Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 55

Ja, én is egy táska ruhával 2 diplomával, gyeddel léptem be a házasságunkba, szültem egy gyereket, várom a másodikat, apa dolgozik, értünk, a családjáért, az én jövedelmem, a gyed (ami ugye nem túl sok, a tesó után mégannyise) a hitelünket sem fedezi. Gyakice én semmit nem tettem bele a házasságba, "csak" a gyekek(eim)et, az itthoni házimunkát, st, ami 24 órás meló. Mégsem hinném, hogy a férjemé minden, csak mert én a gyerek mellett olyan nagy szemétláda vagyok, hogy itthon mertem maradni és nem dolgozom, nem keresek pénzt.

 

Tudod miből áll egy anya napja?

 

Kelés jobb esetben 7-kor, ha rendes a kölök és alszik éjjel, ha nem,akkor éjszaki ébredések, rossz esetben óránként. Jó ha napi 5-6 óra alvás összejön. Főzés, pakolás, mosogatás, gyerek etetés, gyerekkel játszóra menés, ebédeltetés, altatás, szaros peli csere, mosás, vasalás, míg a gyerek szundizik, apának vacsi készítés, gyerek vacsiztatés, gyerek fürdetés, altatás, és 8-9 óra van, úgy néz ki anya, mint a mosott rongy, beleesik az ágyába.

 

24 órás meló, 7vége, bulik, szabadság nélkül. Míg apa eljár síelni, bulizni, stb. Mert ő fáradt, egész nap csak melózik, anya pedig teng lent otthon, nem csinál semmit. Sok pasi ezt így látja, nem mind, de sok. AZ én férjem elismeri, hogy milyen strapa ez, ezért működik a kapcsolatunk.

 

De nem panaszkodni akarok, imádom a gyerekemet, bármit, bármit megtennék érte.

 

Előzmény: dexy (53)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.05 0 0 54

Anyagi biztonságot? Jesszus..... A rosszindulat süt a szavaidból.

 

Figy, szülj egy gyereket egyedülűllóként, és majd megtudod, hogy milyen frankó dolog egyedül felnevelni egy gyereket.

 

Apának könnyű, új barátosnéja lett, és lepattant a kihűlt kapcsolatból, mert anya fáradt,már nem 50 kiló, stb....... AZ új partner pedig apát úgy látom rendesen hergeli gyermeke édesanyja ellen. Na, ez itt a szomorú.

 

Anya bentmaradt a 38 millás házban? Mit tehetett volna? Miből fizesse ki az új életet kezdő apuka részét? APa mit szólt volna, ha anya lepattan, hogy bocs drágám unom a szexet veled, itt a kölök, éljetek boldogan..... De a ház fele az enyém.

 

Kicsit gondokodj!

 

De ha a párod otthagyott mindent az exnek, meg a gyereknek, akkor én ebből azt vonom le, hogy rendes apa, aki törődni szeretne gyermekével, de valakinek ez nem tecc..... :(((((((((((

 

Előzmény: dexy (52)
dexy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 53

GABIIIII ez a no egy kis taska ruhaval lepett be egy hazassagba es 28 evesen kozos megegyezes utan ennyi vagyonnal tavozot....

 

NEM HISZEM EL, HOGY MO-N SOK ILYEN LENNE....

 

Es miert is erdemelne meg egy no, hogy csak azert amiert szult azert ot attol kezdve el kell tartani.....

  

dexy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 52

Nem vagyok irigy, hanem azon vagyokledobbenve, hogy a nok csak azert szulnek gyereket, hogy a legyen mibol elni kesobb. Az anyagi biztonsagot teremtik meg maguknak a gyerekkel. Ez a k a gyerekkelsemmit nem foglakozik....mindenfele bulikba jar es a gyereket a nagyszulok nekevik.

 

Mindenkit lenezek aki csak azert szul, hogy kesobb a gyerektartast behajtsa es abbol eljen...... 

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.10.04 0 0 50

 Hany csaladban elo no tudja megengedni maganak, hogy  a gyerek 1.5 eves, de az anyuka nappali tagozatos egyetemre jarjon?"

 

azert en tudok egyparat es nem hinnem,hogy szamito dögök lennenek.

Tudom,te a masik oldalrol latod a dolgokat,de azt a gyereket szvsz az asszonyka nem egyedul csinalta.A parod pont annyira felelos ennek a gyereknek a megszuleteseert,mint a gyerek anyja.

Es ha mar megcsinalta,gondoskodjon is rola.

A mertekkel lehet vitatkozni,de azt majd eldonti a birosag.

 

Az pedig,hogy a gyereket az apja ellen neveli,ot minositi

 

 

Előzmény: dexy (49)
dexy Creative Commons License 2005.10.04 0 0 49
Sziasztok. En is elvaltam de most nem is az en esetem miatt irok. Uj parom volt felesege az aki nap mint nap probalja megkeseriteni az eletunket. Parom 13 evvel volt idosebb a volt felesegenel es ugyan egyutt eltek 8 evet a hazassaguk nem volt jo. Kellemes langyos viz....Annyira rosszba fordult a helyzet, hogy Parom elhatarozta, hogy elfogja hagyni. Erre a no az egesz csaladjat ossze csoditette (anyja es az apja a szomszedjukban laktak) es mindenki mindent belevetve rabeszelte, hogy nem szabad elmennie. Buta dontes, de adott meg egy eselyt es sajnos meg egy gyerek is osszejot, hogy majd attol jobb lesz a hazassag....ORULET, HOGY EMEBERK MILYEN CELOKBOL SZULNEK GYEREKET....Mire a gyerek 1 eves lett mar annyira utaltak egymast, hogy parom bejelentete, hogy ennek igy nincs ertelme es elment otthonrol. A no uldozte, hogy szerinte kene egy MASODIK GYEREK IS..... Elvaltak. A no 28 eves. Angol nyelvatanar es most ebbol a hazassagbol van neki egy 38 millios haz fele, autok, asszony tartas havonta es 45 ezer FT gyerek tartas havonta. A parom egeszen a valoperig fizette a no osszes szamlajat is....A no nem hajlando kikoltozni a hazbol, tehat o elvezi egyedul a hazat amit a parom vasarolt a sajat penzebol (de hat ugye vallas utan felezni kellett). Ez a no Angliaban volt nyaralni 3 hetre...most nappali tagozatos tolmacs kepzesre jar es el az asszonytartasbol es gyerek tartasbol a 38 millios hazban es vezeti azokat az autokat amiket ugyszinten a vallasbol kapott...

 

Undoritonak tartom, hogy vannak nok akik csak es kifejezetten azert szultek, hogy a gyerek legyen a tuti biztos bank kartya. Hany csaladban elo no tudja megengedni maganak, hogy  a gyerek 1.5 eves, de az anyuka nappali tagozatos egyetemre jarjon? Hany 28 eves no tudja elmondani, hogy 28 evesen ekkora vagyona van?? Borzasztoan frusztral mindez.

 

A gyereket teljesen az apja ellen neveli es az apjat mindenhol mindennek elhordja....

totte Creative Commons License 2005.09.25 0 0 48

Hm..

 

Én már három éve küzdök, de látom vannak akik már régebben is.....

Csak azért írtam ide, nehogy valaki, aki idetéved, azt higgye, már nincsenek apák, akik akarnak azok lenni!

sere Creative Commons License 2005.08.29 0 0 47

Gyámügy vagy gyermekvédelmi szolgálat. Inkább az első.

A férjem is ott csikarta ki a normális láthatási jogot az előző házasságából született kislányhoz. Az viszont, hogy elvegyék az anyjától, kemény dió, nem hiszem, hogy sikerülni fog ha az anyja csak egy kicsit is a normális kategóriába sorolható. Márpedig úgy veszem ki a szavaidból, hogy nem vele van a gond. Addig, amíg ő nem jelenti fel a volt férjet, zaklatásügyben nem fog történni semmi, de amilyen a magyar jogrendsze, lehet, hogy utána sem :(

 

Sok sikert!

 

Előzmény: oxis (46)
oxis Creative Commons License 2005.08.29 0 0 46

jonapo kivánok.

szeretném meg kérdezni azt,hogy mire számithatok hova fordulhatok?

a volt élettársammal elöször Nyieregyházára illetve én leköltöztem,majd a volt férje miat elköltöztün onnan.ekor a volt párom már a lányunkal terhes voltt,de az anyos meg az apos elakarták vetettni a gyereket.a páromnak elözö házaságábol van kettö illetve most tölem egy gyereke.a volt férj zaklatja öket söt volt ,hogy megis verte.engem a páromtol aki 32-éves el tiltanak illetve lebeszélik.most már ugy vagyunk,hogy anyos kijelentette oda nem mehetek,mert (utálnak)mondta.az anyos kijelentette mondjak le a lányomrol.mindent megtettek eböl kifojolag és már a gyereketsem tudom látni.ott viszont nem hagyhatom mert szeretem és veszélynek van kitéve mert a volt férj mai napig zaklatja öket.hova tudnék fordulni az ügyböl kifolyolag,hogy a lányomat én neveljem.....

MAMAhal Creative Commons License 1999.10.05 0 0 45
Beja
nehogy félre érts, nem kioktatni akartam.(Jómagam is elváltam, a két gyerekkel egyedül maradtam.Csak az ő apjuk pont az ellentéte.Ezekről a dolgokról írtam már.)
Ha jól értem, a gyerekek anyja már nincs a képben, igy talán könnyebb helyzetben vagytok.Meg kell próbálni a srácokkal mielőbb kapcsolatot teremteni.Arról nem írtál, hogy a gyerekek el is hitték azt a sok szemetet, amit az apjukról hallottak? Nem tudom, mennyi idősek, de mindenféleképpen le kellene ülni velük megbeszélni a történteket.És megpróbálni elmagyarázni, hogy szerintetek a "mama" miért tehette mindezt.Aztán szépen folyamatosan, kitartóan bizonyítani az ellenkezőjét.Ha nap mint nap azt tapasztalják, hogy semmi sem igaz a vádakból, saját maguk fognak rájönni arra, hogy a hiba nem az apjukban van.Most hol vannak a gyerekek? A nagyszülőknél vagy nálatok ? Talán ők is a segítségetekre lehetnek, hiszem ők jól látták, hogy mit művel az anyjuk.Nem tudom, hogyan lehetne úgy megoldani, hogy ne essetek ugyanabba a hibába, vagyis nem kellene csak a másik szülőre mutogatni.Nem tudom, segítettem-e valamiben, de ne adjátok fel.
Előzmény: Beja (44)
Beja Creative Commons License 1999.10.05 0 0 44
Kedves MAMAhal!

Magam is ilyen "optimista" voltam, amíg nem kerültünk párommal olyan helyzetbe, amiről ma azt mondom: ez van. Volt felesége sok évnyi hazudozás, uszítás révén elérte, hogy a kamasz gyerekek kiszöknek a lakásból, ha az apjuk meglátogatja őket, Igen, megpróbált beszélgetni. Úgy kezdődött, hogy "te szemét gazember.." és úgy végződött, "hogy nincs jogod semmihez..." (Bűne annyi, hogy megelégelte költekező, lusta feleségét.) A gyerekek annyira az apjuk ellen vannak nevelve, hogy óvatos érdeklődésére "minden rendben van" a válasz. A nagyszülőktől tudjuk, hogy rendszeresen éheznek. Csavarognak. Egyedül maradtak, mert az anyjuk úgy döntött, elmegy Amerikába meggazdagodni. Még utoljára megtiltotta a gyerekeknek, hogy az apjuktól bármilyen segítséget elfogadjanak. Itt már nem csak a volt feleséggel kell megküzdeni, hanem a félrevezetett és ellenségessé tett gyerekekkel is. Erre is van jó tanácsod?
Beja

Előzmény: MAMAhal (35)
Papzi Creative Commons License 1999.10.05 0 0 43
MAMAhal!
Koszi a biztatast!Egyebkent a hetvegen elmentem a gyerekemert(a topic velemenyei motivaltak),csodalatos 2 napot toltottunk egyutt,kerekparoztunk,fociztunk,baboztunk,enekeltunk,tejbegrizt ettunk es igy tovabb!
Aztan vasarnap vissza kellett vinnem,a gyerek sirt,hogy nalam akar maradni,keves ez az ido,stb.
Igy hat kertem a masik szulot,engedje a gyakoribb talalkozasokat,de hiaba,megint elutasitott!
MIndenesetre a gyermekem arra kert,jojjek legkozelebb is!Nos,ez mertekado velemeny es kivansag,tiszteletben kell tartani!
Előzmény: MAMAhal (42)
MAMAhal Creative Commons License 1999.10.05 0 0 42
Papzi
ne hagyd annyiban, egyszer csak elfárad, és belenyugszik a dologba.
Legyél kitartó, rámenős és határozott.
Előzmény: Papzi (40)
Syd Barrett Creative Commons License 1999.09.30 0 0 41
Én is egy gyermekeitől megfosztott apa volnék, de azt hiszem sikerült megtalálnom az "arany középutat". Négy éve váltam el, bízva abban, hogy legalább az egyik gyermekem fölött gyakorolhatom "szülői jogaimat". Sajnos az ügyvédek a realitás talajára vittek, mivel ma Magyarországon még mindig egy 50-es években hozott törvény szerint ítélkeznek (a többségükben nő) bírók, az apának esélye sincs váláskor a gyerekeire. Szerencsére találkoztam eggyel, aki azt javasolta, hogy a gyerekeket hetenkénti váltásban neveljük tovább, így a közös szülői felügyelet úgy-ahogy meg lesz. Elmondhatom most már négy év távlatából, hogy nálunk bevált, a gyermekeimet minden második nálam (nálunk) vannak egy egész hetet. Így nem csak a hétvége az enyém, hanem a hétköznapi dolgokban is tudok nekik segíteni. Pszichológushoz nem vittem őket, mivel sem a tanáraik, sem egyéb velük kapcsolatban lévő emberek nem észleltek semmi hátrányosat ebből a heti "ingázásból" adódóan. Ha pedig egyszer választásra kerül sor, hogy kinél akarnak maradni, szerintem sokkal könnyebben tudnak majd dönteni. Ennyit mára, de szívesen megosztom bárkivel a tapasztalataimat, ha tudok vele segíteni.
Papzi Creative Commons License 1999.09.29 0 0 40
Rahell!Nincsenek ervek arra,hogy miert nem!Ill.megis:mert ennyire kotelezi a birosag(azaz 2 hetes lathatasra),no meg legalabb megtudom,hogy az elet nem habos torta!
MAMAhal!Nem tudunk leulni beszelgetni,mert nem mukodik!V-mi nagyon elromlott es hiaba kertem kulso segitseget(csaladsegito,pszichologus),szerintuk eloszor nekunk kene tisztazni a helyzetet.No,ez a roka fogta csuka esete!Ordogi kor,nincs kilepes!
Probald ki egyszer,hogy csak 2 hetente latod a gyermeked,s tan hasonloan elfogadhatatlannak s alkalmatlannak fogod tartani a torodesre,gondozasra ezt a rendszert!
Előzmény: rahell (34)
runaway Creative Commons License 1999.09.29 0 0 39
off
Nem.Várom.
off
Bocs, Papzi.
Előzmény: MAMAhal (38)
MAMAhal Creative Commons License 1999.09.29 0 0 38
off
runaway tegnap küldtem neked egy emilt.megkaptad?
on
Előzmény: runaway (37)
runaway Creative Commons License 1999.09.29 0 0 37
Tudod, én nem is akarok az elsőszámú lenni. Nem is tudom, mi akarok lenni, de sokat szomorkodom mostanság.
Ahová elköltöztem, azt a gyerek nem tekinti otthonának, mert az otthona az, ahol az apja él, mert ott nőtt fel, ott vannak a jól megszokott dolgai, a kutyái, a kert...Ráadásul én nem vagyok olyan jól eleresztve anyagilag, mint az apja, bizony, sokszor nem-et mondok az "igényeire", melyekre az apja csont nélkül igen-t. Velem időben kelnie-feküdnie kell, az apjával akár 10-ig is ellazáznak, akár reggel, akár este. Néha úgy érzem, sziszifuszi ez az egész küzdelem, valamelyik nap azt találtam mondani a lánynak, hogy akkor szedd össze a holmidat és menj az apádhoz. S a szörnyű az volt, hogy abban a pillanatban ezt komolyan is gondoltam:((
Előzmény: dr_strange (36)
dr_strange Creative Commons License 1999.09.29 0 0 36
Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy csak önámítok, és azt hiszem, ha én rendes vagyok a gyerekkel, az automatikusan azt jelenti, hogy én leszek számára az elsőszámú. Már magam sem tudom. sajnálom, ha Veled így történt, bár abból, ahogy leírtad a dolgot, azt érzem ki, hogy a szíved, a tudatod mélyén mindig is szeretted apádat, csak nem tudtad vagy nem merted (érthető okoból) ezt ki is mutatni.
Előzmény: runaway (33)
MAMAhal Creative Commons License 1999.09.29 0 0 35
Unkasz
nem kell hinni benne, csinálni kell.Vagy talán vöröslő arccal a gyerek füle hallatára ordítozni egymással, ez a természetes? Kígyót-békát kiabálni a másikra? A gyerek ( is) issza a levét, hidd el.
Papzi
attól szülő a szülő, amiket akkorcsakmi-nek irtam 9:32:52-kor.Hogy gyakorolja is a jogait, nem csak hirdeti, és sajnáltatja magát.Igenis azt mondom, hogy aki elvált apaként akar, az tud a gyerekével törődni.A törődés alatt a folytonos odafigyelést,szeretetet,stb( már leirtam) értem.
Megint csak oda lukadunk ki, hogy ha a volt feleség ebben akadályozni próbál, akkor meg kell próbálni emberként viselkedni.Le kell ülni ahányszor csak kell, beszélgetni kell, hogy ő is felfogja az agyával hogy mindez a gyerek érdeke, és nem a te önző céljaid.Értesd meg vele, hogy a gyerek nem tehet arról hogy a kapcsolatotok tönkrement, ő ugyanúgy szeret ill. szeretne szeretni továbbra is.Mi az, hogy nem engedi meg, hogy köszönjön neked? Nő létemre azt mondom, az ilyen nőt jól pofán kéne vágni.Persze ez csak vicc volt.Nem lessz könnyű menet, de szurkolok neked.
rahell Creative Commons License 1999.09.29 0 0 34
Igen, arra én is kiváncsi volnék, hogy milyen érvei vannak exasszonypajtinak az ellen, hogy aktívabban részt vehess a nevelésben? Mi a baja azzal, ha sűrűbben találkoztok? Fél, hogy utánnad a gyerekeit is elveszíti?
runaway Creative Commons License 1999.09.29 0 0 33
Ebben szvsz nincs igazad. Én nagyon szerettem az anyámat, nagyon a nagyanyámat, ők meg nagyon nem az apámat. Meg is tettek mindent, s innen öngerjesztővé vált a folyamat, mert ahogy érezte az ellenállást, az apám is olyan lett mint egy sün, s nem volt elég kitartó és türelmes, hogy látványos harcok nélkül kibírja. A látványos jelenetek miatt viszont félni kezdtem tőle, s igazoltnak láttam a többiek állításait. Mire elszakadtam ettől, az apám meghalt, s soha nem tudtam azt mondani neki, hogy bocsásson meg.
Előzmény: dr_strange (31)
Papzi Creative Commons License 1999.09.29 0 0 32
Koszonom Neked is,kedves runaway,es mindenkinek az oszinte velemenyet,sok gondolat kezdett pezsegni bennem!
De azt ne felejtsuk:a sajat keresztunk a legnehezebb!
Maradok tisztelettel:Papzi
Előzmény: runaway (30)
dr_strange Creative Commons License 1999.09.29 0 0 31
azt, hogy a gyereknek ki az igazi apja és/vagy anyja, szerintem egyvalaki dönti el. A gyerek. Ha a kapcsolat közöttünk olyan, akkor mindig is engem fog érezni igazi apjának, ha nem, másfelé fordul. Pótapát keres, én legfeljebb egy jelkép maradok számára.
runaway Creative Commons License 1999.09.29 0 0 30
Kedves Papzi,
közhelyek következnek.
Nekem az elválás körüli hercehurcában mindig a Kaukázusi krétakör lebegett a szemem előtt. Hogy az a gyermek igazi anyja, aki nem akar neki rosszat, aki nem a maga igazságára vágyik, hanem a gyerekére. Néha fontos volt megállni és eldönteni, hogy mennyire tolom vértként magam elé a gyerek úgynevezett érdekét, s mennyire szól a dolog pusztán arról, hogy állóháborút vívok az apjával.
Időnként nehéz volt különbséget tenni, mert tele vagyok sérelmekkel, s nem vagyok elég tisztességes. Vagy mi.
Ha sarkosan akarok fogalmazni, te teszel rosszat azzal a gyereknek, ha olyan helyzetbe hozod az utcán, amikor alakoskodni kényszerül. Talán jobb lenne, ha egyelőre beletörődnél a kétheti láthatásba, s akkor nem lesznek a gyereknek hozzád tapadó rossz érzetei, ami abból fakad, hogy lelkifurdalása van amiatt, ahogy veled szemben kénytelen viselkedni. Kéthetente is le lehet ülni öt percre, nem többre, hogy tisztázzátok ezt a helyzetet.
Nem tudom, milyen vélt vagy valós sérelmei vannak a volt feleségednek, de idővel ezek tompulni fognak, akkor meg pláne, ha új társat talál. Addig ki kellene úgy bírni, hogy végzetesen ne sérül te sem, a gyerek sem, s a kettőtök kapcsolata sem. Ezt most neem csak neked, hanem magamnak is mondom. Hátha sikerül.
Papzi Creative Commons License 1999.09.29 0 0 29
Ugy gondolom,azt lehet egy gyermek szulojenek nevezni,ill.tartani,aki reszt vesz a neveleseben.
Tehat egyetertek:a hebe-hoba torteno talalkozasok nem errol szolnak!Sot a gyerek sem arra vagyik(hat ez a lenyeg,emberek!),hogy idonkent felbukkanjon az apja!
Mesz az utcan,jon veled szembe a gyereked,s nem koszon neked,mert megtiltotta neki az anyja,elfordul,nem mosolyog-es latszik rajta,megorul a fajdalomtol!No de te mint jo apa odaszaladsz hozza,erre azt mondja a masik szulo:"koszonhetsz,de utana huzz el,mert csak a hetvege a tied,addig nincs jogod a talalkozasra!"
Konyorgom,hat apanak tudna erezni magat v-ki ilyen elmenyek utan?
Szoval mitol szulo a szulo?
Előzmény: MAMAhal (25)
Unkasz Creative Commons License 1999.09.29 0 0 28
Na ennyire azért nem volt fontos, hogy duplikálódjon is. Bocs.
Unkasz Creative Commons License 1999.09.29 0 0 27
Papzi, ha ez számít, én nagyon tisztellek. És persze drukkolok Neked. Egyvalami viszont - szerintem -nagyon lényeges, hogy a srácok tudják, hogy miért nem látnak. Talán vannak már abban a korban, hogy megértik.
Havária, igen, mindenki önző (én talán nem:-)) ), épp ezért nem hiszek abban, amit pl. MAMAhal állít, hogy tudni kell embernek maradni. A válás az esetek nagy részében vérre megy, és ha te meg is próbálod kulturáltan csinálni, esetleg a másik nem, ettől te is bepöccensz és innentől jöhet a bíróság. Aki úgyis az anyának ítéli.
Unkasz Creative Commons License 1999.09.29 0 0 26
Papzi, ha ez számít, én nagyon tisztellek. És persze drukkolok Neked. Egyvalami viszont - szerintem -nagyon lényeges, hogy a srácok tudják, hogy miért nem látnak. Talán vannak már abban a korban, hogy megértik.
Havária, igen, mindenki önző (én talán nem:-)) ), épp ezért nem hiszek abban, amit pl. MAMAhal állít, hogy tudni kell embernek maradni. A válás az esetek nagy részében vérre megy, és ha te meg is próbálod kulturáltan csinálni, esetleg a másik nem, ettől te is bepöccensz és innentől jöhet a bíróság. Aki úgyis az anyának ítéli.
MAMAhal Creative Commons License 1999.09.29 0 0 25
akkorcsakmi vitába kell, hogy szálljak veled.
"Még akkor is, ha csak kéthetente látja, vagy akár évente 1x! Az, hogy valaki jó szülő, nem abban merül ki, hogy nap mint nap vele van. A gyereknek éreznie kell a szeretetet és azt, hogy törődsz vele, biztosnak kell lennie benne, tudnia kell, hogy bármikor számíthat rád és bízhat benned."

Szerinted az a törődés, meg a szeretet meg az odafigyelés, hogy évente egyszer találkozik a gyerekkel? Ezek a fogalmak igenis azt takarják, hogy figyelemmel kisérem a gyereket, segítem mindenben,tudom, mik a gondjai,ott vagyok mellette ha kell, NAP MINT NAP .Ez a nevelés, ezt évente egy találkozással elég nehéz megvalósítani,nem gondolod?
Sajnos, a gyerekek hajlamosak a távol lévő szülőt magasztalni, mert időnként ha nála vannak minden lehet,mimcsenek korlátok és szabályok, csupa boldogság az élet.De azért ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

Előzmény: akkorcsakmi (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!