Keresés

Részletes keresés

mozgássérült Creative Commons License 2015.11.11 0 0 15032

A cím ahová mennem kell Paciens Partner Praxis kft. Foglalkozás Egézségügyi Szolgáltató szakrendelő. Ezt az egész vizsgálati rendszert kiadták egy orvosi kft-ek. Arről már hallottam hogy behívó nélkül küldeni kell a papirokat és nyugdijas orvosokat is bevonnak. De hogy orvosi kft biráljon el ez még nekem is magas. ki tud ehhez hozzá szolni?

Előzmény: mozgássérült (15031)
mozgássérült Creative Commons License 2015.11.10 0 1 15031

Máma megkaptam a behívomat. Budapest 13.ker. Jász. utca.  84-88. Jővő hét vége felé..... személyes jelenés. Járt e valaki már ott és mik a tapasztalat az ottani orvosokkal? Több mint 20éve rokkantnyugdijas vagyok, és csak egyszer voltam felülvizsgálaton hosszú évekkel ezelőtt. Akkor még nem volt semmi komplex baromság. Papirjaim ambulánsak vannak rengeteg. De sajnos a mozgásszervi betegségekre manapság a pont rendszerük alapján nem sok százalékot adnak ott manapság ezekre.

hadovaja Creative Commons License 2015.11.10 0 0 15030

Köszönöm BJúlia, de a " javult" állapotot mivel bizonyitja a bizottság? Általában nem szokott javulni az állapotuk azoknak, akiknek valamikor végleges státuszt állapitottak meg, már csak a kor miatt sem.

A fogyatékosokat is szórják ki a rendszerből, ahogy hallom. 

Előzmény: BJszakért (15028)
Szabó Péterné Icu Creative Commons License 2015.11.10 0 1 15029

Köszönöm szépen!

Előzmény: ibi43 (15027)
BJszakért Creative Commons License 2015.11.10 0 2 15028

sili28,

Igen, a rehabilitáció rendszere, a jogszabályok sokrétű, nem könnyű eligazodni benne, ezért szoktam segíteni az eligazodást, amely szaktudásommal szolgálom az embereket, hivatal munkáját segítem (tehermentesítem), segítem érintettek eligazodását a jogszabályokban.

Követem naprakészen a jogszabályokat szakterületemen, ez weblapomon is nyomon követhető, és kizárólag ha ott megtalálható elérhetőségeimen keresnek, akkor válaszolhatok egyéni kérdéseikre, hiszen minden eset más.

A 2015.08.01-től, szept.09-től, szept.28-tól hatályos legújabb Mmtv módosítások lényege itt linkemen megtalálható a hatályba lépése dátumától a 4) pont végén, és a 15.16.pontban:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Ill.kire, hogyan vonatkozik, ez esettől függ, mindenkinek válaszoltam a mai napig, aki megkeresett, bár kicsit saját egészségi állapotom, édesapujé, és egyéb gondjaim, tennivalóim elsodortak, de ha telefonon is, mára senkinek nem maradtam adós megfelelő információ nyújtásával rehab gazdasági szakértőként.

 

Igen sili, édesanyukája 2011.12.31-ig volt III.cs. rokk.nyugdíjas volt, akit 2012-től átneveztek rehab ellátottnak ugyan olyan összegben, mint addig, de a Mmtv kötelezte felülvizsgálatra, ami megtörtént, C2 minősítést kapott(rokk.ellátás, ez nem nyugdíj, tudjuk), tehát kb.ugyan annyi maradt ellátása összege, mert az új komplex minősítés szerint ez megfelel a régi minősítésnek,

DE újra bizonyítania kellett (és majd kell a jelenlegi jogszabályok alapján), hogy ugyan azok a diagnózisok fennállnak, vagy több, súlyosabb, mint legutolsó felülvizsgálat idején, és ezt tudta bizonyítani jelenlegi (fél évnél nem régebbi, minél frissebb) szakorvosi-, háziorvosi igazolásával. Ez fontos!!

 

A 33.§-ban érintett személyek esetén (akik kötelesek voltak 2012.márc.31-ig jelentkezni felülvizsgálatra, különben megszüntették volna ellátásukat,...):a felülvizsgálatot követően a jogosultsági feltételek fennállása esetén az e törvényben meghatározott ellátást az erről szóló döntést követő harmadik hónap első napjával kell megállapítani, rehabilitációs ellátásra való jogosultság esetén az ellátás határozott időtartama ezzel a nappal kezdődik. A jogosultsági feltételek közül nem kell vizsgálni az előzetesen biztosításban töltött időt.

 

Akinek csökkentették ellátását, mert javult állapota, de nem ért egyet a határozattal, (a Hivatal ellátásról, minősítésről értesítése és nyilatkozat tizenöt napon belül visszaküldése nem határozat, csak értesítés,), csak határozat ellen lehet jogorvoslattal élni! (fellebbezés, kereset harmadfokra, de akkor is csak akkor, ha van jogalapja a fellebbezésnek, amleyben rehab gazd szakértőként tudok segítséget nyújtani, ahogyan eddig, alternatívák felvázolása, ha van jogalapja, a fellebbezés megírása)

Kizárólag a versenykepesseg végű email címemre írt levelekre tudok válaszolni, amit honlapomon találnak.

 

hadovaja,

 

Az élet egy hosszú dal; olyan sok változata van, és sosem tudhatod, milyen lesz a következő dallam.~Isteni sugallat c.film

 

Azt kérdezi, a fogyatékos emberek hány %-tól egészségkárosodott emberek.

Helytelen kérdés.

Ugyanis szakmai fogalmak szerint, de a jogszabály szerint a fogyatékos embereknek a fogyatékosságát, önkiszolgáló képességét, önálló életvitelében milyen mértékben szorul segítségre, ezt vizsgálják és teljesen más jogszabályok, feltételek alapján (141/2000.Korm.r. szigorú feltételek, felsoroltak, és az 1998.évi XXVI.tv.) nem %-os mértékben.

Ugyanis a fogyatékosság a normálistól való eltérést, hiányt, vagy csökkenést jelent, ami bizonyos tevékenységek végzését, emberi funkciók zavarát jelenti (fogyatékosság miatt nem képes a mindennapi életét folytatni, pl.járás, látás, hallás,....Ezek mértéke szigorúan fel van sorolva, meghatározva a fent említett tv.és végrehajtási rendeletben (Vhr)

 

Tehát matematikailag az egészségkárosodott emberek halmazának a részhalmaza a fogyatékos emberek halmaza, egy szűk réteg, a legsúlyosabb mértékben akadályozottak a fogyatékos emberek.

 

Az egészségkárosodott személyek (megváltozott munkaképességű): mindenki ide tartozik, akinek egészségi állapota 60%, vagy kevesebb a hatóság szerint, vagyis aki veleszületett rendellenesség miatt, balesetből vagy betegségből kifolyólag nem képes olyan módon vagy mértékben elvégezni a munkafeladatokat, életfeladatokat, mint a hozzá korban, nemben, képzettségben hasonló személyek általában.

Ezen a halmazon belül vannak a rehabilitálható és rokkant emberek, és a rokkant embereken belül ábrázolhatnám a fogyatékos embereket.

Mondhatnám, hogy minden fogyatékos ember egészségkárosodott (legsúlyosabb mértékben), de nem minden egészségkárosodott ember fogyatékos személy

 

Az egészségkárosodott emberek (mmk személyek) jogszabálya pedig a 2011.évi CXCI.tv. az ellátások tekintetében,

de sok más jogszabály van, amely foglalkozik velük, attól függően, miről beszélünk, a jogosítvány jogosultságát, a parkolási igazolvány jogosultságát, az utazási kedvezményeket, a foglalkoztatással kapcsolatos kedvezményeket, az adózással-, járulékkedvezménnyel kapcsolatos szabályokat, a keresőképtelenséggel kapcsolatosat, és egy oldalon keresztül sorolhatnám, odaillesztve a jogszabályi részt is, amely szabályozza, sőt jogszabály együttest, az még több oldal, és a hogyan szabályozza, a jogszabályok nem rövidek, és nem könnyen érthetők, ezért szoktam segíteni eligazodni szakterületemen, ha időm, egészségem, családom, munkám engedi).

 

Elég érthető az összefüggés? Higgye el mindenki, hadovaja is, nem akar fogyatékos ember lenni, hogy hiányozzon keze, lába, szeme,...járóképessége, látása,...olyan súlyos mértékben, hogy fogyatékos embernek minősüljön, ezt SENKI sem választja, ez egy állapot, és sajnos a társadalomtól IS függ(munkaadó, mindenkori kormány, az utcán az ember,...) MINDENKI felelős, hogy valaki milyen mértékben fogyatékos adott környezetében, a társadalom hozzáállásától is függ, hiszen az akadályozottságon van a hangsúly, az akadályozottság mértéke jellemezhető a társadalom ELVÁRÁSA és az egyén teljesítménye, képességei közötti különbséggel,

természetesen a fogyatékosság függ a sérülés jellegétől, mértékétől, attitűdtől,

az egyéb környezeti tényezőktől lényegesen (fizikai-, infokommunikációs akadályozottság).

 

Ha bizonyos módon cselekszel, szokást formálsz. Ha szokást formálsz, ezzel jellemet teremtesz. Ha jellemet teremtesz, ezzel meghatározod a sorsodat.” ~André Maurois

 

Megtisztelnek továbbra is, ha honlapomon található elérhetőségen, email címen keresnek, kérdeznek rehab gazd szakértőként.

Bízom benne, segítettem eligazodni. Most mennem kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ibi43 Creative Commons License 2015.11.10 0 2 15027

Szia! 

Nem neked kell kérned soros felülvizsgálatra az időpontot.

Várjad a behívót, majd küldik.

Előzmény: Szabó Péterné Icu (15026)
Szabó Péterné Icu Creative Commons License 2015.11.10 0 1 15026

T, Szakértő! Voltam már komplex vizsgálaton C 2-es vagyok ami Nov végén le jár . Nekem kell kérnem a vizsgálatot vagy ők küldenek behívót? 58. éves vagyok. Köszönöm,

sz16 Creative Commons License 2015.11.10 0 1 15025
beteg62 Creative Commons License 2015.11.10 -1 0 15024

Eddigi csekély tapasztalatom alapján le szűrhető, hogy akit papírok alapján el bírálnak azok kapják tovább eddigi összegű  ellátást.

Vagyis besorolásuk nem nagyon változik. De akiket behívnak azoknál kétes ez a dolog . Persze mondom ez csak ismerősöktől szerzett eddigi tapasztalat. 

hadovaja Creative Commons License 2015.11.10 0 0 15023

pinkibaba megy (14950.) 2 hét után kapta a behivóját.

Mindenkinek ugy szól a behivója, hogy az ellátás jogosultságát vizsgálják?

Előzmény: Irén Konc (15021)
beteg62 Creative Commons License 2015.11.10 0 1 15022

Én is izgalommal várom a fejleményeket. 4 hete, hogy el küldtem papírokat. Eddig semmi új. Ismerőseimtől sem halottam új híreket. Ha vannak  infók tapasztalatokról akkor rögtön írok ide. Főleg ha nekem érkezik valami. Ha behívó vagy új határozat, még nem tudom melyik lesz. Ha határozat akkor még valószínűleg várni kell jócskán ahogy halottam másoktól.

Irén Konc Creative Commons License 2015.11.10 0 1 15021

Koszonom,hogy szurkolsz nekem.De ma is megy valaki kozulunk.Remelem beszamol ,hogy mi volt.

Ruth22 Creative Commons License 2015.11.10 0 0 15020

Kedves Irén,

Drukkolva várjuk az eredményedet.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Irén Konc (15017)
sz16 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 15019

 Még szerencse , hogy eleink nagyon jó munkát végeztek a a parlament építésénél ,  hogy nem szakadt rá  az egész boltozat :)http://444.hu/2015/11/09/orban-senkitol-sem-varhato-el-hogy-olyan-munkat-vegezzen-oreg-koraban-amelyre-nem-alkalmas

sili28 Creative Commons License 2015.11.09 0 1 15018

58-at töltötte be októberben. Egyszer már véglegesítve lett 2006-ban, de akkor ugye még más rendszer szerint voltak elbírálva. Mondjuk alighanem mielőtt abba a rendszerbe véglegesítették az előtt talán 3x is felülvizsgálták.   

 

Most ebbe az új elbírálási rendszerbe viszont nem kapta meg a véglegeset, hanem 2018 szeptemberébe kell neki megint felülvizsgálatra mennie.  Bár mondjuk ha abból indulok ki hogy ö csak 2021.12.31 után mehet majd rendes nyugdíjba viszont lehetett olyant is olvasni itt is hogy aki 5 éven belül van a nyugdíj korhatárhoz azt már nem hívják, akkor talán neki se kell majd mennie majd mert 5 éven belül lesz. Ez majd akkor úgyis kiderül.

Előzmény: Ircsi57 (15015)
Irén Konc Creative Commons License 2015.11.09 0 3 15017

Tul vagyok en is a felulvizsgalaton.Nem tudok semmi rosszat irni ,nagyon rendes volt az orvos is ,es a szocialis bizottsag is .Az orvos meg sem vizsgalt,a muteti vagas helyet akarta latni.A szocialis szskertok erdeklodtek ,hogy miert nem dolgozom.Probaljak keresgelni hatha sikerul talalnom akredalt munkahelyet.Ket honap mulva kapok eredmenyt.57 eves vagyok,eddig a (regi szoc.jaradekos),  vagyis atlettem en is sorolva 2011- ben rehabilitacios ellatottnak.Nem mondtak semmit ,mi varhato.Tenyleg ugy volt nekem,hogy egyszerre kellett vinnem mindent ,meg magamat is .Volt akinek nem kellett menni a masik szobaba,de a tobbsegnek igen. Helyszin:(Debrecen )Tovabbi szep napot mindenkinek.

hadovaja Creative Commons License 2015.11.09 0 0 15016

Köszönöm sili28, elolvastam a régebbi hozzászolásodat, ezek szernt anyukád 58 eves, elég súlyos pszichés beteg .És mégis behívják majd 3 év múlva, vagyis a papirjait újból kérni fogják, az is számít, hogy gyàmság alatt van. Ilyen esetekben logikus, hogy nem kell a személyes megjelenés.

A behivó szövege mindenkinél ugyanaz? "a megváltozott munkakepességű személyek ellátására való jogosultságának megállapítására hivatalból indult eljárással összefüggésben..."

Mintha bűnözőket világítanának át, olyan a stílusa!

Fogyatékosok minimum hány % körüli egészségkárosodottak?

 

Előzmény: sili28 (15013)
Ircsi57 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 15015

Bocsánat nem olvastam el figyelmesen, tehát végleges.  Megkérdezhetném hány éves?

Üdv.

Ircsi57 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 15014

Kedvs Sili28 !

 

Édesanyád hány éves? Nem volt végleges?

 

Üdv.

sili28 Creative Commons License 2015.11.09 0 2 15013

Édesanyámat így bírálták el ahogy írja. Eredmény : C2 kategória, 50% össz egészségkárosodott, Pénzösszeg marad ugyanannyi mint amit eddig kapott.  Szeptember 28 döntéshozatal, papíron ez a dátum szerepel de mi csak valamikor október 17-18 kaptuk kézhez postán keresztül.

 

Viszont eddig rehabilitációs ellátás néven kapta ezután Január 1-töl tehát 3 hónap múlva a döntéstől már rokkantsági ellátás címen kapja majd. Felülvizsgálat 3 év múlva. Utoljára ezelőtt 2006-ba volt ilyen vizsgálaton, akkor véglegesítették is 67.5% és eddig neki nem is kellet mennie.  Ha részletesebben kíváncsi a történetre akkor itt a fórumba a 14681 hsz-ben  részletesebben írtam róla, meg még utána pár hsz-be a 14692- hsz bezárólag.

Előzmény: hadovaja (15010)
beteg62 Creative Commons License 2015.11.09 0 1 15012

Heló Hadovaja!

Nekem lehet , hogy így döntenek. De még nem biztos. 4 hete, hogy be küldtem Fiumei útra papírokat. Még eddig semmi..

Ha lesz valami írok..

sz16 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 15011
hadovaja Creative Commons License 2015.11.08 0 0 15010

Köszönöm, a testvéremről van szó.

Van olyan eset, hogy szemelyes megjelenés nélkül, csak a beküldött leletek alapján biráltak el valakit?

Előzmény: 560707 (15009)
560707 Creative Commons License 2015.11.08 0 2 15009

Igen 3 hónapig kapod a régit, utána az újat.

Előzmény: hadovaja (15008)
hadovaja Creative Commons License 2015.11.08 0 0 15008

Sziasztok! A felülvizsgálat folyamata alatt, az új határozatig még folyósítják a régi ellátást?

sz16 Creative Commons License 2015.11.07 0 1 15007
beteg62 Creative Commons License 2015.11.06 0 0 15006

Én még ugye 54 éves leszek hamarosan csak. Dolgozni sajnos nem tudtam rehab. alatt. Ezért is lényeges, hogy mennyit fogok új határozat szerint kapni majd.

beteg62 Creative Commons License 2015.11.06 0 2 15005

Köszönöm Ruth22 !

 Én nem voltam végleges eddig. 3 éve nekem is kelett kérnem komplex felülvizsgálatom. Sorosom több mint 1 évet csúszott.

 Mostanában kellett beadnom papírokat.  Egy ismerősöm is most kapta meg véglegest papírok alapján. 58 éves hölgy. Dolgozik mellette. Kategóriája maradt a régi.

Ruth22 Creative Commons License 2015.11.06 0 0 15004

Kedves Beteg62,

délelőtt találkoztam a három végeleges közül az egyikkel, akinek elég volt beküldeni a papírjait, és állítólag december 23-ig megkapja a határozatot. Körmét rágja  ő is. Feltétlenül írom, ha valamelyiküknek eredménye lesz.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: beteg62 (15003)
beteg62 Creative Commons License 2015.11.06 0 1 15003

Ismeretségi körömből informálódva is hallom, hogy rendesen be gyorsították komplex felülvizsgálatokat azoknál akik 2011 dec. 31-ig rokkant III. csoportosak voltak, majd rehab. ellátottak lettek. Nálam is több mint 1 év csúszás volt ez ügyben. Úgy,hogy jelenleg várom minden nap postást,hogy hívnak be vizsgálatra, vagy pedig jön majd új határozat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!