Keresés

Részletes keresés

kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16271

"tobb szazmillio embert erinto mar nemzedekek ota esedekes eu reform mullik  majd ezen a patkanyon"

 

Mosd ki a szádat, ha olyan nagyszerű emberekről beszélsz, mint Joe Liebermann! bokájába se tudnál beleharapni, mert nem érnéd fel, sem a demokrata favoritjaid, akiknek a nevét sem érdemes megjegyezni.

Előzmény: Törölt nick (16269)
Callie Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16270

A konzervatív-demokrata képviselőket végül is azzal kenyerezték le, hogy az abortusz szövetségi támogatását lényegesen megszigorították. Pelosi dühös is volt miatta.

Ez Liebermann esetében már nem működhet, egyrészt, mert benne van, másrészt mert ő általában pro-choice állápontot képviselt.

Kíváncsi vagyok, miket ígérnek majd neki, ha tényleg élesre fordulna a helyzet. Külügyminiszterséget?

 

Nyomás már most is van - Begala pl. úgy értekezett a médiában, hogy az "I"a nevében azt jelenti, hogy Insurance Industry satöbbi.

 

 

Előzmény: kilenctizenegy (16268)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16268
Iszonyatos nyomás lesz szegény öregen. De ő számtalanszor bebizonyította, hogy nem hátrál meg.
Előzmény: Callie (16267)
Callie Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16267

Hát filibuszterrel megakadályozni egy fontos törvénycsomagot igen nehéz, bár nem lehetetlen.

Nem ismerem a pontos szabályokat.

Késleltetni ill. módosításokat kieszközölni viszont biztosan lehet vele.

Persze, kell hozzá néhány strapabíró szenátor, aki jól meg is csinálja. Liebermannak csak annyi lehet a szerepe, hogy ha mások csinálják, akkor ő megakadályozza, hogy leállíthassák.

Előzmény: kilenctizenegy (16266)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16266
"Vagyis, Liebermann azt erősítette meg, hogy ha az eü-reformcsomag része lesz a a public option, akkor ellenezni fogja és támogatja, ha filibusztert indítanak ellene.

Ha ellene szavaz, az nem sokat számít, de a filibuszter megakadályozásához kellene mind a 60 dem táborozó szenátor. "

 

Tehát van még remény?

Előzmény: Callie (16263)
Callie Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16265

Helyesbítek:

egy bizottsági tagságáról váltották le, viszont a másik tisztségében, a Belbiztonsági és Kormányzati ügyek Bizottságának elnöki pozíciójában megmaradhatott. Rendeztek egy vádülést az ügyében a dem kókuszban, de ott végül is a maradás mellett döntöttek; amiben a fő tényező az volt, hogy előtte Obama külön kérte Reidet, hogy ne váltsák le Liebermannt.

Ez nyilván az alku része volt - hogy nem váltották le, ő meg bennmaradt a dem kókuszban, és így van meg a 60. És Obamának nyilván igen kényelmetlen lett volna, hogy miután nagy nehezen megszerezte amerikai zsidó szervezetek formális támogatását a kampányban, akkor rögtön úgy induljon az elnöksége, hogy megfenyítik Liebermannt.

 

Előzmény: Callie (16263)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16264

"azert a szembenallo felek koztti tobbszoros nagysegrendi kulonbsege nem szamit?  S nem szamit, hogy a vilagpolitikai jelentosege annak, hogy vegre ezt a rakos daganatot eltavolitsak mielott tovabterjed a kor?"

 

Dehogynem. A Hamaszt is, a Hezbollaht is és a Talibánt is fel lehetne számolni úgy, hogy írmagjuk se maradna. Csak éppen az a probléma, hogy palesztin, a dél-libanoni illetve a pastu lakosság java része is belehalna és a média tele lenne a gyerekeket gyilkoló, népirtó izraeli, pakisztáni, amerikai, angol hadseregről szóló hiradásokkal, meg tüntető hippikkel, akik nemzetközi bíróság elé akarnák állítani az antiterrorista hadseregek vezetőit. 

 

"Azert nehezen tudom elkpezelni, hogy az allig es korszeruen felfegyverzett pakisztani hadsereg az amerikaiak segitsegevel  8 ev alatt nem kepes atfesulni egy

Somogy Megye meretu tartomanyt."

 

Egy olyan tartományról beszélsz, ahová a pakisztáni alkotmány szerint a hadsereg csak akkor teheti be a lábát a helyi törzsi vezetők engedélye nélkül, ha az országot külső támadás érte.

Előzmény: Törölt nick (16261)
Callie Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16263

Vagyis, Liebermann azt erősítette meg, hogy ha az eü-reformcsomag része lesz a a public option, akkor ellenezni fogja és támogatja, ha filibusztert indítanak ellene.

Ha ellene szavaz, az nem sokat számít, de a filibuszter megakadályozásához kellene mind a 60 dem táborozó szenátor. Ebben a tekintetben tehát kulcspozícióban van.

Lehet, hogy még sincs lefutva a dolog?

 

Egyébként Liebermann pozíciója igen érdekes; nagy játékos az öreg. Miután McCaint támogatta bátran, utált közellenség lett a hardcore obamista táborban és a mainstrean dem derékhad is a fenyítését követelte - le is cserélték a bizottsági elnöki tisztségéből. De mégse súlytalanodott el! Egyrészt több témában erőteljesen lépett fel és igaza is lett (legutóbb a Fort Hoodi mészárlás ügyében ő mondta ki először, hogy itt valódi szálsőséges és terrorista kapcsolatok is lehetnek, amiket elnéztek korábban a hatóságok), másrészt nyilván a 60-as többség miatt.

 

Mostanában megint, mint a mérsékelt közép erőteljes képviselőjét emlegetik, még a dem körökben is. Sőt, dícsérik és udavarolnak neki; Harry Reid, a szenátus többségi vezetője például olyanokat nyilatkozott, hogy "a legnagyobb bizalommal van Liebermann törvényhozói képességeit illetően", és hogy "barátja és mindenki másnál nagyobbra tartja a Szenátusban".

 

))))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Callie (16262)
Callie Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16262

Hopp, találtam valamit:

 

On health care reform, Lieberman could be a decisive voice, and he restated his opposition to a government-run plan on "Fox News Sunday" earlier this week. 

"If the public option plan is in there, as a matter of conscience, I will not allow this bill to come to a final vote, because I believe the debt can break America and send us into a recession that's worse than the one we're fighting our way out of today," Lieberman said. 

Callie Creative Commons License 2009.11.15 0 0 16260
 No comment.
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.14 0 0 16259

"Jó hogy nem vagy rasszista.

Nem te tetted szóvá más topikokon hogy a magyarok cigánygyűlölők, vagy valami hasonló?"

 

Attól még zavarhatja a rasszizmus, hogy ő is rasszista, nem? :-))

Előzmény: Törölt nick (16258)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.14 0 0 16258
------------------------------------------------
sarkon ögyelgett 3 fekete fiatal. Valahogy kilögtak a képböl. Hívtam a rendörséget,
-----------------------------------------------

Jó hogy nem vagy rasszista.

Nem te tetted szóvá más topikokon hogy a magyarok cigánygyűlölők, vagy valami hasonló?

Előzmény: Törölt nick (16253)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.14 0 0 16257

"Akkor magyarazd meg, miert nem tud egy 120 millios  erosen militarizalt korszeruen kepzett orszag fegyveres ereje elbanni bar genszterrel immar egy evtizede."

 

Több oka is van annak:

 

1. Gerillataktikát folytatnak, amivels zemben egy reguláris hadsereg csak nagyon nagy civil áldozatok árán tud eredményes lenni. És - bármilyen hülyén is hangzik - a talibok még nem húzták ki eléggé a gyufát a pakisztáni közvélemény szemében, hogy bármelyik vezetés megkockáztasson egy komolyabb népirtást.

 

2. A "törzsi területek" hagyományosan autonómiát élveznek, oda ahadsereg csak a törzsfők dzsigrájának (törzsi tanácsának) engedélyével léphetnek. A heroinkereskedelemnek is azért pkisztán a központja, mert a törzsi területekre a bűnüldöző szervek se léphetnek.

 

Ha a tálibok végrehajtanak valami elementális terrorcselekményt, mondjuk egy mérgesgáz-támadást Ravalpindiben vagy Lahoreban, akkor a rezsim bevonul vazirisztánba és lelő mindenkit, aki nem fekszik arccal a földön. Akkor lesznek legyőzve a tálibok, nem előbb. 

Előzmény: Törölt nick (16256)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 16253
Nem lakhatsz valami fényes helyen.

Ahol én lakom most már lassan 40 éve sem betörés, sem lopás, sem eröszkos cselekmény nem történt. Igaz, hogy az 1600-as létszámú iskolánkba nincs szines gyerek.
A legkényesebb eset ami velem történt, hogy a sarkon ögyelgett 3 fekete fiatal. Valahogy kilögtak a képböl. Hívtam a rendörséget, mondtam, hogy nem csinálnak semmit, csak nem megszokott az loitering errefelé. 3 perc alatt jött 2 rendörautó és elvitték a fiúkat. Néhány nap mulva kérdeztem az egyik rendört, hogy hová vitték öket?
A szabörbjüklbe.
Előzmény: Törölt nick (16249)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 16252
El ne élvezz.
Előzmény: zágoni Mikes Kelemen2 (16250)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.13 0 0 16251
Köszönjük a konstruktív hozzászólást.
Előzmény: zágoni Mikes Kelemen2 (16250)
zágoni Mikes Kelemen2 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 16250
Az Amerikai Egyesült Államok a világ legerőszakosabb állama!
Előzmény: BF79 (16248)
BF79 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 16248
Iszonyatos lehetett, elhiszem. Nekem már attól remegett a kezem egy napig, amikor a nyílt utcán némi készpénz átadását "javasolta" egy banda. Itthon szinte soha nem törnek be máshoz, ha sejtik, hogy ott van. Hozzánk is törtek már be, nem voltunk otthon, de valami megzavarhatta őket mert csak az egyik szobát forgatták fel. Semmi értéket nem tartunk itthon, elvittek 20 e Ft-ot, biztos megérte. Egy régi tanáromhoz betörtek, azt hitték, hogy nincs ott senki, szegény egyedül volt, felébredt és első ijedtségében elkezdett ordibálni, erre leütötték. Egy teljes tanévből kimaradt, és olyan műtétet kellett rajta végrehajtani, ami miatt le kellett vágni a haját. Egy kinti ismerősömhöz viszont este törtek be, amikor otthon volt, olyan későn vette észre, hogy már csak azt észlelte, hogy valaki berohan a nappaliba, lenyomja fejjel lefelé a földre, a fejéhez (valószínűleg) egy fegyvert szegez, és közben a társai kirámolták a lakást. Ez SF mellett volt.

Arrafelé gyakori, hogy úgy törnek be házakba, hogy tudják, hogy otthon vannak? Mi ilyenkor a céljuk a lakókkal? Azért visznek fegyvert, mert ezzel akarnak fenyegetőzni, vagy csak szükség esetére, esetleg eleve azzal a tervvel mennek oda, hogy azt használni is fogják? A te esetedben is ez történt? Bocs, ha olyat kérdezek, amit nem szeretnél/nem tudsz megválaszolni.
Előzmény: Törölt nick (16246)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.11.13 0 0 16247
valószínűleg és is ezt tettem volna a helyedben.
Előzmény: Törölt nick (16246)
BF79 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16245
A biztosításon kívüliek száma a kilencvenes évek végén egy kicsit csökkent, aztán újra emelkedni kezdett és 2008-ig is folyamatosan emelkedett, ránézésre népességarányosan is abban nyilván kevesebbet. Nyilván nem ez az egyetlen mutató, de az egyik legfontosabb, és ebben az égvilágon semmilyen javulást nem látok, sőt.
Előzmény: Callie (16244)
Callie Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16244
Pedig a 2003-as modernizációs törvényben a Bush-éra alatt jelentősen javították a Medicare feltételeit.
Előzmény: BF79 (16238)
BF79 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16243
"Persze a világ egy része valóban ezt várja Amerikától"

Szerintem még csak nem is a nagy része.
Előzmény: kilenctizenegy (16229)
BF79 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16242
Azt én meg nem mondom (és talán néhány magasrangú tiszt kivételével a földön senki) hogy tényleg van-e értelme erősíteni Afganisztánban (mármint nem az edzőteremben), viszont azt te is leellenőrizheted, hogy Obama a kampány során jelezte, hogy megválasztása esetén Afganisztánban folytatni fogja a hadműveleteket.
Előzmény: Törölt nick (16228)
BF79 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16241
Te jó ég, ez most komoly? Ha igen, írd le részletesen, kérlek. Nem hiszem, hogy nekem lenne lélekjelenlétem, és ha igen, akkor hogyan tudnám feldolgozni.

"Miota itt lakom ahol most (nem NY) egyszer mar hivnom kelett a sheriffet betores miatt, meg is jelentek valami 20 perc mulva, de mar csak az volt a dolguk, hogy eltakaritsak a maradekot a betorobol hat golyoval benne, (ket automata pisztoly volt nala)"

"Ez itt nem NY, ez a del, ezert koltoztem ide."
Előzmény: Törölt nick (16180)
Callie Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16240

Lesz - kizárt dolognak tűnik, hogy 11 szenátor ellene szavazzon. Tíz nem elég, mert akkor Biden dönt.

Szerintem max. 3-4 szenátor fog a dem táborból esetleg ellene menni.

Előzmény: BF79 (16238)
BF79 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16239
"Egyébként az Index külpolitikai híradásai mostanában szánalmasak.
A kormányzóválasztásokról konkrétan 0 hír és kommentár volt."

Akiraly nyomta, de a tavalyi választás után megírta, hogy ezek után mással fog főleg foglalkozni a szerkesztőségen belül, számomra meglepő módon ez a belpolt jelenti (még ha lenne liberteriánus párt itthon, akár Thürmeri magasságokban is, megérteném, de nincs). Akirályon kívül pedig nincs aki akár tizedannyira beleásta magát a témakörbe.
Előzmény: Callie (16168)
BF79 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 16238
Milyen ütemben ömlenek a hozzászólások mostanában, de jó nektek, hogy ilyen sok időtök van :)

"A republikánusok se hülyék ebben a tekintetben - nem irigylik a "szegényektől", hogy biztosításhoz jussanak"

Ha ez így van, azt örömmel hallom, mert nekem eddig nem ez a benyomásom, sem a mostani eü kampány alapján, sem az alapján, hogy pl. Bush első két évében, ahol megvolt a többség, nem tettek szövetségi szinten semmit ebben az ügyben. De neked legyen igazad, én nagyon örülnék neki.

"Bár nincs szükségük kompromisszumra a demeknek, hiszen abszolut többségük van jelenleg mindenhol. Ha nem tudják elfogadni és bevezetni, az csak és kizárólag az ő saruk"

Ez igaz, a GOP nem könnyíti meg a dolgukat, de ha valóban van igazán határozott akarat a Demokrata párt teljes palettájának embereiben, akkor lesz eü reform.
Előzmény: Callie (16167)
Callie Creative Commons License 2009.11.11 0 0 16237
Abból adódhat egyébként a "41"-es tévedés,, hogy vannak olyan listák, ahol a visszavonult floridai Martinez és utóda, LeMieux is egyszerre szerepel. Például a telefonlistán, hiszen telefonja attól még van, hogy már nem szenátor.
Előzmény: Callie (16236)
Callie Creative Commons License 2009.11.11 0 0 16236

Nem "meggyőzni " kell, hanem megmondani, hogy ki volna a 41.

Vagy elismerni, hogy "nagyképűen másokat kritizáltam, pedig én számoltam rosszul".

Harmadik lehetőség nincs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (16235)
Callie Creative Commons License 2009.11.11 0 0 16234

Mos, itt van a jelenlegi GOP-szenátorok listája. 4 db. tízes csoport.

Tedd hozzá azt az általad vizionált 41.-et.

 

Alexander, Lamar                       Collins, Susan M.

Barrasso, John                           Corker, Bob

Bennett, Robert F.                      Cornyn, John

Bond, Christopher S.                  Crapo, Mike

Brownback, Sam                        DeMint, Jim

Bunning, Jim                               Ensign, John

Burr, Richard                               Enzi, Michael B.

Chambliss, Saxby                       Graham, Lindsey

Coburn, Tom                              Grassley, Chuck

Cochran, Thad                           Gregg, Judd

 

Hatch, Orrin G.                           Murkowski, Lisa

Hutchison, Kay Bailey                Risch, James E.

Inhofe, James M.                       Roberts, Pat

Isakson, Johnny                        Sessions, Jeff

Johanns, Mike                           Shelby, Richard C.

Kyl, Jon                                     Snowe, Olympia J.

LeMieux, George S.                  Thune, John

Lugar, Richard G.                      Vitter, David

McCain, John                            Voinovich, George V.

McConnell, Mitch                       Wicker, Roger F.

 

Ugyanis a szenátoroknak általában van nevük, adataik.

Ki volna a Őszámolóművészséged szerint még most szenátor?

 

Előzmény: Törölt nick (16227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!