Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 10491

Való igaz, hogy csodát nem tud tenni, hiszen Önnek sem ér el a keze mindenhova Szakértő. Pofátlanságnak a teteje az, hogy a szerencsétlennek azt mondta egy Sinoszos tag, hogy "ha lenne sinosz kártyád akkor megkapta volna a fogyit". Rácsodálkoztam, hogy így mennének a dolgok és ezen tábor tagjainak kedvezmény jár, mert a vezetőjük egy EU-s képviselő? Ezzel az erővel mindenki lépjen be hozzájuk és akkor zöld utat kapnak az ügyük kedvező elbírálásához.  Agyrém és felháborító!!!

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10490

BJszakért

 

Köszönöm szépen a felvilágosítást!

Jó éjszakát!

Előzmény: BJszakért (10485)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10489

Ja és a kórház beleírta a véleménybe, hogy veleszületett és mégis.

Előzmény: BJszakért (10487)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10488

 nem tudja bizonyítani szakorvosi,-háziorvosi igazolással a Korm.r.-ben lévő állapotot, az nem jogosult fogyatékossági támogatásra

 

De tudta bizonyítani, hiszen folyamatosan kórházi kezelés alatt áll és mégis. Pontosan maga a kórház nem értette, hogy ő neki miért nem jár, amikor csak az egyik fülén van megmaradt 10 %-os hallása, másik teljesen siket. Egy neves jogász javasolta neki, hogy vigye perre a dolgot, mert van esélye a nyerésre. Bökkenő az, hogy erre nem volt pénze, így beletörődött a sorsába.

Előzmény: BJszakért (10486)
BJszakért Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10487

andi005

Azt írja: "Nekem jövő áprilisban jár le a rehab.ellátásom,tehát akkor kb három hónappal előbb be kell adni,mint ahogy lejárna? Ez a D kategória 28.% mit jelent pénzben? Lehet mellette dolgozni pld 4 órát?"

 

Nos, ha rehab ellátása van, ahogy írja, akkor nem lehet "D" minősítés 28% egészségi állapot, mert az a minősítés rokkantsági ellátást takar.

 

Teljesen más az ellátások jogosultsági feltétele, jogi feltételek, kereső tevékenység korlátozás, kedvezmények és egyéb lehetőségek. Nem mindegy az ellátás neve, sokszor keverik az emberek az ellátások nevét.

 

Kérem, elküldeni szíveskedjen, ha megtisztel, a határozatát, a TÉNYEK ismeretében pontosan leírom, mi mit jelent, mit tehet, mit kell tennie, vagy nem kell tennie, ...szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem kapcsolatnál: http://www.versenykepesseg.eu/

 

Mára elmentem, majd jövök, email megtalálnak, ha megtisztelnek.

 

BJszakért Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10486

Tropa Trapper

 

aki a jogosultsági feltételeknek nem felel meg, nem tudja bizonyítani szakorvosi,-háziorvosi igazolással a Korm.r.-ben lévő állapotot, az nem jogosult fogyatékossági támogatásra, csodát nem tudok tenni a rendelet ellenében, csak ha alá tudja támasztani az illető, esetében a PONTOSAN következőt, amelyet a rendelet előír:

Hallási fogyatékosnak azt a személyt kell tekinteni, akinek hallásküszöbértéke a beszédfrekvenciákon nyolcvan dB felett van, és ennek következtében a hangzóbeszéd megértésére még segédeszközzel sem képes, feltéve, hogy

a) halláskárosodása 25. életévének betöltését megelőzően következett be, vagy

b) halláskárosodása mellett a hangzó beszéd érthető ejtése elmarad. Ez a szóbeli kifejezőkészség terén megnyilvánuló olyan súlyos és végleges zavart jelent, amely a kommunikációt lehetetlenné teszi, és a kifejezésmód zavaraiban vagy a beszéd akusztikus megnyilvánulásának hiányában mutatkozik meg.

 

BJszakért Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10485

Edina34

Bármit bárki igényelhet bármilyen ellátást.

Kérdés, hogy jogosult-e arra az ellátásra.

C1 minősítéssel Ön tuti nem jogosult fogyatékossági támogatásra, Ön rehabilitálható, egészségi állapota 31-50% közötti, önálló életvitelében nem szorul állandó segítségre, és nem használ a Korm.r.ben felsorolt segédeszközt életvitelszerűen, egészségi állapota nem súlyosan fogyatékos személyének felel meg, a 141/2000. Korm.r. pontosan felsorolja, részletesen, ki minősül fogyatékos személynek, ez alapján szakvéleményez a bizottság, a Hivatal pedig ez alapján hoz határozatot, attól nem térhet el.

 

zsazsu65

C1 minősítéssel rehab ellátását szüneteltetni kell (bejelentési kötelezettsége van):

a) keresőtevékenységet végez vagy közfoglalkoztatásban vesz részt, ha a munkaszerződés szerinti heti munkaideje a 20 órát meghaladja, vagy
b) keresőképtelen.

 

32 év folyamatos munkaviszonya van,nos, ez már nem számít 2012-től, hiszen megszűnt akkor a rokkantsági nyugdíjrendszer, ahol számított ez a szolgálati idő és átlagkereset.

2012. jan.1-től megváltozott munkaképességű személyek ellátásai vannak a 2011. évi CXCI.tv. amely táppénzszerű ellátás, és az orvosi feltételek fennállása esetén a jogi feltételeket is vizsgáljá Hivatal, új igénylő esetén a biztosítotti időt, az nem szolgálati idő. Hogy ki biztosított, azt Tbj (1997. évi LXXX.tv.) határozza meg, felsorolja az 5§-14§.

 

Jelenleg táppénzen van július 11 -ig  ezek után még szabadságon lesz pár napot, akkor csak utána lévő napot írja be nyilatkozatba, hogy akkortól igényli az ellátást, csatoljon be hozzá Oep igazolást, hogy meddig lesz táppénzen, és munkáltatói igazolást, hogy azon a napon a szabi után fizetés nélküli szabit tölti, mert addig nem megállapítható az ellátás a jogi feltételek hiányában, ugyanis a táppénz rendszeres pénzellátásnak minősül, amely esetén nem megállapítható mmk ellátás, és amíg kereső tevékenysége van, addig sem megállapítható.

Ugyanis 1 nap fizetetlen szabadságot kivehet, akkor se nem biztosított, se nem végez kereső tevékenységet, ez rendben, de a Mt (Munka törvénykönyve) szerint csak a rendes szabadság teljes kimerítése után az Mt ben lévő indoklással munkaadói engedéllyel teheti meg. 

 

Felülvizsgálata állapotváltozás esetén szükséges, azt jelenti, hogy nem Hivatal hívja felülvizsgálatra, hanem Önnek kell igényt benyújtani ellátásra, felülvizsgálatra, és nem kap egy fillért sem, amikor lejár az ellátása.

Ha a határozatot megkapja, mert megállapítható az ellátás, azon rajta lesz -tól-ig időtartam, amíg az ellátásra jogosult.

Tartós foglalkozási rehabilitáció szükséges a szakértői bizottság szerint, ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy államtól segítséget kap, szolgáltatásokat, képzést, átképzést, pszichológiai, munkaerő-piaci tanácsadást, szolgáltatást, munkaközvetítést, stb. köteles együttműködni a munkaügyi kirendeltség munkatársával,stb.

 

Mindezt azonban az ÖN ÁLTAL LÉNYEGNEK tartott, és értelmezett írása alapján tájékoztattam.

Korrekt tájékoztatást a pontos TÉNYEK ismeretében tudok tenni, nekem kell látnom, értelmeznem a dokumentumot, ha megtisztel bizalmával (elküldi pdf email), mert lehet, hogy nem megfelelően értelmez valamit, és akkor a tájékoztatás sem pontos.

 

Szakmai honlapomon ott van email elérhetőségem is, önzetlen tájékoztatást adok a tények ismeretében, fellebbezést, keresetet fogalmazok az érintett helyett, és tájékoztatom, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségek, ...rehab gazd szakértőként, szakterületem felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás, rehabilitáció:

szakmai honlapomon kérdéseire még választ kaphat az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett, itt a 4) pontban:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Szép estét

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10484
Egy ismerős járt úgy, hogy nem kapta meg a fogyatékossági támogatást, pedig születése óta halásmaradványos. Indoklás, mert szájról tud olvasni. Jogszabály szerint neki járna, de két fokon is elmeszelték. Szegényen a kedves szakértő sem tudott segíteni.
andi005 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10483

Köszönöm válaszod,nem egyszerű kiigazodni itt a jogszabályok között,legalábbis számomra.

Tahisi, Gyermeteg -nektek is köszönöm!

Előzmény: hagyma boly (10464)
Rhiannon21 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10482

Ez alapján (és ez idei), nem.

Ki jogosult fogyatékossági támogatásra?
Az a 18. életévét betöltött súlyosan fogyatékos személy jogosult, aki az ellátás igénylésének időpontjában Magyarországon élő magyar állampolgár, letelepedett, valamint bevándorolt jogállású, illetve hontalanként elismert.

Ki minősül súlyosan fogyatékos személynek?
a) az a látási fogyatékos, akinek segédeszközzel vagy műtéti úton nem korrigálható módon látóképessége teljesen hiányzik vagy aliglátóként minimális látásmaradvánnyal rendelkezik és ezért kizárólag tapintó-halló életmód folytatására képes,
b) az a hallási fogyatékos, akinek a hallásvesztesége olyan mértékű, hogy a beszédnek hallás útján történő megértésére segédeszközzel sem képes, feltéve, hogy
ba) halláskárosodása 25. életévének betöltését megelőzően következett be, vagy
bb) halláskárosodása mellett a hangzó beszéd érthető ejtése elmarad,
c) az az értelmi fogyatékos, akinek értelmi akadályozottsága genetikai, illetőleg magzati károsodás vagy szülési trauma következtében, továbbá tizennegyedik életévét megelőzően bekövetkező súlyos betegség miatt középsúlyos vagy annál nagyobb mértékű,
d) az, aki autista, állapota a személyiség egészét érintő fejlődés átható zavara miatt, az autonómia-tesztek alapján súlyosnak vagy középsúlyosnak minősíthető,
e) az a mozgásszervi fogyatékos, akinek a mozgásrendszer károsodása, illetőleg funkciózavara miatt helyváltoztatása a külön jogszabályban meghatározott segédeszköz (végtag-protézis, ortézis, egy karral működtetett járóeszköz, kerekesszék) állandó és szükségszerű használatát írták elő, vagy a külön jogszabály szerinti mozgásszervi betegsége miatt állapota segédeszközzel eredményesen nem befolyásolható,
f) állapota kromoszóma-rendellenesség miatt súlyosnak vagy középsúlyosnak minősíthető (Williams szindróma)
és ez a fogyatékos állapot tartós vagy végleges, továbbá a fogyatékos személy önálló életvitelre nem képes, vagy mások állandó segítségére szorul.
A súlyosan fogyatékos állapot megállapítását az orvosszakértői szerv végzi.

Előzmény: Edina34 (10478)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10481

Kaveka14

 

Köszi a segítséget! Jól meg tudják cifrázni az biztos, miért nem lehet egyértelműen fogalmazni nem tudom, hisz aki nem jártas ilyen dolgokba mint pl én is hogy értse meg? Átolvashatom akár többször is ha magas marad. További szép estét!

Előzmény: Kaveka14 (10474)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10480

Megint én.

Elolvastam korábbi hozzászólásaidat és az alapján az első érzésem az, hogy nem az aszthma miatti tüdővesztésre tervezték azt a fogyatékossági támogatást. Legalábbis nem ez tűnt elsődleges céljának.

Ha jó az orvosod és megfogalmazza a FOB részére is érthető módon azt, hogy annyira rossz és kicsi a tüdőd, hogy ez nagyban akadályozza a mozgásodat és ezért lennél fogyatékos, akkor látnék valami esélyt erre is.

Előzmény: Edina34 (10478)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10479

Véleményed szerint miben nyilvánul meg az asthma miatt a fogyatékosságod?

 

Fogyatékosságira  vagy megváltozott munkaképességűre gondolsz-e? Előbbit értettem.

Előzmény: Edina34 (10478)
Edina34 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10478

Sziasztok!!!Érdeklődni szeretnék hogy 50 százalékom van C1 kategóriába vagyok Súlyos asthma !!!kérdésem a következő szerintetek Kérelmezhetem a Fogyatéki támogatást?Elöre is köszönöm!!

hagyma boly Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10477
Előzmény: Kaveka14 (10474)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10476

A inkvizítor nem szedett ki semmit se belőlem :DDDDD Csak annyit mondtam, hogy jaj, jaj. Most csak az utóhatástól nyögök. De reménykedek, hogy nem viccből mondta az orvosírnok, hogy "52 C1-re jött ki", az nagyon tudná a fájdalmamat enyhíteni, mert az istenek se akarok még egy bírósági hercehurcát. 

Előzmény: Txetxu (10473)
Kaveka14 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10475
Kaveka14 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10474

Szervusz Zsazsu65!

 

Szerintem BJ szakértőt  a honlapján keresztül gyorsabban eléred. Főoldalon olvashatod az elérhetőségét is.

A honlapján megtalálod a választ kérdéseid egy részére.

 

Itt a 6-os pontban úgy olvasni, hogy maximum heti 20 órát lehet dolgozni......

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

(Ismét: tavaly nekem ez volt az irányadó táblázat, légyszíves írjatok ha találtok egy 2014-est valahol a neten...:

http://frtt.hu/szocialis_dimenzio/ )

Előzmény: Törölt nick (10471)
Txetxu Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10473

ezsuzsa1: az inkvizitorok sokféle eszközt használnak  a vallatásra vagy az eretnekség megállapítsára.Végül is szerencsésen megúsztad a kínvallatást.

Előzmény: ezsuzsa1 (10468)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10472

Gyermeteg 73!

Kösz a tanácsot, de mint mondtam, csak elvileg gondoltam továbblépésre.

Az én körzeti orvosom  még azt se tudja hogy mi a betegségem:D Ha azt meg meghallaná, hogy a felülvizsgáló orvos ellen akarnék bármit is tenni, biztos beutalna a pszichiátriára. :D :D Vagy legalábbis egy hétig röhögne.

Előzmény: Törölt nick (10469)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10471

BJszakért!

 

Ma kaptam meg a bizottsági határozatot.

Mellékelem határozat lényegét s ezzel kapcsolatban volna pár kérdésem.

A következők: A C1 kategóriában napi 4 órát dolgozhatom , vagy összesen heti 20 órát?

Számítanak e a ledolgozott évek ? Ha igen, nekem 32 év folyamatos munkaviszonyom van , így mennyi lehet az ellátás összege?

Jelenleg táppénzen vagyok július 11 -ig  ezek után még szabadságon leszek pár napot ,

viszont ahhoz hogy kapjam az ellátást elég e ha 1 nap fizetetlen szabadságon leszek vagy ha nem mi a további lépés?

Mit takar az hogy tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, és hogy felülvizsgálatom csak állapotváltozás esetén szükséges és hogy a rehabilitációhoz szükséges időtartam 36 hónap? Ezután meg szűnik vagy ismét behívnak vizsgálatra?

Válaszát előre is köszönöm!

További szép napot kívánok!

Zsazsu65

 

Előzmény: BJszakért (10325)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10470

BJszakért!

 

Ma kaptam meg a bizottsági határozatot.

Mellékelem határozat lényegét s ezzel kapcsolatban volna pár kérdésem.

A következők: A C1 kategóriában napi 4 órát dolgozhatom , vagy összesen heti 20 órát?

Számítanak e a ledolgozott évek ? Ha igen, nekem 32 év folyamatos munkaviszonyom van , így mennyi lehet az ellátás összege?

Jelenleg táppénzen vagyok július 11 -ig  ezek után még szabadságon leszek pár napot ,

viszont ahhoz hogy kapjam az ellátást elég e ha 1 nap fizetetlen szabadságon leszek vagy ha nem mi a további lépés?

Mit takar az hogy tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, és hogy felülvizsgálatom csak állapotváltozás esetén szükséges és hogy a rehabilitációhoz szükséges időtartam 36 hónap? Ezután meg szűnik vagy ismét behívnak vizsgálatra?

Válaszát előre is köszönöm!

További szép napot kívánok!

Zsazsu65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10469

Talán egy látleletet kellene csináltatnod és a körzeti orvos megmondja merre tovább :)

Előzmény: ezsuzsa1 (10468)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10468

Hol lehetne panaszt tenni(az atyaúristenen kívül), ha az embert olyan drasztikusan vizsgálták az orvosszakértői vizsgálaton, hogy a válla azóta is be van dagadva? Azóta is a fülembe cseng a doki hangja: "megy ez 130 fokig, csak ki kell mozgatni". És nem csak a vállam purcant ki, a csípőm, a derekam sőt az egész gerincem olyan, mintha agyonvertek volna. Pedig nem is mozgásszervi betegség a fő bajom.

A kérdés csak elvi volt, mert nem szeretném a bajszomat (ami nincs is) összeakasztani a felülvizsgáló orvosokkal, mert még kell mennem felülvizsgálatra. Csak egyszer" üvöltöttem le a fejét" egy felülvizsgáló orvosnak (nem magam, a férjem miatt), azóta is imádkozok, hogy ne hozzá kerüljek :D

tahisi Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10467
Szia a határozatomban az áll hogy „kizárólag folyamatos támogatással foglakoztattható?”Ergó dogozhat csak olyan munkahelyen. Hogy hol van ilyen munka hely? sajnos nemtudom mert nem dolgozom.
Előzmény: Törölt nick (10466)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10466

A dolgozhatsz-e mellette válaszát nem kaptad még meg.

A határozatodtól is függően (munkaidőre való tekintettel) dolgozhatsz mellette valami olyan szabály szerint, hogy ha három hónapban egymás után minimálbér másfélszeresénél többet kapsz, akkor véglegesen megszűnik az ellátásod (2012-es minimálbérre vonatkoztatva).

Azt gondolom erről majd a határozatodat beszkennelve BJSzakértő asszonytól is rákérdezhetsz.

 

 A TB-től nem sok értelme van kérdezni úgy láttam eddig, mert az ottani alkalmazottak, kormánytisztviselők inkább azon az állásponton vannak, hogy olyan célokat tartanak szemük előtt, hogy ne vonhassák őket felelősségre azért amit mondanak vagy tanácsolnak. Ez a bajom a kormánytisztviselők többségével. Nem először írom le a fórumban sem. Nincs érdemi  visszajelzés a munkájukkal kapcsolatban: ne szólj szám nem fáj fejem.

Legtöbbjük reggeltől estig védi az ülepét - tisztelet a kivételnek szerencsére vannak ők is.

Előzmény: andi005 (10462)
tahisi Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10465
andi005, Szia igen érdemes 2-3 hónappal elöbb beadni a kérelmet. Nekem az ügyintéző akihez jártam jelentkezni mondta és adott nyomtatványt amit segített kitölteni is. Majd bevittem a Visegrádi utcába mert Bp hez tartozom. A pénzügyi vonzata? Azt a hagyma boy korektül leirta.(10462)
Előzmény: andi005 (10462)
hagyma boly Creative Commons License 2014.06.26 0 0 10464

új belépő:

 

 D kategória támogatással foglalkoztatható,  ha a.ÖEK 70%,vagy több,akkor a korábbi havi átlagjövedelme 65 %-a, de legalább a minimálbér 50 %-a és max, a minimálbér150%-a

46.500,-ft--139.500,-ft.lehet.

 

 

 

Előzmény: andi005 (10462)
sione Creative Commons License 2014.06.25 0 0 10463

Üdv!

Nálam ugyanez volt a helyzet, hamar kb. 1 hónap alatt behívtak vizsgálatra és kb. 3 hónap után kaptam határozatot.

Előzmény: mi lesz velünk (10447)
andi005 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 10462

Szia!

 

Nekem jövő áprilisban jár le a rehab.ellátásom,tehát akkor kb három hónappal előbb be kell adni,mint ahogy lejárna? Ez a D kategória 28.% mit jelent pénzben? Lehet mellette dolgozni pld 4 órát?

Előzmény: tahisi (10459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!