Keresés

Részletes keresés

Nibiru Creative Commons License 2000.11.18 0 0 531
Na mi van TévTanitó és CsabA, feladtam a leckét? :)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.10 0 0 530
Mindig modtam hogy nagy barom ez a Németh, de ezt már azért én sem gondoltam volna róla...
A bump-mapping nem stimmelhet, mert a reflektorok átvilágítottak rajta!
Előzmény: TevTanito (529)
TevTanito Creative Commons License 2000.11.09 0 0 529
Hi

En is toprengtem, meg kene nezni ujra a felvetelt de egy lehetseges elvi megoldast latok a szobor eltuntetesere.

A szoborra a lepel alatt egy matt anyagot boritottak, amire ra volt festve az ejszakai kornyezet pontos masa, ami a szobor mogott lathato korben (amolyan enviroment mapping :)).

Lehet hulyeseg, de meg mindig jobb mint a hit gyulekezete magyarazata, akik szerint szegeny DC az ordoggel cimboral es valoban megcsinalja a dolgait (imadkoztak is ellene mikor volt magyarorszagon fellepni :)))

TT

Előzmény: Nibiru (526)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.08 0 0 528
:-)))
Persze, csak akkor az ember el tudja képzelni, hogy holmi vékony mattfekete acélbovden tartja a mágust, de odakint?
Előzmény: Dr. Lecter (527)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.11.08 0 0 527
Egy zárt térben még hagyján hogy röpköd,
:-)))
Szvsz az is nagyon meg volt csinálva.
Nibiru Creative Commons License 2000.11.08 0 0 526
Egy zárt térben még hagyján hogy röpköd, de a színházon kívűl, no meg a Grand Canyon felett...
Szóval nem semmi.
A szabiszobor eltűnésével kapcsolatosan pedig azt hallottam, hogy mrá jóelőre kiszivárgott a dolog, és az emberek távcsövön bámulták hogy mi fog történni. Volt egy nézőtér a közvetlen közelben is, de a partról bárki figyelemmel kísérhette, amint "eltűnt" a szobor, és a helyét erős grafitos pásztázó reflektorokkal világították meg.
Ha ezt megfejti a Csaba, akkor nagy spiller!
Előzmény: Dr. Lecter (525)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.11.08 0 0 525
Tudtommal nem szabadtéri produkció volt, csak a színházban ülôk látták a "csodát".
Nagyobb durranás volt az ominózus színpad fölötti repülése egy közönségbeli hölggyel a karjában, de én attól fogtam padlót, amikor utána kisétált a színház elé az utcára, és huss, elrepült... Na, ez nagyon meg volt csinálva!
Előzmény: Nibiru (524)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.08 0 0 524
A forrásaim nem autentikusak, de másképp én sem tudom elképzelni.
Éjszakai kijárási tilalmat rendeltek volna el? :)
Előzmény: Dr. Lecter (523)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.11.08 0 0 523
A szabiszobor eltűnését pedig távcsövön figyelte fél New York!
Biztos vagy ebben?
Előzmény: Nibiru (522)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.08 0 0 522
Írtad, hogy a vagont kitolták a sötétben.
Hogy a fenébe, hisz körben álltak az emberek!
Vagy az a repülőgépnél volt? Már nem emlékszem.
A szabiszobor eltűnését pedig távcsövön figyelte fél New York!
Ja, és azt még nem is említettem, hogy felvették kamerával, amint a Grand Canyon fölött lebeg törökülésben. És körberepülte egy helikopter, úgy is készítettek felvételeket.
Szóval ezeket nem hiszem hogy meg lehet csinálni egy régi bűvészkönyvből merített ötletek alapján...
Nagyon ügyes az ürge, az egyszer biztos.
Mellesleg tényleg illúzióromboló, amikor beavatják az embert egy trükk rejtelmeibe.
Az viszont klassz, ha valaki saját magától jön rá!
Előzmény: CsabA (521)
CsabA Creative Commons License 2000.11.07 0 0 521
A legtöbb bűvésztrükk többszáz éves múltra tekint vissza. Régi bűvészkönyveket olvasgatva elég hamar rájön az új trükkök nyitjára az ember. A különbség csak annyi, hogy míg régen poharakkal, kártyákkal, nyulakkal, cilinderekkel stb. csinálták, addig D.C. már vagonokkal, motorokkal. Ezek a trükjei persze nem egyszerűek, rengetegbe kerülnek az egyedi, speciális szerkezetek megépítése, meg hogy zajtalanok legyenek és gyakorlatilag súrlódás, rázkódás stb. nélkül mozogjanak, és persze ti se vegyétek észre éppen mi történik. Itt az egyik legfontosabb módszer a figyelemelterelés, amikor pl. Rodolfó is azt mondta, csak a kezemet figyeljék, mert csalok. Aztán persze minden bamba néző nézte is a kezét, amivel mindenféle hókusz-pókuszt csinált, miközban a MÁSIK kezével csalt.
Előzmény: Sysygy (520)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.07 0 0 520
Baró!
Előzmény: CsabA (519)
CsabA Creative Commons License 2000.11.07 0 0 519
A baj, hogy a többi már nem ennyire érdekes, mert pl.a Kína Nagy Falon való átjárása is erre a trükkre épült, ott volt ugyanis ő is a segédek közt, akik átmentek a fal túloldalára, hogy "fogadják" D.C.-t. A Szabadságszobros trükknél pedig speciális nézőteret alkalmazott, amelyett el lehetett fordítani. Amíg sejtelmesen magyarázta, hogyan tünteti el a szobrot a már leeresztett függöny mögött, addig elfordult az egész porond, nézőterestől, színpadostól együtt, a nézők az enyhe mozgásról azt hihették, hogy az is a varázslat része. Amikor pedig újra kinyitotta a függönyt, persze hogy nem látszott mögötte a Szabadságszobor. Ha vaki megnézte volna a csillagok állást, észrevehette volna, hogy megváltoztak, és máris rájön a trükkre. Momentán még az Orien Express eltüntetése jut az eszembe. Az is egyszerű volt. Egy drótváz volt a kocsi tetején. Amikor a ponyvával letakarta, akkor csak a drótvázat emelte fel a daru, a róla lelógó ponyva úgyis függőlegesen lefelé lógott, mintha lennének oldalai is. Mivel ez a ponyva volt erős reflektorokkal megvilágítva a magasban, fel se tűnt, hogy lent a sötétben kivitték a vagont. Aztán lehúzta D.C. a ponyvát, és a drótváz úgy volt megvilágitva, hogy nem látszott (valószínüleg feketére volt festve), persze ekkor már a kocsi se volt sehol, lehetett a talajt is mutatni, ot se volt semmi.

Ja még egy szép trükje volt, amikor még nem volt neves bűvész, és fellépet Doug Henning bűvészshow-jában, mint fiatal kezdő. Akkor bejött a színpadra egy Harley Davidsonon, majd felhajtott egy rámpán, egy, a plafonról függő ketrecbe. Majd eltolták a rámpát, aztán lenyíltak oldalt a ketrec rácsai, ő pedig motorostúl, mindenestűl eltünt. Még fel se ocsudott a közönség a döbbenetéből, amikor bemotorozott a színpad másik oldalárol. Ennak magyarázata késöbb következik, de lehet találgatni. Ez egy újabb módszerrel volt megoldva, nem azokkal, mint az előzők, de ez is egy elég elterjed trükk a bűvészek között.

Előzmény: Sysygy (518)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.07 0 0 518
Én szeretném hallani a többit is, és mivel úgyis annyira off mostanában a beszélgetés, szerintem írd csak ide nyugodtan!
(vagy nyiss rá egy topicot te, de kérlek, hogy írd le... :-) )
(kár, hogy a felvételek nincsenek meg nekem, szóval ha valamikor hozzájutok, majd én is kikockázom - már alig várom! :-) )
Előzmény: CsabA (516)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.07 0 0 517
WOW! :-)
Előzmény: CsabA (516)
CsabA Creative Commons License 2000.11.07 0 0 516
Ez volt az egyetlen D.C. trükk, ami igazán tetsztett, de már elsőre is láttam hogy csinálta, hogy kimenekült a felrobbantott házból, majd megjelent az acéllemezen. A késöbbi ismétlések csak megerősítettek benne, hogyan is csinálta a trükköt. Ha nem akarod tudni a megfejtést, ne olvasd tovább.

Szóval, a trükk lényege a TV-felvétel volt. Amikor a kis kamera képén mutatták, hogy bent motoz a páncélszekrényben, akkor már rég kijött belőle, azon egy előző felvétel ment. Amikor a TV-sek a kamerával menekültek ki a felrobbantásra ítélt épületből, ott futott velük D.C. is, álszakállban és munkás overálban, egy pillanatra látszott is a képen, ez tűnt fel már elsőre, és másodjára símán tudtam D.C.-t azonosítani a szakállas alakban, miközben a sarokban a kamera "mutatta" a páncélszekrényt, amiben motozott D.C. Ez egyértelművé tette, hogy felvételt látunk azon a kamerán és nem élő adást.

Amikor a stáb már kijöt az épületből, akkor a közönség és a helyszínen elhelyezett kamera felé úgy rohantak, hogy egy pillanatra eltakarták a lábakon álló acélllemezt. Ekkor mászott be a rongy alá D.C. A rongyra is azért kellet, hogy az overált és az állszakált, amit ekkor levetett, elrejthesse. A rongy sejtelmes mozgása is azért volt, mert ekkor vette le a munkásruhát. Ezután mutatta meg magát, miközben a ronggyal eltakarta a levetett göncöket és az álszakállt.

Ha a többi trükk megfejtését is hallani akarod, elmondhatom, de nyiss rá egy topicot. (Igaz egyetlen trükjét nem tudom, hogyan csinálta pontosan, ez pedig a repülőgép eltüntetése volt, bár erre is vannak ötleteim.)

Előzmény: Nibiru (514)
Duda Creative Commons License 2000.11.06 0 0 515
Lattad eloben is, vagy csak teveben, amire azt mondtak, hogy elo adas? ;)
Előzmény: Nibiru (514)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.06 0 0 514
Hát hogy ő is hisz az összes empirikus dologban, pl. a lézersugárban, a dalban és az apjában.
Amit lát, és amit meg tud fogni.
Zorán hinne David Copperfield-ben is , aki azt híreszteli magáról, hogy ő csak egy bűvész, és minden trükk.
Pedig néha a dolgok ennek ellentmondani látszanak, lásd a Szabadságszobor eltűntetése New York lakói szeme láttára, vagy más óriási tárgyak eltűntetése, vagy amikor egy olyan emelvény tetején jelenik meg, ami alatt át lehet látni,
és amin megjelenik, az egy 2cm vastag acéllemez, stb. Szóval nem tudom. Én is hiszem, hogy trükk, de akkor valami olyan, amit senki sem tudhat.
Mindegy, jól el OFF-Topicoltunk.
Előzmény: Sysygy (513)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.06 0 0 513
De miben. Azt szeretném tudni.
Most arra értetted, amit írtál; hogy abban hisz, amiben te is, vagy arra, hogy ismered a számot, és abban hisz, amit abban énekel? (hiszek a dalban)

És még egy könyvet szeretnék neked ajánlani (ha még nem tettem volna)

Jules Verne: Utazás a Holdba
(az eredeti cím jobban tetszik, a magyar fordító kicsit leegyszerűsítette)

Előzmény: Nibiru (510)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.06 0 0 512
Hiába na, Újlaki a szavak Mestere! ;-)
Előzmény: Újlaki (511)
Újlaki Creative Commons License 2000.11.04 0 0 511
"Csak mostanában szerintem a visszájára fordult a dolog."

Hát, ha fordult, akkor valóban visszájára.

Előzmény: Nibiru (497)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.03 0 0 510
Nem kell mindenben a hátsó gondolatot feltételezni, egyszerűen csak megjegyeztem.
Előzmény: Sysygy (509)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.02 0 0 509
Azt tudom, hogy én említettem Zorán egyik számát, de nem tudom még mindig, hogy mit értettél az általam idézett mondaton.
Előzmény: Nibiru (506)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.02 0 0 508
:)
Előzmény: Sysygy (507)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.02 0 0 507
Örülök, hogy így megnevettetjük egymást! :-))))))))))))))
Előzmény: Nibiru (506)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.02 0 0 506
Lásd saját hozzászólásod lejjebb (479).
Egyébként jól félreértegettük egymást, mert én úgy értettem, hogy te azt hiszed, hogy én haragszom Dr.Lecterre.
Te meg úgy értetted a "nem haragszom én senkiré"-met, hogy én hiszem azt hogy te haragszol.
Ez a hét vicce!
Valami mese is szól egy ilyen szituról... :)
Előzmény: Sysygy (505)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.02 0 0 505
Ezt a mondatodat viszont nem tudom hova tenni:

"Igen, meg Zorán is hisz. :)"

Ezt hogy értsem?

Előzmény: Sysygy (504)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.02 0 0 504
Dehogy haragaszom kedves Nibiru!

Olvasd el kérlek a hozzászólásaimat mégegyszer!
(az egyikben írtam, hogy láttam most egy műsort az izrael vs. palesztín ügyben; erre értettem, hogy nem érdemes hitkérdésekben haragudni egymásra...)

Előzmény: Nibiru (502)
Sysygy Creative Commons License 2000.11.02 0 0 503
"A fele se igaz!"

:-))))

Azért remélem az a rész igaz, ami azt írta le, hogyan szégyenített meg egy aktivistát, aki a földalatti robbantás ellen tiltakozott...
(ezt ugyanis már meséltem másoknak is)

Előzmény: Dr. Lecter (501)
Nibiru Creative Commons License 2000.11.02 0 0 502
Nem haragszom én senkire, távol álljon tőlem, valamit biztos rosszul írtam, ha ezt szűrted le.
A könyvajánlót köszönöm, végül is ha már pont Tellerrel hozakodtam elő, elolvasom, ha hozzá lehet jutni.
Előzmény: Sysygy (498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!