Keresés

Részletes keresés

fugu5 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1529
"Mivel nem hozzád szóltam légyszíves maradj ki a beszélgetésből. Nem érdekel mi a véleményed."

Te tényleg "writeonly" módban fórumozol. Ha privát beszélgetést akarsz, akkor írj mailt annak, akinek szól! Majd te jól megmondod nekem, hogy mihez ne szóljak hozzá :)

Namost elméleted az rengeteg van, de az edzéssel (pontosítok: az edzésről való beszélgetéssel) töltött 1 éved alatt vajon mennyi tapasztalatot sikerült szerezned? Hogy a témánál maradjak: mondjuk egy fut sao közben, ha full sebességgel csinálod, szerinted van idő minden egyes mozdulat közben lényegesen megváltoztatni a karizmaid feszességét? Gondolj arra, hogy ha egy ostorral akarsz csapni, annak sem változik meg a hajlékonysága, amikor a vége becsapódik. Az az érzésem, hogy teljesen félreérted a lazaság fogalmát, de ez ilyen kevés gyakorlás után még elnézhető. Ami nem igazán nézhető el, az az, hogy ilyen kevés gyakorlás után ennyit okoskodsz. Persze nem feltétlenül kéne reagálni rá, csak tudod ez is hozzájárul ahhoz a mérhetetlen mennyiségű dezinfóhoz, ami a kung fu-ról benne van a köztudatban.
Előzmény: Nurag (1523)
Nurag Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1528
nevtelensaska:


Nem tudom nevtelensaska, hogy csinálsz-e valami harcművészetet vagy sem, de azt tudom, hogy egy jó ideje irkálsz(évek óta?) ebbe és a másik fórumba de arra azért nem vetted a fáradságot, hogy legyere edzeni hozzánk és megtapasztald a különbségeket. Akár csak egy hónapra is. Megtehetnéd. Mégsem teszed.
Rajtad áll...
Előzmény: nevtelensaska (1524)
KMikee Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1527
:))))))))))))))

passzoljatok már a szöveg elé egy "OFFTopic" megjegyzést, mert bár elég jók ezek a sztorik, mégis az egész kezd át menni egy harcművészetek sötét dolgai fílingbe:))
Előzmény: Gao Zhen hu (1525)
Nurag Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1526
KMikee:

Igen. Pontosan erről van szó. Van egy alapfeszültség a kézben.
Csak van egy-két apróság amit nem mondtak el nektek.
Ezt nem írom ide le. Nehogy fugu5 vérszemet kapjon és a végén még megtanulja :)

(Add meg a mail címedet és folytathatjuk ott ha benne vagy!)



Én már azon is csodálkoztam, hogy van olyan aki azt se tudja mire jó a hintafekvőtámasz.
Na de mind1.


"A csipő ráfordítása, ha jól emlékszem ICK érkezésével jelent meg"

Igen. Csipőforgatás van a Chow Gar-ban.
:)


"És ha már az ütőerőnél tartunk: a másik lényeges dolog, ami elmaradt SZVSZ az a megfelelő küzdelmi, ütő és rugó táv kialakítása (a minimális előre és hátralépegetéseket nem számítva). Erről már beszéltünk csak nem adtatok választ. Mert egyhelyből állócélpontra lezúzhatsz óriási ütéseket, lehet vele téglát meg cserepet törni, de ha folyamatosan bemozdul a célpont, előre hátra mozog (főleg ha már egy elindított ütés közben teszi (!!!) ) , akkor már mit sem ér a dolog. Biztos vannak a CGben is erre gyakorlatok, amit nekünk elfelejtettek elmondani anno!:)"

- Hmm. Nem tudom milyen iylen jellegű gyakrolatok vannak. A Chow Gar-ban az ütések és rugások is rövidtávúak. Csak addig tudsz ütni amig elér a kezed és lábad.
Méghozzá Chow Gar-osan, tehát nem fordulok ki a testtel, hogy jobban elérjem a másiakt stb.
Végül is a Chow Gar páros gyakorlatai ilyen gyakorlatok. Általában olyan közel vagyunk egymáshoz, hogy megüthetnénk-rughatnánk egymást. Vagy ha nem akkor egy belépéssel/ellépéssel megoldható.
Egyszóval rövidtávúak a technikák, nagyon nem kell a távolsággal szarozni.
Persze az már más kérdés mi van akkor ha egy magasabb emberkével kell kiállni küzdeni. De mint mindent, ezt is meg lehet oldani. Taktikázni kell. SZVSZ


- Nem hiszem, hogy a Chow Gar Mantis cserepeket meg téglákat törne. Mint mondtam a Főnix ököl másra való. :P

- Ha a "megfelelő erővel" csinálod a CG gyakorlatait akkor kifejlődik egy olyan képesség, hogy gyakorlatilag bármikor (még ütés/ védés közben is) irányt változtathat a kezed. Érezni kell a másiknak az erejét. Erre való pl a Chai Sau alapgyakorlat.


Üdv!
Nurag


Előzmény: KMikee (1521)
Gao Zhen hu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1525


Szia CIENFUEGOS!



Nem tudom, mire kellene válaszolnom? Azért, mert nem szólok hozzá mindenhez, még elolvasom. Azt gondolom, nem ugyanazt írtam, mint 1 éve, elég konkrét dolgokra hívtam fel a figyelmed. De legyen:
Nem sorolom magam az elithez! És minél többet tanulok, annál inkább látom, milyen keveset tudok.
Mikor Meng megismerkedett Krisztivel, nálunk megállt az élet. A csúcs az volt, amikor elkezdte lehozni Őt az edzésekre és azt mondta Neki, hogy foglalkozzon a kezdőkkel... T.D. Zita? Igen, ismerem azt a gerinctelen nőt. Aki kiment tanulni Franciaországba, Meng meg őrjöngött, utána akart menni, olyan szerelmes volt belé. T.D. Zita? Az a gerinctelen nő, aki még azok után is Menghez járt, hogy Meng halálosan megfenyegette a barátját és volt, hogy elment a lakásukra és rájuk akarta törni az ajtót? Hát hogyne ismerném. És az örökös? Ismered T.D. Zitát? Mert Meng a nyári táborunkban kijelentette 40 ember előtt, hogy Ő a stílus örököse. Vicc.
Volt, hogy olyan részegen jött le, hogy kiröhögte a kezdőket, egyszer még a műfogsora is kirepült. Máskor meg fejbebaszta magát a bottal. Nem sorolom fel azokat a FIATAL -néha fiatalkorú- lányokat, akikkel Meng kikezdett. Nagyon sok barátomat elvesztettem azért, mert nem láttam tisztán. Szerettem és bíztam benne. Sun Wenbintől csak keveset tanult. És igen, tudom ki a stílus örököse. Nem voltam pofátlan a fiával kapcsolatban sem. Ő legendákat mesélt róla, milyen jó és nemes. Nos, ez tényleg komoly téma, inkább hagyjuk. Kaszinók? Nem a saját pénzét játszotta el? Az volt a saját pénze, amit TŐLEM kapott. És addig nincs is gond, amig az elég neki. De amikor elfogyott, kellett még több.
Én is úgy gondolkaodtam, mint Te: az a fontos, hogy VELEM hogy viselkedik. Én azonban azt gondolom, EGY IGAZI MESTER NE CSAK FIZIKÁLISAN LEGYEN AZ. EGY IGAZI MESTERNEK SZELLEMILEG, LELKILEG, EMICIONÁLISAN ÉS ERKÖLCSILEG IS MESTERNEK KELL LENNIE. Mert ez az igazi kung-fu.
Nagyon elfáradtam már Meng BÁCSI dolgai miatt, a részemről végérvényesen lezártam őt, mégha nagyon nehéz is volt. Tanulj tőle, ha Neked jó. Szeresd őt, ha Neked jó. Csak az objektivitásra figyelj. Sok szerencsét.
Előzmény: cienfuegos (1516)
nevtelensaska Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1524
>A Chow Gar az ugynevezett függő erőt használja. Csak tippelni tudok, hogy maga
>a kifejezés mit jelent, de a lényeg, hogy a CG valahol e kettő között helyezkedik el.
>De akkor is nem a szó legszorosabban vett lazításról-feszítésről beszélek.
>Erre rá kell érezni. Gyere le az edzésre akkor megtapasztalod.
>TLM sem mondott többet erről a másik fórumon, én sem fogok.
>Hisz tudod...botorság a hadititkokat kikotyogni :)

Csak tippelni tudsz, pontosan nem tudod, elmondani nem mered/akarod, titkolozol...
Ezek utan mibol gondolod, hogy barki komolyan veszi a tudasod?
Tisztara vak vezet vilagtalant erzesem van...

TLM irta a hongkongi utrol, hogy kinai 50 ev feletti csoka nemreg kezdte es mar erosebb az itteni autentikus iskolaban tanulo 20-30 eves fiatalembereknel...
Terjeng a legenda az 1 darab koszlott hajlektalan vs 4 darab kungfuisten csufondaros osszecsapasarol...
Egyelore nem tunik ugy, hogy van ertelme hozzatok lemennem tanulni...
Előzmény: Nurag (1519)
Nurag Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1523
Kedves fugu!

Mivel nem hozzád szóltam légyszíves maradj ki a beszélgetésből. Nem érdekel mi a véleményed. Igenis beszéltem már erről magas szinten álló Kung Fu-t művelő személyekkel, instruktoraimmal. Attól, hogy nektek vmt KA nem mond el még létezhet.
Kicsit talán gondolkodni kéne és elfogadni a tényeket, nem pedig az évek óta rögzült baromságaidat szajkózni.
Előzmény: fugu5 (1522)
fugu5 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1522
Nurag, ember, te össze-vissza beszélsz! Ezeket a baromságokat az izmok feszítéséről, meg a stílusok kategorizálásáról honnan szeded? Utána olvastál szakkönyvekben? Beszélgettél tapasztalt mesterekkel vagy edzőkkel erről? Vagy csak van valami homályos elképzelésed néhány öltözői dumadélután alapján? Csodálom, hogy arhat még nem szállt rád :)
Előzmény: Nurag (1519)
KMikee Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1521
Nem felejtetted el leírni, megértettem, amit akarsz:)

Ami lejött nekem:
lágy stílus: "minden laza. (de nem TELJESEN laza)"
kemény stílus: "feszes a kéz (ami nem azt jelenti, hogy TELJESEN)"
a CG pedig "valahol e kettő között helyezkedik el."! (feszül is meg nem is:)))

Magyarul azt mondod, van benne egy alap feszültség, bár ebben nem látok semmilyen hadititkot!!! Ez teljesen természetes nem kell ezt túlreagálni, az akadémián anno tök ugyanezt mondták. Ebben a függő erőben biztos van vmi más is, gyanítom!

Ami viszont lényegesebb szerintem, hogy évekig az egyenes felsőtesttel ütést erőltették, ami maradandó nyomokat hagyott bennem és a mai napig nem tudom levetkőzni. A csipő ráfordítása, ha jól emlékszem ICK érkezésével jelent meg (egynehány gyakorlatnál), de ez már nem sokat javított a helyzeten. Ez nem tudom, most hogy van a CG-ben!

És ha már az ütőerőnél tartunk: a másik lényeges dolog, ami elmaradt SZVSZ az a megfelelő küzdelmi, ütő és rugó táv kialakítása (a minimális előre és hátralépegetéseket nem számítva). Erről már beszéltünk csak nem adtatok választ. Mert egyhelyből állócélpontra lezúzhatsz óriási ütéseket, lehet vele téglát meg cserepet törni, de ha folyamatosan bemozdul a célpont, előre hátra mozog (főleg ha már egy elindított ütés közben teszi (!!!) ) , akkor már mit sem ér a dolog. Biztos vannak a CGben is erre gyakorlatok, amit nekünk elfelejtettek elmondani anno!:)
Előzmény: Nurag (1519)
Nurag Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1520
Elfelejtettem leírni a lényeget:


A különbség ott lehet, hogy MENNYIRE lazítjuk el karunkat és utána MENNYIRE feszítjük meg.

Szerintem ez az egyik szempont amitől különbözik egyik stílus a másiktól.
Nurag Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1519
KMikee:

Ez pontosan így van ahogy leírtad. Először "laza" a kéz utána meg "megfeszül" a kéz.
A kérdés már csak az, hogy melyik stílusnál mennyire lazul illetve feszül meg a kéz.
Mint írtam, vannak a lágy, fél-kemény és kemény stílusok. Épp ebben (ebben is) különböznek egymástól.

Abban egyetérthetünk, hogy egyik stílusban sincs TELJES lazaság. Pl.: ha teljesen ellazítom a kézfejemet akkor az lógni fog. Ilyen nincs. Valamenyi tartás mindig van a kezekben/karokban.

Ha pl a Xing Yi Quan-t vesszük, az ugye egy lágy stílus. Ez azt jelenti, hogy amennyire csak lehet minden laza. (de nem TELJESEN laza)
Az ütés pillanatában egy pillanatra megfeszül a kéz. Utána megint ellazul.

Vannak a kemény stílusok, ott már ha jól tudom alapból feszes a kéz (ami nem azt jelenti, hogy TELJESEN), és amikor kiütnek akkor még jobban megfeszülnek az izmok.


A Chow Gar az ugynevezett függő erőt használja. Csak tippelni tudok, hogy maga a kifejezés mit jelent, de a lényeg, hogy a CG valahol e kettő között helyezkedik el.
De akkor is nem a szó legszorosabban vett lazításról-feszítésről beszélek.

Erre rá kell érezni. Gyere le az edzésre akkor megtapasztalod.
TLM sem mondott többet erről a másik fórumon, én sem fogok.

Hisz tudod...botorság a hadititkokat kikotyogni :)


Üdv!
Nurag
Előzmény: KMikee (1518)
KMikee Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1518
Nurag,

lehet, hogy 4 féle képpen lazítanak és 28 féle képpen feszítenek a kínaiak, de amikor gyorsul a kéz akkor lazának kell lennie (valamelyik a 4ből), amikor becsapódik, akkor pedig feszülnie, mert máshogy SZVSZ nem megy... ezért írtam, hogy ezzel nem lőttek mellé!
Ezek szerint a CG-ben ez nem így megy,ezért kérlek írd le hogyan, ha nem így (de ne azt, hogy ez egy egészen speciális erőtípus, amit nem lehet leírni:))) )!

(Egyébként el nem tudom képzelni, hogyan lehet 4 féle képpen lazítani, úgy hogy annak jelentősége is van)

Üdv,


U.I.: Ki az a MENG Bácsi?:))))))))
Előzmény: Nurag (1508)
Kreta Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1517
Nuncsaku volt a jeled? :)
Előzmény: Mantispirit (1512)
cienfuegos Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1516
Elnézést kérek tőled, hogy szokásom beírni a fórumba, amikor Meng Xian Tang Magyarországra jön. Nem akartalak ezzel megbántani. Látom a szívedre vetted, bár fingom sincs miért.
Te aztán nem bírod ki, hogy ne reagálj mindenre, nem igaz? (bár gondolom, ezt is visszfordítod rám, és hozzávágsz egy tucat szmájlit, általában úgy szoktad). Mindenestre örülök, hogy vetted a lapot, és észrevetted, hogy én nem igazán akarom folytatni ezt a vitaszerű kis konverzésönt. Nem látom értelmét.
Harag nincs, remélem.

Mantispirit: Légyszíves szólj már NK-nak valamilyen módon, hogy tiszteljen már meg azzal, hogy elolvassa a válaszomat, mert látom egy évvel ezeleőtt ez nem sikerült neki. Akkor ugyanazt a hsz-t írta be, mint most, én pedig ugyanazt válaszoltam, mint most, aszzem minden kérdésére leírtam az ÉN személyes tapasztalataimat.

Ha egyszer valaki elszánja magát, hogy beírjon egy fórumba, akkor vegye már a fáradtságot, és a reakciókat is olvassa el arra, amit beírt, ne adj isten, ő is magyarázza már valahogy a dolgokat, könyörgöm.

Előre is köszönöm mindkettőtöknek.

cienfuegos
Előzmény: arhat (1515)
arhat Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1515
Gondolom akkor, amikor Meng bácsi újra eljön, és világgá fogod kürtölni e hírt....mint ahogy ezt eddig is mindig tetted...:)))

"Mindenkinek további jó edzést, és bocs ha valakit eseteleg megsértettem, nem volt szándékos. Egy év múlva találkozunk. :D"

:))) Te tényleg csak "írás" módban használod a Fórumot????

üdv:arhat
Előzmény: cienfuegos (1514)
cienfuegos Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1514
Na jó, nekem se időm se türelmem se hozzád se ehhez a vitához, őszintén szólva idáig azért már nem szívesen süllyedek le. Ez a beszélgetés kezd fájdalmasabbá válni, mint szórakoztatóvá.

Kicsit izzadságszagú minden reakciód, és tökéletesen igazoltad minden szavamat.

Meng bácsiról mindenki enyémmel ellentétes véleményét természetesen elfogadom, nem célom semmiről meggyőzni senkit, egy szerűen annyi, og nekem szögesen ellentétesesek a tapasztalataim.

Természetesen igazad van pajtás, magamból indultam ki. Még nem tudom hogyan és miért, de majd kideríted, ahhoz is értesz.
Ja, és komolyan azt gondolom, hogy neked számít a fórumozók megítélése. Nem tudom, mégis mi alapján fordítottad vissza rám, mikor évente egy-két alkalommal nézek ide be, de ebben sem vitatkozom veled, biztos valami frappáns és mókás dolgot írnál rá, én meg "égetném magam" a többi fórumozó előtt, és hát ugye tudjuk, mióta megírtad, hogy nekem az számít igazán...gratulálok Scherlock. Az irónia kiolvasása a sorokból látom nem erősséged.

Mindenkinek további jó edzést, és bocs ha valakit eseteleg megsértettem, nem volt szándékos. Egy év múlva találkozunk. :D

cienfuegos
Előzmény: arhat (1513)
arhat Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1513

"Bevallom, egy kicsit engem is szórakoztatsz. Fóleg azzal a próbálkozással, ahogy be akarod bizonyítani itt a fórumon, hogy milyen hülye és tapasztalatlan vagyok, és természeretesen te az ellenkezője."

Hidd el nem kell nagyon feszítenem magam...megteszed ezt Te magad is. :)

"Mindenestre te is ideges lehetsz kicsit, mert mintha hiányozna szavaidból az eddigi mesterkélt méltóság."

:))) Komolyan gondolom a szmájlikat, tényleg erősen mosolygok...miért lennék ideges? Erre nem nekem van okom.
Ha ismernél, akkor tudhatnád hogy nem vagyok mesterkélt.....nagyon mellényúltál..:))))

"Figyu engem ez az egész annyira nem érdekel. OK, hülye vagyok. OK, hat rám az öreg (főleg úgy hogy 1 évben csak 1 hónapot tud itt lenni.) OK, biztos igazad van, okoskodok, de nincs mire. (azért egy példát hozzál már fel, mivel okoskodtam, a kiváncsiságom könnyen legyűrt)
Ez a rész már túl színvonaltalan ahhoz hogy reagáljak."

Mégis megteszed...:)) Én kihagyom most a magas labdát...:)

"Más: hogy más iskolákban hogyan viselkedik, arra csak azt tudom mondani, hogy most már sehogy, mert nem jár más iskolába. Azt pedig sose tagadtam, hogy nehéz ember, gyakran konok és önfejű. De akkor is Mester. (nem akarom felhozni párhuzamként Si Gungot, bár megtehetném) Ha régen más iskolákban nem túl etikusan viselkedett, azt elhiszem - anno mondtál is valami ilyesmit."

Na igen...valamikor régen néhány napja (ha emlékszel) pont ilyesmi volt a "beszélgetésünk" egyik kiinduló pontja......mások tisztelete, kit hívunk Sifunak, miegymás...
Belátod, hogy Meng bácsi bizony-bizony messze áll néha az etikus viselkedéstől....Tehát nyílván van egy réteg akinek az értékrendjében nem üti meg a Mester szintet....emberileg. És nem kell elhinned senkinek semmit...emlékszem régen a Déli Mantis iskola tagjai is ilyen szemüvegen keresztűl nézték a világot. Nézd meg ma Őket.
És ezen sajnos nem tudok mosolyogni.

"Ez a beszélgetés kezd kicsit kispályás és gagyi lenni, de a fórumlakól előtt még jól kijőhetsz belőle. Ez számít, nem?"

Komolyan azt gondolod, hogy számít nekem a Fórumozók megitélése?? Gyanítom magadból indultál ki...:))

"Ja és ha ilyen :)) mosolyjelet teszel a hsz végére, attól nem lesz maga a mondanivaló viccesebb."

Nem vicces, hanem én mosolygok...:))) Ezek a dolgok nem viccesek, csak én röhögök rajta...miután nem függök senkitől, megtehetem. Te nem. Te függsz...jelen pillanatban Meng bácsitól. Ennyi. Érted? :)))

"Egyébként örülök, hogy nevetsz a dolgokon és nem sértődsz meg, mert semmit sem annak szántam."

Én sem.
Kacu.


üdv: arhat
Előzmény: cienfuegos (1507)
Mantispirit Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1512

nem úgy értettem a bemutakozást de mind1.:)

igen oviban kezdtem kungfuzni  és kb 4 évet az alap állásokkal és a lépésekkel,na meg az ütéssel és az egyenes rúgással töltöttem.

a 4 év Seven Star az a korszak amikor egyesületbe kerültem.

Előzmény: fugu5 (1511)
fugu5 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1511
Te szerencsétlen, nem kell bemutatkoznod, ott vagy iwiw-en is az ismerőseim között. Asszem magamnál voltam, amikor visszajelöltelek :) A 15 éves harcművészeti tapasztalatod pedig nagyon viccesen hangzik. Oviban kezdted? Hmm... És az a négy év, amit a Seven Star-ban töltöttél, ennek melyik részét fedte le?
Előzmény: Mantispirit (1509)
Nurag Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1510
Ja igen. Elfelejtettem vmt. Ezt már régóta be akartam írni csak mindig elfelejtettem:



akapat:

"...bármely rágalmazást amely személyemet érinti, írásaimat/idézeteimet, gondolataimat környezetéből kiemelve eltorzítva mutatja be..."


Szeretnék itt megjegyezni egy-két odlgot.
Az írás és az idézet NEM ugyanaz.

Tisztelt akapat!
Az idézetet általában idézőjelbe szokták tenni és odaírják alá a forrást is. Az Akadémia honlapján a Sárkányfelhő társaság résznél valóban van 2 db idézet (forrás nélkül). Ezzel csak egy gond van. Egy deka idézetét sem írtam be a fórumba.

Ezt írtam ide be (nem idézet volt):

"A Sárkányfelhő szó egy paradoxont, látszólag ellentmondó képet vetít elénk.
A mítikus sárkány örvénylő tekergése, kisugárzó ereje és lenyűgöző gyorsasága szinte megborzongat. Kínában a császár jelképe,az isteni hatalom szimbóluma.
A felhő légies, szinte víziószerű. Ellenállás nélkül sodródik és alakul kitöltve a rendelkezésére álló teret,vagy éppenséggel elnyelve és átengedve bármit, ami belép látszólagos határain belülre"

1. ez NEM idézetként van feltüntetve a hónlapon.

2. nincs kiemelve eredeti szövegkörnyezetéből. Ez a teljes szöveg ami erre a kis részre vonatkozik.

3. Ha pedig egyszerű írás/gondolat, akkor pedig jogunk van elmondani a véleményünket.




Kreta:

Valóban. Ez tényleg vicces.
Egyébként örömmel látom, hogy most már mindenki mosolyog és boldog.
Örülök neki

Igazából nem nagyon merek már megszólalni :P de még mindig epekedve várom az Akadémiások NEM elfogult véleményét az edzésmódszerrel és a technikai információkkal kapcsolatban. Sőt még ott van a Chi is. Arról se hallotuunk még semmit.

Feltéve ha még látogatják a fórumot...mert hát ugye megtíltották nekik, hogy ezt a fórumot olvassák és hozzászóljanak. Ezt már én sem bírom...
:)))))))))))))


További jó edzé.... :)))



Mantispirit Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1509

Kedves fugu5!

 

nyugodtan hívj Daninak, hisz ez e nevem (legalábbis az anyakönyvben ez áll):)))

akkor bemutatkozom neked, valszeg ez nem történt meg a táborban amit együtt töltöttünk:)

ma még 17, de holnap már 18 évesen, nem teljesen tönkre ment térddel, hanem nagoyn szépen javuló térddel, március 8án már 15 éves tpaasztalattal a kínai harcművészetek világában, van nagy arcom, mert én úgy tanultam hogy ha valami nem tetszik akkor azt meg kell mondnai és meg kell vitatni, és becsmérelek egy embert, akivel kapcs.ban kétségeim vannak, hiszen én is kerültem vele fizikai kontaktusba, és arról végképp nemt ehetek hogy mióta edz:)

 

Előzmény: fugu5 (1498)
Nurag Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1508
KMikee:

"a "lazítás-feszítés-lazítás" dologgal szerintem annyira nem lőttek messze, mert ez ha jól tudom minden HM-ben, így van... "

- Hidd el, messze lőttek vele :)
Máshogy kell lazítani és feszítenia lágy, a félkemény és a kemény stílusoknál és a Chow Gar meg végképp elég speciális ilyen téren.

Olyat is hallottam, hogy a kínaiaknál 4 különféle?? szó van a lazaságra ami ráadásul 4 különböző lazaságot jelent. Ha ez igaz akkor meg végképp tudni kéne, hogy pontosan hogyan is kéne csinálni...
:D



fugu5:

"A hát tartását is milliószor kijavították úgy, hogy megfogták a hátadat, és addig nyomkodták, amíg jó nem lett. Mondom, az más kérdés, hogy sokan már 5 perc múlva elfelejtik, amit tanultak."

- hát a milliórszor kijavitották kicsit túlzás. Az lehet, hogy ki-ki javítgatták néha. De attól, hogy kijavítottak, attól még nem fogod azt tudni. Nagyrészt ráérzésen/megérzséen múlik az egész. Ezért kell minden edzésen kijavítani ha vki rosszul csinálja. És ez nem törént meg. SZVSZ
cienfuegos Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1507
Bevallom, egy kicsit engem is szórakoztatsz. Fóleg azzal a próbálkozással, ahogy be akarod bizonyítani itt a fórumon, hogy milyen hülye és tapasztalatlan vagyok, és természeretesen te az ellenkezője.
Mindenestre te is ideges lehetsz kicsit, mert mintha hiányozna szavaidból az eddigi mesterkélt méltóság.
Figyu engem ez az egész annyira nem érdekel. OK, hülye vagyok. OK, hat rám az öreg (főleg úgy hogy 1 évben csak 1 hónapot tud itt lenni.) OK, biztos igazad van, okoskodok, de nincs mire. (azért egy példát hozzál már fel, mivel okoskodtam, a kiváncsiságom könnyen legyűrt)
Ez a rész már túl színvonaltalan ahhoz hogy reagáljak.

Más: hogy más iskolákban hogyan viselkedik, arra csak azt tudom mondani, hogy most már sehogy, mert nem jár más iskolába. Azt pedig sose tagadtam, hogy nehéz ember, gyakran konok és önfejű. De akkor is Mester. (nem akarom felhozni párhuzamként Si Gungot, bár megtehetném) Ha régen más iskolákban nem túl etikusan viselkedett, azt elhiszem - anno mondtál is valami ilyesmit.

Ez a beszélgetés kezd kicsit kispályás és gagyi lenni, de a fórumlakól előtt még jól kijőhetsz belőle. Ez számít, nem?

Ja és ha ilyen :)) mosolyjelet teszel a hsz végére, attól nem lesz maga a mondanivaló viccesebb.

Egyébként örülök, hogy nevetsz a dolgokon és nem sértődsz meg, mert semmit sem annak szántam.

Üdv

cienfuegos
Előzmény: arhat (1505)
Kreta Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1506
Így öregen ez a "mesterem és ezért imádom" "gyakorolj és kussolj" hozzá állás nem nagyon érthető.
Más nem dolgozik? Nincs más emberekkel relációba?
Milyen már amikor egy cégen belül elismert emberkének így kéne viselkednie? :)
Mókás hogy Mantisspirit egy rossz mondatán mennyit lehet lovagolni, és emögé bújva a többi kérdést figyelmen kívül hagyni. :) Nurag asszem nem mondta hogy leverné KA-t mégis neki is bizonyítani kéne? :)
Mókás ez a fórum :)
arhat Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1505

"Megbántani nem akartalak, és akinek úgy istenigazából vissza kellene venni az orcájából kettőnk közül, az szerintem nem én vagyok. Ritkán jövök ide, én nem itt okoskodok a fórumon, hanem csinálom a dolgom. Színvonalas beszélgetésünk ezzel azt hiszem véget ért, érdemben eddig sem sokat mondtál nekem, azt hiszem ezután sem fogsz. Maradok tisztelettel, és elnézést ha megbántottalak volna (amit nem hiszek)."

Gyanítottam, hogy nem ismered annak a mondásnak az értelmét...:)) Nem baj, egyszer megértheted....:))
Dehogyisnem okoskodsz...csak neked nincs mire...;-)


"nekem az a fontos, hogy VELEM hogyan viselkedik, és NEKEM mit és hogyan tanít. A többi maszlag - ne haragudj - de annyira nem."

Látom rendesen hat rád az öreg....:)))

Akkor az nem érdekel, hogy hogyan viselkedik mások iskolájában, mit csinál egy edzőtáborban, másoknak mit tanít...Ugye? Rendben van. Ez így helyes....

üdv: arhat

Ui: rémesen szórakoztatsz.....:))

Előzmény: cienfuegos (1504)
cienfuegos Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1504
"Talán ha egyszer levennéd az arcodat, és elsétálnál mellette akkor ráébrednél...:))" na arhat, most NEM csalódtam! Nyilván ez a Bölcs de ugyanakkor jópofa beszólás akart lenni, szerintem egész jó riposzt lett.
Ne haragudj, nem nagyon szeretem az ilyen típusú "mondok valamit de semmit nem mondok"-típusú hszeket. Ezekkel nem sok mindent tudok kezdeni. Megbántani nem akartalak, és akinek úgy istenigazából vissza kellene venni az orcájából kettőnk közül, az szerintem nem én vagyok. Ritkán jövök ide, én nem itt okoskodok a fórumon, hanem csinálom a dolgom. Színvonalas beszélgetésünk ezzel azt hiszem véget ért, érdemben eddig sem sokat mondtál nekem, azt hiszem ezután sem fogsz. Maradok tisztelettel, és elnézést ha megbántottalak volna (amit nem hiszek).


Kedves NK,

nem akartalak téged sem megbántani, de tény hogy Meng csalódott benned, de ha figyeltél, odaírtam, hogy valószínűleg TE is BENNE. Nem istenítem őt, de a Mesterem. Ugyanakkor igazságtalan sem akarok lenni veled, ezért nem alkotok véleményt az Ő vélenye szerint. Nem ismerlek személyesen, így nem is tudnék véleményt alkotni rólad.

A "magyar harcművész elit" (ami elég röhejes kifejezés, gondolom páran innen oda sorolják magukat, legalábbis arhat biztosan) véleménye nem igazán érdekel. Miért érdekelne? Leginkább magammal foglalkozom, magamat edzem.

Akkor viszont még egyszer, mert egy éve úgy látom azért nem figyeltál a válaszomra:

2 év alatt soha de soha nem láttam részegen Meng bácsit, pláne edzésen. Nehezen is tudom elképzelni, de persze előfordulhat, hogy volt ilyen nálatok, honnan tudnám?

Régi tanítványai közül páran átjöttek hozzá, de amikor Meng bácsi egyre kevesebbett tudott budapesten tölteni, akkor lemaradoztak.
A Kriszti aztán kurvára nem (bocs a kifejezésért) örököse semminek. A Mester sem foglalkozik vele, ha itt van, néha felhívja, hogy mi van vele. Ennyi.
A stílust Sun Wen Bintől tanulta.
Kínában nem neki vannak iskolái, hanem a tanítványainak. Ha öt ilyenben nem voltunk nála Quindaoban, akkor egyben sem.
A fiáról nem sokat tudunk, magától nem mondta el, de nem is voltam olyan pofátlan, hogy családi dolgokról faggassam.
Ami igaz: szereti a kaszinót, de a saját pénzén kívül még semmivel sem játszott. Én egy alkalomról tudok, mikor kaszinóba ment Pesten, előtte én vittem haza Kocsival T-D Zitához (gondolom őt ismered), akkor mondta nekem, hogy elnéz. Miért ne tenné? Sört is ivott velünk. Többször is. ÉS? Nem lehet?
Hát nem tudom ki lehet a Sun Wen Bin IGAZI örököse, te nyilván tudod (a szevaidból ezt szűrtem le.)

Meng bácsis sztoriaidat nyugodtan tálald ide ki, engem nem zavar. Ettől még tisztelem és szeretem őt, mert nekem az a fontos, hogy VELEM hogyan viselkedik, és NEKEM mit és hogyan tanít. A többi maszlag - ne haragudj - de annyira nem.

Maradok tisztelettel
cienfuegos
arhat Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1503
Persze, de az általad megnevezett egyén talán ezt nem akarta....:))
Tévednék? :))
Engem aztán nem érdekel...ha akar valaki, akkor megkeres...:))

üdv: arhat
Előzmény: fugu5 (1502)
fugu5 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1502
Kedves Tamás! :D Pont az anonimitás miatt tart itt ez a fórum (meg az összes fórum). Egyébként Te is, én is többször felfedtük már itt a kilétünket, szóval nekünk mindegy, nem? ;)
Előzmény: arhat (1500)
Gao Zhen hu Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1501


Üdvözlet minden fórumozónak!



Nagy Károly vagyok, a Magyar Kungfu Egyetem vezetője. Viszonylag rég jártam már itt, ezért kicsit visszamenőleg fogok bizonyos személyeknek válaszolni, elnézést kérek. Mivel azonban mind az Iskolánk, mind személyem érintve van néhány hozzászólásban, engedjétek meg, hogy reagáljak.


1. LOCSOLÓKOCSI:


Szia!

Nem, mi nem tanítjuk arra a tanítványainkat, hogy szidjanak más Iskolákat. Igen, én is elítélem azt a STÍLUST, ahogy Nuraq és Mantisspirit hozzászólnak. De Ők nem egy Iskolát szidtak, "csak" egy embert. És mivel a Fórum a szabad véleményeknek ad megnyilvánulási lehetőséget, Nekik is joguk van hozzászólni. A stílusuk tényleg hagy kívánnivalót maguk után, de ezt tudjuk be annak, hogy fiatalok és meggondolatlanok. 10-15 év múlva biztosan diplomatikusabbak lesznek.


2. VITAEZ:


Szia!

Írtál egy olyan mondatot, ami az egyik legnagyobb ostobaság, amit valaha hallottam: -"Mester az, akinek tanítványai vannak..."
Nem az a mester, akinek tanítványai vannak. Kezdhetnénk erről vitát, de ha veszed a fáradtságot és elgondolkozol egy kicsit jobban, magad is rájössz, micsoda butaság ilyet mondani.


3. WAIHANG:


Szia!

Igen, igazad van. Egy MESTERT tisztelni kell. Igen, más ember MESTERÉT is tisztelni kell.
Nekem -és szerencsére egyre többeknek- valószinűleg mást jelent az a szó: MESTER. Furcsa lesz ezt pont éntőlem hallani ezen a fórumon - hiszen az évek szinte ősellenségekké tettek minket Kapecska Attilával -, de igen, Attilában is van tisztelni való. Évtizedek óta gyakorol és hosszú ideig a jószándék vezette. Valaha jóban voltunk, többször mentünk egy autóval Bécsbe edzeni, ki-ki a maga MESTERÉHEZ. Ha valaki rádöbben, hogy elpocsékolt 20 évet az életéből valami olyanra, amit eredetinek tartott, majd ott áll 300 ember előtt és el kellene valahogy mondani, hogy kamu volt az egész, ez enyhén szólva nehéz ügy. Más az, hogy miként cselekedett. Ezt nem a mi tisztünk megítélni. Én ezért és CSAK EZÉRT tisztelem. Hogy mint harcművész milyen, azt hagyjuk végre, annyian lerágták már -köztük én is- ezt a csontot.
Nem tudom, mit tanulsz, de ha Hsing-I-t, akkor nem ártana utána nézned, mit mond a stílusotokról maga Di Guoyong MESTER. Az Ő tanítása szerint a Hsing-i erejének használata 3 fokozaton kell keresztülmenjen: a ming jiu szinten a lépéseknek HANGOSNAK KELL LENNIÜK, DOBBANTANI KELL. Tehát mantisspiritnek igaza volt. És hogy 4 év alatt megtanulható lenne? Zhao Zhong MESTER mikor Hsing I-t tanult Liu Hua Pu MESTERTŐL, 3 évig csak az alapállásokat kellett gyakorolnia. Tudod ki Zhao Zhong? Nézz utána.


4. CIENFUEGOS:


Szia!

Azt hittem, a Meng BÁCSIS témát már lezártuk, igyekeztem diszkrét lenni és nem megbántani sem Téged, sem tanítódat. TE SEMMIT NEM TUDSZ MENG XIAN TANGRÓL!!!
Tisztelettel -és most utoljára- kérlek, hogy a jövőben NE EMLÍTS ENGEM EGYÜTT MENG BÁCSIVAL és ne nyilatkozz arról, milyen ember vagyok, vagy Meng BÁCSI milyennek tart. Nem szeretném és nem kívánom, hogy akkorát csalódj abban az emberben, mint nekünk kellett 6 év után. Addig mi is azt hittük, hogy ismerjük. Addig is néhány olyan kérdés, amit feltehetsz Mengnek, ha mered:

- ha ilyen híres, miért nincs iskolája Kínában?
- mi van a fiával, a híres harcossal, a család büszkeségével?
- miért nincs vele egyetlen olyan tanítványa sem, aki velem együtt tanult tőle?
- milyen MESTER az, aki részegen jön edzést tartani?
- milyen MESTER az, aki kaszinókban játsza el az iskola pénzét?
- milyen MESTER az, aki kinevezi örökösének a huszonéves magyar szeretőjét?
- ki a Sun Bin Quan stílus IGAZI örököse?
- Ő kitől tanulta a stílust?


Ha akarod, kavard fel az állóvizet. Ha viszont Neked jó igy, szereted Őt és tiszteled, akkor töröld ki ezeket a kérdéseket a fejedből. De zárd le a témát velem és Meng BÁCSIVAL kapcsolatban végleg, mert ha folytatod, itt fogok kipakolni mindet Róla, bizonyítékokkal együtt.





Végezetül kérek minden OLYAN EMBERT, AKI A MAGYAR KUNGFU EGYETEM TANÍTVÁNYA, a jövőben fejezze be mások pocskondiázását. Ha nálunk van és szeret ott lenni, örüljön, hogy megtalálta a helyét. Edzen, gyakoroljon és ne másokkal foglalkozzon.



Eredményes gyakorlást mindenkinek. Tisztelettel


Nagy károly
arhat Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1500
Kedves Márton!

Hagyjuk meg a Fórum anonimitását...kérlek...:)) Írd meg e-mailben ha akarod...:))

üdv: arhat
Előzmény: fugu5 (1498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!