Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2013.07.05 0 0 4157

Szia Odium676!

 

Hogy mi és ki az idióta? Nem sokára a te világod és a te véleményed törvény lesz (bár ne érném meg!). Ez ugyebár off, teljes gőzzel, de talán mégis érdemes volna a magnézium és káliumtartamú nyers zöldek felé fordulni, mivel a betegséged(?) éppen ezek hiánya miatt létezik.

Stoner Creative Commons License 2013.07.05 0 0 4156

Szia Ghepard!

Hát igen.

Bár sokkal többen értenék és tudnák ezeket az alapfogalmakat! Nem így állnánk... Vagyis nem állnánk ebben a  fene nagy fejlődésben, sőt még az se vona olyan nagy baj, mint a süllyedés, züllés, mert  miközben az emberi minőség zuhan, a technika és a szabályzás rohan. De hova?

Előzmény: ghepard (4147)
ghepard Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4155

Na látod, az ember. Te is ember vagy, arra nem gondoltál, hogy Tebenned is lehet a hiba - nem biztos, hogy mindent és mindenkit hibáztatni kellene. Tehát más hozzáállással meglehet javulna az állapotod, csak ehhez más szemszögből kellene nézned magad és a világot....... Majd kedden megnézem, van e valami ujdonság.......... 

Előzmény: Törölt nick (4154)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4154

Tudod engem nem más, mint a természet csodálatos produktuma , az Ember tett ilyenné, beteggé és gyengévé: az emberek, a középiskola, az emberi ridegség és sorolhatnám, a lenézés és más egyéb, az ember, csak is az ember tett ilyenné

Előzmény: ghepard (4153)
ghepard Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4153

Csak remélni tudom, hogy majd valamilyen szakember kiismer Téged, vagy valaki a környezetedből segít abban, hogy ne sztresszeld magad annyira. Meglehet 100 évig és élhetsz, nem tudhatod, hogy fognak alakulni dolgaid. Addig is élvezd, hogy az az "idióta természet" élőlényeket képes produkálni és részesei lehetünk  az élet folyamatának....

Előzmény: Törölt nick (4152)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4152

Az összes idióta "természetes" gyógymódot illegalizálnám, mert ezek nem hogy segítenék a begeg állapotát, de még hátráltatják is a fejlődésben. De aki ebben hisz az tegye ezt, nem rám tartozik hogy ki mennyire hasznos dolgokkal próbálja meg magát javítani és fejleszteni.

 

Az ember egyébként egy kibernetikus valamihez is hasonlítható, aminek különböző szerkezetei meghibásodhatnak valami miatt. Maga Stephen Hawking is mondta,(bár nem a test egészére) hogy az agyunk olyan mint egy számítógép, amit ha szétszerelnek, nem megy ki belőle a lélek meg semmi. Talán van Isten, én is bízom benne.

 

Magamnak nem jósolok hosszú életet, tekintve hogy már 17-19 évesen ilyen problémáim vannak. Talán 30 éves koromig eléldegélek sok stresszel, nehogymár annyit ne bírjon ki  a szívem és testem. Rövid életű gyártmány vagk az egyszer biztos. No de , ti hallgassatok az orvosaitokra, és esetlega természetgyógyászokra(gyógynövény meg egyéb vitaminokra gondo9lva itt) És ne az internetről vagy valamelyik havertól vegyetek át meditációs meg ilyen baromságokat.

 

 

Sok Sikert

 

 

Gábor

Előzmény: ghepard (4151)
ghepard Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4151

Hát nem tudom, hogy a légzés mennyire placebo és mennyire tényleg hat. Pedig nem is kell olyan sok idő, hogy rájöjjön az ember, hogy hat vagy nem hat. A légzés rengeteg helyen le van írva. És a természet erői, törvényei szintén nem placebo (gravitáció, elektromágneses erő stb)....  A meditációt is figyelték tudományos módszerekkel és hogy számos cikk is megjelent ezekről a kisérletekről tudományos folyóiratokban. Már régen olvastam egypár dolgot  ezekről, de emlékszem - hogy a szívproblémákkal küzdőknél volt a legszembetűnőbb a hatás..... Persze iskolákban ezeket nem nagyon tanítják, mint Stoner is megjegyezte...... Nyilvánvaló, hogy a legjobb volna számodra, ha hasonlókorú ír Neked..... 

Előzmény: Törölt nick (4148)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4150

Panangint szedenm és végre valaki gyakorlati tanácsot is adottt már, olyat, amit az orvostudomány tudományosnak minősít. A pananginban van magnézium és kálium is.

Megnéztem az ivabradint és rosszállóan állapítottam meg, hogy 60/ perc felett alakalmazzák. Hát nekem nyugalmi pulzusom kb 60-75 közötti, és amikor utcára megyek emberek közé, akkor meg 90-106 közötti: erre nekem azt mondta az orvos hogy még nem vészes. DE akkor miért írja a betegtájékoztatójában a gyógyszernek hogy 60/perc ppulzus felett???

Előzmény: dataszviccs (4149)
dataszviccs Creative Commons License 2013.07.03 0 0 4149

Na, jól van.

Olvashattad, hogy szívbeteg vagyok.  De ugyanúgy küzdök a gyors szívverés okozta kellemetlenségggel mint akárki más.

 

Kaptam egy gyógyszert, amit úgy hívnak hogy "szinusz pészméker", a hatóanyaga ivabradin. Rákeresel google-ban találsz róla anyagot.

Ez a gyógyszer leviszi a pulzust pár ütéssel, de nem viszi le annyira, hogy teljesen lelassuljon a szív. Nekem ez bevált, ezzel tudom 60-70 között tartani a pulzusszámot.  De csak kardiológus írhatja fel, vagy adhat felíráshoz engedélyt a háziorvosak! Nem lehet csak ellenőrzötten szedni.

 

A másik a Kálium ami leviszi a pulzust, de Neked elég lenne csak a magas kálium tartalmú gyümölcsök fogyasztása.

Mivel én vízhajtót szedek, nekem gondoskodnom kell kálium bevitelről gyógyszer formájában, mert ha kiürül akkor nem futhatok a boltba pld. banánért.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (4148)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 4148

De direkt , előzetesen kértelek titeket, hogy ne áltudományos badarsággal gyertek, amiknek gyakorlatilag és kizárólag placebo a "hatása".

 

Na most ezt úgy képzeld el, hogy van egy skála vagy spektrum, és középen van a nulla: a nullától balra (a suliban erre vannak a mínusz számok) van a homeopátia, a jóga, mindenféle ezoterikus hülyeség, varázs"gyógyszerek",kineziológia, relaxáció meg a sok hatástalan placebo dolog. A nullától jobbra viszont a ténylegesen ható szerek,módszerek: nekem ezek a vitaminoktól kezdődnek.

 

Szóval ilyen módszereket,szereket mondjatok, illetve hogy kinek hogyan bírta a stresszt és agamas pulzust a szíve--->tapasztalatok is kellenek

sőt a legjobb nyilvánvalóan az lenne számomra, ha egy hasonló korú írna nekem.

Előzmény: ghepard (4145)
ghepard Creative Commons License 2013.07.03 0 0 4147

Hát szerintem megint jókat írtál. Igen, az embernek kell hogy legyen valamilyen véleménye  - a sajátja. amire támaszkodhat az életében. Ehhez meg saját tapasztalat útján juthat. Mert ha csak elolvas ezt azt, vagy meghallgat ezt azt – attól a teste még nem lesz jobb. Hiába a világ összes tudása, ha szinte a kisujját se mozdítja, hogy javítson helyzetén.

 

Igen, alapvetően nagyon jól vagyunk megalkotva. Tehát túlnyomórészt a test rossz használata ront gyorsan a helyzeten. Nagyon szembetűnő mostanában ez a szemeknél, mert már egész fiatalkorban rengeteg gyerek küzd szemproblémával. Ma már valóban nagyon sok információhoz juthat gyorsan az ember – a kérdés csak az, hogy hogyan használni ezeket. Én azt az utat próbálom egyengetni, hogy a lehető legkisebb energiával a legjobb állapotban legyek. Abban is egyetértek, hogy nem lehet mindent beszabályozni  - a testet alkalmassá kell tenni, hogy bizonyos tartományok között működjön. Tehát mondjuk, hogy tudjam elviselni a magas vérnyomást is (sport, edzések, futás, foci stb) és tudjak alacsonyat is teremteni. Bírjam  a magas hőmérsékletet, az alacsonyat is, a sötétben is jól érezzem magam és lássak, úgyszintén a napon is a világosban stb...... Én például nagyon sokszor nem is mosom meg a nyers zöldséget, gyümölcsöt amit megeszek. Szerintem is igazad van, az ember nem hogy erősebb, hanem egyre gyengébb lesz, ha mindent kivéd magának. Szokom mondogatni, hogy már lassan szkafanderban kellene járkálnunk. Életünk folyamán rengeteg problémával kell szembenéznünk – ha mindegyikkel máshoz megyünk segítségért, akkor mit tanulunk meg – szinte semmit. Mert megszokjuk, hogy segítenek – és ha jön újból a baj, akkor megintcsak nem fogunk tudni magunk semmit se csinálni, nem fogunk merni, mert félni fogunk. És ha nem jön segítség hetekig, hónapokig, akkor az a rettegés lassan tönkretesz. Ezért talán nem olyan rossz ötlet valamit megtanulni kezelni egyszerű természetes eszközökkel....... Fokozatosan aztán az ember önbizalma nagyobb lesz és könnyebben, lazábban le tud küzdeni olyan dolgokat, melyekről azt hitte, hogy nem képes rá....... A légzésre lehet tudatosan hatni, mely hat a szív működésére is, csak gyakorolni kell és akkor jobban uralhassuk a testet is......

Előzmény: Stoner (4146)
Stoner Creative Commons License 2013.07.03 0 0 4146

Sziasztok!

 Ghepard! Egyetértek veled, különösen abban, hogy az ember kreatívan éljen a világban. Szókratész azért halt meg, mert azt merte tanítani az ifjaknak és mindenkinek a piacon és az utcán, hogy legyen saját véleménye, vagyis legyen elképzelése önmagáról és a világról. Aki mást kérdez meg arról, hogy ő maga hogy is van?? Nem tudom értitek-e? Az embernek önmagával dolga van, és érzéseit érteni és azokat szabályozni tudni kell és ezt sajna nem tanítják semmilyen iskolában. A különféle tréningek általában arra képezik ki az embereket, hogyan legyenek jó alkatrészek egy átláthatalan és rosszul működő gépezetben. Hiába jó az alkatrész, ha a gép szemetet gyárt, és még ha csak ezt tenné, de egyfajta fordított javítógép... Minden rosszabb lesz, miután hozzányúlt. Az ember is csak rosszabb lesz, ha bekerül a gépezetbe.

Tehát arra kell gondolnunk, hogy alapvetően jól vagyunk megalkotva, de különböző mennyiségű szerencsét kaptunk. Viszont van tudatunk és gyengeségeinket ésszel kipótolhatjuk. Ma nagyságrendekkel több lehetősége van egy megszületett csecsemőnek, mint akár 50 vagy 100 évvel ezelőtt. A lehetősegek zöme az információk mennyiségével arányos. Ahhoz kell érzék, hogy ezek közül a túlélésünk számára fontosakat kiszűrjük. Sokan azt hiszik, hogy a fizikai erő elég, és ezért őrült módon gyúrnak, alig fordítva energiát a szellemiekre. De a két faktornak arányosan kell jelen lenni. A gond csak az, hogy sokan egyiket sem akarják erősíteni. Itt lép be a csodálatos egészségügy és hiteti el mindenkivel, hogy ő az egyetlen, aki felelhet az ember teljességéért, vagyis egészségéért, de ennek pontos meghatározásával adós marad.

 

Ma már az egymásnak ellentmondó információk okozzák a legtöbb zavart a fejekben, ezért sokan felhagynak a próbálkozással. Ha valaki nincs megelégedve a közérzetének, energiájának, testi jelzéseinek minőségével, rögtön egy "szakértőt" keres meg, holott többet kéne figyelnie másokat és önmagát, és a természet működését, de nem beteges és túlérzékeny módon, rettegve minden változástól, hanem megértve a kis különbségek jelentőségét. Nem lehet mindent beszabályozni, és állandóan egyforma körülményeket teremteni. Éppen az a civilizált ember halála, hogy inkubátort vonnak köré, hogy még a szellő se érintse. "Csukd be az ablakot, mert huzat van!"; A csalán megcsípte a kezemet, allergiás leszek rá!" Most száll a virágpor, nem mehetek ki a rétre." stb. Nitzsche mondta:" Ami nem öl meg, erősít." Ezt az idézetet olyanok szokták említeni, akik extrém hatásoknak teszik ki magukat. Ugyanolyan helytelenül, mintha egy klimatizált, pormentes üvegkalitkában élnék le az életüket. Ha olyan helyre megyünk, ahol az ember számára alapvető életfeltételek nincsenek biztosítva, nagy valószínűséggel meghalunk, még akkor is, ha sokkal erősebbek vagyunk másoknál. Még ha sokkal ügyesebbek, okosabbak, felkészültebbek is vagyunk másoknál. Az ilyen emberek rossz példával járnak elől és olyanokat visznek bele a fölösleges és betegesen vakmerő (!) virtuskodásaikba, akik csak szaporítják az áldozatok számát. A világ túlnépesedett. Ilyenkor tanítsuk a túlélést? Érdekes felvetés.

érdemes rajta elgondolkodnunk.

 

A természet mindenre tudja a választ, de a nyelve nem könnyen fogható a mi tudatunk által. A tanulás és tudás nem azonos a betűk és szavak visszamondásával. Az ember korábban sokkal jobban tudta fogni a természet apró jelzéseit, és rögtön tudott is alkalmazkodni hozzájuk. A mai ember mindent vegyszerekre és gépekre bíz, és öntelt módon mellőzi a természet hatásainak ismeretét. A "biológia" ma már egyenlő a természetbe történő kontár vagy széndékosan pusztító beavatkozással. Még rengeteg olyan ismeret van, amit csak a természet megfigyelésével sajátíthatunk el, és a tapasztalatainkat hosszú évek alatt szerezzük meg. Ezért az idősek sokat segíthetnek nekünk, mindegy, hány évesek vagyunk. Nem azt mondom, hogy a fiataloktól nem tanulhatunk, de gyakran csak azt tanulhatjuk meg tőlük, hogyan nem szabad élnünk. A fiatal pedig nem szerezhet már sok tapasztalatot. Ez szomorú és elgondolkodtató.

ghepard Creative Commons License 2013.07.03 0 0 4145

Stoner már szépen leírta véleményét és tanácsait. Én is egyetértek vele. Bár Te inkább valami eszközt, vagy valami szert vennél be inkább. Bár magad is írod, hogy a 80%-kuk nem használt, sőt még ártott is. Nos, akkor miből gondolod, hogy valami újabb gyógyszer más lesz? Én is azt próbálom sugallni, hogy Te magad tehetsz talán a legtöbbet magadért. 

 

Amiket Stoner írt, azokat én is gyakorlom a magam módján, meg vannak saját elképzeléseim is. Nekem is rengeteget segített az, hogy próbálom magam megismerni és kiismerni - aztán könnyebben kiismerem a környezetemet. Majd minden a fejben dől el, hogy állsz a dolgokhoz, mit produkál a tudatod - aszerint reagál a test. Ha nem jól kezeled tudatilag - a test se fogja jól.........

Előzmény: Törölt nick (4143)
Stoner Creative Commons License 2013.07.02 0 0 4144

Kedves Ódium676!

Szorongva olvastam az önvallomásodat, önsorsleírásodat. Nagyon megrendített, és azt látom, hogy egy személyben te vagy a kirakatba illő modellje a Civilizációs Rendszer rabszolgájának. Jól látható, hogy igazából senki sem foglalkzott veled avatott módon. És te csak egy vagy a sok áldozat közül!

.........................

 

A szívre legjobban az apró áramlökések, térerőingadozások és egyéb mesterséges hullámok hatnak. Ilyeneket gerjeszt a tudat is, mivel a testünk is egy nagy, véres rádióadó...

 

Ahogyan végigmentél ezen a kálvárián, ilyen fiatalon, azért az mindenképpen kiviláglik, hogy kezd nagyon eleged lenni abból, hogy jobbra-balra löködnek, és végre magas szeretnéd idányítani a sorsodat. Láthatóan van benned elég lelkierő, hogy ezt meg is tedd.

Először ki kell takarítani a testedből a rengeteg mérget, és a tudatodból a hamis eszméket, és manipulatív gondolatokat.

 

 Ettől még lehet valóban gyenge is a szíved, de legelőször vissza kell tekintened családi és egyéb környezeti emlékeidre, és miután kezd "a fejed lágya benőni", lassanként megérted, hogy téged senki más, csak saját magad sodort erre a tévpályára. Igen nehéz lesz ennyi vegyszer hatásaiból kimászni, de még mindig maradt annyi tiszta gondolatod, amennyi elégnek látszik a sikerhez. Hangsúlyozom:

sem semmilyen szer, sem semmilyen csodamókus, vagy csodanő nem lesz képes téged kirángatni ebből a helyzetből, de te magad, és a természet igen!

 

Keresd az életed természetes módjának lehetőségeit. Szakíts a negatív gondolataiddal, emlékeid hatásaival!

Ha nem is azonnal és intenzíven, de kezdd lassanként terhelni a tested, és tanulj meg néhány légzőgyakorlatot. Jógázz, étkezz könnyű friss (nyers) gyümölcsöket és zöldeket tartalamzó ételeket, vagy csak egyszerűen edd őket, mikor megkívánod. Pihenj sokat, meditálj! A legegyszerűbb: feküdj le egy hűvös szobában, ami enyhén be van sötétítve, vagy egy pokrócon egy szép csendes környezetben. Madártütty nem zaj! Kezeidet, lábaidat lazán és kissé tedd szét, szemedet húnyd be, és lassan kezdd a testedet figyelni, és gondolni arra: a jobb kis lábujjam kellemesen bizsereg... és ugyanígy minden egyes porcikádra szeretettel gondolva, és kellemes meleg érzéssel erősítve haladj vágig az egész testeden. Nem kell ezt vészesen komolyan, vagy görcsösen végezni, csak addig és úgy, amíg kellemes. Ha "bealszol", az se baj. De egy akár 15 perces kikapcsolás is csodákat fog tenni. Légzőgyakorlatok közben figyeld, ahogyan a szíved felveszi a ritmust, erősen és szabályosan ver. A gyorsítás nem betegség, hanem a szív teljesítményének szabályzása a terhelés hatására. Ha már kezded érezni a meditálás jótékony hatásait, próbálj színes fantáziákat alkotni az elméddel, és ezt az érzést jól rögzíteni, hogy bármikor használhasd, ha a régi és kártékony érzéseid rád törnének. Ne félj a jövőtől, és ne izgulj, vagy küzdj a megélhetés miatt. Lehet olyan tevékenységeket találni, amely a minimális szükségleteidet kielégíti, és sokat legyél egyszerű, közvetlen emberek között. Lehet, hogy a szellemi munka, vagy pláne a száímtógép most még rontana, de ha örömet okoz, az sem tilos. Az elektroszmog hatására érdemes odafigyelni, ezért alvóhelyeden ne legyenek zavaró zónák (áram alatt levő vezetékek, ledek, zümmögő teshnikai eszközök TV, vagy lakásod közelében trafóház, rádióadó,  mobil adó stb.)

Jól fáradj el estére, (Sétálj, akár másokkal együtt,  hűvös estéken, vagy éppen pirkadatkor és pihenj nagyokat!) Olvass ilyen tárgyú könyveket, de ne lovalld bele magad semmibe. Mindent csak addig csinálj, amíg jól esik. Aztán, mikor már érzed az erőt, lehet kicsit fokozni a terhelést. Lehet úszkálni, csak kis mozdulatokkal, behúnyt szemmel, és élvezni a víz lágy simogatását.

 

A férfiak 42 éves koruktól kezdenek felnőttként gondolkodni, még rengeteg időd van, hogy elfelejtsd ezt a rövid és kellemetlen időszakot.

Sok sikert, és ha bármi kérdésed van csak bátran tedd fel!

Szeretettel: Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 4143

Kedves Urak/Hölgyek

 

Mondjatok véleményt rólam, 19 éves budapesti fiúról.

Jelen állapotom: gyengének érzem a szívemet,sokat szorongok, néha pár másodpercekre fáj is a szívem, néha szurkál stb, csak a szokásos tünetek.Sovány vagyok, kb 58 kiló lehetek. Ahogy kimegyek az utcára, a p ulzusom megugrik és beáll egy magasabb szintre.

Előzmények: már 15 éves korom óta nagyon súlyos pánikolós voltam, a középiskolai kiközösítés miatt. 15-18 éves koromban nem mertem utcára se menni, ha mentem borzasztó tüneteim voltak, pláne v illamos , busz , iskola, közért, étterem stb: hangom elvékonyúlt, szívem ezerrel vert, merev volt az egész testem, izzadtam etc....

18 éves koromban bekerültem a kórházba, pszichiátriára, ahol tulajdonképpen fogvatartottak engem, majd miután kijöttem már mertem utcára menni, sőt buszozni is majd metrózni és vilamosozni is. A kórház véleményem szerint abban segített, hogy ez számomra egy drasztikus esmény volt, hogy fogva tartottak és nem engedtek ki. Ez a drasztikus esemény egy nagy pofon volt a bennem lévő féregnek, a szorongásnak és kicsit visszavett magából. Lett azóta két barátnőm is(mind kettő dobott is engem) 19 vagyok és most nőtt be a fejem lágya, ergo msot kezdek és akarok nagyon aktív életet élni,  közösségekbe eljárni, dolgozni(már vissza is hívtak), modellügynökség is közvetít engem munkákra, plussz járni fogok rendszeresen egy politikai közösségbe is. Nagyon aktív leszek. A baj csak ez:  a pánikom a kórház óta átalakult: mostmár nem látszanak külső szemmel a dolgok, mert belül történik minden már: szapora és erős pulzus. Ahogy emberek közé megyek , már megemelkedik és stresszel a szívem. Attól félek hogy már éveket sem fog kibírni ez a szervem, a szívem, borzasztó sokat idegeskedett 14 éves korom óta. Voltam tavaly kardiológusnál: hiperkinetikus cirkuláció, felírt betalocot, szedtem egy darabig majd abba hagytam mert ejekulációs zavaraim v oltak tőle. Felírták helyette a humapronolt, ez hatott valameddig , de már ez sem hat , nem érzem. Az agyamra 14-15-16 éves korom óta rengeteg gyógyszert adtak, a kórházba is szét gyógyszereztek mindennel, nagy mennyiségben. Már az új pszichiáterem is röhögött,amikor soroltam hogy miket próbáltak ki rajtam. Semmi sem hatott. De most merek menni az utcán meg minden, de aszívem továbbra is könyörtelenül stresszel. Mág amikor volt a 2. barátnőm, alatta meg még hirtelen nagyobbakat is dobbant a szívem, ijesztő volt nagyon, nyugalmi helyzetben de már izgulva is extra ütések voltak. Rám raktak holtert, de pont akkor múlt el és azóta nem volt , hirtelen elmúlt pedig ugyanúgy stresszeltem(csak panangint szedtem ) és nem mentem már vissza az eredményért. Most is elkezdtem panangint szedni, mert szurkál a szívem és minden szokásos tünet másodpercekre de többször egy nap. Komolyan gyengének érzem, vagy csak beképzelem? Kölyökkoromban is jártam  évente kardiologushoz, mert szívzörejem volt. Vegetatív labilitásom is van állítólag. Már nem tudom, hogy amikor megyek valahová, előtte az agyamra vagy a szívemre kapjak be gyógyszert(nyugtató vagy béta-blokkoló) Volt hogy teljesen összevissza szedtem a béta-blokkolót. A barátnőm miatt meg fogytam is 12 kilót.

 

 

Mennyi az esélyem hogy legalább 30 éves koromig nagyobb g ondok nélkül tudjak élni és tevékenykedni? Ezt a szorongást soha nem fogom tudni kiírtani, mert egyszerűen beleivódott a szövetembe, már automatikus és megszokott: megyek emberek közé magas és szapora pulzus, ilyen 100-112

 

Semmit sem sportolok, nem mozgok, nem is merek sportolni mert az is terhelés lenne neki. Galagonya teát is iszom, panangint szedek. A frontin/xanax meg már nem hat az agyamra annyit adagolták nekem. Az orvos most antidepresszánst írt fel(Yarocen) de még nem kezdtem el sz edni, nem tudom hogy elkezdjek-e újból egy pszichés gyógyszert, már nagyon sokat adták nekem, de volt egy kis szünet kb tavaly október óta ezidáig nem szedtem semmmilyen pszichés gyógyszert, csak panangint,vitaminokat, gyomorsavlekötőt néha meg még valamit, és antibiotikumot megfázáskor.

 

De mondom, mostmár külsőleg nem látszik hogy bajom lenne, hogy szorongok, ellenben belül meg forrongok, leginkább a szívem.

 

Nos, van esélyem ezek alapján, hogy túléljek? Én nem fogok itthon kuksolni, én aktív életet akarok élni és előre kívánok tőrni, fel a társadalom ranglétráján. De egyszerűen ez a szervem akadályoz engem ebben, mert mindig attól tartok hogy leáll vagy valami.

Legalább 30 éves koromig szeretnék nagyobb szervi bajok nélkül élni és tevékenykedni. Viszont ez a szorongás mindig meglesz, ez a szapora pulzus.

 

MOndjatok esetleg olyan eszközt , szert vagy gyógyszert( de ne homeopátiás,kineziológiás, jógás baromságokkal gyertek, mert ezek az áltudományos haladzsák és hülyeségek már nagyon nem hatnak nekem) ami  komolyan hat, és nem leszek tőle nemzőképtelen vagy nem megy tönkre tőle idő előtt a májam.

Most már nagyon megválogatom és nagyon mérlegelek milyen szert viszek be magamba, mert az eddig bevitt gyógyszerek durván 80 százaléka nem ért semmit és haszna egyenlő volt a nullával, esetleg mínuszba is ment, mert még kárt is okozott.Gyakorlati tanácsokat kérek tőletek, amiket mihamarabb tudok alkalmazni és használni, mert nincs már idő a hátországban gondolkodni és kísérletezgetni. A fronton vagyok már most is. Holnap is és azután is. De a szívem küldi az üzeneteket nekem, hogy nem megy: szurkál meg minden.

 

Ha elolvastad előre is köszönöm.

 

EGy késtségbe esett és sanyarú sorsú 19 éves srác

 

Üdvözöllek titeket

 

Gábor

Berkes Mária Creative Commons License 2013.06.28 0 0 4142

Kedves Klári! Nem csak ismeresem hanem szedem is a Padma Basicet.

Hét hónapja azóta sokkal jobban érzem magam, tudomásúl vettem koszorú ér meszesedésem van a rosszúlléteim viszont nagyon ritkák.

Állandó gondozás lalatt voltam a koszorú erek meszesedése miatt, azóta mióta szedem a Pdma Basicet nem voltam. Természetesen a kötelezőre megyek, de minden héten ott voltam. Sok mindent próbáltam már, nekem nagyon jó!

Tudom ajánlani!

Előzmény: Kiss Klári (4138)
ghepard Creative Commons License 2013.06.28 0 0 4141

Jóval több a savasító étel, mint a lúgosító. Itt van egy link, melyben táblázat is van, hogy melyik étel mennyire lúgosít vagy savasít - átszámítva 100 grammra. Érdekes, hogy a mazsola magasan vezet a lúgosítók között......

 

http://www.vitaminstation.hu/hu/savas-lugos

 

Előzmény: Stoner (4140)
Stoner Creative Commons License 2013.06.27 0 0 4140

Ahogy itt olvasom a sortörténeteteket, csodálkozom, hogy mennyire hasonló esetek. És, hogy még mindig nem jutott eszetekbe, hogy hagyni kéne a fenébe azokat a pocsék vackokat, amiket ti is ennivalónak hisztek. Úgy is mondhatnám, hogy: ételnek kinéző veszélyes hulladékok... Itt a nyár, és még gondolodtok, mit kéne bevenni?? Reflux?? Húgysav?? Mint írtam, az erős sport fokozza a tejsavképződést+ a húgysav... Sav-sav... Nem gondoljátok, hogy ez a probléma?

 

A gyümölcs kezetben valóban savas, mert hiányzik az a puffer hatás, ami a lúgos (nyers) zöldségek révén alakul ki. Ezért aggályos a teljes gyümölcs kúra, vagy frutarien étrend. A sok olajos mag is ezért veszélyes, mert először is nehéz kaja, másodszor pedig felborítja az omega3-omega6 optimális 1:1 arányt. Aztán ott van a húgysav, ami a magas fehérje miatt van. A húsról, tojásról, tejről azért nem is szólok, mert ahhoz semmi közünk, de aki ragaszkodik a betegségéhez...

 

Stoner Creative Commons License 2013.06.27 0 0 4139

Jól kapisgálod. Igen gyakori a civilizációban, mivel rengeteg hormont, vagy homonszerű anyagot esznek az emberek. Az izgató anyagokat, mindenféle mesterséges anyagot a kajákban kerülni kell! Emellett a 8 l víz szerintem veszélyes lehet, mert kimossa az ásványi anyagokat. A vese, ha sokat dolgozik, valóban lehet belőle ilyesmi is. Emellett az általános gyulladás, ami népbetegség, úgy, hogy senki sem tud róla, megint kimeríti a mellékvesét. Miután állandóan gyulladásgátló ilyen-olyan vackokat nyomnak az emberek magukba, meg, amiket az előbb mondtam... szóval ez ide vezet. Fáj ezt állandóan mondanom, de víz helyett gyümölcs. Most van itt az ideje.

Előzmény: utca embere (4130)
ghepard Creative Commons License 2013.06.26 0 0 4137

Igen, erről is beszéltem vele, megemlítettem neki, hogy ez is lehet a háttérben. Rosszul táplálkozik szerintem, szinte nem is eszik zöldséget, gyümölcsöt - most már azért kezdi itt ott, de az amit meg tud enni vajmi kevés. Mikor mondom neki, hogy én mennyi mindent eszek meg egy nap alatt ezekből, csak csodálkozott. Keveset mozog, túlsúlyos is. Na meg lemértük a légzését is. Azt hiszem itt is említettem, hogy kb hogyan. Na ebben is messze elmaradt a jó értéktől. Mondtam neki, hogy szerintem a légzéssel sokat segítene a dolgokon, ha sikerülne feljavítani - mert az segíti az anyagcserét, ha hatásosabb. Jól el van savasodva, ezért még refluxa is van. Majd minden második héten mondja, hogy most ilyen orvosnál volt, most meg ilyen kivizsgálásra megy stb. Ez is sztresszként hat rá, meg az is, ahogy él. A sztressz is savasít, hiába mondja nekem, hogy már megszokta az orvoshozjárást, meg az életet is - mondom neki, de a tested valami másról árulkodik........

Előzmény: dataszviccs (4136)
dataszviccs Creative Commons License 2013.06.26 0 0 4136

Az idősebbeknél, de már a fiatalabbaknál is jellemző a magas húgysav. Ha kirakódik, akkor nagyon erős fájdalommal jár. De még mielőtt kirakódna hosszú ideig erős izületi fájdalmakat okoz. Lerakódik mindenhol, erekben bőrben. Sok emberen látszik is a göbösödött arcbőrön.

Az hogy a neten csak a lábujjak és kéz ujjainak izületekre írják a jellemző tüneteket, az egy dolog, a másik az amit tapasztaltam. Az egész lábamon kirakódott az idegpálya mentén, begyulladt, rettenetesen fájt. Orvostól orvosig, aztán magamnak felfedeztem, hogy mi a baj.  Egy húgysav vizsgálattal beigazolódott, hogy nem neurol. betegség a háttér.

 

Mivel szívbeteg vagyok, vízhajtót szedek naponta, és csak idő kérdése volt, mikor robbanok le köszvénnyel.

Most már tudm, hogy a húgysav veszélyes annyira mint a magas koleszterin szint.  Gephard idős barátjánál lehet hogy magas a húgysav, úgy hogy még nem okoz köszvényes rohamot.  Talán megér egy labor vizsgálatot.

 

 

 

sportos_nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 4135

Vitamin-/hormonhiányt ki lehet vizsgálni.

Előzmény: utca embere (4130)
ghepard Creative Commons License 2013.06.25 0 0 4134

Nekem van egy kollégám, aki élsportoló volt fiatalkorában. Befejezte a sportot a meló miatt. Most 62 éves és rengeteg baja van. Magas vérnyomás, alig tud járni a térdei miatt, a derka beszakad ahogy mondja, sokszor bedagadnak a lábai, a vesék se rendesen működnek stb. Azt mondja néha úgy kezd verni a szíve, hogy fél, hogy vége lesz. Már vagy 20 éve gondolkodik azon, hogy újból belevág valamiféle sportba, vagy csak úgy futásba, vagy valamiféle mozgásba. De máig nem talált magában annyi belső energiát. Mikor tavaly elkezdtem hajigálni gerellyel nem is tudtam, hogy Ő gerelyhajító volt – de hamar megtudtam, mert gyakran beszélgetünk. Láttam rajta, hogy ez nagyon feldobta és vállig állította, hogy belekezd majd Ő is., de a mai napig nem kezdte el. Már párszor kijött, mikor focizunk és látja, hogyan bírom még a fiatalokkal, pedig  csak 1 évvel vagyok fiatalabb nála. Sokat kérdezget tőlem, mert látja, hogy bennem valahogy elég jól működnek a dolgok........... legalábbis eddig.......

 

Hát igen, a sztressz sokmindennek a rákfenéje. Egyébként én is valami brutálisnak tartom azt a 8 liter folyadékot naponta.........

Előzmény: sasa58 (4133)
sasa58 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 4133

Az én sztorim is hasonló a Tiédhez, pont 3 éve vacakolok én is ezzel-azzal. Addig rengeteget sportoltam, szinte minden nap futottam, vagy úsztam. Akkor magas vérnyomás miatt kardiológián vizsgáltak, teljesen negatív minden, egy év múlva jelentkeztek a refluxos panaszaim (erre fogták a mellkasi fájdalmaimat), és tavaly májustól jöttek az extrák, de minden fajta, sőt néha kisebb 5-10 másodperces ritmuszavarok is (PSVT, VES run). Az elmúlt egy év alatt 6 kardiológus látott: volt 4x holter, 3x UH, 3x terheléses EKG, és agy cardio CT. Gyakorlatilag minden negatív, beleértve az egyik holteren látszott 1700 extrát is, a doki szerint ez még belefér, mert nagyrészt szólóban jelentkeztek. Na persze ilyen mennyiséget megélni... , de volt olyan napom tavasszal, hogy ennek a többszörösét éreztem. Időjárás változáskor, kevés alvás és stressz esetén szaporodnak. Ez a mellékvese dolog játszhat nálam is. Sportolni nem nagyon merek (pedig nagyon szeretnék), nem is bírom most már a hosszú kihagyás után, 54 évesen. A stressz a rákfenéje mindennek, a refluxomat is nagy valószínűséggel ez okozza.

Azért ezt a 8 liter folyadékot egy kicsit sokallom.

Előzmény: utca embere (4130)
ghepard Creative Commons License 2013.06.24 0 0 4132

Igen, én is írtam, hogy a csontokat is például figyelembe kellene venni. Mert például, ha én is leadnék mondjuk vagy 5-6 kilót (az ideálisra), akkor már kb úgy néznék ki, mint akinek nincs mit ennie napokig, hetekig.....

 

Igen, ezek megvannak csaknem mindenkinél. Emlékszem, mikor még télen nem fociztunk (mert kint a hidegben nem sokan bírják), akkor az első tavaszi foci után mindigy olyan izomlázom volt, hogy másnap/harmadnap alig tudtam fel és lemenni a lépcsőn, meg a sima gyaloglás is nehezen ment.... Pedig akkor télen is volt asztalitenisz, vagy röplabda stb. Most már ez nincs, mert már vagy 20 éve egész évben focizunk, ha esik, ha havazik, ha meleg van , ha hideg stb.... 

 

 

Előzmény: sportos_nick (4128)
utca embere Creative Commons License 2013.06.23 0 0 4131

keress rá a google-ben a "mellékvese kifáradás"-RA !!!!

Előzmény: swat71 (4129)
utca embere Creative Commons License 2013.06.23 0 0 4130

Nekem 3 éve vannak extráim, azóta nem merek sportolni. Elötte heti kétszer fociztam. Meggyőződésem, hogy ezt valamilyen ásványi anyag illetve hormon hiánya (többlete) okozza. folyamatosan kísérletezem. Ami csökkenti az előfordulást: rengeteg folyadék (napi 8 liter), kevés szénhidrát, sok alvás. SZERINTEM AZ OK A MELLÉKVESE KORTIZOL HORMON ELŐÁLLÍTÁSI KÉPESSÉGÉNEK MEGVÁLTOZÁSA, MELYET A STRESSZ OKOZ.  A kortizol irányítja azokat az életfolyamatokat, amik átsegítenek minket az adott szituáción, vagyis kortizol nélkül nem élnénk túl a stresszt!

Előzmény: swat71 (4129)
swat71 Creative Commons License 2013.06.23 0 0 4129

Sziasztok!

Én 16 éve érzek extrasystolékat, hol sűrűbben, hol ritkábban. Van, hogy sport közben és van, hogy pihenés közben. Azt vettem észre, ha figyelem magam akkor sűrűbben érzem, ha nem erre gondolok akkor ritkábban. 2009-ben még cigiztem (azóta nem)  ill. már akkor is sokat sportoltam, sokszor ész nélkül, majd egy stresszes este után pitvarfibrillációra ébredtem. Egy nap alatt elmúlt gyógyszerekre, azóta sem kell szednem semmit, mert a kardiológus szerint a szivem egészséges. Eddig 6 kardiológusnál voltam, holter, vérvétel stb. stb. mind negatív. Extrát is csak egyszer tudtak elkapni amit éreztem.

Mégsem nyugtattak meg! Az a legrosszabb ha néha sport közben érzek egy nagyobb beütést, ill. kb. fél évente egy alkalommal lézek egy 5-8 másodperces ritmuszavart amikor teljesen ritmustalanul megy a szivem. Lassan megpróbálom ezt elfogadni, hogy ezzel együtt kell élni és szerintem pszichés alapon lehet, hiszen egészségesen táplálkozok, naponta kocogok fél órát. Többet már nem igazán tudok tenni! Egyébként 41 éves vagyok, 170 centi és 85 kg. Ja és nem vagyok kövér, erős a csontozatom ill. a közel 21-22 év sport látszik rajtam! :) Valakinek hasonló tapasztalata sport közbeni extrákkal ill. azon kívül?

 

sportos_nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 4128

Ez az X centi vagy Y kilónak kell lenned marhaság teljesen értelmetlen. Nem veszi figyelembe az olyan egyéni különbségeket, mint csontozat, izomzat és még ki tudja mi.

Ezért írtam le a testzsír százalékomat.

Tehát, ha 85,5kg mellett 14,2% volt (közben már 84,5kg-ra lement és jött még fel izom), akkor kb. 12kg zsír van bennem.

Ha ebből 10-et ledobnék úgy, hogy az izom, csont és minden más megmaradna, akkor lenne 2,65% a testzsír. Ami kb. halálosan kevés.

 

Amúgy áprilistól kezdve kettlebellezek és aznap nyomtam egy teljes edzést először az új, 20kilós súllyal. Edzésen még 16-tal csinálom.

 

Nyilván alkalmazkodnia kell a szervezetemnek, már egy hónap után szembetűnő jelek voltak. Azóta folyamatosan rajzolódik át a testem, ill. javult a testtartásom.

Ilyen jelenségek, amiket írtál, azt hiszem, a legtöbbünknél megvannak. Első kettlebell edzésen szédültem, ami többek között annak is köszönhető azt hiszem, hogy a fáradtságtól edzés közben előredőltem. Ill. az előredőlésből nem tudtam teljesen felegyenesedni, mert beállt a hasizmom. Este meg enyhén barnát csurgattam a wc-n, azt hiszem, kicsit dehidratált lettem, azóta többet iszok.

Előzmény: ghepard (4127)
ghepard Creative Commons License 2013.06.20 0 0 4127

Ja, 183cm, 85kg, 30év - az mondjuk nem olyan rossz. De a sok helyen emlegetett ideálistól jó messze van. A Te korodban hogy kb a magasságból le 100cm és ebből kivonni kb 10%-ot kg-ban. Tehát kb 75-76kg lenne az ideális súlyod. Nekem 61 évesen már kevesebb %-ot kell kivonni - én 193.5cm és 91kg vagyok. De sok függ attól is, hogy milyen tömöttek az ember csontjai...........

 

Ha 30 éves fejjel kezdtél el sportolni, akkor az is belekotyogott a test műkjödésébe. Alkalmazkodnia kell. Mit kezdtél el? Én már kiskorom óta sportolok (4-5 évtől), rendszeresen. Mindig, ha valami újnak mentem neki, akkor az első hetekben igencsak megviselt. Például tavaly májusban kezdtem el gerellyel dobálgatni elég nagy gurázzsal (mert megigértem a fiamnak, hogy helyből meg fogom javítani a több mint 20 éve fennálló országos csúcsot korosztályomban, márcsak 40cm hiányzik, de az lesz a legnehezebb), de csak úgy szórakozva, de elég sokat dobálgattam és dobálgatok. Az első pár napi dobálás után például alig tudtam kinyitni az ajtót.......  Ma ezek az adagok meg se kottyannak......

Előzmény: sportos_nick (4126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!