Keresés

Részletes keresés

Senior55 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 912

Én 11mm vastag OSB lapot vettem,de megbántam. Vízálló kivitelűt vettem de külön be kellett vonnom (ragasztás plusz tűzés) erős pvc anyaggal, mert az OSB lapból folyamatosan képződtek faszilánkok, ami még a kezembe is beleállt. A gyári rétegelt lemez 7-8 mm vastag volt, de erősen gyantázott, erős lap volt. Lehet, hogy elsőre drágának tűnik, de a 9 mm-es járműplató rétegelt lemez (egyik oldalán érdes,másik oldala műgyanta bevonatú) nem igényel kezelést és nagyon erős. Az OSB lemezt még vízállóság (felcsapódó víz) miatt be kell vonni festékkel,ami nem szükséges az említett platólemeznél.

A sok kiegészítő munkálatok és anagok miatt a végén drágábban jöttem ki,mintha platólemezt vettem volna.

Előzmény: PecasRobert (910)
MAndras866 Creative Commons License 2017.03.09 0 0 911

A súly és a hely is fontos. Én az eredetivel megegyező vastagságú rétegelt lemezt vennék bele.

 

Az OSB-ből, hogy az a rétegelt lemez erejével egyenlő legyen, vastagabb kell.

Vastag OSB = plusz súly és mínusz hely

Előzmény: PecasRobert (910)
PecasRobert Creative Commons License 2017.03.07 0 0 910

Tiszteletem.

milyen vastag osb lapot érdemes venni a camptourist aljába?

Előzmény: Senior55 (140)
pisti.75 Creative Commons License 2017.03.05 0 0 909

Szia Marci !

 

  Mit értesz komoly súly alatt ?? Én két kerékpárt vittem rajta ,kb 30kg és nem fúrtam ki a tetejét.

 

 

  Nagyítsd ki , és látod a megoldást .

A Skifet mát eladtam ,de a tető csomagtartó megvan .

Előzmény: Marci Czene (906)
Már ell Creative Commons License 2017.03.05 0 0 908

Hello!

Nekem van ha érdekel írj!

Előzmény: Törölt nick (393)
Már ell Creative Commons License 2017.03.05 0 0 907

Hello!

Nekem van egy eladó februárban lejárt magyar okmányokkal. Minden tartozéka megvan. Szép állapotú.

Vétel ár megegyezés szerint.

Előzmény: Vitara102bküüsá (898)
Marci Czene Creative Commons License 2017.03.02 0 0 906

Hello mindenki!

Skifre csinalt már valaki olyan csomagtartot amire viszonylag komoly súlyt is lehet rakni, anélkül hogy megfurná a tetejét? 

 

bikicsunáj80 Creative Commons License 2017.02.28 0 0 905

Köszönöm a gázpalackos infókat. Azt hiszem ezen tényleg nem érdemes spórolni.  

Mindazonáltal ha már itt tartunk! Szeretnék összeszedni egy pár jó kemping helyet. Kis hazánkon belülről és kívülről egyaránt. Két gyermek is jönne a szülőkkel. Tehát valamelyest "összkomfortosak" kellenének. Árnyékos kemping szerintem létfontosságú. Várom a véleményeket, neveket, esetleg honlapokat.

 

Üdv. mindenkinek.

Bujazliz Creative Commons License 2017.02.28 0 0 904

Pár éve már komolyan büntetnek az illegális gáztöltésért. Ha egy töltőállomáson érvényes nyomáspróbával nem rendelkező gázpalackot feltöltenek,az hatóságok tudomására jut, a töltőállomást azonnal bezáratják kemény bírság mellett. A mai 10 eFt alatti kemping palackoknál is van túlnyomás lefújó szelep,valamint szelepvédő kosár és baleset esetén a robbanás megakadályozó, letörő-kifújó szerkezet. A gázpalackkal nem érdemes spórolni, egy új palackon 10 évig nem kell semmit szervizelni.

Előzmény: MAndras866 (903)
MAndras866 Creative Commons License 2017.02.24 0 0 903

Annyira nem használt 5-3-ast vettem 2015-ben, hogy sok mindent én bontottam ki, és mi használtuk először. Majdnem 30 évig állt egy csarnokban letakarva.

Eredeti gázpalackjában, eredeti NDK gáz lakott, ami kb soha nem melegített fel semmit, csak égett, így tavaly kicseréltettem a gázt benne.

Szigetszentmiklóson a gázkúton szó nélkül megtették valami ezer párszáz forint volt azt hiszem.

 

A rajta lévő gumikat (szőrös diagonál) 5000 Ft/db áron adtam el kb egy óra alatt a facebookon. (mind hármat)

Én nem mertem vele elindulni, inkább tettem rá radiált.

Előzmény: Senior55 (901)
bikicsunáj80 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 902

Kedves TANÁCSADÓK!

 

Nagyon köszönöm a rengeteg tanácsot. Remek hogy vannak emberek akik tudnak és akarnak is segíteni ebben a számomra teljesen homályos, zsákutcákkal teli világba.

Ahogy keresgettem sátras utánfutók terén, azt tapasztaltam hogy egyszerűen Magyarországon nem forgalmaznak mai gyártásúakat. Ha itthon akarsz venni, azok a régi NDK, vagy CCCP-s típusok. Persze külföldön vannak szuper cuccok, de azok kb. 10000 Euróba kerülnek. Hasonló kategóriában. Ehhez hasonlítva a Camptourist beruházási árát(tudom hogy régi marad), azt kell mondanom hogy bagatel. Ha nem jön be a dolog-amit elképzelhetetlennek tartok-akkor sem bukok rajta 3 milliót.

 

A hétvégén kinyitjuk a megvételre szánt darabot. Majd beszámolok mit találtam a tető alatt. Biztos vagyok benne hogy ezer kérdésem lesz.

 

Üdv mindenkinek!

Előzmény: Senior55 (901)
Senior55 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 901

A CT 5-3 a legnagyobb Camptourist változat.

Ha a sátorponyva penészes, vagy már felszáradt penészfolt van rajta, akkor menthetetlen (a német internetes áruházban még lehet vásárolni raktári készletű ponyvát, de az több százezer forintnak megfelelő árba van). Itthon varrnak ponyvát, de az is többszöröse egy használt utánfutó árának.

A ponyva másik kevésbé durva ellensége a nap. A CT 5-3-as gyárilag félsötét barna és bézs színkombinációjú. Ha a barna már világos (a varrásnál belül látszik az eredeti szín), akkor a sátor sokat volt napon, ami kicsit csökkenti a szilárdságát.

Az eredeti gázpalack -> kuka. Már sehol sem töltik fel EU-s és magyar előírások miatt (nyomáspróba bélyeg hiánya miatt). Közel annyiba kerül újra minősíttetni, mint egy mai új palack ára.

A futómű kerék alkatrészei Trabant alkatrészek, azokat ilyen retró boltokban meg lehet vásárolni, ha kell. Az eredeti diagonál gumi ma már kuka (kb. 6000 körüli áron lehet kapni mai gyártású nem diagonál gumikat rá). A többivel nem kell foglalkozni, az NDK-sok egykorron erősen túlméretezett alvázat tettek alá, nem megy tönkre (a lengéscsillapítókat azért meg kell nézetni, de új ára sem ördöngös).

Impregnálni nem kell (mellesleg a hatalmas felület impregnálása sokba kerül), mert a vászon hihetetlen jó tulajdonságai miatt száraz időben szellőzik (jobban, mint a mai modern sátoranyagok), ha megázik a rostok megduzzadnak és lezárnak a beázás elől. Ha nincs tetőponyva, fontos hogy ki legyen feszítve a sátor, mert akkor jórészt lepereg (lefolyik) róla a víz.

A sátor fölé kifeszített könnyű műanyag ponyva (4x5, vagy 4x6 m-es) az esőtől (nem kevésbé fontos módon a gyantás levelektől és madárürüléktől is) megvédi.

A jelenlegi eladási árhoz hozzá kell venni:

- kb. 60 eFt üzembe helyezési, vizsgáztatási, átírási és biztosítási költséget,

- védőponyva, új gázpalack gázcsővel, nyomáscsökkentővel, cövekpótlással (alumínium gyári cövekek ritkán vannak meg szükséges számban),két új gumi kb. 40 eFt.

- vízelnyelős padlóponyva az elősátorba, ha nem akartok eső esetén az elősátorban vízben tocsogni kb. 10 eFt.

 

Ha az előzőek nem riasztottak vissza, akkor egy új, szép világ nyílik meg számotokra a sátras utánfutók egyedi világában. A sátrakhoz képest sokkal nagyobb és komfortosabb kempingezést ad, nagy tároló terekkel, kényelmes - nem földön fekvő - ágyakkal, mini, de szinte komplett konyhával.

Amikor 2014-ben egy csendes, szép görög kempingben késő délután megérkezve megszálltunk, elsőnek a sátrat kinyitva és a cövekeket még szinte le sem verve trópusi esőt kaptunk a nyakunkba. Beesteledett és egész éjjel zuhogott.Teljesen átnedvesedett a még ki sem feszített sátor, de bent minden száraz maradt. Másnap reggel kisütött a nap (levertem a maradék 12 cöveket és délután már tök száraz volt a sátor. Az ottaniak és több külföldi odajött megnézni, mert ilyen nagy utánfutós sátrat még nem láttak. Ezek után 3 hét csodás nyaralás volt a Camptourist-tal.

Előzmény: bikicsunáj80 (897)
fox888 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 900

Nekem lenne egy Camptourist CT-7 eladó!

 

1988 évjárat, még egy év műszaki érvényességgel rendelkezik.

3 éve vásároltam az első tulajdonostól, aki a nála eltöltött időszak második felében már csak a garázsban tartotta, és csak a kertben nyitotta ki, szellőztetés céljából. Magyar nyelvű kezelési útmutató és az eredeti számlája is megvan! Én még az eredeti diagonál gumiabroncsokkal vásároltam.

 

Előzmény: Vitara102bküüsá (898)
fox888 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 899

Magyon függ a tárolástól, az állapot!

 

A sátorponyva része 30 év után is lehet jó állapotban, de valószínűleg már nem vízálló! Ezt egy ponyvával könnyen orvosolható!

 

Komoly elektronika nincs ezekben. Sok meglepetést elvileg nem okozhat!

 

Szerintem az ár reális lehet, ha egy jó karban lévőt fogsz ki.

 

Üdv.

Balázs

Előzmény: bikicsunáj80 (897)
Vitara102bküüsá Creative Commons License 2017.02.21 0 0 898

Sátras utánfutót vennék első sorban camptourist papiros jó állapotú érdekel ha valaki tud kérem írjon előre is köszi

bikicsunáj80 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 897

Sziasztok!

Nagy élvezettel olvasom építő hozzászólásaitokat. Ezért kérdezek tőletek. Én is szert szeretnék tenni egy ct 5-3-ra. Egy kollégámé. Fő kérdésem az lenne hogy mit várhatok a masina sátor részétől? Létezik az hogy 30 év után még teljesen használható állapotban kapom meg? Nem szakad mint a apapír? Még nem állítottam fel, csak kinyitottam. Nem penészes, vagy büdös. Alkatrészek megvannak.

Továbbá szeretnék érdeklődni hogy mit érhet meg egy ilyen cucc? Nem állt szabadban, de az idő azért imitt-amott csak látszik rajta. Például a gumik már repedezettek, sztem a műszakin nem megy már át. Elektronikával szokott valami gebasz lenni ilyen időtávlatban? Az NDK-s cuccoknak nem feltétlenül volt erőssége az elektronika.

Ja, 100EFt az irányár, ideiglenesen forgalomból kivonva.

 

Üdv:

Csaba

PecasRobert Creative Commons License 2017.02.07 0 0 896

CAMPPityu!

Nekem is camptouristom van és most állok neki felújítani.

írnál nekem elérhetőséget?

Az email címem:szrobert82@gmail.com.

tisztetettel:Róbert

Előzmény: CAMPPityu (541)
Bogica75 Creative Commons License 2017.02.05 0 0 895

Sergio82 Köszönöm a választ! 

Igazából a futó közepén van egy nagy halom ( kb. 40-50 cm-es) "torony" 30-as tojástartókból, erre van rátéve a  túllógatott ponyva. Remélem nen lesz gondunk vele.

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: sergio82 (894)
sergio82 Creative Commons License 2017.02.04 0 0 894

Szia!

 

Ha nincs garázs, érdemes úgy letakarni, hogy a "ponyvagarázs" megóvja a csapadéktól, de ugyanakkor szellős legyen, hogy a ponyva alatt a párás levegő (pl ködös napokon és utána) ne dunsztolják. Érdemes építeni akár a futóra pl a sarkain lévő csövekhez fogatva, vagy saját lábon álló -a futónál magasabb és hosszabb- vázat a ponyvának, ami elöl és hátul túllógatott, de nem zárt! 

 

Sergio

Előzmény: Bogica75 (893)
Bogica75 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 893

Üdv. Mindenkinek!

Régen jelentkeztem, de ugye közeledik a tavasz és mi már nézegetjük a kempingeket. 😊

Azt szeretném kérdezni Camptourist tulajdonos társaimtól, hogy ki, hol és hogyan tudja télen tárolni a sátrasát.

Nekünk sajnos nincs nagyon helyünk, így az udvar egy kis szegletében áll szépen letakarva, még a kereke sem látszik nagyon ki. ( régi, impregnált sátorhuzat van rajta+ takarófólia)Viszont mivel tavaly vettük, így nem nagyon van tapadztalatunk, hogy mivel nem garázsban áll, tud-e esetleg nedvesedni? Picit aggódom miatta, mivel életünk egyik legjobb nyaralását éltük át vele, a saját kis sátrasunkkal. Igaz pont akkor és ott tombolt 2016 legnagyobb vihara, de így is remek volt.

Szeretettel és köszönettel várom a válaszokat és ötleteket!

Bujazliz Creative Commons License 2017.02.03 0 0 892

Én a Bondex kft-nél vettem, szilikon zártcellás habgumi, ők gyártják. FBS szilikonragasztóval nagyon erősen fel lehet ragasztani.

http://bolthely.hu/szilikongumi/

Néhány kép a felújított utánfutómról, azokon jól látszik.

Én még 12V-os 8bar-os membránszivatyút is tettem a konbyhába, amelyel a mosogatást, kézmosást is megoldottam:

 

Előzmény: PecasRobert (891)
PecasRobert Creative Commons License 2017.02.02 0 0 891

Jónapot.

Érdeklődni szeretnék mert nekem is egy camptouristom van sátor nélkül és szeretném felújítani.

Annyit szeretnék megtudni hogy a csomagtér és a konyha rész  szigetelést hol lehet beszerezni?

illetve milyen méretű mosogató passzol a gépbe?.

Köszönettel :Róbert

Email: szrobert82@gmail.com

várom mielőbbi válaszát

Előzmény: CAMPPityu (544)
Bujazliz Creative Commons License 2017.01.31 0 0 890

A sátor legnagyobb ellensége a penészgomba.

A gomba fonalai "felzabálják" a vászon anyagát, szilárdsága kataszrófálisan lecsökken. Van egy természetes anyag, ami könnyen beszerezhető.

A teafaolaj.

Én nyár végén, összecsukás-hajtogatás előtt, a fa fekvőlapra 4-5 papírzsebkendőt tettem, azokra rácsöpögtatetem egy üveg (25 ml) teafaolajat, majd egy darabka flottír törülközőt a papírzsebkendőkre rátéve hajtottam rá a sátorponyvát. A teafaolaj lassan párolog, bennreked az utánfutóba, és minden gombafélét (ha van benne) a gőze megöl! Ez az anyag a természet legerősebb gomba és baktérium ölő szere. Tavasz végén felnyitva a tetőt, enyhén csípős, átható illat áradt a sátorból, ami egy nap alatt elpárolog, eltűnik. A hatása miatt ha esetleg nem tökéletesen száradt ki a sátor, akkor sem lesz gond.

Karel_Gott Creative Commons License 2017.01.31 0 0 889

Vettem egy nagy (legnagyobb,talán 5x6 m) takaróponyvát és azzal takarom mindíg. Ha esik,ha fúj,ha nem esik,ha nem fúj... Kicsit vissza kell hajtani a hosszából,de megéri feltenni.Itt kiveséztük már többször,hogy falevél,madárs**r ellen is jó. Én a ponyva és a sátor közé félig töltött ásványvizes palackokat rakok,ezzel eltartja kicsit a ponyvát és ha van akkor alászalad a szél.

Kellően le lehet engedni a két oldalán,és akár a törölközőt is kiterítheted,nem lesz vizes.
Bringa,játék elfér alatta,meg miegymás. Az ablakos részen csak az ablak felső vonaláig engedem,a többi hátul a vonóhorog felé lelóg ameddig akar. Minél jobban,annál nagyobb a spájz! :)

Előzmény: Vándor77 (888)
Vándor77 Creative Commons License 2017.01.31 0 0 888

Köszönöm szépen, ezt megcsinálom majd.

Előzmény: Bujazliz (885)
BakonyCamp Creative Commons License 2017.01.30 0 0 887

Nálam így nézett ki!
Nem volt semmi gondom vele. Kicsit megturbóztam ugyan az elősátor tartását 5 db saját készítésű,állítható csővel,amivel rá tudtam feszíteni a sátorlapot..

BakonyCamp Creative Commons License 2017.01.30 0 0 886

Bujazliz Creative Commons License 2017.01.27 0 0 885

A sátornál az előtetőd nem volt rendesen kifeszítve. Ennek oka a nem a legpraktikusabb feszítő zsinór beállítás.

Alapelv: Akkor tudod rendesen kifeszíteni a sátrat, ha a feszítő zsinór vonalát meghosszabbítva a sátor túloldalán ugyanilyen irányban is van feszítő zsinór.

Legegyszerűbben a "téglalap" feszítéssel oldható meg. Ha a vörös nyíl szerin feszíted meg, akkor a sárga nyilak jelzik azt, hogy milyen irányban hatnak a feszítő erők. Nagyobb szélben sem fog megmozdulni.

Az 5-ös jelzésű középső tartó oldalirányban nem tud elmozdulni az 1-2 feszítő kötelek miatt, így az előtető felveszi a kifeszített a sátortető alakot. A vörös nyíl szerinti feszítést hátul is megismételném, így az egész tető szépen kifeszül.

Előzmény: Vándor77 (881)
Marci Czene Creative Commons License 2017.01.19 0 0 884

A legjobb időjárás jelentés a Gálvölgyiféle. Itt ott lehet ez az :) stb 

Előzmény: Vándor77 (883)
Vándor77 Creative Commons License 2017.01.19 0 0 883

Igen, gondoltam, hogy a legtöbbeteknek evidens a legtöbb dolog, amire én most először csodálkoztam rá.

 

Gondolhatod, hogy naponta hányszor néztük meg az időjárást indulás előtt... de az a durva, hogy semmi komoly dolgot nem jósoltak. A szórványos csapadék volt a legrosszabb előrejelzés.

 

A fedett fürdőbe direkt nem mentünk... hihetetlen tömeg volt a szabadtéri strandon is előtte, és gondolom az a sok ember mind bezsúfolódott a rossz idő alatt. Ki nem állhatom az ekkora nyüzsgést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!