Keresés

Részletes keresés

CitCat Creative Commons License 2005.12.03 0 0 462
A szetterek is így vadásznak??? Nem emlékszem, hogy valaha láttam volna szettert vadászni.....
Talán ennyi kérdés elég lesz :o)))
Előzmény: dreamypoi (461)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.03 0 0 461

Egy pointer nem hiperaktív, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, mint egy magyar vizsla. A viselkedése kissé kimért, arisztokratikus, de ugyanakkor bájos, és magával ragadó. Nem tolakodó. A mezőn, munka vagy séta során azonban kirobbanó energiával fut, dolgozik.

Az általad nevezett tevékenységet, a "szobortettetés"-t vadmegállásnak hívják, ez a vizslák legfontosabb tulajdonsága, amely megkülönbözteti őket a többi fajtától. Genetikailag kódolt tulajdonság, amely készség tanítással is fejleszthető. Leggyakrabban már 5-6 hetes korú kölyökkutyáknál megfigyelhető. Ebből írtam az első diplomamunkámat...

Előzmény: CitCat (459)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.03 0 0 460
Este is lehet vadászni, de mint minden vadászati tevékenységet , ezt is törvényileg szabályoznak. Hát igen, akkor nem sokat lehet látni, Ezért szokás hóban, vagy teliholdnál vadászni.
Előzmény: CitCat (458)
CitCat Creative Commons License 2005.12.03 0 0 459
Az én kutyámmal én Agility-zek (nem tom ismeritek-e), és mindkettőnknek nagyon tetszik :o) Mert hiperaktív és dilis is egy kicsit ;o) A Pointerek is hiperaktívak? Azok a kutyák akiket eddig láttam, mindig szoborként álták a vadat... Az én kutyám erre nem képes, azt hiszi magárol, hogy agár... Ösztönös a vizsláknál ez a "szobortettetés" vagy tanítani is kell? Egyszer láttam egy magyar vizslát, aki egy galambal csinálta ezt (TV-ben). A galamb szelíd volt és sétálgatott a vizsla meg úgy követte mint egy kaméleon. Majd megfogtak egy néhány hónapos kölyköt és ő is ugyan ezt csinálta... Tök vicces :o))
CitCat Creative Commons License 2005.12.03 0 0 458
És este is lehet vadászni? Akkor nem sokat lehet látni, és úgygondolom a vadakat elijeszti a zseblámpa fénye....
Előzmény: dreamypoi (457)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.03 0 0 457

Az orvvadászok ugyanúgy, mint a bűnözök, titokban végzik tevékenységüket, ezért nehéz őket elkapni és meglátni is. A viselkedésükből (zavartak, menekülnek vagy agresszívak) lehet következtetni, hogy engedély nélkül tartózkodnak az adott területen. Nem csak puskával vadásznak, hanem hurkokkal és csapdákkal is.

A törvényes vadászok mindig előzetes egyeztetés után, gyakran hivatásos vadász kísérővel tartózkodnak egy adott területen, amiről minden illetékes tud, hogy hol vannak. Ha egy vadász egyedül megy ki vadászni, akkor is bejelentkezik, vadászatának helyét, idejét, módját, az elejtett zsákmány adatait fel kell tüntesse egy ún. beírókönyvben, amely a vadásztársaság vadőrénél illetve egyéb illetékes emberénél van. Ilyenkor tehát bárki kimegy vadászni, egy adott területre csak egy vadász mehet, és a másik a könyv alapján tud az egyikről. A társas vadászatok esetében (ilyeneken történtek a legutóbbi balesetek, ha jól tudom) is mindig tudni kell, hol van az ember szomszédja, és a többi vadász illetve hajtó is. A társasvadászatnak is pontos forgatókönyve, rendje van, amit ha mindenki betartana, nem lenne baj. A lövés előtt mindig pontosan meg kell győződni arról, hogy mire lvünk és arról, hogy hibázás esetén a lövedék továbbröpülve nem okozhat balesetet! Ezeket szokták a vadászok elfeledni. Egy fekete vagy barna foltra nem szabad lőni...

Előzmény: CitCat (456)
CitCat Creative Commons License 2005.12.02 0 0 456
Fel lehet ismerni az orvvadászokat? Úgy értem, hogy vadászat közben ha egy arra megy megtudnád mondani, hogy az?
Nem vagyok tisztában teljesen a vadászattal ezért csak találgatok. Elő van írva, hogy aznap ki vadászik, azért, mert mi van ha egyszerre túl sokan akarnak vadászni, vagy ne adj Isten a vadász egy másikat talál el. Ezt úgy értem, hogy nem tudja a vadász azt, hogy rajtakívűl más is ott vadászik...
Előzmény: dreamypoi (455)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.02 0 0 455
Orvvadászok mindenütt vannak sajnos, és a vadászok ugyan harcolnak ellenük, de nagyon nehéz eredményt elérni. Sajnos a magyar jogrendszer hiányos ezen a téren (is).
Előzmény: CitCat (452)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.02 0 0 454
A holnapi nyuszifogás elmarad, terv szerint jövő hétre tolódik.
Előzmény: hugszi (453)
hugszi Creative Commons License 2005.12.02 0 0 453

Érdeklődni szeretnék, hogy hétvégén lesz-e nyúlbefogás. Most jártam arrafelé és elég nagy mocsár van a területen (ha a szokott helyen Dunaharasztin lesz). Elég gáz.

 

Előzmény: dreamypoi (451)
CitCat Creative Commons License 2005.12.02 0 0 452
Pedig én eddig azt hittem, hogy az orvvadászok azok akiknek nem mindig van vadászengedélyük és a tigrisekre, elefántokra vadásznak.... Mondjuk azt gondoltam, hogy a vadászok harcolnak ellenük.....

Te írtad:
"Ha nem igazi vaddal dolgoznak (!) a kutyák, az akkor sem szórakoztatás, hanem az öröklött, illetve idomítással elért munkaképességek teljesítményvizsgálata a cél."
Erre nem is gondoltam... Jó tudni :o))
Előzmény: dreamypoi (451)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.02 0 0 451

Semmi baj. Egy fórum azért van, hogy átrágjunk egy-egy témát és hogy megosszuk egymással gondolatainkat.

Újabb vélemény a részemről. Ha nem igazi vaddal dolgoznak (!) a kutyák, az akkor sem szórakoztatás, hanem az öröklött, illetve idomítással elért munkaképességek teljesítményvizsgálata a cél. Nálunk ilyen, amit leírtál nincs, legalábbis én nem tudok róla.

A védett állatokat elpusztítók pedig nem vadászaok, hanem orvvadászok, akik ellen a vadászok ugyanúgy harcolnak, mint az állatvédők. Sajnos azonban a közvéleményben és a hülye médiában gyakran vannak vadászként megnevezve ezek a bűnözök, ami nagyon nagy hiba!!!

 

Előzmény: CitCat (448)
CitCat Creative Commons License 2005.12.01 0 0 450
Büszke is vagyok :o)))
Előzmény: dreamypoi (447)
CitCat Creative Commons License 2005.12.01 0 0 449
Bocsi elírtam:

"Azért gondoltam, hogy a kutyák szórakosztatására, mert mint írtam amerikában műállatra vadásznak ami nem olyan mint egy élő vad és a kutya is jobban élvezi..."

Ez amondat alatt azt akartam érteni, hogy lehet, hogy nem olyan "jó" mint az élővad, és ezért az emerek kevésbé élvezik mint a kutyák, gondolom a kutyák is szivesen vadásznának élőre.
Előzmény: CitCat (448)
CitCat Creative Commons License 2005.12.01 0 0 448
Szia!!
Bocsi, ha megsértettelek, men így akartam leírni. Direkt megpróbáltam úgy leírni, hogy ne sértsek meg senkit, gondoltam hogy sok vadász jár erre a topikra, mégis sikerült. Én nagy állatbarát vagyok és sajnálom az állatokat ilyenkor, de tisztába vagyok a vadászok fontosságáról... Amúgy is egy ártatlan kérdés volt, tényleg nem akartam senkit megbántani. Előfordúl, hogy hüjeségeket kérdezek és mindig akad egy megválszolatlan, ezért bocsánatot is kérek... Nem tudom, hogy miből gondoltad, hogy "vadászellenes" vagyok, ha az amerikaira gondolsz akkor bocsi, hogy rosszúl használtam a szavakat, csak annyit akaram megkérdezni, hogy van-e ilyem mo.-on. Azért gondoltam, hogy a kutyák szórakosztatására, mert mint írtam amerikában műállatra vadásznak ami nem olyan mint egy élő vad és a kutya is jobban élvezi... Gondolom azok a kutyák azért is járnak vadászni, mert kiállításhoz jól jön...
Amúgy nekem sincs minden vadásszal bajom sőt sok olyan van akivel semmi, de azokkal már van akik a védett állatokat ölik halomra :o((
Amúgy már olvastam és mondtak is nekem elég olyan dolgot amimiatt a vadászra szükség van. Amúgy sem vitatkozni akartam csak sokat kérdezek.....
Előzmény: dreamypoi (446)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.01 0 0 447
Kutyusod csinos, formás kutya, jó felépítéssel, büszke lehetsz rá!
Előzmény: CitCat (445)
dreamypoi Creative Commons License 2005.12.01 0 0 446

Kedves CitCat!

A vadászok nem a kutya kedvéért lövik le az állatokat, se nem azért mert szívtelenek. A vadászat tudomány, szakma és hagyomány, amely elsősorban az állatok védelmét (tilalmi idők, téli etetés, vadtenyésztés stb.) és az állomány szelekcióját szolgálja. Írhatnék még kisregényt ide, de tapasztalatból tudom, hogy nem tudom megváltani a világot, és mint dolgozó és ráadásul még viszgára is készülő ember, már fáradt vagyok az ilyen dolgokhoz. Kérlek, ne ítélkezz olyan dolgok fölött, amiről nincs alapos ismereted. Főleg ne a vadászatról egy vadászkutyás fórumon.

Üdv.: dreamypoi

Előzmény: CitCat (442)
CitCat Creative Commons License 2005.12.01 0 0 445
Csináltam egy képet a kutyomról! Beállítottam ahogy csak tudtam (neki nem megy a kiállítás beállás), szóval azért vágtam ki, mert nem lehetett eléggé látni mert fekete nadrág volt rajtam... Na, mit szoltok? Kicsit Pointeres... Amúgy a farkát én vágtam rövidebbre ;o)
Henikő Creative Commons License 2005.11.30 0 0 444

Sziasztok!

 

Keresnék néhány kertben élő pointert etológiai vizsgálatra játékos formában:)

Ha valakit érdekel lentebb megtalálja a felhívásom!

Üdv

jemi bigli Creative Commons License 2005.11.28 0 0 443

most kaptam e-mailben

 

Sziasztok!
> 6 db vacogó kiskutyát (lásd a fotót) találtak a régészek az M1 autópálya

melletti feltáráson. Szegény kutyusokra sanyarú sors vár a télen, vagy
éhenhalnak, vagy megfagynak szegénykék... A jótét lélek régészek nov.30.-ig
lesznek még a helyszínen, addig törődnek a kutyusokkal, de utána??? Ha
ismertek valakit/valakiket, akik befogadnának belőlük kérlek keressetek meg
e-mailen. Légyszi továbbítsátok minél több ismerősnek, hátha hoz a Mikulás
gazdit a kutyiknak.
>
> Köszi mindenkinek!

CitCat Creative Commons License 2005.11.28 0 0 442
Láttam egyszer mosómedve vadászatot amit úgy rendesztek mint egy agárversenyt: Mosómedvét helyettesítő kitömött valami (nem állati eredetű) ami mosómedve szagú. a kopóknak vizen bozóton stb. keresztűé kelett űldüzni maj egy fán kötött ki.
Egy mási: Spániel, retrivel, vizsla jellegű kutyáknak: egy tányér kilövőre (nem tom hogy hívják) helyeztek egy állatot helyettesítő valamit, lőttek egyet a levegőbe majd kilőtték a "vadat" (mármint a tányérkilövöből) majd parancsra küldték utána a kutyát. Így semmien állatnak sem lett baja és azok is űzhették akiknek nincs szivük kilőne egy állatot a kutya kedvéért. Persze biztosan ott is rendesen vadásznak..
Előzmény: dreamypoi (441)
dreamypoi Creative Commons License 2005.11.26 0 0 441
Ez érdekes... Eddigi tapasztalatom alapján kizárólag élő vadra lehet vadászni.... Az amcsik pedig hülyék szerintem, de az egész számomra szintén gyanús. Normális vadászok betartják a szabályokat és nem lövöldöznek a kutyákra, a balesetek okozói figyelmetlenek, vagy marhák. Mondom ezt, mint vadász-csemete és vadgazda mérnök hallgató.
Előzmény: CitCat (439)
Henikő Creative Commons License 2005.11.26 0 0 440
Sziasztok!

 

Az ELTE Etológia Tanszékén írom szakdolgozatomat és a témámhoz a következő fajtájú kutyák 1 évesnél idősebb egyedeire lenne szükségem:

agarak , bajor/hannoveri véreb, basset hound, tacskó, basenji. Beagle, erdélyi kopó, blood-hound (angol véreb), welsh ter., foxterrier, parson russel, jack russel, jagdterrier, cairn terrier, lajka, magyar és német vizsla, labrador, golden, pointer, szetterek

Mind kertben tartott, mind pedig lakásban tartott kutyákra szükségem lenne!

 

Tehát ha neked és a kutyádnak van kedve részt venni pár etológia tesztben jelentkezz itt: encsihaja@gmail.com

 

Kérlek küldd el a kutyád adatait(nevét, nemét, korát, fajtáját, hogy hol él(lakás, kert), jártál –e vele kutyaiskolába, kapott-e bármilyen kiképzést, van –e valamilyen vizsgája és bármit amit fontos róla tudni és ha tudsz fényképet is)  illetve a saját adataid (neved, elérhetőséged). Csak Budapestiek jelentkezzenek!

További részleteket, majd emailban!

 

Főleg kerti pointerre lenne szükségem ha valakinek van hozzá kedve

CitCat Creative Commons License 2005.11.26 0 0 439
Amúgy ti jártok a kutyáitokkal vadászni? Ha igen akkor élő vadra? Halottam, hogy az USA-ban inkább behelyettesítik az állatokat valami tárgyra...
Az én kutyámnak is nagy a vadászösztöne (nem csodálom), de ő nem úgy vadászik mint a Pointer, inkább mint egy agár (megkergeti), de szerencsére még nem ment el tőlem olyan messzire. Egyszer megölte a hörcsögömet :o( és a rigókat is mindig megfogja :o((. A környékünkön van szántóföld és oda szoktam őket vinni, úgy tudom, hogy ott nem vadásznak mert közel van a házakhoz, de azért sosem engedem el őket a közelemből hátha....
dreamypoi Creative Commons License 2005.11.26 0 0 438
Elég durva... Főleg, hogy jelző nyakörv is volt rajta. Valami bűzlik a dolog körül...
Előzmény: CitCat (437)
CitCat Creative Commons License 2005.11.26 0 0 437
Ezt az üzenetet most kaptam:
Lelőtték az ország egyik legjobb vadászkutyáját
Gondolom érdekelhet titeket....
woolfiezooey Creative Commons License 2005.11.25 0 0 436
Én megyek, de inkább csak Monty-nézőbe :))
Előzmény: mokic (435)
mokic Creative Commons License 2005.11.25 0 0 435
Sziasztok! ... végre itt vagytok... azt hittem már megszünt a topic... :-( Én is szeretnék menni a ny.hajtásra, csak lenne pár kérdésem. Nem baj, hogy Mókic még nem volt ilyenen? Úgy is vihetem? Illetve, hogy lesz-e lövöldözés, vagy csak élve befogás? Nálam is jól vannak a kicsik, nagyon szépek, elevenek, már 2/3-ad akkorák, mint a Mókus. Mind a kettô egyre jobban hasonlít a mamájára :-) néha még össze is keverem ôket, fôleg Dominikkel, mert ô nagyobb, meg a fejformája is tiszta Mókic. Ôk is tudnak kártékonykodni. Így, hogy ketten vannak négyzetesednek a rosszalkodások. Egy kis kutyával azért mindig könnyebb... De órákig elnézem, ahogy játszanak. Megy valaki a Derbyre?
dreamypoi Creative Commons License 2005.11.25 0 0 434
A rendelői cicust sikerült rásózni egy kedves cicás középkorú házaspárra. Nagyon jó helyre került. Hát igen, Narsil is lopós, de a fő szörnyű Betyár volt. Nem tudom, Andoréknál hogy viselkedik, de nálam nagyon sok rossz fát tett a tűzre. Képzeld a román Champion kiállításon BIS, a Top 10-en 4.-lett.
Előzmény: Törölt nick (433)
dreamypoi Creative Commons License 2005.11.25 0 0 432
Gondolom Anyukád nem volt a legboldogabb! Vettem 3 új ágyneműhuzat- garnitúrát, amely Scullyt arra ingerli, hogy bolhássza a nyomorult párnát. Meg néha rágja is. Nem tudom miért... Nálam a kicsike az aki lakberendez, a TV szerelésben is járatos már (szerencsére csak a TV-DVD-video, és nem az áramforrázhoz csatlakozó zsinórokat rágta meg), ha nem vagyok itthon, viszem magammal, vagy amíg jó idő volt, addig kerti és kennel kutya volt. A kocsiban hagyva a múltkor átolvasta egész Bp. térképét. De ott legalább nincs veszélyes áramforrás...
Előzmény: Törölt nick (431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!