Keresés

Részletes keresés

Okulare Creative Commons License 2016.11.28 0 2 60083

Mindenkinek köszi a válaszokat. Tulajdonképpen a kérdésemre csg65 adta meg a pontos választ "Ha két szomszédos pont bélyegzőjének dátuma között 2 napnál több különbség van, akkor joggal fogja a bíráló azt hinni, hogy a két pont közti szakaszt nem járta le a teljesítő." Tehát egy túra hétvégén belül egy adott nap utolsó pecsételését nem kell megismételni másnap, hanem lehet folytatni tovább az utat. Ez folytatólagosnak számít. A többi az tiszta sor, természetesen nem csalni szeretnék, hisz valóban önmagamnak tartozom elszámolással. Továbbra is figyelemmel olvasom a fórumot és igyekszem minden infót magamba szippantani. :-)

Előzmény: csg65 (60081)
hadidoki Creative Commons License 2016.11.28 0 2 60082

Csak tovább fűzve a gondolatot (távol álljon tőlem minden kötözködés), az AK-n bizony nem kis veszély a víz hiány. Vannak olyan 30-40 km-es szakaszok ahol semmilyen vízvételi lehetőség nincs. Mindez egy nyári melegben bizony nem tréfa. Egy ilyen szakaszon a 4-5 liter víz is elfogy személyenként (tapasztalatból tudom). Olvastam olyan beszámolót, hogy mezőőrök mentettek ki valakit, mert már félrebeszélt a kiszáradástól. Az AK-t emiatt is komolyan kell venni!

    

Előzmény: 9:3-at tippeltem (60077)
csg65 Creative Commons License 2016.11.28 0 1 60081

Az OKT is, mint a KÉKKÖR része, egy útvonalkövető túra, tehát a túrát végig kell járni. Ha két szomszédos pont bélyegzőjének dátuma között 2 napnál több különbség van, akkor joggal fogja a bíráló azt hinni, hogy a két pont közti szakaszt nem járta le a teljesítő. Ennek elkerülésére törekedni kellene, mert elég jelentős százalékban ezt a hibát elkövetik a túrázók. Nem elég tehát begyűjteni a bélyegzőket, valós és szabályos dátumokkal kell azokat ellátni. Az ügyeskedés, útkihagyás mindenkinek a lelkén szárad, de ha ez nyilvánvaló, abból jó kis magyarázkodás lesz.

A MÁV-os bélyegzők ügye pedig már nem igazán aktuális, mert a legtöbb helyen kint van az új MTSZ bélyegző, így nincs szükség a dátumbélyegzők használatára. Persze nem baj, ha van, de mégiscsak szebbek az újak.

Előzmény: Okulare (60064)
V43 1279 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 60080

25 km-t mentem a túra útvonalán, kitérőkkel együtt volt kb. 27.

Előzmény: V43 1279 (60079)
V43 1279 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 60079

Annyit tennék még hozzá, hogy a jelzettség pár rövidebb (de térkép alapján jól beazonosítható) hiányos részt leszámítva követhető volt.

Előzmény: V43 1279 (60078)
V43 1279 Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60078

Zentralalpen, Parndorf-Purbach (Pándorfalu-Feketeváros)

Hegyeshalmi átszállás után érkeztem meg a múltkori túra végpontját jelentő Parndorf Ort elágazásra, amely egyben ennek a túrának a kiindulópontja volt. Jócskán fújt a szél már a faluban már akkor is a mikor a vonatról leszállva rátértem a Zentral-ra. A vasúttal párhuzamos utcából kiérve egy főbb úton találtam magam. A következő napirendi pont a
pecsét beszerzése volt, melyet egy baptista közösségi házban sikerült beszereznem, vasárnap lévén folyt a mise előtti készülődés, mosolyogva invitáltak köreikbe, de ezt elhárítva haladtam tovább. Átkelve a vasút fölött balra tértem majd nemsokára el is hagytam a települést. Kint nyílt területen még durvábban fújt a szél, az itt is jelen lévő szélerőművek "örömére". Távolban látszott a parndorf-i bevásárlóközpont rengeteg, ahová évekkel ezelőtt egyszer kijöttünk vásárolni. Szántóföldek mentén haladva először átkeltem az autópálya alatt, majd a szántók helyét szőlők vették át, így értem a
Nezsider határában lévő patent állapotú aszfaltos útra, Magyarországon az autópálya nincs olyan jó állapotban mint ott az a huszadrangú aszfaltos dűlőút.A lejtősebb utca után értem el a várost, amelynek központja felé haladva távolról láttam a Fertő tavat.

 

 

1. Parndorf vége

2. szeles úton a szélerőművek mentén

3. Nezsider határában lévő szőlők

4. osztrák "dűlőút"

5. érkezés Nezsiderbe

6. távolban a Fertő tó


Beérve a központba a templomtól pár lépésnyire lévő vendéglőbe tértem be a pecséteim bővítése kapcsán. A segítőkész, kedves és mosolygós magyar pultos hölgy elvitte a füzetemet majd a lenyomattal benne hozta vissza. Váltottunk pár szót, majd tovább indultam. A város főutcáját boltok sokasága szegélyezte, de nem sok volt közülük nyitva.
Egy lámpás kereszteződésnél balra kanyarodtam, majd nemsokára a házakat felváltotta ismét a szőlő és a mező, kiértem a városból. Innentől igazából Rusztig túl sokmindent nem tudok írni az útvonalról, mert az meglehetősen egyhangú volt. Az egyhangúságba pár vasúti fotó elkészítése vitt némi színt, melyet Nezsider határában el is kezdtem, egybekötve egy kis kajaszünettel. Átkeltem a Nezsider-Fertőszentmiklós vonal alatt, majd balra tértem a távolban már látható Lois (Nyulas) falu felé. A saras földút kitartóan vezetett délnyugati irányba, először Lois, majd Winden (Sásony) felé. Winden előtt sikerült pár jó Talent motorvonatos képet lőnöm, majd a falut elérve döntöttem el, hogy nem szakítom meg az utat a következő faluban Breitenbrunnban (Fertőszéleskút), hanem tovább megyek Purbach (Feketeváros) felé, mert a pecsét miatt kitérőt kell tennem Breitenbrunnban és így a másnapra tervezett Rusztig tartó táv ideje már szűkös lett
volna ennek a kivitelezésére. Windenben a vasút keresztezése után a túra balra fordult el, és már el is hagytam a házakat.

 

 

7. átkelés a Nezsider-Fertőszentmiklós vonal alatt, fent egy ÖBB Talent motorvonat halad a magyar végállomás felé

8. Jois-t alulról érintette a túra

9. vasútvonal a domb aljában vezet Winden előtt

10. érkezés Winden-be


Breitenbrunnban amúgy a Zentral két útvonalra szakad: a főútvonal dombokon át vezet Forchtenstein (Fraknó) vára felé, majd Kobersdorfon keresztül érkezik Krumbach-ba, ahonnan ismét együtt megy a 02A jelű alternatív mellékútvonallal, mely Ruszton, Drassburgon, Mattersburgon, Hochwolkersdorfon és Hollenthon-on keresztül éri el Krumbach városát. A két útvonal a Forchtensteinhez tartozó Rosalia településen át, annak határáig vezet együtt, majd ismét szétválik (ugye Breitenbrunnban és Krumbachban egyesülnek újra). A 02A útvonalat választottam a Fertő tó közelsége (bár vajmi keveset láttam belőle) és a jó közlekedés miatt. Mindennek ára van: a jó közlekedésért cserébe az útvonal nem volt valami izgalmas, gyakorlatilag Nezsidertől Rusztig szinte teljesen sík volt.

Az volt a vicc, hogy miután lemondtam a korábbi vonatról a továbbhaladás kapcsán, úgy pillanatok alatt elértem a breitenbrunn-i megállót, bezzeg ha sietek akkor tuti távolabbinak tűnik. Pár fotó kíséretében hagytam nélkülem elmenni a Nezsider-Parndorf felé haladó vonatot. A megállótól a falu (város) közponja felé vettem az irányt, második nekifutásra (az elsőnél nem volt nyitva a kiszemelt hely) egy pékségben sikeresen pecsételtem. A fő utcán látszott a hely egyik nevezetessége a Wehrturm.  majd visszatértem a vasút közelébe, ahonnan folytatódott a túra egy megint csak jó állapotú aszfaltos úton Purbach felé. Teljesen eseménytelen út után értem el a teljes nevén Purbach am Neusiedler See nevű várost, igyekeztem pecsétet szerezni, elsőre a helyi kultúrházban próbálkoztam, de nem tudtak pecsétet adni az idős nénik, de végülis egy vendéglőszerűségben kaptam egy lenyomatot, ami viszont nem nagyon tetszett: nem volt rajta cím, csak az egység neve meg a netes elérhetősége, amely végülis tartalmazta a Purbach szót, de kitaláltam hogy szerzek majd jobbat ha sikerül. Ezek után a vasút felé vettem az irányt. A két-három vágányos kis állomás, jó állapotú magyar állomás épülettel a házak között helyezkedik el.

 

11. Wehrturm Breitenbrunnban

12. biciklis emlékmű Breitenbrunn határában

13. Purbach felé...

14. kilátás Purbach előtt jobb kéz felé, a dombokon át halad a főútvonal

15. Purbach magyar eredetű, HÉV szabványú felvételi épülete

 

Nem is kellett sokat várnom a Talent motorvonatra, amely Nezsideren át Parndorf Ort-ig vitt. Itt volt háromnegyed órám, így jobb dolgom nem lévén átsétáltam a parndorf-i állomásra és ott vártam be a Bécsből érkező gyorsított személyvonatot, mellyel Hegyeshalomig utaztam.

9:3-at tippeltem Creative Commons License 2016.11.27 -2 0 60077

:)

 

főleg ezen a vízszűrőn fáradtam le. Annyira valós veszély, hogy egy kéktúrán valaki szomjan pusztuljon, hogy muszáj egy ilyet beszerezni.

Előzmény: akárkibárki (60076)
akárkibárki Creative Commons License 2016.11.27 -2 0 60076

Mondjuk durva is egy napig kaja nélkül lenni,nem?:)És hogy miből mennyit kell vinnie egy túrázónak magával,hogy ne érje baj?Pénzt,minél többet!:)

Előzmény: 9:3-at tippeltem (60074)
hobo-bobo Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60075

Zengővárkony

 

A dallamos nevű kis falu a Zengő-hegy lábánál, szelídgesztenyésekkel ölelt völgyben fekszik.
Virágzó kulturális élete van, saját hagyományőrző tánccsoporttal, rendezvényekkel, mint a "Gesztenyeszüret" vagy éppen a Pécsváraddal közösen rendezett "Lányvásár".
Gyönyörűen felújított tájház enged betekintést az elődök életébe, homlokzatán az 1858-as évszám, és az építő DM, azaz Dékány Máté monogramja, melyen 1987-ben sokáig időzött Rokiék kamerája is.

 


Ugyanebben az épületben megtekinthető a világhírű Míves Tojás Múzeum is.

tojasmuzeum.ini.hu

 

Engem az ilyesmi nem nagyon szokott érdekelni, de vettem a fáradtságot és megtekintettem...
Úgy léptem be hogy élcelődve megkérdeztem a hölgyet hogy vajon mit lehet ennyire nézni pár hímes-míves tojáson? Aztán a földről szedegettem össze az állam mikor megláttam a fogászati fúróval több ezer aprónál is apróbb kis lyukkal kidíszített remekművet, (ezen nagyon lefagytam, a hölgy meg kuncogott rajtam! ) vagy éppen a 247 db kis patkót magán viselő tojás-páncélost! Elképesztő türelem és ügyesség kell ezekhez, érdemes megnézni ha valaki erre jár.
Közeli képeket sajnos nem lehetett készíteni, csak összképet.
(egyébként szerintem az itt lévő hölgy szerepelt a filmben is, de ezt elfelejtettem megkérdezni)

 

Az "...és még egymillió lépés Magyarországon" című filmsorozat stábja kitérőt tett a falu határában -akkor még- közel 60 hektáron elterülő szelídgesztenyés miatt, és nagyon megkapó képsorokkal mutatták be az akkoriban még javában virágzó gesztenyefa-erdőt, amely azonban napjainkra sajnos már erősen pusztul.
A helyiek elkeseredett küzdelmet vívnak a szelídgesztenyések megmentéséért, de sajnos közel két évtizede sikertelenek a próbálkozásaik.

akkor és most
"E kedves, szép fák sátoros lombja alatt a napsütéses déli lejtő mediterrán békessége, nyugalma marasztaló.
Épp a legjobb hely...megpihenni."


Sinkó László ( és Rockenbauer Pál)

9:3-at tippeltem Creative Commons License 2016.11.27 -2 2 60074

"Mindenki úgy járja a kéket ahogyan akarja. Kinek mi a fontos."

 

pontosan. Nekem rengeteget jelentett a Másfélmillió lépés, de ettől még nem vedlek át lélekben Rockenbauerré, amikor én járom a kéket. Mert én nem ő vagyok. Máshogy nézem, mások a hangsúlyok, máshogy élem meg. Ahogy a többi ember is. Nem biztos, hogy az enyém az igazi kéktúrás stílus. Már ha egyáltalán létezik olyasmi.

Egyébként van egy olyan érzésem, hogy a forgatás alatt Rockiék is egy csomót nevettek, marháskodtak, csak film nem lett belőle. Tisztelni kell a munkájukat, mert maradandó érték, de pátosszal nem kel teleaggatni. 

 

Ami a Bakancslista-filmet illeti: szerintem egy résznek elment ez a pannon Bear Grylls, csak a végső konklúziójával van bajom, amikor azt mondja Tenczer, hogy azért mutatták meg, mert bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy elvész, és egy napig nincs kajája. Ugyan

Ennél viszont hasznosabb infó lenne az, ha szépen megmutatnák, mit és miből mennyit is illik egy túrázónak magával vinnie 1-2 napra, hogy ne érje baj. 

Előzmény: hobo-bobo (60066)
hadidoki Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60073

A szabályokat be kell tartani, ha igényt tartasz az oklevélre. Ne feledd: senki nem kényszerít erre az útra, elszámolni meg elsősorban önmagad felé kell! Figyelj HEV-re, Ő egy rutinos mester! 

 

Részemről egy kicsit szabadabb felfogású vagyok. Én szemrebbenés nélkül letérek a jelzésekről, ha a józanész úgy adja, de akár 30 helyett 80 km tekergést is csinálok, ha érdekel a környéken más is. Szerintem görcsölés nélkül hallgass a lelkiismeretedre.

Előzmény: Okulare (60064)
hadidoki Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60072

"Mindenki úgy járja a kéket ahogyan akarja."  ...Teljesen egyetértünk, sőt egy kicsit kiegészíteném:

Mindenki olyan filmet néz meg, amilyet akar.  ...Én már az előző részt sem néztem meg, és azt hiszem, végig kihagyom ezt a sorozatot.

Előzmény: hobo-bobo (60066)
Mr Long Creative Commons License 2016.11.27 -2 0 60071

Par eve kezdtem el csinalni, igaz eddig foleg a pest kornyeki szakaszokat pipaltam ki/teljesitettem. Semmi magasztos cel, de egy haverommal kituztuk hosszutavu projectnek a teljesitest, szeretunk kirandulni, utazni es erre pont jo apropo. Volt mar hogy elmentunk ketnapos szakaszra, volt hogy egyedul teljesitettem volna valami turat edzes gyanant es elmentem megcsinalni egy szakaszt zalaba.

A szellemi utazast annyira nem tudom abban atelni, hogy masokkal egyutt kirandulok, ahoz egyedul kellene mennem es mondjuk legalabb egy hetre.

Kituztem magamnak egy hosszutavu cet es az kore szervezem a teljesitmenyturaimat, vagy a keket (bar ez inkabb buli haverommal).

akárkibárki Creative Commons License 2016.11.27 -3 1 60070

Nekem nem magasztos és szent a kék,de nem is csak egy letudni való dolog.Szerintem szinte mindenki,aki túrázik az utánaolvas,tervezget,álmodozik,majd elmegy és megcsinálja.Átlagsebességet meg szinte mindenki számol,hisz a napi megtett távot szerintem mindenki tudja.De az utolsó két mondatod a lényeg és azokkal maximálisan egyetértek!

Előzmény: hobo-bobo (60066)
Bikk Pubi Creative Commons License 2016.11.27 -3 3 60069

Miért tekintené feladatnak a túrázást az, aki nem a kéktúráért, hanem annak apropóján túrázik? Annak tilos élveznie?

Előzmény: hobo-bobo (60066)
akárkibárki Creative Commons License 2016.11.27 -1 0 60068

Szia!

Szerintem ha kicsit rákészülsz,akkor tavaszra lazán felfejlesztheted magad olyan szintre,hogy napi 20-25 kilcsit le tudj gyalogolni.Gondolj bele:az 3-as tempóval számolva 7-8 óra.Ha azt vesszük,hogy mondjuk 12 órán keresztül van világos,akkor erre 4-5 óra pihenő jut.Szép túrákat kívánok!:)

Előzmény: Okulare (60064)
hobo-bobo Creative Commons License 2016.11.27 0 3 60067

Zengővárkony 2016.11.27.

 

 

"...Valahol fönt a magos ég alatt 

mozdulnak már lassan a csillagok 
s a víz szalad és csak a kő marad, 
a kő marad."

 

Wass Albert: Üzenet haza

Előzmény: HEV (60055)
hobo-bobo Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60066

A kéktúra van akinek egy magasztos és szent dolog és van akinek csak egy út a sok közül.

Az előbbi örül minden megtett méternek, rácsodálkozik az országra, átéli a nagy kék út minden pillanatát, és egy ici-picit Rockenbauer Pálék örökösének érzi magát. 

Utóbbi letudja/abszolválja/kipipálja a szakaszokat, minimális érzelmi töltéssel teljesít egy utat a sok közül, átlagsebességet számol és bélyegzőket gyűjt. 

 

Nekem ez a véleményem. És ez:

Mindenki úgy járja a kéket ahogyan akarja. Kinek mi a fontos. 

Előzmény: Bikk Pubi (60061)
HEV Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60065

Ha két pecsételőhely között alszol egyet az erdőben akkor a második napon két dolgot tehetsz:

 

1. Folyamatos túra esetén másnap a következő pecsételőhelyhez a másnapi dátumot írod. A bírálók látni fogják, hogy a túra folyamatos volt. Amikor onnan folytatod - akármikor - kell újabb pecsét és beírni annak a dátumát.

 

2. Ha csak ilyen rövideket mész és pecsételőhelyen szállsz ki beírod ugyanarra a napra mint előszőr és kész.

Amikor innen folytatod - akármikor - kell újabb pecsét és beírni annak a dátumát.

 

Szép túrákat kívánok, az RP-DDK nagyon szép útvonal, nekem még kb. 120 km  van vissza a Ny-i végéből, Őriszentpéteren túli szakasz.

 

Előzmény: Okulare (60064)
Okulare Creative Commons License 2016.11.27 -1 0 60064

Sziasztok!

 

Én még új vagyok itt, ezért röviden bemutatkoznék, mielőtt kérdeznék. Pongrácz Istvánnak hívnak(becenevem Pongi, a neten Okulare), 40 éves vagyok, családos, két gyermek (7 és 9 évesek) édesapja. Az Index Fórumon már régóta olvasgatok ezt-azt, de a túrázással kapcsolatban csak nemrég éreztem úgy, hogy magasabb szintre szeretném emelni az életemben az időtöltésnek ezt a formáját. Pécsi vagyok, így gyerekkoromban a Mecseken sokat kirándultunk, de aztán ifjú koromra teljesen más dolgok kerültek a látókörömbe, így a túrázást egy ideig abszolut mellőztem. Az ezredfordulón csatlakoztam egy öregfiúk kosárlabdacsapathoz és velük kezdtem el újból kirándulni. Évente kétszer-háromszor megtettünk 8-10 km-es távokat, melyeket persze valahol egy kulcsosháznál némi főzőcskézés, szüpürcsölés zárt le. :-)

 

Nem tudom pontosan, hogy mikor újították fel a Mecsekben a DDK útvonalán a különböző pihenőhelyeket, de először tavaly a Fehérkúti kulcsosháznál, aztán meg a Badacsonyi hegyen az OKT csudálatos táblái keltették fel az érdeklődésemet és kezdtem el kutakodni a neten, ahol nagyon hamar rátaláltam Hömpölin remek honlapjára, amit elég részletesen átböngésztem tavaly télen. Aztán persze felfedeztem Heyjoe túranyilvántartó oldalát, Hadidoki blogját és persze olvasgattam mások írásait is. El is terveztem, hogy tavasztól elkezdeném a DDK útjait bejárni, felfedezni. Aztán tavasztól őszig megint egy csomó más feladat jött szembe, amik elodázták az elkerülhetetlent, de most hogy ismét itt ülök a gép előtt és már napok óta olvasgatom ezt a fórumot, illetve végigolvastam Hömpölin eddig publikált alföldi kalandjait is. Erős bennem az elhatározás, hogy tavasztól tényleg nekiállok. Idén azért annyit már tettem, hogy a családomat némileg kényszerítve jártunk az erdőben néhányszor, illetve a kosárcsapattal is kirándultunk 4x-5x, de a távok - egy 18 km-est leszámítva - 10 km alattiak voltak. Jövőre - immár a pecsételő füzettel a kezemben - célirányosan a DDK útvonalán elkezdem gyüjtögetni a kilométereket. Azt egyelőre esélytelennek látom, hogy olyan tempót diktáljak magamnak, mint például Hömpölin idén. Értem ezt a napi távokra is és értem ezt arra is, hogy egy évben szerintem maximum 2-3 hétvége fér bele az életembe, de szerencsére sem a tatár sem senki más nem hajt. :-)

 

Eddig a bemutatkozás, most jönne az első kérdés. Az teljesen nyilvánvaló, hogyha egy több napos túra végén egy adott helyen pecsételek, majd hazamegyek, akkor amikor hetekkel, hónapokkal később folytatom, akkor ugyanott kell egy újabb pecsétet és újabb dátumot beütni az igazolófüzetbe és onnan folytatni a túrát. De mi van abban az esetben, hogyha a túrahétvégén belül egy napon az utolsó pecsételő hely után megteszek még akár 8-10 km-t, majd az erdőben éjszakázom és másnap reggel pecsételek a következő helyen? Laikusként úgy gondolnám, hogy nem kell másnap reggel visszagyalogolnom 8-10 km-t azelőző ponthoz, és aztán újra megtenni a 8-10 km-t, viszont az ördög ügyvédjeként meg arra gondolnék, hogy akkor ez értékelhető úgy is, hogy kimaradt az a szakasz, hisz ha én nem sátrazok, hanem elmegyek egy közelebbi szállásra, majd másnap már a következő pecsételési ponthoz megyek vissza a szállásról, akkor tényleg kimaradhat egy szakasz. Persze gondolom, hogy ez valószínű becsültebeli ügy, de mégis kérdés, hogy hivatalosan hogy van ez szabályozva?

 

Az "oktfaq" pecsételéssel foglalkozó részeit átböngészve feltűnt, hogy MÁV-os bélyegzésnél törekedni kell a dátumbélyegzésre. Miért fontos ez? Hisz ha OKT-s pecsételő helyen bélyegzek, akkor is én írom be a dátumot, tehát a saját becsületemre van bízva a dolog, ha jól értem.

 

Köszi, Pongi

pavarotti Creative Commons License 2016.11.27 -2 2 60063

"Szerintem a kéktúra nem valami magasztos és szent dolog, hanem egy jelzett út, amit mindenki a maga módján járhat végig."

 

Ez igaz.

Viszont a kéktúra és az ember között van valamiféle összefüggés is. Bizonyos emberek nem indulnak el rajta, más emberek nem mennek végig rajta, megint mások végigjárják.

Ráadásul akik végigjárják, azokat formálja is.

 

Szerintem a végigjárók többségének szellemiségétől ez a túlélős rész (is) nagyon messze van.

Bevallom, nem néztem meg: engem már a korábbi részben a sátorban egymás fejének mutogatása is zavart. Hiába vannak vágások Rockenbauernél is a stábról, ott soha nem volt az az érzésem, hogy ők lennének a főszereplők..

((Mondom ezt azzal együtt, hogy amúgy Tenczer Gábor és videós munkássága inkább pozitív tartományban van számomra))

Előzmény: Bikk Pubi (60061)
Csuhás Creative Commons License 2016.11.27 0 3 60062

Nekem a kékről Rokiék jutnak az eszembe, tájak, emberek, sorsok, a címzene, ködös hajnalok, a tábortűz illata stb, sajnálnám a sokaknak ez kiegészülne vagy lecserélődne a giliszta levesre. Persze ez csak egyetlen minden befolyás nélküli gyalogló véleménye.

Előzmény: HEV (60060)
Bikk Pubi Creative Commons License 2016.11.27 -2 4 60061

Szerintem a kéktúra nem valami magasztos és szent dolog, hanem egy jelzett út, amit mindenki a maga módján járhat végig. A srácok azt mutatják be, hogy ők hogyan teszik ezt. Én nem így teszem. Mikor annyi idős voltam mint most ők, akkor sem így tettem. De kéktúráztam olyan fiatalon, mikor kapható voltam minden hülyeségre, akár ilyesmire is.

Sokkal jobban zavart, mikor a nagyszombati százast csinálták sör frissítéssel, mert abba, ellentétben a mostanival, bele is lehet halni.

Előzmény: Csuhás (60058)
HEV Creative Commons License 2016.11.27 0 2 60060

Szerencsére nem vagyunk egyformák, de nekem tetszik.

Jó a hangulata, jó a riport az idős kéktúrázó csapattal, a természet által adott kaja engem érdekel.

Kicsit az zavaros, hogy Bódvaszilasnál a hídon mentek de előtte a kolostor romot kihagyták, megmutatták viszont az Esztramost és a barlangot is.

 

 

Előzmény: akárkibárki (60057)
akárkibárki Creative Commons License 2016.11.27 -2 0 60059

Ez a két rövid rész szerintem sem nagyon illik bele.Azt nem értem,hogy ők ezt nem érezték?Vagy ezt egyedinek és különlegesnek hitték?

Előzmény: Csuhás (60058)
Csuhás Creative Commons License 2016.11.27 -2 1 60058

Belekukkantottam, szvsz idiotizmus... nekem egész mást jelent a kék túra.

Előzmény: akárkibárki (60057)
akárkibárki Creative Commons License 2016.11.27 -4 0 60057

Az előző heti Bakancslista folytatása.Ez sem lett szimpibb...

 

http://indavideo.hu/profile/Bakancslista

AttHunter Creative Commons License 2016.11.27 0 0 60056
HEV Creative Commons License 2016.11.26 0 1 60055

Ma 29 éve, 1987 november 26.-án hunyt el Rockenbauer Pál.

maszogep74 Creative Commons License 2016.11.25 -2 0 60054

Hülyék Mindig, Mindenhol Vannak. :)

Előzmény: Pulmy (60053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!