Keresés

Részletes keresés

---:Jani:--- Creative Commons License 2015.07.19 0 0 47468

1. nem tudta, hogy csakugyan lelepleződött-e. Csak annyit tudott, hogy Voldi hívatta.

2. Hogyan dehoppanáljon? A Szellemszállásról nem lehet. Harry-t nem lett volna egyszerű megkeresnie (bár már előtte is akarta!), mivel a tanárok is védték, meg a barátai is.

Előzmény: mizomedve (47467)
mizomedve Creative Commons License 2015.07.19 0 0 47467

Újabb következetlenség:

 

Dumbledore közölte Pitonnal, hogy akkor avassa be Harryt a titokba, ha észreveszi, hogy Voldemort magánál tartja Naginit és mágikus védelem alá helyezi. Nomármost ez a pillanat be is következik, Piton szembesül a ténnyel, de ahelyett, hogy megkeresné Harryt, cseverészik Voldemorttal a szellemszálláson.

Piton tudta, hogy Harry visszatért a Roxfortba, vissza akart menni megkeresni, de Voldi magához szólította.

Piton nem hülye, tudta, hogy egyszer eljön a pillanat, mikor lelepleződik. Ekkor kellett volna dehoppanálnia a szellemszállásról a Roxfortba és mindenáron felhajtani Harryt. Ezen áll vagy bukik a 14 éven át tartó küldetése.


Ennek ellenére megvárta, míg Voldemort végez vele.

paskat2 Creative Commons License 2015.07.18 0 0 47466

>>Nézd, ez akkor is csak lutri. Közel sem 100%-os bizonyosság. Azt jelentheti, hogy legalább hét, vagy annál több horcrux készülhetett. Rengeteg a feltételes mód.

 

Nyilvánvalö. A HCX utáni kutatás nem egzakt tudomány. Valöszínüleg hét. Ha megtaláljuk őket, és mégsem hal meg Voldi, akkor jöhet a 13, stb.

 

>>Voldemort mindent többszörösen bebiztosított, még ha életében nem is, de az újbóli megtestesülése után rögtön meg kellett volna ölnie Lumpsluckot. 

 

Ezt úgy hívják, hogy arogancia. Nem gondolta, hogy bárki képes lehet ezt leleplezni.

 

/*

 – Egy kis… egy kis arany poharat… nagyúr.

Voldemort úgy hallotta saját haragvó és hitetlenkedő üvöltését, mintha egy idegené lenne. Őrjítő düh tombolt teste minden sejtjében – nem igaz, képtelenség, senki nem tudott róla! Hogy lehet, hogy az a kölyök leleplezte a titkot?

*/

 

 

Előzmény: mizomedve (47463)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.07.17 0 0 47465

"Ez kétszer is elhangzik: öt dolog van, amit nem lehet elővarázsolni a semmiből. Ha az étel az egyik, mi lehet a többi négy? Egy tippem lenne: arany. Egyéb ötletek? "

 

A pénz szerintem is biztos benne van. A többi már talányosabb. Az ivóvíz biztos nincs benne, hisz arra ott az aguamenti-bűbáj. Gondolom az élőlények is benne vannak.

 

 

"Szvsz JKR egyik főbakija Lumpsluck professzor karaktere. Semmi értelme ennek a szálnak. Azt tudjuk meg tőle, hogy Tom Denem egyszer megkérdezősködött nála a horcruxokról és hogy vajh hogyan lehet többet létrehozni, akár hetet is. DE!

1. honnan veszi Dd, hogy Voldi eljutott a hétig, esetleg nem csinált többet?"

 

 

A hét a legerősebb mágikus szám, tudjuk meg a 6-osban. DD pedig okos, átlátott Voldemorton. DD az a fajta ember, akit Jókai úgy jellemzett, hogy "a horizonton is túl ellát". Sok okos, bölcs karaktert ismerhettünk meg a könyvből, de DD volt az egyetlen, aki képes volt arra, hogy jellemvonások ismeretében megjósolja, hogy mit fog csinálni a volt tanítványa. Scrimgeour, Mordon, Hagrid, Piton mind okos és tapasztalt karakterek voltak, de a horcruxokra még Piton se jött rá. Ha valakinek, akkor szerintem neki rá lehetett volna. 

 

 

 

 

"2. Voldi miért nem tette el láb alól első az első adandó alkalommal az öreget? Mondjuk az első horcrux elkészítése után. Csak ő tudott a horcruxok és a potenciális számuk létéről."


Ezen a kérdésen már én is rengeteget gondolkodtam. Az a helyzet, hogy ez egy TÚL JÓ kérdés. :) És nincs rá más válasz, mint az, hogy a cselekményhez ez kellett. Annál is nagyobb baki ez, mivel megtudjuk a történet során, hogy Voldi valóban kiváló stratéga, aki figyel a részletekre, már iskolás korában is. A logikus az lett volna, ha a suliból kikerülve elintézi Lumpsluckot. Erre szerintem lehet az magyarázat, hogy 1. ekkor még nem kereste a bajt és a feltűnést, 2. volt még benne bizonyos tisztelet régi tanára iránt. 


Később, a hatalma csúcsán viszont már elkaphatta volna. Aztán ugyebár, eltűnt. Ekkor megint nem volt rá módja, azonban miután visszatért, szerintem az első feladatai között kellett volna, hogy legyen. 

Ezt egyébként Lumpsluck is tudta, nyilván ezért bujkált, mióta csak megtudta, hogy Voldi visszatért (ő ugye elhitte Harry-éknek).  Viszont legkésőbb akkor, amikor Voldi átvette az irányítást a suli felett, tényleg meg kellett volna szerintem halnia, legalábbis így lett volna logikus. Elvitték a mugliismeret-tanárnőt, el kellett volna, hogy vigyék őt is. Voldi szempontjából Lumpi az egyik legveszélyesebb információforrás volt, csak ő tudhatott biztosan a hc-okról. Nem vall Voldira, hogy szálakat hagy elvarratlanul.

Előzmény: mr.popeye (47456)
mizomedve Creative Commons License 2015.07.14 0 0 47464

Pitonról az is sokat elárul, hogy miután Dd elmondja neki, hogy Harrynek végül meg kell halnia és Voldemortnak kell megölnie őt, Piton és Harry kapcsolata egyáltalán nem változik.

Azután is szívatja, büntetőmunkára küldi. Pedig jól tudja, hogy szerencsétlen, mit sem sejtő csóri gyereknek kevés van hátra, mégse érez szemernyi szánalmat se irányába. Megkockáztatom, lehet, hogy még örül is a halálának.

mizomedve Creative Commons License 2015.07.14 0 0 47463

"Ez elhangzik a könyvben. A 7 az szép "kerek" mesebeli szám. Se nem túl sok, se nem túl kevés, és szimbólum értéke van, ami Voldi számára fontos."

 

Nézd, ez akkor is csak lutri. Közel sem 100%-os bizonyosság. Azt jelentheti, hogy legalább hét, vagy annál több horcrux készülhetett. Rengeteg a feltételes mód. 

 

 

"Vélhetőleg nem gondolta akkor még, hogy ennek jelentősége lesz."

Voldemort mindent többszörösen bebiztosított, még ha életében nem is, de az újbóli megtestesülése után rögtön meg kellett volna ölnie Lumpsluckot. 
Dumbledore végig szemmel tartotta, ő hozta ki a bébi Harryt a felrobbant házból. Dd tudta, hogy léteznek horcruxok, mert látta a hamis emléket és felismerte, hogy egy lélekrész Harryben él. Innentől kezdve minden infót el kellett volna zárni Dd-tól. Voldi életben hagyta L-t és ezzel végzetes hibát követett el.

RAB honnan tudott a horcruxokról? Lehet, hogy épp Lumpsluck kotyogta ki egy mámoros percében.

 

Előzmény: paskat2 (47462)
paskat2 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 47462

/*

1. honnan veszi Dd, hogy Voldi eljutott a hétig, esetleg nem csinált többet?

2. Voldi miért nem tette el láb alól első az első adandó alkalommal az öreget? Mondjuk az első horcrux elkészítése után. Csak ő tudott a horcruxok és a potenciális számuk létéről.

*/

 

1. Ez elhangzik a könyvben. A 7 az szép "kerek" mesebeli szám. Se nem túl sok, se nem túl kevés, és szimbólum értéke van, ami Voldi számára fontos.

 

2.1 Voldi még iskolás volt, amikor az elsőt készítette. Reméljük, hogy egy tanárt nem olyan egyszerű eltenni az útból, mit egy diákot.

2.2 Hisztis Myrthil halála elég nem felháborodást okozott. Ezért is hagyott fel a Titkok kamrája projektet. Egy tanár halálát nem kockáztatta.

2.3 Vélhetőleg nem gondolta akkor még, hogy ennek jelentősége lesz.

 

 

 

Előzmény: mizomedve (47458)
nydrian Creative Commons License 2015.07.12 0 0 47461

Csikócsőr-rictusempra

Előzmény: RÁNCAJTÓ04-75 (47459)
feketekavics Creative Commons License 2015.07.11 0 0 47460

Belélegezhető levegő, iható víz, ehető étel, biztonságos hajlék, szerető társ.

Ez pontosan öt alapvető szükséglet. Máshol olvastam, nem 'Potter.

_FK

Előzmény: mr.popeye (47456)
RÁNCAJTÓ04-75 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 47459

Sziasztok!

 

Én egy játékot indítanék itt. A játéknak az lenne a lényege, hogy HP szólánc.

 

Pl.:

Piton-Narcissa-Albus-Stan Shunpike

 

Remélem, mindenki ismeri a játékot. A legutolsó szó utolsó betűjével kezdődik az új szó (lásd fentebb) de ebben az esetben csak HP sorozattal kapcsolatos.

 

Akkor kezdeném is a játékot:

 

 

Csikócsőr

 

 

 

 

 

Remélem, mindenkinek tetszik a játék, jó szórakozást

mizomedve Creative Commons License 2015.07.10 0 0 47458

Szvsz JKR egyik főbakija Lumpsluck professzor karaktere. Semmi értelme ennek a szálnak. Azt tudjuk meg tőle, hogy Tom Denem egyszer megkérdezősködött nála a horcruxokról és hogy vajh hogyan lehet többet létrehozni, akár hetet is. DE!

1. honnan veszi Dd, hogy Voldi eljutott a hétig, esetleg nem csinált többet?

2. Voldi miért nem tette el láb alól első az első adandó alkalommal az öreget? Mondjuk az első horcrux elkészítése után. Csak ő tudott a horcruxok és a potenciális számuk létéről.

NevemTeve Creative Commons License 2015.06.28 0 0 47457

Az a négy dolog, amire éppen szükséged van... nyilván, mert különben elrontaná a cselekményt.

Előzmény: mr.popeye (47456)
mr.popeye Creative Commons License 2015.06.28 0 0 47456

ki kellett előbb repülnie a bűbáj hatóköréből,

Igen, ez megfordult a fejemben, és valóban ez tűnik logikusnak. 
Csak hát ezt nem írja a könyv, és még a sorok közül sem lehet ezt igazán kiolvasni. Ha úgy van, ahogy írod, akkor a megfogalmazás is pontatlan: "elég közel ér ahhoz, hogy hoppanálhasson". Hiszen ez a mondat arról szól, hogy Voldi egyelőre túl messze van Harryéktől ahhoz, hogy hoppanáljon. 

Ha az általad írt elmélet a helyes, akkor úgy lenne a mondat helyesen, hogy még túl közel van a Nurmengardhoz ahhoz, hogy hoppanálhasson. 
Nem a szőrszálhasogatás a célom, szerintem ez eléggé lényeges különbség. 

Felvetődött bennem még egy kérdés, most, hogy újraolvastam az Ereklyéket. Igazából csak szórakoztató agytorna gyanánt tenném fel a kérdést,hivatalos válasz valószínűleg nincs:
Az étel az első számú az elemi transzformáció Gamp-féle törvényében említett öt kivétel közül...

Ez kétszer is elhangzik: öt dolog van, amit nem lehet elővarázsolni a semmiből. Ha az étel az egyik, mi lehet a többi négy? Egy tippem lenne: arany. Egyéb ötletek? 

Előzmény: ---:Jani:--- (47455)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.06.28 0 0 47455

"Na már most. Ez azt jelenti, hogy csak bizonyos távolságba/távolságból lehet hoppanálni."

 

Nem. Itt arról van szó, hogy Voldi a Nurmengardban intézte a dolgát, ami a Roxforthoz hasonlóan egy olyan hely, ahol nem lehet hoppanálni és ki kellett előbb repülnie a bűbáj hatóköréből, hogy hoppanálhasson. Hasonlóan, mint amikor Dumbledore és Tonks elhagyták a Weasley-házat. 

 

Azt viszont sosem értettem, hogy hogy lehet, hogy a minisztériumba/-ból csak úgy ki-be lehet hoppanálni. Elvileg a mágikus világ legfontosabb épülete. Csak úgy bárki bejuthat?

Előzmény: mr.popeye (47454)
mr.popeye Creative Commons License 2015.06.28 0 0 47454

Más: lehet, hogy már volt róla szó, ez esetben elnézést kérek. Idéznék az utolsó könyvből, amikor Harryék a Malfoy kúrián vannak, és Voldi közeledik, miután jeleztek neki a Sötét jeggyel.
"Voldemort a levegőt hasítja egy sötét és viharos tenger fölött. Hamarosan elég közel ér ahhoz, hogy hoppanálhasson". 

Na már most. Ez azt jelenti, hogy csak bizonyos távolságba/távolságból lehet hoppanálni.
De ha ez így van, akkor Voldi a repülés helyett miért nem hoppanál párat gyors egymásutánban, a maximálisan meghatározott távolságú ugrásokkal? Pár pillanat alatt odaérne. Vagyis hát lényegesen gyorsabban, mint repkedve.

mr.popeye Creative Commons License 2015.06.27 0 0 47453

Pedig nem én találtam ki, ez egy megerősített nyilatkozat :) volt JKR-nek egypár ilyen: Kingsley lett a miniszter, Harry és Ron aurorok lettek, stb.


Hmm, hogy valaki mitől válhat szellemmé?

"Nem tudok semmit a halál titkairól, mert az élet hitvány utánzatát választottam”
"Én féltem a haláltól. Azért döntöttem úgy, hogy itt maradok." 
(Félig Fejnélküli Nick).

Szóval valószínűleg az az alap, hogy gyávának kell lenni, és félni kell a haláltól. (Ez alapján Voldemort nagy eséllyel visszatérhetett volna. Ez is azt sugallja, hogy a gonoszsága miatt nem jöhetett vissza.)

Előzmény: paskat2 (47452)
paskat2 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 47452

Ezt nem hiszem, hiszen eddig nem tudtunk semmit arról, hogy valaki mitől válhat szellemé.

 

Én inkább arra gondolok, hogy a lélek(akármit is jelent ez a szó) és a szellem között van kapcsolat, és Voldi a sajátjának 7/8-ad részét elpusztította. Kérdés, hogy a benne maradt lélekdarab elég-e egy szellem létrehozására.

 

 

Előzmény: mr.popeye (47449)
Cymantrene Creative Commons License 2015.06.26 0 0 47451

Érdekes: a nárciszok egy csoportját (alnemzetségét) Hermione-nak hívják. https://en.wikipedia.org/wiki/Narcissus_(plant) Kíváncsi vagyok, Rowling tudta-e ezt.

 

Cymantrene Creative Commons License 2015.06.26 0 0 47450

Nem rossz :-)

Szerintem is, ha egyáltalán lehetne Voldemortból szellem, akkor olyan Hóborc-féle lenne.

 

Előzmény: NevemTeve (47448)
mr.popeye Creative Commons License 2015.06.25 0 0 47449

Nem tért vissza, a főboszinak voltak nyilatkozatai a 7.könyv után, köztük volt ez:
"Voldemort bűnei túlságosan súlyosak voltak ahhoz, hogy szellemként visszatérhessen."

Előzmény: ---:Jani:--- (47444)
NevemTeve Creative Commons License 2015.06.15 0 0 47448
paskat2 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 47447

Ez nyilvánvaló, de azért mégis messze van attól a hatalomtól, ami Voldinak az erejében volt.

 

Ha visszagondolok arra a jelenetre, amikor DD elmondta gyerek "Voldinak", hogy varázsló (az diadalra a szemében), akkor szerintem Voldinak ez nagy visszalépés, és nem hiszem, hogy ezt elfogadná/választaná.

 

 

 

Előzmény: PapLan (47446)
PapLan Creative Commons License 2015.06.14 0 0 47446

Egy kisértet sok mindenre képes, ha befolyásolható embereknek duruzsol a fülébe...

Előzmény: paskat2 (47445)
paskat2 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 47445

Kizárt dolognak tartom. A kisértetnek nincs ereje, és így hatalma sem.

Szerintem!

Üdv:

Tibor

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47444)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.06.08 0 0 47444

Voldemort szerintetek visszatért kísértetként? Ha valaki, akkor ő "félt továbbmenni". Végül is, így is elérhetné a halhatatlanságot!! Igaz, hogy gyakorlatilag halott, de mégis tud beszélni, jelen tud lenni, befolyással tud lenni a világra. Csak kell találnia egy szolgát, aki minden parancsát teljesíti :D

Rokakoma Creative Commons License 2015.06.01 0 0 47443

Jogos.

Előzmény: bendeguz90 (47442)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 47442
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.04.28 0 0 47441

Találtam egy pontot a cselekményben, ami számomra nem világos:

 

 

Tudjuk, hogy Voldi azt hiszi, Piton az ő embere. Tudjuk, hogy Piton kezdetben valóban neki dolgozott (hogy ez miben merült ki, azt nem tudjuk), és hogy amikor kihallgatta a jóslatot és kidobták (amúgy DD akkor miért nem fogta el? Nem volt körözött bűnöző, mint minden halálfaló?), és elmondta Voldinak, akkor rájött, mibe keveredett, és gyorsan segítségért rohant DD-hez, innentől kezdve az ő embere.

 

 

Én azt szeretném tudni, hogy Voldinak ezt az egészet hogy adta be? Voldi mégis mi alapján hiszi, hogy Piton DD-nak dolgozik ugyan, de mégis hűséges maradt őhozzá? Voldi szemszögéből honnan jött ez az egész, hogy Piton kettős ügynök legyen? Milyen ürüggyel állt át "kamuból" DD-hoz? Piton azt mondta egy nap, hogy támadt egy ötlete, odamegy DD-hoz és azt mondja, ki akar szállni a játékból, és inkább átáll, de előtte megbán mindent, és Voldi elhitte, hogy DD ezt bekajálja? Egyáltalán mi lenne Piton célja Voldi szerint, mit nyer ő ezáltal? Hisz ő nem olyan, mint a többi halálfaló, hogy a tiszta vér a mániája és muglikat öl hobbiból. Mondta egyszer ugyan Lily halála után, hogy majd tisztavérű nő után néz (ez milyen nehéz lehetett neki!), de ezt se tartotta be... ez hogy nem lett gyanús senkinek?

NevemTeve Creative Commons License 2015.04.25 0 0 47440

Igen, a 'de-' igekötő a 'dehoppanál'-ban hasonlít az 'el-' igekötőhöz az 'elutazik'-ban; az igekötő hiánya a 'hoppanál'-ban hasonlít az igekötő hiányában az 'utazik'-ban.

Előzmény: arom (47438)
arom Creative Commons License 2015.04.25 0 0 47439

Hát igen, a sok jó módszert és eszközt jobban is ki lehetett volna használni, mindkét oldal részéről. Nyilván egyszerűen arról van szó, hogy akkor használták, amikor az írónőnek ez eszébe jutott. :)))

Előzmény: ---:Jani:--- (47436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!