Keresés

Részletes keresés

kacsaXD Creative Commons License 2016.04.27 0 0 49

Kollagén szedése legalább fél évig. 2-3 hónap mire lehet érezni a hatását.

Előzmény: Night01 (48)
Night01 Creative Commons License 2016.04.12 0 0 48

Sziasztok ! Nekem évek óta van golfkönyököm és még semmi sem hatott igazán .Kenőcsök és fizikóterápia tiszta vicc.Fekvenyomni és tricepszezni szinte egyáltalán nem tudok,mert akkorát pattan a belső könyököm.A sportról nem tudok lemondani akkor inkább a Dunába ugrom.Valakinek valami ötlete van?Segítsetek légyszi

guinnis Creative Commons License 2016.03.19 0 0 47

Szia Balázs,

 

én sem tudok a végére járni ennek a betegségnek , érdekelne milyen megoldásod van, viszont az emailed nem publikus, így csak itt tudok írni.

Előzmény: Balázs 1975 (46)
Balázs 1975 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 46

Szia!én tudom a megoldást a teniszkönyöködre!ha fáj még és érdekel,írj és szívesen segítek!😊

Előzmény: eguzki (45)
eguzki Creative Commons License 2016.01.04 0 0 45

Sziasztok ! Mindkét kezemen ( elvileg ) teniszkönyököm van. Már túl vagyok a gyulladás csökkentőn,Kenőcsök tömkelegén, kaptam szteroid injekciót, pihentettem is(  1,5 hónap ),most fejeződött be a Fizikoterápiás kezelés is.Azt szeretném kérdezni,hogy van aki esetleg már próbálta a PRP Izületi kezelést? Ez az amikor a saját véredből kinyert anyagot fecskendezik vissza.Nem olcsó ,de megpróbálnám.Köszi:Kriszti.

vgizi Creative Commons License 2015.12.02 0 0 44

Tangentor kezelés-reumatológus felírja-Széchenyi fürdő-garantáltan meggyógyul tőle a teniszkönyök, kipróbáltam!

joszman Creative Commons License 2014.07.09 0 0 43

Tudtok ajánlani, lehetőleg Pesten gyógytornászt, teniszkönyök miatt....?

Előzmény: zsolti64 (36)
b_karcsi Creative Commons License 2013.10.08 0 0 42

Sulyzás után tartos könyökfájdalmam jó minőségü kollagén szedése után elmult,javasolni tudom,honapokig tartott.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 41

Július óta volt golfkönyököm mostanra jött rendbe. Kettlebellezek 4 éve. A rosszul kivitelezett húzódzkodástól lett a könyökproblémám.

 

Ami segített: PIHENTETÉS!! Minimum 3 hónap

                     Lökéshullám terápia (7 alkalom) nem olcsó

                     Csuklómerevítő viselése

 

Ami hanyagolható:

 

kenőcsök (bármilyen drága is legyen),

 kezelés elektromos árammal,

Előzmény: anthon11 (37)
Reich4 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 40

Sziasztok a problémám az hogy franciarudas tricepsz edzés közben a bal könyökömnél fájdalom jelentjezett.Ami az edzés után enyhült de nem múlt el.Másnap mellre nyomtam fekve de mikor leemeltem a súlyt éreztem a könyököm.Azóta edzettem még de fekvenyomásnál ugyan úgy súly levételnél éreztem a könyököm.Mellnyomás közben nem csak levéltelnél.Tricepszezni úgy hogy egykezes súlyzóval nykmögé eresztrésnél fály a könyököm.Amúgy ki tudom nyújtani a karom.Egyébként miután ez a dolog történt egy bicepsz edzés után ugyan azon a karomon a csiklóm bedagatt és kicsit fáj,a felkarom pedig ha forgatom a kézfejem akkor ropog és picikét fáj.Ennek már egy hete a könyök pedig e hó 2.ától olyan de persze edzettem.Most hagytam abba az edzést egy hete.A karomat kenem lóblzsammal meg szedek izületvédőt rá.A kérdésem az lenne ez teniszkönyök vagy másfajta sérülés?

bekob Creative Commons License 2011.10.27 0 0 39

Sziasztok!!

A problémám a következő:Kondi teremben nagy súlyokkal dolgozom és elkezdett fájni a bal felkarom,utána nézegettem neten és azt írták hogy ez valószínű a felkaromban csonthártya gyulladásom van.Nem mindig szokott fájni csak ha emelem a nagy súlyokat.jó a tippem szerintetek?

kan66guru Creative Commons License 2011.10.14 0 0 38

„A teniszkönyök kezelése friss, csak néhány napja, illetve hete fennálló panaszok esetében a kiváltó okok kiiktatásából, pihentetésből, jegelésből, gyulladáscsökkentő gél, illetve gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedéséből áll. Fontos az alkari izmok passzív nyújtása, azaz a stretching, esetleg jégmasszázs."

 

A kezelés nem rövid, pár hét alatt nem szokott rendbe jönni. "Hosszabb ideje fennálló panaszok esetén a kezelés általában nagyobb türelmet igényel, sokszor elhúzódó, néha több hónapot is igénybe vehet.

 

Több héten, illetve hónapon át tartó eredménytelen kezelés esetén mindig eszünkbe kell jutnia, hogy a panaszok hátterében állhat más gyulladás, góc is. Ez főleg akkor valószínű, ha több ízületben is érzünk időnként fájdalmat, máshol is jelentkeznek gyulladásos tünetek, esetleg más egyéb tünetek is jelentkeznek, mint például végtagokon, arcon jelentkező bőrelváltozások, hajhullás” – összegzett Hidas, a dzsúdósok keretorvosa.

Ha a kezelések után sem tűnik el a fájdalom, elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás.

 

Forrás:  Index Sportgéza

 

anthon11 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 37

Nekem is volt mindkét könyökömben, számítógéppel sem tudtam dolgozni. Borzalmasan idegesítő egy betegség.  

 

Mostanra viszont teljesen rendbejött.

 

Ami segített:

 

1. pihentetés

2. powerball, napi egyszer 2-3 perc kezdetben

3. kettlebell

 

Ami nem segített:

 

Kenőcs, lézer és társai.

 

Kitartást mindenkinek!

 

zsolti64 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 36

Az volna a tanácsom mindenkinek, hogy menjetek el gyógytornászhoz aki megmutatja a helyes nyújtó gyakorlatokat.

Minden más csak tüneti kezelés. Nekem is a torna segített.

Woodsnail Creative Commons License 2011.02.24 0 0 35

A tornát én is ajánlom mindenkinek! Az nekem is sokat segített. Rengeteg gyakorlat van amit otthon is el lehet végezni. Sok-sok nyújtás becsületesen.

Előzmény: ariel4 (34)
ariel4 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 34

Sziasztok, a torna ami eredményeket hozott számomra. Összesen már 6 féle kenőcsöt használtam, majd 6 hónapig, de semmi eredmény....  már aludni sem tudtam a fájdalomtól. Ezután, kezdtem el a gyógytornát: napi 3 X 10 perc izület nyújtás, karkörzés, kisebb súlyok emelése, kézfejek feszítése, és ez jelentős eredményt hozott.

Most sem 100% os a karom, de sokat javult.

8543 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 33

A soft lézer amit a kevésbé fájós jobb könyökömre kaptam, az a tipikus 

"ártani nem használ" kategória.

Most orvosi tanácsra úszni járok, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Nagyon sokat javultam tőle.

Woodsnail Creative Commons License 2011.02.08 0 0 32

Sziasztok! Nekem 2010 július-augusztus óta jött ki a golfkönyök, szenvedtem is vele elég sokáig mire elmentem orvoshoz kaptam 3 hét diprophos kezelést és jobb lett utána, de már 2szer visszajött, csak nem olyan erősen mint nyáron. Na már most a kérdésem az lenne, hogy próbálta -e már valaki vagy tervbe van neki/hallott róla többet mint amit neten lehet olvasni a Recover Platelet Separation cuccról (saját vérből kinyert thrombocyta-­készítmény) ? Erősen fontolgatom, hogy meg kéne próbálni mert műteni semmiféleképpen nem akarom.

kan66guru Creative Commons License 2011.01.18 0 0 31

Én is injekciót és lézer kezelést kapok. Úszást és borogatást ajánlott az orvos

Lassan de javulok.

8543 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 30

A másik -kevésbé- fájós könyökömre 10 lézer kezelést kapok, a második ma volt.

Egy pici javulásról már beszámolhatok, továbbra is pihentetem. Dolgozni nem tudok vele, 2-3 hét betegállomány.

 

Mindenkinek azt tanácsolom: minél előbb menjen vele orvoshoz!

 

**************              **************              **************              

 

Ez talán még hasznos info, a neten találtam.

 

A teniszkönyök az egyik leggyakoribb túlterheléses, a fokozott igénybevételéből eredő íngyulladás, valamint az izmok tapadási helyén lassan kialakuló csonthártyagyulladás (epikondilitisz). 

Neve onnan ered, hogy a rendszeresen teniszezők sportpályafutása során legalább egyszer kialakul, de bármilyen más sport vagy fizikai megerőltetés, pl. ásás, emelés, zongorázás, nehéz fizikai munka következtében is kialakulhat. 
A betegség lényege a kötőszövetek gyulladása a könyöktájékon. A gyulladás főként azokat az inakat érinti, amelyek kiegyenesítik (feszítik) a csuklót és az ujjakat. A férfiaknál gyakoribb, főleg a 35-55 év közöttieket érinti.

 

Mi a golfkönyök?

Golfkönyök esetében hasonló a helyzet, azzal az eltéréssel, hogy az érintett izmok azok, amelyek a csuklót és az ujjakat behajlítják. Ekkor a fájdalom a könyök belső oldalán jelentkezik.

 

Milyen tünetekkel jár a golf és a teniszkönyök?

A teniszkönyök első tünete a fogásra, megfeszítésre történő fájdalom az alkar külső oldalán. A könyök külső oldala nyomásra érzékeny, megduzzad, az ízületi mozgások beszűkülnek. Ez a fájdalom adott estben lesugározhat az alkarba, az ujjakba, de akár a vállba is. Gyakori az izomgyengeség, amelynek következtében a beteg gyakran ejt le tárgyakat.
Akut és krónikus szakaszt különítünk el.

Mi a teendő?

Teendők akut szakban

  • 2-3 hétre szükséges nyugalomba helyezni az ízületet, használhatunk patikából beszerezhető könyökrögzítőt,
  • Jégpakolást tehetünk a fájdalmas területre, maximum tíz percig, naponta többször, közvetlenül ne a csontra tegyük, szükséges köztianyag felhelyezése is.

Teendők krónikus szakban

  • A fájdalmak enyhülésével elektroterápiát írhat fel orvosunk,
  • Nem túlterhelő gyakorlatokkal megkezdhetjük az izomegyensúly megteremtését, egyszerű könyök hajlításokat, nyújtásokat, illetve csukló és ujjgyakorlatokat végezzünk.
  • Golfkönyök estén a könyökízület nyújtása mellett hajlítsuk ’hátra’ a kézfejet, így nyújtsuk a megrövidült izmokat, míg teniszkönyök estén a csukló ’előre’ irányuló nyújtását végezzük. Fokozhatjuk a nyújtó hatást azzal, hogy az adott irányba maximálisan elhajlítjuk a csuklónkat, és ott belenyomjuk egy asztal lapjába a kezünket, tíz másodperc után picit továbbvisszük a hajlítás mértékét. 2-3x ismételjük.
  • Végezhetjük a nyújtást langyos vízben is, például kádfürdő közben.
  • A betegség kiújulásának megelőzése végett ne erőltessük túl a könyökünket. Megerőltetőbb munkához, sporthoz, szorító bandázst tehetünk fel az alkarunkra közvetlenül a könyökízület alá.

 

 

8543 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 29

BUÉK mindenkinek!

Két hónapja szenvedek könyökfájdalommal.

Ma végre eljutottam az Orthopediara. A doki Diprophos injekciót adott a fájdalom helyére.

Pár nap múlva beszámolok az eredményröl.

amilon Creative Commons License 2010.12.09 0 0 28

Sziasztok,  ez a teniszkönyök reggel fáj , a pihenés után a legjobban?

Peticon Creative Commons License 2010.11.12 0 0 27

Sziasztok.Elkezdett fájni a könyököm nagyon,mit gyegyek? Jelenleg vzesborogatás és kenöccsel kenegetem.

DrDGF Creative Commons License 2010.04.22 0 0 26
Felhozom, hátha gtbl mégis erre jár :)
Előzmény: tofesz (25)
tofesz Creative Commons License 2010.03.02 0 0 25
szia gtbl,kérlek írd meg pontosan, milyen nyújtó gyakorlatokat csináltál! Köszi!
Előzmény: qtbl (24)
qtbl Creative Commons License 2009.10.04 0 0 24
Helló!

Habár már régóta sportolok még soha nem volt súlyosabb sérülésem. Tavaly (2008) viszont elkezdett fájni a jobb alkarom külső része a könyöknél. Kiderült teniszkönyök. Pihentettem és nyújtógyakorlatokat csináltam. 2 hónap alatt rendbe jött olyan szinten, hogy pár hét lazább edzés után teljes erőbedobással tudtam ismét sportolni. Hamar visszajött az erő meg minden és nem volt semmilyen fájdalom. Idén (2009) szintén nyáron a bal alkarom belső része kezdett el fájni a könyöknél. Kiderült golfkönyök. Rohadtul örültem! Megint pihentetés és nyújtógyakorlatok. Most kb. 2 és fél 3 hónap telt el a sérülés kezdete óta és kb. 2-3 hete elkezdtem edzeni kis súlyokkal és kis intenzitással. Könyököm néha még érzem de egyre kevesebbet. A súlyok viszont egyre nagyobbak. Kb. 3-4 hét és megint minden a régi, teljes erőbedobással lehet megint edzeni. Véleményem szerint ha már fáj a könyök akkor pihentetni kell és azonnal el kell kezdeni az alkar nyújtását. Nem használtam semmilyen kenőcsöt, gyógyszert és injekciót sem kaptam. Napi 4-6 alkalommal nyújtottam és nyújtok még mindig (egy alkalom kb. 10 perc). A nyújtást akkor sem szabad abbahagyni ha már nem fáj a könyök. Folyamatosan kell csinálni minimum 3x egy nap. Főleg edzés vagy olyan munka előtt ami igénybe veszi a kart és utána is. Nálam ezen sérülések kialakulási oka a rengeteg edzés, kevés pihenés és a nyújtás elhanyagolása volt. Az biztos én már a nyújtást soha nem hagyom ki!

Gyógyulást mindenkinek!
gimel Creative Commons License 2009.08.27 0 0 23

Svéd-cseppes borogatással értem el javulást (átitatott vatta párna dunsztban), majd fekete nadálytő kenőccsel fejeztem be a kúrát.

 

Eredetileg activon gélt írtak fel a sportkórházban, de nem használt.

 

A fasstum gélt hallottam még jónak, ez lett volna a következő, ha nem jövök rendbe.

 

... és minden új olvasónknak jobbulást ! :-)

vasscs Creative Commons License 2009.02.15 0 0 22
Sziasztok!Nekem kb:4hónaja jött elő mikor a feleségemnek cseréltem a téli kerekeket,1óra meló volt utána 4 hónap szenvedés a teniszkönyökkel.Kentem fastum.flector,voltaren,diclofenag kenőccsel volt rajtam 12órás flector tapasz éjjelenként,vettem teniszkönyök bandázst 3db-ot is.Semmi hatás.Most 1 hónapja beadattam a diphoprost injekciót,8-9 nap után van javulás kb:3hét után teljesen megszűnt a fájdalom,persze végig kíméltem a kezem mintha még fájna.Bringázom,sulyzózom,fekvőtámaszozom amatőr szinten ameddig jól esik,évente 2x cserélem a kerekeket,és mégis megerőltettem.Azt mondta a doki néni ha már volt ilyened bármikor újra előjöhet,pl:egy nehezebb szatyrot hazaviszel a piacról(ezt a feleségemnek sajna nem tudtam beadni úgy,hogy továbbra is Én viszem a szatyrokat:-)).Mindjárt nyári kerékcsere,de vettem egy hosszú nyelű-erőkarú kerékkulcsot,meg itt a bringaszezon is nemsokára.7 éve is volt ilyenem akkor is a szuri segített,nem szívesen adattam be,mert erős szteroid,de tán 1-2adagot még fel tud dolgozni a szervezet.Anyagi oldalról 2000ft lett volna a kerékcsere(persze ha tudtam volna nem csinálom)15000ft.-nyi kenőcsöt vettem,a gyógyszertárban ha látták,hogy jövök dörzsölték a kezüket,hogy lesz bevétel:-))ezzel szemben a szuri 360ft.-ba került.Tehát vigyázzon mindenki,habár aki eljut eddig a fórumig annak már valszeg késő.Jobbulást minden sorstársnak!
Zanshin74 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 21

Köszi az új hozzászólásokat, megnézem mit tudok hasznosítani..

Glukozamint szedegetek, Fasstum gél-t használom.

Év elején 1-2 hónapot kihagytam, utána viszont elég jól tudtam nekiállni edzeni,

1 kilós súly, 6 kilós súly, 20-as ismétlésekig.

Aztán fájdalom bejelez, most oda jutottam, hogy bár sokat erősödtem a súlyzókkal, de hanyagolom, mert pl. a bicepszezés tutira másnapra fájdalmat hoz...

Fekvőtámaszt idén, 2 év után már sikerült csinálnom, 20-at bírok már, (2 évig 1-se ment...), és másnap a könyék is rendben még...

Húzózkodást még tervezem, bicepszezést hanyagolom, karate-box része meg egész jól megy már, ott nincs gáz.

Továbbra is érdekelnek jó ötletek, lúgos étrend, akármi, ami bejön :)

giotti Creative Commons License 2008.03.07 0 0 19
Sziasztok!

Azt hiszem, hogy akinek a tenisztől vagy valamilyen más, vibrációs ártalmat okozó ütőszerszámtól volt teniszkönyöke, és sikerült végre meggyógyulnia, jól teszi, ha megvizsgáltatja és "áthangoltatja" teniszütőjét vagy szerszámát. Így megelőzi azt, hogy a sérülése kiújuljon.
Erre mostantól lehetősége van, egy vadonatúj magyar találmány ezt lehetővé teszi:

http://www.teniszkonyok.eu

Akinek pedig nehezen gyógyul a könyöke, van egy új orvosi gyógymód is:

http://www.teniszkonyok.hu

További jó játékot mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!