Keresés

Részletes keresés

Dagi1976 Creative Commons License 2022.07.14 -3 1 1062

Elnézvén a határról készült fotót, természetesen ilyenkor szezonban én is készülök a hosszú várakozásokra, ez az utazással jár.
Lehet, hogy a következő kérdésért páran megköveznek, de mi az észrevételetek, tapasztalatotok arról, hogy a motorosok előre mennek a sorok között? Itthon nem vagyok az az agresszív, tolakodó motoros, a lámpáknál is szépen kivárom a sorom(nem is szeretem, ha ész nélkül száguldoznak), csak itt jelen esetemben az a helyzet, hogy légkondi nélkül, talpig beöltözve le kellene csökkentenem a hőguta rizikófaktorát a határokon, de azt sem szeretném, ha lerángatnának a motorról azért, mert előzöm a sort.
Mit láttatok ezzel kapcsolatban?

tapena Creative Commons License 2022.07.14 -3 2 1061

Török határ

Grand Basaar

Pigeon Valley Trailhead East

Uçhisar

Sunset View Point

Sunset View Point

Sunset View Point       

Előzmény: tapena (1060)
tapena Creative Commons License 2022.07.14 -3 2 1060

Akkor a kis bevezetőm után jöjjön az utazás. Szombat korán reggel (2 óra) indultunk, célunk az volt, hogy kora délután elérjünk Bulgáriába, Haszkóvóba. Ott foglaltam szállást. Nem akartam túl sokat bevállalni, mert gondoltam, hgoy sokat fogunk várni a határokon, illetve találtam egy jó szállást fürdési lehetőséggel, ahol jól esett elnyújtózni a nap végén (Elinor Complex). A szerbek nagy meglepetést okoztak a jó autópályáikkal, normális sofőrökkel, kedves határőrökkel. A bolgárok már más tészta volt. Útjaik tele vannak 250-el száguldó őrültekkel. Az egyiküknek majdnem sikerül megölni minket, csak egy 130-nál elvégzett satufék és a menetstabilizátor mentett meg minket.

A magyar-szerb határon fél óra alatt tól voltunk (bár még hajnal volt, így nem csoda), a szerb-bolgár-on már 3 órát kellett várnunk az ideges török hazautazók között. Másnap a bolgár-török határ még rosszabb volt, de csak átjutottunk a végén probléma nékül.

Határ után vettem HGS matricát 400 lírával feltöltve. Előre kiszámoltam, hogy Istanbulig az autópálya, a Bosphorus alagút és az új Canakkale híd (+ egy kis puffer, ha feltévednénk egy autópályára) ennyire fog kijönni a class 2-es autónkra. Ennek ellenére az utazásunk végén megmaradt rajta 308 líra, ami teljes mértékben érthetetlen számomra.

Kora délután értünk Istanbulba. Szállásunkhoz (Hotel Alp Guesthouse) közel előre kinéztem egy fedett parkolót, ami elég jól bevállt. Igaz nagyon bosszús volt a parkolós, hogy jópárat forgolódtam, amíg az oszlopok és parkoló autók között beálltam az általa mutatott helyre, de az autó közel 540cm hosszú, én meg óvatos vagyok. Bár elhittem neki, hogy ő elsőre abszolválta volna a feladatot.

Délután megnéztük a nevezetességeket, és beültünk enni egyet egy helyre, ahol az utcai betessékelő ember nagyon rámenős volt (sajnos feketefelho álltal javasolt hely be volt zárva). Nem jártunk jól, a marhájukat nem éreztem frissnek.

Másnap el akartunk menni az Istanbul Aquariumba, de sehogysem tudtam jegyet venni a neten (ahol kedvezményesen lehet), nem fogadta el a kártyámat, és ezzel buktuk volna az ingyenes transfert is. Így végül csak nyakunkba vettük a várost, bejártuk a Grand Bazaar-t, illetve egyik végétől a másik végéig a városrészt. Alkudoztunk, vásároltunk, felállítottuk a fő szabályt: “minél szűkebb egy utca, annál olcsóbbak a dolgok”. Vacsorára ismét nem sikerült jól éttermet választani. Nem mentünk be egy mecsetbe sem, de maga a kalandozás Istanbul szűk utcáin elég izgalmas és érdekes volt nekünk.

Másnap elutaztunk Göreme-be. Talán ezen a szakaszon találkoztunk a legrosszabb utakkal (nem autópályán mentünk), de túl lehetett élni. Mire megérkeztünk jött a feketeleves, hányós-hasmenős vírus 3 gyerkőcnél. Szerencsére nem az autóba... Én is éreztem valamit, de egy éjszaka nekem elég volt kipihenni. Így másnap a kis betegeket hátrahagyva (nem szép dolog, de már jobban voltak, az ágyban el voltak a tabletekkel) párommal elmentünk egy találomra kiválasztott rövid túrára (kettesben, 15 éve nem volt ilyen). Pigeon Valley Trailhead East, nagyon szép volt, a végén tökéletes kilátással Uçhisar-ra.

Délután még egy Quad túra a nagyfiammal is belefért fejenként 20 euróért.

Este már a javuló félben levő betegekkel felmentünk megnézni a naplementét a-hoz. Itt érdemes a kiépített területtől messzebb keresni egy magányos pontot, ahol a tömeg nélkül a kóbor kutyákkal együtt lehet évezni a kilátást.

 

 

folyt köv.

Előzmény: tapena (1059)
tapena Creative Commons License 2022.07.14 -3 3 1059

Hétfőn érkeztünk haza két hetes török kalandozásunkból. Röviden leírom szubjektív tapasztalataimat. Bocsánat, ha kisség terjengősre sikerül.

 

Mi 5 gyerkőccel és egy kisbusszal indultunk útnak, így az érdeklődési körünk is kicsit más volt, mint a nagy átlagnak. Meg kellett tartani a gyerekek számára izgalmas/fenőteknek érdekes egyensúlyt az utazásunk során. Illetve próbáltuk a költségeket minnél lejjebb szorítani, a leírás alapján lehet kicsit skótoknak tűnünk, de nekünk ennyi fért bele. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és biztatok mindenkit, hogy kisgyermekekkel is abszolút vállalható egy ilyen utazás.

 

Általánosságban a véleményem, hogy a törökök nem a legkedvesebb népség a földön, keveset mosolyognak, illetve először elég mogorván tudnak hozzád állni, ha nem látnak anyagi haszonszerzési lehetőséget. Lehet ez a túristákkal szembeni rossz tapasztalat miatt van. Viszont amint megtudták, hogy Magyaristan-ból jöttünk, egyből megváltozott a hozzáállásuk, mosolyra derültek. Úgy éreztem, hogy jó barátokként tekintenek a magyarokra, és majdnem mindenki tudott pár magyar szót, amivel persze el is dicsekedtek egyből. Szóval jó pont magyarnak lenni Törökországban.

Illetve a nagy családot is sokra becsülték. Jópárszor megkaptuk, hogy ilyen egy igazi török család is, illetve pár idős török kezet csókolt feleségemnek és megveregette a vállamat elismerése jeléül. Ellenben túl sok kedvezmény nincs a gyerekekre, gyakorlatilag 8 éves kortól mindenhol felnőteknek számítanak szállásokon, belépők tekintetében, stb.

 

A közlekedés érdekes. Szerintem jó érzékkel, reflekszekkel, ügyesen vezetnek, de a szabályokat hírből sem ismerik. Próbáltam fejben felkészülni rá a leírásotok alapján, de arra nem igazán lehet, mikor a 2x2 sávos pályán a kanyarban hírtelen felbukkan egy szembe jövő egy autós, mert nem akar a visszafordítóig elmenni, vagy a piros lámpánál új, nem hivatalos sávot kezdenek, mert még épp beférnek közéd és a melletted álló közé. Ahol van hely, oda betolják az autót. A gyorshajtásról nem is beszélve. Viszont becsülendő, hogy nem torolják meg a sérelmeket, egyszerően tólesnek rajta. Nem keménykednek egymással utólagosan, nagyjából mindenki tudja a helyét a ranglétrán (a 30 éves Dácia a leálló sávban közlekedik, a BMW a belsőben, ez evidens). A ritmust is előbb-utóbb fel lehet venni, és belesimulni az ottani kaotikus, de még is egyfajta közlekedési rendszerbe.

 

Én a booking.com -on és a hotels.com -on foglaltam le hosszas mérlegelések után a szállásainkat, még januárban. A gyerekekkel nem mertem bizonytalanra menni, de szerintem abszolút megérte, nagyon jó szállásokat tudtam kiválogatni és jó áron (aki így dönt, érdemes jópár hónappal előre foglalni, kb. 30%-al olcsóbban jut hozzá a szálláshoz, mintha közvetlenül előtte foglalna). Főleg konyhás apartman szállásokat nézegettünk medencével, de becsúszott pár hotel is. Így hetünkre átlagosan 24e ft/éjszaka jött ki.

 

Az étkezéseket pár éttermi kajáláson kívül saját magunk oldottuk meg, ugyebár a gyerekek kevésbé szeretik az autentikus ételeket, török hamburgert venni meg nincs sok értelme. Így a BIM és a SOK, Lidl-höz és Aldi-hoz hasonló boltok voltak a befutók.

bckm. Creative Commons License 2022.07.13 -2 1 1058

Hali!

Szívesen segítek ha tudok! Szállásokról még annyit hogy mindíg nézd meg a szobát mielőtt alkuszol rá. Így nincs meglepi! Szerintem nem nagyon érdemes előre foglalni. Nagyon rugalmasak ha éppen nincs hely ahol kinézted magadnak sokszor kérés nélkül is körbetelefonálják az ismerőseiket hogy szerezzenek neked helyet.

Előzmény: Dagi1976 (1056)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.13 -3 1 1057

Szívesen. Amiben tudunk segítünk.
Amikor hazaérsz (ha van időd útközben sem fogunk megszidni érte) néhány sorban írd le majd a tapasztaltakat!

Sosem árt a friss infó.

Jó utat!

Előzmény: Dagi1976 (1056)
Dagi1976 Creative Commons License 2022.07.13 -3 0 1056

bckm, feketefelho; nagyon szépen köszönöm a hasznos infókat! :)

tapena Creative Commons License 2022.07.13 0 0 1055

Tudom ajánlani a Hotel Alp Guesthouse-t. Booking.com-on foglaltam szállást hozzá. Nagyon jó áron tiszta rendes szállás reggelivel, mindenhez közel. Mi elégedettek voltunk. Parkolási lehetőség nincsen, de 5 percnyi gyalogútra van egy fedett, őrzött parkoló ami tökéletesen bevállt nekünk: https://goo.gl/maps/jznL7fJvCEaXSeMAA

Előzmény: ali7887 (1049)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.12 -4 0 1054

Bookong :-))))

Kint néha tényleng kong (nincs találat), de inkább king-ként ismert....

Előzmény: feketefelho (1053)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.12 -1 0 1053

A vodás kártyát használd már itthon is az indulás előtt (legalább netre). A roomingot ne felejtsd el bekapcsolni! A 11 Gb elég sok, ha mégis elkopna, kint is fel tudod tölteni valamelyik szálloda Wi-Fi-jénél, vagy egy Voda boltban(? - nem próbáltam, csak ötlet).

Szálláskeresésre jó a Google (az itthoni Voda kártyával működik kint a Bookong is), de azért keresgélhetsz az otelz.com-on is. Meglepően sok szálloda nem szerepel egyik keresőben sem, ezért a személyes keresés sem rossz ötlet (ilyenkor akár alkudni is lehet szerintem).

Előzmény: Dagi1976 (1051)
bckm. Creative Commons License 2022.07.12 -3 0 1052

Hali!

 

A vodás kártyához nem tudok hozzászólni, én mindig kint veszek helyi sim-et. Egyszer próbáltam a saját Telenoros kártyámra itthon befizetni hogy tudjam ott is használni a netet. Nagyon nem jött be.

A 11Giga adatmennyiségnek különben bőven elégnek kéne lenni, nekem 3-4 giga szokott lefogyni a helyi sim-ről. Navigálásra , szálláskeresésre, látnialók leírásának megtekintésére, viberezésre ill hír olvasásra szoktam használni. Az útdíj kalkulációt már  évekkel ezelőtt feladtam :) Ha lefogy a HGS-ed fogsz tudni húzni egy macskanyelet amin lesz egy kód ami alapján tudod rendezni a díjat neten keresztül kártyával. De nem azonnal, van hogy csak napok múlva:) Nemzetközi jogsit tőlem még soha nem kértek.

Előzmény: Dagi1976 (1051)
Dagi1976 Creative Commons License 2022.07.11 -4 0 1051

Sziasztok!
Lassacskán én is elkészülök, vasárnap indulok két keréken. Az iráni határig tervezek elsőre(négy nap alatt), majd visszafelé állok meg, ahol szeretnék s érdemes, nos, ez utóbbikból elég sok van :)
Előzetes javaslatotokra alapozva vettem egy vodás feltöltős sim-et, a hölgy állítása szerint 11 gigával gazdálkodhatok a bő két hét alatt. Google Maps navigáláshoz, szálláskereséshez elég kell, hogy legyen szerintetek is?
Az útdíj pontos kalkulációját feladtam, nekem az a táblázat kicsit átláthatatlan, inkább többet töltök rá, mint amit tervezek pályán menni. Mivel távol áll tőlem motorral is a száguldozás, Feketefelhőhöz hasonlóan inkább a párhuzamos, 2x2 sávos utakat használom.
A nemzetközi jogsit saját járműhöz nem kérik?
Köszönöm a válaszokat! :)

feketefelho Creative Commons License 2022.07.11 -3 1 1050

- Visszaolvasgattam a korábbi üzeneteket de valaki eltudná magyarázni a HGS nevezetű rendszert mert nekem személy szerint egy kicsit kusza (pl: kb mennyi lehet a bolgár határtól Isztambulig a díj)

Itt van a díjtáblázat erre a szakaszra. Ha személyautóval mentek (1. kategória), akkor a BABAESKİ-MAHMUTBEY közötti szakaszt kell megfizetni, ez 18.25 TLY, hazafelé már Edirnéig kell fizetni, az újabb 23.25 TLY, ez 41.5 TLY ehhez jön még a HGS matrica ára (pár líra ...). A határtól az autópályáig (D555 út) nem kell fizetni, csak a fent említett szakaszon. HGS matrica a postahivatalokban (neked Kırklareli esik útba, de csak hétköznap van nyitva), vagy benzinkutakon (ahol ki van téve a HGS embléma) lehet megvenni. Útlevél, forgalmi és kp kell hozzá, kb 5 perc. A matricát a szélvédő közepére, a tükör közelébe kell felragasztani, úgy, hogy ne zavarja semmi az automatikus leolvasását. Ezek után már nyugodtan felhajthatsz az autópályára a megfelelő kapunál a szkenner leolvassa a matricát és levonja a (HGS) számládról az adott szakaszra fizetendő útdíjat. (Van hozzá egy applikáció is, amivel elméletileg a társított bankkártyádról automatice szedi le az összeget, ha nem elég a feltöltés, de ezt én nem próbáltam). 
A postán, amikor veszed a matricát azért kérdezz rá, hogy elég lesz-e az úthoz az összeg (készülj fel egy kis activity-re, mert nem valószínű, hogy azon a vidéken találsz idegen nyelven beszélő embert).

- melyik határ a legjobb tapasztalok alapján (mi Malko Tarnovóból akarunk menni)

Én Kapikulet (BG) és Ipsalat (GR) ismerem, nem hiszem, hogy ez az átkelő sokkal rosszabb lenne. Utána a D555 kétszer egy sávos út, de nem gondolom, hogy problémás lenne (a törököknél még a vidéki mellékutak is ezerszer jobbak, mint nálunk).
- Melyik szolgáltatónál és hol vegyek SIM kártyát ( Sajnos Yetteles vagyok )

 .... hát egy Voda (magyar) lenne az igazi (rooming bekapcsolása után itthoni tarifa), így bármelyik török szolgáltatót választahatod, de valószínű csak netezni tudsz a kártyájukkal (meg Törökországon belül telefonálni ...). Olyat keress, amin csak adat van, abból sem kell 5 Gb-nál több szerintem 
- Istanbul kart hogyan működik és milyen költségekkel számoljak

A városban sok helyen árulják, újságárúsnál a legjobb megvenni. Feltölteni a megállókban elhelyezett automatáknál lehet, csak papír pénzzel. Több ember (legfeljebb 6) is használhatja. A feltöltésről itt van egy magyar csajszi (Orosz Joli) által készített video: Istanbulkart feltöltése (Elég rémálom a gép, törökül karattyol csak , tele van reklámmal, amolyan félkarú rabló.de ha begyakorlod, amit Joli magyaráz, menni fog)
- Van-e valamilyen kötelezettségem a COVID miatt ( Nem értem ezt a HES kódot)

Szerintem semmi, nem kell HES kód, idén tavasszal megszüntették a kötelező regisztrációt.
- Milyenek a sebességkorlátok Törökországban

A határon ki van táblázva, kb. mint itthon.
- Melyik turisztikai látványságokat érdemes meglátogatni a városban

Barátod a Google Maps (nem tréfálok, tényleg). Kinagyítod az adott részét a városnak és rajta van minden. A Kék mecset és a Ciszterna felújítás alatt van (de lehet, hogy már elkészültek vele) így ezekre nem vesztegetnék időt (a mecsetbe be lehet menni, de semmit sem látsz, le van takarva. 

Egyébként Topkapi palota a Szerájjal, Hagia Sofia, a Hippodrom, a Szulejman mecset, Galata torony, Dolmabahce palota .... Itt találsz egy térképet (regisztrációhoz kötött a használata).  Egyébként ezt az oldalt tanulmányozhatod alaposabban is, Orosz Joliék kint élnek (idegen vezetnek), évek alatt hozták össze ezt az oldalt Isztambulról.

Előzmény: ali7887 (1049)
ali7887 Creative Commons License 2022.07.11 -4 0 1049

Sziasztok!

Családommal elterveztük hogy az idei nyaralásunk közben elmegyünk Isztambulba autóval. Jelenleg a bolgár tengerparton tartózkodunk (innen is akarunk menni Törökországba). Mivel ez az első utunk Törökországba lenne egy pár kérdésem azok felé akik már tapasztaltak ebben a témában. 

  • Visszaolvasgattam a korábbi üzeneteket de valaki eltudná magyarázni a HGS nevezetű rendszert mert nekem személy szerint egy kicsit kusza (pl: kb mennyi lehet a bolgár határtól Isztambulig a díj)
  • melyik határ a legjobb tapasztalok alapján (mi Malko Tarnovóból akarunk menni)
  • Melyik szolgáltatónál és hol vegyek SIM kártyát ( Sajnos Yetteles vagyok )
  • Istanbul kart hogyan működik és milyen költségekkel számoljak
  • Van-e valamilyen kötelezettségem a COVID miatt ( Nem értem ezt a HES kódot)
  • Milyenek a sebességkorlátok Törökországban
  • Melyik turisztikai látványságokat érdemes meglátogatni a városban

Mivel még nem foglaltunk hotelt nagyon megköszönném ha valaki tudna írni jó szálláshelyeket Isztambulban (lehetőleg olyanokat ahol van lehetőség parkolásra).Érdekelne még az is hogy melyik oldalon érdemes szállást foglalni. 

 

Esetleg ha valaki még tudd nekem írni hasznos tanácsokat szívesen elfogadom :)

 

feketefelho Creative Commons License 2022.07.08 -3 0 1048

Ó, sajnálom!

Előzmény: tapena (1047)
tapena Creative Commons License 2022.07.08 -3 0 1047

Köszi az ajánlást, sajnos bezártak, így máshova ültünk be, amivel kissé meg is jártuk, egy hányós-hasmenős vírus ment át rajtunk, de aránylag könnyen megúsztuk, két nap után már kutya bajunk volt. :)

Előzmény: feketefelho (1034)
tapena Creative Commons License 2022.07.08 -2 0 1046

A nem zöld biztosítási kártyával most már nem volt gond, én kinyomtattam, amit a biztosítóm küldött fekete-fehérben, odaadtam a többi dokumentummal együtt. Nem kérdeztek semmit.

Előzmény: tapena (1045)
tapena Creative Commons License 2022.07.08 -3 0 1045

Most egy kicsi bódéból árulják a matricát a határ után kb. 300 méterre, meg más kártyákat, pl. SIM kártyát. Figyelni kell a HGS feliratot. Szemből a jobb oldali sorba kell beállni, a bal oldalon nem tudnak adni, csak telefon kártyát, persze ezt nem jelzik előre, és várhatod ki a sorodat újra... :)

Előzmény: feketefelho (1043)
Apucci Creative Commons License 2022.07.07 -3 0 1044

Köszönöm a segítséget! 

Előzmény: feketefelho (1040)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.07 -3 0 1043

Kimaradt.

A határ után van közvetlenül jobbra egy postaépület, de nem mindig van nyitva, ott lehet venni pl.

Előzmény: feketefelho (1042)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.07 -2 0 1042

HGS matricát a postán (ptt), vagy benzinkúton lehet venni (nekem a Shell-t mondták, de lehet máshol is van). Útlevél forgalmi kell hozzá és kb. 5 perc.

A pályadíjakat itt tudod kisilabizálni (bocs, de ezt senki sem csinálja meg helyetted), a hidakra külön táblázatok vannak.

Sajnos útvonaltervezőről nem tudok, ami kiszámolná mennyit kell fizetni (pedig nagy segítség lenne).

Előzmény: babóbibi (1037)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.07 -3 0 1041

Igen. Lásd, amit Apucci-nak válaszoltam!

Előzmény: babóbibi (1038)
feketefelho Creative Commons License 2022.07.07 -3 1 1040

Elég két tanúval aláiratni, de legyen két nyelvű (angol/magyar).

Én már többször használtam Törökországban ilyet (céges autó, pecsét, aláírt, de tanu nincs rajta a cég miatt).

Simán elfogadják, egy a lényeg, hogy a sofőr adatai (útlevél, jogsi) egyezzenek meg azzal, ami a meghatalmazásban szerepel (így tudják beazonosítani).

Tavaly a török határon nagyobb gond volt ennél a nem zöldszínű biztosítási zöldkártya. Nem tudta az adminisztrátor, melyik az a sok lapból, amit odaadtam. Megmutattam neki, örült, adminisztrált és mehettünk tovább a vámoshoz.

Neten vannak letölthető nyomtatványok (szerintem némelyik túl van bonyolítva).

Az a lényeg, hogy a meghatalmazáson szereplő gépjármű adatai megegyezzenek a forgalmiban lévővel. A tulajdonos adatai egyezzenek a kölcsönadóéval és a vezető adatai egyezzenek azzal, aki az autót ott a határon vezeti. Az ő útlevelébe fogják vámtételként elkönyvelni az autót. (Hasznos, ha kifelé is ő vezeti ugyanazt az autót!)

(És végül csak egy naív kérdés a támával kapcsolatban ... Szerintetek egy idegen nyelven nem perfektül beszélő határőr - törökök közt bőven van ilyen - mennyire tudja megkülönböztetni a céges, pecsétes meghatalmazást egy közjegyző pecsétes papírjától?) 

Előzmény: Apucci (1039)
Apucci Creative Commons License 2022.07.07 -3 0 1039

Sziasztok! 

Én is a meghatalmazás ügyben kérdeznék.

Feleségem nevén lévő autóval mennék ki.

Mennyire hivatalos meghatalmazás kell?

Elég két tanús vagy közjegyzői kell.

Ebben kérném segítségeteket.

Köszönöm 

babóbibi Creative Commons License 2022.07.07 -2 0 1038

Még egy kérdés. Céges lízinges szolgálati autóhoz kell-e meghatalmazás?

babóbibi Creative Commons License 2022.07.07 -3 0 1037

Köszönöm ! Még egy kérdés , hol tudok a Bolgár-Török határ után hgs matricát venni?

Valamint hogy kb. milyen összeggel töltsem fel, ha Isztambulon (Boszporusz híd) keresztül Sidébe utazunk, és természetesen visza is. Nagyon köszönöm

feketefelho Creative Commons License 2022.07.05 -3 1 1036

Szerbia: fizetőkapus rendszer Szabadka-Dimitrovgrad - 17€

Bulgária: matrica =hétvégi, heti, havi, féléves, éves https://vinetki.bg/

Törökország: matrica HGS https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/HGSeng.aspx

Előzmény: babóbibi (1035)
babóbibi Creative Commons License 2022.07.05 -3 0 1035

Sziasztok! Most vasárnap indulunk Törökországba, tud-e valaki segíteni az útdíjakkal kapcsolatban?

feketefelho Creative Commons License 2022.06.24 -3 0 1034

Szép út lesz ...

Pamukkaléban üdvözlöm a háziakat! (Paradise Hotel) :-)))))

A Meke Gölü lehet csalódás lesz (az odavezető út "érdekes" - a nagy semmin vezet át, de a környéken sok porördögöt láttunk).

Isztambulban őket is ajánlom (olcsó, finom, mondjuk nem éppen vegán) és "autentikus" (vagyis rajtunk kívül nem volt ott turista ...).

Előzmény: tapena (1033)
tapena Creative Commons License 2022.06.24 -2 0 1033

Megpróbálom megosztani a térképet. Minket főleg a természeti látnivalók érdekelnek, kevésbé az építmények, de szerintem ezt látjátok majd a térképen. Nem mindent akarunk meglátogatni, de a lehetőségeket is bejelötem. Köszönettel veszem, ha tudtok még valami érdekeset ajánlani a szállások környékén (ház ikonok).

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1Ss-kM2_CGySk1syCxpc2S82W8wDtVIJ7&usp=sharing

 

 

 

Előzmény: bckm. (1032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!