Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.04 -2 1 2881

Szia Laci!

 

Amíg a spanyolok nem szedik össze magukat agyilag, addig halott számukra a turizmus.

Szemmel láthatóan egyik politikus sem mer konkrétumokkal előállni, mert ha téveszt kirúgják alóla a széket. És bizony az a szék értékesebb számukra a spanyolok gazdasági érdekeinél vagy a spanyolok egészségénél.

Nem nagyon mondhatom azt sem, hogy ők az egyedüliek ezzel ebben a világban, mert Makaronéziából egyedül Madeira az aki pontosan deklarálta azt, hogy miképpen tervezik megoldani a júniust és a júliust. És láss csodát a légitársaságok jelentik is be sorra ki mikor fog repülni hozzájuk.

 

Véleményem szerint Spanyolország is vár a június 15-re, amikor Merkel mama kinyitja a hátsókertbe vezető kiskaput és akkor hipp-hopp ennek fedezékében a többiek is meglépik azt amit kell.

 

Személyesen azt tudom mondani, ha júliusban kérnek tesztet és a célban ingyenesen tesztel a célország akkor belevágok.

Amikor ötnaponta egyedül beleteszem a szolgáltatásláncukba a helyi minimálbér havi összegét, akkor tessék tenni érte valamit.

 

Hétköznapira fordítva a spanyolok egész nap a dugásról beszélnek este meg fáj a fejük.
Ha sokáig tököl a Binter az újraindulással, akkor Lölö odamegy és épít vasutat a szigetek közé.

 

Előzmény: hlslaszlo (2880)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.06.03 0 2 2880

Felgyorsulnak az események...:)
Most már a kormány is arról beszél, hogy június közepétől újraindulhat a turizmus. Igaz azokat a kis szigeteket említik, amik a tóbbi előtt vannak egy enyhítési fázisban. Én nem gondolnám hogy például El Hierora tömegek kezdenének el özönleni. Főként hogy direkt nem is lehet oda repülni, csak egy, az alacsonyabb fázisban lévő szigeten keresztül, mondjuk Tenerife.
De most komolyan, úgy 2 hete még a legtöbb írás arról szólt, hogy várhatóan októberben már beindulhat a turizmus.
Most pedig már azon versenyeznek az országok, hogy ki mond be korábbi dátumot a nyitásra.
Tök jó hogy jöhetnek majd a turisták, de előszór majd annak fogunk örülni, ha a helyi lakosok már korlátozások nélkül mozoghatnak mindenhová, és nem kell maszkot használni :)
Arról is írnak, hogy az érkező embereket majd megvizsgálják a reptéren. Kőmérséklet mérés, és állítólag teszt is vírusra. Ez is jó dolog. Repülni 4000 km-ert, vagy ki mennyit, és majd itt megmondják az esetleges jó hírt. Ez nem lenne ésszerűbb a kiindulási reptéren? Ha kiderül hogy valaki beteg, akkor minek repüljön több ezer kilométert?

Volt egy pozitív tapasztalatunk is a mai napon az Iberiaval.
Egy ismerősnek segítettünk repülőjáratot és hotelt találni a nyaralásukhoz, július végére. A megfelelő hotelt megtaláltuk nekik, de mivel már kezdődött a "helyzet" az év elején, a foglalást nem tettük meg.
A repülőt viszont lefoglaltuk az Iberiánál oda-vissza. A járatot természetesen nem törölték, néha biztató emaileket küldtek különféle infókkal, extra szolgáltatásokkal a repüléshez.
De kíváncsi voltam mit tehetnénk az úttal, mert nem kíván a család ide utazni. És meglepetés. Annak ellenére hogy nem törlik a járatot, kupon igényelhető. Meg is tettük, pár percen jött az email a kuponkódokkal.
Egy dolog furcsa. Az egyik út kuponja 2021 március 31-ig érvényes, a másik viszont 2021 december 31-ig. Télen, vagy esetleg már ősszel jönni szeretnének Gran Canariara, tehát ez a különbség nem lényeges, csak érdekes hogy miért így van.

 

Szóval az összes repülés amit segítettünk lefoglalni (azaz megkeresni a megfelelő járatot) visszatérítésre került, és ugyanez történt a hotelfoglalással is.
Ez mindenképpen pozitív kimenetel a nyaralóknak is, és pozitív képet állítanak a szolgáltatókról, cégekről is.

 

Ezt a videót a mostani hétvégén csináltuk. Így strandolnak az emberek. Video ITT

A strandon persze nem hordanak maszkot az emberek, nem kell, de egyébként a településeken az utcákon még nagyon sok ember viseli. Annak ellenére hogy az utcán nem kötelező, csak ha a 2 méteres távolság nem tartható be.

Feltöltök egy mobilos képet is a strandról, hátha valakinek nincs Facebook hozzáférése, vagy nem kattint:)
Udv
#YourGranCanaria

 

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2879

Úgy vélem a Binternél valami szoftver állítja el az árat, mert élő ember ezt még szöges bottal se piszkálná.

 

A légitársaságot államilag állították le, mert olvastam hogy problémák vannak a FNC-PXO repülések beindításával, amit ugye tavalyelőtt három évre elnyert a Binter.

Madeira újraindul, a Binter meg aki benne van ebben a spanyol állam tiltására hivatkozik portugál területen...

 

Ha neadj sikerül idén júliusban a Kanárira mennem, akkor megpróbálok közvetlennel menni a kontinensről La Palmara.

A Binter tavaly is meglehetősen drága volt, bár a fedélzeten kárpótoltak egy nápolyit osztogató rendkívül bájos utaskísérő hölggyel.

Előzmény: hlslaszlo (2876)
tkisgyongyi Creative Commons License 2020.05.28 0 0 2878

Nekünk az Iberia-Vueling volt a legolcsóbb Barcelonai átszállással Budapestről. Csak még az a kérdés, hogy július 8-án már megy-e?

hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2877

Igen, az szep nagy. A teljes bejarasahoz, es ha valaki elakar merulni a novenyek nevenek olvasgatasaban, akkor 1 nap sem lenne elegendo:)

Előzmény: Flower2000 (2875)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2876

Eleg szepen fent van az ara a repulesnek jelenleg...
Azert nezegesd a masik 2 legitarsasagot is, hatha az kedvezobb lesz. Mindenhol a Bintert emlegetik, pedig az a legragabb a harom kozul. Igaz mindegyik tarsasagnak vannak kulonbozo arkategorias jegyei, de megis elmondhato, altalanossagban a Binter a legdragabb. Igaz, nekik van a legtobb jaratuk is.

Tenerifere nem tudnatok repulni, es onnan tovabb La Palmara? Az kb a felebe kerulne a Canaryfly-nal.

 

Gondolom most beindul az orszagok kozotti "verseny" is. Ha A megnyitja a kapuit a kulfoldiek elott, de B nem, akkor B nagy hatranyban lesz, mindenki A-ba megy. Ezert B sem akar lemaradni, mengnyitja a kapuit. Igaz, azt meg nem tudja egeszen pontosan hogy milyen feltetelekkel, de legalabb bejelenti hogy megnyitja:)
Az biztos hogy nem lennek a donteshozok helyeben.

Előzmény: Törölt nick (2873)
Flower2000 Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2875

Nekem a botanikus kert tetszett nagyon. Zöld és hatalmas. Változatos, szép.

Előzmény: hlslaszlo (2871)
similis Creative Commons License 2020.05.27 0 0 2874

Én Berlinből akarok La Palmára jegyet venni, csak kicsit bekavart h októberben megnyit a Brandenburg, és így a csatlakozáskor reptérváltás kell, mert az easy átköltözik oda, ami nem tudom belefér-e, ott éjszakázni meg nem akarnánk.

Előzmény: Törölt nick (2873)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.26 0 0 2873

Így igaz

 

Erre nem lehet tervezni.

Tartom foglalásban a bookingos ingyen lemondható kecót, lehet hogy teljesen feleslegesen, ezzel elvéve a lehetőséget azoktól a helyiektől akik a sziget déli részéről szeretnének elmenni nyaralni a sziget közepére. :)
Ez a belföldi nyaralással induló spanyol turizmus egy egetverő baromság.
Madridból ugyanolyan eséllyel viszik be a bajt a helyiek, mint az eu-ból bárki más.

Előzmény: Mr. Hadley (2872)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.05.26 0 0 2872

Makaronéziában Madeira lépte meg azt amit mindenki várt.

Adott egy dátumot és adott egy eljárást.

Azt mondta Eduardo Jesus - ő valami turisztikai főkutya a regionális kormányzatban - hogy július 1-től lehet jönni.

Aki idejön és nem lengeti meg a 72 órás negatív tesztjét, annak mi ingyen megcsináljuk.

 

Nincs még ennek a gyakorlati lebonyolítása közzétéve, hogy miképpen fog ez történni egy olyan kis repülőtéren mint nekik van, de akkor is úgy érzem adott egy konkrétumot amire már lehet repjegyet és szállást foglalni.

Emellé a portugál kormány törölte a repülőgépek 2/3-os helyfoglalását, lehet a gépeket fullra tölteni.

 

Mizujs spanyolban? A Binternek még mernetrendje sincs...

A spanyolok még mindig a belföldi piacban bíznak.

Nos egy leves nem lesz gazdagabb ha nem teszel bele semmit, csak kavargatod.

Előzmény: hlslaszlo (2871)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.26 0 1 2871

Sziasztok,
Most már a spanyol miniszterelnök is arról beszélt, hogy júliusban várják a turistákat Spanyolországban. Akit érdekel, ITT egy cikk róla. A google lefordítja úgy, hogy a lényeget lehet érteni.

Ez rendben is van, de amit hiányolok az az, hogy pontosan milyen feltételekkel, változtatásokkal lehet majd nyaralni. Nem a turizmus ellen vagyok, hanem továbbra is azt mondom, hogy a bizonytalanságra tervezni nem túl jó. Persze azt is megértem, hogy nehéz a kormánynak is tervezni, és megmondania azt pontosan, hogy pontosan mi és hogy lesz majd júliusban.
Akkor már nagyon reméljük hogy nem lesz riasztási állapot, és jelenleg a beutazókra érvényes 2 hetes karantén sem lesz (a nyaralásnak nem is lenne semmi értelme a karanténnal:) )
Reméljük hogy a maszkokat is elfelejthetjük addigra. Persze, meg lehet szokni, de nem túl kényelmes, és igazából én már unom is egy kicsit:)

 

Teljesen más...:)

Eszembe jutott, hogy az utóbbi időben többször, de egymástól teljesen független emberektől hallottam hasonló mondatot, miszerint "azt hittem Gran Canaria zöldebb, nem ilyen kopár". Na igen, a sziget déli részén a fűkasza biznisz nem kecsegtet sok jóval, ez tény. Valamiért, sokan megakadnak a sziget felénél, és nem mennek tovább (legalábbis ezt gondolom, mert ha tovább mennének, akkor nem mondanák hogy a sziget kopár). Egy része nagyon az, de egy másik része nagyon nem.
Volt pár hónapja Magyarósi Csaba youtubernek egy szponzorált videósorozata a szigetekről. Jól megcsinálták a videókat, jó képek, informatív, de azért van benne baki is.
Elmondta hogy az Agaete-völgyet szerette volna megnézni, mert látott róla pár képet, ami nagyon különlegesnek és zöldnek mutatta. Egyébként az is, de az is igaz hogy van néhány kép neten, ami nagyon jól sikerült, és egy kicsit "dúsabbnak" mutatja mint amilyen:) És természetesen nem mindegy hogy nyáron-ősszel megyünk oda, vagy télen-tavasszal.
Na ők végül is nem mentek el oda, bár a videóban mutatnak róla képeket, de az teljesen más volt, az nem az Agaete-völgy. Elmondta nekik az idegenvezető, hogy már évek óta nem esik eső, aszály van, ezért az a völgy sem zöld már régóta.
Ezt a képet én készítettem, annak a képcsomagnak a része, ami a kirándulásainkhoz ajándékként jár.  Nem azt állítom hogy ez a völgy egy dzsungel, de nem is egy kiszáradt érdektelen katlan:) Mint ahogy a videóban ezt bemutatták.  Egy szép völgy, ezért is megyünk el oda a kirándulásunkkal. Igaz, az sem mindegy hogy melyik pontján vagyunk. Nem egy nagy terület, azt gondolom nem lehet eltévedni ott, ennek ellenére volt már hogy olyannal találkoztunk ott, akit útba kellett igazítani, mert eltévedt. Ebben a völgyben vannak kávéültetvények is, amiket szoktak keresni többen. A név azért ne tévesszen meg senkit. Nem degradálom, nyilvánvalóan rengeteg munkájuk van benne, de talán az kifejezőbb hogy egy szép gyümölcsös, ahol van kávé is. És az egész egy nagyon szép környezetben van.

#yourgrancanaria

 

Mr. Hadley Creative Commons License 2020.05.22 0 2 2870

Ha eljön a zombi apokalipszis, akkor tuti nem ti lesztek azok akik vállalkoznak az út túlsó oldalára átmenni némi konzervért.

Előzmény: Flower2000 (2869)
Flower2000 Creative Commons License 2020.05.22 -2 0 2869

pontosan erről van szó. Elég 1 false pozitív és kész.

Előzmény: Laci_BP (2867)
tkisgyongyi Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2868

Köszönöm, hogy írsz a fejleményekről! Én még reménykedem a júiusi nyaralásunkban.

Előzmény: hlslaszlo (2864)
Laci_BP Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2867

Mindegy ki fizeti akkor se indulnék el teszteléssel. Mi van ha pozitív? Elkülönítenek 14 napra valahova. Visszarepülőjegyet, szállást, nyaralást elbukja az egész család. Biztosító ilyen esetben nem térít semmit. Közben meg lehet csak hibás volt a teszt eredmény. 

Előzmény: Törölt nick (2866)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2866

Madeira állja a beutazók tesztelésének költségeit. Ez a titok nyitja.
Reméljük nem hátrálnak ki belőle és elterjed ez az ötlet a turistás helyeken.

Előzmény: hlslaszlo (2864)
similis Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2865

Érdekes lesz maszkban lebarnulni :)

 

Egyébként sajnálom az esküvőtöket :(

Előzmény: hlslaszlo (2864)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2864

Biztos hogy egy ceg az Iberia es az express, de hogy miert 2 kulon neven futnak, fogalmam sincs:)
Igen a kikoto az eleg nagy bevetel es munkaado. Gran Canarian foleg az ipari kikoto jelentos, Tenerifen pedig sokkal tobb utasszallito hajo all meg. A kikoto mindig tele van furohajokkal. De hogy mindet javitjak-e, vagy van amelyik egyszeruen csak parkol a kihasznalatlansag miatt, azt nem tudom. Tenerifen van finomito is, az uzemanyag is naluk a legolcsobb az osszes sziget kozul.

De a huzoagazat az a turizmus, nem kerdes:) De ez is csak az utobbi kb 50-60 evben.

 

Most szinte egyik naprol a masikra kitalaltak hogy maszkot kell hordani nyilvanos teruleten. Kulterben is mindenhol, ahol nem garantalhato a 2 meteres tavolsag.

Szoval azt nem tudjuk pontosan, hogy mi lesz a jovo heten, milyen ujabb szabaly, nem hogy majd juliusban.

Előzmény: Törölt nick (2862)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2863

Igen, en is igy vagyok ezzel. 2,5-3 ora azert legyen az atszallasra, ha lenne kisebb keses, akkor beleferjen. Ez a fapadosoknal fontos. A tobbinel nem. Ha keses van, akkor majd ok intezik a kovetkezo gepet. Ezert is jo az Iberia, de az arak nagy hatarokon belul tudnak valtozni naluk.

Viszont a 4 oranal tobb varakozas sem a legjobb:) Azokat mar inkabb tovabbgorgetem. Mint ahogy a repteren ejszakazos verziokat is.

Előzmény: Flower2000 (2860)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.19 0 0 2862

Kösz Laci az infókat, ha lesz utam kipróbálok egy iberia-iberia express combót, remélem az egy cég :)

Azért maradok ennél mert repüli BUD-ot is és van közvetlen járata SPC-re Madridból.

Idén kihagynám a Bintert.

Viszont ha a Kanári szigetek is elkezd bohóckodni júliusban a negatív teszt kéréssel akkor bizony kihagyom az odautazást. 

 

A függés a turizmustól érdekes kérdés.

Azok akikről úgy gondolod hogy még a turizmus szele sem érinti őket azok is függnek tőle. 

Ahhoz hogy áru kerüljön a szigetre, adni is kell valamit. Egy kifelé nem kereskedő populáció szép lassan elhal.

Nálatok a turizmuson kívül ha jól emlékszem ott van az olajkitermelő platformok és szállító hajók szervizelése. Biztos van néhány jól prosperáló kereskedelmi és hajózási cég is, de a leírások alapján a sziget bevételének zömét a turisták viszik oda.

 

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2859)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.19 0 0 2861

Frankfurtban volt 50 percesem.

Leizzadtam magamról a gatyát de összejött.

Előzmény: Flower2000 (2860)
Flower2000 Creative Commons License 2020.05.19 0 0 2860

Én nem vállalok be átszállást ha nincs 3 óra a kettő között. Rohantam már én is reptéren, elég volt.

Előzmény: hlslaszlo (2859)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.19 0 1 2859

Hello,

 

Szerintem bárhova is fogsz utazni, örülni fognak majd neked, nem pedig furcsán nézni rád:) Minden szolgáltatás amit igénybe fogsz majd venni jelenleg kb 0 forgalommal bír.

 

Viszont elgondolkodtam egy kicsit...
Ha az utazós csoportokat, fórumokat nézem, mindenhol azt olvasni hogy mekkora bajban vannak a szigetek a turizmus kiesése miatt. Tulajdonképpen ez igaz is.
De végiggondoltam az itteni rokonok és ismerősök munkáit, és egy ember sem függ közvetlenül a turizmustól. Igen, közvetett formában mindenkit érint, és a turizmusból befolyó pénzből létrejött fejlesztéseket az egész sziget élvezi. Csak egy apró példa: bár még távolabb vagyunk a kapacitásunk határához, de 1 autón 1 évben kb 3-szor kell olajat cserélnünk. Ha nem lennének a kirándulásaink (ha nem ilyen hosszúak lennének az egyes kirándulásaink), nem kellene ilyen gyakran cserélni, azaz a szerviz is kevesebb bevételhez jutna. Persze ez egy minimális bevétel nekik:) De sok kicsi sokra megy. Ez csak példa, hogy közvetetten mennyi mindenkit érinthet részben.
Ha megnézem a déli partot, ahol a turisták "élnek", nyaralnak, és döntő részben azok a bevándorlók akik a turizmusból élnek, ott pangás van.
A helyi lakosság kb 80 %-a viszont a sziget északi felén lakik, ahol eleve minimális a turista normál esetben is. A főváros pedig a legnagyobb város a szigeteken, nagyon sok ember koncentrálódik ott. És igazából itt már azt lehet mondani hogy pezseg az élet. Hiszen ennyi ember szükségleteit ki kell szolgálni, a turizmustól teljesen függetlenül is. A sétányokon, esténként az éttermekben már tömegekről lehet beszélni.
Még februárban az egyik utolsó kirándulásunkon azon a részen haladtunk, ahol csak termőföldeket, mezőgazdaságot lehetett látni. Mondtam is a többieknek, ezek az emberek lesznek azok, akiket nem nagyon fog érinteni a válság (akkor még nem tudtuk hogy mi fog következni pontosan), mert kajára a válság idején is szüksége van az embereknek. Míg akik csak a turizmusra álltak át, abban látták meg a fejős tehént, azok most gondban lesznek.
De a lényeg, hogy szerintem örülni fognak majd neked a szállásadód, éttermesek, ha nyaralni mentek:)

 

Az Ibériával kapcsolatban is eszembe jutott pár dolog.

Még februárban kértem meg egy nyaraló ismerőst, hogy mondja el tapasztalatát az átszállással kapcsolatban. 1:20 perc volt az átszállási idő. Most Tenerife volt a cél, nem Gran Canaria, de ez nem fontos, mert Gran Canaria esetében is van ilyen rövid átszállással repülés. Minden simán ment, az érkező és induló kapuk egymás közelében voltak, nem volt időhiány.

Viszont 2 különböző légitársaságnál ezt már nem vállalnám be:)
Tavaly Vuelingel mentünk Madridig, majd onnan Ryanair Pestre. 3 óra volt körülbelül az átszállási idő. A Vueling küldött értesítést a repülés előtt, hogy fél órával későbbre tették az indulást (ez nem meglepő náluk:), megtartjuk-e a repülést, vagy másikat választunk. De nekünk jó volt így is, a 3 órába belefér. Kevesebbet kell várni. De az érkezési terminál Madridban, és a Ryan indulási kapuja szerintem a reptér 2 legtávolabbi pontjára esett minden bizonnyal :) A sok gyaloglás, csomag, alagsor, buszozás terminálok között annyi időt elvett, hogy sokat nem kellett várni az indulásra.

 

Illetve sok évvel ezelőtt volt még egy madridi tapasztalatom. 2 különböző légitársaság volt az is, de csak olyan 60-70 perc átszállási idő. Bevállaltam...de soha többet, az biztos.
Fél órát késett az első gép. Csak azért értem el a másodikat, mert mindenen és mindenkin átrohantam, illetve a második is késve indult egy kicsit.

Ezt azért írtam le, hátha valaki elolvassa, akinek hasznosak lehetnek ezek az infok a repüléshez.

Udv
Laci

Előzmény: Törölt nick (2858)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.18 -4 2 2858

Üdv Laci!

Köszönöm az összefoglalót!

 

Érdekes a szigetek hozzáállása ehhez a covid problémához. Nemcsak a Kanári csoporté, hanem az Azorié és Madeiráé is.

A szigeteken úgy viselkednek az emberek, mintha a vírus látás útján terjedne, és az egyetlen védekezés a fertőzéstől pedig a teljes elszigetelődés lenne.

 

Amikor azon gondolkozom, hogy menjek vagy ne menjek egyre inkább azon gondolkozom, hogy milyen lesz a "fogadj isten".

Itthon saját miliómben is láttam az egyszerű emberek reakcióját az "idegenek"-re a lazítós hétvégéken, pedig itt a szemben álló nézetek ugyanahhoz a nációhoz tartoztak.

Egy külföldi utazásánál meg elég lehangoló, ha a helyiek zombiként kezelnek.

 

Amikor desztinációt próbálok keresni ebben a felfordított világban, akkor a döntésemben már nem csak a lazítások nagysága dominál, hanem a helyi döntéshozók tökössége is. Ugyanis ők azok, akik a helyi lakosság hozzáállását, véleményét a legjobban tudják formálni.

Egy helyi döntéshozó pedig akkor tökös, ha elég bátor ahhoz hogy bevállaljon egy romló statisztikát a fertőzésekben. Mert a nép egy kisebb hibáért a "halál reá"-t sokkal inkább tudja kiáltani, mint a "bravo"-t egy nagyobb sikerért.

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2857)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.18 0 0 2857

Hello Janoo

A Binterrol annyi infom van, hogy lassan bovitik a jaratokat. Jelenleg az egyes szigetek kozott csak nehany repulo van naponta. De meg mindig csak "szukseges" esetben lehet repulni. Ha mar a nemzetkozi jaratok is korlatozas nelkul repulnek majd, akkor biztosan ugyan ez lesz a szigetek kozotti repulessel is.
De hogy mikor, ne kerdezd. Foglalmam sincs, de nagyjabol szerintem senki mas sem tud biztosat.

julius vegere egy csaladnak segitettunk megfelelo repulojaratot (is) talalni, es az Iberia-Vueling lett lefoglalva (a ketto az egy). A leveleket kuldik neha-neha, hogy szolgaltatasokat ajanlanak meg a repuleshez. Szoval akkor mar ok biztosan repulni akarnak:) Mas kedes, a csalad azt mondta, akkor sem jonnek, ha nem teritik vissza a repulo arat...
Egyebkent elofordult (bar eddig meg nem is tul sokszor) hogy peldaul Pestre mi is Vuelingel repulunk spanyol atszallassal. De ismerosok, csalad ha Spanyolorszagba repul, az szinte mindig Iberia/Vueling. Szerintem teljesen rendben van. Spanyolorszagban az ido az eleg keplekeny dolog, atszallas eseten nem erdemes kicentizni, mert siman lehet hogy mondjuk fel oraval atpakoljak az indulast:) Ez naluk teljesen normalis. De ha mindket gep Iberia, akkor ez nem annyira szamit.

Junius vegere tervezik hogy befejezodnek az enyhitesi fazisok, hogy akkorra nagyjabol minden visszater a rendes elethez. 4 fazis van, Gran Canaria 1 het mulva lep a harmadik fazisba (ami a 2. fazis neven fut, mert 0. fazissal kezdtek, nem 1-el...) Es akkor majd gondolom utana lehet majd a turizmusrol is beszelgetni. Ha bator vagy, vallald be a juliust :) Lehet hogy akkor mar ok lesz, de en magam nem foglalnek meg akkorra. Bookingos apartmaos problemakrol eleg sok panaszt olvastam az utobbi hetekben. Befizettek a szallast, nyaralas nincs, a tulaj pedig nem adja vissza a penzt. Nem is ertem hogy el nem vegzett szolgaltatasert miert van joguk, igazuk ebben a helyzetben pezt zsebre rakni. Viszont az is lehet hogy sokkal tobb a pizitiv eset mint a negativ, csak a pozitivrol nem beszelnek az emberek, mert azt termeszetesnek velik, annak nincs hiererteke.

Nekunk tegnap lett volna az eskuvonk, termeszetesen semmi nem lett belole. Masodik probalkozas oktoberben. De en mar most tartok tole:) Lefoglalni az idopontokat, szervezni, de mi van ha akkor is gaz lesz a helyzet ujra. Igaz, batrake a szerencse:)
Udv
Laci

Előzmény: Törölt nick (2847)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.17 -1 0 2856

Köszi, lehet hogy rápróbálok.

Előzmény: logisztika (2855)
logisztika Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2855

Voltunk vele többször is. Nem volt vele probléma, egy jobb minőségű low cost!

Előzmény: Törölt nick (2852)
logisztika Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2854

Milyen válaszom? Leírtam egy határozatot, hogy mikortól lehet beutazni! Nem véleményt. Ezért lennék kíváncsi rá! 

Előzmény: Törölt nick (2851)
tkisgyongyi Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2853

Mi is csak várunk...július 8-ra van repjegyünk. Még reménykedem az utazásban.

 

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2852

Iberiával szokott repülni idejáró fórumtárs?

Van valamilyen tapasztalatotok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!