetetlenul irritalo. elkolthetnek 6ezer trilliard milliard dollart say no to racism kampanyokra, teljesen ertelmetlen, mert egy ilyen jelenet utan en ugy pofanbasznam egy peklapattal az ostoba negert h orom lenne nezni es csak azert nem durvabbat irok mert nem akarok birosagrol birosagra jarni.
Én láttam Vasst a sérülése előtt játszani Kolozsváron és jó volt. Az összeszokottság hiányzott, ez különösen a hosszabb indításoknál látszott, de amúgy teljesen rendben volt. Szögleteket is ő végezte el a bal oldalról, és azok is elég jók voltak.
Továbbra is csak a lengyelek ellen készített saját statisztikámra tudok hagyatkozni, amikor kifejezetten az ő játékát figyeltem, mert kíváncsi voltam rá a Kanada-meccs tükrében:
Labdaszerzés: 12 Szerelés: 2 Megnyert fejpárbaj: - Elvesztett fejpárbaj: 2 Jó passz: 33 Rossz passz: 2 Szabálytalanság: 1
(A labdaszerzés és a szerelés között az a különbség, hogy utóbbinál nem maradt nálunk a labda, de megállította a labdás embert). Hozzá kell tenni, hogy ezután voltak jóval gyengébb meccsei is.
sokszor elgondolkodom, hogy itt követelnek többen, többeket a válogatottba, mert volt róla egy-két jobb hír.
meghogy kezdő a csapatában. de látni senki sem látta, hogy mit és hogyan játszik.
hülye példa, de lehet én is gólkirály lennék az Al Farouk de Tombouctou csapatában. Pedig nem is tudok focizni, de ott állnék a kapu előtt és állandóan rólam pattanna be a labda. Tuti követelnének a válogatottba páran. és lenne aki komolyan is.
"Nemhogy a klub és a csapat, maga a zöld szín is irritál, ki nem állhatom. De nemcsak a fradisták gyűlölnek. A Honvédnál éppúgy divat engem szidni, mint Debrecenben." (Kabát Péter)
Igen, idáig azt hittem, hogy a Man City a BL legvisszataszítóbb csapata, de így legalább láthatjuk - ahogy KK is írta -, hogy mi az ukrán futball fő ereje.
Igen, én is az előbb néztem. Aztán a gól után faarccal nézeget körbe, hogy most mi van.
Bár ez az "ekkora paraszt még nem volt futballpályán" kitétel ölég nagy túlzás, láttunk mi már elég hazai meccset, de ennél többet nem merek mondani, mert nem akarok bíróságról bíróságra járni.
Kivéve, mikor két lejátszott bajnoki meccs között épp a válogatott meccsre sérül meg. Pont olyan hisztis picsa, mint Huszti (Nem tudom, van valami közös pont a karrierjükben klubszinten?), csak most éppen Zolikának osztottak jobb lapokat a válogatott élén.
Gera Zoltán azért kapott behivót mert reménykedtek , hogy a válogatott mérkőzés idejére felépül ez sajnos nem történt meg.
Gera Zoltán és Vass Ádám mint játékos nem egy kategoria, mig Vass Ádámnál vannak komplektebb játékosok a posztján Gera kiemelkedik a magyar mezönyből és azon kevés magyar játékos közé tartozik aki 3 poszton is hozza aválogatott szintet, és nem csak elméletben hanem a gyakorlatban is.
Potolhatatlan játékos nincs de Gera Zoltán 77 mecsen 23 golt szerzett és ma is angol első osztályban játszik, tehát hasznára van aválogatotnak tapasztalatával.
Vass Ádám játszott az u21 -ben csak Varga jobban játszott ezért ő kerűlt a nagyválogatotthoz.
VASs Ádám 1 alkalommal volt válogatott Koemannál és akkor még nem Koeman állitotta őssze a válogatott keretét.
A mesteredzőnél Pintér , Elek , Varaga minőségi javulást hozott ezen a poszton és Vass Ádámnak volt 3-4 sérűlése meg elég szűrke produkciója az olasz első és másodosztályban.
azért ezzel a Vass Ádámos megjegyzéssel szépen csúsztatsz te is :) vicces, hogy te vagy itt az egyik legnagyobb szélsőség, a másik oldalon meg KK, aztán mégis mennyire ugyanolyanok vagytok sokszor.
dehát ez az életben is ugyanígy van, szerelem, gyűlölet, fasizmus, kommunizmus, tol, KK, milyen messze aztán mégis milyen közel.
Vass Ádám már az U21-es csapatban is mellőzve volt az Egertvári-érában. Koeman se rajongott érte, de nála azért kapott egy csekély játéklehetőséget. A Mesteredzőnél viszont le lett nullázva.
Persze tudjuk, a Mester nem kedveli az őszinte játékosokat...
l Vass Ádám töröt lábbal csak azért nem szerepelt ezen a csodás öszön a válogatottban , mert Egervári nem kedvelil Vass Ádám töröt lábbal csak azért nem szerepelt ezen a csodás öszön a válogatottban , mert Egervári nem kedveli
tol papa, Gera Zolit sérülten is behívta Sanyi bá.
Nyáron azt mondtam, hogy inkább ne menjen keletre; de most szerintem jó döntés lenne ha elfogadná.
1. Nem hiszem hogy nyugatról záporoznának felé az ajánlatok; sőt, most már az nb1 is reális állomásnak tűnik/tűnt, ennél meg azért fényévekkel jobb a Dnipro.
2. Talán Ukrajnában nyugisabb is a helyzet, mint az oroszoknál (a bajnokság tekintetében); ráadásul a Shaktar, meg az EL csapatok erejét és eredményeit sem kell bemutatni senkinek.
Én is msotanság kaptam rá megint. egy rövid időben fogyasztottam, amikor még legénykoromban elszopogattam munka után az ajándékba kapott Bushmillst. Fincsi volt, de magamtól nem vettem volna.
Ez tény,de akkor is viccesek ezek a feliratok. És nem kicsit illúziórombolók.
Anno egyébként a brandy és konyak feliratok is nyakra-főre kerültek fel anélkül, hogy bárkinek fogalma lett volna, mi a különbség és a hasonlóság közöttük.
konyakot azt biztos nem, max brandy-t. :-) (minden konyak brandy, de nem minden brandy konyak) azt a szabályozást nem bánom, hogy meg kell különböztetni a pancsolt termékeket az igazi párlatoktól.
Azért nem messze nőttem fela hírhedt kisvárdai szeszgyártól.
Régen rengeteg konyakot, pálinkát, vodkát miegyebet forgalmaztak. De sajnos az a kurva EU betett nekik, így az első (második, harmadik) olvasatra mókás "vodka ízesítésű szeszesital" kerül rá a cimkére. Ugyaníitt kapható "brandy ízesítésű szeszesital" is.
na ne mar... most a belinkelt videot nem hallgatom meg de tegnap hallgattam parat. hat szornyu egytol egyik!! A legtobb amit talaltam ilyen lakodalmas tuc tuc alapon valami hajlitgattottan eroltetett komponalas. borzalmas. nagyobb kulonbseg van a Fradi dalok es Ujpest dalok minosege kozt mint a bajnoki cimek szamaban!