Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Nacrea Creative Commons License 2010.05.03 0 0 98

Ebben a márka dologban egyrészt van valami, másrészt szépen meg lehet vezetni az embereket! Talán már nem is az autó minősége a legfontosabb, hanem az embléma megléte. Volt egy ismerősöm, aki a Passatról leszedte a márkajelzést. Mit mondjak, mintha egy másik kocsi lett volna - annyira meg lehet szokni vele, pedig ugyanaz volt, mint egy emblémás! Most meg amúgy egyre nagyobbítják, vastagítják, tudatosítják, hogy ezt vedd, mert ez a MÁRKA!!! Biztos olcsóbban jön ki, mintha az autó minőségét kellene fejleszteni:)

A Magentisé szerintem egyenlőre arányos, és a hűtőrács sem szántja a földet, remélem, marad is így! 

Előzmény: professzor (93)
Tibor78 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 97
Bocs, egy kicsit elragadtattam magam és kellőkép kiakadtam azon, hogy ennyire félre lett értve a kereskedő reagálása. A felületes szemlélő, főleg távolról, aki nem ismeri a típust, könnyen összetévesztheti mással és többször elő is fordult. Ezzel nem akartam összehasonlítani a Lexussal, nem egy katagória sem árban, sem minőségben. Bár, ahogy olvasgatom a Népitéletet, a Lexustól sincs mindenki elájulva, persze ez másoknál is így van.
Előzmény: Törölt nick (95)
Tibor78 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 96
Nem beülésről és meghajtásról írtam, hanem távolról való ránézésről (15-20m)! Sőt, azt sem írtam, hogy egy kategória, továbbmegyek, még meg sem szabadna engedni, hogy egymás mellé álljanak a parkolóban, sőt, hogy egy levegőt szívjon be a motorjuk! A kerskedő meg egy idióta kontár állat volt, hogy ekkorát tévedett. Eltiltanám a foglalkozása gyakorlásától! Sőt az a szerencséje, hogy a KIA Magentis nem magyar fejlesztésü és gyártású autó, mert akkor még hazaárulással is meg lehetne vádolni és életfogytig leültetni!
Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 95
Azért beülve,meghajtva egy Lexus nem ugyanaz a kategória.
Van egy kollégámnak egy régebbi IS200 hathengeres benzinmotorral.Feláll a szár az ember hátán,ha azt kihuzatja és meseszép kívül belül.Pedig úgy 6-8 éves lehet.
Előzmény: Tibor78 (94)
Tibor78 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 94
Ha hiszed ha nem, 2 éve mikor megálltam egy kereskedés előtt a Magentissel és bementem Suzukikat nézni, az egyik értékesítő megkérdezte, hogy a "Lexus" diesel-e, vagy benzines. ( A Lexus  IS sorozatban van diesel) Mikor közöltem vele, hogy sajnos ez nem Lexus, kijött velem és meg kellett mutatnom kivül-belül. Le volt döbbenve, hát én is, de más okból. Ennyire nem ismerik. Hát, mit mondjak, nem esett rosszul a szitu!
Előzmény: professzor (93)
professzor Creative Commons License 2010.04.30 0 0 93
Hát ilyen nekem is volt, taláalkoztam valakivel, telefonon bezséltünk. Mondja, hogy már lát, azzal az Audival jövök, igaz?
Mondom nem egészen, ez agy Kia. Mondjuke rre eléggé lelombozódott.
Ha 4 karika van elől, de ugyanúgy néz ki, jó kocsi, ha nem, akkro nem jó:(
De végül is ezért is vettem, engem ne nézzenek, hogy Audim, BMW-m, vagy más iylenem van. És költeni sem akarok rájuk, jártam Audival, hát, nem amegbízhatóság mintaképe, pedig 2 éves volt csak, mégis sokat kelelt költeni rá...
nekm fontos, hogy ne küöltsek a kocsira, hiszen az autó van az emberért, és nem fordítva...
Előzmény: Nacrea (79)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.30 0 0 92

Igen, kívülről az Agila pont úgy néz ki, mint a Wagon R. Nemrég egy ismerősöm járt nálunk Agilával, beállt a Wagon R mögé, olyanok voltak, mint két testvér, a márkajelzést kivéve.

 

A Wagon R nálunk szerintem egy eléggé lenézett márka, majdnemhogy ciki, de nekem jóbarátom, így mindig lesem, hogy külföldön látok-e belőle. Hát alig. Még Agila reinkarnációban sem. Bár a márkajelzést nem mindig látom a forgalomban, a forma már messziről virít. Olaszországban tavaly pl. 1 db-ot láttam egy hét alatt, de nagyon Ausztriában, Szlovákiában sem többet, talán Svédországban is 1-et. Úgy látszik, mindenhol jobban élnek, mint mi!

 

Azt nem tudom, hogy az Agilát hol gyártották, gondolom, most már azzal is leálltak, mint a Wagon R-rel. Szerintem különben kár volt, inkább továbbfejleszteni kellett volna. Pl. szerintem most a KIA Soul hasonlít legjobban formára, és belül tényleg pöpec (bár az ülésmagasság még mindig a Wagon R-ben a no.1:), de pl. a hátulja a Wagon R-nek szerintem jobban néz ki, és nem takarnak annyit a kilátásból a hátsó oszlopok. Szerintem a Wagon R a maga gnóm formájával üde színfolt volt, nembeszélve arról, hogy elképesztő nagyságú és mennyiségű cuccot lehet bepakolni, ha le vannak hajtva az ülések. Az tény, hogy a hely hátul kicsi, de ez a modell szerintem megért volna egy nagy átszabást, helybővítést, most meg van helyette mindenféle pici új Suzuki.. Ha nagyobb dolgokat kell pakolni , a férjem is ezt viszi a Magentis helyett:)

 

Amúgy meg nem értem, mi értelme volt, hogy ugyanolyan kasztnira különböző márkákat építettek?

Előzmény: Tibor78 (91)
Tibor78 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 91
Bocsi, hogy belekérdezek kettőtök levelezésébe, de talán Opel Agila néven többet látni Ausztriában, vagy tévednék? Bár én még nem jártam arra, így gőzöm sincs? Ugyanis az Opel Agila es a Wagon R kasztni szempontból ugyanaz, csak a motorjuk különbözik. Ugye az Agilát nem gyártották nálunk, ha jól rémlik talán Lengyelben?
Előzmény: Nacrea (89)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.30 0 0 90

Igen, a nők valószínű más szempontból közelítik meg az autó kérdést, mert pl. nagyon fontos, hogy ki-be lehet-e szállni szoknyában, magas sarkú cipőben!:) Ebben a Wagon R kialakítása első osztályú, és a Magentis sincs alacsonyra süllyesztve.

 

BMW terepjáró jól néz ki, és a már leírtak miatt szerintem a magas építés miatt a nőknek ideális választás lehet!

 

Viccelsz? Soul légellenállás zavarna a Wagon R után? Én már észre sem veszem, kivéve ha erős szél van, mert akkor kissé belengeti az autót. Mentünk már vele messzebbre, tavaly pl. Ausztriába - én nem vettem észre, hogy zavaró lenne, hogy bumfordi, kivéve a tankolásnál, mert ott látszik.

 

Előzmény: Törölt nick (88)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.30 0 0 89

Szóval akkor lehet ilyet. Hát anyagilag nem mindegy! Igaz, ha nagyon bedöglene utaztatni sem lehet.

 

Talán a Wagon R még ritkább kinn, persze, mert mert jobb az életszínvonal, miért is vennének pont Suzukit? Mi meg itt örülünk, ha egyáltalán ezt össze tudjuk hozni..

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.30 0 0 88
Oké,akkor rákapok a kávéra:)
Az én párom sem szereti a leülős autókat:)
Neki a BMW X3 az álma:)
Soul van egy barátunknak,nagyon elégedett vele,bár hosszútávra nem való,légellenállása mint egy kamionnak:)
Előzmény: Nacrea (87)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.30 0 0 87

Ezek a limitált szériák jók szoktak lenni plusz felszereltségben, és árban is biztos megéri!

 

Suzuki elég nyúzható autó, de az elromolhatatlan kategóriából nálam már kikerült, mert a mostani a vétel után pár héttel megadta magát, és nem kevés pénzbe került az újraélesztése.. Azóta (2 év) minden rendben, és szeretem is. Szoktam nézegetni más autókat, de aztán oda jutok, hogy egyenlőre semmi értelme lecserélni, mert keveset járok vele, a bevásárolt árunak meg mindegy milyen márkába pakolják be!:) Meg anyagilag sem érné meg a csere. Azért persze nézegetek: KIA Soul pl. elég jó, voltam tesztvezetni is.

Hosszabb útra meg ott a Magentis.

Ez egy Wagon R, és nemrég mondtam a férjemnek is, hogy elöl nekem sokkal kényelmesebb, mint a Magentis (meg a többi leülős autó)!  

 

Többször felhoztad példának az Audit, most nyerhetsz egy A3-ast , ha veszel nemtudommmennyi Tchibo kávét! Ha itthon jársz ne feledd:)

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.30 0 0 86
Igen,a kötelező szervizeket otthon szoktuk csináltatni,sőt most a Suzukival is haza megyünk,de nem mindig van rá idő és nem minden műszaki hibával lehet ennyit menni.

Igen,itt adom el Ausztriában,osztrák rendszámos.Van ám belőlük itt is elég.A Suzukinak 2,8%-os részesedése van az autópiacból.Nem sok,de azért látni párat.
Előzmény: Nacrea (85)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.30 0 0 85

Na igen, az elég messze van. Nem is a két autóra gondoltam a szerviznél, hanem, hogy az egyet lehet-e ide hozni kötelező szervizbe, ha ott vetted. Mert pl. ha amúgy is hazajönnél, akkor az útiköltség sem pluszban jön.

Kinn adod el a Suzukit? Úgy emlékszem, hogy amikor kinn voltunk, csak elvétve láttam egy-kettőt.

 

 

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.30 0 0 84
Nem tudom,ez egy különkiadás és akciós,mert a helyi gazda kereskedő (És KIA is egyben) most 30 éves és átépítik a szalont is.
Először a Suzukit akarom eladni,aztán foglalkozok a Mazdával.

A Suzuki 5 évig (135.000km) jó volt,most csak nem akarja ,hogy eladjuk:)
Előzmény: Nacrea (83)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.30 0 0 83

Swift behal? Ez igazán nem szép egy Suzukitól!

Végre valami, ami itthon jobban elintézhető! A Suzukihoz meg elég elfogadható áron vannak alkatrészek, meg van minden. Ezt a részét én is tudtam értékelni, mikor kellett valami a kocsihoz.

 

És ha elfogy az akciós Mazda 6, ahol nézted, gondolom, más kereskedésekben még azért akadhat?

 

 

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.29 0 0 82
De lehet bárhova vinni,de nekem a határ vagy 450kilóméter.
És az adó, biztosítás és egyéb költségek még így is maradnak.
Nekünk egy,de univerzális autó kell.Nem túl nagy,nem túl kicsi és 5 ajtós vagy kombi.
Mellette van egy motorom,meg sokat járok bicajjal (pl dolgozni)
Két autó luxus lenne.Azt a havi 2-300Eurót más dolgokra költöm inkább:)
Előzmény: Nacrea (80)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.29 0 0 81
Mivel a Swiftem behalt,jelenleg sehogy.
Ma kiolvastattam a hibakódját...
Javítás az úgy néz ki,hogy a vezérlő elektronika 286Euró,ha kell kormánymű 600Euró és hozzá 90Euró óradíj...(kb 4-6 óra),na ennyiért nem kell.
Ezért péntek éjjel zúzok haza,hétfő reggel 8-ra van időpontom,ahol kimérik mi lehet a hiba forrása és alkatrészt is szereznek bontottat,de garanciálisat.A komplett kormánymű 35.000Ft,ami azért jobban hangzik:)És lehet,hogy nem is kell kompletten minden.

ha elkészült a kocsi,akkor jövő héten leszállíthatom új gazdájának,ha még áll a vételi szándéka és utána jöhet a vásárlás.Ha még van az akciós Mazda 6-ból,akkor 99%-hogy azt választjuk.Ha nincs akkor talán valami fiatal használtat nézünk...
Előzmény: Nacrea (78)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.29 0 0 80
Nem ismerem a garancia feltételeket, de nem lehet másik ország márkaszervizébe vinni a kötelező szervizre? Gondolom, itt olcsóbban kijönne.
Előzmény: Törölt nick (74)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.29 0 0 79

Pár napja vezetgettem hazafelé a bevásárlóautót. A körforgalomnál látom, jön haza a férjem a Magentissel. Oldalról láttam meg, mindjárt szembe fordul, vadul integetek a másik sávból, majd elmegy mellettem egy belinkelt nagycsillagos Merci!:) Szóval összekevertem, a formája és színe megtévesztett! Azért az nem rossz, hogy egy elismert márkával lehet összetéveszteni hirtelen, mert ennyire azért nem látok rosszul!

Tegnap is vártam a parkolóban, jönnek-mennek az autók, egyszer csak jön a Magentis, és fel kell figyelni rá. Nem azért, mert a miénk, hanem mert jól néz ki! Minden szép autóra fel szoktam figyelni.

Előzmény: Törölt nick (17)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.29 0 0 78
A MA-rutit sem hagynám ki! Még Ausztriában is gazdaságosan üzemeltethető!:) Hogy alakul az autóvásárlás?
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 77
Jó:)
MA-seratti DDDD
Előzmény: Nacrea (76)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.28 0 0 76

Ugye? Élőben szerintem még nem láttam, de a Született feleségekben az egyiknek ilyen volt. Ott néztük is, hogy nem egy kis autó! Gondolom, a fenntartása azért magasabb, mint a Magentisnek vagy Mazdának.

 

Akkor bővülhet is a választék a vásárlásnál, és még közös elem is van:

 

MA -zda

      -gentis

      -xima

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 75
Ez tényleg állat!
Előzmény: Nacrea (73)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 74
A kia nagyon felkapott lett amióta van a Ceed és a 7 év garancia.Viszik a Ceedeket mint a cukrot,meg most az új Vengát.De mennek a terepjárók is.Magentist nem látni az utakon,de a szalonokban van.Használt autó hirdetési oldalakon viszont szembetűnő a hirtelen értékvesztés.Három évesen már csak 50%-át éri,ami más autóknál 5 év alatt szokott bekövetkezni.

A Mazda talán nem drágább,de most van egy akciós különkiadás nagyon jó áron,sok hasznos extrával,ami csak 23.000Euró.

Ausztriában teljesítmény alapján számítják az autók adóját és biztosítását.
Ez 50-150Euró/hó.De ugye egy autó ennél többe kerül.Évenkénti műszaki,téli-nyári gumi,tankolni,szervizeltetni (egy szerviz átlag órabér itt 25.000FT!).Ha egy újat veszek,akkor CASCO,ami szintén nem olcsó.Nem mondom,hogy nem lehet kifizetni,de nagy luxus,csak autókra keresni:)
Akkor inkább egy szép nyaralás évente vagy heti kétszer étterembe járni:)
Előzmény: Nacrea (72)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.28 0 0 73

A Maxima magasabb kategória volt anno, mint a mostani Magentis. A belseje nagyon a helyén volt, és hátul tágasabb volt, mint a Magentis. Kívülről nem volt eléggé dinamikus kialakítású.

Most meg is néztem, az új, 2009-es modell eléggé rendben van:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/nissan/maxima/nissan_maxima_3.5i_v6_uj_modell_-3395993

 

Mondjuk 3ezres motor, valószínű benzines, tehát biztos nem fogyaszt keveset, de szerintem nagyon jól néz ki! Szerintem simán veri a nagy márkákat! Magyarországon nem is forgalmazzák, de miért nem?

 

 

 

Előzmény: professzor (55)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.28 0 0 72

Ja, hogy te Ausztriában szeretnéd megvenni? Mesélj, ott mekkora reklámot kap a Magentis? Ott szoktál látni az utakon, vagy hasonlóan ritka, mint itt? Az osztákok hogy állnak a KIA-hoz?

Egyébként biztos voltam benn, hogy a Mazda a drágább, mert anno drágább volt, mint amiket alternatívaként nézegettünk. 

És miért drága Ausztriában két autó?

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 71
Nem,a Mazda olcsóbb!A Kia 25.000Euró,a Mazda 23.000Euró.
Drága lenne két autó,semmiképpen sem kell kettő!(Ausztria ebből a szempontból egy rablás)
Előzmény: Nacrea (70)
Nacrea Creative Commons License 2010.04.27 0 0 70

Ha mégis Magentis(nem kombi, nem 5 ajtós), akkor alternatíva lehet másodiknak egy egyszerűbb "bevásárló autó". Ez már többünknek bevált!:) És talán a Mazda árkülönbségből ki is jön, vagy nem?

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 69
Hajlok felé:)Nem viccből néztem már meg vagy háromszor:)
Csak lenne 5 ajtós vagy kombi....
Előzmény: Nacrea (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!