Keresés

Részletes keresés

Attila G. Creative Commons License 2010.04.21 0 0 1606
Kedves Paca!

"hisz a rossz cserét és az esetek nagy többségében jelzi a zsűri asztal"

Itt a lényeg. Tehát nem mindig...
Előzmény: Paca32 (1599)
coldplayer Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1605

És a (más)vidékiek elleni meccseket érdemes? :-)

Én többnyire buta játékvezetéssel találkoztam a hazai meccseinken nem pedig elfogulttal. (Ha egy hülyeséget elkövettem egy másikkal próbálom kompenzálni a másik oldalon)

De ezen a szinten a meccsek megvételét finoman is megmosolyogtatónak tartom. Én csak a mi költségvetésünkkel vagyok tisztában de abból még engem is nehéz lenne megvenni pedig nem pedig egy meccset! :)))

A 7. mezőny ellenpéldája a Szeged elleni meccsünkön volt,amikor az egyik szegedi lejött, míg a másik meg állt és nézett, hogy a csapat egyel kevesebb emberrel védekezik. Lehet direkt csinálták? Kötve hiszem.

Előzmény: nicko (1604)
nicko Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1604
7 mezőnyjátékost+kapust én sem hiszem, hogy tudatosan küldene pályára az edző..max. ha elcserélik magukat.
Megvenni a bírókat vidéken megint fölösleges fővárosi csapat ellen..
Paca32 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1603

Kedves Fórumozók!

 

Örülök, hogy kicsit másabb hangvételű lett az utóbbi pár hozzászólás. :) Már megérte írnom ide.

Attus Germanicus! Én sem gondolom ezt másképp, nem is értettem, hogyan lehetett "csalásként" emlegetni a 7. mezőnyt. Néhányszor előfordul, hogy idő előtt lép fel a cserehelytől egy játékos, még olyat is láttam, hogy az edző (a lelkesedés, nyerni akarás miatt) lökte be szerencsétlent, de olyat még nem, hogy tudatosan. :) De lehet keveset tapasztaltam még.

 

Coldplayer!

 

Reálisan látod a helyzetet. Nálunk soha nem merült még fel a csalás gondolata. Réges-régen (egy messzi-messzi galaxisban) biztosan előfordult már ilyesmi, tőlünk ez távol áll. Aki győzött már (bárhol, bármiben) tudhajta, hogy nem olyan édes a győzelem íze, ha nem csak saját maga harcolja ki az ember. No, mi, nánásiak meg szeretjük az édeset. Nem is kicsit...

 

Homályzóna!

 

A pénzünk valóban nem sok, de ezt Ön is tudhatja, a munka nem csak a fizetésen múlik. Nálunk 10 ifi korú játékos van a felnőtt bő keretben, akik nem feltétlenül a pénzért kézilbadáznak. Saját nevelések, szeretik ezt a játékot. Kis hal is hal... ők tudják.

Hogy mi lesz akkor, ha megnyerjük? Nem tudjuk, de nem is foglalkoztat ez minket. Csak a következő meccsre készül és koncentrál a csapat. Tehát még nem tudok mit mondani a "mi lesz, ha megnyerik" kérdésre. Még nem nyertük meg... :)

 

Végezetül azt kívánom, hogy győzzön a jobb, mert aki megnyeri az idei bajnokságot, megérdemli, még akkor is, ha valamerre savanyú is lesz az a bizonyos szőlő.

 

Hajrá Vidék!

 

Szép napot!

homályzóna Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1602
Üdv Paca32!

Csak arra volnék kíváncsi,(ha már olyan közel áll a csapathoz) segíthetne a bajnokság esetleges megnyerése és az NBI-ben való indulással kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolásával. Miszerint most jó esélyük van nyerni de mégis csak az NBI/B második legkevesebb pénzéből gazdálkodnak. Szóval hogy is van ez? Vagy kedvet kaptak a hunok után menni?
coldplayer Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1601
Egy másik sportágban elismert mestert idézve: "Az eredményjelző tábla nem hazudik". A jelenleg és valószínűleg a végén is dobogón álló három csapatnak nincs mit magyaráznia mert az eredményeik megteszik helyettük. Meccset is ritkán lehet akár bírói segítséggel vagy egyéb csalással megnyerni, nemhogy bajnokságot! De kétségtelenül felpezsdítette a topikot ez a közjáték! :-)
attus germanicus Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1600
Ha szándékosan felküldesz egy hetedik embert (és most nem arról beszélünk, hogy picit csalni próbálsz a cserével, hanem, hogy tartósan 7 mezőnyjátékossal játszol) annak olyan nagy a kockázata, hogy azt csak egy esetben érdemes bevállalni: ha vezetsz egy góllal, támad az elenfél, és van hátra 9 másodperc. Minden egyéb esetben a kockázat olyan magas, hogy szinte biztosan rosszul jössz ki a dologból. Értelmes edző nem azért nem cisnál ilyet, mert sportszerűtlenség, hanem azért, mert saját magának és a csapatának ártana vele.
Paca32 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1599
Kedves Attila!

Jómagam nem csak edző, hanem játékvezető is vagyok. Pár dolog. A 7 mezőnyjátékos észrevétele elsősorban nem a játékvezetők, hanem a cserevonal mellett ülő zsűri dolga. Nem csak az övé, de általában ők azok, akik ezt észlelik. Még mindig azt mondom, mint edző, hogy nem kockáztatom meg a 7. mezőnyjátékost, hisz a rossz cserét és az esetek nagy többségében jelzi a zsűri asztal. Szóval, mivel együtt dolgozom M.A. vezetőedzővel, tudom, hogy ilyet nem csinálna. :) Részemről téma lezárva. :)

Szép napot!
Attila G. Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1598
Elnézést kérek, hogy közbeszólok, de Crycry már válaszolt a 7. mezőnyjátékossal kapcsolatos kérdésedre ezen hozzászólásod előtt.
Nem voltam ott. Nem láttam az esetet. Így nem tudok róla érdemben nyilatkozni.
DE! Ha a jv-páros nem veszi észre, hogy egyik csapat 7 mezőnyjátékossal - persze + a kapus - van a pályán, akkor igenis előnyt jelent e csapat számára, hogy 8 emberrel lehet a pályán; mert nem biztos, hogy megkapja érte az egyébként megérdemelt 2 perces büntetést! Szerintem láttam már ilyen esetet nem is egyet; ahogy olyan esetet is, hogy valaki a harmadik kétperces kiállítása után nem kapott piros lapot, hanem maradhatott a pályán; de ez más lapra tartozik. Ilyen bírói tévedések szinte bármikor előfordulhatnak. Ergó nem feltétlenül jelent idővel hátrányt, ha egy edző 7 mezőnyjátékost küld a pályára. Egyszerű ez, csak kicsit bele kell gondolni.
Előzmény: Paca32 (1592)
Crycry Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1597
Sorry 4 ;)
Előzmény: attus germanicus (1596)
attus germanicus Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1596
>Mindenesetre érdekesen fog itt még alakulni a hátralévő 5 forduló.
Felsorolnád, hogy ki az az öt csapat, akivel még játszani fogtok? ;-)
Előzmény: Crycry (1594)
Crycry Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1595
Velem ellentétben mások is tudják, hogy nem véletlenül nem engedte meg a kedves nánási csapat átrakatni a meccset másnapra ;)
Előzmény: Paca32 (1592)
Crycry Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1594

Dehogy savanyú a szőlő, mi nem akarunk feljutni:D Az tény hogy itthon nagyon nagy csatában maradtatok alul de nánáson a gyöngyösiek fogtak ki rossz napot.

Mindenesetre érdekesen fog itt még alakulni a hátralévő 5 forduló. Mindenkinek sok sikert kívánok.

Előzmény: Paca32 (1592)
Paca32 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1592

Kedves Cry!

 

Még mindig nem értem a 7. játékos pozitív jelentőségét. Biztos bennem a hiba.... Természetesen a gyöngyösi meccsen is ott voltam. Én még nem láttam olyan edzőt, aki szándékosan belökött volna a pályára egy 7. játékost, hiszen ők (veled ellentétben) tudják, hogy ezért 2 perces kiállítás jár. Így nem hogy használna, még árt is csapatának. A meccsek vételére meg még mindig csak azt tudom mondani, hogy savanyú a szőlő.

 

Szép estét!

Mannabella Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1593
Remek ez az előző nánási hozzászólás, jót mulattam. :)
Mondjuk azt a "7 játékost küldött a pályára" dolgot én sem értem, de valószínüleg a nánásiak értik és tudják miről van szó.
Egyébként meg-persze nem a védelmükben beszélve- a három csapat közül (Újbuda,Nánás,Gyöngyös) a Nánás mutatja a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, szóval ők az érdemesek arra a bajnoki címre. Ha megnyerik szerintem akkor is maradnak NBI/B-ben, hiszen ők az egyik legkisebb költségvetésű csapat. :)) Bocs,ezt nem hagyhattam ki. :)
Crycry Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1591

Lehet, hogy nem szándékos, de elég feltűnő volt a pár száz ember láttára, hogy a nánási edző szinte belökte a hetedik játékost a pályára ;) Sajnos a bírok nem vették észre, de a legmurisabb, hogy ezek után a nánás szeretett volna óvni, bírói hiba miatt :D A másik észrevételem ezzel kapcsolatban, hogy a nánás vajon miért nem egyezett bele, hogy a tavaszi meccset áttegyék egy nappal később? A válasz igen egyszerű. Azon a fordulón Debrecen-Vác NB I-es mérkőzés is volt és természetesen csak "véletlenül" nem tudott jönni egyik kettős igazolású játékosunk se ;)

A Noémi pedig egy nagyon jó képességű játékos nagy hasznára van a csapatnak és igen az ő teljesítményük is nagyrészben hozzájárul ahhoz, ahol most a csapat áll. Nem akarok ócsárolni senkit mert szabad a vélemény nyilvánítás de ezeket a dolgokat ( meccs megvétel ) nem egy helyről hallani ;)

Előzmény: Paca32 (1590)
Paca32 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1590

Kedves fórumozók!

 

Olvasván pár ember érdekes(?), rágalmazó(?), rosszindulatú(?) hozzászólását, úgy gondoltam, hogy én is írok pár sort. Jómagam a hajdúnánási edzői team-hez tartozom, értetelenül, megdöbbenve olvastam pár emberke sorait. Megvásároljuk a meccseket? Csal az edző? Szándékosan 7 mezőnyjátékost küld a pélyéra? :)

Meccset nem veszünk, mert nem a mi "fegyverünk". Azon kívül a 2. legkevesebb pénzből gazdálkodunk a keleti csoportban. Ha akrnánk sem tudnánk játékvezetőt venni. :) A titok egyszerűen csak annyi, hogy dolgozunk. Munka, iskola után, de dolgozunk. Kevés pénzért, de dolgozunk. Szerethető, fiatal csapatunk van, ennek ellenére mindenkinek szíve joga, hogy kivel szimpatizál és kivel nem.

A bajnokság még nem dőlt el, sok jó és nehéz meccs vár még minden csapatra.

Az edző szándékosan 7 mezőnyjátékost küld a pályára? Ugyan miért tenné? Azért, hogy utána 6 helyett csak 5 mezőnnyel gazdálkodjon? Nem is értem... :)

 

Hajrá vidék! 

attus germanicus Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1589
Mi van, nem tetszett a régi nicked? ;-)

Szerintem egy bajnokságba mindkét szezon beletartozik :-) És azért Dakos Noémi pl. elég sokat játszott Nálatok.
Előzmény: Crycry (1588)
Crycry Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1588

Óh nagyon örülünk, mi, hogy a lányok ahhoz képest, hogy idén jutottak fel ilyen jól állnak a tabellán. De azt megkérdezhetem milyen kettősökről beszélünk az idei szezonban? Mert Barján Biankán kívül a őszi szezonhoz képest nem igazán voltak mostanában a kettőseink. :)

( előzőleg tavaszit írtam az őszi helyett de már korrigáltam )

Előzmény: Crycry (1587)
Crycry Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1587

Óh nagyon örülünk, mi, hogy a lányok ahhoz képest, hogy idén jutottak fel ilyen jól állnak a tabellán. De azt megkérdezhetem milyen kettősökről beszélünk az idei szezonban? Mert Barján Biankán kívül a tavaszi szezonhoz képest nem igazán voltak mostanában a kettőseink. :)

Előzmény: attus germanicus (1575)
attus germanicus Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1586
Igen, de azt is lehet látni, hogy ezzel a kerettel nem tudnának megragadni az első osztályban. Szóval nem egyszerű a kérdés.
Előzmény: coldplayer (1585)
coldplayer Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1585

Ha nem mennek feljebb félő, hogy széthullik a csapat (lásd. Csömörön tavalyelött), ha mennek és nem sikerül az első osztályban megkapaszkodni még akkor is előfordulhat ugyanez csak a következő szezonban.

homályzóna Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1584
Csak szövögetnek ott is valamit...
http://www.boon.hu/hirek/im:meinegemeinde:hajdunanas/cikk/atvette-a-vezetest-a-termal-sc/cn/news-20100419-01112718
coldplayer Creative Commons License 2010.04.19 0 0 1583

Teljesen egyetértek, hogy nem mindenki akar feljutni, ahogy valószínűleg a Nánás sem. NBI-ben és NBI/B-ben max. a gazdasági okokból történő névcserék miatt nem ugyanaz a szereplő csapatok névsora. A legtöbbjük nem megy sem feljebb, sem lejebb. Tényleg elgondolkodtató, hogy kell-e valóban ennyi csapat a két ill. három legfelső osztályban. Én személy szerint visszasírom azt a szezont amikor feljutottunk az NBII-ből az NBI/B-be mert akkor még jó kis meccseket játszottunk, ja és a csapatnak is volt valami köze még a nevéhez. Mondom ezt az elismerésre méltó tavaszi szezonunk ellenére. De ez csak a laikus szurkoló véleménye!

Mannabella Creative Commons License 2010.04.18 0 0 1582
Fog még bukni szerintem mindhárom csapat, érdekes lesz a vége. Szerintem az utolsó Nánás-Újbudán fog minden eldőlni.
nicko Creative Commons License 2010.04.18 0 0 1581
Érd esete azzal, hogy RK nem megy oda érdekessé válhat...
Előzmény: keziexpert (1579)
nicko Creative Commons License 2010.04.18 0 0 1580
kicsit se feltünő mióta közölték a csapattal a jövőt nem nyernek? meg játékosok más csapatoknál nézelődnek?
Előzmény: keziexpert (1577)
keziexpert Creative Commons License 2010.04.18 0 0 1579
Most kell résen lennie a szövetségnek is... Hunniát sem kellett volna engedni ,ha Hunnia kiesik (ha...:)), akkor helyett Érd elég valószínű. De Halas még lehet, hogy bent maradhat. Ki tudja. Az is jó kérdés, hogy vajon a honi viszonyok elbírnak-e 12 női csapatot... Gazdaságilag, minőségileg, bárhogy.
Előzmény: homályzóna (1578)
homályzóna Creative Commons License 2010.04.18 0 0 1578
Kössz, hogy megelőztél. :) én is nagyjából ezt akartam írni. Nem mindenki akar ám feljutni az NBI-be aki bajnok lesz. Gondoljunk csak a szezon kezdetére amikor lepkehálóval kellett fogni csapatot aki vállalja az első osztáyt, sőt NBI/B-ben is így asszem. Szóval bárki lesz a bajnok, az indul NBI-ben aki bemutatja a hamis papírokat, mint a hunok oszt má mehetnek is. Csak nehogy a Tököl is úgy döntsön elindul egy osztállyal feljebb...
Előzmény: keziexpert (1577)
keziexpert Creative Commons License 2010.04.18 0 0 1577
Én nem hittem volna, hogy Újbuda kiszáll a bajnoki címért folyó versenyfutásból. Tavaly azt hiszem, nem kaptak ki ennyiszer, nem az, hogy 3x egymás után...
Mindenhol vannak sérültek, erre nem lehet fogni. Nánás nem hiszem, hogy fel akar menni, Újbuda sem, úgy szólnak a hírek... Lehet, csak egy kieső lesz NBI-ből? Bár ők NBI/B-ben is gyengék lennének, főleg már így.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!