Keresés

Részletes keresés

dav3279 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 6765

"Érthető, amit mondasz, csak se füle se farka. Hát ha isten a lét, akkor igen, isten létezik. Ez esetben azonban semmi mást nem csináltunk, csak kitaláltunk egy új szót a lét fogalmára..."

 

-És ugyanezt a gondolat menetet kellene erőltetni mert az abszolút lét maga az Isten tök mindegy hány fogalommal társítjuk a gondolatmenet a lényeg, a lét van ez egy axióma és az is marad nem mikroszkóp alatt mérhető hanem egy fogalom de attól még biztosan tudjuk hogy van, mint a gravitáció amiről a mai napig nem tudjuk hogy mi csak annyit hogy egyfajta tömegvonzás stb. stb. stb.! Most az hogy a Bibliai Isten ami haragszik meg egyiptomiakat fullaszt meg az valami hasonló méretbeli illetve hierarchikus szervezeti összefüggés mint te és a sejtjeid, te talán nem vágnád ki az égett vagy rákos bőrrészedet amit a sejtjeid támadásként értékelnének?!

 

 "ez az isten nem válaszol imákra (maximum olyasmivel, amit nem vágsz zsebre), nem tesz csodákat (éppen ellenkezőleg, kérlelhetetlenül tartja magát a természet törvényeihez), nincsen semmiféle szándéka (csakúgy elvan, oktalanul), és még csak nem is tudatos."

 

-Ez kb az mit a BUddhisták állítanak hogy nincs személyes Isten hanem csak egyfajta semleges tudat ami megnyilvánul mindenben, és csak az egyén miatt tükröződik ez kifele illetve befele tehát a saját érzékelésed és értékelésed a világról vagyis az életről hiszen csak ez az egy ami biztos stb... logikusan következik hogy amilyen a rész olyan az egész ami fent az lent tehát ha én ilyen vagyok akkor az ősforrás tehát az Isten sem lehet olyan csak még inkább ilyen stb. stb. stb. ezt nem kell nem is lehet bizonyítani mégis logikusan következnek ezen felismerések egymásból ezért is ez metafizika, filozófia stb., nem pedig puszta számítógép meg űrhajógyártó kisiparos tudomány...

 

Előzmény: MageGuild (6763)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6763

"Te mégis létezel meg más is tehát van lét, Isten meg maga a lét érthető már?"

 

- Érthető, amit mondasz, csak se füle se farka. Hát ha isten a lét, akkor igen, isten létezik. Ez esetben azonban semmi mást nem csináltunk, csak kitaláltunk egy új szót a lét fogalmára... Gratulálok, ez az isten nem válaszol imákra (maximum olyasmivel, amit nem vágsz zsebre), nem tesz csodákat (éppen ellenkezőleg, kérlelhetetlenül tartja magát a természet törvényeihez), nincsen semmiféle szándéka (csakúgy elvan, oktalanul), és még csak nem is tudatos.

 

"Na ez a metafizika mint tudomány!"

 

- Ohhh, a metafizika... na abból még egy részeg csöves is ledoktorálhat, sőt, fél littyó pálinka után még jobban is megy... :D

 

"Persze vannak azok a nagyon "intelligens" materialisták akik csak akkor hiszik el pl.: az orruk előtt elszálló UFO létezését ha azt kiállítják múzeumba és teleírják velük a tankönyveket!"

 

- Hát egy egész mindenséget érintő, nagy hordrejű ügyet, mint amilyen holmi istenség léte, illene valami kézzel foghatóval bizonyítani... különben bizony, nem hiszem el. Mégis miért hinném el?

Előzmény: dav3279 (6754)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6762

A 6749-es hozzászólás beidézésével válaszolnék... :)

Előzmény: dav3279 (6747)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6761

"Ez nem isten létezésének cáfolata volt..."

 

- Ha az istenfogalom definítív tulajdonsága a mindentudás és a mindenhatóság, akkor amit mondtál az az istenfogalom önellentmondásosságánk logikai levezetése, ergo isten létének a-priori (hibátlan és érvényes) cáfolata.

Előzmény: GosuMicroFTW (6746)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6760

"Nem hiszem. Az emberek zárják ki, távolítják el maguktól."

 

- Ez nyilvánvalóan butaság. Sok-sok ember van (köztük olyan is, akit én ismerek), aki hinni akar, imádkozik, könyörög, és nincs sehol, semmiféle válasz. Úgy tűnik - és tök fölösleges cáfolnod, mert azt hiszem megalapozott a véleményem - a különbség a kínjában cselekvő nem-hívő (hanem csak próba-szerencse alapon cselekvő ember) és a hívő ember között, hogy a hívő végül bedől a valamiféle önámításának. Hát sőt, lényegében ettől válik hívővé. Mármint attól, hogy önámítás áldozatává válik. Utóbbi fajtát nem feltétlenül vetem meg, lehet, hogy ez azért történik vele, mert túl nagy a nyomás rajta, és az elméje csak így tud valamiféle stabilitt teremteni, vagy az illető nem nyugszik, és akár egy életen át újra és újra próbálkozik, ergo templomba jár, meghallgatja a szentbeszédeket, stb...

 

Persze, ismerem már az ilyen jellegű ellenvetésekre általában adott teista válaszokat. Például, hogy az imát nem próba-szerencse dolga, hanem... és akkor jön az önámítás pszichológiai receptje, amit az illető valamiféle ködös "Engedd be, fogadd el, hódolj, ismerd el... stb... stb..." féle tanácsokkal. Vagy azzal is érvelnek, hogy Isten válaszolt, csak ne hallottad meg. Vagy hogy Isten akaratát el kell fogadni, és meglehet, a te dolgod, hogy azon az úton járj, amin eddig eljutottál (valamivel szókimondóbban fogalmazva "Ne akard, hogy jobb legyen!" mert a rossz is Isten tervének a része, legfeljebb mi ezt most még nem értjük.... Utóbbi érvre ezeréves szlogen is született (egészen biztosan nem kell idéznem, mert unalmas közhely).

 

"Van az a bibliai Teremtés 2, és van benne két ártatlanul naív és tudatlan emberi lény, akikrabszolgamunkásként gondozgatják a paradicsomot, oszt valahonnan besétál a képbe egy külsős. Aki nem az emberi lények ellensége."

 

- Tegyük csak szépen félre végre a Bibliát. Könyvekkel nem lehet éhezőket megetetni, de ha egy könyv segítene is ebben, hát az nem a Biblia lesz, minden idők egyik leggusztustalanabb, legerköstelenebb irodalmi alkotása.

Előzmény: Törölt nick (6744)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6759

Ezt a "Metahalandzsák"-ba szántam, valahogy mellément! :-(

Előzmény: Törölt nick (6758)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6758

"Te mégis létezel meg más is tehát van lét, Isten meg maga a lét érthető már?

Na ez a metafizika mint tudomány! Most nehogy visszakérdezd hogy mi a lét meg milyen mérőeszközzel mérhető mert ez egy aximóa ami érthető mivel mindenhol tapasztalod...

Persze vannak azok a nagyon "intelligens" materialisták akik csak akkor hiszik el pl.: az orruk előtt elszálló UFO létezését ha azt kiállítják múzeumba és teleírják velük a tankönyveket! :DDD"

 

dav3279

 

Előzmény: dav3279 (6754)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6757

"Na ez a metafizika mint tudomány!" :-D

Előzmény: dav3279 (6754)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6756
Van egy filmbeli klisé, amikor két fickó fogad, hogy az egyikőjük meg tudja-e dönteni a kiszemelt leányzót...na, itt mi vagyunk a kiszemelt leányzó a bibliai történet alapján, akit a sátán készül megdöngetni.
Engem is elfog az áhitat, hogy a létünk ilyen nemes versengést szolgál egyesek szerint. ;)
Előzmény: MageGuild (6742)
GosuMicroFTW Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6755

Akkor mondjuk azt, hogy lét, és nem azt, hogy Isten.

Előzmény: dav3279 (6754)
dav3279 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6754

Te mégis létezel meg más is tehát van lét, Isten meg maga a lét érthető már?

Na ez a metafizika mint tudomány! Most nehogy visszakérdezd hogy mi a lét meg milyen mérőeszközzel mérhető mert ez egy aximóa ami érthető mivel mindenhol tapasztalod...

Persze vannak azok a nagyon "intelligens" materialisták akik csak akkor hiszik el pl.: az orruk előtt elszálló UFO létezését ha azt kiállítják múzeumba és teleírják velük a tankönyveket! :DDD

Előzmény: GosuMicroFTW (6752)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6753

De, irodalmat olvasok. 

Előzmény: dav3279 (6751)
GosuMicroFTW Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6752

Ha igazam van, akkor Isten nem létezik.

Előzmény: Törölt nick (6748)
dav3279 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6751

Van számtalan csak ugy te nem olvasos irodalmat! Mert a rendhagyó esetek sem a gyóygszeripar sem egyéb iparnnak nem kedvencei de gondolom erre már rájöttél van itt egy klassz video ugyan más témában de a lényeg itt is kiderül: 

Előzmény: Törölt nick (6749)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6749

Bocs, csak én nem találom a klinikai próbák jegyzőkönyvét, vagy ilyen nincs is?

Előzmény: dav3279 (6747)
dav3279 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6747

A ráknak mindig is volt ellenszere csak nem kívül kellene azt keresni: http://kozmaszilard.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=2

Előzmény: MageGuild (6739)
GosuMicroFTW Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6746

Isten mindentudó. Akkor tudja, hogy mit fog  tenni a jövőben. Tehát előre tudja, hogy azt a dolgot fogja tenni, és nem az ellenkezőjét. Tehát nem teheti meg a dolog ellenkezőjét. Tehát Isten nem teljesen szabad. Vagyis ha Isten létezik, akkor nem lehet egyszerre mindentudó és teljesen szabad.  (Ez nem isten létezésének cáfolata volt, csak egy érdekes megjegyzés, mivel a te érveid szerint Isten nem mindentudó.)

 

Viszont egy tapasztalati tényeken alapuló cáfolat:

Isten mindentudó, ezért tudnia kell az emberek szenvedéséről. Isten mindenható, ezért meg tudja szüntetni az emberek szenvedését. Továbbá Isten mindenkinek jót akar, ezért meg akarja szüntetni az emberek szenvedését. (még az implicit feltevés, hogy ha valaki meg tud valamit csinálni, és meg is akar valamit csinálni, akkor meg fogja csinálni). Mivel tapasztaljuk az emberek szenvedését, ezért a fentiek értelmében nem létezhet egy mindenható, mindentudó és szeretetteljes lény.

Előzmény: Törölt nick (6745)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6743

Semmi sem azért van, mert igényt tartunk rá. Még Isten sem.

Előzmény: Törölt nick (6741)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6742

Hehe... Isten nyilván úgy akar mindenkit próbára tenni, mintha ő nem is létezne, hogy megfigyelje, ki mit tenne ilyen körülmények között. Csakhogy az emberek többsége az istennek sem akarja úgy gondolni, hogy ő nem létezik. Egészen biztosan a fejét fogja, mert gőze sincs, mit tehetne még azért, hogy az emberek végre ne higgyenek benne, és a próba így érvényessé váljon. Az egész tetves univerzumot olyanná teremtette, mintha az tök magától jött volna létre, és még az éhező síró gyerekeken sem segít, hogy a létére fény derüljön. Erre a sok idióta mit csinál? Még így is hisz benne... Ez kétségtelenül elmond valamit arról, hogy ezek a hívő lelkek mégis mit gondolnak az ő urukról, és csak az a kérdés marad Isten és a hívő kapcsolatában, hogy akkor mégis ki a nagyobb szarházi... aki egy kísérlet kedvéért képes az éhező gyerekeket magára hagyni, vagy aki még ezt látva is hisz Istenben?

 

Sebaj, aki úgy élt, hogy hitt benne, azt a halál után kénytelen újra reboot-olni, hátha másodszorra sikerül elnérnie, hogy végre ne higgyen benne... jól megszívják.... :D

Előzmény: Törölt nick (6740)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6740
"Érveljetek, miért nincs Isten"
Mert ha volna, nem kéne kitalálni (ráadásul olyan sokfélét).

Isten pont úgy tesz, mintha azt akarná elhitetni velünk, hogy nem létezik. Indirekt biz.:
A. Hogyan tudná a mai emberrel jobban elhitetni, hogy nem létezik ahhoz képest, ahogy most "tesz"?
B. Hogyan tudná jobban elhitetni a mai emberrel, hogy létezik ahhoz képest, ahogy most "tesz"?
C. Ezekhez képest milyen lenne, ha nem létezne?

Ha pedig isten azt akarja velünk elhitetni, hogy nem létezik (mert könnyedén tudná bizonyítani számunkra az ellenkezőjét, de nem teszi), akkor a leghelyesebb cselekedet, ha eleget teszünk az akaratának. ;)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6739

Nyilván az is hiányozna, ha a ráknak nem lenne ellenszere, oszt ettől még nem lesz.

Előzmény: Törölt nick (6738)
mmonitor Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6737

Elárulnád mi az a vanság és melyik földrészen található?

Előzmény: dav3279 (6733)
MageGuild Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6736

"Minden törekvésem az, hogy megengedjem ennek a szeretettermészetnek, hogy uralkodjon felettem."

 

- Idevágó említés: Van az a jelenet, abban a 300 című filmben, amikor Xerxes azt kéri Leonidas-tól, hogy mást nem is kell tennie, csak letérdelnie előtte... Mit is válaszolt neki a spártai? Valami olyasmit, hogy megtenné, csak ott az a görcs a lábában, és egyszerűen nem megy... :)

Előzmény: dav3279 (6733)
Never Man Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6735

- Szevasz! Képzeld, tegnap találkoztam Jézussal.

- Honnan tudod, hogy Jézus volt?

- Ő maga mondta.

- No és ha hazudott?

- Jézus nem hazudik!

Előzmény: Törölt nick (6734)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6734

Ühüm! Ha aszondod valamiről, hogy ő aszongya magáról: vagyok, akkor az van. Világos!

Előzmény: dav3279 (6733)
dav3279 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 6733

Van mert ezt mondja magáról! ÉS ha az abszolút létező tehát a legfőbb van(Isten) ezt állítja magáról akkor igazat is beszél, mert ha azt mondaná magáról hogy nincs akkor a vanságot kéne kikerülnie ami ugye lehetetlen mert egy dolog biztos hogy, van és ezt látjuk az univerzumról is hogy van tehát akármennyi és bármilyen minőségi vanságokat érzékelünk is tehát részecse-hullám és ebbeől felépülő Bolygók, élőlények stb. az csak is s legfőbb vanságból jöhetet létre vagyis manifesztálódott ami nme más mint maga a legfőbb van tehát az Isten! OK?!

 

Tedd meg ezt a megvallást a szívedből: Isten szeretete kitöltetett a szívembe a Szent Szellem által. Minden törekvésem az, hogy megengedjem ennek a szeretettermészetnek, hogy uralkodjon felettem. Isten szeretettermészete a szívemben - a szellememben van.
Ezért én nem fogom megengedni, hogy természetes emberi értelmem uralkodjék felettem. Megtiltom a hústestemnek, hogy uralkodjék rajtam.
Szellemben járok, mert szeretetben járok. Szeretet vagyok és nem gyűlölet.
Gyakorolni és alkalmazni fogom a szeretet gyümölcsét, hogy növekedjen és sokasodjon.
Úgy is gyakorlom az isteni fajta szeretetet, hogy nem veszem figyelembe, ha igazságtalanságot kell elszenvednem.
Mindenkiről a legjobbat gondolom, így a szeretetem növekedhet, fejlődhet, és sokak számára áldás leszek.
Mindenek felett Isten szeretetét keresem az életben, mert így a szeretetem bővölködni fog, és Isten le fogja aratni a dicsőséget.
Kenneth E. Hagin: Szeretet Az út a győzelemhez

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.19 0 0 6732

A bennmaradt hsz-ek arra engednek következtetni, hogy folytatódhat a "vita", tehát jó volna érveket hoznod, hogy valóban vita lehessen.

 

Ha tehát belekötöttél ebbe:

 

"Sokk higsbozont hírtelen eccerre kellett bomlási csatornát nyisson."(én)

 

Akkor nyilván azért tetted, mert felmerült benned:

 

- nem volt ősrobbanás(akkor mi volt),

- a Higgs-bozonok mást csináltak(mit csináltak szerinted),

- nem voltak Higgs-bozonok(miért nem voltak),

- egyéb kötekedési pontok ismertetése(szabadon választott kategória).

 

Tehát érvekkel ha alátámasztanád, hogy te ebbe a mondatomba mijafrásznak kellett belekössél....:)

Előzmény: Perzsian (6731)
Perzsian Creative Commons License 2013.02.18 0 0 6731

Azt írtad, befejezted, tartsd magad hozzá.

 

Majd írj, ha tudsz valamit igazolni és bizonyítani a kijelentéseidből.

 

Pápuszi.

Előzmény: Törölt nick (6729)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.18 0 0 6729

Na még ezt az uccsót, hogy lehessen látni, mégis elkezdtél te érvelni.:)

 

Perzsian válasz | megnéz | könyvjelző 2013.02.04 11:09:07 © (196506)

"Naccerű.:) Cáfold."

Mit cáfoljak...?

"Ősrobbanás pillanatában a Higgs-bozonok valószínűen mit csinálnak?"


Majd ha bebizonyítják az ősrobbanást, visszatérünk erre. Egyelőre nyomai vannak, amik ugyanúgy utalhatnak multiverzum jellegű képződményekre is.

"A másik kérdés, hogy miért?"

Hogy hinduista háziasszonyoknak legyen min rágódni főzés közben. :DDD 

 

 

Perzsian    válasz | vissza a topikba     2013.02.18 14:55:15 © (6726)

Nemlétező dolgokat meg nem cáfolunk, felesleges. 

 

Aha persze....

Előzmény: Perzsian (6726)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.18 0 0 6727

Részemről befejeztem, mert láthatóan az érvelés áthárításán kívül mást nem fogsz csinálni. És kivételesen nem is személyeskedtem, tehát ezt most nem is verheted rám...

 

Viszont maga az, ahogyan belém kötöttél, már eléggé személyeskedő. De láthatóan neked lehet, egy rakat hsz-t gyűjtöttem ki, amelyekben így hárítod az érvelési kényszert magadról...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!