Keresés

Részletes keresés

Wuti91 Creative Commons License 5 napja 0 0 145950

2 collos az ürítő csonkom és egy 3 collos csövet húzok rá. Az elég vagy kell nagyobb rá és ezt kell gyapottal tömni?

naivkezdo Creative Commons License 5 napja 0 0 145949

Ezt a szolo turmixolast en sem ertem, finoman hangot is adtam neki. Annyira idegen a szolotol eleve a turmixolas, hogy nagyon.

Előzmény: Amphenol (145945)
naivkezdo Creative Commons License 5 napja 0 0 145948

Mit jelent, hogy lakkosra?

Előzmény: körtés 01 (145943)
kupeci Creative Commons License 5 napja 0 0 145947

Kever=keverő:)

Előzmény: kupeci (145946)
kupeci Creative Commons License 5 napja 0 0 145946

Kever nélküliek részére megfontolandó!:)

Előzmény: Amphenol (145945)
Amphenol Creative Commons License 5 napja 0 0 145945

Turmixolt szőlőhöz szeretnék hozzászólni ...

 

Szerintem , maga a turmixolás a lényeg ... A szőlő hajlamos leülepedni , sokkal gyorsabban szétválik a

sűrűje a létől , mint más gyümölcsök ..  Ha a főzés elején darabosan ülepszik le az üst aljára akkor van közte víz . ilyenkor ha melegszik az üst alja akkor a vízáramlás beindul  ( a meleg felfelé tör , cserélődik a hűvösebbel ) elviszi az üst aljáról a forróságot , az olaj nem melegszik túl ... jobban folyik a kifolyó ...

 

Turmixolva : az üst alján zárt réteg tud kialakulni , amiben alig van folyadék , illetve még a cefrét el is szigeteli a forró üstfenéktől ....  ennek kettős hatása van : lassabban indul meg a kifolyó , illetve jobban felmelegszik az olaj , vele együtt az üst feneke is ... mivel az alján kevés a folyadék emiatt a hő ott marad ...

lekapódik  ( .... ez a két hatás egymást fokozza a főzés végéig )

 

A cseresznye , illetve a porrá darált birs is hajlamos ilyenre még ... ( tapasztalatom szerint ) ...

 

Érdemes hasonlattal elképzelni : ha köveket öntünk fazékba , vízzel felöntjük  majd aláfűtünk .

 Az eredmény : a kövek mintha nem is lennének , simán felforr a víz .

Viszont ha a ugyanezeket a köveket porrá őröljük , beleöntjük a fazékba , rá a vizet , melegítjük ...

 a fazék alja sokkal forróbb lesz ...

 

Öreganyám idejében a "dróttal fótozott" fazékban emiatt csak folyékony dolgot lehetett főzni , mert

szárazabb anyagnál a folt a magasabb hőmérséklet miatt kiolvadt volna ...

 

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145861)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145944

A tisztázásnál már tudok főzni kitakart fedővel, nagy defivel.

Előzmény: körtés 01 (145943)
körtés 01 Creative Commons License 5 napja 0 0 145943

A nem kontinentális gyümiknek nincs lekváros íze. Ne is várd. Ezért lakkosra, nagy deflegmációval kellene tisztázni, Lassan főzni, mint régen a sátoros lagzikban a tyúkhúslevest. 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145939)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145942

Igaz! :D :D

Előzmény: kupeci (145941)
kupeci Creative Commons License 5 napja 0 0 145941

Lehetni lehet,...de egy női pulcsit húzgálni  csak csak jobban esik:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145940)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145940

Miért, egy férfi pocaka nem lehet ki? :D

Előzmény: kupeci (145937)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145939

??

Előzmény: körtés 01 (145938)
körtés 01 Creative Commons License 5 napja 0 0 145938
Előzmény: Szkajvolker Lajos (145927)
kupeci Creative Commons License 5 napja 0 0 145937

Hm. Feljebb húzod. ....akkor az női pulcsi?.)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145935)
körtés 01 Creative Commons License 5 napja 0 1 145936

Ez volt a legjobb poén a héten.! Köszönöm!  +

Előzmény: endrepp (145934)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145935

Lehet szabályozni ha akarom, feljebb húzom. :D

Előzmény: endrepp (145934)
endrepp Creative Commons License 5 napja 0 1 145934

Praktikus lenne néhány tépőzáras zseb, melyek nyitásával lehetne szabályozni. :)

Előzmény: körtés 01 (145933)
körtés 01 Creative Commons License 5 napja 0 0 145933

Van aki cipzáras pulcsit varratott.

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145932)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145932

Egy sima pulóvert ráhúztam.

Előzmény: naivkezdo (145931)
naivkezdo Creative Commons License 5 napja 0 0 145931

Egyebkent milyen anyaggal takartad le?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145921)
naivkezdo Creative Commons License 5 napja 0 0 145930

Az jol hangzik, gratula, akkor bevalt.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145927)
naivkezdo Creative Commons License 5 napja 0 0 145929

Helyes, ne is hallgass masra, en szinultig toltom aa szolot is, habzasgatloval.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145912)
kupeci Creative Commons License 5 napja 0 0 145928

Akkor most vagy a legközelebb ahhoz hogy,  finom narancs pálinkád legyen!:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145927)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145927

És így telibe 25 fokos lett az alszeszem.

Előzmény: kupeci (145926)
kupeci Creative Commons License 5 napja 0 0 145926

:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (145921)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145925

:D Ebből is tanultunk valamit.

Előzmény: körtés 01 (145922)
endrepp Creative Commons License 5 napja 0 0 145924

Gondolom. Aki feltárta ezt a "titkot" a gyárban dolgozott, Fehérváron, tőle hallottam, hogy így hekkelik, ez tulajdonképpen 8x4 tüske, elektromágnes mozgatja őket egyesével, mátrixnyomtató, egy békebeli konstrukció, ami fémből van, szét szedhető, össze rakható faj, nem fröccsöntött vacak, minden tekercs kábele ki van vezetve, gondolom 1 tüskét hagytak benne és megküldték frekvenciával, olyan lett, mint egy brutál gyors varrógép. :)

Előzmény: In Lak'ech (145923)
In Lak'ech Creative Commons License 5 napja 0 0 145923

Ez most komoly????? :-))))

Előzmény: endrepp (145920)
körtés 01 Creative Commons License 5 napja 0 0 145922
Előzmény: Szkajvolker Lajos (145921)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 5 napja 0 0 145921

Megvolt a narancs, betakartam a sisakot, nem kért egyből annyi gázt, még csak le sem sült.

Előzmény: rézműves1 (145894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!