Keresés

Részletes keresés

Kód 001 Creative Commons License 2018.10.14 -2 0 1079

A buddhizmus  mint vallás, tartalmaz egy sor olyan igazságot, amely a keresztény mitológiában ma már ismeretlen. 

 

Ettöl függetlenül sem az un 'karma' meghatározásukkal nem vagyok azonosság a, sem azzal a gondolattal, hogy az un. 'szamszara" minden lénynek kötelező, amíg meg nem világosodik.

 

Figyelemreméltó azonban, hogy a buddhisták általában jóval derüsebbek, és kevésbé képmutató ak, mint a keresztények. A tudattal kapcsolatban pedig fényévekkel járnak a nyugati vallások hoz képest. 

A buddhizmus pedig - cseppet sem véletlenül - nem fest istenképet a híveinek.

 

Amit én mondok most neked :minden ember (és minden lény  Isten része és részese. A különbség mind között a tudatosság foka.

 

Ember és ember között is így van. Bár sokan egy korban, egy civilizáció a, egy kulturális közegben élnek, mégis, tudatosság teljesen eltérő lehet. 

 

A keresztények tudatosság szintje az ókorban ragadt, 2000 éve meghalt szintén. 

Előzmény: Törölt nick (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1078

Némely keleti vallás azt is tanítja, hogy pl, sorozatos újraszületések által az ember istenivé válhat, vagy eggyé válhat az istennel.

 

"Egyes keleti vallások szerint az újjászületések sorozata, az ún. szanszára mindaddig folytatódik, amíg az egyre tökéletesebb életek során az egyén meg nem szabadul a karmájától, és el nem éri a nirvána állapotát." https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9lekv%C3%A1ndorl%C3%A1s

 

"örök egység létrehozása Istennel" https://hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na

 

 

Erre gondoltam, egyet értesz ezzel?

Előzmény: Kód 001 (1077)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.14 -2 0 1077

Ha Isten és az Élet felcsrélhető szavak, s az ember az Élet/Isten részeként az Élet/Isten megnyilvánulása:

 

Mi nem érthető ezen ?

 

Jézus kifejezésével :értelem nélkül vagy e még? 

Előzmény: Törölt nick (1075)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1076

"Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált."

 

 

 

"Konfucius, Buddha, Mohamed és
Jézus Krisztus !!!
Egy kínai ember egyszer elmesélte élete tapasztalatait a maga képes nyelvén: Mély verembe estem, minden erőmmel igyekeztem kijutni, de nem sikerült. Arra jött Konfucius és így szólt: Fiam, ha hallgattál volna a tanításomra most nem lennél ebben a veremben. Ezt tudom! Kiáltottam, de ez most nem segít rajtam. Segíts! Akkor követem tanításodat. Konfucius azonban mit sem törődve velem folytatta útját és otthagyott reménytelenül. Majd másvalaki jött, és letekintett a verem mélyére. Buddha volt. Keresztbe fonta karját és azt mondta: Fiam, ha te is keresztbe fonod karodat, behunyod szemedet és a teljes nyugalom és alázatosság állapotába kerülsz, akkor eléred a nirvánát, az örök megsemmisülést, ahogy én is elértem. Légy közönyös minden külső körülménnyel szemben, és megtalálod nyugalmadat. Sietős léptekkel közeledett Mohamed, lehajolt a verem szélén és lenézett. Ember! Ne csinálj olyan nagy lármát! Annyi bizonyos nyomorult helyzetben vagy. Félsz? Nos, nem kell félned. Allah akarata volt, hogy ide beleessél. Ezt jól gondold meg. Ki tehet valamit Allah akarata ellen? Mondd el a hitvallást: Allah nagy és Mohamed az ő prófétája. Mormold ezt a vallástételt, amíg örökre be nem zárul a szád. Aztán halj meg. Kétszeresen fogod élvezni a paradicsom gyönyörűségeit. És Mohamed is elment, de engem nyomorult embert nem szabadított meg. Aztán ismét hangot hallottam. Fiam! Feltekintettem és megláttam Jézus arcát. Az ember fiáét, telve részvéttel és együttérzéssel. Egyetlen szemrehányó szó sem hagyta el az ajkát. Azonnal lejött hozzám a verembe. Tulajdon életét adta, hogy megmentsen. Karjával átölelt, kiemelt a veremből és szilárd talajra állította lábamat. Levette beszennyeződött ruhámat, és tulajdon ruhájába öltöztetett. Azután ennem adott, végül így szólt: Kövess engem, és mostantól fogva vezetlek. Megőrzöm lábadat az eleséstől. Ezért lettem én - így mondta a kínai- Jézus követője"

Előzmény: ErkölcsTan (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1075

Nem tudsz, vagy nem akarsz válaszolni?

Előzmény: Kód 001 (1072)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1074

 A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet, meg egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézust, akit ezért ünnepelni?

 

Mt.25:

 

Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.32És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.33És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.34Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.35Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;36Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.37Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?38És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?39Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?40És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.41Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett.42Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;43Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattok meg engem.44Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?45Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.46És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Előzmény: ErkölcsTan (1073)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.14 -1 0 1073

Jézus mondá vala? Úgy szeretlek, hogy megöllek. IGe

• 2010. február 05.

 

 

A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézus mítoszalakját, akit ezért ünnepelni? Hát szerintem ízlésficam.

 

 Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Mint történelmi személy, létezése nem bizonyítható, az viszont igen, hogy nagyon sok történelem hamisítás történt e miatt, mert próbálták utólag történelmi személlyé tenni. Gondolj csak bele: Az adott kor előtt 400-500 évvel élt élt görög filozófusokról és tudósokról mennyi és milyen hiteles adatok vannak. Ezért Jézus születését, feltámadását, körülmetélését ünnepelni eléggé morbid és vicces dolog. Semmivel sem különb, mintha ezt Micimackóval tennénk. Mert mi tesszük is:-) Sőt ugyebár Hófehérke, vagy Csipkerózsika tényleg fel is támadt:-)

Elnézést kérek, de le kell írnom, mert tényleg így gondolom. Az igazán nagy egyéniségek nem nagyon hagyták magukat ünnepeltetni. Einstein például azt is megtiltotta, hogy a princentoni házából múzeumot, vagy emlékházat csináljanak. Így a mai napig tudósok laknak benne. Érdekes módon viszont a diktatórikus hajlamú rendszerek és emberek meg elvárták, hogy megünnepeljék őket. Így ugyebár ünnepeltük mi is a NAGY SZTÁLIN születését és halálát is.

Egyébként ez a jézusi öngyilkosság, majd majd cirkuszi mutatványként való feltámadása -állítólagos mindenhatóként logikailag nem egy nagy kunszt. A mennyekbe (égbe) való menetele is egy érdekes momentum. Persze a papír minden kibír. Más hasonló történetre, például a szientológia Xenujára, vagy a Kisfaludi Károly féle Univerzum egyház tanaira simán rámondják egyesek, hogy ökörség, baromság, mert az is. Nos ez a sztori mivel különb? Szerintem semmivel sem. Érdekes ez a kettős erkölcs, kettős mérce, kettős ítélet. A kereszténység végső célja, az utolsó ítélet, meg egyenesen tömeggyilkossá teszi Jézust, akit ezért ünnepelni? Hát szerintem ízlésficam. A saját hátsó fertály ápolóit megmenti, a többi embert meg aki nem ápolta a hátsó fertályát leatombombázza, vagy le vegyi gázozza.

GÁZ ez az egész úgy szeretlek, hogy megöllek sztori.

 

A bibliai SátánIsten -aki állítólag mindenható- úgy szerette a katolikus tanok szerint a világot, hogy egyetlen fiát (aki  önmaga persze) megkínozta és megölte miatta. Nos a gyerek és öngyilkosság ezen formája mitől a szeretet non plussz ultrája egyeseknél? Ezt az emberáldozati rítusra alapuló barbarizmust próbálja a következő agitációs propaganda videó emészthetővé tenni, mert egyébként alap esetben inkább kifordul az ember gyomra ettől a torz tanítástól.

Kód 001 Creative Commons License 2018.10.14 -2 0 1072

Igaz lehet az az állítás, hogy minden ember valamilyen szinten az aÉlet megnyilvánulása? 

Előzmény: Törölt nick (1070)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1071

Tehát nem isten lesz az ember, de válhat ahhoz hasonlóvá?

Előzmény: Törölt nick (1070)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.14 0 0 1070

"Az ember nem él szerinted?"

 

 

Nem válaszoltál. Az ember is részese ennek az isteni energiának? Vagy mint ahogy korábban írtad, az ember tökéletesedhet, és ezáltal úgymond ő maga is az isten részévé válhat? Tehát nem isten lesz az ember, csak hasonlóvá? Tudsz erre válaszolni?

Előzmény: Kód 001 (1069)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.13 -2 0 1069

'Én benne, ő bennem'

 

Az ember nem él szerinted?

 

A mitologiából sok zavaros önellentmondást tartalmaz. Töpreng csak el rajta:ha isten maga az élet, akkor micsoda fals gügyeség a Biblia nagy része.

 

Isten is élő, igaz? Nem halott, ugye? 

Előzmény: Törölt nick (1068)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.13 0 0 1068

Logikád szerint, az élet maga az isten, vagyis "az energia egy megnyilvánulása". Egy kérdésem van most csupán, az ember részese ennek az isteni "energiának" ?

Előzmény: Kód 001 (1067)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.13 -1 0 1067

A halál nem az élet vége. Az élet örök, csupán a formái változnak. Az ember 'halála: nem más, mint létformaváltás. Az ember nem azonos a testével.

 

Az ismerös e valahonnan, hogy az energia (az élet sem más, az energia egy megnyilvánulása  nem keletkezik, nem vész el, csak átalakul? 

Előzmény: Törölt nick (1066)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.13 0 0 1066

"Isten nem személy. ....Ha egyszerübb, vedd úgy : Isten maga az Élet."

 

 

Ha Isten maga az élet, akkor ezek szerint az életben keresni. És mi van a halállal akkor? Mert az élet vége, a halál, vagy élet ellentéte a halál. A halállal akkor megszűnik  létezni Isten?

Előzmény: Kód 001 (1064)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.13 0 0 1065

Ha egyszerübb, vedd úgy : Isten maga az Élet.

 

 

Ha egyszerübb, vedd úgy : Sátán maga az Halál.

Előzmény: Kód 001 (1064)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.13 -2 0 1064

 

'Először is tudom, hogy hiszel egy fajta istenben, akit többek között a szeretettel azonosítás. '

 

Ezt a meghatározást (nem azonosítás) a Bibliában is meglelheted.

 

Hogy kicsoda, micsoda Isten, azt azzal kell kezdenem, hogy 

 

KI NEM

 

Isten.

 

Isten nem személy. 

 

Ugyancsak a rossz vagy gonosz megszemélyesitéséböl fakad az un Sátán is.

A rossz és gonosz, mint emberi mérték szerinti csekedetet létezik. 

 

Sátán, mint mi den risszaság és gonoszság megtestesítője Nem létezik. 

 

Ha egyszerübb, vedd úgy : Isten maga az Élet.

 

Az élet ugye nem személy? 

Előzmény: Törölt nick (1063)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.13 0 0 1063

Mivel te látónak hívod magad, engedj meg három kérdést.

 

Először is tudom, hogy hiszel egy fajta istenben, akit többek között a szeretettel azonosítasz. Ki ő valójában? Egy személy? És ha igen, hol van most? Milyen jellemzőkkel tudnád őt bemutatni, a szereteten kívül?

 

Tudom azt is, hogy a Bibliából, abból is Jézus tanításaiból némely mondatot elfogadsz. Melyek ezek?

 

Harmadszor azt is tudom, hogy nem hiszel a Bibliában bemutatott sátánban és ördögben. Kérdésem tehát az, hogy a világban lévő gonoszt mivel azonosítod vagy minek nevezed? Vagy gonoszság csak az emberi gyarlósággal lenne egyenlő?

 

 

Előzmény: Kód 001 (1062)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.10 -2 0 1062

Vakként mesélsz nekem a festészetröl?

 

-nevet-

Előzmény: Törölt nick (1061)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1061

"nekem megvan a magam vonala a jó pásztorhoz, ordítozás nélkül is....."

Abban biztos vagyok hogy megvan a vonalad a pásztorodhoz, a kérdés csak az (már ha kérdés), hogy mennyire "jó" az a pásztor? Az "ordítozás" pedig olyannyira nem fog elmaradni mint annak az embernek, aki úgy akart rókát fogni, hogy mélyen benyúlt a rókalyukba, majd boldogan kiabálta: Megfogtam, Megfogtam. Pillanatokkal később viszont fájdalmas ordítozásban már azt kiabálta: Megfogott! Megfogott!

Amiben te most vagy és amiről azt gondolod hogy ártatlan, uralni tudod és szabad ember is vagy tőle, nos, előbb-utóbb majd tapasztalni fogod, hogy nem te fogod és irányítod, hanem ő fog téged. Erre az esetre is érvényes amit mondtam, hogy kiálts Jézushoz.

Előzmény: Kód 001 (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1060

Na de láttál már ilyet?

 

Sokat.

 

Szerintem ezt szimbolikusan kell érteni, mert szó szerint nem igaz.

 

Ha szimbólikusan akkor hogyan?

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1058)
Kód 001 Creative Commons License 2018.10.10 -2 0 1059

Én is jelen időben beszélek az életről, mely örök.

 

Nem kell ide igemakogás.....

Előzmény: Törölt nick (1057)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1058

"nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre."

 

 

 

Na de láttál már ilyet?

Szerintem ezt szimbolikusan kell érteni, mert szó szerint nem igaz.

Előzmény: Törölt nick (1057)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1057

Jézus többször jelen időben beszél az örök életről.

 

Ján.5:24:

 

Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

 

 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1056)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1056

"Isten országa ti bennetek van."

 

 

 

Nesze semmi, fogd meg jól!

 

Azt mondom én, az ateista:

Fognám, de mit?

A hívő:

Én már fogom.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1054)
friss szél Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1055

Igen, ilyen az ember :-)

Képzeld, Jézus is ilyen volt Emberfiaként, kivéve azt, hogy benne nem volt bűn, nem követett el Isten ellen semmit. :-)

Mondjuk Ő nem tévedett...

Így volt Ő egyszerre úr, szolga, és szabad...

 

 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1054

 

Jól hangzik, hol van?

 

Luk.17

Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.21Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.22Monda pedig a tanítványoknak: Eljő az idő, mikor kívántok látni egyet az ember Fiának napjai közül, és nem láttok.23És mondják majd néktek: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; de ne menjetek el, és ne kövessétek:24Mert miként a felvillanó villámlás az ég aljától az ég aljáig fénylik; úgy lesz az embernek Fia is az ő napján.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1053)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1053

Jól hangzik, hol van?

Előzmény: Törölt nick (1051)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1052

 

Nem egy szóval, hanem hárommal. (már megint tévedtem)

 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1051

Mt.13:

 


Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet megtalálván az ember, elrejté azt; és afelett való örömében elmegy és eladván mindenét amije van, megveszi azt a szántóföldet.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (1049)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2018.10.10 0 0 1050

 

"Ember szeretnék lenni, teljes értelemben.

Kefejtenéd mi is ez?"

 

 

Minden olyan, amire az ember képes, és van rá lehetősége.

Olyan aki tud szeretni, gyűlölni, örülni, bánkódni, sírni, nevetni, félni és bátornak lenni, élni és ha kell halni, (ezt azért mégsem), stb. de nem belemerevedni  egyetlen dologba.

Szóval nem úr, és nem szolga, hanem szabad ember.

 

De egy szóval : aki tud tévedni.

 

Előzmény: friss szél (1044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!