Keresés

Részletes keresés

Ági 1955. Creative Commons License 2016.05.12 0 2 17115

Az utazásit ne várd , nem jár , én nem kaptam , mások tévedésből viszont igen .

Előzmény: Ruth22 (17114)
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.12 0 3 17114

Kedves 55-ösök,

megérkezett a határozat.  Ha emlékeztek, benn voltam az ügyfélszolgálaton, a születési hónap körül küldték volna, akkor már 3 évben lettem volna. Most is közel vagyok már. Várom az utazásit.

Szeretettel szurkolok Mindannyiótoknak,  és olvasom hozzászólásaitokat:

Ruth

Ági 1955. Creative Commons License 2016.05.12 0 4 17113

Így igaz ! Osztom a haladó gondolkodású , építő szándékú felfogásodat .

Előzmény: words about future (17111)
ildó66 Creative Commons License 2016.05.12 0 5 17112

Teljesen egyetértek Veled!Ez a csoportnak a lényege, és így együtt vagyunk "kerek egész".

Mi laikusként, tapasztalatainkat megosztva tájékoztatjuk egymást, a Szakértő asszony pedig időnként helyesbíti az általunk tévesen közölt információt.

 

 

Előzmény: words about future (17111)
words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 5 17111

Jó közösség van itt, segítőkész sorstársak. Ez nagyon fontos a mai felgyorsult, nehezen követhető világban.


A tévedés lehetősége fennáll, de javítjuk hibáinkat és összeadjuk tudásunkat.


Mindenkit szeretettel fogadunk, aki építeni szeretné képzeletbeli információ- tudásvárunkat, ami a megváltozott munkaképességű emberek sorsával, életével, problémájával  foglalkozik.
Az elmélet összevetésre kerül a gyakorlattal.


Ha több szempontból, minél több véleményt meghallgatva alakítjuk ki álláspontunkat, elkerülhetjük azt a veszélyt, hogy nem látjuk a fától az erdőt. Fel tudunk készülni a változásokra, nem ér meglepetésszerűen.

 

Mindenkinek jó egészséget, szép estét!

nefti10 Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17110

Köszi szépen!

Előzmény: words about future (17108)
nefti10 Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17109

"csökken a rokkantsági, rehabilitációs ellátások kerete"

 

Ez nagyon jó....

Előzmény: words about future (17104)
words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 5 17108

http://rehabportal.hu/adatbank/megvaltozott-munkakepesseg
Okok és betegségek, melyek megváltozott munkaképességet okozhatnak


http://rehabportal.hu/munka/igy-lesz-onbol-rokkant

Idegrendszeri károsodások
Egyéb speciális esetek

Előzmény: nefti10 (17107)
nefti10 Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17107

Kedves Words!

 

Egy linket tudsz küldeni,hogy ezt a rehabportálon hol találtad?

Előzmény: words about future (17095)
Ági 1955. Creative Commons License 2016.05.11 0 3 17106

Most éppen az utóbbiról van szó , személyenként csak úgy , felülvizsgálat és egyéb más változás nélkül nem csökken .

Előzmény: christike80 (17103)
christike80 Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17105

Köszönöm szépen válaszát)

Előzmény: words about future (17104)
words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 5 17104

"csökken a rokkantsági, rehabilitációs ellátások kerete"

 

Valószínűleg  kevesebben kerülnek be és többen ki a rendszerből (megv. munkaképességűek), vagy alacsonyabb kategóriákba sorolják át a felülvizsgálatoknál, ami kevesebb pénzt is jelent. 

 

Előzmény: christike80 (17103)
christike80 Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17103

Akkor ezt most úgy értelmezzük, hogy csökkentik pld. a r. ellátás összegét ?!   vagy  ,hogy jövőre összeségében az erre forditható összeg fog csökkenni. Megköszönném a véleményüket. üdv.

Előzmény: 560707 (17101)
BJszakért Creative Commons License 2016.05.11 -1 3 17102

Mindenki,

természetesen lehet interneten tájékozódni, de életünket, megélhetésünket érintő kérdésekben a biztos forrás elengedhetetlen, nem győzöm hangsúlypzni.

Szaktudásommal tudom eligazodásban segíteni a hozzám fordulókat, ha megtisztelnek, önzetlenül. Szakterületem: felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció témában rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként konkrét esetükben, személyre szólóan, jogszabályi háttérrel, mert a megfelelő jogszabályt alkalmazom a megfelelő helyen, hivatkozom is erre teljesen jogszerűen. 

 

Mert a foglalkozási rehabilitáció, és az ehhez kapcsolódó kedvezmények, támogatások rendszere igen sokrétű, a jogszabályok sokasága folyton változik, speciális szakterület, nem könnyű eligazodni benne. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, de a rászorulók, a gyermeket nevelők sem ismerik ezeket.

Ezen ismeretek hiánya hátrányos következményekkel járhat, komoly lehet az anyagi veszteség. Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas csak erre.http://www.versenykepesseg.eu/

 

word about, és Mindenki,

NEM minden rehab ellátottra vonatkozik május elsejétől, hogy ugyan az a kereső tevékenység korlátja, mint a rokkantsági ellátottaknak!

Lásd itt szakmai weblapomon a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett (egyébként weblapom nem tartalmaz minden tudást ehhez, erre sem hely, idő nincs, ezért hivatkozom a jogszabályra és arra, keressen személyesen): http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

allas2016

köszönjük az állásajánlatot, elég speciális szakmai tudást, végzettséget kíván, és jó ötlet ide betenni, de ez nem az a fórum, gondolja el, ha a munkaadók itt hirdetnének, ill. a munkaközvetítők, akkor elvesztené célját a fórum, amiért létrejött.

De létrehozni egy másik fórumot, ahol a munkaadók közvetlenül eljuttathatják a célcsoportokhoz álláshirdetéseiket, az jó ötlet. NEM munkaközvetítő, konkrét munkaadói weboldal, email cím megadásával ezt megtehetné más linken, fórumon.

 

Itt, ezen a fórumon a felülvizsgálat, ellátásokkal kapcsolatos kérdéseket, gondokat osztják meg egymással az emberek, ill. tapasztalataikat, kérdéseikre szakszerű választ önkéntesként rehab gazdasági menedzser, szakértőként, ha van időm, szaktudásomat nyújtom az eligazodásban, ennyit tehetek önként.

 

Nika, és Mindenki

NINCS méltányosság a Szociális törvényben! (1993. évi III.tv.)

 

Hamster és Mindenki,

Attól, hogy látta ismerőse határozatát, szakvéleményét, nem azt jelenti, hogy az tény, amit elmond. A tény az, amiről magam bizonyosodok meg, olvasom, látom, jogszabályban utána nézhetek, stb. 

Csak a TÉNYEK alapján, a körülmények ismeretében lehet adni korrekt, hiteles választ, személyre szóló, és nem elmondás, ráadásul más elmondása alapján. Érthetőbben nem tudom elmagyarázni a lényeget.

Az egészséggel kapcsolatos tények sz személyiség jogi kérdés, különleges adatvédelem alá tartozik, persze érintett annak mutatja meg, akinek akarja, az ő döntése. Érdemes szakmailag hozzáértőnek.

 

Hamster és Mindenki

Ön írását javítanám: ILDO jól írta, D minősített szakvéleményén szerepek, hogy kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható, és EZ ben a percben is így van. ( 2011. évi CXCI.tv. 3. § (1) bekezdés bc) pont)

 

Egyébként ez a kifejezés, hogy kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható azonban nem jelenti azt, hogy nyílt munkaerő-piacon akár, vagy akár 8 órában nem szabad dolgoznia, ha tud. Sajnos, az ilyen súlyosan egészségkárosodott embereknek ugyan a törvény megengedi az időkorlátozás nélküli kereső tevékenységet, de nem képesek teljes munkaidőben, ill. csak olyan munkakörben, munkarendben (pl. távmunka), munkafeltételek mellett, amelyek megfelelnek az egészségi állapotnak.

 

Helmo, Ági, Mindenki

tehát fentiekből kitűnik, hogy senki nem várja el, hogy ötvenezerFt ellátással otthon üljön D minősítettként. A rehabilitálhatóság megítélése nagyon komplex, mint a komplex minősítésről szóló rendeletből is kitűnik (és szubjektív kissé) ennél bonyolultabb, mint gondolják, hosszú.

 

Azonban valóban, ha orvosszakértő az egészségkárosodását olyan súlyosnak minősíti orvos szakmai szempontból, hogy D, E minősítést javasol, akkor ez a minősített a 2015. évi végrehajtási rendelet módosítás értelmében őket nem vizsgálja a rehabilitálhatóság szempontjából foglalkoztatási és szociális szakértő.

 

Egyébként attól, hogy csak 1-2 szakembert tapasztal valaki a felülvizsgálat alkalmával (4 tagú a bizottság), nem jelenti azt, hogy a szakértők a szakvélemény kiadását megelőzően nem konzultálnak egymással. (többen aláírják a szakvéleményt, tehát a döntés felelősségét vállalják)

 

Ditta,

1. Azt írta, aktív korúak ellátását kapja, együttműködik a munkaügyi kirendeltséggel,tehát a törvény szerint MÁS szociális ellátást nem állapíthatnak meg (pénzbenit).

 

2. Sajnos megváltozott munkaképességű (mmk) személyek ellátása sem megállapítható szoc.ellátás mellett, de sajnos NEM szolgálati időt vesznek figyelembe 2012-től (Mmtv) mmk ellátásnál, hanem biztosítási időt, ami aktív munkaviszonyt kell jelentsen, a Mmtv által előírt (2.§) időszakok megléte egyik jogi feltétele a mmk ellátás megállapításának a biztosítási idő megléte.

Ha nem teljesül valamelyik jogi-, vagy orvosi feltétel, nem állapítható meg mmk ellátás.

 

Amíg aktív korúak ellátását folyósítják, az sem biztosítási idő ebből a szempontből, a mmk ellátás megállapításánál önmagában.

Ha viszont dolgozni kezd mellette, akkor első 90 napban szüneteltetik ezt az ellátást, majd ha 90 napot követően is dolgozik, akkor megszüntetik ezt az ellátást.

Hiszen a szociális ellátásra rászorultság alapján jogosult, és ha dolgozik, akkor ellétja magát, tehát nem rászorult.

Bejelentési kötelezettsége van, ha elmulasztja, a jogosulatlanul felvett elllátást visszaköveteli hivatal.

 

Leírásából azt következtetem, hogy EGYT-t folyósítanak Önnek, mint aktív korúak ellátását, vagyis egészségkárosodási és gyermekvédelmi támogatást, ezen belül foglalkoztatás helyettesítő támogatást jelentheti, mert azt írta, együttműködik a hivatallal, 22800Ft.

De nem láttam határozatát, a tényeket, így nem szeretek valószínűsíteni, mert az csak feltételezés, feltételezem, hogy megfelelően tájékoztatott, jól használta a fogalmakat, jól értelmezte határozatát, stb., pedig éppen azért van kérdése, mert valamit nem ért, nem érzékeli a jelentést, nem érti, mi mit jelent, mi a következménye.

Ez nem baj, hiszen rehab gazdasági menedzser, szakértő én vagyok, aki ebben segít Önnek, ha megtisztel, DE a tények alapján.

Kérem, tiszteljen meg megkeresésével?

 

Szakmai weblapomon található megkeresésekre tudok válaszolni rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslati szakkérdésekben önzetlenül adok tanácsot, ha van időm, szép hetet: http://www.versenykepesseg.eu/

 

 

 

 

 

560707 Creative Commons License 2016.05.11 0 1 17101
words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17100

"A nyes-re való jogosultság feltételei:

 

30. § (1) Az álláskereső kérelmére nyugdíj előtti álláskeresési segélyt (a továbbiakban: álláskeresési segély) kell megállapítani, ha

a) rendelkezik a 25. § (1) bekezdésének d) pontjában, meghatározott feltételekkel (vagyis  munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani), és

b) a kérelem benyújtásának időpontjában a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséhez legfeljebb öt év hiányzik, és legalább 45 napon át álláskeresési járadékban részesült és az álláskeresési járadék folyósítási időtartamát kimerítette, vagy a folyósítási időtartam kimerítését megelőzően az álláskeresési járadék folyósítását az állami foglalkoztatási szerv - kereső tevékenység miatt - megszüntette és az álláskereső álláskeresési járadékra ismételten nem szerzett jogosultságot,

c) az álláskeresési járadék folyósításának kimerítését, vagy a b) pontban meghatározott megszüntetését követően három éven belül betöltötte a b) pontban meghatározott életkort, és

d) rendelkezik az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel, és

e) korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, balettművészeti életjáradékban és átmeneti bányászjáradékban nem részesül."

 

nyugdijguru-tól idézve

Előzmény: words about future (17098)
560707 Creative Commons License 2016.05.11 0 1 17099

Ditta 29!

 

 bernath.julia@versenykepesseg.eu Erre az e-mail círe írj a szakértő asszonynak. 

Válaszolni fog, önzetlenül segít mindenkinek !!!

 

Előzmény: Ditta29 (17096)
words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 1 17098
Előzmény: Ditta29 (17096)
ildó66 Creative Commons License 2016.05.11 0 4 17097

Dehogy veszem kioktatásnak, köszönöm,hogy leírtad!

Megnéztem a jogszabályt de én még mindig megtaláltam benne a rokkantsági ellátásnál (nem rehabilitálható)a kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható kategóriát.

 

3. § (1) A megváltozott munkaképességű személyek ellátásai a rehabilitációs hatóság komplex minősítése keretében megállapított rehabilitációs javaslattól függően:

a) rehabilitációs ellátás, vagy

b) rokkantsági ellátás.

(2) A rehabilitációs hatóság a komplex minősítés során megállapítja, hogy a megváltozott munkaképességű személy

a) rehabilitálható, ezen belül

aa) foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy

ab) tartós foglalkozási rehabilitációt igényel;

b) rehabilitációja nem javasolt, ezen belül

ba) egészségi állapota alapján foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt,

bb) egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt,

bc) kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható, vagy

bd) egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes.

 

 

Előzmény: hamster1 (17082)
Ditta29 Creative Commons License 2016.05.11 0 2 17096

Tiszteletem!

 

Senki nem tud nekem segíteni?

Legalább valami támpontot ahol el tudnánk indulni!

words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 3 17095

"Okok és betegségek, melyek megváltozott munkaképességet okozhatnak

 

Mozgássérülésből adódó megváltozott munkaképesség

 

Ebbe a csoportba tartoznak azok, akik valamilyen szerzett vagy veleszületett sérülésből adódóan csökkent mozgásképességgel rendelkeznek.

Ez lehet:

Járás képességének elvesztése - tolókocsira van szükség a mozgáshoz. Intellektuális és kognitív képességeik megegyeznek az többi munkavállalóéval.
Valamelyik végtag elvesztése – tolókocsi vagy bot és egyéb eszközök segítségével képes a járásra. Intellektuális és kognitív képességeik megegyeznek a többi munkavállalóéval.
Gerincbetegségek a járás képességével – különböző gerincbántalmak miatt lecsökkent a mozgástartomány, vagy a fizikai állóképesség. Ilyenek lehetnek sérv, gyulladásos és kopásos betegségek. Ezekben az esetekben jelentősen csökkenhet a fizikai terhelhetőség időben, teherbírásban vagy mindkettőben, tehát gyakran nem alkalmazhatók teljes munkaidőben illetve nehéz fizikai munkakörökben(pakolás, cipelés). Intellektuális és kognitív képességeik megegyeznek a nem megváltozott munkaképességű dolgozókkal.

 


Belgyógyászati megbetegedésekből adódó megváltozott munkaképesség

 

Megváltozott munkaképességű lehet az is, aki krónikusan szenved egyes belgyógyászati megbetegedésben. Ilyenek lehtnek például: cukorbetegség, magas vérnyomás, autoimmun megbetegedések,

 

 


Pszichiátriai megbetegedésekből adódó megváltozott munkaképesség

 

A pszichiátriai betegségek miatt szerzett megváltozott munkaképesség két szempontból is külön figyelmet érdemel. Egyrészt nagyon különböző és nagyszámú betegséget sorolunk ide, másrészt a pszichiátriai betegségekkel szemben rendelkezünk a legtöbb téves előítélettel , információhiánnyal és félelemmel. Mivel több betegségtípus tartozik ide megpróbáltuk a munkavállalás szempontjából lényeges különbségekre fókuszálva felosztani az érintett képességek ismertetését a könnyebb érthetőség miatt. A felosztás csak részben követi, és nem tükrözi, a klinikai orvosi felosztást (BNO, DSM-IV).

 

A pszichiátriai betegségek esetén általában elmondható,hogy a személyiség összműködése, alkalmazkodó- és önellátó képessége , realitásérzékelése sérül. Az ilyen típusú betegségekben szenvedőknek általában orvosi és pszichológusi segítségre van szükségük hosszútávon – ez gyógyszeres és/vagy pszichoterápiás segítséget jelent – a normális életvitelük, szociális kapcsolataik és egészséges önértékelésük fenntartására.

 

Ide tartozhatnak:

pszichotikus betegségek, schizophrenia, személyiségzavarok- a valósággal való kapcsolat, alkalmazkodóképesség, szociális kapcsolatok sérülhetnek

depresszió, hangulatzavarok – motiváció, stresszkezelés, szociális kapcsolatok sérülhetnek
szorongásos zavarok, pánikbetegség fóbiák- stress- és konfliktuskezelés, szociális kapcsolatok, fizikai állóképesség sérülhet.
kognitív és viselkedésproblémák – a figyelem , emlékezet, gondolkodás, viselkedés szabályozásának képessége sérülhet.
dementia- a mentális képességek drasztikus lecsökkenése vagy elvesztése – nem fogunk dementiával küzdő megváltozott munkaképességű munkavállalóval találkozni, mert az orvosilag kimutatható dementia esetén már nem merül fel a munka lehetősége, mivel állandó ápolásra fog szorulni az illető.


Az pszichiátriai betegségben szenvedő megváltozott munkaképességű munkavállalók orvosi segítséggel, megfelelő kontrollal sok esetben teljes értékű emberként tudnak funkcionálni, azaz megbízható és jól teljesítő munkaerővel rendelkeznek. A munkavégzés ezekben az esetekben sokszor kifejezetten hasznos lehet, mivel a rendszeres céllal végzett tevékenység nagy segítséget jelenthet az egészséges életritmus fenntartásához és a munka által elért elégedettség és sikerélmény, munkatársak támogatása, befogadó munkahely érzése segítheti a beilleszkedést és az egészséges önképet.

 

Ennek megítéléséhez szakember által elvégzett speciális kiválasztás és a kezelőorvossal történt konzultáció szükséges. Amennyiben itt nem merülnek fel ellenérvek bármilyen az orvosi szakvéleménynek (kezelőorvos, NRSZH complex minősítés) és a képességeinek megfelelő munkakörben alkalmazhatóak."

 

Forrás: HR Portál

Utoljára frissítve: 2016. március 30., szerda 09:21

 

_

 

 

"Idegrendszeri károsodások

Neurológiai károsodások, bénulások értékelésénél az alapbetegség helyett elsősorban a funkcionális állapotot veszik figyelembe. Meg kell határozni, hogy melyik végtag milyen mértékben károsodott, ez mennyire befolyásolja a beteg mindennapi tevékenységét – például a járásteljesítményt, fizikai terhelhetőséget vagy az állóképességet. Külön szempontként szerepel a beszédzavar, mint tényező.

 

 

 

Egyéb speciális esetek


Fájdalommal járó kórképek esetében minimális egészségkárosodás ítélhető meg. Porckorong-betegségben maximum 30% egészségkárosodás, társuló pszichés tünetek esetében pedig további károsodás véleményezhető.

Alvászavarnál nappali éberség dokumentált megzavarása esetében 1-60% közötti egészségkárosodást lehet megítélni.
Mozgászavarok, Parkinson-kór esetében a betegség stádiuma, önellátás dokumentált zavara, szellemi funkciók hanyatlása esetében 10-79% egészségkárosodás véleményezhető.

Epilepszia esetében a rohamok havi gyakorisága mellett további egészségkárosodás állapítható meg pszichés kísérő tünetek, valamint EEG és MR eltérések esetében.
Heti gyakorisággal jelentkező, állandó gyógyszeres kezelést és ellátást igénylő migrénes rohamok esetében maximum 10% adható.
Súlyos, maradványtüneteket hagyó arcideg-bénulás esetében 9-30% egészségkárosodás állapítható meg."

 

rehabportal.hu

words about future Creative Commons License 2016.05.11 0 3 17094

1.

"Hol lehet fellebbezni a felülvizsgálat döntése miatt?

A felülvizsgáló bizottság 4 főből kellene, hogy álljon, de esetemben csak egy ember volt jelen és kb. 3-5 perc alatt megállapította, hogy munkaképes vagyok!

Másodfokon elutasítottak azzal, hogy fellebbezésnek helye nincs...Voltam a Nemzeti Foglalkoztató Orvosi vizsgálaton és ott pedig megállapították, hogy NEM FOGLALKOZTATHATÓ! Hová menjek még, hogy végre valami nyugdíjat vagy valami ellátást is kapjak 36 év munkaviszony után? Mit kell, hogy csináljak, kihez fordulhatnék aki segít?"

 

 

 

"Amennyiben nem ért egyet a másodfokon született határozattal, lehetsége van ügyét tovább vinni.

Másodfokon a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal jár el, a másodfokú határozat ellen pedig a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon lehet jogorvoslati eljárást kezdeményezni."

 

 

 

2. 

"Mire kell figyelni, ha rokkantsági ellátás mellett dolgozom?

Szeretném kérdezni, hogy rokkantsági ellátás mellett van-e megkötés, hogy napi/heti hány órát lehet dolgozni, vagy csak a keretre kell figyelni, hogy 3 egymást követő hónapban nem haladhatja meg a minimálbér 150 százalékát?

 

Így van. A 2012. évi átalakítás során vagy a komplex minősítést követően megállapított rokkantsági ellátásban részesülő személyekre vonatkozó, 2014. január 1-jétől hatályos közös szabály szerint a rokkantsági ellátásban részesülő személy ellátását akkor kell megszüntetni, ha keresőtevékenységet folytat és jövedelme 3 egymást követő hónapon keresztül meghaladja a mindenkori minimálbér 150 százalékát. Ha a kereseti korlát túllépése nem egymást követő három hónapban, hanem ritkábban valósul meg, az ellátás megszüntetésére nem kerül sor (a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló 2011. évi CXCI. törvény 13.§ (2) bekezdés d) pontja alapján).

Ezek szerint tehát Ön akár 8 órában is végezhet keresőtevékenységet, egyedül arra kell ügyelnie, hogy a fentiekben említett kereseti korlátozást ne lépje túl."

 

 

3.

 

Munka rehabilitációs ellátás mellett

 

Érdeklődnék hogy rehabilitációs ellátásban részesülök plusz a szakmámban dolgozom napi 4 órában, emellett lehetséges-e az, hogy a húgomnak heti 2 nap 2 óra hosszát segítsek az üzletben? Természetesen hivatalosan?

Van rá lehetősége, május 1-től rehabilitációs ellátása mellett munkaidő korlát nélkül végezhet keresőtevékenységet, amennyiben keresete három egymást követő hónap mindegyikében nem haladja meg a mindenkori minimálbér 150 százalékát.

 

 

 

 

csakvirág Creative Commons License 2016.05.10 0 2 17093

Kedves Ircsi!Jó időt,kellemes,-ès hasznos időtöltèst,jó társaságot s minèl jobb egèszsèget kívánok!:)Üdvözlettel csakvirág

Ruth22 Creative Commons License 2016.05.10 0 2 17092

Kedves Ircsike,

érezd nagyon jól Magadat, meg ne fázz, ott hűvösebb van. Pusszantom a mókusokat.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Ircsi57 (17087)
betegkutya Creative Commons License 2016.05.10 0 3 17091

Tobb kollegam D/E kategorias beteg, van koztuk kerekesszekes. Folyamatosan dolgoznak, van aki 10-15 eve mar. Nincs mar mit mondanom a temaban. 

Előzmény: Ági 1955. (17090)
Ági 1955. Creative Commons License 2016.05.10 0 2 17090

Nem a munkavégzés időtartamára gondoltam csak most, hanem pl annak következményére, ha  pl a D kategória alján van valaki besorolva , aki dolgozik, akkor a legközelebbi felülvizsgálatkor egy kis szubjektív megítélés kapcsán könnyen a C kategóriába csúszhat vissza, és az a c már C1 is lehet, feltéve, ha előzőleg nem ugyanezzel a betegségével volt már egyszer rehabos és több mint öt év van vissza neki a rá irányadó nyugdíjkorhatárig .                    Ha így nézzük, hamster1- nek is lehet részben igaza ...

Előzmény: betegkutya (17086)
allas2016 Creative Commons License 2016.05.10 0 3 17089

Jó napot a Fórumtársaknak!

 

Egy állásajánlattal szeretnék Önökhöz fordulni. Ha tudnak valakit, aki megfelel az alábbi hirdetésben szereplő feltételeknek, kérem tájékoztassák erről a lehetőségről, hátha pont így talál egy számára megfelelő munkakört.

 

 

"Orvosi műszerek javítására keresünk, önálló munkavégzésre és közlekedésre képes, megváltozott munkaképességű szakképzett személyt, finommechanikai műszerész végzettséggel és gyakorlattal, teljes értékű munkavégzésre (nem távmunka), 6 órás munkaidőbe (9-15 óráig).

 

Feltételek:

 

- legalább 5 év szakmai gyakorlat műszerész munkakörben, jó kézügyesség

- B kategóriás jogosítvány

- mivel a munkahely nem akadálymentesített, az önálló közlekedés képessége

- alapfokú angol nyelvtudás

 

Amit adunk:

 

- hosszú távú munkalehetőséget

- nyugodt munkakörnyezetet

- biztos megélhetést

 

Munkavégzés helye:

Budapest IV. kerület

 

Jelentkezni az allas2016@outlook.hu e-mail címre küldött fényképes önéletrajzzal lehet, bér igény megjelöléssel."

 

További szép napot!

otthonülő Creative Commons License 2016.05.10 0 3 17088

Kedves Ircsi!

Jó pihenést, nyugalmat, szép időt kívánok szeretettel!

Köszönjük jókívánságaidat!

Előzmény: Ircsi57 (17087)
Ircsi57 Creative Commons License 2016.05.10 0 5 17087

Kedves Betegtársaim!

 

Kb. 2 hónappal ezelőtt írtam, hogy megyek Mátraházára a Tüdőszanatóriumba három hétre.

Eljött az idő,  pénteken indulok,  igaz péntek 13 -ra esik, de nem vagyok babonás.

Nagyon jó egészséget kívánok mindannyiótoknak, erőt, egészséget és kitartást. Szeretlek Titeket!

Üdvözlettel: Ircsi

betegkutya Creative Commons License 2016.05.10 0 2 17086


Orvosi szempontbol foleg nincs jelentosege a munkavegzes idotartamanak es mikentjenek, mivel azt az orvos nem is vizsgalja. Annak rehabilitacios szempontbol van jelentosege. Ha pedig valakit az orvos D/E kategoriaba sorol, annak nem is kell menni rehabos szakertohoz. 

Előzmény: Ági 1955. (17085)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!