Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Le akarom fagyasztani amugy mert a mai napom sztem rámegy a kórházra. Azt hogy lehetne kivitelezni? Fagyasztás előtt beáztathatom tejbe vagy azt inkább ne, hanem csak simán fagyasszam ugy ahogy van aztán majd beteszem tejbe ha kiengedem?
Az éppen kinyílt leveleket szerintem meg lehet, de a legjobb, ha még nincs kinyílva egyáltalán (a beazonosításra fokozottan ügyelni...). Amit semmiképpen sem ajánlanék, az a nagyra kinyílt, belül száraz tapintású, nagyon rostos szerkezetűek elfogyasztása. A rostosság a fiatal állapotban is jelen van, de egészen más. Ha elvágod, és facsarni lehet belőle a levét, akkor valószínűleg jó lesz elkészítve is.
eléggé last minute jellegű túra volt. nehezen indult, de végül szerencsésen zárult. a héten még hegyvidéken, azon belül is a nedvesebb részeken játszhat az íkg, aztán szerintem ennyi volt.
szegről végről rokonok, vegulis mindkettő fa. :D A gyertyan bükkfélék, a szil rózsafélék rendjébe tartozik. Az aszimmetrikus levélváll egyértelműen segít a felismerésében, a szil jobb és baloldali lemeze más magasságban kapcsolódik a levèlnyélhez
a kép csalóka, az íkg-k elég nagyok, a kosár elég kicsi, a műanyag tál a konyhai pulton pedig nem kicsi (valamibe ki kellett öntenem a papírzsacskóból)
köszi mindenkinek! bár van még keresnivaló (pár napig..), de kucsmakergető örömgombászatból ez volt nekem idén az utolsó feltehetően.
forditva. Talaltam ket szep izletest. (Ebben a reszben biztos vagyok.) Felmerul, hogy akkor a fa mellette magas koris volt. (A torzset a fene tudja - az agvegek epp megfelelhettek, de az mar kiderult, hogy ez mas faval is elofordulhat.)