Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1200
Gyanús!...:.::-)))
.hun Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1199
Tegyük hozzá: betegeket NEM fogad!! :))
Előzmény: Törölt nick (1198)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1198
Tegyük hozz: Csak női betegeket fogad!:))))
Előzmény: 8feketebari (1195)
.hun Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1197
Hát ő tudja. :)
Előzmény: JFEry (1196)
JFEry Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1196
Ha Te tudnád....:-)
Előzmény: 8feketebari (1195)
8feketebari Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1195
Úgy csinálsz, mintha nem is ezt alkalmaznád a gyakorlatban - igaz, baráti (hogy azt ne mondjam, szociális) alapon...

Tudja meg mindenki: .hun igazi kakaó-terapeuta!
:o)))

Előzmény: .hun (1194)
.hun Creative Commons License 2003.01.27 0 0 1194
:))
Kakaó terápia...erre üzletet kéne alapozni. :)
Előzmény: Törölt nick (1193)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1193
Ilyen értelemben én is sokszor "el vagyok anyátlandodva"... :-)
Csak nem akartam úgy fogalmazni, hogy fôként akkor nyúlok a kakaó után, mikor úgy érzem magam, mint egy zsák fos... .-)
Előzmény: .hun (1192)
.hun Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1192
Helyes! :)
Mondjuk én is...de mivel már nem anyuékkal lakom, ez gyakran előfordul...:)
Előzmény: Törölt nick (1189)
Vegetable Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1191
Megkevered, vagy csak feloldódik? ;-))))))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1190)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1190
Ha van otthon elég tej.
Előzmény: .hun (1188)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1189
Jó, hogy :-)
Monnyuk én fôleg akkor, ha el vagyok anyátlanodva...
Előzmény: .hun (1188)
.hun Creative Commons License 2003.01.24 0 0 1188
Kakaót iszik még valaki? :)
.hun Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1187
Jaja! Jól hangzik! Nekem! :)
Előzmény: JFEry (1186)
JFEry Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1186
Azt elhiszem!
Kakaó, két oldalt csajok, én meg elől gépészkedem, és csurgatom a nyálam!
Előzmény: .hun (1185)
.hun Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1185
Talán igen, bár konkrétumokról még nem beszéltünk. Tartalékban azért még mindíg vonzónak hangzik a hátdó-középső ülés...:))
Előzmény: JFEry (1184)
JFEry Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1184
Én meg nem vagyok sértődős, és nincs miért irigyelned!:-)
Jut eszembe!
Off
Rendeződött az utazásod?
Előzmény: .hun (1183)
.hun Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1183
Tudod, hogy csak vicceltem! :)
Meg hogy csak irígykedem. De tényleg. A műhelyre és a tudásra, ami ott bent használódik.
Előzmény: JFEry (1182)
JFEry Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1182
Tollat a füledbe!
Előzmény: .hun (1181)
.hun Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1181
És a lángot nem szinezi? ;))))))
Előzmény: JFEry (1180)
JFEry Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1180
Egészségedre!

Vigyázz, a karamelizálást ne vidd túlzásba, mert akár meg is keseredhet a kakaó!(megég 140fokon)
Szia!

Előzmény: .hun (1179)
.hun Creative Commons License 2002.12.27 0 0 1179
Üdv itt (is) Feri! :)

Nem is te lettél volna, ha nem adsz ilyen pontos technikai leírást! :)
Ezt kinyomtatom és 1x így fogok kakaót csinálni, ha nagyon ráérek! :))

Előzmény: JFEry (1178)
JFEry Creative Commons License 2002.12.24 0 0 1178
Szevasz .hun!

Mit látok! Te is az én kedvenceim egyikét kedveled! No, ez dícséretes!

Jó az instant is, de igazából az "csak" elsősegély! Az igazi mégicsak, a jóminőségő por kakaóból, magas zsírtartalmú tejjel főzött ital, fímon forrón, sok valódi tejszínhabbal, kis csokireszelékkel a habon!
És nem az első mozdulatra elkeverni a habot, hanem élvezni ahogy a kortyokkal a szájszélére ragad, és lassan lenyalogatni miközben lágyan olvad a benne felmelegedő csokireszelék!

Biztos volt már ilyen a topikban, de leírnán nekem, hogy sikerült a legfínomabbra készíteni.
Az első lényeges az, hogy a kakaó por csak kevés, 1 evőkanálnyi vízzel, és 1 evőkanálnyi tejjel, valamint a hozzátartozó cukorral még hidegen, lehetőleg étkezési saválló edényben legyen kikeverve, kis habverővel. Aluminium eszközöket nem szabad használni, mert erősen megváltoztatja a kész ital ízét.
A keveréket, mikor már az összes kakaó jól elkeveredett, feloldódott kis ideig még hidegen, szinte habosra keverem. Majd felteszem a tűzhelyre.
Itt folyamatosan keverve felforralom, amitőlis a cukor kissé karamelizálódik, és a több mint 100c fokon a kakaó szabályosan kifő, szétfő! Igyekezni kell a kismennyiségő keverék alatt a hőt úgy szabályozni, hogy az forrásban maradjon, kb 1 percig, de ne égjen meg, és ki se fusson! Tessék ügyelni a folyamatos keverésre.
Ekkor két lehetőségem van. Ha erősebbre akartam készíteni a kakaót, akkor már az elején több port tettem bele. Ezesetben a forrongó masszára csak 2-3 dl tejet öntök első lépésben, és folyamatos keverés mellett ismét felforralom. Ettől egyébbként a tej is enyeri jellegzetes forralt ízét. Ezután a teljes mennyiségű tejet hozzáadom, és a fogyasztásra alkalmas hőmérsékletre melegítem.
Ha kevéssé erősre készül a főzet, akkor már az első tej adag a teljes mennyiség, és nem forralom fel.

Célszerű az erősebb főzetet kevesebb cukorral készíteni, mert az így nagyon kellemesen, kissé kesernyésre hagyja a kakaó ízét.

A többi már ismert! Csak mázas porcelán, esetleg vastag anyagú, mázas cseréppohárból, bögréből az igazi!

Előzmény: .hun (1176)
napsüti Creative Commons License 2002.12.24 0 0 1177
Kakaóban gazdgag, békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :o))

(meg amúgy is kíííívánom a kakaót :o))

napsi

.hun Creative Commons License 2002.12.23 0 0 1176
úgy legyen kavi bácsi! :)
a legeslegjobbakat és sok egészséget nektek! :)
Előzmény: kaviat (1175)
kaviat Creative Commons License 2002.12.23 0 0 1175
most talán lesz időm végre elpöffenteni egy jó kis kakaót

.kav]4t neofittnesspop

.hun Creative Commons License 2002.12.23 0 0 1174
A Cad Drinking Ch tényleg jó, de még én sem láttam boltban Mo.-n. Sajnos.

Kellemes karácsonyt, kellemes kakaózást kedves topictársak! :)

Előzmény: Szürke Csacsi (1171)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 1173
Ebbe a boltba mi is szoktunk járni, de még sose kerestem itt kakaót. Meg fogom nézni! (Milka kakaó milyen? Úgyismint: instant? sós? jó édes? kesernyés?)
Előzmény: Ati73 (1160)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 1172
Lehet kapni, Kakao Club, 800g-os kiszerelésben, kék zacskós. A Nyugati téri Kaisersban biztos van (valószínű más Kaisers üzletekben is), és mivel Plusz-embléma van az oldalán, feltételezhetően a Plusz üzletekben is megtalálhatod. Magyar gyártmány, és - szerintem - valamivel jobb, mint a Neszkuvik.
Előzmény: Törölt nick (1167)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.12.21 0 0 1171
Novemberben Angliában vendégeskedtem egy rövid ideig, ott mindennap Cadburys Drinking Chocolate névre hallgató kakaót ittam (nyamnyamnyam). Hoztam is haza egy teljes dobozzal (többet csak azért nem, mert nem fért már a bőröndbe), persze egy hét alatt elfogyott. Most kétségbeesve próbálom kideríteni, hol tudnék utánpótlást beszerezni, de egyelőre nem hallottam olyan boltról, ahol árulnának. Sok Cadburys terméket hoznak be Mo-ra (Lengyelországból), de mind csokoládé, praliné. Ha valaki tud segíteni, lécci!

[A kinti történet egyébként úgy indult, hogy első reggel megkérdezték, mit szeretnék enni, és széles mozdulattal kitárták a különböző pelyheket (kukorica, zab, mittudomén) tartalmazó konyhaszekrény ajtaját. Erre mondom én, hogy természetesen kakaót reggelizem. Vendéglátóm fogott egy börét, bele egy kis kakaópor, rá forró víz jócskán, és a végén még löttyintett bele egy kevés tejet is. Mikor ezt megláttam, majdnem szívgörcs - alig bírtam legyűrni, hát nem kívánom senkinek... :)]

Egy hibája van a Cadburysnek, hogy nehezen oldódik, így először a sok kakaót el kell dolgozni egy cseppnyi tejjel, hogy sűrű, mézszerű masszát kapjunk, és utána lehet higítani. De az íze mennyei :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!