Keresés

Részletes keresés

Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.27 0 0 13471
"You always become the thing you fight the most." ~ Carl Jung
Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.27 0 0 13470
"If a man knows more than others, he becomes lonely." ~ Carl Jung
Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.21 0 0 13469
"We all have two lives: The true, the one we dreamed of in childhood And go on dreaming of as adults in a substratum of mist; the false, the one we love when we live with others, the practical, the useful, the one we end up by being put in a coffin."
~ Fernando Pessoa
Előzmény: Lance Boldizsár (13468)
Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.21 0 0 13468
"There's a non-existent peace in the uncertain quietness"
~ Fernando Pessoa
Semmisem Creative Commons License 2019.04.20 0 0 13467

Jól van, nincs harag. Jó gyakorlást.

Előzmény: GAOZHENHU (13466)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.20 0 1 13466

 

  Ugye érzed, hogy ez így nagyon gáz Tőled... Először is sehol nem írtam, hogy Te egy vicc vagy. Az a sok marhaság a vicc, amit írsz. Még mindig nem vállalod, hogy ki vagy és kitől, mit tanulsz. Inkább megy ez az "álbelenyugvás", "álszelíd" viselkedés. Hagyjuk már, de tényleg.

  Nem! Nem KELL lovagló állásban állni! Mocskos nagy kamu. Ahogy olyan sincs, hogy Tai Ji test. Van viszont 2 féle Tai Ji gyakorló: 

 

- az egyik a dagadt, aki soha nem küzdött, aki "mintha" kungfuzna. na ezeknek az edzésén van Tai Ji test, van gi qong varázslás, van pattanó, meg hullámsokk, meg ostorcsapás erő... :-D

 

- és vannak azok, akik fiatalon külső stílusokat gyakoroltak, ezzel FELÉPÍTVE EGYHARCOS, KEMÉNY, ATLETIKUS KUNGFU TESTET. Ők azok, akik később tai Jit kezdtek gyakorolni. DE NEM AZÉRT, MERT AZ AZ EGY STÍLUS MINDENEK FELETT ÉS MERT AZ ANNYIRA NEHÉZ ÉS MISZTIKUS, MINDET LEGYŐZŐ. Hanem azért, mert idősebbek lettek. Ők voltak azok, akik úgy tudták alkalmazni a Tai Ji.t, hogy elterjedt Róluk: a Tai Ji-juk harcra is jó. DE MINDEZ AZÉRT VOLT, MERT TUDTÁK MI AZ A KÜZDELEM.

 

  És még valami: hiába küszködsz, próbálod magadnak védeni a védhetetlent: NINCS OLYAN, HOGY NEKEM MI MŰKÖDÖTT. Minden olyan videó, ahol híres mesterek olyan gyakorlatokat mutatnak be, ahol a tanítványaik elszállnak, összeesnek, nem tudnak megmozdulni, AZ HAZUGSÁG, ÁTVERÉS, KAMU. Számtalan mestert kértem - de volt akit konkrétan ki is hívtam -, Magyarországon, Knában, Németországban, Olaszországban, de egyik sem tudta megmutatni rajtam mindazokat, amiket előtte 5 perccel még vígan a saját tanítványain. És volt olyan pofátlan mocsadék, aki azt mondta: ÉN TEHETEK ARRÓL, HOGY NEM MŰKÖDIK, mert nem vagyok ott, nem hisze benne és még gyenge a Tai Ji-m.

 

  Nincs miért tovább tépnem a számat, mert csak annak lehet segíteni, aki engedi. majd ráeszmélsz magad is, hogy a mai kor Tai Ji-ja átverés. ha pedig nem fogsz ráébredni, akkor elpocsékolod az életed olyan valamire, ami egész életedben hazudni fog Neked.

 

  További kellemes akármit, amit gyakorolsz.

 

  Gao

Előzmény: Semmisem (13465)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.20 0 0 13465

Vicc vagyok, akkor vicc vagyok. :D 

Nem tudom , hogy nálad mi működött és mi nem, azt neked kell tudni. És ha te tudod, akkor az a te látásmódod.  Azt sem tudom milyen mesterrel találkoztál. 

Ha nem tudod miért kell órákat állni a taiji-hez akkor nem sok mindenről fogunk tudni beszélgetni. :D És ez nem baj, nyilván neked is megvan a köröd meg nekem is, én ezeket tudtam hozzá tenni. Ha nem felel meg, és nem bírunk ebből egy építő jellegű kommunikációt kihozni, akkor ne raboljuk egymás idejét. 

Engem nem érdekel itt ki kicsoda. Működések érdekelnek, meg aspektusa a gyakorlásnak. És ez itt egy Taiji forum. Ahol ott tartunk, h vicc vagyok, ha az álló gyakorlás lényegiségét megemlítem. lol. Mindegy, vicces ez így. Megyek tovább bohóckodni. :D


Előzmény: GAOZHENHU (13464)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.20 0 0 13464

"Rajtam SOHA, SEMMILYEN varászlás érdekes módon nem működött, pedig 32 év gyakorlás alatt pár próbálkozó... :-D"

Megértem h ez a tapasztalatod, ez a látásmódod. Nincs ezzel semmi gond, ez a tiéd. 

 

 

  Ember! Vedd már le a szemellenzőt. Azért, mert te annyira hiszel a mesteredben, hogy képes vagy magadnak is hazudni, hogy képes vagy bohócot csinálni magadból és ha a szent mester csak hozzád ér, már átpattogsz a termen és közben könnyek között kiabálod, hogy micsoda energiák áramlottak ki a májszterka karjaiból, attól még ez nem létezik. Nem, ez nem az én látásmódom. Ha valami soha nem működik - pedig elég sok kínai és egyéb nációból származó mester már megpróbálta... -, akkor az nem az ÉN látásmódom. Vicc vagy, komolyan. Csak becsapod magad.

Előzmény: Semmisem (13460)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.20 0 0 13463

Ne engem okíts, hanem mutatkozz be. Ki vagy, kitől, mit és mióta tanulsz? Addig csak egy trolloló vagy...

Előzmény: Semmisem (13461)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.20 0 1 13462

 

  És már el is érkeztünk az első hatalmas marhasághoz! Mi a f@sznak kellene órákat állni? Minek, könyörgöm!!! Teljesen felesleges ennyi időt kidobálni az életedből, mikor sokkal ésszerűbb, sokkal hatékonyabb edzésmódszerek is vannak, melyekkel sokkal rövidebb idő alatt sokkal jobb, erősebb és használhatóbb izomzatot kapsz. És mi az, hogy Tai Ji test? Talán csak nem azokra a 180L-es Héra bojler testű naaaagymesterekre gondolsz, akik azzal magyarázzák, hogy dagadtak, hogy a sok qi gong légzéstől nagy a hasuk? Csak pazarolod a legdrágább kincsedet: az idődet. Alakítgass Tai Ji testet - vicc -, fejlessz pólyákat, arany haragozzál, tanulmányozz mindenféle trigrammákat, olvass jóskönyveket, igyál cinóbert, etc.   

  Aztán kezdj formákat gyakorolni, előre, hátra, jobbra-balra, meg rézsút. Majd 10 év múlva hozzákezdhetsz a misztikus, semmihez nem hasonlítható kard formához. Azt is minden irányba, utána pedig telihold fényénél, mert akkor a leghatásosabb. Mindezeket változó sebességgel. :-D Hajrá!!! 

Előzmény: Semmisem (13459)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.19 0 0 13461

"A QI GONG EGY EGYSZERŰ TORNA, AMI ÖTVÖZI A MOZGÁST ÉS AZ IZOMETRIÁS GYAKORLATOKAT."

Túlzó tévedés. Hasonlóan melós és fájdalmas mint a taiji gyakorlás, ha megfelelően végzed. Yi Jin Jing, izom ín átalakító klasszikus. Érdemes tanulmányozni, ha tudod eredeti nyelven, ha nem olyantól aki érti is. És nem Mantak chiának hívják!! :D 

Előzmény: GAOZHENHU (13458)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.19 0 0 13460

"kamu marhaságokat hozzátársítva próbálják űberhatékony, harcra is használható stílusnak eladni." Teljesne egyet értek ebben.

"Rajtam SOHA, SEMMILYEN varászlás érdekes módon nem működött, pedig 32 év gyakorlás alatt pár próbálkozó... :-D"

Megértem h ez a tapasztalatod, ez a látásmódod. Nincs ezzel semmi gond, ez a tiéd. 

Előzmény: GAOZHENHU (13457)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.19 0 0 13459

Egészségmegörző? Időseknek? Nem ez ma a taiji, hanem van egy ilyne higítás.

Órákat állni illeve mozogni alapelveknek megfelelően iszonyú fájdalom. A külső edzés ahhoz képest móka és kacagás. Szóval míg kiépíted a taiji testet, addig jó adag fájdalmon kell átmenni.És azután... Átalakítás. 

Jól van, majd igyekszem levenni a szemüveget. :D Kellemes küzdelmet.

Előzmény: GAOZHENHU (13457)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.19 0 0 13458

Sohasem fogok menni magyar bajnokságra. NEM IS CSODÁLOM...

 

Nekem megfelel az, amit tanulok. Két évet anno karatéztam, ez is van olyan hatékony, mint a karate. 2 ÉVIG KARATÉZTÁL...? AZ NEM SEMMI? ÖRÜLÖK, HOGY ILYEN HATALMAS SZAKMAI HÁTTÉRREL MÁR ÍGY NYILATKOZOL.

 

Az ütések, védések erősebbek itt mint a karatéban. ÉÉÉÉS ENNYI... :-D

 

A karate és taekwondo klubokat is megszüntetnéd, mert a thaiboxosok esetleg jobbak? JÓL VAGY TE ÖSSZERAKVA? HOL ÍRTAM, HOGY BÁRMIT MEGSZÜNTETNÉK? ÉRTELMEZD KÉRLEK, AMIT ÍRTAM. A KAMUT, A BECSAPÁST, A PÉNZLEHÚZÁST, AZ OLYAN HISZÉKENYEK BECSAPÁSÁT, MINT TE; NA AZT SZÜNTETNÉM MEG.

 

A chikung rész határozottan jó, frissítő, gyógyító. A QI GONG EGY EGYSZERŰ TORNA, AMI ÖTVÖZI A MOZGÁST ÉS AZ IZOMETRIÁS GYAKORLATOKAT. IRODÁBAN VAGY KLAVIATÚRA ELŐTT ÜLDÖGÉLŐKNEK, NYUGDÍJASOKNAK, REHABILITÁCIÓN LÉVŐKNEK HASZNÁL. DE ENNYI ÉS NEM TÖBB.

 

Amíg a mesterem mérföldekkel jobb nálam, addig van mit tanulnom tőle. Az, hogy a stílus hagyományos mozdulataiból nem tudok mindent alkalmazni az életben, az nem érdekel. KIRÁLY. DE A MESTERED NEM MÉRFÖLDEKKEL JOBB NÁLAD, CSAK RÉGEBBEN TANUL... ÉS NAGY KÁR, HOGY NEM ÉRDEKEL, ALKALMAZHATÓ-E, REÁLISAN HASZNÁLHATÓ-E EGY-EGY MOZDULAT. MERT HOGY PONT EZ A LÉNYEGE EGY STÍLUSNAK... HA ÉRTED, MIRE GONDOLOK...

 

Ez hozzá tartozik, mindenhol vannak formagyakorlatok. EZ IS KIRÁLY. ÉS? MIT AKARSZ EZZEL MONDANI?

 

A chow gar kungfuban és a shaolin kungfuban is vannak belső erős demonstrációk. Azokra is fújsz? Vagy azokat elismered, hogy gyakorolható kungfuk.

Ezeket én nem ismerem, csak videókon láttam. IGEN, AZOKRA IS. KAMU MIND, EGYSZERŰ GYAKORLATOK, AMELYIKBŐL BÁRMELYIKET MEGTANÍTOM NEKED, HA VAN KITARTÁSOD ÉS PONT ERRE VÁGYSZ.

Előzmény: tigristomi (13456)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.19 0 0 13457

 

  Esetleg bemutatkoznál? Tudhatnánk mi is, hogy kit tisztelhetünk abban a valakiben, aki ilyen magas lóról nyilatkozik...? Vicces hivatkozni a Tai Ji megalkotójára, mert egyrészt azt sem tudjuk biztosan, ki volt, másrészt ha most látná, mit hívnak ma Tai Ji-nak, valószínűleg a leesett állát keresgélné.

  A Tai Ji nem ilyen volt. Amit ma Tai Ji-nak látsz, az mindössze egészségmegőrző tornagyakorlat idősebbeknek, fizikálisan sérülteknek és olyan lustáknak, aki ezt gyakorolva homályos, kamu marhaságokat hozzátársítva próbálják űberhatékony, harcra is használható stílusnak eladni.

Rajtam SOHA, SEMMILYEN varászlás érdekes módon nem működött, pedig 32 év gyakorlás alatt pár próbálkozó... :-D Remélhetőleg egyszer majd te is leveszed azt a homályos szemüveget, ami PONT a te orrodon csücsül... 

Előzmény: Semmisem (13455)
tigristomi Creative Commons License 2019.04.18 0 1 13456

Sohasem fogok menni magyar bajnokságra.

Nekem megfelel az, amit tanulok. Két évet anno karatéztam, ez is van olyan hatékony, mint a karate.

Az ütések, védések erősebbek itt mint a karatéban.

 

A karate és taekwondo klubokat is megszüntetnéd, mert a thaiboxosok esetleg jobbak?

 

A chikung rész határozottan jó, frissítő, gyógyító.

 

Amíg a mesterem mérföldekkel jobb nálam, addig van mit tanulnom tőle. Az, hogy a stílus hagyományos mozdulataiból nem tudok mindent alkalmazni az életben, az nem érdekel.

Ez hozzá tartozik, mindenhol vannak formagyakorlatok.

 

A chow gar kungfuban és a shaolin kungfuban is vannak belső erős demonstrációk. Azokra is fújsz? Vagy azokat elismered, hogy gyakorolható kungfuk.

Ezeket én nem ismerem, csak videókon láttam.

 

 

Előzmény: GAOZHENHU (13454)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.17 -1 1 13455

Általában az elme csak ilyen konfliktusokban képes látni: valami vagy van vagy nincs. Attól függ ki nézi, és milyen homályos a szemüvege.

Van fa jin tábor vs nincs fa jin tábor. Mindkét tábor tud hibázni mind a gondolkodásában, mind a demonstárcióban. Az egyik azt hiszi hogy halálos fegyverre bukkant a másik, meg azt hiszi a másik nem halálos fegyverre bukkant.

Mivel ez egy Taiji csoport talán helye volna annak a nézetnek is , hogy a Fa Jin egy gyakorló eszköz. És hogy a Taiji megalkotója valami többet akart átadni anno mint a másik megsemmisitése. Partner munka.

Ami még bántja az embereket, hogy képtelenek erre a bemutatkozó technikára, amely csak bejárati ajtaja a gyakorlásnak, így egyszerűbb ráfogni, hogy nincs. 


Előzmény: GAOZHENHU (13454)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.17 0 0 13454

 

  Szia!

 

  Tényleg nem érted, hogy ez NEM BELSŐ ERŐ? Nem érted, hogy NINCS OLYAN, hogy harci qi gong? Kár, hogy mire ráeszmélsz, addogra késő lesz. Vagy megragadsz azok táborában, akik még 50 évesen is hisznek ebben a sok bullshit-ben és "hagyományos kínai kungfu ruhában", átszellemült arccal bohóckodnak a magyar bajnokságon, fizetik ki a súlyos pénzeket a naaaaagymester szemináriumára, ahol ilyen és ehhez hasonló f@szságokkal hülyítik a tanítványokat.

Előzmény: tigristomi (13449)
Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.16 0 0 13453
Hullamot generals a testen keresztul, ez az egesz, semmi misztika nincs Benne, ez a titka az egy incses utesnek.
Előzmény: Lance Boldizsár (13452)
Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.16 0 0 13452
Ez az alapja a Fa-jing nek ,


Mint as ostor csapas.

Előzmény: Lance Boldizsár (13451)
Lance Boldizsár Creative Commons License 2019.04.16 0 0 13451
Azt en nem hivnam belso eronek, hanem erzekenysegnek inkabb.

A torzotol lefele szilard es lagy,
A torzotol felfele,pedig lagy es szilard a test.

Minden mozdulat a foldbol ered, es az ujjakon vegzodik.
Előzmény: tigristomi (13449)
tigristomi Creative Commons License 2019.04.15 0 0 13450

Ez a belső erős WingChunos videó nagyon tetszett, köszi. Nem tudtam, hogy wingchunban is van ilyen vonal.

 

Nagyon nem kell, hogy vki ezt demonstrálja nekem, tobábbra is csak érddeklődök, de ez nem jelenti azt, hogy most el fogok mondjuk Kecskemétre szaladni, hogy ezt vki bemutassa rajtam.

 A chikung-kungfu mesterem, heti kétszer bemutatja ezt, rajtam is meg a társaimon is. Hasonlókat tud, mint a wingchunos videón a srác. Csak kiváncsi vagyok, hogy máshol, pl. taichiban ez hogyan van itthon nálunk.

 

Arra nem válaszoltál, hogy te gyakorolsz e vmilyen belső erős irányzatot.

 

 

Előzmény: Semmisem (13439)
tigristomi Creative Commons License 2019.04.15 0 0 13449

Helló, azt értem alatta, amiről Semmisem két linket adott, ahol a belső erőt megmutatják a partneren, hogy el lökik, eltolják.

Lance, a taichi gyakorlás közben érzel olyat, hogy a tested, vagy a kezeid könnyebbek lesznek?

Előzmény: Lance Boldizsár (13440)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.13 0 0 13448

Kettő mestert beillesztettem, akiktől ezt el lehet tanulni. Mi a probléma? Vannak többen is. Béke veled.

Előzmény: Ormió (13447)
Ormió Creative Commons License 2019.04.13 0 0 13447

Mert azt én is megnézném, és másokat is érdekelhet! De csak kértelek, csak felvetettem az ötletet. Nyugodtan ne szólj. Béke veled.

Előzmény: Semmisem (13445)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.13 0 0 13446

Mi az én életem?

Előzmény: GAOZHENHU (13444)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.13 0 0 13445

Miért is szóljak?

Előzmény: Ormió (13443)
GAOZHENHU Creative Commons License 2019.04.13 0 0 13444

 

  Milyen parádés válasz... Hogyan válaszoljunk úgy, hogy ne válaszoljunk. Végül is...a te életed. :-)

Előzmény: Semmisem (13442)
Ormió Creative Commons License 2019.04.12 0 0 13443

Csak nem a sakkra gondolsz?
Egyébként bíztatni szeretnélek: keresd tovább azt a mestert, aki rendelkezik az általad várt képességekkel, és szólj, ha találsz ilyet.

Előzmény: Semmisem (13442)
Semmisem Creative Commons License 2019.04.12 0 0 13442

Elme , küzdelem.

Előzmény: GAOZHENHU (13441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!