Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11018

Némi illusztrációval:... ---->

 

<< Na, itt már Mood tudja, hogy Nyert!!!

Előzmény: Carina_S (11017)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11017

De,... ha már Bud Specner -- Terence Hill topikba írogatunk, akkor már Terence Hill-ről is essék néhány szó.

 

A Banános Joe-ról jutott eszembe, szóval arról a részről, amikor Joe és Doriana rajongásig megtetszenek egymásnak... ..

 

.. ...Hát szóval Terence Hill-nél, A keményfejű című filmben is van egy hasonló jelenet. Ez pedig az, amikor Mood első látásra rajongásig beleszeret Luke-ba, és diszkréten már ajánlkozni kezd:

 

Mood: -- Óooóhhh... .. :-).. ;-)!

Luke: -- Köszönöm! :-)!

Mood: -- Tessék, a harmadik adag! ;-)! Magának aztán jó étvágya van!

Luke: -- Szeretek jókat enni!

Mood: -- CsaK enni szereeet?? ;-)

Luke: -- Hááát, nemcsak aaazt... !! ;-)... Meghívhatom vacsorára? ;-)

Mood: -- Maga már megvacsorázott.... !! ;-)!

Luke: -- Ahh,.. háá,... ..Tényleg... ??! ;-));... .. Van itt egy motel a közelben?? :-) ;-)

Mood: -- Van a Mood!!! :-) ;-)!... A sztrádán jövet jobbra az első ház!!! ;-) ;-))!... Dupla ágy(!!!),... .. bőséges reggeli(!!),... és nem is kerül egy vagyonba(!)... !!! ;-))!!! ;-))!!! Hümmmm... ???? ;-)! ;-D! -- (És Mood-nak úgy megcsillan és úgy felragyog a szeme(!!!), mint amelyik szempár azt üzeni Luke-nak: "Na, Luke, most már rajta vagy a horgomon.. !!!!")

Luke: -- Mood,... ez a neve.. ?? -- (És Luke a kérdését a nőnek célozza, rá célozva, nyílegyenesen bele a szemébe... !)

(Mood diszkréten elmosolyodik... ..)

Bárpultos: -- Hééé,.. Mood, ne gatyázz már... !!

(.. ...Mood, amikor látja, hogy a pultos beszólásából Luke-nak leesik a tantusz, hogy Mood az Ő neve, most már még sokkalta jobban elmosolyodik!! ;-) Most már biztos benne, hogy Luke-nál nyert!!! ;-))! )

Mood: -- Állítsd le magad!!! -- (Ez csakis a bárpultosnak szól, annak célozza oda, Luke-nak még véletlenül sem.... !)

 

Szóval Mood-nak és Luke-nak már itt elsőre úgy megjön a kedvük egymáshoz, hogy azt ki sem lehet fejezni... .. Kár, hogy végül másképp alakul..

Carina_S Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11016

Csak hogy ha valakinek kell eme humoros rész szövege, akkor már ne hiányos legyen, hanem teljes... ! ;-) Mert csak úgy az igazi... !

Carina_S Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11015

Jav.: ---> A bárfőnök-ös jelenetrész idézéséből kimaradt két mondat:>>

 

Bárfőnök: -- Ha a külügyi államtitkár meghívja az asztalához, azt köteles elfogadni!

Doriana: -- Az illető személy egy modortalan paraszt.

Bárfőnök: -- Úgy látszik, ideje, hogy egy kis észt verjek a fejébe!

Doriana: -- Rajta, mire vár, próbálja meg!! :-))) -- (Már tudja, hogy új testőre úgysem fogja annyiban hagyni az ilyesmit, az erőszakot... .. !)

Bárfőnök: -- Vigyázzon, mert én megteszem.. !!! -- (És már neki is állna kezet emelni Dorianá-ra! Ha... ..)

(.. ...A Banános Joe azonnal, és határozottan közbe nem lépne! De közbelép! És egy határozott mozdulattal hátracsavarja a bárfőnök jobb karját... !!)

Bárfőnök: -- Mit csinál, megőrült??!;.. Azonnal eresszen el!!!

Banános Joe: -- Ha tovább molesztálja a kisasszonyt, kipenderítem az ajtón!! Indulás!!! -- (És se szó se beszéd, már rángatja is kifelé, amerre a bár ajtaja található... !)

(Doriana tettét helyeslő szempillantással, és egyúttal ámulva és csodálattal kevert szeretettel néz fel Banános Joe-ra, hogy még a kisebbik főnöktől, a bárfőnöktől is meg meri védeni Őt, és levakarja róla szemvillanás alatt, se szó, se beszéd... !!! Bezzeg a bárfőnököt úgy méregeti a tekintetével, akár egy mérges vipera.. !! A tekintete ezt üzeni a bárfőnöknek: "Ezt megérdemelted, te szemét disznó... ... !!!")

Bárfőnök: -- Vegye le rólam a kezét!!!.... Maga barom!! Maga ki van rúgva!!! Érti?!! Hogy merészeli ezt??! Azonnal hagyja el a mulatót!!! Érti?!!

(Banános Joe kitolja az ajtón....)

Bárfőnök: -- Takarodjon!!!

(....Banános Joe ekkor a bárfőnököt is lelöki a lépcsőről!!)

Bárfőnök: -- Aóóó... ááá... !

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Itt a kékkel vastagon szedett két mondat maradt ki, mikor a filmet hallgatva írosgattam át az idézett részleteket:>>

 

 

Bárfőnök: -- Vegye le rólam a kezét!!!.... Maga barom!! Maga ki van rúgva!!! Érti?!! Hogy merészeli ezt??! Azonnal hagyja el a mulatót!!! Érti?!!

 

(Banános Joe kitolja az ajtón....)

 

Bárfőnök: -- Takarodjon!!!

 

(....Banános Joe ekkor a bárfőnököt is lelöki a lépcsőről!!)

 

Bárfőnök: -- Aóóó... ááá... !

Előzmény: Carina_S (11007)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11014

Csonkakezű nem tárgynév, mivel melléknévből van képezve (szóösszetétellel)! ---> Milyen... ? Csonka... ! Ez melléknév(!).

Előzmény: atazs (11012)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11013

De a Mr. Porszívó is tárgynév, ha gúnynévként is... . (a porszívó gép is egy tárgy!),

 

Tényleg, a Cosi amerikai-angol név ott a vadnyugaton (Aranyeső Yuccában) magyarul mit jelenthet?... ..

Előzmény: atazs (11012)
atazs Creative Commons License 2016.07.25 0 0 11012

Tárgynevek:

Torpedo

Aranykezű

Csonkakezű

 

Ja és "Koszi" neve igazából "Cosi"

 

Lehetne állat neveket is keresni:

 

Kobra

Dr. Spider

Tigris

Pingvin

Kikötői szarka

Pekingi kacsa

Mókus

Medve

Előzmény: Carina_S (10996)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11011

Ja, és a film végére már tegeződik is Banános Joe-val Doriana: "Joe, azt hittem, hogy a börtönben ülsz??! ;-) :-)"<--Ez itt a film végénél bizony már tegezés!!! <--------> a bárban ahol megvédte, ott még csak magázza... .. "Jöjjön velem gyorsan!! [...] Ne kérdezzen semmit, csak jöjjön!! [...] Tudja kit dobott ki, a nagyfőnököt!! :-O El kell tűnnie!! :-O [...] Biztosan elbocsátják azért, mert engem megvédett!!"<--Ez meg itten a bárban még csak magázás!!!

 

.. ...A magázódásról tegeződésre történő átváltás már a barátság szorosabbra fűzésének a biztos jele!!

Előzmény: Carina_S (11010)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11010

De én írtam is, hogy itt csak a bárjelenetre gondoltam!

 

Amúgy meg Doriana sem vette rossz néven az ajánlatot, csak mivel látta rajta hogy teljesen iskolázatlan és csak emiatt nem ismeri az elfogadott "udvarlási protokollokat", ezért inkább csak tanítgatólag, mintsem hogy megfeddőleg mondta neki, hogy "Tudod Joe, előbb a virág, az ismerkedés, aztán jöhetnek a gyerekek... ."; ez onnan is látszott, hogy Dorianának még segélykérésre sem volt szüksége ahhoz, hogy Banános Joe attól három arrogáns "jómadártól" a legelső pillanatól kezdve mindvégig megvédje. A jutalmat a film végén kapta meg érte Dorianától Banános Joe: amikor Torsillo és a gorillái Doriana társaságában, aki csak az "apró szórakozásaikhoz" volt nekik jó, együtt megjelentek a falusiak kifosztásához megépített "kis" kaszinó felavatására, akkor az "ál-földrengéskor" újra előkerülő Banános Joe-t egyedül Doriana fogadta közülük csillogó, ragyogó szemekkel üdvözölve, félelem nélkül. Neki ui. -- Torsilloékkal ellentétben(!) -- , nemhogy félnivalója nem volt tőle, neki Banános Joe a szeretet és az abszolút biztonságot jelentette, emiatt a kettő miatt tetszett neki már az elején, a bárban is! Már a molesztálós jelenet előtt feltűnt Dorianának, hogy Banános Joe milyen rajongással figyeli a szép éneklése közben, és utána még megvédeni is kérés nélkül volt hajlandó! ---> "Ez az alak molesztálja magát??!" -- "Igen!!! :-)" -- , és Joe már el is tüntette a molesztálásra készülő Torsillo-t!! :)

 

Szóval irónia ide, virág amoda, Doriana a film végén legalább úgy rajongott Banános Joe-ért, mint amikor a bárban megcsodálta és többszörösen is(!!!) megvédte.

Előzmény: Mantis Screamer (11004)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11009

viszint = viszont

Előzmény: Carina_S (11008)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11008

Mondjuk rövidebbre akartam fogni, de én sem gondoltam, hogy az a nyúlfarknyi ötperces jelenet lefirkantva ennyit tesz ki... .

 

(De ha viszont meg csonkán idézem, akkor meg viszint nincs sok értelme... !)

Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11007

Na de Banános Joe mégsem maradt ám -- vagy talán inkább nem lett az, mivel már addig is banánkereskedő volt, "csak éppen"(!) az engedélyre volt hozzá mihamarabb nagy szüksége -- az ("Kiss Pista"), mert ami célt a film elején kitűzött maga elé, nevezetesen az iskola(!) megvalósítását Amantido falucskában, azt a célját végül mégiscsak elérte, és Ő maga is iskolába iratkozott, hogy ne maradjon "Kiss Pista"! Meg is jegyezte az iskolából a patakra "horgászáshoz" ellógni szándékozó kisgyereknek, hogy: >>"Az, aki se írni, se olvasni nem tud, az egész életében nem lesz más, csak egy "Kiss Pista"... !"<<

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

Még egy valami eszembe jutott azzal kapcsolatban, amit a Carina_S (10999)-ben írtam le Dorianá-ról és a Banános Joe-ról! Mégpedig az a roppant komikus jelenet, amikor a Banános Joe védelmében az első gyanús alak (az államtitkár "úr") leállítása után már vakon megbízó(!) Doriana a második pofátlan alakkal szemben már ujjat mer húzni, amikor az felpofozással fenyegeti meg Dorianát. ---> ((Lásd: a pontosan idézett bárjeleneten (ami barnával lett szedve) belül jelenet leírásában azt pirossal szedett, részt, ahol a testőre védelmében Doriana bátorsága megjön még ahhoz is, hogy kihívja a bárfőnököt azzal, hogy "Rajta, mire vár, próbálja meg! :-)))".)) ---> A helyzet rendkívüli komikumát az adja, hogy egy nőnek -- ha segítséggel is, de -- sikerül megleckéztetnie egy tettlegességig vetemedni is erősen hajlamos(!!!) molesztáló alakot!

 

Az ominózus jelenet:>>

Doriana: -- Egy narancs juice-t kérek!

Államtitkár: -- Giű, güií... .. . -- (Töményszeszes ital [vodka??] a kezében, dülöngél a részegségtől, elmosódottan beszél, stb. ... .) --  Gyere, pici cicám, ülj oda az asztalunkhoz, ne félj, nem bánod meg! ;-)

Doriana: -- Nem tartozik a munkakörömbe!

Államtitkár: -- Dehogynem, beletartozik, ha meghívlak az asztalomhoz!!

Banános Joe közbeavatkozik, Dorianának még kérnie sem kell a segítségét, máris szempillantás alatt levakarja róla készségesen az erőszakoskodó alakot. Úgy hozzávágja a jobb kezét az italospohárral együtt a bárpult-asztalhoz, hogy a pohár nagyot csattan, "kiugrik" az államtitkár kezéből, és az összes ital kiömlik belőle!

Doriana: -- De nem megyek!!

Államtitkár: -- Megőrült mit csinál??!... .. Hogy képzeli ezt... ??!

Banános Joe: -- Ne molesztálja a kisasszonyt, mert kihajintom, világos?!!

Doriana csak ámulva nézi, hogy az új testőre milyen készséges, és még csak érte sem kell szólnia, ha bajba kerül, mert Banános Joe erre éberen figyel.... !

Államtitkár: -- Hogy merészeli, magának fogalma sincs, hogy ki vagyok én!!!

Banános Joe: -- Az igaz!!; "Sajnos" még nem találkoztunk!!!

Államtitkár: -- De várjon, mit csinál, azonnal kirúgatom!! Velem így nem lehet beszélni!!! Héééé..., maga, eresszen el, hallja??!

(Banános Joe kirakja az ajtón a külügyi államtitkárt... !)

Bárfőnök: -- Ha a külügyi államtitkár meghívja az asztalához, azt köteles elfogadni!

Doriana: -- Az illető személy egy modortalan paraszt.

Bárfőnök: -- Úgy látszik, ideje, hogy egy kis észt verjek a fejébe!

Doriana: -- Rajta, mire vár, próbálja meg!! :-))) -- (Már tudja, hogy új testőre úgysem fogja annyiban hagyni az ilyesmit, az erőszakot... .. !)

Bárfőnök: -- Vigyázzon, mert én megteszem.. !!! -- (És már neki is állna kezet emelni Dorianá-ra! Ha... ..)

(.. ...A Banános Joe azonnal, és határozottan közbe nem lépne! De közbelép! És egy határozott mozdulattal hátracsavarja a bárfőnök jobb karját... !!)

Bárfőnök: -- Mit csinál, megőrült??!;.. Azonnal eresszen el!!!

Banános Joe: -- Ha tovább molesztálja a kisasszonyt, kipenderítem az ajtón!! Indulás!!! -- (És se szó se beszéd, már rángatja is kifelé, amerre a bár ajtaja található... !)

(Doriana tettét helyeslő szempillantással, és egyúttal ámulva és csodálattal kevert szeretettel néz fel Banános Joe-ra, hogy még a kisebbik főnöktől, a bárfőnöktől is meg meri védeni Őt, és levakarja róla szemvillanás alatt, se szó, se beszéd... !!! Bezzeg a bárfőnököt úgy méregeti a tekintetével, akár egy mérges vipera.. !! A tekintete ezt üzeni a bárfőnöknek: "Ezt megérdemelted, te szemét disznó... ... !!!")

Bárfőnök: -- Vegye le rólam a kezét!!!.... Maga barom!! Maga ki van rúgva!!! Érti?!!

(Banános Joe kitolja az ajtón....)

Bárfőnök: -- Takarodjon!!!

(....Banános Joe ekkor a bárfőnököt is lelöki a lépcsőről!!)

Bárfőnök: -- Aóóó... ááá... !

Torsillo: -- Ha tüdőgyulladást kapok, mindenki mehet, amerre lááát... ! Ne tartsatok nekem itt elsősegély-bemutatót, ha jól tudom, az a szőrös majom még szabadon rohangál! Na mi lesz már, indulás!.. Kapjátok el.. !!!

Torsillo testőre-1: -- Igen, Uram.. !

Torsillo: -- Hhhh.... Azzzt akarooom, hogy örökre tüntesséétek eeel.... !! -- (Öklével az asztalra koppant egy nagyot!!!)-- Seenki ne merjen veleem ujjaaat húúzni!!! -- (Öklével megint egy nagyot üt az asztalra.. !!!)

Torsilllo testőre-1: -- Oda nézzetek! Ez Diegó!!

Torsillo testőre-2: -- Mi történt?! Ki csinálta ezt vele?!

Torsillo testőre-3: -- Emeljük fel!

Torsillo testőre-4: -- Csak óvatosan!

Torsillo testőre-3: -- Vigyük be az irodába!

Torsillo: -- Hogy vagy, szépségem.. ? :)

Doriana: -- Őöö :(... Köszönöm, "jól"! ":-)" -- ( :(.. )

Torsillo: -- Miért nem ülsz oda az asztalunkhoz... ??

Doriana: -- Mert.., mert én nem "olyan" lány vagyok!! :(... ...

(Banános Joe-nak ez -- Doriana riadt, meghökkent védekezése! -- már egyből feltűnik, és még éberebben, még közelebbről figyel.)

Torsillo: -- Akkor még jobban tetszel nekem!;.. Ne játszd az eszed, kispofám!!.. Na gyere, mire vááársz! -- (Torsillo karjánál fogva, de finoman már huzigálná Dorianá-t!!... ..)

Doriana: -- Öá... .. !... :(

Torsillo: -- Hazaviszlek a szállodába!;-);..

Doriana: -- Hö!!!... :( öö.... !!... :(... .

Nem fogod megbánni... !; Oké.. ??! ;-)

(.. ...Banános Joe megelégeli a kezdődő molesztálást, vállon ragadja Torsillo-t.., és megszabadítja Dorianá-t Torsillo-tól!!)

Doriana: -- Ühű.. !;... .. :-) -- (Doriana, látva hogy Banános Joe-ra még a nagyfőnök Torsillo-val szemben is(!!!) nyugodtan számíthat(!!!), gyorsan összeszedi magát a kezdeti, pillanatnyi "enyhe" megszeppenéséből... !)

Torsillo: -- Héé!!

Banános Joe: -- Ez az alak molesztálja magát??!

Torsillo: -- "Szent" Isten; már megint,... ?

Doriana: -- Igen!!! :-).. !

Banános Joe: -- Ne molesztálja itt nekem a hölgyet, mert rögtön kihajintom az ajtón, világos?!!

Torsillo: -- Maga nem tudja, kivel beszél.. !!

(Banános Joe rohamtempóban taszigálja Torsillo-t a kijárati ajtó felé... !... Kivezeti az ajtón..;... ..)

Torsillo: -- A kidobóember kidobott a saját mulatómból... !!

(.. ...Aztán... .. Banános Joe Torsillo-t vadul lelöki a lépcsőn... !!!... .. Torsillo legurul a lépcsőn, és "egy kicsit" összezúzza magát.. !!!)

Torsillo: -- Öhö... ! Űhü.. ! Ohhá... !!

Torsillo testőre-1: -- Úristen!

Torsillo testőre-2: -- Ez a nagyfőnök! :-O

Torsillo testőre-3: -- Főnök!

Torsillo testőre-4: -- Főnök, nincs valami baj??! :-O :(

Torsillo testőre-2: -- Főnök, szóljon már valamit, az Istenért.. ! :(

Torsillo: -- Aááá... !!

Doriana: -- Jöjjön velem, gyorsan!!

Banános Joe: -- Hová??

Doriana: -- Ne kérdezzen semmit, csak jöjjön!!

Banános Joe: -- Hová megyünk... ??

Doriana: -- Tudja kit dobott ki, a nagyfőnököt!! :-O ;... .. El kell tűnnie... !! :-O

Banános Joe: -- Csak azt tettem, amit kééért!! :-O

Doriana: -- Biztosan elbocsátják azért, mert engem megvédett!! Ha nem megy el, nekem is befellegzett!! :-O

Banános Joe: -- Hát jóóóó! :( Azért örülök, hogy megismerhettem... ! ;-) :-)! Hmüüü... . Hmööö... .

Torsillo: -- Jajj a hátsóm!;.. Jajj a derekam!;.. Jajj, ti idióták, ti fafejű barmok!!... :( Vigyázat!! El ne ejtseteeeek... .. !! Aááhh... !! Már megint ez a majom volt, ledobott a lépcsőn.. !!!

Torsilo testőre-1: -- De kicsoda??!

Torsillo: -- Dehogy delíriumos... !;.. Banánooos.... !!!

Torsilo testőre-2: -- De hiszen Őt keressük... !!!

Torsillo: -- Áááh... ! Jaaajj.. !! Nem elég, hogy a kocsimat kilőtte, még a csőd szélére is juttatott,.. azzal az árcsökkentéssel.. !! Jaj, most pedig galléron ragad, és kipenderít a saját különbejáratú mulatómból!;.. Mire vártok, az Isten szerelméreeee... !!

Torsillo testőre-2: -- Igen!!

Torsillo testőre-1: -- Máris megyünk.. !!

Torsillo: -- Kapjááátok eeeel, a fülénéééél foogvaa.. !!!... Kapjáátok eeeel.. !!!

(Jelenet vége.) --> Utána Banános Joe-t hálából vendégül látja Doriana! ;-) )

 

Előzmény: Carina_S (10999)

Előzmény: Mantis Screamer (11003)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11006

uh, mintha megint nős lennék....hiába mondom amit hallani akar, nem mindegy hogy,,,,

Előzmény: Inner Circle (11005)
Inner Circle Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11005

De nem indokoltad. Nem vagyok én agyturkász!...

Előzmény: Mantis Screamer (11001)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11004

"Dorianá-val szemben pedig egyenesen makulátlan úriemberként bánik,"

 

Ja, rögtön mondja neki, csináljanak gyereket. A nő azt válaszolja ironikusan, hogy előtte legalább hozzon virágot. Erre Banános Joe: csináljuk meg a gyereket, a virágot majd elküldöm otthonról postán. :D

Előzmény: Carina_S (10999)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11003

Pedig lehetett volna Kiss Pista is.

Előzmény: Carina_S (10998)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11002

Apokalipszis és Vitriol ?

 

Két zsoldos a "csak szitálok, csak szitálok" film végéről.

Előzmény: Carina_S (10996)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11001

Anuluval kezdtem...

Előzmény: Inner Circle (10993)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 11000

amikor felismerik Banános Joe-t, ls egyedül a magukkal szórakozásra hozott énekesnő Doriana nem ijed meg

Jav.:>>

amikor felismerik Banános Joe-t, és egyedül a magukkal szórakozásra hozott énekesnő Doriana nem ijed meg

Előzmény: Carina_S (10999)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 10999

A Banános Joe-ról egyébként eszembe jutott még valami: mivel ez a film még valami mástól is felejthetetlen film, és szereplő lett... !

 

Ti. itt most magára a Banános Joe nevű szereplő jellemrajzára gondolok! Ha jobban megnézitek, akkor láthatjátok őrajta, hogy hát ő egy kettős jellemű figura: a banán-"kis"maffia vezérének Mr.  Torsillo-nak (és a gorilláinak) ott tesz keresztbe, ahol csak tud, és egészen faragatlan útszéli stílust enged meg önmagának Ővele szemben (előbb a felére leveri a banán addigi egységárát(!) a teherautó-versenyzés után, azután rögtön utána "Mr. Porszívó"-nak gúnyolja(!!) Mr. Torsillot-t a háta mögött az embereinek a szemébe nézve, utána röhögve áll ki a verekedésre szóló meghívásnál Mr. Torsillo gorillái ellen, és mindet jó laposra elveri, aztán kidobja Őt a saját bárjából, amikor Dorianá-t kell megvédenie: gúnyosan hozzáteszi Torsillo gorilláinak: "Én csak azt tettem, amit parancsoltak nekem!"). A legvégén a volt csaló segítségével még börtönbe is juttatja Mr. Torsillo-t!

 

De a csalóval (a "torreádorral", és okirat,- és pénzhamisítóval) szemben viszont már kétféleképpen viselkedik: amíg csal, addig csak azért "menti meg" a többi dühös átvert alaktól, hogy jól elverhesse (pl. az arénában), de amikor a sitten megkapja tőle a használható valódi, immáron nem hamis, a saját nevére szóló banánkereskedői engedélyt, amit a miniszter úrtól szerzett neki, akkor már remekül összebarátkozik vele a sitten, mert megbocsát neki. A csaló cserébe a végén segít a film végén leleplezni Mr. Torsillo-t, akinek addigra négy álneve is van!!

 

Dorianá-val szemben pedig egyenesen makulátlan úriemberként bánik, zsinórban három részeg alaktól hajlandó megmenteni Őt a bárban, még ha a legnagyobb főnökökről is legyen szó, mert be akar vágódni Dorianá-nál: megtetszett neki, és megszerette... ;-)! Cserébe, amikor már az engedéllyel a kezében már újra Amantido faluban van, akkor amikor Torsillo, az emberei, és Doriana együtt Amantido faluba jönnek, akkor amikor Torsillo a felállított "mini" kaszinó-bárját csodálná meg, a villástargonca okozta "földrengés-sorozat" közepette Torsillo és gorillái elbújnak előle amikor felismerik Banános Joe-t, ls egyedül a magukkal szórakozásra hozott énekesnő Doriana nem ijed meg a Banános Joe-tól, sőt -- Torsillo legnagyobb elképedésére! -- , még ragyogóan derűs mosollyal üdvözli ("Joe, a Banános Joe!!! ;-))"), invitálja, és hívogatja is(!!!), a Banános Joe meg óvatosságból és jószándékból figyelmezteti Dorianá-t: "Doriana! :-) Menj ki innen, odakint biztonságosabb! ;-)" -- , és megmutatja neki a szabadba kivezető utat, akkor Doriana ismét nagyon-nagyon csillogó szemekkel(!) néz rá: -- "Joe??! Azt hittem, hogy a börtönben ülsz! ;-))" -- szól Doriana mosolygós üdvözlése ismét, mert addigra már Doriana is beleszeretett a Banános Joe-ba; és amikor meglátja, fülig ér a szája örömében!!! ;-)

Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 10998

A Banános Joe a leghíresebb növénynév lett a sorozatban, mert egyszerre volt a szereplő neve, és a film címe is egyúttal! -- Ha direkt csinálták így ezt a filmet, akkor duplán felejthetetlen lett!!! ;-)

Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 10997

De persze ettől még gyűjthetjük felváltva a tárgynevűeket és a növénynevűeket is.

Előzmény: atazs (10995)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.24 0 0 10996

Inner Circle azóta már áttért a tárgynevűekre:>> felhozta pl. "Vitriol"-t (tényleg ő ,melyik filmben is van benne???), meg Az ördög jobb és bal keze 1-ből "Madárijesztő"-t, én meg hozzáraktam a Banános Joe-ból "Mr. Porszívó"-t, amikor Banános Joe a háta mögött és az emberei szemébe röhögve gúnyolta így ki Mr. Torsillo-t.

Előzmény: atazs (10995)
atazs Creative Commons License 2016.07.23 0 0 10995

Ha már a növény neveknél járunk, a Seriff és az idegenek-ben van egy "Nebántsvirág" nevű rab. 

Előzmény: Inner Circle (10993)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.23 0 0 10994

A Banános Joe-ra (a filmbeli szereplőre) még emlékeztek, akkor, amikor átkeresztelte Mr. Torsillo-t "Mr. Porszívó"-nak, miután átrázta??! ;-))) :-D :))))

Előzmény: Inner Circle (10993)
Inner Circle Creative Commons License 2016.07.22 0 0 10993

Akkor lelövöm az utolsó növénynevűt, akit tudok: a kormányzó! ;) És a +1: Anulu, a nagy pálmafa fia.

Tárgynevűeket is kerestünk az ilyen marhaságokra fogékony barátommal, az eddigi termés:

Koszi

Vitriol

Madárijesztő

Bulldózer - ebből kettő van, a rögbisztár és Husky Joe gorillája a Nyomás-ból. Szóval azonos nevűeket is lehetne gyűjteni. Még egyet tudok, Charlie Firpo és O'Brian.

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.22 0 0 10992

Banános Joe

 

Nem is egy másik film zenéje szólal meg, többször is, kettőt be is azonosítottam azonnal

és persze ismerős rosszfiúk is vannak

Carina_S Creative Commons License 2016.07.21 0 0 10991

Apróbb javítások (két lemaradt film-link pótlása)!:>>

 

7. -- A Bombajó bokszoló-ban az eltöretett kezű(!) kiváló bokszoló-jelöltön segít az igazságtalanság elkövetőjének a megbüntetésével;

10. -- a Banános Joe-ban Dorianát menti meg a "Mocambo" mulató-bárban a három perc alatt(!!), egymás után három(!!!) erőszakoskodó, de magát mindegyikük "úriembernek"(???) színlelő rémalaktól is;

Előzmény: Carina_S (10990)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.21 0 0 10990

Bud Spencer emlékére leírok valamit, amit az egyik vele foglalkozó weboldalon találtam. Azt írta magáról és Terence Hill-ről, hogy ők ketten sohasem annyira színésznek, mint sokkal inkább mindig is afféle jó értelemben vett példaképeknek tartották magukat, akik a filmvásznon a legtöbb filmjükben a mindig segítőkész és áldozatkész(!), másokon mindig azonnal segíteni akaró (és segíteni tudó) figurákat személyesítették meg.

Mennyire igaza volt, amikor ezt mondta!!

 

A filmjei közül ezt a megemlített példakép-vonást igazolják az alábbi filmjei (is):>>

1. -- a Piedone-sorozaton belül a Piedone, a zsaru c. filmben a calabriai Márta (akit a "Báró" késeltetett meg(!!!) az arcán) barátnőjének, Carmelának segít kikerülni a "Báró" <--(= Ferdinando Scarano) bosszúját azzal, hogy a ennek a lánynak, mint információ-forrásnak diszkréten kezeli a nevét, és a Bárót Carmela neve kiadása nélkül fékezi meg veréssel(!);

2. -- a Piedone Afrikában c. filmben például a megölt Dimpo fián, Bodón segít, amikor elvállalják Caputóval a gyerek felnevelését, vagy Margy-n akkor, amikor -- a film legvége felé -- nem hagyja hogy elvigyék bebörtönözni, részben a segítségéért cserébe -- Ő tette le Rizzo felügyelőért az óvadékot, hogy kiengedjék a rendőrségről!!!! -- , részben mert Margy valóban teljesen ártatlan(!!!) a kábítószer,- és gyémánt-csempészési ügyben;

3. -- a következő epizódban, azaz a Piedone Egyiptomban c. filmben a filmnek majdnem a legelején kiszabadítja Conit, a végén pedig úgyszintén Conit menti meg az olajmágnás nagybátyjával, meg a Professzorral együtt, akit szintén másodjára szabadít ki, akárcsak Caputot, a helyettesét is ugyanakkor;

a Banános Joe-ban Dorianát menti meg a "Mocambo" mulató-bárban a három perc alatt(!!), egymás után három(!!!) erőszakoskodó, de magát mindegyikük "úriembernek"(???) színlelő rémalaktól is;

4.-- az Őrangyalok/Balfácánok szabadlábon-ban Lucindát és Huanítát menti meg az őket és más lányokat is prostitúcióra kényszerítő nagyvárosi maffiától(!!!), majd Lucinda információi alapján a többi elrabolt lányt is sikerül kiszabadítaniuk;

5. -- az Atyai pofonosztóban (másik, találóbb(!) címén: Remény Atya) a teljesen ártatlan Lulut, Ninót, és Maddalenát menti meg a calabriai maffia rendkívüli bosszúéhségétől (a másik kettőtől eltérően, Lulut éppen egy prostitúciós maffiától), továbbá még a már jó útra tért(!), egykori "dohánybolt-fosztogató" Bolognai származású Rossinak is sikerül nagyon jelentősen lerövidíttetnie a büntetését, persze az Ő esetében a jó útra visszatérésért, és bűnbánatért cserébe;

6. -- Az ördög jobb és bal keze 1-ben a telepeseknek segít levakarni magukról részint Mezcal bandáját, részint az Őrnagy bandáját;

7. -- A Bombajó bokszoló-ban az eltöretett kezű(!) kiváló bokszoló-jelöltön segít az igazságtalanság elkövetőjének a megbüntetésével;

8.-- Az ördög jobb és bal keze 2-ben a szerzeteseknek segít levakarni a nyakukra telepedett fegyvercsempész-bandát;

9.-- Terence Hill szóló filmjei közül ilyen A keményfejű c. film is, ahol egy ártatlanul bebörtönzött embert sikerül kihozatnia a börtönből, akinek közben a fia átmeneti nevelgetését is felvállalja, az őt bajba sodró korrupt maffiózó-szerű "üzletembert" és gorilláit pedig lecsukatnia. ((Ez a gazember ui. odáig fajult, hogy a gyereknek és az apjának még a házukat is a levegőbe repítette, miután az Ő korrupt ingatlanspekuláns-megbízottai nem jártak sikerrel!!!))

 

Ezek a példák mind-mind a feltétel nélküli emberbaráti áldozatkészséget és segítőkészséget példázzák ki. Lehetne még hosszan folytatni a sort, de a Bud által kimondott szavakat már ezek is bőségesen igazolják!

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

A nem Bud Spencertől és Terence Hilltől származó filmek közül eddig mindösszesen két olyan filmet találtam, amely olyan fokú áldozatkészséget mutat be, amivel például az Atyai Pofonosztó c. fimnek a méltó párja lehet:>>

A. -- Amazonok és Gladiátorok (2001) (Ebben az amazonok egyik vezéralakja, Ione menti meg a római rabszolgaságból Serenát és Brianát, akik szintén beállnak a szabadságot és egymás védelmét bármilyen áron garantálni hajlandó amazonok csapatába. Serena nem sokkal később megmenti az egyik, baleset miatt majdnem magára maradt amazont, Gretschent (Gretschennek a balesetkor tett ígéretének garantált betartásával(!!!) Serena éjjel, órákon át, egyedül visszaviszi a teljes biztonságot nyújtó amazon-táborba), akit ha a rómaiak egyedül, védő-társai nélkül megtalálnának, akkor szinte biztosan megölnének. Cserébe Serenát és Brianát eskütétellel avatja fel amazonokká Ione, aki később a gladiátor-arénában magára maradt Serenát és Brianát a teljes amazon-csapatuk összefogásával mindenáron kimentik halálos ellenségének, Marcus Crassiusnak, Hanne városnak, és a hozzá tartozó provincia helytartójának a fogságából és halálcsapdájából. A mentőakció tökéletesen(!!) sikerül. Marcus Crassiust és őrségét utolsó emberig megölik, és egy sor gladiátor-rabszolgát is kiszabadítanak. Cserébe a gladiátorok beállnak az amazonok támogatói közé.)

B. -- Leon, a profi teljes film magyarul (Itt Leon ment meg egy vérszomjasan bosszúálló korrupt rendőrcsapattól egy 12 éves kislányt, akinek Leon a legeslegutolsó esélye, de csak akkor, ha Leon azonnal lép.)

 

Carina_S Creative Commons License 2016.07.20 0 0 10989

Megnézted, amit belinkelem neked vágatlanban?

(Csak mert mondtad hogy még nem láttad (vagy nem találtad..), így dobtam rá egy YouTube-os linket... .)

Előzmény: F1 Hierro (10987)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!