Keresés

Részletes keresés

Good_times Creative Commons License 2016.09.19 0 1 18589

Ha nem éri el az e.k. az 50%-ot, akkor nem jár neki!!!

Én már beleőrülök ebbe:(

Good_times Creative Commons License 2016.09.19 0 3 18588

Köszönöm Hagyma Boly!

 

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás

 

Megtaláltam az EGYT leírását, de ezt írják:

 

"egészségkárosodott személy, akinek egészségkárosodása minimum 50% és munkaképességét legalább 67%-ban elveszítette. Vagy egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50%-os mértéket."

 

Ez nem illik rá, mert neki csak 45%-os az egészségkárosodása, másodfokon 42%, tehát nem éri el az 50-et.

Biztos, hogy jár ez neki?

Előzmény: hagyma boly (18587)
hagyma boly Creative Commons License 2016.09.19 0 2 18587

Kedves Good_times !

 

Itt találod meg azt hogy ki sogosult az FHT-ra Aktívkaruk ellátása azon belül a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra:

 

 

1993. évi III. törvénya szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

 

 

33.§-tól a 37c.§.-ig

Előzmény: Good_times (18586)
Good_times Creative Commons License 2016.09.19 0 1 18586

Kedves Ibi!

 

Igen, ezt é is sejtettem... Nekem szociális munkás javasolta, de amikor elolvastam a kritériumokat, láttam, hogy ez nem fog összejönni valszeg.

A Foglalgozás Helyettesítő Támogatás jó ötletnek tűnik, még utána kell olvasnom mi is ez pontosan.

Előzmény: ibi43 (18584)
Good_times Creative Commons License 2016.09.19 0 2 18585

Kedves Csakvirág!

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Mindent megfontolnak, amit írtatok!

Nem kap közgyógyot, de amúgy olcsók a gyógyszerei, pár száz meg 1-2 ezer ft-osak. (Az más kérdés, hogy 0 Ft-os jövedelemből még ennyit se lehetne kifizetni.)

Előzmény: csakvirág (18582)
ibi43 Creative Commons License 2016.09.19 0 2 18584

Kedves Goof...!

A fogyatékossági támogatás nem járható út, hacsak nem siket, látáskárosult vagy súlyosan mozgásképtelen.

Felülvizsgálatra szért kell elmennie, mert kell egy papír az egészségkárosodás igazolására.

Azzal a határozattal( illetve a jelenlegivel is) meg kell próbálni az EGYT igénylését

Ha ez nem megy, Foglalgozás Helyettesítő Támogstás.

Itt van a 30 nap. Ebben az esetben mint csökkent munkaképességű, ha be is hívják közmumkárs, persze lonogtatni kell a rokkantsági határozstot, könnyebb mumkskörbe teszik. De végezhet 30 nspon keredztül valamilyen ingyenes, humanitárius mumkát is

 Pl. óvoda udvarának tisztántsrtása,  a lényeg  hogy ezt tudja igazolni. Összege 22800 ft.

hagyma boly Creative Commons License 2016.09.18 0 3 18583

Kedves Csakvirág !

 

 

Köszönöm kedves szavaidat,viszont kívánok neked is minden jót, jobb egészséget

 

Szeretettel hagyma boly !

Előzmény: csakvirág (18576)
csakvirág Creative Commons License 2016.09.18 0 2 18582

Kedves Good Times!

 

Úgy emlékszem,hogy ezt már belinkelték Neked, de most megteszem újra.

http://www.kormany.hu/download/e/49/30000/T%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3%20alapszolg%C3%A1ltat%C3%A1st%20ny%C3%BAjt%C3%B3k%20r%C3%A9sz%C3%A9re%20a%20szoci%C3%A1lis%20ell%C3%A1t%C3%A1sok%20v%C3%A1ltoz%C3%A1sair%C3%B3l.pdf

Leírom Neked én mit tennék.

1.) Legelőször, gyakorlatilag azonnal, felkeresném a helyi járási hivatalt. Ott lehet intézni az EGYT támogatást. Most 09.18.-a van,tehát még él/hatályos az előző fv.-i határozata a Fiatalembernek! Nem kell várni, szülői kísérettel oda kell menni, el kell mondani a problémát, fogják adni és mondani, mi mindent kell kitölteni és igazolni.

Ne várjanak, mert az EGYT-nek a Család részéről is idő, amire mindent kitölt és igazol és a hatóság felől pedig szintén, ha jól tudom 50 nap-ja van. 

 

2.) A fogyatékossági támogatáshoz valóban egyszerűnek tűnik, hogy csak egy nyomtatványt kell kitölteni, de nem így van....

Nagyon szigorúan meg van szabva, hogy milyen betegségekkel élő Emberek kaphatják, ennek (is) utána tudsz olvasni BJ Szakértő, Julianna oldalán részletesen. 

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=category&id=66

3.) Arra emlékszem, hogy a TB járulék fizetését átvették. Nem emlékszem, hogy közgyógyellátásra kapnak pénzt?? Ez persze attól függ elsősorban, hogy mennyibe kerülnek a havi gyógyszerei, ha sokba, akkor megvizsgálják a Család többi tagjának is a jövedelmét stb... Erre is van nyomtatvány, de szintén Járási Hivatal, ott odaadják, ki kell tölteni, igazolni a jövedelmeket (Szülők), aztán a háziorvos-hoz kell menni és Neki kell kitöltögetni dolgokat. Ha mindez egyben van, akkor lehet leadni.

 

A Szülők helyében én azonnal kezdeném intézni az EGYT-t!

Ennyit tudtam hozzátenni, nem tudom tudtam-e ezzel segíteni.

Kitartást kívánok és tudomásul kell venni sajnos, hogy mindennek, mindig ki kell járni a maga útját!Magától semmi nem jön!

Szeretettel, 

csakvirág

 

 

Előzmény: Good_times (18581)
Good_times Creative Commons License 2016.09.18 0 2 18581

Kedves Csakvirág!

 

Köszönöm szépen kedves soraid, nagyon aranyos vagy!

Úgy van, ahogy írod, nem adja fel a család, októberben kell beadni a papírokat a bizottságos dologhoz. A körzeti doktornő már meg is írt valami 15 oldalas dolgot, a pszichiátere pedig újra megír mindent, amit tud, habár sok újdonságot már nem tud.

Kicsit nehéz mindezt végigcsinálni úgy, hogy előre tudják, hogy elutasítás lesz a vége, de csak kell csinálni valamit, a tétlenségnél minden jobb...

 

A fogyatékossági támogatásról mi a véleményetek, megér egy próbát? Bár sem szellemileg, sem testileg nem fogyatékos, de önnálló életvitelre képtelen.

Végük is csak igényelni kell egy űrlapot, kitölteni, mellékelni az orvosi jelentéseket és beadni. Nincs vesztenivalójuk, legfeljebb nem sikerül.

Előzmény: csakvirág (18575)
Good_times Creative Commons License 2016.09.18 0 1 18580

Kedves Ibi!

 

Szóval menjen újra bizottság elé és újra el fogják utasítani. Aztán fellebbezzen, azt is el fogják.

De akkor mi értelme ennek? 

Meg fogják próbálni persze, már csak azért is, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretük, hogy ők megtettek mindent.

 

Mi az a FHT?   Ami a 30 nap munkaviszonyt illeti, talán le lehetne igazoltatni valakivel.... De nem akarok itt törvénytelenséget kockáztatni... Vagy keresnek neki valami otthon végezhető munkát 1 hónapra, nem tudom az számít-e?

 

 

 

 

Előzmény: ibi43 (18574)
BJszakért Creative Commons License 2016.09.18 -3 1 18579

pásztorkutyaterel

Elnézést kérek, hogy nem válaszoltam, de itt a fórumon heti egyszer tudok megjelenni, esetleg kétszer, de email, vagy szakmai honlapomon található elérhetőségeimen bárki megtalál, azt napi szinten figyelem: http://www.versenykepesseg.eu/

Megkereshetett volna, ha annyira fontosak Önnek a kérdései.

 

Hosszú, nincs időm írogatni, és egyébként is néhány kérdést tennék fel a tényeket tisztázva adekvát, csak akkor lehet esetére személyre szólóan tájékoztatni pontosan, mikor, mit, hogyan tehet vagy nem tehet.

Általában esetében a következő információkat adhatom rehab gazdasági menedzser, szakértőként: baleseti járadékra az jogosult (módosult a törvény, ez is még tavaly 1997.évi LXXXIII.tv., Ebtv.57.§/1/bek.), akinek üzemi baleset következtében a 13%ot meghaladó egészségkárosodása keletkezett, DE a megvált.munkaképességű személyek ellátásai NEM illetik meg. 

Így tehát NEM jogosult erre a két fajta ellátásra, a rehab ellátásra és a baleseti járadékra is.

Ha a baleseti járadéka magas összeg (viszonylag), javaslom, várja meg, amíg Nyugdíjbiztosító Igazgatóság - ha van soros felülvizsgálata - behíja felülvizsgálatra, és ott bizonyítania kell, hogy fennáll állapota, amit legutóbbi felülvizsgálatakor véleményeztek (I-IV.kategória van, nem ismerem, melyikbe tették a szakvélemény alapján).

Ha nem túl magas a baleseti járadék összege, akkor érdemes hagyni azt, vagyis a megvált.munkaképességű személyek ellátásait kell megcéloznia, hogy megfeleljen a feltételeknek a 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) szerint. Ebben az esetben a rehab ellátása lejárta előtt legalább 2-3 hónappal - ha nincs soros fv.előírva - adja be igényét mmk ellátásra, de közben szüntesse meg baleseti járadékát Nyugd.biztosítónál (ez rendszeres pénzellátás Mmtv.szerint, így nem állapítható meg mmk ellátás, ha ebben részesül), a megfelelő, jelenlegi állapotot igazoló szakorvosi-, háziorvosi részletes, alapos vélemény, javaslatokkal. Meglátja, hogy az orvosi feltételeknek megfelel-e, legalább 60% egészségi állapota vagy kevesebb, ha ennek a feltételnek megfelel, csak ezután vizsgálja hivatal a jogi feltételeket. Ha annak is megfelel, pl. kereső tevékenységet nem végez a megállapítás napján, ez lehet az igénybenyújtás napja is, és ennek is több módja lehet, akkor megállapítható mmk ellátás.

Ha az orvosi feltétel nem teljesük, akkor még mindig van más lehetőség, de már eddig is tól sok a ha...

 

Úgy vélem, beszéljünk, ha megtisztel, szívesen visszahívom, ha ráérek, hogy rehab gazdasági menedzser, szakértőként az alternatívákat végigvezessem, átbeszéljük tíz perc alatt max., hogy a tények alapján adekvát nyújthassam a hiteles információkat a jogszabályok alapján.

 

Nincs több időm hosszan írogatni sajna, majd visszaolvasok később fórumon ígérem, a héten még, ha lesz időm, h egyéb kérdésre, ami felmerült szakterületemen válaszoljak, örömmel teszem, őszintén.

Nagyon szép estét kedves Fórumozók, most mennem kell.

 

csakvirág Creative Commons License 2016.09.18 0 2 18578

Kedves Hamster!

Ami pozitív...,hogy túl Vagytok a fv.-on,gondolom nem egyszerű ezt megoldani sem..

Minden tiszteletem a Tièd, èn azt gondolom, nagyon kevès Ember tenne meg mindent a Testvèrèèrt.!Te megteszed!

Sok erőt,kitartást kívánok Neked/Nektek.:)

Szeretettel,

csakvirág

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.09.18 0 1 18577

Üdvözlet, segítségért fordulnék hozzád  . A kérdésem feltettem ,de eddig senki nem tudott érdemben válaszolni,  ezért még egyszer megteszem  .

 

 

Ma kaptam tájékoztató adatlapot , jelenleg rehabilitációs ellátásban részesülök ami 2017 jan 31 lejár .

Arról tájékoztattak ,hogy előtte 2.5 hónappal kell beadni a felülvizsgálati kérelmet és ekkor már az új leleteket is (tehát nem a behíváskor kérik ) .Most olvasom a tájékoztatóban ,hogy :

,, Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult itt fel vannak sorolva a biztosítási napok stb ....

és a végén

-keresőtevékenységet nem végez és

-rendszeres pénzellátásban nem részesül .

 

Ez a két pont okoz nekem problémát  !

- dolgozom 4 órában amit a törvény megengedett legalábbis akkor mikor elmentem

- ellátásban is részesülök hiszen kapom a rehab járadékot plusz a baleseti járadékot .

No most ha lejár akkor tényleg nem fogok részesülni ellátásban ,de mikor beadom és válaszolnom kell

a nyilatkozatban még igen  .

Mit tehetek, fel kell mondanom , hogy megkapjam és ha igen menjek el újból dolgozni ?

Avagy van valami törvényi kiegészítés ami ezt felülírja csak én nem tudok róla ?

Segítségedet előre is köszönöm !

Előzmény: BJszakért (18452)
csakvirág Creative Commons License 2016.09.18 0 2 18576

Kedves Hagyma Boly!

Először is, az elkèpzelhetőnèl is több erőt,hitet,kitartást kívánok Neked, Családodnak egyaránt!Muszáj bízni,hogy az orvosaid által jó kezekben Vagy ès minden összeèr időben!

Higgyj benne,így lesz!:)

Szorítok Èrted, mindig szeretettel gondolok Rád!:)))

Jobb egèsz-sèget,szèp estèt kívánva

csakvirág

 

csakvirág Creative Commons License 2016.09.18 0 2 18575

Kedves Good Times!

 

Egèszen pontosan ez a lehetősègetek van,amit Ibi leírt.Ezt kell tenni!Most már nem szabad a múltra v.tekinteni,elmúlt.....Mielőbb lèpnetek kell,termèszetesen ez is csak egy vèlemèny.

Sikert kívánok Nektek,szeretettel,

csakvirág

ibi43 Creative Commons License 2016.09.18 0 2 18574

Igaz, azt mondtam nem szólok bele, de csak leírom mit kellene tennie a beteg fiúnak.

Vegyen magán erőt és kísérővel keresse fel a járási hivatal szociális osztályàt, vigye az orvosszakértői határozatot, de amint látom, az lassan lejár. Nem baj, lesz új. Szolgálati idő hiányában az új határozatot követően sem fognak ellátást folyósítani neki.

A járási hivatalban eldőntik EGYT- re jogosult e, vagy javasolják neki az FHT- t, bár itt évi 30 napot  munkával kell tölteni.

Túl sok lehetősége nincs  mivel 2015-ben megszüntettek egy sor segélyt.

Továbbra sem értem, hamarább nem ment bizottság elé, most viszont volt, de határozat után sehová tovább.

Sajnos az ember bármilyen beteg, hogy ne haljon éhen intézmie kell a saját ügyeit, vagy ha arra is képtelen, valamelyik cselekvőképes hozzátartozójával kérjék a gyámság vagy gondnokság alá helyezést, bár ezekhez nem hiszem, hogy elég egy pánik betegség.

 

 

 

Előzmény: Good_times (18573)
Good_times Creative Commons License 2016.09.17 -1 1 18573

Értem, köszönöm, így már érthető.

Magyarul betegség alapján jár neki a segély, de a törvény szerint nem.

 

Most akkor mit lehetne még csinálni? Valakinek valami ötlete?

Mindig van megoldás, csak meg kell találni.

Előzmény: 560707 (18572)
560707 Creative Commons License 2016.09.17 0 2 18572

Mert a jogosultság többi részének megállapítása nem az ő dolguk.

Előzmény: Good_times (18571)
Good_times Creative Commons License 2016.09.17 -1 1 18571

Értem, de akkor az INDOKLÁS-hoz miért nem írták oda, hogy ezért meg ezért nem kapja meg? Miért kell sunyítani?

Előzmény: 560707 (18570)
560707 Creative Commons License 2016.09.17 0 2 18570

Biztosan azért, mert nem volt meg a szolgálati ideje.

Előzmény: Good_times (18569)
Good_times Creative Commons License 2016.09.17 -1 1 18569

Sziasztok!

 

Bocs, hogy már megint én vagyok, tudom unalmas a téma és nem is szándékozom többet írni róla, de megakadt a szemem egy érdekességen.

A fellebbezést követő újabb felülvizsgálat után küldték az elutasító határozatot, melynek vége felé van egy furcsa mondat:

 

 

"A FOGLALKOZTATÁSI SZAKÉRTŐ JAVASLATÁT FIGYELEMBE VÉVE ROKKANTSÁGI ELLÁTÁST VÉLEMÉNYEZÜNK. Újabb felülvizsgálata 2016 októberében szükséges."

 

 

 

Na ezt én nem értem! Ha rokkantsági ellátást véleményeztek, akkor miért nem kapott egy fillért se?

560707 Creative Commons License 2016.09.15 0 1 18568

http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Rosszul_jarhat_ha_nem_dont_Rokkantsagi_vagy_UHM3W1

 

Ha valakinek van előfizetése a lapra, hogy tudná folytatni a cikket, az jó lenne ha fel tudná tenni.

Good_times Creative Commons License 2016.09.15 0 1 18567

Sziasztok!

 

 

Időközben érdeklődtem egy szociális munkástól és szerinte az alábbi két dolog jöhetne szóba:

 

- Fogyatékossági támogatás.

 

http://vgyzme.hu/jogszabalyok_fogytam-oldal#001

 

 

-  EGYT 

 

 

De lehet, hogy a második csak kiskorúakra vonatkozik, nem tudom:(

ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.09.15 0 5 18566

Milyen egy általános jó erőben lévő ötvenes nő? Orvosszakértői vélemény 2016:

Mindkét lábára sántít, kezeit nem tudja ökölbe szorítani, szorító erő mindkét kézben minimális, nyaki mozgások 50 %-ra, csípő mozgások 1/3-ra szűkültek, lábujjhegyre, sarokra nem tud állni......

Szegény ötvenesek, szegény Magyarország! Vajon milyen az, aki nincs általános jó erőben?

Good_times Creative Commons License 2016.09.15 0 1 18565

Köszönöm szépen, aranyos vagy!

Az a legrosszabb, hogy ötletünk sincs mit lehetne csinálni. Zsákutca minden. Csak valami csoda segíthetne, levél a köztársasági elnöknek és csinál valamit (amire 1% esélyt sem látok) vagy a strassbourgi bíróság, ami talán segíthet ilyen helyzetben, de az legalább 3-4 év, mire eredménye lesz. Ha addig meghalnak a szülei, akkor mi lesz vele?

Előzmény: mrduckhead (18558)
évalyme Creative Commons License 2016.09.14 0 1 18564

Írtam neked emailt!

Előzmény: judit59 (18554)
mrduckhead Creative Commons License 2016.09.14 0 2 18563

Én is kíváncsi vagyok,hogy ilyenkor mi a "legjobb" lépés.

Hogyan kell kitölteni,és mit célszerű csinálni.

Előzmény: pásztorkutyaterel (18561)
hamster1 Creative Commons License 2016.09.14 0 1 18562

Sajnos a méltányosság elvét,2012-től megszüntették.

Előzmény: mrduckhead (18558)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.09.14 0 2 18561

Sziasztok  ! Kis segítséget kérnék attól aki tájékozottabb a témában .

Ma kaptam tájékoztató adatlapot , jelenleg rehabilitációs ellátásban részesülök ami 2017 jan 31 lejár .

Arról tájékoztattak ,hogy előtte 2.5 hónappal kell beadni a felülvizsgálati kérelmet és ekkor már az új leleteket is (tehát nem a behíváskor kérik ) .Most olvasom a tájékoztatóban ,hogy :

,, Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult itt fel vannak sorolva abiztosítási napok stb ....

és a végén

-keresőtevékenységet nem végez és

-rendszeres pénzellátásban nem részesül .

 

Ez a két pont okoz nekem problémát  !

- dolgozom 4 órában amit a törvény megengedett legalábbis akkor mikor elmentem

- ellátásban is részesülök hiszen kapom a rehab járadékot plusz a baleseti járadékot .

No most ha lejár akkor tényleg nem fogok részesülni ellátásban ,de mikor beadom és válaszolnom kell

a nyilatkozatban még igen  .

Mit tehetek fel kell mondanom , hogy megkapjam és ha igen menjek el újból dolgozni ?

Avagy van valami törvényi kiegészítés ami ezt felülírja csak én nem tudok róla ?

Ha bárkinek van biztos infója erről  előre is megköszönném ha segítene !!

mrduckhead Creative Commons License 2016.09.14 -1 2 18560

Igen,ez a "szolgáltatás" változott.Ezért is írtam,azt,amit.

Ezt csak bemásolom ezt a szövegrészt:-A rokkantsági ellátást a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától lehet megállapítani.

Előzmény: hamster1 (18559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!