Keresés

Részletes keresés

Gézoo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 13

Szomorú az újságok ferdítési mániája..

 

  A lényegre visszatérve. A üres tér meghajlíthatatlan. Hogyan lehetne a semmibe féregjáratot készíteni???

 

  Kirk kapitány vagy Csillagkapu avagy Asgard technológiával??? 

Előzmény: Timna (12)
Timna Creative Commons License 2006.01.16 0 0 12
plusz az alkarjaiból is megmaradt annyi, hogy tudott vele dolgozni
Előzmény: Timna (11)
Timna Creative Commons License 2006.01.16 0 0 11
úgy, hogy nem is vak és nem is süket, csak majdnem... de persze újságban jobban hangzik hogy teljesen kripli volt és mégis tudós...
Előzmény: Gézoo (0)
bormester Creative Commons License 2006.01.16 0 0 10
Nem kacsa, létező elméletről van szó, amúgy a tegnapi Szonda c. rádiós magazinban is épp volt szó róla. A teória egy Burkhard Heim nevű, meglehetős elszigeteltségben dolgozó német fizikustól származik (http://en.wikipedia.org/wiki/Burkhard_Heim), aki másokhoz hasonlóan az általános relativitás elmélet és a kvantummechanika egyesítésén dolgozott (http://en.wikipedia.org/wiki/Heim_theory).

A térutazással kapcsolatos eredményeit áttekinti ez a cikk http://www.mufon-ces.org/docs/heimphysics.pdf. Eszerint:

---
The physicist Burkhard Heim, who deceased on January 14th , 2001, in Northeim, near
Goettingen, was the German equivalent to Stephen Hawking and one of the greatest German physicists. Since he left the Max-Planck-Institute in Goettingen in 1954 because of his bodily handicap (he lost his eyes, his hearing and his hands by an accident) he worked privately. When he published his theory in two voluminous books (written in German, about 600 pages) in 1979 and 1984, nobody could believe that Heim discovered the unified mass formula. And nobody remembered that he had become famous in 1959, when he proposed a new propulsion system for spaceflight.

[...]

If one is searching for field propulsion systems for a real interstellar spaceflight, one has to look for a theory which offers the possibilities for
· generating gravitational fields,
· producing gravitational waves
· lowering inertia
· superluminal velocity.
All of these four requirements seem to be fulfilled by the 6-dimensional unified fully
geometrised quantum field theory of Burkhard Heim, which has been proven to be correct, because it supplies a suitable formula for all known particle masses (ground and excited states), as well as the correct values of coupling constants. The knowledge of the internal structure of elementary particles makes it possible, in principle, to alter their properties, such as inertia.
---

A Szondában nyilatkozó fizikus is kiemelte, hogy - szemben a Standad Modellel - Heim elmélete jó formulát ad a részecskék tömegére. Azt mondta azonban, hogy a Heim elméletét ellenőrző kísérletekhez szükséges mágneses terek előállítása 4-5 éven belül nemigen várható.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 9
Valahol olvastam már, de elég gyorsan átlapoztam...
Előzmény: Gézoo (7)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 8
Én ezt kis hazánkban messzemenően támogatnám, bár tudom, nem kellene politizálni.
Előzmény: NevemTeve (6)
Gézoo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 7

Hát, ez az... Csak az zavar, hogy egy ilyen neves lapban?? 

   Lehet, hogy eredetileg nem is ott jelent meg a cikk???

Előzmény: NevemTeve (6)
NevemTeve Creative Commons License 2006.01.16 0 0 6
Az sem utolsó, hogy egy-egy kormány mióta vizsgál tudományos/katonai kérdéseket?
Jah, a miniszterek a kormányüléseken nem az aktuálpolitikával foglalkoznak, hanem elektromágneseket tekercselnek, hátha átjutnak egy alternatív univerzumba...
Előzmény: Gézoo (2)
Gézoo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 5
Akár... Bár ott állítólag más volt...
Előzmény: papa50 (4)
papa50 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 4
Mohamed koporsója???
Gézoo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 3

Mágneses térrel gravitációt generálni??  Lehet???

 

  Akkor nosza, kezdjük a lebegtetett eszközöket gyártani!

Előzmény: Törölt nick (1)
Gézoo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2

   Az sem utolsó, hogy egy-egy kormány mióta vizsgál tudományos/katonai kérdéseket?? 

   Még az USA-ban is van erre hivatott kongresszusi bizottság... stb.stb..

 

  Az már külön kérdés, hogy ha egy tortát háromba vágunk, (szélesség,

magasság, hosszúság) akkor más lesz-e a tésztája mintha 12 szeletre vágjuk??

  Mert a kiterjedések logikai hatdimenziós felosztásának semmi köze a tér

szerkezetéhez olyan módon, mint ahogy ez a szegény látás és hallássérűlt

képzeli...

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Gézoo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 0

Szia!

 

  Engem elöbb az érdekelne, hogy hogyan komunikál egy

      vak-süket-kéznélküli ember ??, Mert beszélni is bizonytalanul tudhat

  kontroll nélkül.. 

 

  A többi részre még visszatérhetünk...

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 topiknyitó
Az eszköz, ami egy sokat vitatott elméleten alapul, alapelveit tekintve már körvonalazódott, és elvileg három óra alatt érné el a Mars bolygót.

Az Egyesült Államok kormánya egy rendkívüli "hipertér" hajtómű lehetőségét vizsgálja, ami dimenziók közötti ugrásokkal váltaná valóra a csillagközi űrutazást. Ezzel egy 11 fényévnyire található csillagig is mindössze 80 nap lenne az utazás időtartama - állítja a New Scientist magazin legfrissebb számában megjelent írás.

Az elméleti hajtómű egy erőteljes mágneses mező létrehozásával működik, ami gravitációs mezőt alkot, és tolóerőt eredményez az űrhajó számára. Az elvet elsőként a 2001-ben elhunyt Burkhard Heim fejlesztette ki az 1950-es években. A 75 évet élt tudós 1944-ben egy balesetben elvesztette látását, hallását és kezeit, ezért elhagyta korábbi munkahelyét a Göttingeni Asztrofizikai Intézetet és kutatásait magánúton folytatta tovább. 1967-ben állt elő az új hajtómű elvével, ekkor ismerte meg nevét a média révén a világ, majd közel 10 éven át szinte semmit nem lehetett hallani felőle. Csak néhányan tudták, hogy Heim az anyag és a gravitáció egy egységes hatdimenziós kvantum mező elméletén dolgozik.

Amennyiben sikerül létrehozni egy elég erős mágneses mezőt, az űrhajó egy másik dimenzióba csúszik át, ahol a fény sebessége gyorsabb, így a jármű egészen hihetetlen sebességeket érhet el. A mágneses mező kikapcsolásával a hajtómű visszatér jelenlegi dimenziónkba.

Az Egyesült Államok Légiereje érdeklődését fejezte ki az elv iránt. Az Energiaügyi Minisztériumnak dolgozó tudósok - akik rendelkeznek egy úgynevezett Z-berendezéssel - képesek létrehozni a hajtómű által igényelt mágneses mezőket, így letesztelhetnék az elméletet.

Jochem Hauser professzor, a német Salzgitter Alkalmazott Tudományok Egyetemének fizikusa, az elvet előterjesztő tudósok egyike, a The Scotsman hírportálnak elmondta: amennyiben minden megfelelően zajlik, akkor öt éven belül már egy működőképes hajtóművet tesztelhetnek. Azonban Hauser professzor - aki korábban az ESA aerodinamikai részlegének vezetőjeként is ténykedett - arra figyelmeztet, hogy a hajtómű egy, az univerzum szerkezetéről alkotott vitás elméleten alapul.

Ez jelentős változást igényelne a fizika törvényeiről szerzett ismereteinkben. Mindenekelőtt a hajtómű alapjául szolgáló tudomány helytállóságát kell bizonyítaniuk, melyen jelenleg is dolgoznak. Szerinte a hajtómű lehetővé tenné a naprendszerek közötti utazásokat, és amennyiben az elmélet igazolást nyer, többé már nem tudományos fantasztikumról, hanem tudományos tényről beszélhetnénk. A professzorral már felvette a kapcsolatot a NASA, és hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a Légierő képviselőivel is, tehát az egész projekt még csak a kezdeti stádiumnál tart. Azonban a professzor szerint amennyiben a technika működőképesnek bizonyul és semmilyen egyéb gátló körülmény nem lép fel, az elkövetkező öt évben megépíthetővé válik egy működőképes prototípus.

Mint kiderült, az amerikai hatóságok érdeklődését a professzor és Ausztráliában élő kollégája, Walter Droscher "Iránymutatások egy Heim kvantum elméletén alapuló űrmeghajtási eszközhöz" című tanulmánya keltette fel.

Forrás: sg.hu
New Scientist: http://www.newscientist.com/channel/fundamentals/mg18925331.200

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!