Keresés

Részletes keresés

ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1388

és, csak, hogy lásd, milyen türelmes is vagyok, hoztam neked egy részletet a lonely planet dél-afrikai veszélyeiről szóló részéből:

 

Dangers & annoyances

Crime is the national obsession and, apart from car accidents, it’s the major risk that you’ll face in South Africa. However, try to keep things in perspective, and remember that despite the statistics and newspaper headlines, the majority of travellers visit the country without incident.

The risks are highest in Jo’burg, followed by some township areas and other urban centres. Daylight muggings are common in certain sections of Jo’burg, and the city’s metro train system has had a problem with violent crime. No matter where you are, you can minimise the risks by following basic safety precautions, remaining alert and exercising common sense.

If you are a victim of crime in South Africa, it's most likely to occur at an ATM. There are dozens of scams that involve stealing your cash, your card or your personal identification number (PIN) - usually all three. Thieves are just as likely to operate in Stellenbosch as in downtown Jo'burg and they are almost always well-dressed and well-mannered men. The ATM scam you're most likely to encounter involves the thief tampering with the machine so your card becomes jammed. By the time you realise this you've entered your PIN. The thief will have seen this, and when you go inside to report that your card has been swallowed, he will take the card - along with several thousand rand. Choose the ATM you use carefully, and try to avoid using them at night and/or in secluded places.

 

ezek a szemetek nem említik az afrikaiak legkedveltebb szórakozását, az eltűnt turistákat, csak valami bankkártya csalást.....biztos ők is a fekete-afrikai maffia kezében vannak, amienk az a célja, hogy ártatlan hátizsákos turistákat csaljon a kontinensre, majd feltálalja őket mindenféle vudu lakomákon.....

Előzmény: Törölt nick (1386)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1387

neked véleményed van dél afrikáról, anélkül, hogy jártál volna arra, nekem meg rólad úgy, hogy olvasom azt a töménytelen hülyeséget, ostobaságot és bulvárból szedett félinformációt, amit löksz itt a fórumon.

senki nem írta, hogy szívesen sétálnék sowetoban tetőtől-talpig aranyban, senki nem írta, hogy éjjel szerelmes sétákat kell tenni a durbani parton, de ha ezeket tudod és figyelsz, dél-afrika a világ egyik legjobb helye, ahol semmivel nem lehet több bajod mint pesten vagy los angelesben.

 

és még mindig nem értem, hogy minek vitázom veled.

(most nem mondok igazat, kifejezetten jókat szórakozok az afrikaiak fő megélhetése szerű marhaságaidon)

Előzmény: Törölt nick (1386)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1386
Senki sem hülye, csak szubjektív nézőpontok vannak. Azonban vannak objektív tényeink is.
Pl. Dél-Afrika nem biztonságos hely. Megnézheted a statisztikákat és a minisztériumi jelentéseket.
Segíteni próbálok, mert ha érdekel a magánvéleményem: manapság Dél-Afrikába utazni hátizsákos turistaként: ámokfutás, valóságos öngyilkosság...
(de még a szervezett utazás sem sokkal biztonságosabb)

Aggódom mindenkiért aki oda indul. Ez van...
Ez a véleményem és engedd meg nekem, hogy legyen!
Kösz!

Sokra nem mész azzal, hogy megkérdezed, azt aki ott járt. Ő tud referálni egy kis területről, amit bejárt és a saját élményeiről ott. Én már beszéltem olyannal pl, aki Kenyából visszatérve azt mesélte, hogy maga a paradicsom (mert történetesen egy gyönyörű nővel, egy luxus-nyaralóövezetben - amiket mellesleg nagy erőkkel, fegyveresek védenek Afrika-szerte - töltött el pár kellemes hetet, szinte ki sem mozdulva onnan, strandolgatva, hajózgatva, koktélozgatva).
Egy másik vissza sem tért. Harmadik ott van börtönben több éve, mert behúzták. Ugyanis az afrikaiak egyik fő megélhetése szinte minden országban, hogy külföldiekre vadásznak, vagy csak becsapják őket vagy még durvább dolgokat művelnek velük - ez is köztudott. Akkor most Kenya jó hely vagy sem?

Dél-Afrikában krízis van, ezt is tudjuk.
Aki szerencsés volt, az jól érezte magát ott és elkerülte a baj.
Aki peches volt, az meg lehet hogy, már nem tudja elmesélni barátom...
Kérdés, kik vannak, többen?
És melyik az a része az országnak, ami a legkevésbé rizikós. Mielőtt elindulnék, ezt minimum kideríteném...

Annak hiszel persze akinek akarsz, mindenesetre ez egy nyílt fórum és engedd meg hogy véleményem legyen...
Előzmény: ath (1384)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1385

lóvé nélkül azért nem lesz könnyű.

 

nem viszek cuccot (kiv computert), azt lehet bérelni is minden búvárboltban, resortban....

Előzmény: EnzoCortello (1382)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1384

lehet, hogy én vagyok hülye, de a magam részéről nem osztogatnék tanácsokat és nem mondanék véleményt egy olyan helyről ahol még nem jártam.

nem tudom milyen lehet hátizsákkal vagy bárhogy máshogy bejárni oroszországot, nem tudom milyen lehet az élet indiában, de nem is érzem szükségesnek, hogy ezekeben a témákban megnyilatkozzak.

szerintem a kedves kérdező is azokra kíváncsi, akik jártak arra és látták, átélték, hogy milyen, rémhíreket és félinformációkat ő is tud keresni a neten.

Előzmény: Törölt nick (1381)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1383
hümm... ha találsz "szponzort" erre, majd kérlek, szólj nekik az érdekemben is! Én is szívesen elindulnék akárhová, ha találnék egy olyan habókos támogatót, aki erre pénzt adna nekem (azaz kidobná az ablakon). Asszem inkább a szponzor helyett, az adakozó vagy adományozó kifejezés illik erre - hallod-e.. ;)
Előzmény: EnzoCortello (1382)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1382
Bárhova elmennék,csak ne maradjak itt! :)
Lóvém nincs,most keresek "szponzorokat"... szeretnék letelepedni valahol,ahol nem ennyire pénzcentrikus az élet!
ATH-hátizsákba merülőcucc?? =)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1381
Nézd ki-ki, ezt maga dönti el, saját felelősségre. Én a saját szubjektív (szerintem ésszerű és reális) véleményemet írtam, ha tetszik: parámat...

Én spec. ha hátizsákosnak állnék, mennék nyugis, kellemes helyekre, nem oda, ahonnan ellentmondásos hírek érkeznek, de azt biztosan tudjuk, a közbiztonság tekintetében igencsak hagy kivánnivalót (és ha zűrbe kerülsz, ritkán úszod meg csak egy veréssel...)...

Nagy ám a világ Afrikán kívül is. Jól tudod szerintem, hogy csodálatos túrákat lehet tenni már itt Európában is. Csak a lenyűgöző Spanyolország alapos bejárása hátizsákkal több év (vagy tán évtized..?)...! De pl Kanadában, USA-ban, Ausztráliában is hatalmas hátizsákolásra való területek vannak (az életed végig járhatsz e helyeken és akkor sem járod be teljesen) de még Ázsiában is vannak egész nyugis, szép helyek és Dél- ill Közép-amerikában is...
Legkévésbé mennék tehát hátizsákkal bárhová Afrikába; talán Marokkó és Tunézia kivételével...

Kiváncsi lennék pl. hogy a bolygón évente hány hátizsákos és egyéb önálló túrista tűnik el, s ennek hány százaléka indult Afrikába...

;)
Előzmény: ath (1378)
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1380

megnézni, merülni, mert még nem jártam arra és érdekel. még van száz ilyen hely, de most pont közép amerikára esett a sor.

Előzmény: EnzoCortello (1379)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1379
Ath,miért épp oda? ...és mi miatt mész ki?
ath Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1378

miért, könyörgöm? börönddel lehet, hátizsákkal nem?

én most hátizsákkal megyek közép-amerikába, mégsem parázok.

Előzmény: Törölt nick (1377)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1377
Bocs hogy beleszólok. Nem vok D.A. szakértő, nem jártam ott, keveset tok róla.
De a helyedben nekem ez a hely lenne az utolsó a listán, ahová hátizsákkal mennék... ;)
Előzmény: EnzoCortello (1376)
EnzoCortello Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1376
Sziasztok!
Szeretnék nekivágni egy hátizsákkal akár ennek a földrésznek is. Nagy tapasztalatom nincs,sőt...! (:
De úgy gondolom,h mindent meg lehet oldani az emberek segítségével.
Ha valaki esetleg tud tanácsokat adni,vagy tervezi,h elindulna Dél-Afrika felé... mindenképp jelezzen! ,)
Előre is köszönöm: Enzo
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 1375
Mindenesetre a Külügyminisztérium listáján nincs "előkelő" helyen Dél-Afrika, azaz nem tartozik a legveszélyesebb, nem ajánlott uticélok közé, ami az ujnáci cikk hasmisságát erősíti, hiszen ha az igaz lenne amit a cikkben írnak, akkor nyilván az első helyen lenne.
Amúgy nem hinném, hogy bárhol a világon van olyan, hogy az utcán, nyíltan és folyamatosan koncolják, erőszakolják faji alapon az embereket... Nemde?
emceje Creative Commons License 2009.02.20 0 0 1374
Ne haragudj, teged fizetnek, hogy rossz hiret keltsd egy orszagnak? ;)

Del-Afrika jo hely, valoban sok a buncselekmeny, de kulfoldon egyebkent is muszaj figyelned a kornyezetedre (itthon is lassan).
Előzmény: The Last Viking on the Road (1371)
ath Creative Commons License 2009.02.20 0 0 1373

te hányszor jártál dél afrikában? miért esz ide minden négerező fórumozót a fene?

senki nem írta, hogy ezekben az irományokban ne lennének részigazságok. senki nem írta, hogy nincsenek bajok dél afrikában, de nem ilyen fekete és fehér a világ.

 

dél afrika egy csodás hely, ahol én pld 2 és fél hetet minden gond nélkül utazgattam és ahová bmikor szívesen és félelem nélkül visszamennék.

 

az osztrák kapusról meg egy párhuzam ugrik be: ophelie. vajon a franciák ma okkal mondhatják, hogy magyarországon nincs biztonságban senki?

ilyen bhol előfordulhat. dél afrikában sajnos gyakrabban.

 

Előzmény: The Last Viking on the Road (1371)
hoppaaa Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1372
Lásd: 1367 hsz.
Előzmény: The Last Viking on the Road (1371)
The Last Viking on the Road Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1371
Érdeklődő barátunk kedvéért a külügy helyett idézek néhány sort egy - rasszizmussal, neonácizmussal nehezen vádolható - sportoldalról (TopFoci):

Az 1994 óta demokratikus vezetésű ország kapta meg először Afrikában a football VB rendezési jogát, de már most bizonyítja alkalmatlanságát: a selejtező sorsolására érkező európaiak közül egyet megöltek, egyet kiraboltak.

Amikor Dél-Afrika elnyerte a 2010-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát, többen hangot adtak aggodalmuknak, ugyanis az 1994 óta fekete vezetés alatt álló országot egyáltalán nem tartják biztonságosnak.

A statisztikák szerint naponta 90 embert ölnek meg, mindenféle erőszakos bűncselekmény tekintetében több, mint egy évtized néger hatalomgyakorlás után Dél-Afrika a bűnözési világranglista élére került. Ezt a vasárnapi vb-selejtező sorsolására Durbanbe érkező európai vendégek is hamar megtapasztalták.

A ceremónia résztvevői döbbenten hallották, hogy a korábbi osztrák válogatott labdarúgót, Peter Burgstallert színesbőrű útonállók meggyilkolták egy helyi golfpályán. A 43 éves egykori kapus ugyancsak a sorsolás miatt érkezett a városba és a hotelbe való bejelentkezés után golfozni ment. Néhány órával később a néger bűnözők ellen elektromos kerítéssel körülvett golfpálya biztonsági emberei holtan találták meg őt: a vizsgálatok szerint mellbe lőtték és kirabolták.
emceje Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1370
Banyeg, senki nem mondta, hogy biztonsagos orszag. Jut eszembe, a kulugy honlapja egyreszt szart sem er, masreszt meg nagyjabol mindenre azt irja, hogy veszelyes hely.

Előzmény: The Last Viking on the Road (1365)
The Last Viking on the Road Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1369
http://stopboergenocide.com/mediac/400_0/media/90~killed.JPG
hoppaaa Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1368
Illetve:

http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Biztonsagi_kockazatot_jelento_tersegek/
Előzmény: hoppaaa (1366)
The Last Viking on the Road Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1367
Barátságos helyzetkép egy búr oldalról. Nyilván ők is csak kitalálták.
hoppaaa Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1366
Akkor már idézzünk pontosan:

http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Fontos+utaz%C3%A1si+tan%C3%A1csok/fontos_utazasi_tanacsok_orsz.aspx?d=Aktu%C3%A1lis&c=29&z=Afrika
Előzmény: The Last Viking on the Road (1365)
The Last Viking on the Road Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1365
A Magyar Külügyminisztérium NEM AJÁNLJA az országba való beutazást:

A HIV-fertőzöttek száma a Dél-afrikai Köztársaságban az egyik legmagasabb a világon; a lakosság 30,5%-a fertőzött.

A hivatalos statisztikai adatok szerint TBC megbetegedések gyakorisága a Dél-afrikai Köztársaságban folyamatosan emelkedik, a gyógyítási arány kb. 50 %-t ér el. Az Extreme Drug-Resistant Tuberculosis (XDR-TB) gyakorlatilag az ország valamennyi tartományában felütötte fejét.

A Dél-afrikai Köztársaságban kiugróan nagy a bűncselekmények száma. Ezen belül magas az erőszakos bűncselekmények (nemi erőszak, gyilkosság) aránya. Gyakoriak a fegyveres gépkocsirablások.

Forrás: kulugyminiszterium.hu
ath Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1364

front 14.

szvsz nézz utána, hogy ez mit jelent. de persze a sok négerező stb cikk után ez biztos csak véletlen.

Előzmény: Törölt nick (1363)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1363
...uhh... én nem tudtam hogy az neonáci.. Ez biztos?
Előzmény: ath (1361)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1362

Levettek 12 nullát....

 

Előzmény: hoppaaa (1348)
ath Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1361

idézel egy neonáci oldalt és ilyeneket kérdezel?

én jártam dél afrikában, ismerek dél afrikaiakat és nyugodtan kijelenthetem, hogy a cikk egy hatalmas hazugság.

 

vannak problémák, de ami a cikkben van az túlzás, csúsztatás és hazugság.

Előzmény: Törölt nick (1358)
hoppaaa Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1360
Menj el, és nézd meg. Addig hihetsz akármit, csak ne terjeszd.
Előzmény: Törölt nick (1358)
emceje Creative Commons License 2009.02.12 0 0 1359
1. a cikk hazudik. Aki irta, valszeg eleteben nem jart ott.
Előzmény: Törölt nick (1358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!