Keresés

Részletes keresés

rebecha Creative Commons License 2024.02.09 0 0 37756

Ez a borravaló téma engem is nagyon érdekelne. Ma 9.-én megérkeztünk Thulusdoora. Sikerült elérni a 18:30-as speedboott. Mire a szigetre értünk zunogott, ömlött az eső. NEM IS ÍRTAK MÁRA esőt.21 óraklr ismér rázendített. De meleg van és írtó nagy a páratartalom.A szigetből még semmit sem láttunk,na majd reggel.

Léna, hogy megnyuggassalak eddi 1 db szúnyogot sem láttam.Remélem megjavul az idő. De ha nem mi akkor is nyaralunk😎🤗

Előzmény: Léna007 (37755)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.09 0 0 37755

Volt már nagyon mini széf is, ahova bepasszíroztuk a DSLR-t, meg miden mást.

Még arról írjatok egy kicsit, hogy vannak ezek a bejáratok és az áramlat. Egy német blogger nőnél olvastam, hogy bement a 8-asnál és arra számított, hogy lefelé visz az áramlat, mint mindig, ment is egy kicsit, de aztán hirtelen megfordult és visszavitta a 8-ashoz, ahol alig tudott kimenni. Tényleg ennyire erős ez, ha apárommal nem maradunk folyton szorosan együtt, akkor egyikőnket elviheti? Van ennek veszélye, hogy kvisz a nyílt vízr, ha nem vigyázunk? Lehet a másik oldalon is jól snorkelezni, tehát ha fentről nézem a szigetet a jobb oldalon, ahol a delux bungallók vannak? Mert ott jóval kintebb van a leszakadás...a part és a laszakadás között milyen ott? És ha valaki bérelt kajakot, mit javasol, jobb egy-egy egyszemélyeset vagy egy duplát és azzal ugye a lagúnán belül kell maradni, mert ha kimennék, elvisz az áramlat, vagy hogy van ez?

Borravaló: német fórumbaan olvastam, hoyg Eurót is lehet adni. De nem fém egyeseket, mint pl. Egyiptomban, ott adtad mindekinek a fém egyest, ha sok volt neki, odajöttek a nyaralókhoz, hogy váltsák be papírpéntre, ez mindekinek jó volt, mert ők nyertek papírpénzt, mi meg újabb adag borravalópénzt. Viszont itt nem váltanak sehol sem 1 Dollárost, a bankban meg csak úgy lehet, ha minimum 100 Dollárt megrendelsz. Most januárban voltam otthon Bp-n és végigmentem csomó utcai pénzváltón, míg nagy nehezen összejött 35 USD egyesekben, de azt nem szeretném Filitheyon kiadni, mert máshol jobban kellhet. így most nem fogunk minden egyes bárembernek meg mindekinek borravalót adni, hanem csak azoknak, akiknél többször vagyunk (pincér, takarító), nem minden alkalommal, hanem pár naponként egy 5 Euróst. Ez így okay? Vagy mi az elvárás, tapasztalat? Köszönöm.

Előzmény: moonwalkr (37753)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.09 0 0 37754

Nagyon kedves vagy, köszönöm, nagyon jól emlékszel, végül visszakaptuk az egész pénzt, de nem volt egyszerű,

Előzmény: _chillout_ (37752)
moonwalkr Creative Commons License 2024.02.08 0 0 37753

Sza!

 

Csak röviden. A DSLR hát, nagyon visítva, de inkább nemigen megy a széfbe, főleg ha már van ott más is. Azt nem mondom, hogy soha az életben nem történik “esemény” a szigeteken, de mondjuk én simán kinn hagytam néha a teraszasztalon drónt, kamerát fényképezőgépet, majd elmentem a partra. A széfbe pénz, iratok valók.

 

Dress code:szerencsére nincs bigott sznobéria. Farmer térdgatya simán jó, mondjuk a sortra lehet vendégként én húznám össze a szemöldökömet, de ők lehet még ezért se szólnának. Csak a csöpögő fürdő gatya a tilos. A hosszú farmer már majdnem kiöltözés

 

A promo bungik nem egy szobatípus. A superiorokból “akcióznak”. Még azt se mondom, hogy megvan melyiket, inkább megvan, hogy a 70 darabból 3-at (ezek csak lottószámok). Szóval Superior a fogsz kerülni, a soron valahol és nem tesznek a “csóró végére”

Előzmény: Léna007 (37751)
_chillout_ Creative Commons License 2024.02.08 0 0 37752

Március 16. volt a lockdown, mi aznap reggel értünk haza az álomutunkról.Sokáig még a pénzetek után is szaladnotok kellett. Olyan jó, h most mégis el tudtok menni, nagyon megérdemlitek! :-)

Előzmény: Léna007 (37751)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 37751

Szia, köszönöm, nagyon kedves vagy! Igen, pont ezt gondoltuk mi is, hogy beteszünk mindent a széfbe, akkor nem kell bezárni a szobát (kérdés, hogy a nagy tükörreflexes gép is belemegy-e).

A vacsorához sem kell ugye glanzba öltözni? Mert férjemnek csak sortnadrágja, vagy farmerja van, vagy térdig érő farmer, az elegendő ugye?

Amiket írsz, azokat az elmúlt hetekben már lebeszéltem itt, de emlékszem rád régebbről is. Talán emlékszel, hoyg 2020-ban a ti javaslatotokra ezt a szigetet foglaltuk és aznap (már nem emlékszem, hoyg márc. 16 v18, volt), amikor kimondták a covid miatti utazási tilalmat, aznap utaztunk volna, hétfőn. Vasárnap be volt csomagolva minden és felhívott délután Düsseldorfból az utazási iroda, hogy nem repülünk, azt hittük előbb kamu, mert vasárnap itt senki sem dolgozik. Akkor nagyon megviselt ez, mert ugye egész évben nem tudtunk utazni sehova ls mindketten eü-sök vagyunk, a covidban sokkal többet kellett dolgoznunk, mint máskor. Igen veszünk SIM kártyát is. A legolcsóbb promóciós bungallóban leszünk. Remélem, nem a hátsó, sziklás részen kapunk, mert akkor megüt a guta. Annak idején valaki itt javasolta, hogy melyik számok (a medence és 7-es bejárat között) jók, akkor úgy foglaltuk, de mostanra már nem emlékeztem rá, hogy milyen szám volt.

Előzmény: Bandos (37749)
Bandos Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37750

Szia!

 

Filitheyo honlapján fent van a villák felszereltsége.

Ez pl. a superior villa felszereltsége (kattints a linken az "amenities"-re), azt hiszem nem lehet panasz, van szinte minden:

 

https://filitheyoresort.com/accommodation/superior-villas/

 

A deluxe és a water villa ettől még magasabb felszereltségű, így pl. széf egész biztosan ott is van.

Előzmény: Bandos (37749)
Bandos Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37749

Szia!

 

Filitheyo remek választás, az egyik kedvenc szigetünk, négyszer is voltunk már ott, legutóbb 2022 januárban.

Ha bármi kérdésed van Filitheyo-val kapcsolatban, szívesen válaszolok.

 

Milyen típusú villában lesztek?

Széf természetesen mindegyik villában van Filitheyo-n is.

Az érkezéskor az útleveleket, egyéb iratokat, pénztárcát, bankkártyákat, és egyéb személyes értékeket érdemes oda betenni, és utána szerintem már semmi értelme nincs a villát kulcsra zárni, amíg a szigeten vagytok. A maldívon ez az egyik legklasszabb dolog, a teljes lazaság és "szabadság". Készpénz is legfeljebb csak a személyzetnek kell a borravalóra, egyébként úgyis a végén fizetsz kártyával minden fogyasztást, kirándulást, extra szolgáltatást.

 

Mi a maldívon (és csak kizárólag a maldívon) a villát soha nem szoktuk zárni, lazán lehet közlekedni a szigeten akár csak egy fürdőruhában, vagy uraknak maximum egy rövidnadrág és póló, hölgyeknek ugyanez, vagy könnyű nyári ruha.

Filitheyo mezítlábas sziget, nincs szükség még papucsra sem, én ott az érkezéstől a távozásig csak mezítláb vagyok, kivéve, amikor a sznorizás miatt uszony ban rajtam.

 

Filitheyo az egyik legjobb sziget a sznorizás szempontjából, azt ki ne hagyjátok!

Érdemes persze saját sznori cuccot vinni, bár a szigeten is lehet bérelni.

 

Ja, és Filitheyo-ra menet még a reptéren érdemes venni tourist SIM kártyát, mert Filitheyo-n fizetős a wifi, és jó drága. (talán ez a sziget egyetlen hátránya.)

2-3 órás ottani wifi költségből már kijön egy tourist SIM kártya, amivel szuper gyorsan, mindenhol, és remekül működik a net. 

 

Bandos

Előzmény: Léna007 (37748)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37748

Szia! A wetter.com-ot szoktam nézni (ez van a mobilomon app-ként), meg német kereső ezt adja mindig elsőnek, meg wetter-online.de-t, ezek általában elég pontosak, utóbbin lehet online is nézni live, ahogy a felhők éppen vonulnak a satellit imitáción. Mindig direkt Filitheyot adom be, nem általánosságban Maldívokat. Igen, emiatt választottuk februárt, de egyben a legjobb időszak miatt ez a legdrágább is. Köszi a tippet, megnézem ezt az oldalt is.

Felmerült ismét egy nagyon részletekbe menő kérdés, és ezért szeretem azeket a fórumokat, mert itt tényleg mindent meg lehet kérdezni. ;-)

Ha az ember egésznap a strandon és a vízben van, hova teszi addig a bungi kulcsát? Van széf a bungiban? - és akkor esetleg szóba jön, simán nyitva hagyni és kulcsot nem vinni a parta? Egyetlen fotón sem látni a széfet és amiket találok leírásokat, csak egyben írták, hogy van.

Filitheyo

Előzmény: Bandos (37747)
Bandos Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37747

Szia Léna!

 

A maldívra legalább 15-20 fajta időjárás előrejelzés is van (ami sokszor teljesen mást mutat), és ezen belül is lehet a különböző atollokra teljesen más előrejelzésekkel találkozni. Te melyiket szoktad nézni?

 

Ne feledd el azt sem, hogy a szigetek É-D távolsága kb. 800 km, és lehet, hogy az egyik részén napokig esik az eső, míg máshol azokban a napokban egyetlen csepp eső sincs.

A februári időszak talán a legszárazabb, így szinte biztos, hogy jó időtök lesz.

 

Szerintem a maldív meteorológiai szolgálat honlapját érdemes nézni leginkább, de ott csak 3 napos előrejelzés van (a szigetek 5 különböző területére), mert ettől hosszabb időszakra vonatkozó előrejelzés szerintük úgysem számít, mert 3 nappal később még bármi is lehet.

 

https://www.meteorology.gov.mv/

 

Személyes tapasztalat alapjén szerintem ezen kívül talán a weatheronline adja a legpontosabb előrejelzést a következő napokra külön Male-ra is, és külön legalább 15 atollra is. (Amikor kint vagyok, általában nézek a következő napokra több különböző előrejelzést is, és ez alapján mondom azt, hogy a weatheronline szokott lenni a legpontosabb.)

 

https://www.weatheronline.co.uk/Maldives/Male.htm

 

Jó készülődést, kellemes nyaralást, sok napsütést, és kérünk majd onnan is egy rövid bejelentkezést, és némi helyszíni infót.

Melyik szigetre is mentek?

 

Bandos

 

 

Előzmény: Léna007 (37745)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37746

Ja meg mi München mellett lakunk, onnan repülünk és párom repülőmániás kamasz kora óta, nekünk az is játszik minden utazásnál, hogy olyan légitársaságot szeretne, amivel még nem repültünk, olyan repülőgépty161pust, amivel még nem repült és ehhez is idomítjuk valamelyest az utazást, persze árban is stimmeljen. Itt sorban szüntetik meg a fapadosokat, és ami még maradt az ugyanoolyan árban van, mint a nemzetközi nagy cégek, vagy nincs is már direkt charter, mint régen Condor vagy TUIfly vagy ugye Air Berlin már rég nincs, szóval nagyjából semmi sincs már (sehova szinte), ami direktben visz oda (bárhova).

Előzmény: seci (37737)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37745

Köszi az éjjeli hőmérséklet jelentést, Már két hete minden nap nézem az időjárást és feltűnt, hogy akármilyen időpontot nézek, akár napot, akár esőt, akár felhőt mutat, mindig 28 fokot ír. :-) Majdnem minden nap sok felhőt és mindig 10-15%esőt is mutat. Gondolom, ezek csak ilyen elvonuló kisebb valamik, jó lenne sok napfény, hogy legyen színek a fotókon. :-) A leégés nagy veszély, főleg párom szőke, fehérbőrű, az 50 faktoros krémmel is szénné szokott égni, íegy egész nap az árnyékot keresi, ha nem a vízben vagyunk, de itt főleg a vízben leszünk, van több hosszúujjú UV polónk, azok jól védenek a vízben, napozókrém nekünk elmegy egy hét alatt két flakonnal....:-) Megveszek már, annyira várom :-)

Előzmény: Ruud_Krol (37736)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37744

10:45-kor indulunk, onnan számítom, hoyg elhagyom a lakást, ami 3 órával ezelőtt történik. Délután vagyunk Abu Dhabiban, onnan éjjel 2-kor megy a következő. Reggel fél 6-kor vagyunk malén, és onnantól egy bizonytalan várakozás a kis repülőre, mire a szigetre érünk, simán eltelt 24 óra az indulástól számítva.

Előzmény: GSzarkaTAT3 (37734)
moonwalkr Creative Commons License 2024.02.07 0 1 37743

Turkish

1:50 perc átszállás volt Isztambulban, a repülési idő szumma azt hiszem 9:45 perc volt két etapban és speed boatos Malé közeli szigetre mentünk, ahová 15 perc volt a menetidő.

Szóval semmi sem hosszabbította. Flottul is ment minden. 

(Jó az lehet, hogy nem számoltam bele az otthonról Ferihegyre vivő időt, bár még az is beleférhetett, kb. 30-40 perc)

Előzmény: cassano711 (37741)
moonwalkr Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37742

A hajnali 6:30 szerintem is szívás. Mire kikeveredsz az útlevélellenőrzésből, összeszedted a bőröndjeidet, megtaláltad a standodat és irányba állítottak, már biztos világos lesz, erről az oldalról nincs jelentősége a dolognak (mint tudjuk a hidroplánok és a speed boatok is csak világosba közlekednek).

A kellemetlenség inkább abból van, hogy a transzferek inkább "gyűjtőjáratok", főleg a hidroplán és ha egy szigetre több nemzetközi járat is hoz vendéget reggel/délelőtt, akkor meg fog kelleni várni valamilyen váróban, mire a többi járattal is összeverődik a nép. Talán a speed boatokra ez nem annyira igaz, de ott is lesz ilyen, ha mondjuk 1 órán belül ér két nemzetközi gép. 

 

Szóval igen. Túl korán se érdemes érni, de inkább korán, mint későn :):):)

Előzmény: seci (37740)
cassano711 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37741

A 14 óra az igen jól hangzik, milyen konstrukcióval jött így össze pontosan?

Előzmény: moonwalkr (37738)
seci Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37740

Persze en mindig elfelejtem, hogy nekunk legalabb 45 perc/1 ora kijutni a repterre, meg +2 ora repules mire Mo fölé érunk.

 

De ahogy neztem a legjobb ido 11.5 ora az Emirates-szel BUD-rol indulva. Mas kerdes, hogy a hajnali 6:30-as erkezeskor mikor/mivel jutsz a szigetre.

 

-seci

Előzmény: moonwalkr (37738)
GSzarkaTAT3 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37739

Persze, én elsősorban a repülési időre fókuszáltam. A többi sallang sajnos, ahogy írjátok, még erre jön. Majd figyelek, ha - remélem, hamarosan - aktuális lesz!

Előzmény: moonwalkr (37738)
moonwalkr Creative Commons License 2024.02.07 0 0 37738

Nálam a két csúcs (legrövidebb és leghosszabb) 23 óra és 14 óra volt. Természetesen otthon kaputól a sziget bungijáig.

 

Igen, megerősítem: a reptéri kijutással és biztonsági időtartalékkal – legyél ki min. 2 órával előbb –, aztán egy 3-4 órás átszállással valahol Emirátusokban (ne adj Isten 2 átszállással Európán és Emirátusokon át = ez az Etihad sajátja), kis sorbanállással az útlevélellenőrzésen és kis várakozással a hidroplánra, ez nem ördögtől való időszükséglet.

Előzmény: seci (37737)
seci Creative Commons License 2024.02.07 0 1 37737

Azert bécsig el kell jutni, ki kell erni min 2 oraval az indulas elott (de inkabb 3 az ajanlott), aztan szamolj 1 orat, mire MLE-n kijossz/immigralsz (ha eppen N jarat erkezik egyszerre 1000 emberrel, akkor az akkor is sok ido, ha minden flottul megy), aztan varsz a hidroplanra/hajora/stb, aztan repulsz, kihajozol, becsekkelsz a bungidba.

 

Ha atszallassal repulsz, vagy uram bocsa nem hidroplan, hanem helyi jarat, akkor adj hozza meg +1 orat legalabb.

 

Szoval osszejon az a majd 1 nap indulastol a tenyleges erkezesig.

 

-seci

Előzmény: GSzarkaTAT3 (37734)
Ruud_Krol Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37736

hát itt éjjel sem lesz "hűvösebb" a homok

 

mindig alszom kint

de

nem nagyon megy mert olyan meleg van, hogy majdnem képtelenség :)

néha sikerül, de mindig minden 28°

itt nem tudsz fázni

ha fújj a szél, ha esik az eső, ha nincs nap (vízilabdás gyermekemnek az első nap után -amikor nem is volt nap- simán leégett a kézfeje) akkor sem kell behúzódni sehová, mert meleg van

itt értelmetlenségét veszti a hosszúnadrág

én is csak karira viszek

mégis csak ünnep:::)

Előzmény: Léna007 (37730)
rebecha Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37735

Ezzel én is így vagyok. Allergiás vagyok a csípésükre, egy nagy vörös folt lesz és 2  hètig viszket és fájis fels is szerelkeztünk mindenféle ellenszerrel.Már be vagyunk csomagolva csüt.reggel indulás.mikor Ausztráliába mentem/vagy20 éve/ akkor voltam ilyen izgatott.

A mantákról senkinek sincs infója? Sajnálnám ha nen láthatnék legalább egyet.A càpáktól viszont rettegek,velük nem szeretnék úszkálni.

Előzmény: Léna007 (37733)
GSzarkaTAT3 Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37734

hogy odafelé 24 órát úton leszünk 

 

 

Hogyhogy, nem 9-10 óra az út oda?? (Bécsből direkt járattal ennyit írtak)

Előzmény: Léna007 (37732)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37733

Több helyen azt írják, hoyg nem sok szúnyog van. Biztos, ami biztos, mimindig viszünk egy Authant vagy Vapet és egy Raidet, mindegy hova utazunk, mert ha csak egy szúnyos is van, az egész biztos, hogy engem megtalál és agyoncsíp.

Előzmény: rebecha (37724)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37732

4 óra, az nekem bőven elég, én már azt megérzem rendesen, főleg, hogy odafelé 24 órát úton leszünk és a nem alvás már nagyon kikészít, utána kényszeríteni magad a legjobb késő esti valahogy ébren kibírni, mert ha délután már lefekszel, ugrik a belső rendszered.  :-) Nagyon jó utazást nektek, én már annyira várom, hogy be is van csomagolva minden majdnem :-)

Előzmény: rebecha (37724)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37731

Hét nekem örök emlék marad, hogy itt ismertelek meg a Mauritius fórumban és mi ott 2007-ben voltunk, szóval nem éppen két napja beszélgetek veled. :-) Jól bírod azért te is itt a hűséget. Én is mindig csak jót kaptam tőled. Seychellesre a Robert tippet...mindig mindden jó volt és segített.

Előzmény: moonwalkr (37720)
Léna007 Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37730

Nem bírok mezitláb lenni, főleg este ha hűvösebb a homok. Vagy nem si szabad, szólnak érte? Megoldunk mindent, már összepakltam mindent, a maszkok és a békalábak nélkül lehetne kézi is, de azok nem férnek sehova, egyik nap csinálok egy próbapakolást :-)

Előzmény: moonwalkr (37716)
Ruud_Krol Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37729

hidroplán kikötő full komplexen kiépült dedikált várószobák vannak(ingyen vízzel! ), ahol is nem kell csekkolni mert eleve odavezetnek bennetek, az indulás ki van vetítve, de az csak tájékoztatónak tűnik de nem órához jár

röviden: Kuredun IS sz*r a wifi, de legalább ingyenes :)

rendszeresen ledob és dadog, ebből látszik, hogy az irodából soha nem volt senki azon a szigeten!

a többit moonwalkr kolléga részletesen leírta

Előzmény: Kovács Gábor004 (37717)
Ruud_Krol Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37728

igen így gondoltam: a monitorodon kapsz egy QR kódot, azt lefotózhatod :)

mivel haza felé én mindig megcsináltatom a staffal, így akkor még képernyő fotóm sincs

tehát a lényeg hogy meg legyen :)

Előzmény: moonwalkr (37715)
Ruud_Krol Creative Commons License 2024.02.06 0 0 37727

félreértettél

 

a hidroplánnál "következő gép" az lehet egy óra vagy max 4, mivel a szigetekre naponta -mérettől függően- 3-10 gép is repül így a vacsira biztos lesz ruhád :)

itt nem elvesznek a csomagok, hanem súlykorlázotás miatt nem férnek fel esetleg

papucsot nem vittünk az utolsó 3-ra

megérkezünk, cipők le, szekrényaljába- majd induláskor elővesz és szomorúan megyünk haza

mindenképpen tegyetek be fürdő nacit amint megérkeztek be KELL menni az óceánba :D

Előzmény: Léna007 (37714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!