Keresés

Részletes keresés

tünde.sz Creative Commons License 2005.07.25 0 0 71
:-)))
hát petrának is már 24est kellett venni
de van pölö lányos, virágmintás, az nem is olyan béna

egyébként nálunk sem CSAK drleo volt, mert volt még tiszacipője is :-)) tuti kisbakancsban :-) melania, richter, meg egy tuti elsőbaki, ami smartfit nevű volt
és jó széles lábfejre! mert külföldön sokszor azt is lehet válogatni, hogy mennyire legyen széles a cipő
Előzmény: OrSoLy (70)
OrSoLy Creative Commons License 2005.07.25 0 0 70
akkor itt a gond, Lacko nagy lo labara mar olyan benak vannak csak:) mondjuk nem panaszkodom annyira, 10 bena kozott alt ott lapul valami viszonylag normalis, es azt veszem meg neki, csak ugy vagynek mondjuk 10 normalis kozul valasztasra:)
Előzmény: tünde.sz (61)
OrSoLy Creative Commons License 2005.07.25 0 0 69
tasha lehet hogy igaz, hogy nem kell minden gyereknek a leo:) de akkoris inkabb vegyel harantemelo nelkulit, ilyen az elephanten, a richter, pablobsky, asszem a melania. Gondolom ilyeneket lehet kinn is kapni, ne minidg itthon kelljen taraznod:) raadasul szvsz ezek alt joval igenyesebb cipik, mint a harantemelos siesta (igaz kicsivel dragabbak is).
mormika Creative Commons License 2005.07.25 0 0 68

Tasha,

a harántemelősről a mi gyógytornászunk is azt mondta, amit piglet ír, hogy ellustítja a lábat, ezért nem ajánlja.

A ferde sarok a befelé dőlő lábat, picit megsüllyedt bokát korrigálja. Szigorúan énszerintem - és nem vagyok sem gyógytornász, sem ortopédorvos - felesleges mindenkinek, megelőzés céljából ilyet hordani, venni. De a helyedben esetleg megkérdeznék egy olyan orvost, akiben megbízom, hogy Martinnak szükséges-e. Magam részéről, ha kifejezetten azt mondták volna, hogy adjak drleót a lányomra, természetesen azt adtam volna. (Az első cipője még így is az volt :), más kérdés a lentebb leírt véleményem.) Végső soron pedig, attól tartok, a lányoknak igaza van, sajnos ez is egy olyan vita orvosok és laikusok köreiben egyaránt, aminek nincs megnyugtató megoldása, tehát neked kell dönteni...

Előzmény: tasha (64)
piglet Creative Commons License 2005.07.25 0 0 66
Megnéztem:-) döntsd el te. Nekünk a doki meg a gyógytornász ezt ajánlotta, de hozzátették, hogy ha nem harántemelős, akkor más is jó lehet. A harántemelősről azt magyarázták, hogy ellustítja a lábat.
Előzmény: tasha (64)
illdii Creative Commons License 2005.07.25 0 0 65

Tasha, a sztori valóban nem ilyen egyszerű, nálunk úgy a gyerekorvos, mint az ortopéd orvos, _megtiltották_, hogy Leo cipőt adjak a gyerek lábára. Pontosan e miatt a döntött sarok izé miatt, amire azt mondják (jelzem ezt írta egy ortopéd doki  Kismama egyik tavalyi számában is), hogy erre a fajta döntésre _annak_ van szükésge, akinek ilyen módon csámpás a kis lába, nem en bloc minden gyereknek, tehát tkp korrekciós a cipő.

Mondjuk engem a betonkemény talpa is nagyon zavar, de ez tényleg magánvélemény.

Nekem sokkal szimpibb az a közelítés, hogy ha már cipő, akkor a lehető legtermészetesebb, ami nagyon jól tartja a boka még laza kis szalagjait, de semmiképp sem emel meg ilyenek, csak normál kis betét van benne, és minél puhább a talpa, hogy imitálja a mezítláb járást, miközben azért tartja a bokát.

 

De sajna ez egyfajta hitvita a szakemberek és a szülők 2 csoportja között, igazságot tenni aligha lehet - neked kell döntened, hogy melyik vonal áll közelebb a _te_ meggyőződésedhez...

Előzmény: tasha (64)
tasha Creative Commons License 2005.07.25 0 0 64
a weblapjukon azt írják, h Dr Leo korrekciós gyerekcipo


Előzmény: piglet (62)
tasha Creative Commons License 2005.07.25 0 0 63
jól van, meg vagyok gyozve :) még jó, h Pécsett van uzletuk. Árban mennyi?
Előzmény: tünde.sz (61)
piglet Creative Commons License 2005.07.25 0 0 62
Szerintem a dr. Leó nem gyógycipő. Ezen az alapon az összes harántemelőst is annak lehetne tekinteni.
Előzmény: tasha (60)
tünde.sz Creative Commons License 2005.07.25 0 0 61
piglet leírta a lényeget
és én is azt akartam még, csak, hogy megerősítsem, hogy pici méretben kifejezetten helyesek a szandijaik szerintem :-))
Előzmény: tasha (60)
tasha Creative Commons License 2005.07.25 0 0 60
nem kötözködésbol kérdeztem ;) Viszont ha tényleg ez a jó, akkor úgy készulök, hogy vegyek mikor megyunk most haza. Ui itt nincs ilyen döntött sarkú cipo.
(egyébként igazad van az allergiával kapcsolatban, el is gondolkodtam rajta sokszor. Itt pl nem adnak megelozésbol HA-s tápszert, csak ha bizonyítottan allergiás a baba, nem adnak ortopéd cipot a gyerekre, csak ha csámpás stb. Én meg örlodöm sokszor a 2 szokás közt, mikor teszek jót?? Ráadásul a férjem is szkeptikus, szerinte bajt csinálhat, ha orvosi utasítás nélkul adunk a gyerekre gyógycipot. Ezért kérdeztem a lentit. Köszi a választ.)
Előzmény: piglet (59)
piglet Creative Commons License 2005.07.25 0 0 59
JA és tekintheted ezt túlzott elővigyázatosságnak, de nem ez az első ilyen dolog manapság. Azt hiszem mindketten sorolhatnánk hosszan. Ugyanolyan fontos egy felnőttkori egészséges láb, mint az allergiák kiküszöbölése, csak éppen az utóbbi téma most nagyon divatos. Ha belegondolsz, egy lúdtalpnak elég komoly következményei lehetnek.
Előzmény: tasha (57)
piglet Creative Commons License 2005.07.25 0 0 58
Nagyon sok embernek van kisebb-nagyobb mértékű lúdtalpa, amit egy ilyen cipővel el lehet kerülni. Egészen pici korban nem lehet megmondani igazán, hogy az adott babának valójában mennyire egészséges a lába, milyen a lábboltozata, milyen az izomzata, csontozata. Ezzel a fajta cipővel pedig megakadályozhatod, hogy gondjai legyenek. Szerintem van a dr. Leók között abszolút aranyos kiscipő is, és jó sok ronda is persze, de ez kb minden cipőgyártóra igaz szerintem. Ha találok normálisat köztük, akkor miért ne adjak rá inkább ilyet?
Előzmény: tasha (57)
tasha Creative Commons License 2005.07.25 0 0 57
Továbbra sem értem :)
Egy alapból egészséges lábú (nem csámpás, nem hipoton, stb) gyereknek is ilyen ortopéd cipo a jobb, csupán elovigyázatosságból? Mert én megértem, hogy ahol probléma van ott a gyt ezt javasolja, de akkor általános érvénnyel értsuk ezt minden babára? Nem sulhet el a dolog fordítva?

t.
csíkos labda Creative Commons License 2005.07.24 0 0 56

Mi is leósok vagyunk, kb. a hatodik párat nyúzzuk. A lányaim egy kicsit befelé csámpáznak. Amikor az elsö pár cipöt vettem, nem néztem sem márkát, sem árcédulát, mindent rájuk próbáltam a boltban és figyeltem hogyan járnak benne. A leó toronymagasan nyert, és azóta is igyekszem ezt venni. Vannak szebb cipök, ez tény, de a lábukat ez tartja a legjobban. (gondolom a Salus is ugyanilyen jó lenne, azt nálunk nem kapni)

Volt még Asso cipönk is, mert egyszer nagyon leárazták, de többször nem lesz. A talpával voltak gondok, valami nagyon puha anyagból készül, és néhány hét alatt kopott annyit mit más cipö egy év alatt, ritka gyenge minöség.  A felsörésze egyébként jó volt, már amennyire ez rövid idö alatt megítélhetö. 

tasha Creative Commons License 2005.07.24 0 0 55
a harántemelosnek az a baja h ellustítja a lábat v mi? Az Elefanten az olyan?
Előzmény: OrSoLy (54)
OrSoLy Creative Commons License 2005.07.24 0 0 54

a mi devenyes gyogytornaszunk is ajanlotta a dr leot, meg elkuldott ortopedushoz, aki szinten ezt preferalja:) szal mi leozunk, de szerintem is bunrondak (ki a fene tervezi ezeket????). hozzateszem, Lackonak borzasztoan le van sullyedve a bokaja, allitolag a hypotonia miatt. most valakinek meg azt mondta egy fo-foortopedus, hogy ok a leo, de neha hordjon mast is....szal asszem en is fogok neki venni mast is, de kizarolag harantemelo nelkulit, tehat pl siesta kizarva.

 

o.

Előzmény: mormika (51)
mormika Creative Commons License 2005.07.24 0 0 53

Én itt + Németországban olyan 25 euró körül vettem neki cipőt. Elefanten zárt cipőt otthon vettem 7500-ért, ha jól emlékszem. Itt kábé 30-35 euróért láttam őket. ((Itt is van egyébként 80 euróért csodadivatos csodacipő, aminek az ára láttán kisebb szívinfarktust kaptam :)) és még szép sem volt. ))

Biztosan jó az, amit vettél. Orrabukás: szandál nélkül is előfordul, sajna. Én akkor adtam rá egyébként szandált, amikor már viszonylag biztosan lépegetett. De az asso szandinkkal, amiről írtam, hogy megutáltuk, pont az volt a baj, hogy a vaskos talpait nem tudta jól emelgetni, valahogy mindig elszámította magát és elesett. A többivel ez nem fordult elő, azokban csak akkor esett el, amikor szandál nélkül is elesett volna :)) Ha meg szandál nélkül, zokniban van a járni kezdő baba, akkor gyakran elcsúszik, és ezen az állítólagos csúszásgátló tappancsok szvsz alig javítanak. Mostanában, hogy már 6 hónapja gyakorolja a járást a lányom (13 hónaposan indult el és most 19), már általában sima zokniban sem csúszik el, ügyesen lavíroz. Nálunk azért előfordul, hogy zokniban van és nem szandiban, bár nem egész nap.

Előzmény: tasha (52)
tasha Creative Commons License 2005.07.24 0 0 52
a szandálban nem esik orra a még kezdo mód lépegeto baba? Vhogy olyan rémképeim vannak, h beakad vele..
Én egyébként vettem már cipoket, egy zártat ami 20as és összel lesz jó, vmi olasz márka, meg egy Dr Brinkmann szandit. Mindnek hajlik jól a talpa, harántemelos és a sarka tart. Majd meglátjuk. Elefantenek meg a finn Topsut, ami e legjobb állítólag, 80 euro fölött van, hát....
Előzmény: mormika (51)
mormika Creative Commons License 2005.07.24 0 0 51

még egy megjegyzés, mert átolvastam a csevejbe és láttam, mit írt Tünde, de nem akarok ott cipőzni :))) Szóval a DrLeó nagyon érdekes kérdés olyan szempontból is, hogy nekem a dévényes gyógytornász NEM ajánlotta, pont mivel nem hajlik jól a talpa (pedig a ferdén emelt sarka miatt meg jó lenne!), míg egyik topiktársamnak meg egy másik dévényes gyógytornász kifejezetten ajánlotta (a talpát nem tartotta bajnak), igaz, ha jól tudom, nekik salus cipő lesz (ööö, nem vagyok benne biztos).

 

Tasha,

nekünk a gyógytornász azt mondta, amit piglet is írt, hogy egyenetlen talajon, fűben, homokban menjen sokat mezítláb, otthon meg legyen rajta szandál, mikor már jár.

Előzmény: mormika (43)
Kyrandia Creative Commons License 2005.07.24 0 0 50

Sziasztok!

 

Jó minőségű, egészséges kialakítású babacipőket találtam itt, baráti áron.

Szandált vettem, 1690 Ft. volt+120 Ft. talpbetét.

A főoldalon van a gyesbarát áruház honlapja, az árakat ott találtam meg.

 

http://www.orosnet.hu/kacper/index3.htm

piglet Creative Commons License 2005.07.24 0 0 49
Megértem, de nekem a doki ezt mondta és mi be is tartottuk. Lehet, ha nem tartjuk be, akkor sincs gond, de ezt már nem tudom meg soha:-))))
Előzmény: Gabiiiiii (48)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.07.24 0 0 48

hat,nem tudom.Az enyemek folyamatosan mezitlab voltak es vannak,ha csak tehetik.Fuben,homokban,ahol csak lehet.

Na jo,kivetel itthon telen,de csak azert,hogy fel ne fazzanak a kovon

 

Nem tudom meg ,a harombol 1 ludtalpas,de az nagyon,hogy van-e valami osszefugges a mezitlabazas es ekozott

 

Mindenesetre azt tudom,hogy en,ahogy hazaerek,szabadulok a cipotol es nem csak higeniai okokbol,hanem mert ugy komfortos,ha a labam szabadon lehet.

Gondolom,egy kisgyerek sem erez maskepp

Előzmény: piglet (47)
piglet Creative Commons License 2005.07.24 0 0 47

Nekem azt mondta az ortopédorvos, hoyg 3 éves koráig mindenféleképpen legyen rajta cipő - szandál - bent is. Addig elég szépen kifejlődik a járása, és egészséges lesz a talpa is.

Van még egy Superfitt nevű osztrák cipő is, nekem azok is tetszenek, a nagyoknak mostmár ez van. A Dr. Leó tényleg nem szép, viszont a doki ezt ajánlotta, és bejött, mindkét nagy talpa és lába egészséges. Bár nem tudom, hogy ettől vagy amúgy is.

Előzmény: torkrisz (46)
torkrisz Creative Commons License 2005.07.24 0 0 46
Ja és én nyártól nem adok bentre a lábára semmit. Most úgy tervezem már télen sem kap, de majd meglátjuk. Ebben én sem tudok dönteni, hogy kétéves kor után érdemes e bentre adni, főleg hogy nagyon sokat megyünk, szinte csak alvásidőben vagyunk itthon. Bár aztán oviban is kell  benti cipő. Nem hiszem hogy jót tesz, ha egész nap cipő van a lábán( baromira izzad a lába), papucsot meg még nem merek venni neki..... fogós kérdések
Előzmény: torkrisz (45)
torkrisz Creative Commons License 2005.07.24 0 0 45

Jó kérdés:)

Nálunk így volt: 9 hósan állt, 10,5 hós volt amikor már sokat ment bútor mellett, szabadban kézenfogva.  Ekkor kapott egy szandit, amit bent még nem használtunk, kint is csak akkor került a lábára, ha ki akart szállni a babakocsiból.( ez nyárra esett, szeptemberi születésű)  Az első szülinapján indult el, és kb amikor már stabilan, többet járt mint mászott, akkor került a lábára bentre is.

Milyet?  Zárt sarok, jól tartsa a bokát, nem túl merev, de nem is túl puha talp. Én elsőre 3 csatost vettem, a 2 csatos a pici lábat szerintem nem tartja eléggé.

Mi már több melaniát használtunk, szerintem nagyon jó, és nem vészes az ára.

Kipróbáltunk már több márkát, a dr leóból a legtöbb nem megy fel  a lábára, mert nagyon magas a lábfeje, ami felmegy az meg baromi ronda:(

siesta szerintem jó, volt téli bakancs( goratexes vagy milyen,) egyszer sem ázott be pedig kapott rendesen vizet,és szandi is, ha harántemelőst szeretnétek,

a legtutibb cipői viszont a Mokine-ok voltak, csak baromi drága( 10-13 ezer)

De pl a múltkor a TV-ben láttam hogy a br Batz gyerekcipőkről beszéltek, és arról is jókat mondtak. 

Igy aztán szépen besétáltok a cipőboltba, minden cipőt kívűl belül megtaperoltok, tekergetitek, hajlítgatjátok, két három ilyen alkalom után viszitek a gyereket is magatokkal, és a szóráson fennmaradt 2-3 cipőt rápróbáljátok a gyerekre:))

 

Előzmény: tasha (40)
Luisette Creative Commons License 2005.07.24 0 0 44
Az én lányomnak eddig minden cipője ill. szandálja más gyártmány volt (Dr.Leó, Asso, Siesta, a legutóbbi valami olasz, nem emlékszem a nevére), és igazából szerintem mindegyik jó. Mindegyikben kiválóan szaladgál, a merev és a puha talpúban is. Szóval én arra jutottam, hogy mindegy, csak a bokáját tartsa rendesen (hátul zárt legyen és merev legyen a sarokrész), meg ne valami olcsó vacak legyen (meg persze ne 10 ezer Ft...) hanem gyerekcipőboltban árult jó minőségű cipő.

Nekem is azt mondták, hogy akkor vegyek neki cipőt, amikor már stabilan jár.
mormika Creative Commons License 2005.07.24 0 0 43

A drleóval az a baj, hogy baromi merev a talpa. Nekünk volt egy ilyen bakancsunk, nem volt végülis rossz, a lábát kiválóan tartotta, csak nagyon idegesített, hogy nem hajlik. Így szandit ebből nem vettem. Utána Elefanten cipői (nem szandálok) voltak/vannak, ezekről csak jót tudok mondani. Egy asso szandink is volt, azt a kezdeti lelkesedés után kollektíven megutáltuk (olcsó, az igaz, de nagyon esetlen, bumfordi vastag talpa van, a gyerek bukdácsolt benne, aztán hátul szét is ment a varrás mentén egy hónap után, úgyhogy boldogan kidobtuk). Most német szandikat vettem neki (egyet kintre, egyet bentre), nem tudom, van-e otthon ilyen (Ricosta és Däumling), mindkettő nagyon jól bevált, olyasmik, mint az Elefanten. Árat azért nem is mondok, mert kint vagyunk Luxembourgban, itt minden más.

Előzmény: Törölt nick (42)
piglet Creative Commons License 2005.07.24 0 0 41
Akkor kell cipő sima talajon, szobában IS, amikor már rendesen jár, addig még nem szükséges. Onnantól viszont egyenetlen talajon - fű, homok mezítlábazhat, simán viszont szandál kell. Nagyon fontos, hogy jól tartsa a bokát, legyen sarka. A sima hátsó rész nélküli szandik még nem jók az ilyen piciknek, annak zártnak kell lennie. Hogy ki mire esküszik az más kérdés, valaki a Siestára - ez harántemelős, valaki a dr. Leóra (Salus), ami sarokemelős. Nekünk az utóbbi jött be.
Előzmény: tasha (40)
tasha Creative Commons License 2005.07.24 0 0 40
ugyanezen gondolkoztam ma reggel :) Martin is megy 2-3 lépést most már egyedul, kell már a cipo? Mi a helyzet a lakásban? Szandál? Mezitláb? Zártcipo?

Előzmény: Törölt nick (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!