Keresés

Részletes keresés

meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 89

Hűű, mekkora hsz! Csemege: értelmes ember a tíz ujját megnyalja az olvastára. Igen, igazad van: olyan szempontokra világítottál rá, kérlelhetetlen logikával, amelyekkel nem lehet vitatkozni. Mentségemre szóljon: míg te távlati perspektívában helyezted el Erdogant és a törekvéseit, amelyek tökéletesen megfelelnek az általad vázolt képnek, én csak mellékszálon foglalkoztam vele, hisz a központi mondanivalóm az volt, hogy "legfeljebb egy olyan muzulmán nemzet egy tagja képes különösebb konfliktusok nélkül beilleszkedni egy kulturálisan keresztény gyökerű társadalomba, mint az Atatürk által vaskézzel laicizált török".

 

Aztán, persze, mindebben az is közrejátszott - mármint abban, hogy Erdogannal mintegy ellensúlyként helyeztem szembe a feladata magaslatán (ma még) ott állni látszó hadsereget, - hogy nagy-nagy tisztelője vagyok az atatürki életműnek, még akkor is, ha egy hozzám több szempontból (zene, nyelv, néprajz) közel álló népnek, a kurdoknak, súlyos terhet jelent - de ez egy másik kérdés.

 

Mindenesetre: óriási jelentősége van annak, amit itt leírtál. Nem csupán árnyalja: hosszú távú szempontok alapján tiszta és konstruktív realizmussal festi meg a képet - mindenkinek olvasásra és átgondolásra ajánlom.

A konklúzióink mindentől függetlenül ugyanazok: NEM az iszlámra - kvótára vagy tömeges, spontán bevándorlásra egyaránt - a mi országunkban és itt, Európában. Igen: "Abroszfejéknél 1436-ot írnak".  

Előzmény: fattyúlovag (71)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2015.09.09 0 0 88

Nem zavar.

 

Mindenkit befogadtak, még a tényleg köztörvényeseket is. Válogatás nélkül.

Nem keveset meg is bántak később.

Előzmény: kilógó lóláb (74)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2015.09.09 0 0 87

Nem is szoktam.

 

Amikor meg már a kertben van, akkor már úgy is tudom, hogy mi a szándéka és az alapján tevékenykedek:

 

kutyának parancs, hogy "csibész", engedélyezett eszközökkel "jobb belátásra bírás", vagy "Jónapot! De rég járt nálam."

Előzmény: rocky cellar (53)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 86

Szlovákok egy az egyben kijelentették , hogy csak keresztényeket fogadnak be, mégsem baszogatja őket senki.Pedig ez van olyan szélsőséges, mint bármi amit Orbán mondott.

Ráadásul a többi visegrádi ország megússza ezt a szerencsétlen átvonulást is.

Minket támadnak, holott minket kellene a legjobban támogatni a schengeni határ védelmében.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 83

Elmondom pontosan, ha már elfelejtetted aa történelem tanulmányaidat! Észak Afrika (Egyiptom központtal önként és dalolva tért át a pogány vallásokról a kereszténységre (előbb minz Európa nagyobbik része) és sokáig nagy vitában volt a bizánci kereszténységgel (ariánusok, "jottányit se enged" Ismerős?) és mindezt pár száz mezítlábas szerzetes térítő munkájaa nyomán. Ázsia is megelőzte Európát, és szép nyugiban elvoltak a többi tételes vallással is (pl . párszik) Aztán jöttek az abroszfejek , az azóta is egyetlen saját találmányyukkal. a fegyveres térítéssel. (áttérsz az igaz hitre, a béke vallására vagy lemészárolunk, a nőket megerőszakojuk, a fiúkat elvisszük rabszolgának) És láss csodát, alig 150 év alatt eltűnt Afrikából és Ázsiából a kereszténység 99 %-a!

Aztán a Spanyolok elunták és jött a reconquista, aztán ha már ilyen szépen belejöttek, elvitték a keresztet szerte a világba, az araboktól eltanult nagyon hatékony, roppantul meggyőző módon!

Előzmény: Törölt nick (31)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 82

Fontosabb-e az egymás elleni civakodás, és közben a mutogatás, miközben "elevenen felfalnak", gyakorlatilag egymást lökdössük a szakadékba, mint legalább annyi időre félretenni, amig ezt valahogy leküzdjük, egyáltalán le akarjuk-e küzdeni, vagy ugyanaz a nemtörődömség, PC játékot játszuk el mint NYE és közben tovább köpködjük egymást?

Itt volt olyan olvtárs akit ez abszolut hidegen hagy, csak az orbánpatás pusztuljon, gondolom szintén van olyan akinek szintén mindegy, csak Gyurcsány, Vona stb. pusztuljon és majd a romok fölött folytatódik a mutogatás és köpködés.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 1 81

Szerintem, ha pénzért befogadunk pár ezer arabot évente, az is gáz. Nagy gáz. A magyarok jövőjére nézve. Középosztálybeli Angliában élők mohamedánok gyerekei robbantottak pár éve, amikor több tíz halott volt Angliában.

Előzmény: kilógó lóláb (80)
kilógó lóláb Creative Commons License 2015.09.09 0 0 80

Direkt égeted magad, hogy beteszed több topciba is? A másikban is nyilvánvaló volt, hogy vagy el sem olvastad, vagy ami valószínűbb, csak nem értetted meg... 

Előzmény: Gilice a gólya (79)
Gilice a gólya Creative Commons License 2015.09.09 0 0 79

Mi van nyanyo maris váltotok ahogy az istenetek?  Holnap mar felfedezed hogy te mindig is át akartál térni...

 

Nem vicc, a kormány még több bevándorlót szeretne Magyarországra

Ezért pedig tízmilliárdokat fogunk fizetni a következő években. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: nagyanyo5:0 (1)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 78

Csak a nemet mondásnak van lehetősége!!!!!

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (77)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.09 0 0 77

A belinkelt nyugat európai iszlám "közösségek" eddigi működése túltesz minden hazai "kisebbségi" "megmozduláson".

A kérdés egyszerű: eléggé kijózanító-e ezen példák száma, mennyisége, minősége, vagy szeretnénk mi is megtapasztalni  testközelből azokat az eseményeket amelyek mellett a sajnálatos Olaszliszkai eset csak pici csepp a tengerben?  Szerintem már nyugat európában olyan pontra érkezett ez a "buli" ahonnan nincs visszaút, a PC nevében önkéntesen mi is lehajtjuk-e a fejünket, vagy itt még van lehetőség nemet mondani?

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 76

Ja, amikor a valaha €pát, 1 pici sziget őrzi a kontinensen, Mo.!!!!!!

Előzmény: Never Man (75)
Never Man Creative Commons License 2015.09.09 0 0 75

Több száz év múlva a mai események is semmiségnek fognak tűnni.

Előzmény: kilógó lóláb (73)
kilógó lóláb Creative Commons License 2015.09.09 0 0 74

Az ne zavarjon, hogy a németek a németeknek biztosítottak szabad utat, a sógorok meg azonos kulturális (sőt akkoriban még gazdaságilag sem voltak sokkal előbb, a közelmúltban meglévő államszövetségről már ne is beszéljünk) közegből érkezőket fogadtak be. 

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (46)
kilógó lóláb Creative Commons License 2015.09.09 0 1 73

Miért van az, hogy ha szóba kerül a kereszténység, akkor mindig megjelenik valamelyik féleszű és a több száz évvel ezelőtti történésekkel példálózik? :P

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 72

Meg kéne kérdezni a népet! Borítékolom. 90%-os nem.

fattyúlovag Creative Commons License 2015.09.09 0 1 71

Ott tévedsz és ott vagy naívul jóhiszemű, hogy Erdogannál nem látod a távlati, egyértelmű szándékot a kúszó, de egyre gyorsuló iszlamizációra! Ez a fószer a maga elmebeteg módján fel akarja éleszteni a török birodalmat - egyelőre politikai módszerekkel! Mivel Szíria, Irak és Líbia gyakorlatilag szétesett, Szaudi el van foglalva Jemennel, a növekvő népesség miatti egyre erősebb belső nyomással, a saját szélső fundamentalistáival, Algéria, Egyiptom és Szudán bármikor robbanhat, a többi vagy síita (fuj!) vagy kicsi vagy messze van tehát Törökország predesztinálva van a regionális vezető nagyhatalom szerepére, ezt viszont egy világi állam sose érheti el.

Európa és az USA vezető "tojásfejei" nem képesek felfogni, hogy az egyetlen megoldás egy azonnali katonai puccs - amíg még van erre alkalmas és hajlandó katona! Ezeknek a népeknek elvinni a demokráciát ugyanaz mint egy HHH gyerekeknek készült óvodába beborítani két kamion töltött fegyvert és pár láda éles kézigránátot!

 

Emberek! Abroszfejéknél 1436-ot írnak!

Előzmény: meghilla (69)
rocky cellar Creative Commons License 2015.09.09 0 3 70

A vallás az régen a törvényeket helyettesítette. Így semmi különös nincs abban, hogy a mélyen vallásosak számára nincs "világi" törvény.
Amíg nem volt ilyen kiépült törvénykezés, addig két lehetőség volt az emberek kordában tartására: 1 erőszak, mint rabszolgatartó társadalmakban, 2 vallás, egy felsőbb, mindenható erő, aminek a szavát senki nem meri megkérdőjelezni, így magára nézve kötelezőnek tartja. A nép mindig buta. Ha azt mondod, egészségtelen a disznóhús, mert koleszterines, vagy káros az alkohol, mert öli az idegsejteket, ez a legtöbb embernek nem mond semmit, mert a többség nem biológus. Ezért be sem tartják. De ha azt mondod, Allah tiltja ezek fogyasztását, akkor már mindenki érti, hogy nem lehet. Így volt haszna régen a vallásnak, amíg nem voltak törvények.
Miért erősebb ma az iszlám kultúra, mint a keresztény? Mert a keresztény vallás ma már kamu. Kireformáltak belőle minden korlátot, különvált az államtól, világi törvényektől, így valójában semmilyen befolyással nincs az emberek életére. A képviselői is politikai szélkakasok. Az iszlám kitalálója viszont nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy ne lehessen megreformálni, azaz, haszontalanná tenni a benne lévő fontos intézkedéseket, amik megadják a kulturális keretrendszert. Mert a vallásnak ezeken kívül, van egy "plusz szolgáltatása" kultúrateremtő, megtartó ereje is. Gondolj itt a művészeti irányzatokra, pl. gótika, reneszánsz, többnyire vallási ihletésűek. A vallás összetartja azokat az embereket, akik egyben hisznek. Annyira, hogy megvédik, akár az életük árán is. Lásd, vallási háborúk.
Tulajdonképpen az a helyzet, hogy a liberalizmus, vagy a világi törvények, amik napról napra változnak, viszont nem kultúrateremtő/megtartó erő. Mert nem isteni, hanem emberi eredetű. Így az emberek igyekszenek megkerülni, vagy csak annyira betartani, amennyire kényszerítik rá. Ez, ráadásul, az ún. vallásszabadsággal, elég rossz mix. A világi törvények is lehetnének összetartóak, de akkor az összes vallást tiltani kéne. A fejlett emberek már nem hisznek istenben, a kereszténység kamu, az iszlám viszont erős, és szabadon gyakorolható. Ebből elég erősen következik, hogy miért nem lesz képes az Eu fellépni más kultúrák térnyerése ellen, és miért hanyatlik a saját kultúrája.

Előzmény: meghilla (69)
meghilla Creative Commons License 2015.09.08 0 0 69

Azon államok, ahol az iszlám lakosság többségben van, ott egyértelműen a vallás és az állam nincs különválasztva, még a „legdemokratikusabb” Törökország működésének is a Korán az alapja.

Az iszlám hitet valló egyén számára a demokrácia, az egyenlőség, az azonos jogok fogalma ismeretlen, a Korán az alap, annak útmutatásai kötelezőek és felülírnak minden „világi” törvényt! 

Ez nem kulturális különbség, ez az iszlámtól eltérő kultúrák és az iszlám egymás melletti élését finoman szólva problémássá teszi bármely olyan országban amelyben létezik iszlám kisebbség, ott ahol iszlám többség van ott egyenesen lehetetlenné.

 

Ennek a hsz-nek az egésze magas szinten figyelemre méltó, de a lényeg ebben van: ahhoz, hogy egy - az iszlám hitében szocializálódott egyén - a békés egymás mellett élés minimálisan elvárható szintjén alkalmazkodjék egy más kulturális töltésű közeghez, legalább annyira laicizálódott országból kell származnia, mint az a Törökország, ahol egy kivételes látókörű és képességű államférfi, Kemal Atatürk, vas következetességgel választotta el egymástól a vallást, annak intézményrendszerét, és az államot - mert felismerte, hogy országa csak így indulhat el egy, az európaihoz felzárkóztató fejlődés útján.

 

A török társadalom, hála Atatürk - Magyarország történelmében Szent Istvánéhoz hasonlítható szigorának - mérhetetlenül nagy átalakuláson ment keresztül: megváltozott - és állampolgárivá lett - a nők státusza, a latin betűs írás és az általános tankötelezettség megnyitotta a nemzetközi kultúra véráramába való bekapcsolódás lehetőségét, és általában: minden téren szabadabb mozgást biztosított az embereknek. Az atatürki reformok és a keménység, amellyel a hadsereg őrködött az életben tartásuk, a modern államszerkezet fennmaradása felett, meg is hozták a gyümölcseiket: Törökország anélkül lett gazdaságilag sem lebecsülendő teljesítményt nyújtó nemzet, hogy feladta volna a saját identitását: a hagyományőrzése ugyanis mindenkinek módja volt, ha a társadalom nyilvános szféráiban alkalmazkodott a "haza atyja": Atatürk szabta irányvonalhoz.

 

Törökország, a török nép mai generációja háta mögött azonban egy 1923-tól máig tartó, megszakítatlan "drill" és kollektív út van: ha úgy tetszik, egy majd' száz éves "átszoktatási" időszak, ami valóban mélyrehatóan modernizálta az emberek gondolkodását és az országot - még akkor is, ha napjainkban, Erdogan kormányzása idején, tapasztalható is bizonyos törekvés a társadalom - legalábbis részleges - újra-iszlamizálására. A hadsereg azonban a helyén van, szerencsére: ezidáig a kormány csak kisebb jelentőségű engedményeket tudott tenni a múltba való visszalépést szorgalmazó erőknek.

 

Az az iszlám hitben született személy tehát, aki egy ilyen országból települ át keresztény kulturális alapokon működő európai közegbe, jóval nagyobb eséllyel tud ott beilleszkedni, mint az, aki olyan társadalomból érkezik, amelynek minden zegét-zugát áthatja és meghatározza a leghagyományosabb, totalitárius iszlám.

 

Ilyen ország pedig - Törökországon kívül - egyetlen-egy sincs az egész világon. Egyetlen olyan állam nem ismeretes a "muzulmán térségben", ahol valaha is támadt volna olyan kaliberű vezető, mint Kemal Atatürk, és aki, hozzá hasonlóan, megteremtette volna az európai mintát követő modern, demokratikus államot. Azok az emberek tehát, akik az iszlám gondolatrendszere által minden területen meghatározott muzulmán országokból rajzanak ki és özönlik el Európát, az itt élő lakosságra nem tekintenek másként, mint meghódítandó, leigázandó. a legkegyetlenebb eszközökkel megtörendő tisztátalan hitetlenekre, akiket irtani, büntetni, szolgálatra kényszeríteni az "igazhívő" szent küldetése. 

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (68)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 68

 

Az összes média hangos, a menekültekkel kapcsolatosan percenként jelennek meg különböző hírek, vélemények, „pártállástól”, érdekektől függően.

Ez jelenleg a legnagyobb „politikai biznisz”.

Minden „oldal”, párt, állam próbálja az „égés” romjain sütögetni a saját kis pecsenyéjét, egyéni frusztrációját kielégíteni, lehetőség szerint „mocskolni” a másik oldalt, revansot venni, kicsinyes érdekek, vélt vagy valós sérelmekért, magasabb szinten politikai tőkét kovácsolni és alapvetően a ki nem mondott cél hogy a hatalmat vagy megtartani, vagy megszerezni a legfontosabb, sokszor olyan vehemenciával, hogy az ellenfél ne csak belebukjon, hanem lehetőség szerint „el is töröltessen a föld színéről”.

Ami jelenleg folyik, az a látszat. Nagyon kevesen merik megpiszkálni, az egyéni, kicsinyes érdekeken túllépve a PC mázat megkapargatva, a lényeget feszegetni.

A liberális, jogvédő hozzáállás a PC, aki attól bármilyen irányban eltér, az náci, gyűlöletkeltő, akasztani való szemét, pont.

Valójában mit is jelent a menekültügy, a menekültek „befogadása”?

Kik is ezek a „menekültek”?

Sok országból érkeznek, mivel nem PC megkérdezni, netán ellenőrizni, hogy milyen vallásúak, ezért csak becsülni lehet(nők ruházata, élelem, ital elfogadása), hogy 90%-ban, vagy a fölött az iszlám hitet vallják.. Akinek van róla pontos adata, ne kíméljen.

Nyugati „demokrataként”, ideértve a keresztény kultúrkört, józan, értelmes ember úgy gondolja, hogy a vallásszabadság az alapvető emberi jog, mindenki szabad akarattal dönt, hogy milyen vallást, hitet követ. Ezzel úgy gondolom senki nem vitatkozik, de  van egy icipici probléma. Az ember egy olyan speciális „állatfajta”, amely úgy gondolkodik, hogy ami számára egyértelmű és természetes, az a másik számára is az, ebben benne van a közösség, kulturális háttér, világnézet, emberi jogok, világlátás, törvények, korlátok stb., ahova született, alapvetően meghatározzák és ezen „szemüvegen” keresztül látja a világot, a többi embert , ítéli meg, vagy éppen ért egyet vele.

„Nyugaton” a vallás és a világi(állami) törvények, rendelkezések 1792-től kezdődően a szétválás útjára léptek, az 1900-as évektől kezdődően mondhatni teljesen különváltak.

Azon államok, ahol az iszlám lakosság többségben van, ott egyértelműen a vallás és az állam nincs különválasztva, még a „legdemokratikusabb” Törökország működésének is a Korán az alapja.

Az iszlám hitet valló egyén számára a demokrácia, az egyenlőség, az azonos jogok fogalma ismeretlen, a Korán az alap, annak útmutatásai kötelezőek és felülírnak minden „világi” törvényt! 

Ez nem kulturális különbség, ez az iszlámtól eltérő kultúrák és az iszlám egymás melletti élését finoman szólva problémássá teszi bármely olyan országban amelyben létezik iszlám kisebbség, ott ahol iszlám többség van ott egyenesen lehetetlenné.

Mint minden közösségben itt is vannak „deviánsok”, ha rendelkeznek elég vagyonnal, hatalommal, akkor „megszeghetik” ezen előírásokat sunyiban, vagy olyan környezetbe költöznek ahol ezt nem lehet ellenőrizni, de ez nagyon elenyésző mennyiség a többséghez, az „átlaghoz” képest.

Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 67
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 66

A "befogadott" Luton-i iszlám közösség:

 

 

rocky cellar Creative Commons License 2015.09.08 0 0 65

Ugye, hogy dübörög az integrácijó?

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (64)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 64
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 63

Most olvastam.

 

Akkor kérlek arra reagálj.

 

Egy hozzászólásodra kérdeztem vissza, nem pedig provokállak.

 

Valószínű, hogy túl érzékeny vagyok, menekülnöm kéne:)

 

Viszont mostantól nem bolygatlak a topikodban...

 

Your life, your decision.

Előzmény: toloba (62)
toloba Creative Commons License 2015.09.08 0 0 62

Most olvastam.

Egy hozzászólásodra kérdeztem vissza, nem pedig provokállak.

Viszont mostantól nem bolygatlak a topikodban...

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (60)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 61
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60

Gondolom te is elolvastad az indító szöveget és a hivatkozást/tanulmányt.

 

Ha igen, ne provokálj.

 

Ha nem, kérlek szánj rá időt és arra reagálj.

 

Köszönöm.

Előzmény: toloba (57)
Csak_Szolok_Uj Creative Commons License 2015.09.08 0 0 59

:DDDDDDD

Előzmény: rocky cellar (58)
rocky cellar Creative Commons License 2015.09.08 0 0 58

Majd megkeresztelkednek.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!