Keresés

Részletes keresés

OrSoLy Creative Commons License 2017.10.07 -1 0 2795

Nem, bárkinek ennyi. Én is velük megyek majd, sajnos a vonat menetrend nem olyan jó, így inkább ezt választottam. Mondjuk én az oldalukat nem is ismertem, a facebookon találtam meg a lányt utazós csoportban.

Előzmény: juhlacii (2794)
juhlacii Creative Commons License 2017.10.07 -5 0 2794

Légyszíves oszd meg velünk is. Hány személynek kell lenni, hogy 20 € legyen, vagy csak akkor ennyi ha az általuk preferált  apartmanokban foglalnak?

Előzmény: viaggiatrice (2793)
viaggiatrice Creative Commons License 2017.10.07 0 0 2793

Köszönöm, megpróbálom.

Sylvi66 Creative Commons License 2017.10.07 -1 0 2792

Igen, ez egy vállalkozás, magyarok, traszfert is vállalnak. Lehet írni nekik üzenetet, vagy felhívni őket:)) , egyébként 20 eur/fő.

Előzmény: juhlacii (2791)
juhlacii Creative Commons License 2017.10.07 -6 0 2791

Konkrét dolgot nem lehet tudni, csak reklámozni látok itt valamit. 

Sylvi66 Creative Commons License 2017.10.06 -2 0 2790

 

Én Tropea-ba kerestem , Őket találtam.

www.bonbonetto.com

https://www.facebook.com/Bonbonetto

Előzmény: viaggiatrice (2789)
viaggiatrice Creative Commons License 2017.10.06 -3 0 2789

Tudna valaki esetleg olcsó transzfert ajánlani, okt. 25-én megyünk Tropea környékére, Pargheliába?

szkati Creative Commons License 2017.10.04 -1 1 2788

Az autópálya díjai soha nincsenek benne az autóbérlések összegében  Olaszországban.

Sok olyan autókölcsönző nevét említed, akikről még  az életben nem hallottam. Persze ez nem jelent semmit se. Én biztosan nem bérelnék ilyenektől kocsit. A nagy nevek nekem garanciát jelentenek arra vonatkozóan, hogy minden rendben lesz, akármi is történik.

Előzmény: helena9 (2787)
helena9 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 2787

Köszönöm persze nyilván így vagy, ahogy írod, én sem feltétlenül a legeslegolcsóbb ajánlatra törekszem, de pl. a Europcarmost éppen a kiválasztott kategóriában jóval többe került, mint a többi. Ilyenekben gondolkozom: Goldcar, dollar, Sicily by car vagy WinRent, az imént néztem a Sixt-et és ott pl. azt írják, hogy ha a lopás pl. Apulia vagy Basilicata tartományban történik (ahova ugye mennénk vele), akkor a lopás önrésze jóval magasabb lesz, 3400 euro!!

 

De pl. most láttam, hogy a Sicily by Car-nál vannak olyan különleges ajánlatok, hogy zéró az önrészed és a töréskár is (kivéve, ha ablak, stb.), ez eléggé tetszik.. és csak 300 euro a depozit. Mondjuk az autópálya díjak nincsenek benne, de ahogy néztem a térképen, mi nem is nagyon mennénk autópályán a kis városok között.. (remélem jól láttam, hogy ezek inkább főutak?!) Emellett meg még mindig el lehet dönteni, hogy a rentalcars plusz napidíjas biztosítását (teljes védelem) igénybe vesszük-e, hogy a szélvédő, ablak, stb, sérülések is elrendezhetőek legyenek. Szerintem náluk fogok foglalni minél hamarabb.

 

Kicsit sokat agyalok ezen az egészen tudom, de első autóbérlés, ráadásul utánaolvasva azt láttam, hogy mások is aggódnak, főleg Olaszországban, talán nem is ok nélkül.:) Néha a tapasztalatokat olvasva úgy érzem, hogy (az odafigyelés mellett persze) a szerencsén is múlik a dolog, hogy lesz-e valami gond vagy nem.. 

Előzmény: szkati (2786)
szkati Creative Commons License 2017.10.04 -1 1 2786

Bocs, hogy beleszólok, de elég nagy gyakorlattal rendelkezünk a világ minden részén( de leginkább Olaszországban) autóbérlésben.

Azt kell hogy mondjam, hogy nagy csodák nincsenek. Ha jól összahasonlítod a különféle ajánlatokat, az egy és ugyanazon ajánlatok ára végülis majdnem ugyanaz. A kisebb kölcsönzők sokkal nagyobb letétet kérnek, később utalják vissza pénzt, ( tovább használják a pénzedet)vagy az olcsóbbnak tünő autóknál esetleg nincsen légkondi, vagy nem számolja fel a reptéri felvétel díját, amit neked kell külön kifizetned, vagy nem vehető fel a kocsi a reptéren, vagy kér külön takarítási díjat. A másik pedig a biztosítási fedezeti összegek különbözőségében rejlik, mert az egyik  a töréskárnál mondjuk max. 300 EUR-t vállal, a drágább meg 800-at. Per pillanat- és nem véletlenül- úgy tünik, hogy az egyik olcsóbb, mint a másik, de gyakorlatban ez nagyonis jól ki van találva, mert valahol mégis kifizeted az olcsó és a drágább közötti különbséget.

Előzmény: helena9 (2785)
helena9 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 2785

Az a baj, hogy most már vérszemet kaptunk, hogy a kocsival mennyivel több mindent meg tudnánk nézni, mert az útitervem szerint lett volna olyan nap, ahol akár 5-6 órát is eltöltenénk buszozással-vonatozással-várakozással, miközben a távolságok nem olyan nagyok..

 

A hitelkártya készítés elvileg folyamatban és talán meg is lesz addigra, abban bízom, hogy az online foglaláshoz nem kell, csak a helyszínen lesz rá szükség. A Europcar csak azért nem szimpatikus, mert tényleg jóval többe kerül, mint a többi, úgyhogy inkább legyen hitelkártyánk:) A Rentalcars oldalán igénybe vennénk a teljes védelmet napi kb. 4000 Ft-ért és ennyi elég is szerintem, remélem.

 

Az biztos, hogy az 5 kint töltött napunkat nézve összesen minimum egy bő fél napot spórolnánk a kocsival. Meg pl. Materába is csak délután 4-re érnénk ki tömegközlekedéssel a reptérről, így meg akár 2-re is ott lehetünk, hogy minél többet láthassunk belőle nappali fényben is. Arról nem is beszélve, hogy ahogy néztem onnan Polignano a Mare-ba eljutni meglehetősen bonyolult autó nélkül..

Előzmény: rebkaa (2783)
szkati Creative Commons License 2017.10.03 -1 0 2784

2 hétre a Rentalcarson keresztül az Europcartól béreltünk autót 285 EUR-ért. 300 EUR volt a depozit, amit azonnal visszautaltak.

Abban igazad van, hogy vannak bizonyos helyek Olaszországban( na meg bizonyos autókölcsönzők), akik hatalmas depozitot követelnek, és sokáig nem is utalják vissza. Ilyen volt a Firefly, és a Locauto Nápolyban. Mi az Europcart szeretjük, tőlük béreltünk Bariban is, bár most kicsit dühös voltam, mert a ford escort helyett egy 500-as fiatot kaptunk., de nem volt kedvem este 10-kor balhézni.

Előzmény: rebkaa (2783)
rebkaa Creative Commons License 2017.10.03 -1 0 2783

Tök jó a vonat is, én úgy voltam 2 gyerekemmel juniusban.  Csak azért azt is láttam, hogy sok helyre el szerettem volna még jutni, de autó nélkül elég lehetetlen vállalkozás.

Pl. most Sz Kati eléggé felcsigázta  a fantáziámat a hegyi kis városokkal.  Nem volt hitelkártyám akkor, nekem is emiatt állt meg a dolog.

Most csináltattam a férjem hitelkártyaszámlájához egy társkártyát, gyakran útazom nélküle és bérelek kocsit, szóval kár , hogy ezt hamarabb nem gondoltam meg:))

 

A biztosítás jó kérdés, kb 12x béreltünk már Olaszországban vagy Sziciliában, de a cataniai út után azt mondtuk hú.. mégiscsak jó lett volna a plusz biztosítás. 

Inkább a közvetítős biztosítás felé hajlok, majd meg látom. Mi 8-an megyünk, abból 4 a gyerekeink, tehát a gyakorlatban mindkét autót mi finanszírozzuk, jaj..

Egy nagy pedig nem praktikus arrafelé, na meg 3-4szeres az ára és a depositja is..

 

Előzmény: helena9 (2782)
helena9 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2782

Nagyon köszönöm a segítőkészséget és a részletes választ is! Én is ezeket az oldalakat nézegettem, de elég reménytelennek tűnt és elriaszt a sok olaszországi negatív tapasztalat is az autóbérléssel kapcsolatban, amit mindenhol olvasok. Bár valószínűleg ez lesz a kisebbik gondunk, mert a rentalcar oldalon most végignéztem az összes autókölcsönző feltételeit egyesével és kizárólag a Europcar-nál lehet hitelkártya nélkül bérelni, ott viszont nem zárolják, hanem le is veszik a deposit-ot a kártyáról, ami azért elég gáz szerintem. Nem mellesleg kb. másfélszer-kétszer annyiba kerül ott bérelni, mint mondjuk a Goldcarnál stb., ami azért gond.. és lemondani sem lehet a foglalást.

 

Akkor ha jól értem, Nektek most alap biztosításotok lesz csak? Én ezt az opciót nem is vettem számításba, mert ha valami történik... (kisebb baleset, törés, bármi..) akkor féltem, hogy nagyon sokba fog kerülni utána!

 

 

Most erősen hajlok arra, hogy hagyjuk az autót, mert nem szeretnék kb. 55 ezer Ft-ot kiadni +benzin, meg a stresszt, hogy a bankkártyánkról levont összegből mennyit adnak majd vissza, min kell huzakodni, vitatkozni utána, stb,stb... meg már elég sok helyen elvoltunk kocsi nélkül azért.. persze azért szívesen kipróbáltam volna, jó lehet ott megállni, ahol kedve tartja az embernek és persze időt nyerni, hiszen amennyi látnivaló van ott, minden perc értékes.. de ahogy látom, itt elég sokan vonatoznak/buszoznak és nem jelentett különösebb gondot..

Előzmény: rebkaaa (2779)
rebkaaa Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2781

Pörgesd azért végig a kölcsönzési feltételeket, mert van egy-két kölcsönző aki elfogad dombornyomott debit cardot is, de akkor ezt külön leírja.

Nekünk a Goldcar lesz, az pl. biztos, hogy nem. Nemrég szaroztunk velük Barcelonában 1200ft-on. Ennyivel haladta meg a deposit+ bérlés a férjem hitelkártyáján a vásárlási limitet.(elfelejtettem itthon átállítani). Készpénz forgalom náluk nincs, csak kártyával lehet intézni mindent. Nekem viszont csak debit card-om volt és azt nem fogadták el a maradék 1200ft-ra.

Előzmény: helena9 (2778)
rebkaaa Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2780

Köszi Kati

Előzmény: szkati (2777)
rebkaaa Creative Commons License 2017.10.03 0 0 2779

Nem akarom offolni a topikot, de megpróbálok számokkal segíteni neked. Mi mindig autót bérelünk mindenhol és előre rettegek az olasz bérlésektől, nyilván nem véletlenül.

-Írtó magas a deposit, egy kis autóra 1000-1200 euró, amin üllnek (vagy ők vagy az én bankom ez mindig vita téma)30 napig és utána szabadítják fel.

-A legtöbb kölcsönző CSAK hitelkártyát fogad el.

-Nagyon magas a valamire való, helyben kötendő önrész csökkentő biztosításuk. Ha megkötöd jelentősen csökkenti 1-200 euróra(ritkán nullázza) a beterhelt depositot.

Mi holnap megyünk szerdától vasárnapig. 4 napra egy kisautó 17.000ft volt. Ha meg szeretnénk kötni a saját biztosításukat akkor az+ 110 euro, azaz 33.800ft, majdnem 2x annyi mint maga a bérlés. nem fogjuk megkötni..

A deposit 1100 euro lesz.

Létezik biztostás a közvetítő oldalnál is un. 3. félen keresztüli biztosítás. Ez jóval olcsóbb, de ebben az esetben mindent te fizetsz a helyszínen probléma esetén, mindenről jegyzőkönyvet kérsz és utáni téritík vissza(persze ha nem kötnek bele )

Én most a rentalcars.com oldalon foglaltam, ahova a Wizz oldaláról is rá tudsz kattintani.

autoberlesonline.hu,autoerupe.it szintén gyűjtőoldalak

 

Általános tanács: Csak olyan autót és kölcsönzőt válassz, ahol az üzemanyag politika full to full, másba nem menj bele, abból csak a vevő jön ki rosszul:))

 

Előzmény: helena9 (2778)
helena9 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2778

Ha már az autóról esik szó..nagyon tanácstalanok vagyunk és sokat segítene, ha a Ti tapasztalataitokat és véleményeteket is olvashatnám.. (tudom, hogy nemkívánatos ez a téma itt, de a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi)

Szóval:

1.melyik (gyűjtő)oldalról érdemes bérelni, Ti melyikről szoktatok?

2. ha nincs hitelkártyánk az feltétlenül akadályt jelent? (dombornyomott van természetesen, csak nem hitel)

3. melyik céget ajánljátok? csak a nagy nevek megbízhatóak vagy a kisebbek is jók? (láttam ilyet, hogy sicily by car, firefly, stb.- vegyes véleményekkel)

4. biztosításban csak a legmagasabbat, ugye?

 

Sajnos tényleg totál kezdők vagyunk autótémában, az olasz viszonyok meg pláne ismeretlenek e téren. 

szkati Creative Commons License 2017.10.02 -2 1 2777

Nincs már szezon. Még a fizetős parkolók sem fizetősek sok helyen, illetve este biztosan nem.

Mielőtt elkezdődik a "gyalogos" belváros, a környező utcákban le lehet rakni( mi is ott parkoltunk), de egész napra, vagy több órára és biztosan a tengerparti parkolóban tenném le.

Előzmény: rebkaaa (2776)
rebkaaa Creative Commons License 2017.10.02 -1 1 2776

Kati két autót béreltünk, hol tudjuk mi azt szerinted Trópeában biztonsággal lerakni? A szállodához biztosan nem hajtunk be, az eleve bukta, hogy ott semmi baja ne legyen a kocsiknak:))

Előzmény: szkati (2775)
szkati Creative Commons License 2017.10.02 -1 1 2775

Nagyon jó program, mégha kicsit szoros is! Mi béreltünk autót Bari reptéren, és ott is adtuk le hazafele. Szerintünk igazából sokat csak akkor lehet látni rövid időn belül, ha van autód.

Előzmény: helena9 (2773)
szkati Creative Commons License 2017.10.02 -2 1 2774

Nem akarok ellenkezni, de Polignanóban rengeteg, ingyenes  parkolási lehetőség van( 2 hetet laktunk ott), nem messze a főtértől. Ugyanez vonatkozik Materára is. Hatalmas és ingyenes parkolók, ráadásul miután már nincs szezon, méginkább jól lehet parkolni.

Előzmény: Sylvi66 (2771)
helena9 Creative Commons License 2017.10.02 0 1 2773

Tényleg nagyon szimpatikus volt a szállás Materában, pont valami ilyesmit kerestem..még egyszer köszi! 

 

Most ott tart az útitervem (persze ez még nagyon képlékeny), hogy autó ide vagy oda (majd eldől) a szállásunk Polignano a Maréban lenne, annyian dicsérték.. a napjainkat nagyon nagy vonalakban most így képzelem el:

 

1. nap érkezés ->Matera (1éj)

2. nap délelőtt Matera, utána Altamura és mivel a Polignano a Mare-i szállásunk elvileg biztosít reptéri transzfert, arra gondoltam, hogy visszabuszoznánk a reptérre Altamurából (Pugliaairbus) és ott venne fel minket a szállásadó, nekem ez tűnik a legegyszerűbbnek:) (de lehet, hogy ilyet nem "illik", hiszen valójában előző nap érkezünk, úgyhogy ez nem a klasszik reptéri transzfer) szóval valahogy odaérünk Polignano a Maréba a szállásra késő délután-este

3. nap (vasárnap) ezért Monopoli és Polignano a Mare

4. nap Alberobello, Martina Franca

5. nap Ostuni, Lecce

6. nap délelőtt Bari, haza

 

Valakinek van esetleg hozzáfűznivalója?

 

 

Előzmény: Sylvi66 (2771)
raulista Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2772
Előzmény: ratat (2770)
Sylvi66 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2771

Igen, sajnos nem passzol a busz a Wizz gép menetrendjéhez. A parkolás Materaban, Polignanoban szinte lehetetlen vállalkozás..  A Bari reptér nagyon kicsi, pár perc alatt kint van az ember , a bejáratnál állnak  a kisbuszok, 4 euroért visz be  Bari pályaudvaráram ezzel a legegyszerűbb bejutni a városba.Bariban a vasút környékén is, illetve 10-15 perces sétára lévő Óvárosban nagyon sok szálláshely van, mindenféle kategóriában. Örülök hogy sikerült segítenem a szállásnál, nagyon szupi, majd meglátjátok, hihetetlen hogy tele a hűtő, reggeli, üdítő, sör,víz,bor, süti, nasi,  bekészítéssel, sőt még tészta és szószok is,ezért nem számol fel semmi extra díjat. Pluszban adott még bónt is a sarki kávézóban is lehet reggelizni, de azt már ki sem tudtuk használni.. Arra figyeljetek hogy Materában nagyon tartják a sziesztát, délután minden zárva van, ebédelni sem nagyon lehet, alig van nyitva valami. Ha most csak egy nap jut Materára, biztosan vissza fogtok még térni. Alberobellot se hagyjátok ki!

Előzmény: helena9 (2769)
ratat Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2770

Jövőre tervezem az asszonnyal  Caprira egy 5 éjszakás ott tartózkodás Augusztus közepe vége felé, 2016-ban már jártunk ott csoportos úttal, ami csodálatos volt.

A panzió már megvan csak jókat olvastam róla ő  Caprin  La Reginella panzió  ingyen bőséges reggeli szép kilátással Marine Piccola kis  kikötőjére.

Akkor nagyon megtetszett a sziget az a kevés is amit megmutattak belőle, csodálatos volt,méltán a szigetek szigete, az álom sziget.

Most szeretnénk teljesen felfedezni a újra Positanoval egybe kötve, azt is csak érintőlegesen láttuk. 

Szeretnénk strandolni is, több szabad strandja is van: 

 

Marina Grande-ban, a kikötő mellett.

Marina Piccolában ( a Scoglio delle Sirene közelében)

Gradola (a kék barlang közelében, Anacapri)

A Punta Carena világítótoronynál

 

Lehet hogy banális  a kérdés de tudja valaki melyiken strandon van tusolási lehetőség? 

 

 

 

 

helena9 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2769

Köszönöm, hát igen, pont ezek a kérdések okoznak dilemmát.. Olvastam és hallottam, hogy milyen szuper Polignano a Mare-ban lakni, este nézelődni, viszont pont az általad ajánlott oldalon néztem, hogy azért onnan csillagtúrázni vonattal elég nehézkes, Barival ellentétben, ami viszont korántsem olyan vonzó hely. Másrészt viszont ha egész nap csodálatos látnivalók közt sétálunk, akkor lehet, hogy este már egy jó vacsora is elég a boldogsághoz, aztán pedig úgyis bedőlnénk az ágyba:) 

 

Pont a szálláskérdés miatt is gondolkozunk amúgy most autóbérlésen is, hiszen akkor bárhol lakhatnánk szinte, meg a vasárnapi közlekedés problémája sem érintene minket, másrészt viszont mégis egy nagyobb kiadás és eddig soha, egyetlen utazásunkkor sem béreltünk autót és őszintén szólva annyira nem is hiányzott, főleg a parkolás, biztosítás stb. mizériák. Úgy látom, az ezt a topicot látogatók körében is elterjedtebb a vonatozás. Mondjuk nyilván szeretnénk a lehető legtöbb helyre eljutni, de nem kapkodva azért. Ami mondjuk bosszant az az, hogy Materát vagy az első vagy az utolsó éjszakára szerettem volna tenni, de a reptérről oda, illetve onnan jövő busz sehogysem passzol a repülő indulásához/érkezéséhez. (pl. 12-kor száll le a gép és 14.45-kor indul a reptérről a busz) Gondolom Bari reptéren illetve a környékén meg nem igazán lehet 2-3 órát "hasznosan" eltölteni, ugye? 

A Materában ajánlott szállásod nagyon tetszik, le is foglaltam, köszönöm!! Már csak azon keseregtem, hogy itt 2 éjszakát is szuperül ellennénk, de csak egyre van szabad szoba, nem baj, így némileg eldőlt az útiterv ezen része.:) 

Előzmény: Sylvi66 (2767)
Sylvi66 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2768

Materaban  a Casa Il Gufo e la Pupa szálláshelyet ajánlom!!!

Sylvi66 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2767

Szia, ha ennyi helyre  szeretnél jutni, mindenképpen a Bari szállást ajánlom mert onnan vonattal minden elérhető. Viszont az biztos hogy este jobb Materában vagy Polignano-ban sétálgatni mint Bariban.

Materaba és  Alberobelloba vasárnap, illetve ünnepnapokon  - erre figyeljetek oda, mi párszor már belefutottunk  -  nem járnak a vonatok.  Már háromszor voltam, de még mindig okoz meglepetést a déli tömegközlekedés.... a www.rome2rio.com utvonaltervező oldalon minden lehetőséget megtalálsz.

 

 

Előzmény: helena9 (2736)
Sylvi66 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 2766

Sziasztok,

október 18-án Lamezia Terme-ről Tropea-ba szeretnénk eljutni, ketten vagyunk. Tudtok ajánlani valami olcsóbb transzfert? Akár be is társulnánk ha valaki más is utazik akkor. Köszi előre is.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!