Keresés

Részletes keresés

Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 799

A többiek - mármint azok, akik tényleg elolvasták, amit írok, nem csak váltig állítják - már láttak számokat. Veled pedig ez időpocsékolás. Kimeríted az öncélú pörgetést, amiről nemrég szó volt.

Előzmény: advocatusdiaboli (793)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 798

Érdemi változtatás nincs a rendszeredben.

Osszunk újra, "jobban", ennyit tud.

Előzmény: Androidus (795)
botsinkai Creative Commons License 2013.06.17 0 0 797

Ennyire nem érdekel a komenyista marhaságod, hogy minden betűdet betéve tudjam. :)

 

Te egyszerűen a gazdagabbaktól vennél el (mint leírtad: a rendszer jelenlegi nyerteseitől), hogy azt az érdemteleneknek add.

Csökkenteni szeretnéd a jövedelmi különbségeket, azaz egalizálni, ami komenyista dolog.

 

Ha majd azt látom a tervezetedből, hogy a dolgozó sokkal jobban él a herétől, akkor aszondom, hogy nem komenyizálsz. :) Ja, és nem a vállalkozó kárára, hanem a here kárára. :)

Előzmény: Androidus (794)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 796

"Tehát akkor mégsem én vagyok az az ördög fattya komenista, aki kitalálja, hogy a jövedelemmel rendelkezőktől elvonunk, és juttatunk belőle a jövedelemmel nem rendelkezőknek?"

 

Kitalálták ezt már mások, de lassan azt kéne kitalálni, hogy hogy lehetne az embereket egy kis öngondoskodásra és eredményfelelősségre rávenni.

Előzmény: Androidus (794)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 795

Úgy, hogy kezdem unni azt, hogy érdembeli kritikák helyett azon kell pörögni, amin nem változtattam a jelenlegi rendszerhez képest, csak ezt a társaság egy része nem képes felfogni.

Előzmény: Törölt nick (790)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 794

"A dolgozókéból."

 

Hurrá :) Micsoda meglepetés. Tehát akkor mégsem én vagyok az az ördög fattya komenista, aki kitalálja, hogy a jövedelemmel rendelkezőktől elvonunk, és juttatunk belőle a jövedelemmel nem rendelkezőknek?

 

"Te önérzetre adnál alapot a selejtnek, ahelyett, hogy a helyére tennéd a már most is túl hangos inaktívakat..."

 

Na végre, ez már hasonlít egy érvre, akár rossz szögből annak is látszhatna. Csak egy a bibi vele: hogy ezt is megválaszoltam már. Hogy hol? Aki olvassa, tudja :)

Előzmény: botsinkai (787)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 793

Nem érdekelnek a további mellébeszéléseid - igenis elolvastam amiket írtál, de veled ellentétben én meg is értettem őket - te meg csak leírtad, de nem érted ezeket a gondolatokat...

 

Kértem konkrét számokat - azokkal végre lehetne mit kezdeni. Fogunk ilyet látni, vagy csak terelés lesz most már?

Előzmény: Androidus (791)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 792

Nem beszélve arról, hogy _elvileg_ aki nem fizeti a tb-t, ellátást sem kap(hatna).

 

Az ő rendszerében meg az apanázsból fizetnék a biztosítást.

Előzmény: botsinkai (787)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 791

Egy mondatban sikerült háromszor bizonyítanod, hogy nem olvastad, amiket leírtam. Ezek mind ott voltak, nem fogom itt neked megismételni. Aki nem akar, nem olvas, nem gondolkodik. Magadat égeted vele, de ez már nem az én problémám. Az, hogy nagy kegyesen megengeded, hogy elmondjam neked azt külön, amit elolvashattál volna, és amiről azt állítottad, hogy elolvastad, és amiről már kimondtad az ítéletet sokszorosan? Azért ennyire én se vagyok kíváncsi a véleményedre. Meg az eddigiek alapján egy fikarcnyit se bízok benne, hogy véleményt akarsz mondani. Majd mond más, én bízok a többiekben.

Előzmény: advocatusdiaboli (786)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 790

Ez most hogy jön ide? A te rendszeredről beszélünk.

Csak nem akarod elismerni, hogy erről lenne szó.

Előzmény: Androidus (785)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 789

Most kértem pontos számokat tőled. Kértem, hogy egy konkrét esetet legalább "saccolj már meg".

 

A találkozó pedig nem lenne ellenemre, de a lokalizáció kizárja - tudom, hogy hihetetlen, de az ország több, mint négyötöde nem a fővárosban lakik...

Előzmény: Androidus (788)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 788

"Amit természetesen nem számoltál végig, így nem is jöhettél rá, hogy ez egyszerűen nem ad fedezetet arra, amit akarsz."

 

Hogy én mit számoltam végig, azt nem tudhatod, mivel nem olvastad el.

 

"Akárhogy csűröd-csavarod a történetet: a teáltalad kitalált rendszerben a ma "szegények" (kis jövedelműek, inaktívok) járnának jobban, a "gazdagok" (magasabb jövedelmű aktívak) rosszabbul. Mindenképpen ez lenne a vége."

 

Ha te tervezted volna el, akkor meglenne a lehetőséged, hogy kitaláld, mi legyen a vége. Ha elolvastad volna, amit írok, akkor arra lenne meg a lehetőséged, hogy megtudd, mi a vége. Így csak arra van lehetőséged, hogy szádat jártasd, teljesen feleslegesen.

 

Tényleg, nem akarsz velem vasárnap találkozni? Ott nem fogod megúszni a választ, amikor visszakérdezek. Mert eddig egyik sem válaszolt arra, hogy a 12 ezer milliárd miért nem elég a 8400 milliárdra. Nagymértékben levon ám a felhozott érvek erejélből az, amikor mutatom azt, amit számon kértek rajtam, és a válasz síri csend.

Előzmény: advocatusdiaboli (784)
botsinkai Creative Commons License 2013.06.17 0 0 787

A dolgozókéból.

 

Ám eközben ki van hangsúlyozva, hogy aki nem fizet, az eltartott.

 

Te önérzetre adnál alapot a selejtnek, ahelyett, hogy a helyére tennéd a már most is túl hangos inaktívakat...

Előzmény: Androidus (785)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 786

Ehhez te ragaszkodsz...

 

 

De tudod mit, lássunk egy konkrétumot, adott ma egy 150 ezres nettó keresetű munkavállaló - hogyan alakulna az ő adója, a cégének az adója, és a társadalombiztosításért általa fizetendő "biztosítások" díja!

 

Kérlek, írj erre valamit, mert a levegőbe lebegtetett, konkrét számok nélküli képzelgésekkel nem lehet mit kezdeni.. Lássuk, hogy alakulna egy ilyen esetben az illető, és az őt foglalkoztató pozíciója!

Előzmény: Androidus (783)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 785

"Épp csak mindenki öntudatosn és saját jogán lesz biztosított a különböző biztosítási rendszerekben, mert ezt a pénzt elvéve azoktól, akiknek van, odaadjuk azoknak, akiknek nincs, hogy biztosíthassák magukat. Klassz."

 

Csak egy kérdés: az általatok dicsőített állami eü finanszírozása most kiknek a pénzéből történik? Jó hangosan kérném a választ.

Előzmény: Törölt nick (779)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 784

"Amit behelyettesítettem, egy alacsonyabb szintű, egyetlen adóval."

 

Amit természetesen nem számoltál végig, így nem is jöhettél rá, hogy ez egyszerűen nem ad fedezetet arra, amit akarsz. Ma a magyar állam a GDP már közel 56%-át ossza újra, és ez alapvetően a jövedelmet megtermelőktől az inaktívak felé menő transzfer (így, vagy úgy). Meg persze működteti önmagát is az állam - amin szerintem is lehetne sokat spórolni, de méginkább hatékonyságot növelni - de ez sem változtat azon a tényen, hogy a régiós versenytársak 6-10%-al alacsonyabb redisztribúcióval működnek.

 

Akárhogy csűröd-csavarod a történetet: a teáltalad kitalált rendszerben a ma "szegények" (kis jövedelműek, inaktívok) járnának jobban, a "gazdagok" (magasabb jövedelmű aktívak) rosszabbul. Mindenképpen ez lenne a vége.

 

Miközben az ország alapvető problémája pont az, hogy ez a folyamat már most is túlzott. Szerintem ennyi...

Előzmény: Androidus (781)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 783

"Alapvető tévút azzal foglalkozni, hogyan van a mostani redisztribúció kialakítva"

 

Akkor miért ragaszkodsz hozzá?

Előzmény: advocatusdiaboli (780)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 782

"Kiindulhatunk abból, hogy a mai magyar valóság mellett vidéken a minimálbér közelében lévő ajánlatokért alig lehet munkaerőt találni. Inkább a segélyt választják a jónépek."

 

Hajszálpontosan. Ezért rossz a segély. Ezért kell lecserélni valami másra, ami nem úgy közlekedik. Csak ezt te már nem tudhatod.

 

"akkor nem csináltunk semmit, csak átkereszteltük ugyanazt..."

 

Te még ennyit sem csináltál. Hogy mitől nem csak a nevében különbözik, azt... ismételten nem tudhatod.

Előzmény: advocatusdiaboli (778)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 781

"Még egyszer: elolvastam, amit írtál, még a blogodat is átfutottam."

 

Ja, hogy mégh a blogomat is... izé, átfutottad? :) Hehe, ahhoz képest, hogy ott van leírva, amiről beszélek... de sebaj, ne zavartasd magad, terjeszd tovább a homályt.

 

"Alapvetően attitűd-problémát látok, mert akárhogy is ragozzuk, te változatlanul a redisztribúcióval vagy elfoglalva,"

 

Piszkálja a csőrömet, muszáj megkérdeznem. Ha nem olvastad a blogomat, honnan van ötleted arról, hogy én mivel vagyok elfoglalva?

 

"a növekedésének viszont gátja a semmilyen szempontból nem versenyképes adó- és szabályozási környezet, aminek meg kulcseleme a már most is túl sok, túl magas redisztribúció."

 

Amit behelyettesítettem, egy alacsonyabb szintű, egyetlen adóval. Jaj, bocs, elszóltam magam, ezt te nem tudhatod. Ez titok :)

 

"Innentől fogva pedig a számomra már csak a zsákutca céltalan ragozása, amit csinálsz. Alapvetően hibás irány, és nincs jelentősége, hogy milyen cizellált, és mekkora tánclépésekkel megyünk - rossz felé. Attól az még rosszfelé lesz..."

 

Nem tudom, ez a királyi többes mire vonatkozik, de hogy te itt nem mész semerre sem, az biztos.

Előzmény: advocatusdiaboli (776)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 780

Most is ez zajlik... Ezért mondom, hogy ha az alapokat, a gazdaság működési feltételeit nem változtatjuk meg, akkor csak más nevet adunk - ugyanannak. Alapvető tévút azzal foglalkozni, hogyan van a mostani redisztribúció kialakítva - természetesen lehet azért javítani a gazdaság működési feltételein ennek a hangolgatásával - de a lényeg akkor is az, hogy a redib önmagában túl sok, és innentől fogva ez olyan, mint amikor a szamaras kordéba túl sok követ teszünk, és szegény csacsi bexarik... Rakosgathatjuk a köveket ide, oda, esetleg valamit még tényleg lehet javítani is a súlyelosztáson, de ettől még a csacsi továbbra is meg fog szakadni, időfecsérlés ezzel foglalkozni, ki kell hányni a kő egy részét...

Előzmény: Törölt nick (779)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 779

Így van.

Épp csak mindenki öntudatosn és saját jogán lesz biztosított a különböző biztosítási rendszerekben, mert ezt a pénzt elvéve azoktól, akiknek van, odaadjuk azoknak, akiknek nincs, hogy biztosíthassák magukat. Klassz.

 

("Ó, a Central Parkban
horkoló piás,
dzsungel mélyét járó
oroszlánvadász,
kínai fogorvos,
angol királynő -
a nagy masinában
egy srófra jár ő.
Klassz, klassz, csuda klassz,
klassz, klassz, csuda klassz,
klassz, klassz, csuda klassz, -
sokféle a népség,
a gép ugyanaz.")

Előzmény: advocatusdiaboli (778)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 778

Kiindulhatunk abból, hogy a mai magyar valóság mellett vidéken a minimálbér közelében lévő ajánlatokért alig lehet munkaerőt találni. Inkább a segélyt választják a jónépek.

 

Mi lenne itt egy, a segélynél jócskán magasabb alapjövedelemmel? Ha viszont ebből levonunk kötelező biztosításokra annyit, hogy végül ne maradjon több, mint most a segéllyel - akkor nem csináltunk semmit, csak átkereszteltük ugyanazt...

Előzmény: Törölt nick (777)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.17 0 0 777

Hogy tudná korrekt módon végigszámolni?

Elképzelésünk sem lehet arról, mennyien dolgoznának...

Előzmény: advocatusdiaboli (760)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 776

Még egyszer: elolvastam, amit írtál, még a blogodat is átfutottam.

 

Alapvetően attitűd-problémát látok, mert akárhogy is ragozzuk, te változatlanul a redisztribúcióval vagy elfoglalva, azzal, hogy másként (és persze többet...) kellene elosztani a megtermelt GDP-ből, mint most, miközben nekem meggyőződésem, egyszersmind üzletemberként személyes tapasztalatom, hogy a problémát a GDP alacsony értéke jelenti, a növekedésének viszont gátja a semmilyen szempontból nem versenyképes adó- és szabályozási környezet, aminek meg kulcseleme a már most is túl sok, túl magas redisztribúció.

 

Innentől fogva pedig a számomra már csak a zsákutca céltalan ragozása, amit csinálsz. Alapvetően hibás irány, és nincs jelentősége, hogy milyen cizellált, és mekkora tánclépésekkel megyünk - rossz felé. Attól az még rosszfelé lesz...

Előzmény: Androidus (775)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 775

A válaszom ismét azoknak szól, akik vele ellentétben veszik a fáradságot, és elgondolkodnak azon, amit írok, meg amit kérdezek.

 

"Nézd, elhiszem, hogy idegesít az, ha a nagy lieblingedet (amit saját gyermekednek tekintesz, holott egyetlen igazán önálló ötlet sincs benne) generálisan leszólják,"

 

Azért jöttem ide, hogy leszólják. Hogy a hibák kiderüljenek. De a hibák gondolkodás és főleg olvasás nélkül nem fognak kiderülni.

 

"Én az elképzeléseidben sok-sok jóindulatú naivitást, és nagyon kevés tényleges élet-tapasztalatot látok"

 

Ahhoz képest, hogy nem olvastad, elég sommás vélemény.

 

"pontosan tudjuk, hogy a gyakorlatban halva született..."

 

Én a magam nevében beszélek. Nálad kit takar a királyi többes? Csak mert eddig ahányan hozzászóltatok, mind más véleményt mondtatok.

 

"Ezt te úgysem fogod elfogadni, most már örökre úgy maradsz, hogy a te rendszered csodálatos, kiváló,"

 

Ez nyilván nem így van. Pontosan tisztában vagyok a korlátaimmal, ezért jöttem ide segítségért. Tudom, nagy szívességet kérek, és azt is látom, hogy ezt tőled nem fogom megkapni. Nem baj, ettől még nincs harag.

 

"Alapjövedelem pedig ma is van, többféle jogcímre szétosztva, mint munkanélküli vagy szociális segély, jövedelempótló támogatás, etc.. A helyzet az, hogy egyetlen buznyák támogatás nélkül ma sem marad senki."

 

Igen, ebből indultam ki. Tudnád, ha olvastad volna. Sajnálom, de ebből így, ahogy te próbálod, nem lehet többet kihozni.

Előzmény: advocatusdiaboli (773)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 774

Egyébként nem adtam fel a próbálkozásomat, hogy élőben is beszélgessünk a dologról. Még jó a mostani vasárnap, az ajánlatom áll egy meghívásra :) Ez mindenkinek szól, mert tudom, élőben másképp hangzanak a dolgok, és aki most lehülyéz, lehet kicsit el fog gondolkodni azután, hogy beszélgettünk. Vajk már jelezte, Nóra is feltételesen, de a dolog nyitott. Nekem egyelőre jó a most vasárnap délután. Mit szóltok hozzá?

advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 773

Nézd, elhiszem, hogy idegesít az, ha a nagy lieblingedet (amit saját gyermekednek tekintesz, holott egyetlen igazán önálló ötlet sincs benne) generálisan leszólják, de hiába, az élet sanyarú... Én az elképzeléseidben sok-sok jóindulatú naivitást, és nagyon kevés tényleges élet-tapasztalatot látok, nem véletlenül hörrenünk fel jópáran pár ötletedre - pontosan tudjuk, hogy a gyakorlatban halva született...

 

Ezt te úgysem fogod elfogadni, most már örökre úgy maradsz, hogy a te rendszered csodálatos, kiváló, és ennek az ellenkezőjéről csak az győzhetne meg, ha bevezetnénk (és elbukna), ám ez persze nem fog megtörténni, így nem fenyeget e veszély...

 

Alapjövedelem pedig ma is van, többféle jogcímre szétosztva, mint munkanélküli vagy szociális segély, jövedelempótló támogatás, etc.. A helyzet az, hogy egyetlen buznyák támogatás nélkül ma sem marad senki. És ebből a gazdaságból te érezhetően többet ezekre már kipréselni nem fogsz tudni...

Előzmény: Androidus (772)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 772

Nem mintha azt gondolnám, hogy lenne szándékod egyeáltalában picit is belegondolni abba, amit leírtam, de vannak itt többiek is.

 

"ha bemész a hivatalba, és fizetned kell mindenért - akkor nem fogsz bemenni a hivatalba"

 

Hány dologért is fizetsz jelenleg illetéket?

 

"A rendőrség, a tűzoltóság költségvetését végül 9x%-ban mégis az adófizetők pénzéből kell összedobni, mert a kiállított számlák effektíve behajthatatlanok lesznek - etc..."

 

A francba, hogy ott az a hülye apanázs, ami zárja a szöget. Tehát ha működne, akkor a franc essen bele, de működne. Viszont szerinted nem működik, és ebből az a következtetés jön ki, hogy nem működik. Nézd, lehet engem leszólni, de nekem legalább van valami halovány közöm a logikához.

 

"Nagyon nem véletlenül alakultak ki a dolgok úgy"

 

Ezt hol kezdjem el szétszedni? :)))))

 

"Ezzel együtt egy érdekes, de naiv és nem megvalósítható gondolatkísérletnek látom."

 

Mivel lövésed sincsen róla, hogy miről szól, így ez egy alaptalan kijelentés.

Előzmény: advocatusdiaboli (767)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 771

Az általad éppen leszólt álmodozásomba testületileg összesen nem bírtatok még belekérdezni. Biztos, hogy csak annyi, amennyit egy 6 éves tud?

Előzmény: anticonstitutionelle (766)
Androidus Creative Commons License 2013.06.17 0 0 770

"Valójában az igazi nyertes ebben a rendszerben a feketén dolgozó, áfát csaló melós és vállalkozó lenne."

 

Mintha erre is elmondtam volna egy megoldási javaslatot.

 

"Természetesen a globális környezetet és a politikai megvalósíthatóságot totálisan ignorálja."

 

Szerintem szótagoltam már elégszer, hogy amíg önmagában nincsen megvizsgálva a működőképessége, addig nincs minek vizsgálni az illeszkedését és a bevezetését.

Előzmény: anticonstitutionelle (764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!