Keresés

Részletes keresés

lombi1978 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9951

nahh addig eljutottam hogy ezzel tudok fájlt feltölteni a webserverre

 

<?php
$target_dir = "../uploads/";
$target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    } else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}
// Check if file already exists
if (file_exists($target_file)) {
    echo "Sorry, file already exists.";
    $uploadOk = 0;
}
// Check file size
if ($_FILES["fileToUpload"]["size"] > 500000) {
    echo "Sorry, your file is too large.";
    $uploadOk = 0;
}
// Allow certain file formats
if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg"
&& $imageFileType != "gif" ) {
    echo "Sorry, only JPG, JPEG, PNG & GIF files are allowed.";
    $uploadOk = 0;
}
// Check if $uploadOk is set to 0 by an error
if ($uploadOk == 0) {
    echo "Sorry, your file was not uploaded.";
// if everything is ok, try to upload file
} else {
    if (move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"], $target_file)) {
        echo "The file ". basename( $_FILES["fileToUpload"]["name"]). " has been uploaded.";
    } else {
        echo "Sorry, there was an error uploading your file.";
    }
}
?>

 

ezzel pedig

amit küldtetek emailben elküldöm a phpmailerrel az előre beírt adatokat

 

<?php
require 'PHPMailerAutoload.php';

$mail = new PHPMailer;

 

$mail->setFrom('h.robi1978@gmail.com', 'Róbert');
$mail->addAddress('info@szitibutor.hu', 'Szitibutor'); // Add a recipient

$mail->addAttachment('../images/box.png'); // Add attachments

 

$mail->isHTML(true); // Set email format to HTML

$mail->Subject = 'tesztelés';
$mail->Body = 'éáűúőóüö <b>in bold!</b>';
$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

if(!$mail->send()) {
echo 'Message could not be sent.';
echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
} else {
echo 'Message has been sent';
}
?>

 

 

már csak azt kéne elérnem hogy ezeket össze füzem egybe , htmlbe

 

amiben szerepel egy név mező, tárgy mező, üzenet mező és egy képfájl betöltő majda végén pedig egy

 

gomb ami elküldi emailbe:)

lombi1978 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9950

na így kipróbáltam át jött a csatolmány, csak ékeztek helyére karakterhibákat ir de gondolom ez a kódolás miatt van bele kell majd tenni valahova:)

 

gondolom ez után már megcsinálhatom  htmlbe hogy név,email, tárgy ,üzenetmező, és fájlküldés ezeket meg hozzá illesztem php fájlba.

Előzmény: Laja73 (9948)
_szergej_ Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9949

PHP 4.3.0: $_FILES information was removed from $_REQUEST.

 

Első körben vedd ki az átirányítást (header("Location: http://www.szitibutor.hu/koszonjuk.html");), és így nézd meg, hogy kiíródik-e egyáltalán az "sent/not sent" valamelyike! Gyanítom nem. Valószínűleg a php is kiír pár warningot, azokkal is foglalkozni kellene. Ellenőrizd, hogy az uploads könyvtárra van-e írási jogosultság!

Előzmény: lombi1978 (9947)
Laja73 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9948

Mégegyszer mondom nem értettem elsőre a kérdést így inkább a második válaszomat nézd. Az az email küldő, ha az már megy, akkor összekötheted az user inputokkal ha szükséges. 

 

Szóval először azt próbáld ki, hogy az általam belinkelt oldalról leszeded a libraryt, feltöltöd, majd abban elhelyezel egy php fájlt amiben csak ez van, akkor megérkezik-e.

 

 

<?php
require 'PHPMailerAutoload.php';

$mail = new PHPMailer;

 

$mail->setFrom('felado_email', 'felado_nev');
$mail->addAddress('cimzett_email', 'cimzett_neve'); // Add a recipient

$mail->addAttachment('../images/ok.png'); // Add attachments

 

$mail->isHTML(true); // Set email format to HTML

$mail->Subject = 'Here is the subject';
$mail->Body = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

if(!$mail->send()) {
echo 'Message could not be sent.';
echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
} else {
echo 'Message has been sent';
}
?>

 

Nevezd el valahogy (level.php) és futtasd. Csak a vastag részeket kell megváltoztatnod de ügyelj arra, hogy a feladó létező emailcím legyen, méghozzá arról a domainról amin a weboldal is fut (nem minden szolgáltató engedélyezi külső cím használatát), illetve a csatolt fájl útvonala is stimmeljen. 

Előzmény: lombi1978 (9944)
lombi1978 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9947

ezt kibrolátam hiba nálkül elmegy de nem érkezik meg semmi:(

 

<?php
 
// request variables
$from=$_REQUEST["from"];
$emaila=$_REQUEST["emaila"];
$filea=$_REQUEST["filea"];
 
if ($filea)
{
function mail_attachment ($from , $to, $subject, $message, $attachment){
    $fileatt = $attachment; // Path to the file
    $fileatt_type = "application/octet-stream"; // File Type
    $start=    strrpos($attachment, '/') == -1 ? strrpos($attachment, '//') : strrpos($attachment, '/')+1;
    $fileatt_name = substr($attachment, $start, strlen($attachment)); // Filename that will be used for the file as the attachment
 
    $email_from = $from; // Who the email is from
    $subject = "New Attachment Message";
    $email_subject =  $subject; // The Subject of the email
    $email_txt = $message; // Message that the email has in it
 
    $email_to = $to; // Who the email is to
 
    $headers = "From: ".$email_from;
 
    $file = fopen($fileatt,'rb');
    $data = fread($file,filesize($fileatt));
    fclose($file);
    $msg_txt="nn You have recieved a new attachment message from $from";
    $semi_rand = md5(time());
    $mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
    $headers .= "nMIME-Version: 1.0n" .
            "Content-Type: multipart/mixed;n" .
            " boundary="{$mime_boundary}"";
    $email_txt .= $msg_txt;
    $email_message .= "This is a multi-part message in MIME format.nn" .
                "--{$mime_boundary}n" .
                "Content-Type:text/html; charset="iso-8859-1"n" .
               "Content-Transfer-Encoding: 7bitnn" .
    $email_txt . "nn";
    $data = chunk_split(base64_encode($data));
    $email_message .= "--{$mime_boundary}n" .
                  "Content-Type: {$fileatt_type};n" .
                  " name="{$fileatt_name}"n" .
                  //"Content-Disposition: attachment;n" .
                  //" filename="{$fileatt_name}"n" .
                  "Content-Transfer-Encoding: base64nn" .
                 $data . "nn" .
                  "--{$mime_boundary}--n";
 
    $ok = mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);
 
    if($ok)
    {
    echo "File Sent Successfully.";
    unlink($attachment); // delete a file after attachment sent.
    }
    else
    {
        die("Sorry but the email could not be sent. Please go back and try again!");
    }
}
 
move_uploaded_file($_FILES["filea"]["tmp_name"],'uploads/'.basename($_FILES['filea']['name']));
mail_attachment("system@szitibutor.hu", $subject, $message, $from, ("uploads/".$_FILES["filea"]["name"]));


}

header("Location: http://www.szitibutor.hu/koszonjuk.html");
?>

lombi1978 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9946

köszi ezeket már végig zongoráztam de olyat ami használható is lett volna olyat nem találtam:( pedig ha egyszer rájövök biztos feltöltöm valami megosztó oldalra:)

Előzmény: _szergej_ (9945)
_szergej_ Creative Commons License 2016.01.17 0 0 9945
lombi1978 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 9944

tudom nagy a kérés de hogyan lehet megoldani hogy elmenjen az emailbe vagy feltöltse a webserveremre és onnan emailbe.

NevemTeve Creative Commons License 2016.01.16 0 0 9943

Hát, ha az a kérdésed, hogy az idézett kódrészlet milyen email-küldést tartalmaz, akkor könnyű felelni: semmilyet.

Előzmény: lombi1978 (9942)
lombi1978 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 9942

most lehet hülyeséget fogok kérdezni mivel nem nagyon szoktam phpben programozni, itt hogy dönti el hogy milyen email cimre küldje a csatolt képet?

 

gondolom a *****.php helyére írom az általam létrehozott php fájlt.

 

létre kell hoznom egy új php fájlt vagy abban használom amiben a többit küldöm? vagy csak egyszerűen a header alá beszúrom ezt a scriptet?

 

ide gondolom

 

/* továbbító oldal */
header("Location: http://www.szitibutor.hu/koszonjuk.html");

 

$target_dir = "uploads/";
$target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    } else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}
?>

 

 

Előzmény: Laja73 (9940)
Laja73 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 9941

Vagyis hát te nem ezt kérdezted de mindegy :)))

 

Én nem kódolnám túl a weboldalt, van a PHP-nek emailküldő library-ja ami kezeli a csatolást is

 

https://github.com/PHPMailer/PHPMailer

 

Előzmény: Laja73 (9940)
Laja73 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 9940

A HTML-ben ez a lényeg:

 

<form action="*******.php" method="post" enctype="multipart/form-data">

 

A PHP:

 

<?php
$target_dir = "uploads/";
$target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload"]["name"]);
$uploadOk = 1;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
// Check if image file is a actual image or fake image
if(isset($_POST["submit"])) {
    $check = getimagesize($_FILES["fileToUpload"]["tmp_name"]);
    if($check !== false) {
        echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
        $uploadOk = 1;
    } else {
        echo "File is not an image.";
        $uploadOk = 0;
    }
}
?>

 

 

forrás

 

Előzmény: lombi1978 (9939)
lombi1978 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 9939

sziasztok!

Lehet már kérdezték sokan hogyan lehet megvalósítani azt hogy van egy weblap aminek van egy emailküldése

 

ebben szerepel a következő ez működik is , viszont szeretnék még egy képet csatolni az emailhez ezt hogyan csinálnátok meg? van egy küldés gomb ami az egészet küldi el az email címemre.

 

köszi

 

Előre is

 

<?php
/* Változók feltöltése a mezok tartalmával */

 $email = $_REQUEST['email'] ;
  $targy = $_REQUEST['targy'] ;
  $nev = $_REQUEST['nev'] ;
  $uzenet = $_REQUEST['uzenet'] ;
   $telefonszam = $_REQUEST['telefonszam'] ;
    $utca = $_REQUEST['utca'] ;

/* Számunkra elköldött üzenet */

$uzenet2 = "Név: " . $_REQUEST["nev"] . "rn" .
  "Település: " . $_REQUEST['telepules'] . "rn" .
  "Utca: " . $_REQUEST['utca'] . "rn" .
  "Telefonszám: " . $_REQUEST['telefonszam'] . "rn" .
  "E-mail: " . $_REQUEST['email'] . "rn" .
  "Tárgy: " . $_REQUEST['targy'] . "rn" .
  "Üzenet: " . $_REQUEST['uzenet'];

/*mail küldés parancsa*/

mail("info@szitibutor.hu", "=?UTF-8?Q?" . quoted_printable_encode("$targy") . "?=", $uzenet2 ,"From: system@szitibutor.hurnContent-Type: text/plain; charset=UTF-8");

/* továbbító oldal */
header("Location: http://www.szitibutor.hu/koszonjuk.html");

 

 

 

 

szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 9938

Csak az a gond, hogy a php-gtk a php után olyan, mint a turbo pascal után áttérni a delphire.

Eléggé kínainak tűnik egyelőre.

Előzmény: szjozsi79 (9931)
Laja73 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 9937

Köszi srácok very helpful! Hova küldjem a sört.

szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 9936

Nem azt mondtam, hogy rejtett inputokba, láthatatlan divekbe irreleváns szöveget pakoljon. Irrelevánsat semmiképp! De ha a termék oldala alapvetően a termékről szól, csak épp a termék nincs készleten, attól a láthatalan divbe pakolt tartalom még nem irreleváns tartalom.

Én arra akartam rávilágítani, hogy ha adatbázisból keres és egy sablonban jeleníti meg, akkor nem hiszem, hogy a google meg fogja találni a levehető ajtajú mosógépet. Ellenben, ha minden terméknek külön oldala van, akkor van rá esély.

Előzmény: _szergej_ (9935)
_szergej_ Creative Commons License 2016.01.11 0 0 9935

Egyszer: https://support.google.com/webmasters/answer/70897?hl=en, itt választ kapsz több kérdésedre is.

Másodszor: ld. SEF URL. Az összes nem létező termékhez tartozó url-t ráirányítod pl. az index.php-ra. Pl. a honlap.com/ez-egy-termek és a honlap.com/ez-meg-egy-masik url-ek az index.php-ra futnak rá, abban meg olyan tartalmat generálsz, amilyet akarsz. Természetesen elhelyezel benne a további oldalakra mutató linkeket. Ezek alapján generálhatsz sitemap.xml-t. Aztán vársz, vagy beindexelik az oldalakat vagy nem. Természetesen a siker mértéke függ az oldal tartalmától. Ha ez valóban a keresett kulcsszóval kapcsolatos, teljesen irreleváns, hogy kiírod az oldalra, hogy "jelenleg nincs, válassz másik terméket". Ha csak a meta tagekbe pakolsz kulcsszavakat az nem elég, ha trükközöl (rejtett inputokba, láthatatlan div-ekbe pakolsz irreleváns szöveget), inkább romlanak az esélyeid... Amúgy szvsz egy normális webshop motor és persze kitöltött, tartalmas terméklapok esetén nem kell ezekkel foglalkoznod.

Előzmény: Laja73 (9932)
Laja73 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 9934

Köszi! Gondoltam erre én is, lehet kipróbálom.

Előzmény: szjozsi79 (9933)
szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 9933

A google keresésnek van egy szintaktikája, tehát mezei kereső felhasználóként elég behatároltak a lehetőségeid.

De ha te akarsz egy olyan honlapot készíteni, ahol azt szeretnéd, hogy az aktuálisan nem lévő (de általában igen) terméked szerepeljen a találati listában, akkor azt lehet különböző trükkökkel. Nekem azonban az a meglátásom, hogy ilyen esetekben a google csak akkor ad találatot, ha az adott keresés eredményét ők már tárolják, azaz valaki már keresett és talált olyat. A google nem hinném hogy keresni fog a te keresőddel -ha van is a honlapodon saját keresőd. Vagy a honlapodon elrejted a kulcsszavakat, akár egy rejtett inputba.

Vagy csinálnék külön minden termékhez egy oldalt, amelyen szerepel a kulcsszó.

Pl.: leveheto_teteju.html, amelyben valahol szerepelne a levehető tetejű kulcsszó és amely elindítaná a honlapodon vagy adatbázisodban való keresést.

Előzmény: Laja73 (9932)
Laja73 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 9932

Sziasztok, ez ugyan épphogy csak érinti a php-t de nem tudja valaki, hogyan kell azt megcsinálni, hogy a google akkor is adjon találatot, méghozzá a keresőszót tartalmazó url-est, ha az adott kulcsszó nem szerepel a honlapon?

 

Elmondom mire gondolok, mert sajnos most nem találtam példát. Többször volt már olyan, hogy rákerestem egy szóra, mondjuk hogy van angolul, hogy prmcsk, és volt google találat. Aztán a linkre kattintva az fogadott, hogy "nem szerepel a szótárban a prmcsk". És ez volt az url: http://valamilyen_szotar.com/prmcsk (asszem, különben honnan tudta volna, mit kerestem)

 

Vagy egy akármilyen terméket keresek, van google találat, de a linken az fogad, hogy nincs ilyen termék. Tehát az adott honlap megint csak tudta, mit kerestem.

Vagy a "nincs találat, légy te az első" típusú response.

 

A lényeg, hogy van egy honlap, amin potenciálisan szerepelhet 100 féle termék, de raktáron általában csak 10 van (így a crawlerek a többire tartalmat nem, legfeljebb descriptiont találnak), én viszont azt szeretném, hogy a többi 90 is rendes találatot adjon: "Épp most vitték el a levehető tetejűt, de holnapra lesz megint"

 

Na aztán lehet hogy ez összetettebb dolog annál, hogy két mondatban lehessen rá válaszolni, de hátha találkozott már valaki ezzel a problémával. Egy láda sört adok érte de tárgyalhatunk róla :)

szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 9931

A megoldás:

PHP-Gtk

Ez php is, és nem is böngészőben.

 

Előzmény: _szergej_ (9930)
_szergej_ Creative Commons License 2016.01.08 0 0 9930

FreePascal/Lazarus.

szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 9929

Az apache egy webszerver. De szükség van az apachera ahhoz, hogy a php által megkreált eredményt megjelenítsem és ne egy terminálban futtassam. Ezenkívül szükségem van arra is, hogy a php-vel az adatszolgáltatótól másodpercenkénti ismétléssel lekérdezzem a szükséges adatokat. Ehhez nekem a javascript kell. Tudtommal ugyanez a lekérdezés megvalósítható lenne simán javascripttel is, de akkor az adatokat nem tudnám menteni.

Valamelyest ismerem még a Pascalt, régen a Turbo Pascal volt amiben minden matematikai jellegű problémát megoldottam, később egy kicsit foglalkoztam a Delphivel. Delphiben is megoldható a feladat, de az nem lesz op-független, és a saját linuxos gépemen nem tudom használni.

Ha van valami ablakos linux-pascal, amely tud kommunikálni az adatszolgáltató API-felületével, akkor az is megfelel. A lényeg az, hogy az én vasamon, ami nem egy atomerőmű, rendesen fusson a program. Illetve, hogy interaktív legyen, mert én is küldök bizonyos adatokat a szolgáltató felé. Célszerű lenne, ha egéreseménykezelés is lenne bele építve.

Előzmény: DJG (9928)
DJG Creative Commons License 2016.01.08 0 0 9928

Itt valami, sőt, sok minden nagyon nem tiszta. Az Apache egy webszerver. Arra való, hogy a géped szerverként kiszolgáljon másokat. Mi köze van ahhoz, hogy te a saját gépeden valamiféle nettel kommunikáló klienst akarsz írni?

 

Egyébként Linuxon is, Windowson is gyakorlatilag bármilyen nyelven és környezetben tudsz ilyen kliensprogramot írni. Mondjuk, Python, Perl, amelyik tetszik. Igen, lehet fordítóprogramos kód is, Pascal vagy C vagy C#, amit már említettünk, de ez már részletkérdés. Szerintem pont erre a célra valami szkriptnyelvvel, pláne ilyennek, amelyik már ab ovo úgyis ott van a rendszeresen, jobban járnál.

 

Ha csak a PHP-t ismered eddig, akkor annyi baj legyen, most majd megtanulod valamelyik másikat. Az ember nem programozási nyelvet tanul, hanem programozást, tehát ha valamelyik nyelven már valóban tudsz programozni, akkor egy másik, eredendően és alapvetően nagyon hasonló másik nyelven legfeljebb pár hét akklimatizáció után ugyanúgy fogsz tudni dolgozni. Nem elvárás, hogy rögtön ismerd minden csínját-bínját, de a neten fellelhető számtalan leírás, segédlet, programrészlet és kérdezz-felelek oldal segítségével minden korábbinál sokkal jobban és kényelmesebben meg lehet oldani a dolgot.

 

Mivel képernyős megjelenítés kell, PerWt, Perl Tk, PyQt, TkInter (=Python Tk) jöhet szóba (vagy ugyanezek bármi másból, én speciel a Qt-t mondanám inkább). Olyan szép táblázatokat csinálhatsz benne, hogy csak na, és azt frissítesz benne, amit csak nem szégyellsz.

Előzmény: szjozsi79 (9924)
_szergej_ Creative Commons License 2016.01.08 0 0 9927

Miért nem írsz makró(ka)t LibreOffice-hoz? Így kimaradna a php/apache/böngésző meg a többi szükségtelen stuff...

szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 9926

Csak a saját gépemen fut, ahol én vagyok az egyedüli felhasználó, illetve esetlegesen egy másik gépen egy másik felhasználó.

A Szolgáltatónak viszont többszázezer felhasználója van. Van egy api felületük, amelyen keresztül adják ők az adatokat.

Az api és a saját gépem közötti kommunikáció php-ben van megírva, a kapott adatokat lehetőség szerint menteni is szeretném (ez megoldott), a megjelenítés is, de más módját szeretném, mint a böngésző.

Kapok egy lekérdezésben egy 40-100kByte közötti méretű adatstruktúrát, és ezt én php-val feldolgozom és mentem, majd továbbküldöm a böngészőnek, ahol a js már csak megjeleníti.

Esetleg megpróbálhatom, hogy a php állítsa elő a html-kódot, hogy aztán ne a js szenvedjen a dom felépítésével, de jelenleg alapvetően a js csak a megváltozott adatokat írja át, a dom-ot pedig nem változtatja.

Ezért ezzel szerintem nem nyernék semmit.

Emlékezetem szerint a "gyári" szoftver is nagyon terhelte a processzort, de valahogy sokkal kompaktabbnak éreztem, mint a böngészős megoldást.

Előzmény: NevemTeve (9925)
NevemTeve Creative Commons License 2016.01.07 0 0 9925

Rengeteg kérdés nem tiszta, pl: Először is, hány felhasználó van? Biztos, hogy böngészőben akarják csodálni az adatokat? Meg is akarod őrizni az adatokat, vagy amint kicsordulnak a képernyőről, mehetnek a levesbe? Ha meg akarod őrizni, akkor is kérdés, hogy meddig/mennyit?

Előzmény: szjozsi79 (9924)
szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 9924

Nekem a php (apache) kommunikál a neten át. Egyelőre jobb megoldást nem tudok, a Delphihez konyítok egy minimálisat, de az ugye linuxon kilőve. Marad a php, amivel az adatokat megkapom.

A probléma a megjelenítés a böngészőben, lévén a firefox baromi sok erőforrást használ.

Valami miatt az epiphany időnként csak úgy bezárul, a midori hasonlóképp. Nekem pedig egy megbízható, stabil, de kis erőforrásigényű böngésző kellene, ami másfél gigahertzen is folyékonyan működik.

Ezért gondoltam, hogy esetleg a libreofficet lehetne összecsatlakoztatni a php-val, vagy szimplán a php-nek lenne ablakos verziója. Egyiknek sem látom túl nagy esélyét.

Végső megoldásként valami objektumos pascal, ami a kommunikációt is megoldaná valahogy.

Előzmény: DJG (9923)
DJG Creative Commons License 2016.01.06 0 0 9923

Gyenge a géped: vegyél erősebbet. :-) Firefoxról egyre több panaszt hallani, esetleg megfontolhatnál valami böngészőt.

 

De komolyan: valaminek kell kommunikálni a világgal, a szerveroldalon levő akármivel (hogy az PHP vagy nem, az végül is teljesen mindegy). Vagyis, kell írnod egy programot, ami kommunikál a neten át, kapja a szükséges adatokat. Ha mindenáron Excelt akarsz távvezérelni, nagyjából bármelyik .NET programból könnyedén lehetséges (egyébként tele van a világ ilyen .NET-es megjelenítőkkel, szerintem az Excel teljesen felesleges ide). .NET fut Linux alatt is (Mono), de azért alaposan körül kell nézni, lehet aknákra futni.

 

Vagy pedig nem önálló programot írsz, akkor viszont csak a böngésző marad, és mivel egy böngészőben futó program nem tud kifele nyúlkálni (nagyon nagy baj lenne, ha tudna), az egész megjelenítést a böngészőben belül kell megírnod, praktikusan JavaScript lesz belőle. Minden bizonnyal ilyesmire is vannak kész számolótáblás modulok, azt a részét nem neked kell kitalálni (lásd például http://jspreadsheets.com).

 

Szóval, mindkét módon különösebb technikai akadályok nélkül megvalósítható, de nyilván nem kell írni, nem fogsz ilyet sehonnan leakasztani a szögről. Az egyéb feltételeid miatt (elsősorban Linux), alighanem a másodikat kellene megcéloznod.

Előzmény: szjozsi79 (9922)
szjozsi79 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 9922

Korábban használtam egy szoftvert, amely adatokat kapott a világból valahonnan majd azt excel táblázatban jelenítette meg (nem picipuha szoftver volt). A lényeg, hogy volt valami kapcsolódási felület és az excel táblázatot (nem magát az xls fájlot) folyamatosan írta, változtatta az adatokat benne. Most nekem hasonló dologra lenne szükségem linux alatt. Sajnos csak a php-hoz konyítok egy kicsit és excel sincs, csak libreoffice vagy rosszabb esetben openoffice. Alapvetően lehetne böngészőben is megjeleníteni, de a gépem gyenge a firefox jelenlegi verziójához és bár a böngészőben megvalósítható a táblázat megjelenítése, már-már a processzor terheltségének határát súrolja az amúgy nem túlzottan erőforrásigényes feladat.

Az a gyanúm, hogy ahogy a böngésző a folyamatos adatokat lekéri a javascript-jquery segítségével (másodpercenkénti lekérés van), így az excel program a VB segítségével teszi/tette ugyanezt. Csak gondolom, mert az excel tábla -amit használni kellett- adott volt és meg volt nyitva.

 

Tehát ez lehetett az adatok mozgásának folyamata:

EXCEL <--> VisualBasic <--> Szoftver <--> AdatSzolgáltató

(A VB-ben nem vagyok 100%-ig biztos, csak feltételezés, a szoftver működött excel táblázatkezelés nélkül is, saját ablakban is megjelentek az adatok, az excel csak saját függvények illetve automatizálás miatt kellett.)

 

Nekem meg valami ilyen kéne:

LibreOffice <--> ??? <--> php-apache <--> AdatSzolgáltató

vagy

LibreOffice <--> php-apache <--> AdatSzolgáltató

 

Létezik-e erre megoldás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!