Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2005.12.17 0 0 282
Kíváncsi leszek! :)

A kocsonya nálunk nagyon jól sikerült, dudára ettem magam, teszek majd fel képeket is, ha lesz erőm megmozdulni:)))
A rántott köröm projecten is túl vagyunk, aazt ebédre faltuk be, isteni volt!
Előzmény: eMM (281)
eMM Creative Commons License 2005.12.17 0 0 281
Elkészült.
Kostoló és képes beszámoló holnap!
Előzmény: eMM (280)
eMM Creative Commons License 2005.12.17 0 0 280
ittem meg a halkocsonya készül.:)
Előzmény: Dydand (279)
Dydand Creative Commons License 2005.12.16 0 0 279
Ma este kocsonyafőzés (remélem nem felejtem el lefényképezni:) és el fogom készíteni az általad leírt rántott körmöt is. Biztos szuper lesz, már alig várom az első falatokat:)
Előzmény: stefiadri (179)
Dydand Creative Commons License 2005.12.16 0 0 278
Köszi! :)

Azért kérdeztem rá, mert a felsoroltakon kívül én sem tudtam értelmes magyarázatát adni, hogy miért ragaszkodott ennyire hozzá...
Előzmény: TTAMAS (277)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.16 0 0 277

Két lehetőség van:

1. ) Az első köröm kisebb, belefér a fazekába elvágás nélkül.

2.) Az első köröm kisebb, azt hiszi, az fiatalabb állathoz tartozik

Előzmény: Dydand (273)
Dydand Creative Commons License 2005.12.15 0 0 276
Külön karácsonyr em szoktam (hal)kocsonyát, de ünnepek körül mindig van. Régebben írtam már, hogy én hogy készítem, bemásolom:
175. hsz
"Halkocsonyát vagy halászléből (nyamm) vagy fej+farok és bőr hosszú főzésével készítem, mint a rendes kocsonyát, csak az utolsó félórában teszem hozzá a halfiléket. Ha a filék is megpuhultak, akkor azokat kihalászom (gyakran szoktam alkalmazni a sültkrumpli kosarat -nemtom mi a hivatalos neve- erre a célra, így egyszerűen csak ki kell emelnem a léből és megvannak a filék), tál(ak)ba teszem és ráöntöm a szűrt kocsonyalevet. Hülye szokás, de imádom a halat, mindig egészben veszem és én szeletelem úgy, ahogy szeretném. Bőrhöz is így jutok: megnyúzom a halat, de nem dobom el a bőrt, a többit pedig kényelmesen tudom filézni. Bőr a fagyasztóba, így bármikor felhasználható, fej+farok pedig mindenhol kapható, ennyi a trükk."
Üdv: dy
Előzmény: stefiadri (274)
Dydand Creative Commons License 2005.12.15 0 0 275
Nem magyarázkodtam, indokoltam :)
Halkocsonya? Imádom! Milyenre gondoltál? A normál halászlé utánira, vagy a kocsonya jellegű kocsonyára?
Előzmény: stefiadri (274)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.15 0 0 274

Köszönöm a magyarázatokat, azért valami okból úgylátszik neked is magyarázkodnod kell! Eszem ágában sincs revideálni. A furcsa leginkább, hogy még a bocsánatkérésbe is belekötsz.  Ha nem akarsz megérteni, úgysem fogsz. Mindegy is.

 

Térjünk vissza a kocsonyához. Halkocsonya mondjuk karácsonyra?

Előzmény: Dydand (272)
Dydand Creative Commons License 2005.12.15 0 0 273
Érdekelne a véleményetek:
Állok a húsospultnál, előttem sertéskörmöt kér egy hölgy, de ragaszkodik ahhoz, hogy kizárólag első köröm kell neki, a hátsó nem jó. Mi lehet a ráció benne? Az első kisebb, azaz hamarabb megpuhul, viszont nincs is rajta annyi "cupák", mint hátsó társán. Vagy van valami más előnye is?
Dydand Creative Commons License 2005.12.13 0 0 272
Akkor egészen speciális szűrési technikád van... Tudod: nem hagytad volna bent azt a mondatrészt, ha nem direkt így gondoltad/szeretted volna, de most már nem tudod revideálni. Egyértelműen pejoratív módon fogalmaztad. A lényeg: nem megsértődni kell, hanem megpróbálni elfogadni azt, hogy valaki mást és máshogy is szerethet, mint amit az ember eddig megszokott esetleg ismert/tudott, ennyi az egész! És ennyit a hülyére vevésről és a sértődésről.... azt hittem azért vagyunk itt, hogy a kocsonyáról, annak elkészítéséről és fortélyairól beszélgessünk "ahány ház annyi szokás" alapon, nem pedig azért hogy így-vagy úgí megsértődjünk és bevágjuk a durcást. Ennyit pedig a no commentről.
Egyébként TTAMAS-nak igaza van: nem tudnád megkülönböztetni a kettő fajtát, ha eléd tenném.....
Üdv: dy
Előzmény: stefiadri (271)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.13 0 0 271
Hát nem a kocsonyából szűrtem le az biztos! No comment
Előzmény: Dydand (269)
Dydand Creative Commons License 2005.12.13 0 0 270
Ugyanaz a véleményem.
Előzmény: TTAMAS (266)
Dydand Creative Commons License 2005.12.13 0 0 269
Ezek szerint az érzékenység, mint olyan nálad is megvan:) Nem akartalak sem ócsárolni, sem hülyére venni, nem tudom ezt miből szűrted le? Egyszerűen a hozzászólásodból indultam ki: azaz én arra gondoltam, hogy jelezni akartál azzal, hogy direkt bent hagytad az ehetőt és külön kihagsúlyoztad uána a bocsánatkérést és a friss jelzőt. ez pedig nyelvtanilag az én verzioómat támasztja alá, azaz te valóban ilyet már nem eszel, de ha ez másnak jó, akkor csak egye
Előzmény: stefiadri (268)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.13 0 0 268
Most látom míg irkáltam, született újabb két hozzászólás. Hülyére vettetek. Kész ez van! Nektek jól esik? Ízlés kérdése.............
stefiadri Creative Commons License 2005.12.13 0 0 267

Bocs, de eszembe se jutott a módszert vagy Téged ócsárolni. Azt hiszem féreértettél. Pont azért próbáltam az ehető után magyarázkodni, nehogy rosszul hangozzék. Hát inkább törölnöm kellett volna a szót.

 

TTAMAS: nincs vele semmi gond! Hát persze, kis munkával megoldható, de én arra értettem, hogy ha véletlenül megfagy pl. az erkélyen, akkor az - úgy, abban az állapotban- ha felenged nem ehető.

 

Elnézést kérek attól, aki rosszindulatúra vélte a figurát, nekem nem állt szándékomban. Tán kissé érzékenyek lettünk a nagy évvégi hajtástól? Vagy mi a fene történt? Másik topikban olvastam az előbb, hogy a gulyásba teendő marha csontból a marhát mint jelzőt magára vette egy kedves topiklakó. Mi a fene van itt?????????

Előzmény: Dydand (263)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.13 0 0 266

Oké, mindenkinek más az izlése, neki biztos ez már nem jön be.

 

Ha tud róla. Ha nem, akkor nem veszi észre a különbséget.

Előzmény: Dydand (265)
Dydand Creative Commons License 2005.12.13 0 0 265
Én is ezért csodálkoztam, hogy miért csak "ehető".... Oké, mindenkinek más az izlése, neki biztos ez már nem jön be.
Előzmény: TTAMAS (264)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.13 0 0 264
Semmi gond nincs vele, megolvasztod, újradermeszted és kész.
Előzmény: stefiadri (262)
Dydand Creative Commons License 2005.12.13 0 0 263
Nem tudom mi a gond, ha valaki lefagyasztja és újra forralja. Ezek szerint neked ez csak "ehető" kategória. Nekünk 2 személyes háztartásunk van és emeleten lakunk ergo nem fogok 1 lábból, 1 nyelvből és 1 fülből kocsonyát főzni. Ha neked ez csak ehető, akkor ne fagyaszd, add a kutyáknak. Gondolom neked akor fagyasztód sincs, mert pl. a friss tőkehús és a fagyasztott között ég és föld a különbség (a jégszilánkok kiszúrják a sejtfalat...)
Előzmény: stefiadri (262)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.13 0 0 262

Hát mert amikor felenged (benne a jég), sok-sok darabra esik szét a kocsonya, és úszkál a víz tetején. Nem tudom értelmesebben megmagyarázni, de aki tapasztalta már az biztosan érti.

Ahogy Dydand mondja, újra felforralva tényleg lehet belőle ehetőt csinálni. Bocs nem ehetőt, hanem finom "friss" kocsonyát.

Előzmény: TTAMAS (260)
Dydand Creative Commons License 2005.12.13 0 0 261
Én pl. szoktam kész kocsonyát fagyasztani is (oroszoktól tanultam). Fagyasztás után egyszerűen csak újra fel kell forralni, tálba önteni, megvárni míg megdermed és már lehet is enni:)
Előzmény: stefiadri (259)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.13 0 0 260

Ami pedig megfagy, az felengedés után már csak a kuttyoknak jó.

 

Miért?

Előzmény: stefiadri (259)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.13 0 0 259
Erre tényleg érdemes odafigyelni! Én (csak) a fűtetlen padlásfeljáróba tettem, de hidegebb lett mint ami a hűtőben volt. Csakhát a 15 adag nem fért be egyszerre a hűtőbe :-))))))))) Ami pedig megfagy, az felengedés után már csak a kuttyoknak jó. Rájuk is kell gondolni :-)
Előzmény: eMM (258)
eMM Creative Commons License 2005.12.12 0 0 258
Vigyázat!Közben - 5 lett nagyon,ilyenkor már a szabadban szétfagy.
Előzmény: stefiadri (257)
stefiadri Creative Commons License 2005.12.12 0 0 257

Pénteken este (éjjelig) megfőtt a szezon első kocsonyája. Köröm, farok, szív, nyelv némi sárgarépa és fehérrépa, illetve rengeteg fokhagyma kíséretében. Szétrakni már csak szombat reggel sikerült. Lett "üres" is a gyerekek (17-19évesek :-)) kedvéért.

Mindenkinek jó kocsonyázgatást kívánok!

Dydand Creative Commons License 2005.12.05 0 0 256
Szintén zenész, azzal a különbséggel, hogy nálunk vannak "külön tálak" azaz van, amiben csak hús bújik meg annak, aki csak azt szereti. Amúgy mi a kisebb edényeket részesítjük előnyben, így egy-egy tányér egy-egy adag is egyben, nem kell trancsírozni, összeturkálni az egészet.
Előzmény: eMM (253)
Mbazsika Creative Commons License 2005.12.02 0 0 255
Detto :-)
Előzmény: eMM (253)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.30 0 0 254

Ó, ez nálunk már rutinból megy. Nejem fül, farok( nem röhögni!!), némi köröm, a kölök inkább csak üres egy kis tojáskarikával, én meg a hulladék..:}}}

Az meg látszik ( normál esetben), mi van a pitliben. Ezzel együtt, nem egyszer volt már akkora pitli, hogy négyszerre bírtam vele, mert sajna nálunk inkább csak én eszem a kocsonyát.Épp ezért jó az eszme, hogy rántott lábbá lényegülhet át az alapanyag, kevés lével, így mindenki jól jár..:}}}

Előzmény: Törölt nick (252)
eMM Creative Commons License 2005.11.30 0 0 253
Be lehet azt adagolni,igaz annak külön művészete van.Nálunk az úgy zajlik hogy kirakjuk az erre hitelesített egyemberes műa.edényt,majd szétboncoljuk a husit/belevalót kb egyenlően.legyen benne húsos/zsíros is.Aztán jön a lé,de nem ám úgy hogy egyből feltöltünk egy tálkát hanem folyamatosan tálanként egy egy merőkanállal,persze szűrve.Így nem lesz olyan hogy az egyik tál sűrűbb levet kap, a másik meg hígabbat.
Előzmény: Törölt nick (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!