Keresés

Részletes keresés

SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1119

Szívesen válaszolok. Tedd fel a kérdésedet értelmesen!

Előzmény: elpazarolt tehetség (1116)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1118

Talán valóban úgy jártam volna, ahogy írod.

Pál apostol is, kővel (nem ám paradicsommal) dobálta - ha nem is Jézust, de István vértanút. Aztán mégis Jézus követője lett.

 

Egy másik topic szól az épp soron következő eretneküldözésről. Nézz át a vallásszabadsággal foglalkozó vitakörbe!

 

A tudósokkal kapcsolatban csak azt szerettem volna mondani, hogy ők is csak annak húzzák a muzsikát, aki fizet. Amikor a neoliberális, szabadkőműves bankoligarchák fizetnek, akkor a darwinizmusról zengedeznek dicshimnuszt. Ha esetleg a vallási fundamentalisták vennék át a világ irányítását, mindjárt sokkal kevesebb követőtök lenne. Ellenben hirtelen megszaporodnának a kerációban hívő tudósok. Mert a tudomány szentjeinek is csak maguk felé hajlik ám a kezük. Lásd a GMO híveit!

 

Előzmény: MageGuild (1115)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1117

Nem látom be, hogy 2 milliárd év alatt egyik fajból egy másik faj lehet.

Azt azonban tudom, hogy ha 2 milliárd évvel ezelőtt "A" faj létezett, és 2 milliárd évvel később abból "B" faj lett, akkor kellett hogy legyen egy konkrét pillanat, amikor az adott faj sem "A", sem "B" nem volt. Hanem egy átmeneti izé. Ezt az átmeneti izét azonban senki sem találja. Ezért én élek a gyanúperrel, hogy nem is létezett. Ellenben mind az "A", mind a "B" faj megvolt már a teremtés pillanatában. A 2 milliárd évet meg felejtsük el. Az egész nem régebbi, int 6000 esztendő.

Előzmény: MageGuild (1114)
elpazarolt tehetség Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1116

A kérdés nem ostoba,csak a példa kisarkított.

De látom te az őszinte válaszokat megkerülöd.

Ha árnyalt kérdést teszek fel neked,úgy teszel,mint aki nem érti,ha kisarkított kérdést teszek fel hogy ne beszélhess mellé,akkor lehülyézed a kérdést és így menekülsz el a válasz elől.

De rossz hírem van,hiába nem válaszolsz nekem,magadnak muszáj lesz :)

Előzmény: SCJC (1082)
MageGuild Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1115

"Az ne tlvesszen meg, hogy az egyetemeken és az akadémiákon mást mondanak!"

 

- Az Akadémiákon az Evolúcióelmélet alapszintű tényállás. Akárcsak az Egyetemeken. Amúgy meg Biológia Érettségi alaptétel.

 

"Majd változik a tudomány álláspontja."

 

- Persze fog. Az Evolúcióelmélet egyre jobban fel lesz derítve és kielemezve. Néhány vonásában csiszolnak majd. De az Evolúcióelmélet maradni fog.

 

"Pár év, és a nagyhatalmú tudósok azt mondják, amit az egyház szeretne hallani..."

 

- Hát ha megint lesz Eretneküldözés és nyilvános akasztás, akkor meglehet. De amíg a tisztesség a mérték alapja, addig sohasem teljesül ezen vágyad.

Amúgy meg Jézust is éppen a hívők dogmatizmusa vitte a keresztre. Ha ott lettél volna, te is paradicsommal dobáltad volna, hiszen Istenkáromló.... hogy képzeli, hogy magát Istennek nevezi? :D :D

Előzmény: SCJC (1112)
MageGuild Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1114

"Szóval, az evolúciót úgy kell elképzelni, mint egy 3D rajzfilmet. Lassan megnyúlik az orrod, s már nem is ugyanaz a faj leszel, hanem egy alantasabb, és mehetsz a gázkamrába? Szerintem ti a rasszizmus melegágya vagytok."

 

- Nem vagyunk a rasszizmus melegágya, és ezzel sem lejáratni, sem felbosszantani nem fogsz.

 

Egyébként az Evolúciót akár felfoghatod 3D rajzfilmként is, ha az közelebb hozza a dolgot vizuálisan.

 

Először is azt kell megjegyezned, hogy nem is az egyedek, azaz én vagy te vagyunk a replikációs egységek, hanem a bennünk lévő gének. Tehát a Evolúciós történet nem is az egyedek replikációjáról, lemásolásáról szól, hanem a gének lemásolásáról. Kicsit megalázó nem? :D

Ám a gének csomagokban replikálódnak, és eme csomagok szoros egységet alkotva együtt működnek, hogy együttes erővel létrehozzák a saját maguk lemásolásához szükséges gépezetet. Ezek a gépek vagyunk mi, egyedek.

 

A hatalmas másolási procedúra folyamán azonban egy-egy gén rosszul másolódik. A folyamat új gént hozhat létre, pusztán azért, mert a folyamat tökéletlen. Ha pedig az új gén hatékonyan kooperál a régiekkel, akkor az általuk közösen létrehozott gépezet még hatékonyabb lesz feladatai elvégzésében. A gép persze ebből csak annyit vesz majd észre, hogy kicsit meszebbre lát, vagy nagyobbat ugrik, vagy tovább bír  víz alatt maradni, vagy amíg a többiek megbetegszenek X baktériumtól addig ő talpon marad. Így ez a gép dja majd tovább a géneket köztük azt az egy újat is. És így idővel az új gén általánossá válik a populációban. A faj ettől fogva már nem ugyanaz, mint volt. Egy teljes génnel különbözik a régitől.

 

Most vegyél 2 milliárd évet, és képzeld el mi lesz az egysejtűből, ha minden tizedik generációban egy-két új gén elterjed?

Hát nem kell mindjárt a legnagyobb eszmei ugrással egysejtűből embert elképzelned, de ha belátod, hogy őscickányból macska lehet pár évmillió alatt, akkor máris elfogadtad a Evolúciót.

Előzmény: SCJC (1110)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1113

A ti érveitek semmivel sem változatosabbak!

Előzmény: Törölt nick (1108)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1112

Így van. Csinálja mindenki azt, amihez ért.

Az ne tlvesszen meg, hogy az egyetemeken és az akadémiákon mást mondanak!

Majd változik a tudomány álláspontja. Idő kérdése. De ahhoz nem szükséges annyi idő, mint az "evolucióhoz". Pár év, és a nagyhatalmú tudósok azt mondják, amit az egyház szeretne hallani...

 

Előzmény: MageGuild (1105)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1111

A svédek, az etiópok, meg a pigmeusok úgy lettek, hogy az emberek nem akartak (már akkor sem) szétszéledni a földön, hanem egy hatalmas tornyot akartak építeni. Amely az égig ér, és ki akarták űzni Istent az égből. Azt hitték, hogy ez lehetséges. Ma is sokan így vannak. Isten helyébe szeretnének lépni. Valamelyikőtök le is írta, hogy ő jobb lenne istennek, mint Isten.

 

Azoknak az embereknek az volt az erősségük, hogy egy nyelvet beszéltek, és a vezetők képesek voltak rákényszeríteni az akaratukat a többiekre. Isten tehát összezavarta a nyelvüket, hogy ne értsék egymást.

 

Irányíthatatlanná vált a toronyépítés. A vezetők parancsait immár meg sem értették, és az emberek dolgavégezetlenül szétszéledtek.

 

Egyúttal - akaratuk ellenére is - Isten eredeti parancsát hajtották végre: szétszéledtek, elkezdték betölteni a földet. Mégis az lett, amit Isten rendelt, és nem az, amit az emberek vezérei akartak.

 

 

Előzmény: ZULLU (1104)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1110

Szóval, az evolúciót úgy kell elképzelni, mint egy 3D rajzfilmet. Lassan megnyúlik az orrod, s már nem is ugyanaz a faj leszel, hanem egy alantasabb, és mehetsz a gázkamrába? Szerintem ti a rasszizmus melegágya vagytok.

 

 

 

Előzmény: MageGuild (1103)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1109

Ünnepélyes pillanat. Most váltál trollszűrőre megéretté.

Előzmény: SCJC (1107)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1108

Nem volt ember, akinek majmok voltak a szülei. De tudod hogy ezt már hány Valóságtagadónak magyaráztam el előtted? Végigjárva ugyanazokat a dialógusokat, értelmetlenül? Hogy aztán mikor körbeér a téma, végigzongorázva minden kis részletet, végül újra feltegyék ugyanazokat a kérdéseket, amiket már egyszer letisztáztunk?

 

Néha olyan ez, mintha nem embernek mondanánk, hanem tagadószoftwernek. És ezek a hülye szoftwerek nem is különböznek, hogy legallább érdekes legyen. Az ilyen brossúramásolóknak, akik kész mondatokat terjesztenek vírusként, ostorral verném el a seggüket.

Előzmény: MageGuild (1106)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1107

Mert az evolúció tana nem a valóság. Hanem kísérlet csupán a valóság megmagyarázására.

Ha azonban magát a tant állítod be valóságnak, az egyfajta hit.

Azért írtam, hogy szégyen rád nézve, mert engem állandóan a hitem miatt froclizol, miközben te is "hívő" vagy. Felvilágosult ateista hívő.

Előzmény: Törölt nick (1102)
MageGuild Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1106

"Nem, én azon csodálkoztam, hogy vannak, akik szerint volt olyan mutációt tartalmazó ember, akinek a szülei azelőtt majmok voltak."

 

- Ilyen hülyeséget senki sem állít. Mikor érted már meg, hogy mi a különbség egy vonallal elválasztott két szín, és a szivárvány átmeneti árnyalatai között?

 

Nem volt ember, akinek majmok voltak a szülei. De tudod hogy ezt már hány Valóságtagadónak magyaráztam el előtted? Végigjárva ugyanazokat a dialógusokat, értelmetlenül? Hogy aztán mikor körbeér a téma, végigzongorázva minden kis részletet, végül újra feltegyék ugyanazokat a kérdéseket, amiket már egyszer letisztáztunk?

Előzmény: SCJC (983)
MageGuild Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1105

Ezzel nagyjából a Keresztény vallást jellemzed.

 

Az Evolúciót meghagyhatod az Egyetemenek és az Akadémiáknak, ahol ezt nálad jobban tudják.

Előzmény: SCJC (978)
ZULLU Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1104

"az ember jottányit sem változott genetikailag a teremtés óta..."

 

Jóvann na. De akkor honnan másztak elő a svédek, az etiópok, a pigmeusok meg az eszkimók?

Honnan lettek a vércsoportok?

/Ádámmal nyilván csak egy garnitura teremtődött, Éva meg - akit az oldlabordájából klónoztak  figyelemreméltó technológiával nővé - ugyanazt kellett viselje./

 

Ha a genom nem változott, ugyan honnan és ki által teremtődött a többi?

 

Ja - és hogy ontopik legyek: természetesen nem gyilkosság.

 

Előzmény: SCJC (1091)
MageGuild Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1103

"Jó. De ez esetben meg kell állapítanunk azt a tényt is, hogy minden mutáns a fajon belüli mutáns. Szóval, hogy te is csak ember vagy.

Itt meg valaki azt állította, hogy a papucsállatkából idővel tyúk lehet, mutáció révén."

 

- Igen, "fajon belüli" marad a mutáció. Mindíg az marad. Pontosan az iménti hozzászólásoddal bizoyítod, hogy gőzöd sincs az Evolúcióelméletről. Az egysejtűből úgy lesz tyúk, hogy ugyanaz a faj évmilliárdok alatt szépen lassan átalakul. Nem vált fajt, csak maga a faj alakul át. Vegyél egy patkányszerű őst, és kezdj el haladni vele az évmilliók alatt. A patkányfaj utódai egyre nagyobbak, lábuk egyre hoszabb. Generációnként észrevehetetlen változásokon keresztül változik az arcuk, a testfelépítésük, vagy a farkuk hossza. Idővel nyúlszerűekké lesznek, majd kutyaszerűekké, de persze ezek csak hasonlatok. Sem nem kutyák, sem nem nyulak. Egyszerűen ugyanaz a faj változik. Nincs olyan időpont, amikor az ember már emberré lett, sem olyan, amikor az egysejtű már tyúk. Ez nem a kékből hirtelen vonallal elválasztott sárga esete.... ez a kékből árnyalatonként kékeszöldes, zöldes, világoszöldes, sárgás és végüol sárga átmenet skálája.

 

ÉS kérlek ne kezd el újabb olyan okfejtésekbe, amivel csakis azt bizonyítod, hogy semmit sem tudsz Evolúcióból. Mert így kétségtelenül megértem, hogy tagadod...... legalábbis megérteném, ha nem lennék biztos benne, hogy előbb tagadtad, mint hogy megismerted volna, s nem fordítva.

Előzmény: SCJC (977)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1102

No és miért szégyen akár gondolni, akár kimondani azt, hogy az evoluciótagadás (mely valóságtagadás) szégyen? Nos?

Előzmény: SCJC (1101)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1101

Az is szégyen, hogy ilyet gondolsz!

Előzmény: Törölt nick (1100)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1100

De nemcsak szimpla vélemény, hanem valóságtagadó butaság is. Ez meg nemhogy nem erény, hanem szégyen.

Előzmény: SCJC (1099)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1099

VAlóban nem erény, hanem vélemény.

Előzmény: Törölt nick (1098)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1098

Úri körök alatt normális keresztény köröket is értettem. Az evolució tagadása nem keresztény erény, hanem butaság.

Előzmény: SCJC (1096)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1097

Értelek. De az emberiség testmagasságának genetikai meghatározottsága is változott. És ám a pigmeusok és más rasszok sem úgy alakultak ki, hogy Isten készre teremtette őket, hanem az is evoluciós folyamat, mégha az evolució szót nem is szereted, még mikro-evolució szóösszetételben sem.

Előzmény: SCJC (1095)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1096

... hát úri körökben lehet ...

Előzmény: Törölt nick (1094)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1095

De te nem a pigmeusok és a svédek testmagasságára utaltál, hanem a svédek testmagasságának növekedésére. Nem ugyanaz.

Előzmény: Törölt nick (1092)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1094

VAlójában Shakespeare úgy írta a Rómeó és Júliát, hogy kivágott egy csomó betűt, majd véletlenszerűen összerakta, és pont a Rómeó és Júlia jött ki belőle. Így jött létre az élet is, véletlenszerűen... a génekből, amelyek ugyanígy, véletlenszerűen jöttek elő az őshúslevesből...

 

Ez pedig nagyon gusztustalan kreacionista brossúrából (esetleg ádventistából) való majdnem szó szerinti idézet, úri körökben erősen kerülendő.

Előzmény: SCJC (1091)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1093

akkor még azt is feltehetjük, hogy a kézfogás "tudománya" hamarabb kialakult (hisz máig változatlan), mint maga az emberiség

 

És ez a dolog így is áll.

 

 

 

Talán pont a lassú változékonyságának köszönhetően, sokkal korábban volt kézfogás, mint az ősrobbanás lett volna.

 

Ez viszont már nem igaz, maximum kreacionista idétlenkedésnek viccelődésnek jó.

Előzmény: SCJC (1091)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1092

A fenotípus nem ugyanaz, mint a genotípus. A testmagasság nem a genotípus változása. A faj ugyanaz.

 

Itt ösmét ismerethiány a gond. A testmagasság (jórészt) öröklődik, és a genetikai meghatározottságból (genotipus) következik a más fenotipus. Pl. az aprótermetű pigmeusok genetikailag mások, mint a svédek (e téren), és ez okozza a kisebb testmagasságot, nem pl. az, hogy kevesebb spenótot esznek ;-)

Előzmény: SCJC (1091)
SCJC Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1091

A fenotípus nem ugyanaz, mint a genotípus. A testmagasság nem a genotípus változása. A faj ugyanaz.

 

Ha pedig 4000 év, 200 generáció nem volt elég a genotípus megváltozására, de még arra sem, hogy az ember "mással játsszon" (értds: másképp viselkedjék), akkor nyugodtan megállapíthatjuk, hogy az ember jottányit sem változott genetikailag a teremtés óta.

 

Ha még ehhez azt is hozzávesszük, hogy a majmok is ugyanúgy fognak kezet (szerinted), mint az ember, és hogy ennek (szerinted) közös eredete van, akkor még azt is feltehetjük, hogy a kézfogás "tudománya" hamarabb kialakult (hisz máig változatlan), mint maga az emberiség. Talán pont a lassú változékonyságának köszönhetően, sokkal korábban volt kézfogás, mint az ősrobbanás lett volna.

 

VAlójában Shakespeare úgy írta a Rómeó és Júliát, hogy kivágott egy csomó betűt, majd véletlenszerűen összerakta, és pont a Rómeó és Júlia jött ki belőle. Így jött létre az élet is, véletlenszerűen... a génekből, amelyek ugyanígy, véletlenszerűen jöttek elő az őshúslevesből...

 

Előzmény: ZULLU (1089)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.29 0 0 1090

És - asszem ez neked fájni fog!

 

Miért, őt bántja az ember más állatfajjal való rokonságának ténye?

Előzmény: ZULLU (1089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!