Keresés

Részletes keresés

allez zserzseli! Creative Commons License 2017.03.10 0 0 52470

most utólag mosdatod a szerecsen arcodat?

nem fogadom el!

aki babatávra megy, versenyezzen!!

 

bigának köfi a beszámolót! király lehetett!

a dobogókon látszik, hogy a Bükk a Bükkieké! Jamaika meg a jamaikaiaké!

Előzmény: procaliber. (52468)
barefootBushman Creative Commons License 2017.03.10 0 0 52469

Magam is azzal a felhanggal reagáltam hirtelen, hogy testközelből kéne már érzékelni, hova elszállt a felkészülési időszak tempója is. Talán lassan kopírozva közelítünk a montis hőskor "elprofizálódásához"?

Előzmény: procaliber. (52468)
procaliber. Creative Commons License 2017.03.10 0 0 52468

Ellentetben veled en azert azokat is batoritom eme rendezvenyre akiknek eszukbe sincs verenyezni.Egyszeruen akarnak egy jot futni egy remek rendezvenyen.

Előzmény: -biga- (52466)
barefootBushman Creative Commons License 2017.03.10 0 0 52467

f@sza!

Előzmény: -biga- (52466)
-biga- Creative Commons License 2017.03.09 0 0 52466

Bükki Fun Run - a fél virágszirom esete
A verseny az verseny akkor is ha a terepfutó minden hangzatos dolgot kitalál és ki is mond annak érdekében, hogy ne az legyen. Persze, edzeni megyünk. Nem nyomjuk. Nem vállaljuk fel a vezetést. Csak az utolsó emelkedőt... esetleg. Majd dumálunk a többiekkel közben. Nos ezeket a rajt pillanata felülírja és a versenyszellem tör utat. A Váci Jedik ellen nem mehetsz biztosra, Allaga Tomi a skalpunkra hajt, Oli is ott csipog mellettünk. El kell ismerni, remek társaság, élmény ilyen csapatban futni. Természetesen az első nagyobb emelkedőn megdől a fogadalom és Carlos diktálja az ütemet, nyugodtan haladunk. Őr-kő háznál az első frissítő, innen a köveket végigbeszélgetjük egészen a Tar-kő alatti dózerig. Lehet rajta haladni, majd Hereg rét előtt Carlos feljebb kapcsol és megindul a menet. Tamás-kút és Lök-bérc közötti szakaszon nem spórolunk, meggurítjuk rendesen. Tomi kicsit leszakad de nem sikerül jelentős előnyt összerakni. Barát réten a harmincas pontnál is ott van a nyakunkon. Még két kili emelkedő, itt Carlos felkocog én pedig megadom magam a meleg és a kevés folyadék okozta gyengeségnek. A tetőn még próbálom fokozni a tempót, de meg kell elégednem a harmadik pozícióval. Lekocogok a tóhoz, szánsájn, víkend. Ez egy igazán jó verseny. Sokan leírták már, de úgy gondolom nem elegen, hogy egy rendkívül családias hangulatú rendezvény, remek útvonallal, remek futókkal. Valamint egy fontos mítoszt törnék darabokra. Nem lehet fél virágsziromból versenyezni... Ha egy versenyen Carlosnál is kevesebbet eszel-iszol az nem jelent jót.:)

PapGabor Creative Commons License 2017.03.09 0 0 52465

:)

Bármelyik táv nagy élmény!

Előzmény: CSERMANEK (52462)
imaro Creative Commons License 2017.03.08 0 0 52464

Előzmény: CSERMANEK (52456)
imaro Creative Commons License 2017.03.08 0 0 52463

Előzmény: allez zserzseli! (52454)
CSERMANEK Creative Commons License 2017.03.08 0 0 52462

Ha minden jól megy idén rámegyek a mátra 115-re az UTH helyett. Remélem jó lesz:-)

Előzmény: PapGabor (52461)
PapGabor Creative Commons License 2017.03.08 0 1 52461

Júliusig ki kell használni a lehetőségeket :D Azért utána sem adom fel, csak alkalmazkodom. Most megy a hangolódás az akkor és annyit futok amennyit lehet koncepcióra, meg ugye fél éves kortól használható a futó babakocsi. Nem kerülheti el a sorsát a gyerkőc :)

 

Várhatóan április végén Anitával lenyomjuk párosban a Kört, aztán még meglátom, hogy belefér-e még a Vércse/Budai térképkőr/Vérkör full gázon. A szent Mátra 115 az utolsó fix program. Bíztatok mindenkit, hogy jöjjön, akár csak lötyögni is,csak vigyázzatok, mert könnyen függőséget okoz :)

Előzmény: allez zserzseli! (52459)
medvegyu Creative Commons License 2017.03.07 0 0 52460

Köszönjük a Mátra 115 beszámolót, ezért megérte ennyit várni  :-).

 

Elindult az előnevezés az idei rendezvényre.

 

Bréking nyúz, hogy a hosszútáv kicsit hosszabb lesz (sokak kérésére :-)), a végére újra fel lesz fűzve a Havas (így az elmúlt két évben folytatott Havas oldali útkeresés véégre pont kerül).

Előzmény: Balazito (52199)
allez zserzseli! Creative Commons License 2017.03.07 0 0 52459

lefagysz is volt? ejha! nem semmi ez a rengeteg hosszú, tényleg kapuzárási pániknak tűnik :)))

persze csak irigykedem a sérülésmentességre és a sok-sok időre :)!

hajrá! hallottam valami karika lesz egyhamar! ahhoz is!

Előzmény: PapGabor (52457)
allez zserzseli! Creative Commons License 2017.03.07 0 0 52458

szép kis szaladás, nagyon összeszedettnek tűnik, hajrá áprilisra!

Előzmény: CSERMANEK (52456)
PapGabor Creative Commons License 2017.03.07 0 0 52457

Gratulálok!

Nekem Kiss Peti volt ilyen ólomlábú szaladás. Én szívvel-lélekkel odatettem magam, de állva hagyott a társaság. Éreztem is, hogy ideje átstruktúrálni az edzéseket, mert a télnek és az alapozási időszaknak lassan vége (igaz én 1,5 éve gyakorlatilag alapozok). A LeFaGySz-on már éreztem is némi javulást a dinamikában hasonló nehézségű pályán ~20 perccel jobbat mentem, pedig önellátós túra volt. Ami igen érdekes, hogy a technikám a gyorsításokkal összeszedettebb lett.   

Előzmény: allez zserzseli! (52454)
CSERMANEK Creative Commons License 2017.03.06 0 0 52456

Bükkiki Fun Run 2017

 

Egyrészt a Vulkánon voltam legutóbb nem edzésen, másrészt meg mindig nagy örömmel megyek Imaro versenyére. Már akkor volt hozzám pár jó szava futásügyben, amikor még azt sem értettem amit kérdeztem. Öröm látni, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, jó szándékkal dolgozik, mint tizenjópár évvel ezelőtt.

 

A robotolós, javarészt a szigeten és betonon átalapozott december-január-február után nagyon vártam már a tavaszi Bükk illatát, a futótársak közötti félszeg tipegést. Utolsó előtti pillanatban írtam zserzselinek, aki volt oly kedves és elfuvarozott a rajtba. Igaz így maradt 1,5 órám a rajtig, de ez a bambulásidő is jól esett.

 

A rajt után újra megtapasztalhattam milyen az élmezőnyben futni. Az illúzió az első kilométerig tartott, amikor is elértem a 160-as pulzust, és beálltam a saját tervezett tempómra. Régen futottam ilyen intenzitáson, és most három és fél óra várt rám, úgyhogy nem akartam az első emelkedőn vagánykodni. 

 

Minimálban indultam, egy kézikulacsnyi sponser, és egy tasak tartalékkokó volt az ellátmány. Hosszút vettem, izzadtam is mint a ló felfelé. Szépen egyenletesen, ütemesen haladtam felfelé, akire számítottam az elhagyott, és még vagy 3-4 számomra ismeretlen spori is állva hagyott. Legalább lesz valami izgalom, mert mondjuk a Biga-Carlos-Allaga Tomi-Jakus-Veriga-Oli csapatra nem számíthattam verseny-szempontból. Szokásos légüres teremet aztán Olivér közelsége törte meg, akivel az Őrkő házig együtt rakkoltunk. Hát ez is eljött, ott vagyok a mester nyomában:-) Ott aztán engem megfogott az ördögszántás lendületileg. Egyedül maradtam, és ezt nagyon élveztem. Jó erőben haladtam, lefelé igyekeztem szaporázni, jó tempót menni, hogy azért utolérjem akit lehet. Szépen lassanként fel-feltünedeztek az emberek, látótávolságba került újra Olivér is. Csodaszép volt az erdő, puha, kicsitsaras a talaj, optimális volt minden. Éreztem, hogy elég lesz a frissítés, hogy ma ez egy egyenletes, erős, gond nélküli futás lesz végig. Szépen behoztam a 2-3 előttem lévő sporit, a lefeléken egyértelműen gyorsabb lettem, amikor ők kezdtek kicsit fáradni.

 

Az utolsó mért szakaszt megnyomtam kicsit, nem sétáltam egy métert sem, gondoltam kicsit lélekben Imaro ismeretlen ismerősére, akiről reggel beszélt, és kicsit a saját veszteségeimre is. Az uccsó lejtőt gurítottam ahogy tudtam, jól is ment a szakasz, a végső helyezésemnél jobb részidőt mentem itt is. A tónál már a kiscsaládom várt, akik utánam jöttek Pestről egy délutáni fürdőzés reményében. A kört még lesprinteltem, de nem lett meg a 3:30, két perccel kicsúsztam. Nem gáz, így volt perfekt a verseny.

 

Kis tollászkodás, gulyásozás, ténfergés után elköszöntünk. Gyorsnak szánt lassú pizza után a Demjéni fürdőben áztattam a csülkeimet. Parádés nap volt! 

 

1,3 l sponsert ittam, nem hiányzott semmi más. Kézikulacs bőven elég volt.

 

A szervezés, a rajt-cél helyszín, az ellátás szuper volt. 

 

Cs.

 

 

 

 

 

 

 

 

CSERMANEK Creative Commons License 2017.03.06 0 0 52455

Cool. 

 

(Köszi a fuvart!)

Előzmény: allez zserzseli! (52454)
allez zserzseli! Creative Commons License 2017.03.05 0 0 52454

Mivel a kedvenc hazai rendezvényem, ezért fontosnak tartom, hogy írjak róla :)

 

Bükki Hard '17

 

Sorban a 6. részvételem, eddig mindegyiken ott voltam, és ezt lojalitást Imaro, a főszerv, a különleges 1-es rajtszámmal mindig meghálálja, köszönet érte. Minden évben olyan, mintha az előzőt én nyertem volna, hehehe..

 

Idén tavasz volt a pályán egyértelműen.

Hiába, hogy egyesek szerint nincs global warming és this is a fact, mégiscsak lehet valami klímaváltozás, mert emlékeim szerint minden évben egyre melegebb van ezen a jeles napon. 

Nedybalival beszéljük meg az együtt mozgást, a 3 héttel ezelőtti aszfalt 100-ason bevált, így most is bízunk benne, hogy jól elütjük az időt.. A rajt kicsit váratlanul ér, hátulról mozdulunk és elintegetjük a mezőny elejét gyorsan, including az ügyeletes Wonder Womant, akit, előre sejtjük, majd csak a célban látunk újra.

Balázsnak mondom előre a pályát, kicsit nosztalgiázom, ami valljuk be, elég jól megy, közben próbálom beszívni a Bükk levegőjét és varázsát. Örkő házig ez szinte zavarrtalnul megy, pont úgy, ahogy a pulzusom felfele.

 

Összeakadunk montis Attilával és egy másik sporival, előtte még visszakiabáljuk Takit egy benézett elfordulónál, majd együtt rongyolunk Szilvásvárad felé. A nagy kapkodásban nagyot perecelek, húúú évek óta nem estem. Érzem, hogy magas a pulzus, ez egyértelműen ennek a jele. Szerencsére ügyesen kigurulom.

 

A pont előtt váltjuk egymást JB-vel, Wonder Womannel és gardedamjával Áronnal. Mi azért elidőzünk a kólaivással, beszélgetünk a kezdetektől fix, igen kedves és csinos személyzettel, majd gurulunk tovább. Az aszfalt a beszállóig egészen jól megy, visszajön a remény, hogy összeáll itt a mozgás, nem lesz ez ma olyan rossz. Ez az érzés az istállóskői mászás alatt szertefoszlik. Az elejétől kezdve érzett ólmos lábak, nehézkes mozgás, csetlés-botlás újra beköszön.

Télnek nyoma sincs egyébként, a pont előtt néhány jégfolt emlékeztet csak a tavasszal szemben vesztett csatára.

 

Attila ellép, mi Balázzsal tovagördülünk a második Őrkőig. JB-t szokás szerint itt fogjuk be. 

Innentől, ha jól van az ember, egy jól futható, haladós rész jön, itt lehet sokat veszíteni és hozni. Közepesen sikerül, azaz inkább nem. Közben megdumáljunk az élet nagy dolgait, elcsattan egy-két szelfi Tarkőn, ki nem hagynám Magyarország számomra legszebb panorámáját.

A síház előtti aszfalt hosszú, nyögvenyelős, a ház előtt jönnek Áronék, viccelni próbálunk, de a szuperhősség komoly koncentrációt és feszült arcot kíván, így csak Áron veszi a lapot. Innen megint csak futható rész, érzésre nem is mozgunk rosszul, mégis csak összességében lassan, ahogy a célidőn látszik. Közben kiesik az egyik kontaktlencsém, megpróbálom visszavarázsolni, de feladom. No worry, a terepfutás amúgy is flow, összeérünk itt a természettel, harmony, flyby.

Ódorvár még megforgatja a kést bennem, a gyomrom eléggé felfordul, amit Balázs kandírozott gyömbérje orvosol. Völgyfő házig sajnos még kitart a holtpont. Újra a kedvenc pontőrjeim :), majd jön a fekete leves, a Török Út.

Tűrhetően sétáljuk-kocogjunk, majd végül leszaladunk a célig. Az első két helyezett már lefürdött megvacsorált és kiolvasta az aznapi Népsportot.

 

Kicsi ólomkatonás lábaim nem engedtek ma egy jó, dinamikus futást, harmadik legrosszabb eredményemet hoztam, mégis szuper élmény marad a tavaszi Bükk, a jó verseny, a kulturált versenyközpont, a családias eredményhirdetés, az isteni minestrone, a baráti társaság, a tökéletes szervezés. Köszönet mindezekért.

Balázs kérdezte közben miért nincsenek ezen a versenyen többen. Nem tudtam rá a jó választ. Talán, mert azt gondolják Hard, meg messze van, meg kevés a marketing. De közben azt is gondoltam, így szeretjük, kompaktnak, családiasnak, barátok közt :)

Gyertek jövőre azért minél többen!

 

Előzmény: ubalika76 (52453)
ubalika76 Creative Commons License 2017.03.05 0 0 52453

Szerintem olyat ne vegyél, amiben itatós zacskó van, mert egyrészt hosszadalmas a megtöltése, mindegyik máshogy nyit-zár, és a pontokon nem biztos, hogy értik (az én camelbak-om rácsavarósa nagyon figyelős, mert amúgy ereszt. A deuter behajtósa szintén melléhúzható). Szopás a takarítása, kiszárítása, és télen a cső valahol befagy. -5-ig még póló alatt elmegy, de -10körül a zsáknál fagy el a cső eleje. Én egy síversenyt ezen nagyon beszoptam, a tortúrán épphogy működött. Pedig a csövön volt szigetelés, a zacskaját pukanósnyilonba betekertem.

Tényleg, ha már ez a táma:

Camelbak Marathoner 70 itatószsák eladó, nem kell véletlenül valakinek? Szuperjó kényelmes itatóstáska! 15e!

Előzmény: func93 (52452)
func93 Creative Commons License 2017.03.04 0 0 52452

sziasztok!

 

keresek futó hátizsákot vagy futó mellényt!

183 cm vagyok, és 10-15k lenne a keret.

 

bencegm@gmail.com

barefootBushman Creative Commons License 2017.03.02 0 0 52451

Frankó sár lesz, de a mai szeles idő épp olyan megtartó sarat szárít belőle amin tudsz majd iramodni.

Előzmény: allez zserzseli! (52450)
allez zserzseli! Creative Commons License 2017.03.02 -1 0 52450

elég offtopcic :) nem kell túlmagyarázni, csak egy régebbi kedvenc dalszöveg részlet.

 

on-topic: milyen talajviszonyok várhatóak a hétvégén a Bükkben?

 

föld, kő, víz, falavelek?

 

 

Előzmény: barefootBushman (52449)
barefootBushman Creative Commons License 2017.02.25 -1 0 52449

"Es a piti kis buta almokat, ahogy a vilag habzsolja.." Ezt most miért?! -illetve tudom, de nem kérem.

Előzmény: allez zserzseli! (52440)
Ermak Creative Commons License 2017.02.24 0 0 52448

Megtaláltam a 2014-es Magnétoise képeit.

Jól adja vissza az idei hangulatát is, több helyet fel is ismertem. A versenyközpont viszont más volt.

https://get.google.com/albumarchive/100781669258779127803/album/AF1QipMRdYJqdddUVbcKw6IBjio2tbpkfMyQSDMzEPlr

Jó nosztalgiázást!

Előzmény: allez zserzseli! (52446)
Ermak Creative Commons License 2017.02.23 0 0 52447

:-)

Előzmény: allez zserzseli! (52446)
allez zserzseli! Creative Commons License 2017.02.23 0 0 52446

jóóók!!

ilyeneken sétált Tintin Milou kutyájával!! :)

Előzmény: Ermak (52445)
Ermak Creative Commons License 2017.02.23 0 0 52445

A jó pap holtig tanul. Már megtanultam, hogy figyelni kell a frissítésre és a pulzusra, lassan megtanulom azt is, hogy figyeljek a fényképezésre, a lépésszámra, a légzés ritmusára stb. stb. :-)

 

Pár nem saját képet linkeltem illusztrációként az FB-topikban - ott is hiányolták a fotókat:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142932180&t=9006174

Előzmény: allez zserzseli! (52444)
allez zserzseli! Creative Commons License 2017.02.22 0 0 52444

király! ez jó lehetett. fényképek nem készültek? éltem én is arrafelé 4 évet, jártam arra kirándulni, de akkor még nem futottam sajna..

a Juliper felirat alap :)

Előzmény: Ermak (52443)
Ermak Creative Commons License 2017.02.21 0 1 52443

La Magnétoise 2017 – 65 km/1870 m – Ardennek, Belgium

 

Röviden: Tökéletesen szalagozott, szép útvonalon zajló verseny, az ígértnél több szolgáltatással, barátságos rendezőkkel. Kell ennél több? Akit hosszan is érdekel, részletek alább.

 

A versenyt Philippe szervezi. Elvileg kétévente, gyakorlatilag akkor, amikor kedve van hozzá. Utoljára 2014-ben rendezték meg, és mivel nagyon sokan kérték, idén újra megrendezésre került.

 

A verseny minimalista, mint a honlapja:
http://www.trail-la-magnetoise-17.webself.net/

 

Azért a főbb információkat angolul is megadták:
http://www.trail-la-magnetoise-17.webself.net/file/si91032/download/translation%20Trail%20la%20Magn%c3%a9toise-fi3085603.docx

 

A nevezési díj egészen elképesztő: 5 €, előnevezéssel 3 €.
Ezért cserébe ígérnek szalagozást, 20 és 45 km-es távon 1 illetve 2 helyen vizet, 65 km-es távon 3 helyen vizet, izót, és „szilárd ételt”. Írtam Philippe-nek hogy, mi az a „szilárd étel”? „Püspökkenyér és kréker”, jött a válasz. OK, 5 €-ért még ez is szép, a püspökkenyér nem a kedvencem viszont a kréker jól fog esni, kaja fér a zsákomba, nem kell feltétlenül teli asztalról válogatnom a pontokon. Csak a jelzés legyen jó, mert gpx-fájlt nem adnak, ugyanis az útvonal egy részét csak a verseny idejére nyitották meg.

 

Futás szempontjából a terep átlagos magyar középhegységi terephez hasonlítható, csak a lejtők-emelkedők rövidebbek, mert nagyrészt 200-300 m között hullámzunk végig. A táj már inkább eltér: ahol otthon szántó lenne, itt legelő van; a lombos erdők mellett (telepített) lucosok is vannak, a házak nagy része terméskőből épült és a falvak nagyon kicsik.

 

A versenyközpont a helyi egyházközség közösségi terme. Ez így nagyon szépen hangzik – a valóságban a belső pontosan olyan, mint egy lepattant kultúrház bárhol a magyar vidéken. Kívülről meg elfér rajta a kereszt, Szent Apollinárius szobra és a Jupiler sör logója egyaránt:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Magn%C3%A9e_Le_cercle_Ste_Apolline.jpg

 

Felveszem a rajtszámot, és kérdezem, lesz-e még valami eligazítás. Igen, pár perccel rajt előtt. Nem viszik túlzásba: pár nyelven elmondják, hogy a bokrokon narancsszínű szalagot, a fákon ugyanilyen nyilat, a földön fújt pöttyöket keressünk, aztán 3-2-1-rajt.

 

Szárazon vettem fel a pulzusmérő pántot (ekkor még -2°C van, nincs kedvem vizezni), lejtővel kezdünk, előbb-utóbb majd beleizzadok. Az első emelkedőn 160-165-ös pulzussal (80-82%) megyek föl, pedig 150-155-tel szoktam, és érzésre is inkább az utóbbi lehet. Még nyilván száraz az öv. Újra lejtő, a pulzus 150. Mi van itt??? 6-8 km után már tényleg elhiszem, hogy ennyi a pulzusom, de mitől? A versenyláz vagy a hátizsák tehet róla? A tervezett max pulzusom 150 volt. Na jó, eddig pulzusmérés nélkül kocogtam már pár K100/T100-at, ráadásul akkor még azt sem tudtam, mi az a laktátküszöb. 19-re lapot húzok, és megyek tovább ezzel a pulzussal. Az első pont (23 km) előtt kezdek fáradni.

 

A pont választéka meglep: püspökkenyér (illetve a belga, aszalt gyümölcs nélküli változata, a ’pain d’épices’) sehol, van viszont kréker, chips, banán, narancs, csokis energiaszelet (prémium kategóriás Eat Natural) – és mindez a 45 km-en indulóknak is, akiknek csak vizet ígértek. Úgy terveztem, csak felveszek egy kis ételt, és megyek tovább, de NAGYON jólesik 4-5 perc pihenő.

 

Innentől szétválik a 45 és a 65 km-es táv. Bár mindkét távon 200 körüli résztvevő indult, és eddig sokan voltak előttem és mögöttem is, innentől általában csak néhány embert látok egyszerre, vagy egyet sem. A kevés emberrel viszont könnyebb pár szót váltani, amikor éppen egyezik a tempónk. Közben kezdem belátni, hogy a pulzusmérőnek igaza volt, és alighanem a laktátszintem is felment. Na jó, de a laktát amilyen gyorsan képződik, úgy le is bomlik. Pihenés közben legalábbis, de én futok tovább, igaz, már inkább a 140-150-es zónában. Emelkedőn meg felejtős a futás, még jó, hogy elég gyorsan gyaloglok. (Innentől végig jellemző, hogy emelkedőn inkább én fogom be az előttem haladókat, lejtőn meg ők engem.)

 

Az első ponton azt mondták, hogy a következő 10-12 km múlva lesz. Ez volt a szervezés egyetlen komolyabb hibája, mert az bizony inkább 20 km volt. No igen, és közben volt egy olyan elágazás is, amiben nem volt jel, csak párszáz méter után. Botrány, komolyan! :-)

 

Végre elérem a pontot. A lábaim kezdenek rendbe jönni, és a pont ismét felfrissít. A választék, mint az előbb, plusz Amaretto likőr (amit kihagyok). Kérdezem a pontőröket, honnan ez a terüljasztalkám. „A szponzorainktól, főleg pár önkormányzat szállt be.” Ezúton is tiszteltetem őket. Ami a szponzorokból a versenyen látszott, az egy futóbolt logója a rajtszámon és az utat jelző szalagokon, meg a RaidLight célkapu. Más reklám sehol, semmi.

Megyek tovább, és felhívom a lányaimat (a 20 km-es távot sétálták végig), hogy 9 óránál jobb célidővel ne számoljanak (viszont ezt sikerül is betartanom, mint a végén kiderül). Lassan, de biztosan fogyasztom a kilométereket, a laktát alighanem visszament, most már inkább a „sok kilométer utáni fáradtság” érzése van különösen a combomban – szóval a lejtőket sem sietem el.

 

A harmadik pont tovább emeli a lécet: kóla és többféle belga sör színesíti a kínálatot. Ja, és végre megjelenik a püspökkenyér (bár még mindig nem a kedvencem). Iszom egy korty sört, meg több pohár kólát. 53 km-nél vagyunk, közel a cél. Pár kilométer után felszívódik a koffein is, elég jól haladok.

Aztán végre meglátom a templomtornyot, és hívom a nagylányomat, hogy mehetnek célfotót készíteni. Futnék is be a közösségi házba, ahol a nevezés volt (ttúrához vagyok én szokva, nem futóversenyhez), erre kiabálnak utánam, hogy kihagytam a célkaput (csinos kishíd, a tetején keresztben ’Finish’ felirattal). Átfutok, erre, mondják, hogy még egyszer, üssem meg a feliratról lelógó csengőt is. OK, megvan, rögzítik az időmet a gépben (chip nem volt), és sörrel kínálnak, üvegpohárból. Nagyon jólesik. Az időm 9:03 körüli, én pontosan nem mértem, mert a Tomtom ennyit nem bír, a honlapon pedig még nincs fent.

 

 

Jó próba volt a K100 előtt, jólesett, de van még addig bőven edzenivalóm, és annak nem futhatom el az elejét. Ráadásul ott a meleg is nyomja majd fölfelé a pulzust. A felszereléseim tesztje is jól sikerült, pár szóban leírom, hátha jól jön valakinek:

 

Cipő: Saucony Nomad
Nem szokványos terepcipő-talpa van, hanem nagy, lapos gúlákból áll össze a talp. Úgy voltam vele, hogy ez vagy hülyeség, vagy zseniális húzás a Saucony részéről. Az eddigi rövidebb futások is az utóbbi felé mutattak, mostanra pedig már biztos vagyok benne. Átlagos középhegységi terepen (száraz/nedves ösvény, avar, fű) tökéletes, beleértve a közbeeső aszfaltos szakaszokat is. Sárban korrekt teljesítményt nyújt – bár a speciális ’sárcipők’ nyilván még jobbak. Durvább köves, sziklás úton túl puha, de pár kilométeren még ott is elfogadható.

 

Zsák: Camelbak Ultra 10
Masszív anyag, jól pakolható, stabilan áll a háton, és a vállpánton lévő zsebekbe (palack helyett) sok étel fér. Nekem tökéletes.

 

Óra: Tomtom Multisport
Praktikus menürendszer, jól olvasható kijelző, nekem megfelel, de nem igazi ultrafutó-óra. Elvileg 10 órát bír az akku GPS-sel, gyakorlatilag 0 - +5°C mellett 3 óra pulzusmérés és 5 és fél óra GPS+pulzusmérés után lemerült.

kiralysannyi Creative Commons License 2017.02.21 0 0 52442

Sziasztok!!

Nem tudtok esetleg eladó polár v800as órát?

Üdv

imaro Creative Commons License 2017.02.20 0 0 52441

Csak a legkeményebbek maradtak a Hardon.

Azért lesz ott is valami lajbi szaggatás (mondná az öreg székely).

Fönt még van hó, lent lehet sarazni, közte korcsolyázni. Nem tudom, beviszi-e valaki 6 óra alá a győztesidőt.

 

Kiírtunk egy Sprint távot is, de lehet, hogy az a legkeményebb.

 

 

Előzmény: allez zserzseli! (52435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!